מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעלי התחיל לקחת רטליןמיקה19/10/2017
ומאז הוא מתנהג כמו זומבי, אין לו תיאבון והוא ממש כמו רוח רפאים שמשוטטת בבית. זה אומר שהמינון לא טוב או שככה פשוט התרופה פועלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל זומבי.....
ד``ר עדי אדר29/10/2017שלום לך -
לא זו התגובה שאנחנו ממליצים בעת נטילת התרופה!
מומלץ במקרה כזה לפנות לרופא המטפל לבחון מחדש את המינון התרופתי או הצורך להחלפת התכשיר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת רטלין ופגיעה בגדילהעירית17/10/2017
מבקשת מאוד תשובה ממישהו שקרא בעצמו ומכיר בעצמו את המחקרים הרלבאנטים (ואשמח להפניות); ובנוסף תשובה על סמך ניסיון קליני: נמצא שרטלין עלול לפגוע בגדילה. ברחבי האינטרנט נאמר כי זה בגלל הפגיעה בתיאבון. האם מדובר בנתון - הפגיעה בתיאבון היא שפוגעת בגדילה? או בפרשנות? האם ייתכן שרטלין פוגע בגדילה באופן ישיר ולא בתיווך הפגיעה בתיאבון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניות - הכוונה למחקרים. תודה
עירית17/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעיית קשב וריכוז או חוסר התמודדות של מערכת החינוך?איריס17/10/2017
הבן שלי בן 8, קראו לנו מבית הספר ועשו לנו שיחה שהם חושבים שיש לו הפרעות קשב וריכוז והפנו אותנו לאבחון. הילד באמת יכול להיות קצת היפראקטיבי בסיטואציות מסוימות אבל הוא גם יכול לשבת ולקרוא או לצייר במשך כמה שעות. לפי ההתנהגות שלו בבית אין לו הפרעת קשב וריכוז, האם האבחנה שלי נכונה ומערכת החינוך מעדיפה לדחוף כדורים לילדים מאשר להתמודד איתם או שמא זה ייתכן שבסביבה אחת יש לו ובאחרת אין לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קשב או חוסר התמודדות של מערכת החינוך?
ד``ר עדי אדר17/10/2017שלום לך
השאלה ששאלת היא מרוכבת ואין למה מענה "על רגל אחת". בכל מקרה בהחלט ייתן מצב של ריכוז מקסימלי במצבים מסויימים (בעיקר מעניינים כגון צפייה בטלויזיה, משחקי מחשב ועוד) לעומת חוסר ריכוז במצבים משעממים, מונוטונים - בד"כ במטלות הכרוכות בלמידה.
הפרעת קשב היא מצב התנהגותי הגורם לקשיים. מאידך קיימים גם קשיים אוביקטיבים של מערכת החינוך.
בכל מקרה רצוי במצב כזה לבצע אבחון מסודר .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנה כפולה של ויואנסיואב15/10/2017
האם יש סכנה בנטילה של מנה כפולה של ויואנס? האם יש סכנה של מנת יתר בנטילה של תרופה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה כפולה של ויואנס
ד``ר עדי אדר16/10/2017שלום לך
לא ברור לי מה הוכוונה מנה כפולה (איזה מניון).
בכל מקרה המינון המקסימלי המומלץ הוא 70 מ"ג ואנחנו לא ממליצים על מינוןמעבר לכך (אלא במצבים מיוחדים).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין וקונצרטה לא משפיעיםברק08/10/2017
בן 23, אובחנתי לאחרונה כסובל מבעיות קשב וריכוז. נתנו לי ריטלין וזה רק הפך אותי לזומבי ולדכאוני. החליפו לקונצרטה אבל אני לא מרגיש את ההשפעה. יש לי תור לנוירולוג רק בעוד חודש, מה לעשות בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין קונצרטה לא משפיעים
ד``ר עדי אדר14/10/2017שלום לך -
במסגרת הפורום אנחנו לא מייעצים טיפול תרופתי אינדיבידואלי כי לצורך כך יש להכיר את המטופל ואת הקשיים התפקודיים שלו.
ניתן להתייעץ עם רופא המשפחה, יתכן כי המינון התרופתי לא מתאים....יש כיום גם תחליפים כגון פוקלין או ויואנס ולעתים יש לבחון מחדש אם אין הפרעות רקע רגשיות המוחמרות על ידי הטיפול התרופתי.
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז עם היפראקטיביותצליל03/10/2017
שלום, בני עבר איבחון מוקסו הפגישה האחרונה אצל הניאורולוגית היתה במרץ 2017 שבו לפי התוצאות ושאלון מורה הורה והאיבחון החליטה שיש לילד קשב וריכוז עם היפקטיביות ברמה גבוהה, עד היום ללא טיפול לפני שבוע ביקשתי מרשם הרופאה רשמה ריטלין, אבל לפני שבועיים במקביל הבן שלי התחיל עם עויות בפנים, לא ממש מיצמוץ מסביר שמגרד לו העין ואם פוקח סוגר זה עוזר, היום המורה צלצלה ואמרה שזה כבר מפחיד,,, אני החלטתי אחרי החג לתת כדור ודואגת שאולי זה רק יחמיר בגלל המצב הנוכחי .שאלתי כדאי לחכות לתור שנקבע לניאורולוגית או להתחיל טיפול אחרי החג? וגם ככה כמה ימים אחרי יש תור לרופאה, שככה אסביר איך היה עם הכדור, (מפחדת שזה לא משהו כמו תיסמונת טורט או דברים אחרים בתודה מראש,יש לציין הילד בן 7וחציכיתה ב'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעל חודש אני רואה לא עונים לכותבים
צליל05/10/2017שלום אמנם רק אתמול שאלתי משהו אבל רואה שאין התייחסות לאנשים ששאלו לפני חודש, יש סיבה??. אגב אין לי איימיל,, (בעבר ענו ישר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדר מענה בפורום
ד``ר עדי אדר16/10/2017שלום לך....
חזרתי אתמול מטיול בחו"ל וביומיים הקרובים יהיהה מענה לכל השאלות....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז וטיקים
ד``ר עדי אדר16/10/2017שלום לך -
לפי התאור מדובר כנראה בטיק. (טוב שלא התחלתם טיפול תרופתי לפני כן כי אז התופעה הייתה מיוחסת לטיפול).
טיקים מהווים תופעה שכיחה ביותר בילדים, אין צורך לחשוש מכך ולעתים זה מופיע דווקא בתחילת שנה עקב המרכיב הרגשי הכרוך בהופעת טיקים ותחילת שנת לימודים.
בכל מקרה לא מדובר תסמונת טורט!
זוהי ההגדרה של תסמונת טורט :
הגדרה של תסמונת טורט – לפי DSM4
1. טיקים מוטורים מרובים וטיק ווקלי אחד או יותר במהלך המחלה (למרות שלא חייבים להופיע באותו זמן).
2. הטיקים מופיעים הרבה פעמים במשך היום למשך תקופה שמעל שנה. במהלך תקופה זו אין תקופה "נקייה" מטיקים לתקופה העולה על 3 חודשים. הטיקים משתנים בעוצמתם, מיקומם וחומרתם במהלך התקופה.
3. קיימת הפרעה משמעותית בתפקוד הסוציאלי והתפקודי.
4. התחלה לפני גיל 18 שנה.
5. ההפרעה לא קשורה לתרופות (פסיכוסטימולנטים כגון ריטלין)
תסמונת טורט קשורה לטיקים מעל שנה.
אני חושב שהכי נכון במצב כזה להמתין עם הטיפול ליעוץ הקרוב עם הנוירולוגית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות לקונצרטה והעלאת מינוןירדן01/10/2017
אני נוטלת קונצרטה לסירוגין במשך שנה ואני מרגישה שהיא כבר לא משפיעה עלי כמו בהתחלה. האם מתפתחת עמידות לתרופה וצריך להעלות את המינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות לקונצרטה?
אכן תתכן התפתחות עמידות מסויימת בנטילת התרופה ולכן חשוב לבצע ביקורת אחת למספר חודשים. יתכן שיש מקום להעלות מינון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז - האם תורשתי?אריה24/09/2017
הילד שלי אובחן לאחרונה שסובל מהפרעות קשב וריכוז. כשאני הייתי בגילו התנהגתי בצורה דומה ויש שסוברים שגם לי יש הפרעות קשב וריכוז. האם ייתכן שזה תורשתי ושאני הבערתי לו את ההפרעה? כמו כן, האם הטיפול אצל מבוגרים שונה מטיפול בילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז ותורשה -
אין ספק שקיים מרכיב תורשתי במרבית המקרים (אם כי לא בכולם).
עקרונות הטיפול במבוגרים דומות אם כי לא זהות בהכרח. כמובן שלגבי טיפול תרופתי המינונים שונים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול בהפרעת קשב מעוררבת אל21/09/2017
ניסיתי קב' אחת של התרופות אטנט ויואנס והקבוצה השניה רטלין וקונסטרה.כולם מאוד מעוררים אותי לרמה שאני רק יכולה לפרק אנרגיה לספורט...בקב האמפיטמינים הרגשתי חסרת כיוון ועצבנית.הרטלין sr 20 בינתיים עשה לי ממש טוב מצב רוח ואנרגיה וגם הקונצטרה 18 מ"ג .הבעיה שאחר כך אני בנפילה טוטאלית נשכבת פיסית ובירידה נפשית עד בכי..הכל בשליטה אני רק לא מבינה איך כלום לא מאזן אותי ועוזר לי להתרכז כי מי שמעורר המעוררים אמורים לאזן..ניסיתי גם פוקלין 10xr וזה לא השפיע. מעבר לזה יש לי תיאבון רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר תגובה לטיפול תרופתי
התגובה לתכשירי ריטלין ודומיהם לא תמיד מלאה ויש אנשים של אמגיבים לטיפול זה או לחילופין מגיבים בתופעות לוואי.
רצוי במקרה כזה לבצע אבחון מלא, לשלול הפרעות רגשיות נלוות (אשר לעתים מתגברות בעת נטילת התרופה) ויחד עם הרופא המטפל לשקול מחדש את נושא הטיפול התרופתי.
הערה - המינונים שהוזכרו מאוד נמוכים למבוגר ולעתים דווקא מינון נמוך גורם ליותר תופעות לוואי!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דבר כזה הפרעה סלקטיבית?מירי17/09/2017
הבן שלי בן 9 והתחלתי לקבל תלונות בבית הספר על ההתנהגות שלו ושצריך לשלוח אותו לאבחון. מצב שני, בבית הוא לא מראה סימנים של היפראקטיביות והוא יושב ומצייר וקורא בלי הפרעות. האם יש דבר כזה הפרעה סלקטיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה סלקטיבית
ד``ר עדי אדר16/10/2017שלום לך -
אנחנו לא משתמשים בהגדרה זו. יש לדעתדבר פשוט - הפרעת קשב באה לידי ביטוי בעיקר במצבים "משעממים" וזה בדרך כלל הכנת שיעורים, למידה, מטלות מונוטוניות. בבית האפשרויות לעיסוק מעניין רבות יותר ולכן השאלה במצב כזה האם הילד משתף בבית פעולה בעת הכנת שיעורים, מבצע שיעורים וכו'.
כדי לסבך את התמונה קצת אז הגדרה של הפרעת קשב דורשת שהיא תבוא לידי ביטוי בשני מצבים לפחות כגון בית ספר ובית אך כאמור בבית צריך להתייחס לתפקוד בעיקר בעת צורך להכין שיעורים וביצוע משימות מונוטוניות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז בצל גנטיקה מורכבתשיר13/09/2017
היי,
האם יש סכנה בנטילת תרופות לקשב וריכוז כאשר ישנה גנטיקה משפחתית בדמות אב שסובל מהפרעה פסיכוטית ונוטל סרווקוול?
הבת (בת 25) בריאה בדר"כ, פיזית ונפשית.
שוקלת את נטילת התרופה לקראת מבחן משמעותי לעתידה לאורך מספר שבועות, ולא באופן קבוע.
במידה וניתן ליטול תרופה מסוג זה- מה הסוג ה'בטוח' ביותר להתחיל ממנו? מבחינת מינון ותופעות לוואי.
תודה רבה!
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ריטלין עם סיפור משפחתי של מ.נפש
ד``ר עדי אדר16/10/2017שלום לך-
אין הוראת נגד למתן ריטלין אם יש סיפור משפחתי של הפרעת קשב. הוראת הנגד היא במידה ולמטופל או למטופלת יש מחלת נפש פעילה או טופל תרופתית בתרופות אנטי פסיכוטיות בעבר.
אין מושג כזה תרופה יותר בטוחה...כל התרופות (הכוונה לתכשירי ריטלין) בטוחות במצבים כאלה אך כמובן יש לתת טיפול זה על ידי הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיל ריטלין בשבתות וחגיםתמרה10/09/2017
אבחנו לבן שלי הפרעת קשב וריכוז ונתנו לו ריטלין. האם הוא צריך ליטול אותן בכל יום, גם בימים שאין בית ספר, כמו סופ"ש וחגים? או שהתרופה צריכה להיות בדם כל הזמן כדי שהיא תשפיע בעת הצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין בסופי שבוע, חופש
ד``ר עדי אדר16/10/2017שלום לך-
עקרונית ניתן לעשות הפסקות בימים בהם אין צורך במיקוד, ריכוז וזאת במידה ואין קשיים תפקודיים התנהגותיים משמעותיים.
הכלל מאוד פשוט - במידה בוסופי שבוע אין הפרעות תפקודיות לימודיות או התנהגותיות משמעותיות ניתן לבצע הפסקה. מאידך הורים מציינים לעתים - "בסוף שבוע אנחנו יכולים לסבול אותו".... לא צריך לסבול...צריך לההנות ולנוח בסוף שבוע ולכן במצביםכ אלה רצוי לטפל תרופתית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי חדשות בקונצרטהאנה05/09/2017
לפני כמה שנים הייתי לוקחת קונצרטה באופן קבוע. כשסיימתי עם הלימודים הפסקתי לקחת ועכשיו חזרתי לקחת מחדש. הכדור עושה את העבודה אבל יש לי בחילות, שזה דבר חדש, בפעם הקודמת לא היו שום תופעות לוואי!
מה השתנה? שינו את הרכיבים של הכדור? צריך להוריד מינון או להחליף תרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר נטילה מחדש של קונצרטה
ד``ר עדי אדר13/10/2017שלום -
לעתים לאחר שמחדשים טיפול בקונצרטה מופיעות תופעות לוואי. רצוי במקרים כאלה להפחית את מינון התרופה.
ככל שנוטלים תכשירי ריטלין בצורה קבועה יש פחות תופעות לוואי.
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין בלי מרשםיוכי03/09/2017
גילית עכשיו שהבן שלי בן ה-26 לוקח ריטלין מחברים שלו בשביל ללמוד למבחנים. אין לו בעיות קשב וריכוז אבל הוא אומר שזה עוזר לו. האם זה יכול הזיק לו? מה בעתם ההשפעות של הכדור למי שלא צריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין בלי מרשם
ד``ר עדי אדר03/09/2017שלום לך -
עקרונית ריטלין היא תרופה בטוחה עם מיעוט תופעות לוואי (בדרך כלל).
עם זאת בהחלט לא מומלץ לקחת תרופה כזו ללא אבחון מסודר!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות וריטלין L.A 40mgנעם27/08/2017
שלום,
אני בן 27 (משקל 80 ק"ג) ולאחרונה אובחנתי עם הפרעת קשב וריכוז. הנוירולוג רשם לי ריטלין LA במינון 40 מ"ג לשימוש לא יומיומי. הריטלין מאוד עוזר לי להתרכז אך עושה לי בחילות. שאלתי היא האם הורדה של המינון תוכל להפחית את הבחילות והאם היא תשפיע על הריכוז. בנוסף, קראתי ברשת שהבחילות עוברות לאחר התרגלות לתרופה. האם זה נכון?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילו בעת מתן ריטלין
ד``ר עדי אדר28/08/2017שלום לך -
עקרונית ככל שנוטלים בצורה סדירה את התרופה יש פחות תופעות לוואי כולל בחילה.
יתכן והורדת המינון תפחית את התופעה אך מן הסתם תקטין את השפעת התרופה.
נטילה סדירה עשויה להפחית בהדרגה את תחושת הבחילה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)