מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה בקשבROBERTO12/09/2011
עד איזה גיל יש אפשרות להישתמש ב רטלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בקשב - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/09/2011שלום,
למעשה אין הגבלת גיל.כל עוד זה בפיקוח רפואי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל ניתן לאבחן?דנה12/09/2011
שלום רב בעלי ואני סובלים שנינו מהפרעות קשב מאובחנות ברמות שונות. שנינו נטלנו ריטלין בתקופת הלימודים ומצאנו דרכים להתמודדות. יש לנו ילד בן קצת פחות משנה ורצינו לדעת מאיזה גיל ניתן לאבחן אותו והאם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו בכדי לעזור לו במניעה? תזונה מסויימת? משחקים מסויימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל ניתן לאבחן? - תגובה
שאלה אופיינית ללוקים בהפרעת קשב וריכוז......
אתם ממהרים מידי. תתנהגו באופן רגיל עם תינוקכם ותהנו ממנו כמו כל זוג הורים.
אין צורך בתזונה מיוחדת או פעילות מיוחדת.
במידה ויתפתחו סימנים קליניים של ילד עם "פעלתנות יתר" ניתן יהיה לפנות להתפתחות הילד אבל גם זה כנראה שלא לפני גיל שנתיים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאלה12/09/2011
הובחן לבן שלי היום בן 7 בעיית כשב וריכוז.עד שעלה לכיתה א נמנענו מלתת לו ריטלין.היום כש אני רואה קושי אמיתי ותיסכול שהוא חש כש לא מצליח לו וחוסר רצון שלו להתחיל לעשות משהו כי הוא מראש מפחד שהוא לא יצליח אני מתחילה לחשוב שאולי עשיתי טעות.אני אשמח לקבל חוות דעת האם אני צריכה להזדרז ולהתחיל טיפול בריטלין במה זה כרוך ואיך אני עושה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
אם הילד אובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז, ונקבע שהוא זקוק לטיפול תרופתי אז אין לדעתי מקום להתלבטות.
הטיפול התרופתי ניתן כאשר הילד סובל ומתוסכל בלימודים,בבית,בחברה או בכולם.
אי מתן טיפול רק יגביר את התסכול שלו וחבל.
הטיפול עצמו (סוג ומינון) ניתנים כמובן ע"י הרופא המאבחן.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואינועה11/09/2011
שלום,
ביתי (16)לקחה בהמלצת דר' אדר , קונצרטה שלא עשה לה טוב, החלפנו בהמלצתך לריטלין 30 מ"ג בשחרור איטי. בחודשים הראשונים היה בסדר, אך לקראת סוף שנה שעברה היא שוב החלה להתלונן על אותן התופעות שהיו לה עם הקונצרטה - בחילות, חוסר תיאבון, עייפות וכאבי ראש. היא הייתה לוקחת את הכדורים רק כשממש הייתה זקוקה להם (בחינות בגרות וכד') אך עכשיו אינה מוכנה לקחת ביומיום, למרות שיודעת שעוזרים לה להתרכז, בגלל תופעות הלוואי. האם יש תחליף? מה עושים?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
ד``ר עדי אדר11/09/2011שלום לך -
כמקובל במצבים אלו מבצעים ביקורת רפואית מסודרת כדי להתרשם ממהות תופעות הלוואי ולסכם על טיפול בהתאם.
עפ"י הנחיות משרד הבריאות : "הטיפול דורש טיפול מקצועי הדוק, על ידי הגורם שהתחיל במתן הריטלין, של פעמיים בשנה לפחות, במטרה לעקוב אחר השפעת התרופה והאם קיימת אפשרות להפסקתה" (חוזר משרד בריאות 23/2002).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקנות תרופת הסטרטרה דרך קופת חוליםד``ר עדי אדר10/09/2011
שלום רב
האם נכון שניתן לקנות תרופת הסטרטרה דרך קופת חלולים מאוחדת במחיר מסובסד במקום לייבא אותו באופן אישי ולשלם מחיר מלא? (שאלתי בנוגע למבוגר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטרה - תגובה
ד``ר אריה בקלו10/09/2011שלום,
סטרטרה איננ בסל הבריאות ואפשר לקנות אותה רק דרך בתי מרקחת פרטיים עם טופס 29-ג .
אינני מתמצא במתרחש במאוחדת כך שאני ממליץ לך לשאול בקופה עצמהץ
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש נזק בנטילת רמוטיב עם ריטלין?שרית08/09/2011
אני נוטלת ריטלין להפרעת קשב ורוצה להתחיל רמוטיב גם כי ריטלין מגביר עצבנות ואי שקט, ומקצין רגישות לרעש ולעיתים חחשיפות לגירויים חיצוניים יותר מידי.
