פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין
    אילנית
    15/12/2011

אני לוקחת פעמיים ביום כדור "מודל" (למניעת בעיות בקיבה) האם אני יכולה לבלוע רטלין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/12/2011

שלום לך!1

בעיקרון ניתן לקחת ריטלין בשילוב עם תרופות אחרות כולל מודל.

בכל מקרה רצוי לפנות בנושא גם לרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן שיש הפרעת קשב?
    יעל
    15/12/2011

לא הפרעתי בכיתה. לא רבתי, לא הרבצתי, לא צעקתי. אבל תמיד חלמתי, ציירתי במחברת, ומגיל מאוד מאוד צעיר לא הכנתי שיעורי בית או למדתי למבחנים. גם אם משהו הלהיב אותי שקעתי בו לזמן קצר בלבד, ולמעשה זה נמשך ככה עד היום (בת 29). גם במהלך התואר הראשון (מדעי החיים) לא הצלחתי לשבת ולסכם למשך הרצאה שלמה, לא הצלחתי לשבת וללמוד למבחנים יותר מחצי שעה ברציפות, ועבודות הגשתי תמיד ברגע האחרון, אע"פ שתכננתי אחרת. נסחפתי תמיד בחלומות בהקיץ או בגלישה באינטרנט. גם במטלות יומיומיות יותר כמו ניקיון, בישול, קניות, אני נאלצת לעשות הפסקות, דוחה הכל לרגע האחרון ולרוב לא מספיקה כל מה שתכננתי. כרגע אני לא לומדת. עובדת בעבודה בשכר נמוך מאוד שלא קשורה בכלל לתואר הראשון. במשך השנים אובחנתי כסובלת מדיכאון, הפרעות חרדה, הפרעת אישיות גבולית, והפרעה בי פולרית, כמובן, ע"י אנשי מקצוע שונים. במשך שנים ניסיתי טיפולים תרופתיים של ssri ותרופות לאפילפסיה (להפרעה הבי פולרית כביכול) ואלו לא עזרו, והפסקתי אותם. אין ספק שאני סובלת מרמה מסוימת של דיכאון ודימוי עצמי נמוך, אבל אני תוהה אם זו לא שאלת הביצה והתרנגולת. למרות שאני מרגישה שיש לי פוטנציאל עצום אני לא מממשת אותו, ואני מתוסכלת מאוד. אני קמה בבוקר ומתכננת לעשות המון דברים ובפועל יושבת על הספה (בימים שלא עובדת) עד הערב, ורק אז מתחילה לעשות לעשות חלק מהמטלות שתכננתי לאותו היום. האם יש אפשרות שיש הפרעת קשב וריכוז שמעולם לא אובחנה? או שאני פשוט חולמת על פתרון קסם... ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יתכן שיש הפרעת קשב?

הוספת תגובה

• האם יתכן שיש הפרעת קשב? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/12/2011

שלום לך!

תודה לך על המסר המפורט.

אכן מאפיינים רבים שהזכרת תומכים באפשרות של הפרעת קשב וריכוז יתכן בשילוב עם הפרעה ביפולרית.

מומלץ מאוד לפנות לפסיכיאטר להמשך בירור ואבחון!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אדרל
    גבי
    14/12/2011

שלום.ניסיתי את כל סוגי הריטלין ולא עזר.ניסיתי סטרטרה וחויתי תופעות לוואי וללא הועיל.כיום אני התחלתי עם אדרל ובמינון 30מ"ג ההרגשה הייתה של עליה טובה ולאחר 3.5 שעות הפסיק כשלאחריו הגיע חולשה ,דופק מהיר,הרגשה רעה גם של בחילות .מנסה ניסיתי 40מ"ג והיה תחושה מדהימה והספקתי באותו בוקר הרבה דברים ,כאשר הירידה הייתה בסדר ,רק היה קצת הגברת "טיקים" בעין.היום לקחתי שוב 40 מ"ג הרגשה הייתה שזה המינון אולם תוך כדי יש "טיקים" קצת הרגשת ראש תפוס,שרירי פנים נוקשים,חלמנות,קצת עייפות וקצת טישטוש בעין ימין לאחר כ3 שעות .רציתי לדעת אם לנסות 30xr ? לנסות להעלות או להוריד קצת מינון או להמתין עם המינון הנוכחי?בתודה מראש. נ.ב.אני שוקל 80 ק"ג,בן 30,סטודנט,בעל משפחה עם כל המתח הנילווה ובגלל הכדורים אוכל ממש מעט.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון אדרל

הוספת תגובה

• מינון אדרל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/12/2011

שלום לך!

תודה על המסר המפורט אך אין לנו יומרה במסגרת הפורום להחליף רופא מטפל ולהמליץ טיפול רפואי פרטני.
    יש אחריות מדיקו-לגלית כאשר רופא ממליץ מינון תרופתי ובמיוחד למטופל שלא נבדק על ידו ולכן אנחנו לא נוהגים להתערב בהמלצות טיפוליות.

עם זאת אפשר לציין באופן כללי כי קשה להתרשם מהשפעת תרופות אלו, כולל אדרל לארח ימים ספורים של טיפול ומומלץ לפחות שבועיים-שלושה של טיפול רציף לפני שמתרשמים לגבי איכות הטיפול.

חג שמח!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתיבה בעמידה
    רותם
    13/12/2011

שלום רב
    בני בן 7 בכיתה א' נוהג לכתוב בכיתה ובבית כאשר הוא עומד.
    המורה וגם אנחנו מעירים לו, הוא יושב ולאחר זמן מה הוא שוב עומד.
    האם אני צריכה לדאוג?האם מדובר בבעית קשב וריכוז??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כתיבה בעמידה

הוספת תגובה

• כתיבה בעמידה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/12/2011

שלום לך!
    אם זהו התסמין היחיד הרי שאין לכך שום משמעות.
    יש עם זאת לציין כי אכן ילדים עם הפרעות קשב לעתים קרובות מרבים לעמוד, יש להם "קוצים".
    לכן צריך פשוט לעקוב עחר התנהלותו ותפקודו. עצם העובדה שהוא מרבה לעמוד אין לה משמעות מדאיגה בהנחה שכללית תפקודו ההתנהגותי והלימודי תקינים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז מבוגרים
    ענת
    12/12/2011

שלום רציתי לדעת איך ואיפה אפשר לעשות איבחון קשב וריכוז למבוגרים ? האם יש דרכי טיפול ? וכמה איבחון כזה יעלה ? תןדה מראש

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז מבוגרים - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/12/2011

שלום,
    אבחון קשב וריכוז למבוגרים נעשה במסגרות פרטיות, והטיפול הוא בהתאם לממצאי האבחון.
    ניתן לעשות זאת במכונים פרטיים, נוירולוגים, פסיכיאטרים ורופאי ילדים שעברו הסמכה.
    ישנם קופות המחזירות השתתפות כחלק מהביטוח המשלים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כל מיני מרפאות

הילה
    13/12/2011

ישנם לא מעט מרפאות ומטפלים
    חשוב לקרוא ולמצוא באמת את המקצועים בתחום.
    ולא חאפרים או מטפלים שהם לא רופאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בנודע למינון של קונצרטה
    שירה
    12/12/2011

שלום,
    אני כבר 3 שנים משתמשת בכדורי ריכוז כאלו ואחרים לבסוף הרופא שלי התאים לי קונצרטה 54 מ"ל. אני לא סובלת מאף תופעת לוואי. אני בתקופה של לימודים לקראת הפסיכומטרי שדרשה ממני לקחת כל יום במשך החודשיים האחרונים קונצרטה (דבר שלא הייתי עושה פעם) וההשפעה פגה. אני לוקחת את הכדור ואולי מרגישה את השפעתו בשעה הראשונה ואחר כך הריכוז חוזר להיות לקוי כאילו לא לקחתי כדור. נשארו לי כדורים של 36 מ"ל בבית לכן עשיתי ניסיון ולקחתי 2 כדורים של 36 (כלומר, במקום 18 מ"ל לשעה - 24 לשעה)
    אני נגשת עוד פחות משבועיים ומאחר שנוירולוג יוכל לקבל אותי רק בעוד שבועיים במקרה הטוב אני חייבת יעוץ מהיר.
    שאלתי היא האם זה בסדר לקחת מינון כזה? אני בת 18 ושוקלת 55 ק"ג. ושאלה נוסף האם זה בסדר שאחליט לקחת ברוב הימים שעד הבחינה 54 מ"ל ורק בימים מסוימים שהריכוז צריך להיות הרבה יותר גבוה לקחת 72 מ"ל. אשמח לקבל תשובה מהירה!
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בנודע למינון של קונצרטה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/12/2011

שלום,
    לא מקובל לתת יעוץ תרופתי פרטני בפורום שכן זה באחריות הרופא המטפל.
    כללית ניתן לומר שטווחי המינון אינם צרים ובהחלט ניתן להגיע למינון שציינת .
    העיקרון המנחה בטיפול הוא אפקט מקסימלי במינון המינימלי, תוך התייחסות אישית לכל מטופל בהתאם לצרכיו ותגובתו האישית לטיפול.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    ב
    11/12/2011

הבן שלי בן 7.5 מאובחןADHD משנה שעברה בהתחלה נטל ריטלין 10מ"ג שעבד עליו טוב מאוד לדברי המורה לאחר מיכן הועבר ל20SR בשביל פרק זמן יותר ארוך שכניראה הספיק לו ל5-6 שעות.
    המורה שלו אותה מורה משנה שעברת התלוננה שהיא חשה שבשעה הראשונה שעה וחצי הוא עוד לא רגוע ורק מסביבות השעה 09:30-10:00 לערך היא מתחילה לראות אותו רגוע יותר התייעצתי עם הפסיכיאטרית שלו שטוענת שיכול להיות שלוקח זמן עד שהתרופה עובדת עליו אני נותנת לו את התרופה בין 07-30-0745 היה ניראה לי ארוך מדי כשעה וחצי עד שיש השפעה לאחר נידנודים רבים של המורה שטענת שמעדיפה שבבוקר יהיה מרוכז החזרתי אותו לריטלין 10משבוע שעבר היא טענה שראתה שבבוקר הוא מרוכז יותר ובסוף היום זה היא רואה תזזיתיות אבל היא כך מעדיפה העיניין שהוא הולך לצהרונית ב13:00 ואז כבר התרופה לא משפיעה ולדעתי הוא מתחיל להיות מציקן ותזזיתי וכל מיני אני די מיואשת מרגישה שהתרופה לא מותאמת היטב כי אני כן צריכה פרק זמן של 6 שעות מהבווקר לפחות והריטלין 20SR הייתה מתאימה מלבד השעה וחצי של הבוקר.
    מה אני עושה לעבור לLA תהיה בעייה כי זה 8 שעות ואני רוצה שהוא יאכל בצהרונית אחרי 6 שעות.
    אני בעיקר מרגישה שאולי התרופה לא מתאימה לו הכי מה אני עושה? מה מתאים ל6 שעות עם המינון הנכון לגיל 7.5 ולמשקל 21 ק"ג מה עושים.
    כמוכן בשבוע האחרון מאז שהחזרתי אותו ל10מ"ג אני רואה תזזיתי הרבה יותר לא ניתן לעצור אותו הוא לא יושב הוא קולני הוא לא רגוע אני ממש מרינה ידדים אני זקוקה לעזרה - דחוף יכול להיות שהתרופה גורמת לו או גרמה לו בשבת אני לא נותנת תרופה בכלל קשה איתו.
    אבקש עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/12/2011

שלום לך!

בעיקרון איננו נותנים יעוץ תרופתי פרטני במסגרת הפורום. זה תפקודיו ואחריותו של הרופא המטפל המכיר את הילד ומסוגל לקבל נתונים בצורה מפורטת יותר.

אציין רק שנושא הארוחות ממש משני- אין תרופה שעובדת ל- 6 שעות ולעתים עדיף התפקוד ההתנהגותי (ולכן גם הרגשי של הילד) מאשר ארוחה זו או אחרת. ניתן למצוא שיטות לאפשר ארוחה בשעה מאוחרת יותר והחשוב הוא שהילד יתפקד טוב ויחוש בנוח עקב כך.

לכן מומלץ לפנות לרופאה המטפלת כאשר התרופה שהזכרת - ריטלין LA - היה בהחלט אפשרות סבירה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרשימה של המאבחנים המוכרים
    אלי
    11/12/2011

באיזה קישור ניתן לעיין ברשימה שהייתה אמורה להתפרסם ע"י השר?
    תודה

הוספת תגובה

• הרשימה של המאבחנים המוכרים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/12/2011

שלום לך!

אין לנו את המידע על כך......

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11 לקויית למידה
    אני
    10/12/2011

שלום
    יש לי ילדה בת 11 לקויית למידה עם בעיות התנהגות ואלימות שמתפרצת רק בבית. בבית הספר היא רגועה ולא מתפרצת בבית אנו עוברים איתה שעות קשות והתנהגות של תואמת את גילה בין היתר היא משקרת ומרמה אותנו כל הזמן.

ניסינו הכל פסיכולוגיםף ריטלין, טיפול רגשי...

ממש מיואשים.
    היא בכורה מתוך 4 ילדים, תחושה של אכזבה קשה.זקוקים לעזרה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 11 לקויית למידה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11 לקויית למידה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    11/12/2011

שלום,
    אני יכול רק לנחש שהילדה מאובחנת כ ADHD (קיבלה ריטלין).
    אם בעיות ההתנהגות הם רק בבית, יש להתרכז בטיפול פסיכולוגי/ התנהגותי משפחתי, עם דגש על סמכות הורית, גבולות וכו'.
    לא ברור לי אם היא ממשיכה לקבל טיפול. במקרה שלא, זה יכול להסביר חלק מהבעיה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בקונצרטה עם G6PD
    רביד
    10/12/2011

שלום...יש לי G6PD ורציתי לדעת אם ישנה הגבלה לגבי שימוש בקונצרטה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בקונצרטה עם G6PD

הוספת תגובה

• שימוש בקונצרטה עם G6PD - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    11/12/2011

שלום,
    למיטב ידיעתי, אין שום בעיה לנטילת מתיל פנידט(החומר הטיפולי) ללוקים ב G6PD

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור הריכוז ואומגה 3
    מלה
    08/12/2011

שלום , אני בחורה בת 23 סטודנטית לסיעוד , אינני סובלת מכל בעיה של קשב וריכוז אך כשיש לי מבחן ואני יושבת ללמוד אז אני מתחילה להתעסק בכל מיני דברים , או כשאני באמצע הלמידה אני מתחילה לחשוב על דברים אחרים שבכלל לא שייכים לחומר ... האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז ???? יש לי עוד שאלה התחלתי לפני שבועיים להשתמש באומגה 3 האם זה נכון שאומגה 3 משפרת את הריכוז ???? ואחרי כמה זמן זה מתחיל להשפיע ??? מודה לכם מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור הריכוז ואומגה 3

הוספת תגובה

• שיפור הריכוז ואומגה 3 - תגובה

ד``ר עדי אדר
    09/12/2011

שלום לך!
    לא כל קושי בריכוז ובמיוחד לפני מבחנים מוגדר כהפרעת קשב ראשונית. להפרעה זו קריטריונים יחסית מוגדרים כאשר ההפרעה באה לידי ביטוי מגיל צעיר.
    לגבי שיפור הריכוז ואומגה 3 - העבודות על כך לא חד משמעיות. זה נכון שהרבה רופאים ממליצים לנסות תוסף זה כאשר ידוע שאכן אומגה 3 חשובה לתקינות תהליכים קוגניטיבים שונים אך הההוכחות לגבי יעילותה לא ברורות ובוודאי הרבה פחות מתכשירים כגון ריטלין (אך זאת בעיקר לאלו עם הפרעת קשב ראשונית).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חמש עם הפרעות קשב וריכוז
    אמאטובה
    08/12/2011

הילד בן חמש , לא אוהב ולא מסוגל ללבוש תחתונים .
    בבית לא מסוגל ללבוש מכנסיים הוא כל הזמן ערום!!!
    לגן הוא הולך רק עם חולצה אחת בלי גופייה

האם יש למישהו המלצה איך פותרים את זה? קר מאוד ומצידו הכל בסדר הוא נהנה

הוספת תגובה

• ילד בן חמש עם הפרעות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    08/12/2011

שלום,
    לא ברור לי אם מדובר בילד ש"חם לו" ולכן זקוק למעט בגדים, או שיש לו בעיה במגע של בגד בגופו.
    במקרה השני מדובר בהפרעה בוויסות התחושתי ואז מומלץ להפנותו לאבחון בהתפתחות הילד.
    במקרה הראשון זו בעיה שקשורה כנראה בקצב חילוף חומרים, בעיה הורמונלית כגון בלוטת התריס או סתם ילד שנולד לחיות בקוטב.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים
    אילנית
    04/12/2011

האם יתכן ששינויים הורמונליים שהתחוללו בגיל המעבר השפיעו וגרמו לבעיות של קשב וריכוז?

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    07/12/2011

שללום לך!

אכן סביר מאוד להניח כי תהליכים שונים הקשורים בגיל המעבר משפיעים גם על תהליכי ריכוז בגיל זה.
    עם זאת תחום זה לא שייך להגדרה של הפרעת קשב וריכוז ושייך למכלול השינויים הכרוכים בהזדקנות.

ברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה ותרופות אחרות
    Noam
    04/12/2011

שלום רב,

אני בן 41 וקיבלתי מרשם לקונצרטה 27 מ"ג.
    טרם התחלתי לקחת ויש לי שאלה לגבי השילוב של הקונצרטה יחד עם תוספי תזונה ותרופות אחרות:
    1. אני ספורטאי ונטל כדרך קבע BCAA לפני ואחרי אימון.
    2. יש לי חוסר בברזל ואני נוטל תוסף ברזל יחד עם B-12.
    3. כמו כן אני נוטל אבץ וויטמין D .

האם יש למישהו ידע לגבי תופעות לוואי או תופעות ככלל של שילוב בין קונצרטה עם התוספים שמניתי מעלה?

תודה מראש,
    נעם

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה ותרופות אחרות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

Noam
    04/12/2011

בהמשך לשאלתי הקודמת שכחתי לציין שאני גם לוקח באופן קבוע אומגה 3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בין תרופות לויטמינים

איילהל
    04/12/2011

נועם, שלום רב!

לא נהוג לערב בין תוספי התזונה לבין תרופות קונוונציונאליות מכיוון שהאינטראקציות בין כל הגורמים לא מספיק ידועות. כמו כן, יש אפשרות הדבר יכול להפריע לספיגה של כל גורם בנפרד ולכן כדא לשמור מרחק של שעה וחצי עד שעתיים בין נטילה של תוספי תזונה לבין נטילת כדורים כימיים.
    בכל מקרה, ויטמין B12 וויטמין D כדאי ליטול בבוקר ובשעות הצהרים המוקדמות.
    ויטמין B12 יש לקחת בצורה תת לשונית
    ויטמין D כדאי לבחור מסיס במים |(לדוגמא: ויטמין D של כצט).
    בברכה,
    איילהל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת קונצרטה יחד עם תוספי מזון

noam
    04/12/2011

היי אייל, תודה על תשובתך,

יכול להיות שלא התנסחתי כראוי - את תוספי המזון שציינתי אני כבר לוקח - פחות או יותר באופנים שציינת. לא בזה עסקינן אלא בשילוב בינהם לבין קונצרטה, אשר עימה אין לי ניסיון ואינני מכיר את תופעות הלוואי שיכולות להיווצר.

כמו כן, בלי לפגוע כמובן, ומכיוון שאינני מהפוקדים קבוע את האתר ואני לא מכיר את הכותבים הקבועים בו, הייתי שמח אם תוכל לציין מאיזה רקע מגיע הידע שלך ומה הכשרתך הרפואית.

תודה מראש,
    נעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה ותרופות אחרות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    07/12/2011

שלום לך!

עקרנוית אין אינטראקציה בין החומרים שציינת לבין נטילת קונצרטה ובמיוחד לאור המינון המינימלי בו אתה מטופל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה ותוספים אחרים

Noam
    07/12/2011

תודה דר' אדר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהיגה עם ריטלין
    רותי
    04/12/2011

שלום,
    שמתי לב שבשיעורי הנהיגה קשה לי להתרכז והחלטתי לקחת את הריטלין שלי בשיעור, ולראות איך זה ישפיע עלי.
    שמתי לב שעל האריזה כתוב "עלול לפגוע בכושר הנהיגה" (משהו בסגנון)..
    אז לפני שאני מתחילה לקחת ריטלין לקראת השיעורים, אשמח לדעת; האם זה יפגע בנהיגה שלי או יעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    נהיגה עם ריטלין

הוספת תגובה

• נהיגה עם ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    04/12/2011

שלום לך!

שאלת שאלה מעניינת!
    בעיקרון ריטלין משפר יכולות נהיגה, מיקוד, והפחתת אימפולסיביות והגברת תשומת לב בזמן נהיגה!

במיעוט המקרים יתכנו תופעות של תחושת עייפות לעתים כאבי ראש, דפיקות לב מהירות - תופעות אלו עשויות לעתים להפריע לנהיגה ואז בהחלט צריך להתרשם אם זה אכן מפריע לנהיגה.

כללית - ריטלין משפר כישורי נהיגה ולא ההפך! מסיבות חוקיות מחוייבת חברת תרופות לציין גם אפשרות זו של "עלול לפגוע בכושר הנהיגה.
    יש גם להדגיש כי שכיחות תאונות הדכים גבוה באופן משמעותי באנשים עם הפרעות קשב שלא מטופלים בריטלין!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה