פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין LA ודפיקות לב מהירות למרות בדיקות תקינות
    אודל
    12/01/2017

לאחר המלצת הרופא המשפחתי ביקרתי אצל נוירולוגית שנתנה לי טיפול בריטלין la לאחר שהתחלתי לקחת אותו הבחנתי בקצב לב מהיר ומדי פעם תחושה של ראיית שחור כמו לפני עילפון הלכתי אליה וסיפרתי לה את הדבר היא אמרה שזה שטויות וכי הדבר שכיח עם הכדור ושלחה אותי לבדיקות לב שגם אותן ביצעתי והכל היה תקין. אך אני עדיין חווה תופעות אלה בלקיחת הכדור אומנם רק למספר רגעים אך אני מרגישה לכמה רגעים דפיקות לב חזקות ואף שחור בעיניים כאילו ואני עומדת להתעלף. האם זה נורמלי כפי שאמרה ואין לי מה לחשוש? אני מפחדת למרות שזה לא קורה לי כל פעם שאני נוטלת את הכדור אבל זה קורה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריטלין LA ודפיקות לב מהירות

ד``ר עדי אדר
    17/01/2017

שלום לך -
    אכן ייתכנו תופעות של דופק מהיר לפרקי זמן קצרים. אין לכך משמעות מיוחדת בהנחה שאין הפרעות קצב בקרב בני המשפחה. עם זאת התלונה של "ראיית שחור" ותחושת עילפון היא תלונה מטרידה ואם אכן הנושא ממשיך יש לפנות שוב לרופאה המטפלת ולשקול את המשך הטיפול בתכשיר זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופות מרווח זמן
    לני
    07/01/2017

שלום רב,
    אודה לתשובתכם הנשוא,
    האם יש צורך בהפסקה בהחלפה בין פוקלין לויונס לנערה מתבגרת ?
    תודה רבה,
    לני

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופות מרווח זמן

הוספת תגובה

• החלפת ויואנס לפוקלין - מרווח זמן.

ד``ר עדי אדר
    17/01/2017

שלום לך -
    עקרונית אין צורך במרווח זמן בהחלפת התרופות. למעשה תוך יממה התרופה נעלמת לחלוטין וניתן להחליף לויואנס.
    הערה - ניתן כמובן למען "ההרגשה הטובה" להמתין יום יומיים...

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידת יעילות התרופה סטרטרה
    אור
    21/12/2016

האם התרופה סטרטרה יעילה כמו הריטלין והאם ניתן לשלב אותן יחד?

הוספת תגובה

• יעילות סטרטרה

ד``ר עדי אדר
    17/01/2017

שלום אור -
    יעילות סטרטרה מעט יותר נמוכה בהשוואה לתכשירי ריטלין.
    מכיוון שמנגנון הפעולה של שתי התרופות שונות ניתן עקרונית לשקול שילוב שלהן אך כמובן ניתן לעשות זאת רק לאחר המלצת רופא מטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תרופה מקונצרטה לויואנס
    אמא חוששת
    09/12/2016

היי, אני אמא לבן 10 שהחל להשתמש בריטלין מגיל 6 בשנה האחרונה קונצרטה 54 וריטלין 20sr, מאחר ויש שינוי בריכוז ובאימפולסיביות הוחלט לשנות לויואנס שבוע ראשון 30 מג ולאחר מכן שינוי ל50. האם המינון של ויואנס 50 תואם למינון הריטלין??

הוספת תגובה

• מעבר מקונצרטה לויואנס

ד``ר עדי אדר
    17/01/2017

שלום לך
    מצטער על האיחור במתן התשובה .
    בכל מקרה המינון שהומלץ לכם סביר בהחלט!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של קונצרטה אצל מבוגרת
    דנה
    28/11/2016

בת 33. לאחר אבחון בהמלצת נוירולוג התחלתי לקחת קונצרטה. סוף סוף הצלחתי לשבת בישיבות. אך... לקראת הערה התחלתי לחוש דפיקות לב, אי שקט, עצבות ועצבנות. הפסקתי את הטיפול ומעוניינת לחזור, אך פוחדת שזה יפגע בתפקוד שלי. מה מומלץ לעשות? עיקר הקושי זה לשבת בישיבות עבודה או הרצאות בלי להתעסק עם עוד משהו

הוספת תגובה

• רבאונד בעקבות מתן קונצרטה

ד``ר עדי אדר
    17/01/2017

שלום דנה -
    התופעה שאת מתארת מכונה רבאונד ועלולה להופיע לאחר חלוף השפעת התרופה. בדרך כלל היא נמשך חצי שעה עד שעה ומתמתנת במתן מתמשך של התרופה. בכל מקרה רצוי במקרה כזה להתיעץ עם ה רופא המטפל, לבחון את המינון, משך מתן התרופה וכן לשקול תחליף תרופתי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחפנות, קשיי קשב וריכוז.
    דן
    24/11/2016

היי אני דוד, אשמח אם תוכל לייעץ לי כי אני כבר אובד עצות, אז ככה יש לי הפרעות קשב וריכוז, אני מרגיש רחפן, שוקיסט, מאוד קשה לי להתרכז כשמדברים אליי ואומרים לי שאני דיי מעופף, ויש לי גם זכרון לטווח קצר - זכרון לא טוב זה יכול להתבטא בזה שאני שוכח איפה שמתי את הדברים, אני לא זוכר מה אומרים לי. גם יש לי קושי להתבטא ולדבר - שטף דיבור, בנוסף לכל זה יש לי קושי חברתי, להתחבר עם אנשים, בהתחלה חשבתי שזה "חרדה חברתית" אבל הבנתי שזה לא שיש לי חרדה/פחד, פשוט אין לי מה להגיד... אני עושה "פאדיחות" שואל שאלות לא קשורות וכו'..ניסיתי טיפול פסיכולוגי אבל הייתי נפגש עם המטפל ולא היה לי מה לומר לה ולא הצלחתי להקשיב כשהיא מדברת אליי... אני כבר לא יודע למי לפנות. אני מעוניין לקחת תרופה שיכולה לעזור. לגבי ריטלין הבנתי שהתרופה הזו היא נמשכת בין4-6 שעות, אך הקושי שלי הוא בחיי היום יום, אני לא נמצא בתקופת לימודים וכו'. תודה רבה על זה שהשקעת לקרוא! אם יש נקודה שלא הצלחתי להבהיר אשמח אם תשאל. אשמח לתגובה... שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רחפנות, קשיי קשב וריכוז.

הוספת תגובה

• רחפנות, קשיי קשב וריכוז...

ד``ר עדי אדר
    17/01/2017

שלום דן -
    מצטער על העיכוב במתן התשובה...כנראה הייתי רחפן.
    אני פשוט ממליץ לבצע אבחון מסודר - אבחון להפרעת קשב וריכוז ויתכן ויהיה צורך להרחיב אותו גם בתחום הרגשי.
    התמונה שאתה מתאר היא מעט מורכבת ולא ניתן להמליץ המלצות קונקרטיות ללא ביצוע אבחון מסודר.

הערה - יתכן וכבר ביצעת אותו...אשמח לדעת את ממצאיו...
    בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

דן
    17/01/2017

שלום ד"ר עדי.
    זה בסדר גמור. לא עשיתי אבחון עד היום. אתה מתכוון אבחון אצל קלינאית תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחפנות....

ד``ר עדי אדר
    17/01/2017

שלום לך -

ממש לא הכוונה לאבחון הפרעות קשב וריכוז כאשר יתכן ויש מקום לבצע אצל פסיכאטר העוסק בתחום זה על מנת לכסות גם הבטים רגשיים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

דן
    17/01/2017

תודה על תשובתך המהירה, תוכל ליצור איתי קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות נטילת כדור אטנט
    טלי
    21/11/2016

שלום
    האם יש הבדל בין לקיחה של פעמיים ביום (בוקר צהריים) כדור 10 מג של אטנט לבין לקיחה של כדור של 20, לחצות אותו ולקחת פעמיים ביום (בוקר צהריים) של 10 כל פעם.
    האם לחיתוך יש חסרון לעומת הכדור של ה10?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות נטילת כדור אטנט

הוספת תגובה

• חיתוך כדור אטנט.

ד``ר עדי אדר
    17/01/2017

שלום טלי-
    אין חיסרון במה שאת מציעה.
    יש בכך יתרון כלכלי מסויים של חיסכון בעלות התרופה....
    בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתיבה איטית ותלות בשיעורי בית
    ורד
    19/11/2016

שלום רב. בני בו 8 לומד בכיתה ג. מאז הגן לא סיים משימות בזמן ובבית הספר הוא לא מספיק להעתיק מהלוח. המורה טענה שהוא חולמני ויש לו מוסחות. אם כי מקשיב ויודע את החומר הנלמד. בבית לא מכין שיעורים בלעדיי. וכשאני בבית אני פשוט צריכה לבקש בלי סוף לשבת עם השיעורים.( כדי שהשיעורים ייעשו מהר יותר אני יושבת איתו) ההתארגנות בבוקר מתנהלת לאט כשהוא יכול להתעסק בדברים אחרים. היינו אצל רופא להפרעות קשב אשר אבחן מוסחות והפרעת קשב קלה. הוא המליץ על לקיחת 20 ג"ר רטלין la.אני מאוד מתלבטת אם לתת לו את התרופה בגלל השפעות הלוואי שלה. ברצוני לדעת: א.האם התרופות החדשות שונות מהרטלין מבחינת התופעות? ב. האם התרופה אכן תיתן מענה לקצב הכתיבה?(מפחדת שהפערים יגדלו בהמשך השנים)ג. האם יש קשר בין התלות שלו בי לצורך הכנת השיעורים לבין בעיית הקשב? האם כדור יכול לעזור במקרה כזה? האם אומגה 3 יכולה לעזור באופן כלשהו? האם zoom תחליף טבעי יכול לעזור? קשה לי מאוד עם מתן התרופה. בברכה אמא אוהבת ומודאגת

הוספת תגובה

• ריטלין, השפעה על איטיות בכתיבה

ד``ר עדי אדר
    20/11/2016

שלום לך!
    אטנט היא תרופה ישנה נושנה ושימוש עשרות שנים. תופעות הלוואי שלה זהו לריטלין אם כי יתכן ושיעור הופעה נמוך יותר.
    ויואנס היא תרופה חדישה, אשר שיעור תופעות הוואי שלה נמוך יותר אך גם כאן התגובה משתנה ממטופל למטופל.
    ריטלין LA תרופה עדינה עם מיעוט תופעות לוואי.
    לעתים יש שיפור בכתיבה לאחר מתן ריטלין עקב שיפור בהתארגנות, הריכוז וכו'.
    לא מכיר עבודות מבוקרות המוכיחות השפעה משמעותית של אומגה 3/זום על תסמיני הפרעת קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על השפעת ויואנס.
    רועי
    15/11/2016

תוך כמה זמן ויואנס מתחילה להשפיע?
    והאם ההשפעה היא אחידה כל הזמן או שלוקח זמן להשפעה ואז מתחילה דאיכה?
    כלומר האם יש יתרון מהבחינה הזאת לקחת פעמיים ביום אדרל או שאפשר לעבור לויואנס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על השפעת ויואנס.

הוספת תגובה

• השפעת ויואנס

ד``ר עדי אדר
    20/11/2016

שלום
    השפעת התרופה מתחילה תוך חצי שעה עד שעה מתחילת ההשפעה כאשר לגבי תחילת ההשפעה וגם לגבי משך ההשפעה קיימת תגובה אינדיבידואלית לכל מטופל.
    עקרונית היא משפיעה בין 10-12 שעות והשפעתה יותר חלקה מאשר נטילה של שתי מנות של אדרל.
    ויואנס היא תרופה עם מיעוט תופעות לוואי ובהחלט כיום תרופה חשובה בטיפול בהפרעת קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטנט שאלות כמות וויואנס
    נועם
    13/11/2016

היי, כמה שאלות.
    אני לוקח אטנט כבר חודש ואני לא בטוח אם זה משפיע או לא, זה עוזר קצת אבל לא יודע עד כמה.
    1. האם יש הבדל כלשהו או עדיפות לקחת כדור של 10 לבין לחצות כדור של 20?
    2. אם אני אוכל ורעב כרגיל תוך כדי התרופה זה אומר שהיא לא יעילה?
    3. מתי מומלץ לקחת את הכדור לפני אחרי או תוך כדי אוכל?
    4. אם אני לוקח פעמיים ביום אז פעמיים אותו המינון או לחלק ל2? כי אני לוקח 10 וזה משפיע קצת אבל לא בצורה ממש מובדלת לגמרי.

5. האם ויואנס היא כמו אדרל, ואם אני לוקח 10 או 15 פעמיים ביום אז בויואנס 30 זה טוב? כי אני רוצה לעבור כי אני צריך להיות מרוכז כל היום.

(כמובן שהכל יערך מול רופא אבל אני רוצה לשמוע את המלצתך)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אטנט שאלות כמות וויואנס

הוספת תגובה

• שאלות בהתייחס לאטנט

ד``ר עדי אדר
    13/11/2016

שלום -
    לגבי נושא מינונים, כלומר המלצות למינון כולל ויואנס - נא לפנות לרופא המטפל.
    אין הבדל עקרוני בין כדור שלם של 10 מ"Dג לבין חצי כדור של 20 מ"ג.
    לא מאוד עקרנוי נטילה עם האוכל. בכל אופן רצוי ארוחה קלה לפני מתן הרתופה אך ניתן לאכו לגם בהמשך כי הירידה בתאבון היא פחות בולטת בהשוואה לריטלין ובכל מקרה היא מתחילה אחרי כחצי שעה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי קשב בהרצאות באוניברסיטה
    סטודנט
    10/11/2016

שלום ד"ר
    אני סטודנט ומאוד קשה לי לשבת יותר מ-20 דקות ברצף בהרצאות. אני יוצא מהשיעור לפחות פעם אחת כל פעם כדי "לחזור עם אנרגיה" אבל הפעם השנייה שאני חוזר לכיתה לא מתחילה ב-100% אלא רמת האנרגיה ההתחלתית יורדת ואני יותר חסר סבלנות.
    למה זה קורה ומה אפשר לעשות בנוגע לזה, ללא כדורים?
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה: קשיי קשב בהרצאות באוניברסיטה

ד``ר אריה בקלו
    12/11/2016

אינני יודע אם אתה זקוק לכדורים או לא אבל נראה לי שאתה זקוק קודם כל לאבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון פוקלין מקסימלי לילד בן 9
    יעל
    10/10/2016

בני בן 9, שוקל 23 ק"ג (גובה 1.33).
    לוקח פוקלין XR 15MG, ולאחרונה נראה שזה לא כל כך משפיע עליו.
    מה המינון המקסימלי שמותר לו לקחת?

הוספת תגובה

• מינון פוקלין

ד``ר עדי אדר
    20/11/2016

שלום לך -
    עקרונית יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הנושא כאשר המינון המקסימלי הוא 20 מ"ג אך יש לנקוט זהירות בילד עם משקל כה נמוך - לכן ההחלטה הסופית היא של הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז ללא כל אבחונים
    מיכל לוי
    21/09/2016

הבת שלי בת 6 והשנה עלתה לכיתה א.
    בתקופת הגן הייתה מטופלת אצל ק.תקשורת במכון להתפתחות הילד.
    כבר בתחילת השנה בכיתה א המורה ביקשה שנבדוק את הנושא של קשב וריכוז כי הילדה לא יושבת בכיתה ,לא משתתפת בשיעורים ,מפריעה ומציקה.(גם בגן היה אותו הדבר).
    ניגשנו לרופא נוריולוג אשר עבר על שאלון קונורס שהמורה מילאה יחד עם שאלון שאני מילאתי.שאל את הילדה שאלה אחת וקבע שהילדה צריכה ריטלין.שאלתי מה לגבי בדיקות נוספות :טובה ואחרות .אמר שאין צורך.אני קצת מודאגת כי לא נראה לי הגיוני שרק ע"פ מה שהמורה רשמה הילדה קיבלה ריטלין ולא נשלחנו לבצע אבחונים נוספים.
    לתגובתך אודה...

הוספת תגובה

• קשב וריכוז ללא כל אבחונים מלבד שאלון קונורס... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/09/2016

שלום לך -

אני לא רוצה לבקר אבחון של רופא אחר. זה לא אתי וכם לא נכון מבלי לעבור על פרטי האבחון ולהתרשם מהמצאים.

מבלי להתייחס ספציפית לאבחון מקובל לבצע אבחון בהתייחס לתסמינים כפי שבאים לידי ביטוי בשאלוני הורים ומורה. ניתן להעזר במבחנים ממוחשבים כגון טובה אבל זה לא חובה.
    הערה עקרונית לגבי התרשמות הרופא - לא תמיד ניתן להתרשם במהלך הבדיקה ולאבחן על בסיס ההתנהגות במצבים כאלו - ילד יכול להיות מבוהל בזמן הבדיקה, להיכנס למצב חרדתי עם אי שקט וכו'- לכן ניתן לעתים לשים לב לדפוסי התנהגות בחדר הרופא אבל בוודאי לא להסתמך בלעדי על כך.
    שאלונים של הורים ומורה אם ממולאים בצורה אמינה בהחלט יכולים לספק אינפםורמציה חשובה לשם האבחנה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית קשב לילד 7 - תוספי תזונה ?
    דוד בו חיים
    16/09/2016

האם תוספי תזונה יכולים לעזור לילד בן 7 שאובחן עם בעיית קשב וריכוז?

הוספת תגובה

• בעיית קשב לילד 7 - תוספי תזונה ? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/09/2016

שלום לך -
    תוספי תזונה יכולים לעזור במידה ויש לילד בעייה תזונתית שאובחנה בבדיקות מעבדה .
    אין להם שום השפעה מוכחת מדעית על הפרעת קשב וריכוז!!!
    יש הרבה תוספי מזון, הרבה הבטחות , הרבה פרסום, הרבה קופסאות צבעוניות שמבטיחות הרים וגבעות והן מועילות בעיקר למי שמוכר אותן.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית קשב לילד 7 - תוספי תזונה ? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/09/2016

שלום לך -

אין הוכחה מדעית ליעילות כלשהי של תוספי תזונה בהפרעות קשב וריכוז.

כללית, יש מחקרים רבים שבוצעו על חשיבותם של תוספי תזונה במצבים שונים ומרבית המחקרים לא מצביעים על תועלת כלשהי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין טיפול- טבעי- בהפרעות קשב וריכוז
    Liel1987
    10/09/2016

שלום רב

אני בת 29, ומתחילה בקרוב לימודי הסבה למקצוע ומאחר ואני מרגישה שאני סובלת מבעיות קשב וריכוז (לפעמים גם חמורות) הייתי רוצה להתחיל בטיפול -טבעי!- ב"תרופה" כלשהי שהיא על בסיס צמחים כמובן כגון- ריכוזית/רסקיו וכיו"ב..

שתי שאלות עיקריות:
    1. מהי לדעתכם התרופה האפקטיבית/יעילה ביותר לבעיות כאלה -אבל גם שלא משאירה תופעות לוואי לא נעימות ?

**אישית יצא לי להשתמש כבר בריכוזית והרגשתי שדי עזר לי אבל אולי ישנן תרופות טובות יותר (שאני לא יודעת עליהן) ואפשר להציע לי??
    אני מחפשת משהו שיהיה באמת אפקטיבי וחזק ויעיל.. אבל טבעי.. בלי כל הכימיקלים!!**

2. מה לגבי FocusZen? אם ידועה לכם התרופה (קראתי שזה מאוד מרוכז).... זה גם טבעי..
    ומה בעניין "כמוסות לינצ'י " (הבנתי שזה עשוי מפטריות???)

הוספת תגובה

• בעניין טיפול- טבעי- בהפרעות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/09/2016

שלום לך -

קל מאוד לענות על השאלות שלך - במיוחד השאלה הראשונה -
    אין אף "תרופה" טבעית אפקטיבית להפרעות קשב - לפחות אין הוכחה מדעית לאף חומר כזה שאכן הוא מסייע במשהו בתחום זה.

לגבי ריכוזית - למיטבה ידיעתי בוצע עד היום רק מחקר אחד בבית חולים תל השומר שבדק השפעה על מבחני טובה ולא לגבי השפעה על תפקודי במסגרת לימודית חברתית ולא ידוע לי שחזרו על מחקר זה פעם נוספת - לכן מבחינה מדעית לא ידוע על חומרטבעי שאכן מסייע להפרעות קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה