פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה - התחלת טיפול..............
    מיכל
    20/03/2016

ערב טוב, בתי בת 10 אובחנה עם הפרעת קשב וריכוז ללא היפאקטיביות. התחלנו עפ״י הוראת הרופא עם קונצרטה במינון של 27.
    במידה וזה לא משפיע קיבלנו הנחיה לעלות מינון ל-36 לאחר שבועיים ובמידה זה לא עובד לעלות למינון של 54.
    היום נתנו לה בפעם הראשונה. איך אני אדע אם התרופה פועלת? איך אני אדע אם צריך לעלות למינון של 36.
    הילדה אומרת שהיא היתה יותר מרוכזת בכיתה יותר נמרצת יותר זריזה. אכלה רגיל.
    היא נטלה את הכדור בשבע וחצי בבוקר ובסביבות חמש בערב היתה קצת עצבנית ובכתה קצת בגלל איזה שטות. זה חלף לה אחרי כעשרים דקות, והיא חזרה להיות שמחה וחייכנית, האם זה הריאבונד?
    האם זה אומר שהשפעת הכדור חלפה בשעה חמש, אחרי כ-9-10 שעות מרגע נטילת הכדור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קונצרטה - התחלת טיפול.............. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/03/2016

שלום לך -
    איני יודע איך נמסרו לך ההוראות אך בכל אופן אכן מומלץ להתחיל במינון נמוך (כמובן תלוי גם במשקל) ולעלות בהדרגה ובסבלנות. צריך להמתין שבועיים-שלושה ולקבל חוות דעת מהצוות החינוכי, מהילד ומההתרשמות שלכם.
    לעתים משך השפעת התרופה פחות מ- 10 שעות.
    רצוי להתיעץ םהרופא המטפל לגבי העלאת המינון ובוודאי אם עוברים למינון של 54 מ"ג.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קיימות תרופות טבעיות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז
    טימור
    02/03/2016

שלום רב,
    הבן שלי בן 5,מאובחן עם ADHD ו-ASD. לפני שנתחיל לו השנה את הטיפול התרופתי בתרופה פסיכוטית "נוילפטיל" הייתי רוצה לדעת,מה דעתך על תרופות טבעיות והמרגיעות,
    תודה רבה,
    טימור

הוספת תגובה

• האם קיימות תרופות טבעיות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    09/03/2016

שלום לך
    זוהי לא תרופה פיכוטית (התכוונת כנראה לספיכאטרית).
    לא יודע מה הייתההאינדיקציה לטיפול תרופתי ויש אמנם חומרים טבעיים עם אפקט הרגעתי קל כמו רסקיו רמדי.
    רוב התכשירים הטבעיים בתחו זה ואשר נבדקו במחקרים מדעיים מבוקרים לא מדגימים אפקטיביות טיפולית ולכן הייתי נוקט משנה זהירות וחיסכון כספי לפני רכישתם.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב ADHD בילדה עם ASD קל
    אמא
    25/02/2016

הבת שלי עם ASD קל מאוד (אינטליגנציה ושפה תקינות ומעלה, רצון חברתי, וכן קיימת הבנה של שפת גוף סיטואציות חברתיות וכ"ו אם כי לא מלאה, יכולות למידה והכללה מהירות, חשיבה גם לא קונקרטית). השנה בגן של תפקוד גבוה, שנה הבאה מיועדת לכיתה א' רגילה. הילדה מאוד היפראקטיבית, אם כי בגן אומרים שמבחינת הריכוז לא מפספסת מילה וקולטת תוך כדי תנועה את כל המתרחש. הפסיכולוגית של הגן העבירה לה מבחן אינטליגנציה והיא ביצעה אותו טוב למרות שהכל תוך כדי קפיצות כניסה לחבית וכ"ו. הפסיכולוגית הציעה לנו לפנות לנוירולוג לנסות טיפול ברטלין לפני כיתה א (לצורך התפקוד בגן הם אומרים שלא דרוש אבל שכדאי לנסות מראש לפני כיתה א, ושהגן שמכיר אותה הוא מקום טוב לנסיונות כאלה). לגן יש פסיכיאטרית שנמצאת בישיבות הצוות בגן וגם מבצעת בגן תצפיות כך שמכירה את הילדים. כמו כן הילדה מטופלת בפסיכותרפיה בתחנה בה הפסיכיאטרית עובדת (התחנה שעובדת עם הגן). העדפנו לנסות לטפל בהפרעת הקשב דרכה ולא דרך נוירולוג שלא ממש מכיר את תפקוד הילדה בגן-באחד על אחד היא די זזה אבל פחות ומתקשרת תקין. האם אנחנו צודקים בהעדפתנו או שעדיף לפנות לנוירולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב ADHD בילדה עם ASD קל

הוספת תגובה

• טיפול בADHD בילדה עם ASD קל - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    02/03/2016

שלום,
    הפרעת קשב וריכוז הינו תחום רפואי שמטפלים בו פסיכיאטרים, נוירולוגים, רופאי ילדים מורשים ופסיכולוגים .
    אם מצאתם גורם מהנ"ל שעליו אתם סומכים, סימן שאתם נוהגים נכון.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רציתי לעדכן

אמא
    09/03/2016

היינו אצל הפסיכיאטרית,
    ולהפתעתנו (ולשמחתנו) היא דווקא לא המליצה על טיפול תרופתי
    אלה על נוירופידבק.
    ממש עשתה חושבים תוך כדי ששאלה אותנו שאלות.
    עכשיו רק נשאר לנו למצוא איפה עושים כזה דבר..
    שמחה מאוד שהלכנו לרופאה שמכירה את התפקוד של הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רציתי לעדכן - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/03/2016

שלום לך -
    נשאר לכם גם לראות שאכן הנוירופידבק מסייע לילדה....

בהצלחה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה חושב שלא מסייע?

אמא
    16/03/2016

קראתי מאמרים ב-pubmed והיה נראה שלא תמיד ולא אצל כולם, אבל שבהחלט יש אפקטים משמעותיים.
    נפגשנו בינתיים בעיר שלנו עם רופא שעושה בין השאר נוירופידבק,
    והוא היה קצת סקפטי לגבי היכולת לשתף פעולה בגיל שלה אבל לא לגבי האפקטים של השיטה
    (נעשה פגישת נסיון לראות מה אפשר כן לעשות).
    בכל מקרה נראה שמהעבודה ה"קונבנציונלית" שלו הרופא הזה מנוסה מאוד עם ילדים בסיגנון שלה.
    היינו מאוד רוצים לעשות משהו עם התנועתיות, ודיאטה סנסורית שצוותים של שני גנים שונים ניסו לא עזרה,
    והפסיכיאטרית מעדיפה להימנע כרגע מטיפול תרופתי, ודווקא המליצה על נוירופידבק (לא שמעתי קודם על השיטה).
    הבנו ממנה שהתנועתיות אצלה זה לא ADHD קלאסי כי היא מאוד קשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הערכת זמן נכונה אצל ילדה בת 8.5
    יעל
    22/02/2016

שלום, ביתי בת 8.5 נוטלת ריטלין 30 LA.
    הבעיה כשנגמרת ההשפעה של הכדור, היא סובלת ADHD , והזמן שלה ממש לא תואם לכל זמן הגיוני אחר.
    למשל, אוכל יכול לקחת שעה וחצי כשילד בגילה אוכל כחצי שעה גג
    מקלחת היא יודעת את סדר הפעולות לבד, אבל מוסחת ולא מתקלחת, היום למשל חצי שעה עמדה עם המים עליה ולא התחילה אפילו להרטיב את הראש...
    אני מאוד היתי רוצה לשמוע עיצות או מניסיון של אחרים, איך אפשר לתחום את מימד הזמן לילדה ובכל זאת לאפשר עצמאות כי היא "גדולה" ולא רוצה שאמא תקלח אותה!
    אשמח לכל מענה...

הוספת תגובה

• חוסר הערכת זמן נכונה אצל ילדה בת 8.5 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/02/2016

שלום,
    הפרעת קשב וריכוז היא לא רק בבית הספר אלא כוללת את כל תחומי החיים.
    לכל ילד יש לתפור את חליפת הטיפול המתאימה.
    יש להתאים טיפול תרופתי כך שיכסה יותר שעות כגון קונצרטה, וויואנס או פוקלין וכן מומלץ לקבל טיפול משפחתי כגון מאמנות אישית -ADHD המקנה כלים להתמודדות עם בעיות כגון אלו שציינת.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות שחורות בעיניים לאחר שימוש בתרופה קונצרטה
    א.
    21/02/2016

אחה"צ טובים, אני לקחתי בעבר תרופה של קיורוטן, לתקופה של 8 חודשים. קיום אני לוקחת קונצרטה מאחר ויש לי הפרעות קשב. אולם, שמתי לב כי כשאני מנסה לקרוא, או שמא מסתכלת לעבר השמיים, אני רואה נקודות שחורות, או תאים (חשוב לציין: לא נקודות אור, אני יודעת ביוק מה הן נקודות אור. בנוסף עליהן, אני רואה את מה שציינתי) תאים אלו שלובים, כמו מבון. דבר זה מפריע לי להתרכז, ואף אם אני מרכיבה משקפיים, דבר זה ממשיך להופיע. ובזמן האחרון, אני יותר מודעת לזה, ואיני יכולה להתעלם מהן, ההתעלמות יכולה לקרות, רק כאשר אני מסתכלת לטוו"א. אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי, ולדעת ממה זה נובע, ומה דרכי הטיפול. תודה. המשך יום טוב.

הוספת תגובה

• נקודות שחורות בעיניים לאחר שימוש בתרופה קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/02/2016

שלום -
    ראשית יש מקום לבדיקה של רופא עיניים.
    כמובן, חשוב לדעת האם תופעה זו מתרחשת רק בימים בהם ונוטלים את התרופה והאם זו תופעה משמעותית ומפריעה לתפקוד.
    במדיה וכן יש מקום לפנות לרופא המטפל לצורך החלפת התרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבים פסיכוטיים מהפסקת תרופות קשב וריכוז
    אריק
    14/02/2016

אני לוקח 15 מ"ג אדרל וממש מרוצה!

יותר קל לדבר עם אנשים, הגירויים הסביבתיים כבר לא כאלה מפריעים, אין ניתוקים מחשבתייים, גם ההליכה הרבה יותר מהירה. ויש גם קטע מטורף שבזמן ההשפעה של הכדור אני יכול להסתכל כמה שבאלי על השמש.. כאילו היא בכלל לא מסנוורת אותי.

רציתי לשאול מה התופעות לוואי שרוצים להפסיק עם התרופה.. שמעתי כל מיני דברים מפחידים שיש אנשים שהפסיקו ונכנסו למצב פסיכוטי.. האם זה באמת נכון?

אין לי ספק שמפסיקים לקחת את התרופה הזאת אז בטח יש דאון כבד במוטיבציה וגם פחות חדים ואוליי גם מרגישים מסוחררים אבל העניין של הפסיכוזה ממש מפחיד אותי.

הוספת תגובה

• מצבים פסיכוטיים מהפסקת תרופות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/02/2016

שלום לך
    לא מוכרים לי מצבים פסיכוטיים לאחר הפסקת הטיפול בריטלין ואין בכך הגיון פרמקולוגי.
    ייתכו שינויים שונים בתחושה עקב שינוי תפקודי לאחר הפסקת התרופה אבל בדרך כלל הפסקת הטיפול לא כרוכה בשינויים דרמטיים.
    השינויי שאתה מתאר הם לא בהכרח קשורים לתרופה אלא מצבים רגשיים שוניים, יתכן אישיותיים.
    שלא תעז להסתכל על השמש! עם זאת ביטוח לאומי מאפשר סיוע כספי לעוורים....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מסתכל על השמש

אריק
    14/02/2016

אבל זה הדהים אותי שהאור החזק של השמש כבר לא מסנוור אותי.. תמיד שהייתי יוצא החוצה האור של השמש היה מרגיש כל כך חזק שהייתי חוטף סחרחורות ובחילות כבר אחרי 10 דקות בשמש, והכדור הזה פשוט תיקן את התופעה הזאת.

