מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחה נוספתמנחם20/11/2011
שלום רב ! אני לוקח ריטלין רגיל 25 מ"ג למנה (משקל 94) , השאלה היא מהו הזמן המינימלי לקחת עוד מנה ? 3 שעות מרגע הלקיחה או 4 ? אני מצד אחד רוצה כמה שפחות הפסקה מצד שני אני לא רוצה להיות במינון יתר אפילו לזמן קצר . תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחה נוספת - תגובה
ד``ר עדי אדר20/11/2011
שלום לך!
ברמה עקרונית מומלץ אחרי כשלוש וחצי שעות אך כמובן על פי הנחיות הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד היפראקטיבימיכל20/11/2011
שלום רב,
בני בכיתה ב' הינו ילד היפראקטיבי. בבית הוא לא "נח" לשנייה, כל זמן בתנועה אפילו תוך כדי ישיבה או אכילה, מדבר המון ומאוד שובב. אובחן שיש לו קשב וריכוז עם היפראקטיביות אך בשלב זה חל איסור מוחלט (מהניאורולוג והאנדוקרינולוג) לתת לו ריטלין מכיוון שהינו סובל מתת משקל וגובה נמוך. הוא ילד מאוד חכם ופיקח ובשלב זה אינו סובל מלקויות למידה אלא להיפך, בין המובילים בכיתתו. יש לציין, כי מורתו מתמודדת איתו ומודעת לבעיותיו וכן ליכולותיו הלימודיות כך שבבית הספר המצב עדיין סביל (כרגע) אך בבית המצב בלתי נסבל! הוא משתולל ללא הפסקה, תזזיתי, כל הזמן צועק, מדבר שר אבל ללא הפסקה! התייעצנו עם רופא ילדים בקשר לזום, הוא טען שניתן לנסות לתת לו אם כי זמן ההשפעה לוקח זמן (מס' חודשים). האם לדעתך הזום יכול להרגיע אותו ולו במעט, טיפה למתן את התנהגותו? יש לציין כי עד לפני חודש היה בטיפול פסיכולוגי אחת לשבוע במשך חצי שנה וברכיבה טיפולית שלא כל כך הועילה להיפראקטיביות. הפסיכולוגית מאידך היתה מאוד מרוצה ולאחרונה הופסקו המפגשים איתה. אנא עצתך בהקדם!
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד היפראקטיבי - תגובה
ד``ר עדי אדר20/11/2011שלום לכם!
ניתן בהחלט לנסות את התכשיר זום. יתכן והוא משפיע על תסמיני פעילות יתר אם כי פחות על קשב וריכוז. עם זאת הניסיון עם תכשיר זה לא רב והשפעתו לא מתקרבת להשפעת הריטלין.
בהחלט במצב כזה מומלץ טיפול פסיכולוגי כולל הדרכת הורים!
הערה - יש לחון עם הרופאים המומחים מתן זהיר תוך מעקב משקל של ריטלין. עם תזונה עשירה בהחלט ניתן לשקול אפשרות זו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מיכל20/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קשב וריכוזיעל20/11/2011
עליי להתחיל בתהליך אבחון לבתי, בת שבע וחצי.
למי פונים? פסיכיאטר / נוירולוג / פסיכולוג? קיימת אפשרות שמדובר בבעיות פסיכולוגיות שמבלבלות עם האבחנה או שקיימות בנוסף.
אחרי ההכרעה למי עלינו לפנות, אשמח לקבל גם שמות מומלצים.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב וריכוז
יעל20/11/2011שמות מומלצים בצפון (קריות וחיפה). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר20/11/2011שלום לך!
כדאי להתיעץ בנושא עם הצוות החינוכי. צריך ראשית להחליט האם הקשיים הם בתחום הלימודי, קשיי ריכוז, הפרעות התנהגותיות כו'. רצוי למקד ולתחם את הנושאים הדורשים אבחון על מנת לחסוך באבחונים מיותרים.
לגבי שמות של מומלצים - רצוי לפנות בנושא לפורום אחר להפרעות קשב וריכוז מכיוון שמסיבות אתיות אנחנו לא ממליצים בנושא על מכונים או רופאים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה !נועה18/11/2011
שלום, שמי נועה, בת 14
לפני כחצי שנה שמעתי על המושג הפרעות קשב וריכוז חיפשתי באינטרנט ומצאתי שיש לי את אותם התסמינים (לפני ששמעתי על זה התקשיתי ללמוד ולהתרכז) עשיתי את מבחן TOVA והתוצאות שנשלחו לכתובת הדוא"ל שלי בישרו שיש לי הפרעת קשב וריכוז, הוריי מסרבים לקחת אותי לאבחון, הם לא מאמינים לי...
אני לא יודעת אם הם לא לוקחים אותי לאבחון מבחינה כלכלית או מבחינה שהם פשוט לא מאמינים לי...
אני מתקשה להתרכז בכיתה במקצועות מסוימים,
אני נכשלת במקצועות מסוימים בזמן שילדים אחרים עם הקלות מצליחים בהם. אני לא רוצה את זה בגלל ההקלות בבית-הספר אני רוצה את זה כדי שאני אוכל לטפל בזה.
אני ממש צריכה עזרה!
תודה מראש לכל העונים,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה ! - תגובה
ד``ר אריה בקלו18/11/2011נועה שלום,
הקלות בלימודים או ליתר דיוק- התאמות, לא תקבלי גם אם יש לך הפרעת קשב וריכוז. לשם כך עליך לעבור אבחון פסיכו-דידקטי.
באשר לבעיה העיקרית , את אכן חייבת לעבור אבחון מלא שכן מבחן הטובה איננו אבחנתי, ולפעול לפי הממצאים.
אם הוריך מסרבים להמשיך בתהליך זו בהחלט בעיה שכן את עדיין קטינה .אני יכול להציע שתעזרי ביועצת ביה"ס שתנסה לגשר בינך לבין הוריך ותסביר להם את חשיבות האבחון מנקודת מבטה המקצועית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה מבדלתגיורא17/11/2011
שלום רב
כיצד ניתן לבדל בין NVLD לבין הפרעת קשב ? האם המקור של שניהם באונה המצחית ימנית? לא מזמן שמתי לב שיש לי מן חריץ בגולגולת שמתחל בגבה הימנית ממש עד אמצע הגולגולת האם יכול להיות שישנו קשר להפרעה ממנה אני סובל? (אימפולסביות, אי דחיית סיפוקים התעסקות בטפל חוסר ארגון תת השגיות חוסר התמדה וכו'...??)
אנא עזרו לי וכן איזה בדיקה עלי לעשות אני בן 35 והחיים פשוט בורחים לי....
בברכה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת - תגובה
ד``ר עדי אדר18/11/2011שלום לך!
אין שום קשר בין מבנה הגולגולת שלך ל- NVLD.
הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה התנהגותית, תפקודית שלא קשורה לאונה הימנית דווקא והתסמינים שלה שונים מהפרעת הלמידה שהזכרת (אם כי לעתים קיימים תסמינים חופפים).
אימפולסיביות, אי דחיית סיפוקים הם מהמאפיינים של הפרעת קשב.
בדיוק לצורך ביצוע אבחנה מבדלת יש לבצע אבחון אצל מומחים העוסקים באבחון הפרעות קשב.
טיפול תרופתי כגון תכשירי ריטלין לא ישפר הפרעת למידה. עם זאת יתכן לעתים שילוב של שתי ההפרעות.....
בקיצור - מומלץ לבצע אבחון נוירולוגי ולא רק אבחון פסיכו-דידקטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן קשב וריכוז לקראת פסיכומטריניצן17/11/2011
שלום לכולם, אני בן 21 משוחרר מהצבא ולקראת הבחינה הפסיכומטרית, עשיתי אבחון לפני כ7-8 שנים ונמצאו בעיות של קשב וריכוז , ADD.
עכשיו לקראת מבחן הפסיכומטרי ישנה אפשרות לשלוח את האבחון לועדה מיוחדת שתחליט אם העניין רלוונטי ואוכל לעבור מבחן מותאם אישית ממחושב(מבחן אמי"ר).
הועדה נורא קפדנית ודורשת אבחון תקף מ5 שנים האחרונות. ושלי כנראה כבר לא בתוקף. השאלה שלי היא האם עליי לעבור אבחון מחדש ואם כן, כל העלויות נדרשות לתשלום מחדש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן קשב וריכוז לקראת פסיכומטרי - תגובה
אכן ענית בעצמך ובצדק הועדה דורשת אבחון מעודכן.
האבחון שאתה צריך לעובר הוא אבחון פסיכו-דידקטי ורק במצבים מיוחדים הועדה תאשר התאמות.
בכל מקרה עלייך לוודא שאתה מבצע אבחון כזה אצל גורם המוכר על ידי המרכז הארצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא המקום
ערן30/11/2011אני חושב שאתה צריך לשאול את מי שאחראי על הבחינות האם האישור שיש לך עדיין בתוקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב ריכוז + בעיה בזיכרוןאדי16/11/2011
שלום רב,
אני בן 30 , תמיד שמתי לב שיש לי הפרעות ובעיות שכאלה,
אך אם הזמן זה יותר ויותר מתחזק ומפריע, עד כדי כך שאני יכול להשאיר דלת פתוחה בבית,
או לא לקחת פלאפון לעבודה, (פעם אחד שכחתי אפילו נשק לצבא )
וכו.......
יש מה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב ריכוז + בעיה בזיכרון - תגובה
ד``ר אריה בקלו18/11/2011שלום,
על זה נאמר "לעולם לא מאוחר מידי".
גם בגילך כדאי לעבור אבחון מסודר ובהתאם לתוצאות, להחליט על הטיפול המתאים.
בהצלחה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מחקתם לי את ההודעה?אבנר16/11/2011
שאלתי שאלה על הקשר בין מינון ריטלין לחרדות ומחקתם לי את השאלה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מחקתם לי את ההודעה? - תגובה
ד``ר עדי אדר18/11/2011לא הבנתי את הניסוח של השאלה אך התגובה לריטלין היא אינדיבידואלית והשפעת התרופה על התעוררות תחושות שונות כולל לעתים הגברת מצבים חרדתיים לא קשורה רק למינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ורחטליןמיקי15/11/2011
בני בן 9 וע"פ פסיכולוגים ומאבחנים סובל בעיקר מחרדות קיומיות ופיסיות - גרוי יתר מהסביבה. ובעל לקות למידה של קושי בקבלת מידע חדש - זקוק לתיווך בהקניות חדשות. המורה חווה חוסר קשב.לדעת המאבחנת זה קורה כאשר הבן שלי מעדיף להמנע מדברים חדשים - דפוס ההימנעות קיים מינקות - פיסית גם .
האם להעבירו מבחן טובה בכל זאת? והאם הריטלין לא יחמיר את החרדה הקיומית שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות וריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו16/11/2011שלום,
מבחן טובה איננו אבחנתי ויש צורך באבחון מלא.
לאור מה שציינת , נראה לי נכון להמליץ על פניה לפסיכיאטר ילדים שיקבע את האבחון המתאים, הצורך בהרחבת אבחון לכיוון הפרעת קשב וריכוז, ולבסוף בהתאם לממצאים ,את הצורך הטיפולי ואיזה.
אין טעם לרתום את העגלה לפני הסוס ובכל מקרה שאלת הריטלין והחרדות הם לשיקולו של הרופא בהתאם לנתוני הילד.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מוטיבציה ואמביציה בחייםחסר מוטיבציה14/11/2011
רציתי לשאול האם זה מאפיין מובהק להפרעות קשב וריכוז בכך שללא הריטלין אני חסר מוטיבציה ואמביציה להצליח ,אני ממש מרגיש כמו עצלן שפשוט לא מתחשק לו לעשות כלום חוץ מלראות טלויזיה ולגלוש במחשב ולא לאמץ את הראש...לא איכפת לי אם יהיה הישגי או אכשל,רק פשוט לא להתאמץ בחיים ולא לעשות כלום...
ולאחר שאני נוטל ריטלין אני פתאום רוצה להצליח,חדור תשוקה להיות הכי טוב בלימודים ,האם זה תקין ההבדלים האלה?לא מבין פתאום איך אני יכול לחיות בבלאגן שאני חי בו ביום יום...
והאם חוסר המוטיבציה והעצלנות שלי נובעות מחוסר דופאמין במוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מוטיבציה ואמביציה בחיים - תגובה
ריטלין משפר יכולת מיקוד, ריכוז והתמדה ואכן יכול להגביר תחושת חיוניות.
קשה להגדיר תכונות אופי אלו ואחרות רק על בסיס של חסר נוירוטנסמיטור וברור כי מדובר בפעולות גומלין מורכבות הקשורות למבנה האישיות שלנו. עם זאת אכן המוליכים העצביים אחראים גם לתחושות שלנו ומדובר לא רק בדופמין אלא בחומרים שונים נוספים (כגון סרוטונין) המשפיעים באיזורים שונים במוח.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה למחרטורין12/11/2011
שלום, אני לא מצליחה לתפוס את הרופא של הילד. הילד הוא בן 13.5 ומקבל 3/4 כדור אדרל 30מ"ג כלומר 15+7.5 בערך במנה אחת (22.5 מ"ג). הוא שוקל כ-44 ק"ג. המינון הזה מתאים לו ביום יום אלא מחר יש לו יום ארוך במיוחד 6 שעות + 1 שעה הפסקה + 3 שעות לימודים סה"כ 10 שעות במצטבר). האם מותר לי לתת לו לשלושת השעות האחרונות או אפילו נניח לארבע האחרונות מינון נוסף וכמה.
לשיעורי הבית הוא לא נזקק לתוספת כלשהי של תרופה אבל !!! היום ששלושת השעות האחרונות מחיבות אותו לשבת בתוך כיתה וללמוד אני חוששת שמה יהיה לו קשה מידי.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה למחר - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/11/2011שלום,
למינון ,במקרה זה, אין חשיבות.
לאחר שפעילות האדרל מסתיימת, לאחר כ 6 שעות, ניתן לתת טיפול נוסף, אלא שכאן נכנסים שיקולים נוספים כגון: גלישה לשעות השינה, תגובת הילד לסוגיי טיפול אחרים וכו'.
כמובן שאינני יכול לתת לך תשובת טיפול פרטני , את זה יכול לעשות רק הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז על בסיס חרדהרונן12/11/2011
שלום רב,
אני סובל מהפרעות חרדה ובמהלכם המחשבות שלי כול הזמן
חושבות על מטרדים,ובעיות שיש לי ואיני מסוגל להתרכז בלימוד עקב המחשבות הטורדניות הללו...בשאלון אבחוני מצאו שיש לי גם הפרעות קשב וריכוז אך מצד שני הטובה יצא תקין עם נטייה לשיפור קל עם ריטלין...
קראתי בהרבה מקומות שריטלין גורם להחמרה של סימפטומי חרדה,
אז מה הפתרון להפרעות קשב וריכוז שהן על בסיס בעיות חרדה?
והאם ריטלין יכול לגרום לי ליותר נזק מתועלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעמים ! כן ! הבן שלי הגיע למצב שהו
טורין12/11/2011א כבר לא רצה לקחת ריטלין כי החברים שאלו אותו למה הוא עצוב (בן 13) ולכן החלפנו לאדרל. התרופה יקרה הרבה יותר אבל שווה כל גרוש. והוא לא עצוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים ! כן ! הבן שלי הגיע למצב שהו - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/11/2011שלום,
הפרעת קשב וריכוז מלווה לעיתים קרובות גם בתחלואה נילווית כגון חרדה.
מומחיות האבחון היא לזהות מהי הבעיה הראשונית ומהי המשנית ,ובהתאם להחליט על הטיפול המתאים.
ישנם מקרים בהם ריטלין החמיר בעיית חרדה, אך השאלה היא האם החרדה היתה משנית להפרעת הקשב או להיפך ?!
הפתרונים, לרופא המאבחן והמטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופה! בקשר ל2 כדורים ביוםרוני10/11/2011
אני בת 13 , ואני לוקחת כבר שנה בערך ריטלין , לפעמים של 8 ( בימי לימודים של 7 שעות ) ולפעמים של 4 , ( בימי לימודים של 4 שעות ) ואחרי שאני לוקחת 4 שעות בבית ספר , יש לי לפעמים מבחן אז אני לוקחת עוד אחד .
בכול מקרה , יש לי מחר מבחן , ואני ממש חייבת את הכדור של ה4 שעות כדי שאוכל להתרכז טוב בחומר , אבל לקחתי היום כבר כדור של 8 שעות ב8 בבוקר , האם אפשר לקחת כדור של 4 שעות עכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומרים שעדיף לא לקחת אחרי שעה 16:00
טורין12/11/2011את עלולה להתקשות להרדם בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנילי08/11/2011
כשיש נושא שלא מעניין אותי אני מאבדת עניין ולא יכולה להתרכז מאידך רק אם יש נושא שמעניין אותי אני נמצאת בקשב רב האם זה מראה על הפרעת קשב וריכוז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עדי אדר09/11/2011שלום לך!
מה שאת מציינת הוא שאת מגלה ענין בנושאים מעניינים ומאבדת קשב בנושאים משעממים.
זוהי תכונה אופיינית לכולנו ואין בכך להעיד על הפרעת קשב....
לצורך קיום הגדרה של הפרעת קשב צריכים להתקיים מספר תנאים ומאפיינים כאשר אכן אחד מהם הוא איבוד מהיר של ענין בנושאים משעממים.
לכן על מנת לאבחן בצורה נכונה יש מקום לביצוע אבחון מסודר וזאת כמובן אם קיימת הפרעה תפקודית המצריכה אבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4.8יעל06/11/2011
שלום רב
הילד שלי בן 4.8 , אנו מטופלים בהתפתחות הילד דרך קופת חולים והומלץ לנו על ריפוי בעיסוק, קלינאית תיקשורת, פסיכולוגית על רקע רגשי, רכיבה טיפולית והידרותרפיה.
נכון לעכשיו התחלנו ריפוי בעיסוק.
רציתי לקבל ייעוץ לגבי ההתנהגות שלו בבית.
ברגע שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא מתחיל לרקוע ברגליו ובידיו בחוזקה ובעצבנות, כמובן תוך כדי צעקות ובכי.
זה קורה המון במהלך היום, למשל אם אני אומרת לו שלא יוצאים החוצה בשעות הצהריים הוא מגיב כך.
שאלתי היא איך אני יכולה למתן אותו. ואיך עלי להגיב.
בשיחתי עם הגננת היא אמרה שהוא ילד מקסים שמתנהג יפה אך עם זאת אין לו טוסיק לשבת ממושכות למשל במפגש.
עוד שאלה, באיזה טיפול כדאי לי להתחיל? רכיבה טיפולית, הידרותרפיה או טיפול פסיכולוגי?
אנני רוצה הכל יחד על מנת שלא להעמיס על הילד יותר מדי.
בתודה מראש, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות...
רונית שני08/11/2011שלום רב,
גם אבחנה לא מצדיקה כל התנהגות. ניתן ללמד ולטפל . במיוחד כאשר יש הבדל בין המסגרת החינוכית למסגרת הביתית נראה, שההתנהגות מחוזקת באיזה אופן בבית ולכן היא ממשיכה להתקיים...(גם נזיפה יכולה להחשב,לצורך העניין, כחיזוק..נזיפה היא סוג של תשומת לב..) יש הרבה אפשרויות...
למען ההגינות, יש לומר שאני מנתחת התנהגות (ABA) ולכן הגישה והטיפול ההתנהגותי נראים לי יעילים ביותר.
בהצלחה!!
רונית שני- מנתחת התנהגות מוסמכת (ABA) מנחה ב"שבילים"-חוגים התנהגותיים לילדי הגן ובית הספר היסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות... - תגובה
ד``ר עדי אדר09/11/2011שלום לך!
בגיל כה צעיר מומלץ להתמקד בשלב הראשוני בטיפול התנהגותי כאשר הטיפול נועד בעיקר לתת להורים כלים להתמודדות כגון הצבת גבולות, חיזוק הסמכות ההורית ועוד.
באופן כללי אני ממליץ לנקוט זהירות עם טיפולים שונים אשר כרוכים גם בהוצאה כספית לא מבוטלת כאשר לעתים מתחילה "נדידה" של ההורים והילד משיטת טיפול אחת לשנייה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)