אציין כי בלי ריטלין אני שלווה, אבל חסרת מיקוד ומרץ.
ריטלין ממש ממקד אותי.
אמרו לי שריטלין עם רמוטיב מייצר סיבוכים כי זה מעורר וזה מעורר.
אציין עוד שאני לא יודעת לבלוע תרופות, אז ממילא אני לא יכולה לעשות החלפה של תרופות ואין לי הרבה ברירות חוץ מריטלין. האם יש סיכון?
תודה מראש על התשובה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
שרית13/09/2011שני רופאים סיפקו לי תשובות סותרות.... לכן אני מבקשת דיעה נוספת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה - תגובה
ד``ר עדי אדר14/09/2011שלום לך!
לא מוכרת לי הוראת נגד לשילוב שתי התרופות ואכן במצבים מעורבים של דיכאון וכן תסמיני הפרעת קשב ניתן לשקול מתן משולב .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין LA 30 מ"ג כמוסות בשחרור מושהנופר08/09/2011
שלום אחי החל לקחת אתמול ריטלין LA 30 מ"ג כמוסות בשחרור מושהה, הוא לוקח את הכדור לאחר שאנו פותחים אותו ומפזרים את האבקה לתוך כפית מעדן מכיוון שהוא לא מצליח לבלוע את הכדור.
השאלה שלי היא האם 30 מ"ג זה כמות גדולה מדי להתחלה או שאין לי ממה מחשוש, הוא במעקב אצל דיאטטנית במשקל 33 , בן 13.
בעבר הוא נטל כדור אחר שגרם לו לתופעת ריבאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין LA 30 מ"ג כמוסות בשחרור מושה - תגובה
ד``ר אריה בקלו10/09/2011שלום,
כמובן שאינני יכול לתת יעוץ אישי בנושא טיפול ומינונים. את זה קובע הרופא המטפל.
ריטלין LA30 שווה ערך לבערך 14 מג' ריטלין רגיל, כך שעל פניו נראה שמדובר במינון סביר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וריכוז
אלעד14/09/2011אני מכיר את הקשר של דיכאון ובעיות ריכוז אבל לצערי אני סובל מהפרעות הריכוז עוד לפני הדיכאון. בנוסף לזה, בשלוש החודשים האחרונים יש לי איזון תרופתי מאד בריא והדיכאון כבר לא דומיננטי בחיי היומיום.
המרשם שקיבלתי מהרופא הוא של המינימום המינימלי של ריטלין - חצי כדור של 10 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הפרעות קשב וריכוז ב-MASTERMINאלעד07/09/2011
שלום רב,
ניתקלתי בפופ-אפ שבו הוצג מכשיר שנקרא Master Mind שעוזר בצורה משמעותית לשפר את הריכוז, הזיכרון, בעיות בריאותיות וכו'.
דיברתי עם החברה וזה נשמע לי מעט תמוהה למרות "ההבטחה" שהמכשיר מציע - יכול להיות שמדובר בלא יותר מאשר טריק מכירות.
רציתי לדעת אם יש גיבוי לדברים האלה בספרות הרפואית או לפחות מבחינה סטיסטית.
אשמח לשמוע דעה אישית או רפואית על המכשיר - מניסיון או ידע, הפניה לחומרים שמגבים את ההבטחות, אינפורמציה (עדיף באנגלית) וכיוצא בזה.
במידה וזה יעלה אוכל להעלות את האתר שלהם אבל כרגע אני לא מעוניין בגלל שלא מדובר בהודעת פירסום.
הרבה תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הפרעות קשב וריכוז ב-MASTERMIN - תגובה
ד``ר עדי אדר11/09/2011שלום לך!
אין לי ניסיון עם מכשיר ספציפי זה אם כי שמעתי עליו- מכישר זה ודומיו מתבסס על עקרונות נוירו-פידבק אשר במאמרים שונים כולל אממר שפורסם לאחרונה נחשבים כבעלי יכולת פוטנציאלית לסייע במצבים אלו.
עם זאת יש לנקוט במשנה זהירות בשימוש במכשירים אלו ובמיוחד אם הם לא חלק מתכונית טיפולית של מומחים בתחום זה. יש גם לקחת בחשבון כי הם לא נחשבים כטיפול "קו ראשון" בהפרעות אלו אלא כטיפול תומך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון + טיפול
אלעד12/09/2011הלכתי לפסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב וריכוז - הוא אמר לי שיש לי מקרה נדיר שבו יש לי פחות הפרעות בריכוז (מינימום הפרעה) אלא יותר בקשב (ברמה של 2 או 3 מתוך 5). הוא הציע לי לטפל בזה דרך טיפול של ריכוז בגלל שאין טיפול ישיר של קשב - כלומר ריטלי.
מספר שאלות:
1. האם יכול להיות שהאיבחון שעברתי (מורכב בעיקר מתרגילים ) אינו מספיק מאחר שאני מרגיש שבעיקר הבעיה שלי היא בריכוז בזמן קריאת טקסטים והמשמעות שלהם?
2. מהם האפשריות של טיפול מ- "קו ראשון"?
3. האם ריטלין היא תרופה שאני יכול להרגיש בטוח שתעזור לי עם הריכוז והקשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן
אלעד14/09/2011אני מטופל גם בטיפול נגד דיכאון (מירטזאפין + למיקטל),
בזמן הפגישה עם הפסיכיאטר הפרעות קשב וריכוז הוא העלה 2 תרופות אפשריות - זייבן וריטאלין. באותה השיחה הוא אמר לי להתייעץ לגבי הקשר בין הדיכאון לנטילת התרופה (זייבן הוא פחות רלוונטי כרגע) לבין הדיכאון. יש לי בלאקאאוט (שקורים לי המון) לגבי מה שהפסיכיאטר אמר לי בנוגע להשפעת הריטלין בהקשר לדיכאון והאם הוא יכול לגרום לי למצב של מניה? או שאני מתבלבל עם הזייבן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן - תגובה
ד``ר עדי אדר14/09/2011שלום לך!
לא ברור לי מה האבחון אשר בוצע לך והאם אכן מדובר בהפרעת קש ראשונית. ברור כי מצב של דיכאון עלול לפגוע בריכוז בצורה משנית ואז הטיפול המתאים הוא נוגדי דיכאון.
ריטלין עלול להעצים מצבים חרדתיים ולכן יש לנקוט בו משנה זהרות. עם זאת התרופה עצמה לא גורמת למצבי מניה (כל עוד היא ניתנת במינונים נכונים).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקות למידה?לילי06/09/2011
שלום,
כיצד יש לסווג קושי בהתנסחות בכתב, מציאת רעיון מרכזי בטקסט, בניית פסקאות, שימוש בסימני פיסוק והתמודדות עם שאלות פתוחות ? האם זו לקות למידה מוכרת? האם יש שם למצב הזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות למידה? - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/09/2011שלום,
אכן נראה לי שאבחון דידקטי עשוי לתת מענה לשאלתך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לריטליןליבנת גברא04/09/2011
שלום רב !
בני בן 15 עלה השנה לכיתה י' לפני כחצי שנה אובחן ע"י מאבחנת דידקטית ופסיכולוג כסובל מבעיות קשב וריכוז , שניהם המליצו להתחיל בטיפול תרופתי , ביקרנו אצל פסיכיאטר שנתן ריטלין 20 מ"ג שאמור להשפיע ל - 8 שעות. הילד מתלונן על דפיקות לב מואצות ועל הרגשת נימול ברגליים , במשך 3 חודשים הוא לקח את התרופה כמעט באופן רצוף ... בזמן חופשת הקייץ הילד לא קיבל את התרופה , וכעת בסיום החופשה לקח 3 ימים ובגלל אותן תופעות לוואי מסרב לקחת... האם זאת בעיה של מינון ?? האם הכדור המסוים הזה לא מתאים לו ויש צורך להחליף את הכדור ? ואם כן איך עושים את זה ?, האם התופעות אמורות לחלוף באיזה שלב , והאם הן מסכנות אותו .
אודה על תשובה מהירה .
אמא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ריטלין LA 20 - תופעות לוואיא.א.03/09/2011
שלום,
בני בן 6.5 קיבל מרשם לריטלין LA 20 מ"ג (להפרעת קשב וריכוז, מוסחות יתר). כמובן לפני שאני מתחילה לתת לו את התרופה קראתי את העלון המצורף וכעת אני חוששת מאוד.
כיצד אפשר לדעת מראש אם אין לילד מום בלב, מפרצת, האם זה שהוא מדמיין שיש מישהו שמפחיד אותו (דמיוני) זה אומר שיש לו הזיות? איך בודקים את כל זה לפני שמתחילים טיפול? אני לא רוצה לקחת סיכון.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין LA 20 - תופעות לוואי - תגובה
הנוהל המקובל הוא שאם אין בעיות לבביות במשפחה הקרובה ומדובר בילד בריא גופנית (לפי בדיקת הרופא המטפל), אין צורך בבירור נוסף. כמובן אם זה עדיין לא מספק אותך כאמא, זו זכותך לבקש בירור נוסף מהרופא בקופת החולים.
דימיונות שוא אינן בהכרח הזיות. במסגרת אבחון הפרעת קשב וריכוז יש לתת את הדעת גם על תופאות אלו ולהתייחס אלהן. גם כאן ניתן להרחיב את הבירור ע"י פסיכולוג או פסיכיאטר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין שמגביר חרדהרפי03/09/2011
שלום רב,
אני סטודנט בן 26, מטופל בריטלין.
מצד אחד אני מרגיש שהריטלין דיי עוזר ומציל אותי, מצד שני הוא מגביר לי חרדות ותופעות דיסוציאטיביות שמהם אני סובל גם בלי הריטלין.
הוא מגביר לי חרדה חברתית, קשיי תקשורת, תחושות דיסוציאציה של דה-פרסונליזציה ודה-ריאליזציה כלליות, וחרדה כללית.
מה כדאי לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין שמגביר חרדה - תגובה
כשמדובר בשליוב בעיות כמו שציינת, אתה חייב לפנות לרופא המטפל שלך, ובמקרה זה אני ממליץ על פסיכיאטר שיוכל להחליט על הטיפול המתאים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעונינת לדעת umphetamine addiralשבי02/09/2011
umphetamine (addital) 20
האם זה יכול להיות תחליף טוב לריטלין
האם הפסיקו לתת את התרופה בקו"ח כללית כי יש לתרופה תופעות לוואי קשות?
אשמח לקבל פרטים חשובים על התפרופה
תודה שבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעונינת לדעת על אדרל.....
ד``ר עדי אדר02/09/2011שלום לך!
את מתכוונת מן הסתם לאדרל. זוהי רתופה טובה מאוד עם בדרך כלל פחות תופעות לוואי לעומת ריטלין
התרופה לא נמצאת בסל של קופות החולים משיקלים כלכליים ולאוו דווקא עקב תופעות לוואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ריטלין LA וריטלין רגילרויטל חדד01/09/2011
שלום, בני בן 10.5 שנים, שוקל 22 ק"ג (מאוד רזה, מאז ומתמיד נמצא במעקב גדילה) ניסינו כמעט את כל סוגי הריטלין, עד לא מזמן הוא נטל ריטלין LA30 ( לומד עד 15:30) והייתה בעייה חמורה של חוסר תאבון במשך כל שעות היום, הרופא המליץ לנסות משהו חלש יותר וכרגע הוא נוטל ריטלין LA20 + ריטלין רגיל 0.5 (חצי כדור מהרגיל), בחודשיים האחרונים הוא לא נטל בכלל בגלל החופש הגדול והיום כשהוא נטל לראשונה את הריטלין LA20 + חצי כדור רגיל(0.5 מ"ג) הוא גם לא אכל כלום עד לשעה 19:30 בערב וגם אז אכל בקושי והיה בשעות הצהריים ממש בדיכאון, מצב רוח ירוד מאוד, חוסר רצון וחשק לשחק או לעשות משהו בכלל, ובד"כ הוא ילד מאוד פעיל מאוד אוהב לשחק ולהיות עסוק בדברים, המצב מאוד מדאיג, ולשאלתי (סוף, סוף מצטערת על ההרחבה...) האם המצב אמור להשתנות עם הזמן או שרצוי פשוט לנסות משהו אחר? האם מבחינת המשקל המינון מתאים לו? תודה רבה, רויטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ריטלין LA וריטלין רגיל - תגובה
ד``ר עדי אדר02/09/2011שלום!
ראשית צריך סבלנות. קשה להסיק לאחר יום על תופעות להוואי בשילוב זה ויש להמתין כשבועיים-שלושה.
רצוי להתיעץ עם דיאטנית ולתכנן לו דיאטה עשירת קלוריות על מנת לנסות ולפצות על המשקל הנמוך שלו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וחרדותערן31/08/2011
שלום רב,
האם הריטלין יכול לגרום לחרדות ו/או להגבירן גם אחרי הפסקת הטיפול בתרופה, או בזמן שהתרופה לא בהשפעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וחרדות - תגובה
ד``ר עדי אדר31/08/2011שלום לך!
אין סיבה סבירה שריטלין יגביר חרדות לאחר הפסקת הטיפול וסביר להניח כי המקור לחרדות לא קשור לתרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)