לצערי היום הבנתי שבלי הכדור הזה אני ממש סכנה על הכביש! אני לא ממוקד בגלל כל הגירויים הרבים שמסביבי.. ויש לי ניתוקים מחשבתיים שמסיחים את דעתי.

בלי הכדור הזה אין מצב שאני יעלה על ההגה, זה גם מסביר למה נכשלתי 5 טסטים, כי את כל הרישיון ניסיתי להוציא בלי האדרל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקט מינון של התרופה אדרל Adderall
    אריק
    12/02/2016

אם קבעו לי אדרל 10 מ"ג, ובאלי לנסות לקחת פעם אחת כמות של 30 מ"ג אז מה יהיה האפקט..?

הריכוז והמיקוד יהיה יותר חזק? זה יתן יותר השפעה ספידית או יותר מרגיע?.
    אם אני יקח אותו על בטן ריקה יהיה לו יותר השפעה של ספיד?

אני מנסה לנצל ולהגיע עם הכדור הזה למצב שאני יהיה כמה שיותר ערני וספידי איתו ולא איטי וישנוני.

הוספת תגובה

• אפקט מינון של התרופה אדרל Adderall - תגובה

ד``ר עדי אדר
    12/02/2016

שלום -
    המדיניות שלנו בפורום לא לתת עצות אינידבידואליות לגבי מינון תרופתי וזהו תפקידו של הרופא המטפל.
    גם באופן תאורטי קשה לענות על שאלה כזו מבלי שידוע פרטים נוספים כולל נתונים בסיסיים של גיל, משקל, תגובה למינון של 10 מ"ג וכו'.

מבחינה תאורטית מינון גבוה יותר עשוי לשפר ריכוז, מבלי לשנות את טווח ההשפעה. יש לציין כי זהו כדור ממריץ ולא מרגיע.
    כמובן שיש לדעת שמינון גבוה יותר כרוך בהתגברות תופעות לוואי שונות אשר לא שונות מתופעות לוואי של תכשירי ריטלין.

מומלץ לבצע התאמת מינון דרך הרופא מהטפל....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין -נער בן 16 -גורם לנמנום בכיתה -
    סילביה
    08/02/2016

שלום ,

בני בן 16 לומד בכיתה י יש לו בעיות קשב וריכוז , לא איפראקטיבי ,להפך ,הוא מאוד רגוע.

הרטלין 30 LA גורם לו להירדם בכיתה , הוא מתנגד לקחת את הכדור כי מרדים אותו.

גם ניסינו את הרטלין הרגיל (4 שעות ) ואין שיפור .

באיזה תרופה אפשר להחליף כדי למנוע הרדמות בכיתה?

תודה

הוספת תגובה

• ריטלין -נער בן 16 -גורם לנמנום בכיתה - - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/02/2016

שלום -
    אנחנו לא מיעצים במסגרת הפורום לגבי טיפול תרופתי אינדיבידואלי. אין זה נכון להמליץ טיפול מבלי להכיר א ת המטופל .
    לכן יש לפנו ת בנושא זה לרופא המטפל.
    עקרונית יש לציין כי יש היום מגוון תרופות כולל אדרל, ויואנס, פוקלים, סטרטרה וגם תכשירי ריטלין שונים.
    יש גם לציין שלעתים מינון נמוך של התרופה גורם לנמנום ולכן חשוב להתיעץ בנושא עם הרופא המטפלץ

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב- חינוך רגיל חינוך מיוחד?
    מאי
    06/02/2016

הבן שלי בן שש אובחן עם בעיות קשב ומטופל בקונצרטה. הטיפול התרופתי מאד עוזר לו. כיום הילד בגן חובה לקראת כיתה א. שנה שעברה היה במסגרת רגילה והצוות לא הסתדר השנה הוא נכנס לגן קטן . גן התנהגותי לילדים עם בעיות קשב. ואני חייבת לציין שהילד עבר שינוי מדהים גם בעקבות המסגרת וכמובן בשל הטיפול התרופתי אין הצפרצויות. הקושי יותר מופיע בבעיות רגשיות והצורך העז לחיזוקים. מבחינה קוגניטיבית הוא ברמה מאד גבוהה. אני מאד מתלבטת לגבי כיתה א. לאיזה מסגרת להכניס? מה האופציות הקיימות? ומה היתרונות והחסרונות בכל אחד מהם? אשמח להתייחסות. תודה

הוספת תגובה

• בעיות קשב- חינוך רגיל חינוך מיוחד? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    07/02/2016

שלום לך

קשה לענות על שאלה כזו מבלי להתרשם מתפקודו הלימודי, החברתי, ההתנהגותי הקוגניטיבי של הילד. במצב כזה יש מקום לביצוע אבחון על ידי הפסיכולוגית החינוכית ואולי אף אבחון נוירולוגי על מנת להתרשם ולהמליץ על השמתו במסגרת לימודית מתאימה.
    ברור שעקרונית השאיפה היא להכניס ילד למסגר תלימודי תרגילה ועם זאת יש לקחת בחשבון שמסמגרת של כיתה קטנה מאפשרת טיפול יותר אינדיבידואלי על ידי צוות הוראה שהתמחה בתחום החינוך המיוחד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אדרל
    אריק
    29/01/2016

מה המינון של אדרל לפי כל ק"ג אצל מבוגרים ?

אני בחור בן 25, שוקל 69 קילו, ואובחנתי כבר מגיל 6 עם ADD.
    בגיל 6 עד גיל 10 הייתי מקבל ריטלין שהייתי בבית ספר יסודי, אבל בגיל 10 ההורים שלי החליטו להפסיק לי לגמרה את הריטלין בגלל תופעות לוואי של טיקים.

הם טענו שאני יכול ללמוד בלי זה (למרות שגם בתיכון לא למדתי בכלל) ועדיין גם בתקופת התיכון הם התנגדו לכל מיני כדורים.

כבר חודשיים אני לוקח 10 מ"ג של אדרל ואני חייב להגיד שאני לא מרגיש ממש שינוי מלבד שזה מדכא לי את התיאבון לגמרה ואוליי גם מכניס אותי למצב קצת של זומבי. אין לי ממש ריכוז ופוקוס עם זה... התנועות שלי עדיין איטיות ומסורבלות, הראש אומנם מרגיש פתאום קצת פחות וכבד ומסוחרר, אבל המוח שלי עדיין נודד לכל מיני מחשבות... ככה שזה סימן שה-ADD שלי עדיין קצת פעיל גם עם הכדור.

בפועל הוא בכלל לא נותן לי תחושה ספידית או אופוריה מרוממת לפי מה שכתוב על ההשפעות שלו.

כדיי לנסות ולעלות ל 20 מ"ג או שזה לא ישנה כל כך?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון אדרל

הוספת תגובה

• מינון אדרל - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/01/2016

שלום,
    מינון אדרל הוא מעט נמוך יותר מאשר בריטלין רגיל ולכן אם לקחת ריטלין 20 מג אז כנראה שאתה זקוק למינון של 15 מג אדרל ואולי אף מעו יותר , בהתאם לתגובה הקלינית.
    אין מדובר בהמלצה אישית שכן המינון תמיד מותאם אישית ולכן חייבים להתיעץ עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתור חוזקות וכישורים
    רון
    18/01/2016

שלום,

בני בן 9 מאובחן עם ADHD עם קשת רחבה של סימפטומים שהעיקרית הינה חברתית.
    עד עתה, לא הצלחנו לזהות תחום בו יש לו כשרון טבעי/יכולות גבוהות מהממוצע כדי לתת בו יותר דגש ולהשקיע משאבים כדי שיוכל ליהנות ולהפיק ממנו יתרון.
    ברצוני לקחת אותו לגרום מקצועי היודע לבחון ו/או לערוך מבחן המאתר כישורים שכאלה.
    אשמח לקבל חוות דעת והמלצות.

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    איתור חוזקות וכישורים

הוספת תגובה

• איתור חוזקות וכישורים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/02/2016

שלום
    אנחו לא מפרסמים המלצות אינידיבידואליות לגבי מטפלים.

רצוי להתייעץ בנושא עם היועצת החינוכית כאשר יתכן ויש מקום לבצע אבחון פסיכודידקטי אשר אומד את כישוריו הקוגניטיבים והלימודיים ואשר אולי יתן מענה בכיוון שאתם מבקשים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שיטות טיפול בהפרעות קשב
    אלונה
    09/01/2016

הבן שלי אובחן לאחרונה כסובל מהפרעת קשב ADD וכפי שציפיתי- המליצו לנו על טיפול תרופתי ללא הגבלת זמן בכדי לבחון את היעילות שלו. העניין הוא ששמעתי כל מיני משובים שנויים במחוקת לגבי התרופות והשפעתם על הילד- חוסר תיאבון, קשיים להירדם וכו' והייתי מנסה להימנע משיטת טיפול זו אלא אם נגיע למסקנה ששום אפשרות אחרת לא מסייעת מספיק. השאלה היא מה החלופות? האם יש טיפול תרופתי לא כימי אלא טבעי? מה לגבי הומאופטיה? ואולי טיפול מסוג אחר? הגעתי באינטרנט גם למישהי שמעבירה סדנאות ואימונים לילדים כולל אימון לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז? השאלה היא האם אימון בכלל יכול להוות תחליף לטיפול תרופתי או שזו שיטה שהיא במקביל וללא טיפול תרופתי האימון לא יהיה אפקטיבי?
    אני בכלל לא מכירה שיטה של אימון אלא טיפולים פסיכולוגיים נורמיטיביים. האם באימון זה טיפול התנהגותי- היא מנחה לגבי אופן החשיבה? איך זה באמת מקדם לתוצאה?

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שיטות טיפול בהפרעות קשב - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/01/2016

שלום לך -
    סביר להניח כי לא המליצו על טיפול תרופתי ללא הגבל זמן....כל טיפול תרופתי מצריך ביקורת רפואית.

מעשית אין טיפולים טבעיים שמוכחת יעילותם בצורה מחקרית, מדעית. "השוק" רווי בתכשירים המתימרים להחליף טיפולים תרופתיים (כיום מלבד ריטלין יש גם אדרל, ויואנס, פוקלין, סטרטרה).
    טיפולים פסיכולוגים עשויים לסייע אך התועלת שלהם חלקית ומומלץ שילובם עם טיפול תרופתי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שש ושלושה חודשים
    רונוש
    07/01/2016

שלום
    בני הינו בן 6.3 אח לאחות תאומה.
    שניהם עלו השנה לכיתה א כל אחד בכיתה נפרדת.
    אציין כי הבת מאוד מפותחת לגילה וממש מתקדמת בכיתה א מעבר לגילה.
    הבן מתקדם גם יפה בחומר המורה אומרת ששולט בחומר הנדרש חרוץ וכו כל התכונות החיוביות אך ציינה כי הוא ביישן מאוד וחסר ביטחון כך שלפעמים לא בוטח ביכולותיו אשר המורה יודעת שהן קיימות וראתה ולראחיה מתקדם בלימודים.
    ביום ההורים המורה""זרקה"" עצם והעלתה נקודה בה לדבריה שמה לב שהוא לפעמים חולם בכיתה ומתנתק ורמזה להפרעת קשב. כשביקשתי דוגמה אמרה שבסוף היום היה טקס אז קצת ""ריחף"" בשירת התקווה. שאלתי אותה האם היא רומזת להפרעת קשב? ענתה שכן אבל לא מאבחנת כרגע ושנמדיך לעקוב.
    אני כמובן נלחצתי...אציין כי הוא לא היפראקטיבי וכשצריך לדבת על משימה יכול גם שעה שלמה לשבת ולעשות ולהתרכז אך עם עזרה ממני(עדיין קטן לא?(
    האם יש לי סיבה להילחץ? אני יודעת שכשמשהו ישעמם אותו מן הסתם לא יקשיב...
    זה לא מוקדם לדבר על זה?
    לרוץ לאבחון? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שש ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• בנוסף ...

רונוש
    07/01/2016

המורה אמרה שהוא לא אוהב שנוגעים בו ושזה מציק לו
    שוב לא מוכר לי מהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שש ושלושה חודשים - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    08/01/2016

שלום,
    אני מסכים איתך שמהתיאור שלך לא ניתן להגיע למסקנות. קצת חולמנות בעיקר כשהנושא משעמם או בשעות שהילד עייף, היא תגובה טבעית.
    בכל מקרה אין מה להילחץ. תמשיכו לעקוב ואם הסימנים יתגברו תבקשו הפניה לאבחון.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה 36 - טווח השפעה והסתגלות
    ענת
    01/01/2016

ערב טוב,
    במשך חודשיים וחצי בערך נטלתי ריטלין 10 מ"ג בכל פעם שהיה צורך, התופעות לוואי התגמדו משמעותית (יובש בפה, חוסר תיאבון, ריבאונד..) לעומת היתרונות שהתרופה העניקה לי: מיקוד, יעילות, עמידה בזמנים, ארגון, עירנות, רוגע ועוד! תרופת פלא של ממש שגרמה לי לפנות רישמית לאבחון וטיפול מתאים ולהפסיק לחשוש ממנו!
    בשבוע שעבר אובחנתי לאחר מבחן טובה בהפרעת קשב היפראקטיבית.
    היום לראשונה נטלתי קונצרטה 36 מ"ג והתכוננתי לסשן של יום לימודים ארוך במיוחד. שעתיים וחצי (מרגע לקיחת הכדור) לקח לי "לאסוף את עצמי" ללמוד ולכן הוספתי לעצמי עוד רבע כדור ריטלין. במשך שעתיים לאחר מכן למדתי וחשתי שהנה הכדור משפיע ואני מסוגלת להתרכז. החל משעות הצהריים, לצערי, הפכתי לפתיל קצר, ללא יכולת ריכוז, ארגון ובקיצור, חזרתי לעצמי... נטלתי עוד רבע כדור וכך חוזר חלילה. בשעות הערב כל דבר קטן הקפיץ אותי ותחושת התסכול הייתה איומה. האם מדובר בחלק מתקופת ההסתגלות לקונצרטה או שהמינון אינו מועיל לי? קיימות תופעות לוואי אבל אני מרגישה כאילו שלא לקחתי כדור כלל (במידה ולא הוספתי רבע כדור ריטלין).

תודה מראש על תשובה מהירה.

הוספת תגובה

• קונצרטה 36 - טווח השפעה והסתגלות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/01/2016

שלום -
    לעתים זמן ההסתגלות לתרופה כזו הוא שבועיים-שלושה כאשר רצוי לקחת את התרופה ברציפות.
    עקרונית מינון 36 מ"ג לא נחשב למינון גבוה למבוגר ובהחלט יתכן כי יש צורך בהמשך לעלות למינון של 54 מ"ג.
    הערה - המינון המירבי למבוגר ליממה הוא 90 מ"ג.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה

קרן
    02/02/2016

האם ילד בן 15 כבר יכול להשתמש במינון 54 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    07/02/2016

שלום לך -
    התשובה חיובית.
    כמובן יש לקחת בחשבון במקרה כזה את המשקל שלו, את התגובה למינון המנוך יותר והחלטה כזו היא של הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרן
    10/02/2016

תודה. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין פוריות ומה שבינהם
    אור
    31/12/2015

בוקר אור
    אני בטיפולי פוריות והמון שנים מטופלת ברטלין עקב ADHD הבנתי שרטלין לא גורם לבעיות פוריות (האם זה נכון?)שאלתי האם יכול להיות שצורת הפעולה של הרטלין על הגוף שדומה לספידים, ממריצים יכולה לפגום ביכולת הגוף להקלט להריון? מאוד חשוב לי הבירור הזה

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין פוריות ומה שבינהם

הוספת תגובה

• רטלין פוריות ומה שבינהם - תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/01/2016

שלום לך -
    לא ידוע לי על השפעה כלשהי של ריטלין על פוריות.

עם זאת יש מקום להתייעץ גם עם הרופא שלך בתחום זה.

בברכה,
    דר' עד י אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה