פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה ה''דבר'': הזה שמשתלט עליו?
    דנה דוד
    24/06/2011

הילד שלי, 7, מתעורר בבוקר, אוכל, הכל טוב ופתאום מוצא עילה שולית ביותר להתפוצצות, ומתחיל להרים את הקול- ממש לצרוח, מבקש לקבל דבר מה... (שולי אחר בכל פעם) ואז מתחיל להתפרץ, וגם להרביץ לי. להעיף דברים. הוא ממש מאבד שליטה באותם רגעים, כאילו ''ילד אחר השתלט'' על הילד שלי.
    זה מפחיד אותי. מה עושים?
    באופן כללי הוא הילד הכי מדהים שיש. הכי חכם שיש.
    הכי טוב שיש לכל הסובבים אותו.
    אני רואה בזה ממש ''התקף'' שמגיע, ואחרי שהוא מתפרץ עם כל התופעות שלו שפירטתי למעלה, הוא נעלם, ואז הילד שלי מחבק אותנו ואומר: ''הילד הרע הזה כבר איננו, העפתי מחוץ לכדור הארץ'' וזהו, הכל חוזר להיות טוב.
    מה זה ה''דבר'': הזה שמשתלט עליו?
    למי פונים? פסיכולוג, מנחה קבוצות, מי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה זה ה''דבר'': הזה שמשתלט עליו? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/06/2011

שלום,
    התקפי זעם הן לרוב סימפטום של חוסר יכול לדחות סיפוקים, בעיה "בבלמים".
    זה מתחיל בגיל מוקדם יותר עם הצבת גבולות.
    אני מציע לך בשלב זה לפנות לפסיכולוג .
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשיש ריבאונד. התחלתי עבודה
    פלוני
    22/06/2011

התחלתי עבודה חדשה , ואני לוקח ריטלין L.A

לעולם, אין לדעת מתי יבוא הריבאונד אחרי 7-8-6 או מתי שזה לא יבוא.

מה אפשר לעשות חוץ מאשר לחכות שזה יעזור. כי בזמן הזה אני לגמרי באאוט....

אשמח אם תוכל לתת לי טיפ או שניים מהנסיון שלכם

אני בן 44

תודה

הוספת תגובה

• מה עושים כשיש ריבאונד. התחלתי עבודה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    22/06/2011

שלום לך!

קשה לענות על שאלה כזו מבלי לקבל פרטים נוספים כגן משקל שלך, איזה מינון אתה נוטל, מה בעצם התסמינים שאתה מכנה רבאונד, האם אתה נוטל את התרופה בצרוה סדירה או מזדמנת?.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים איישים כפי ששאלת

פלוני
    27/06/2011

אני בן 44
    במשקל כ 105 קילו

אני נוטל RITALIN L.A של 30 מ"ג . בשעה 8 כשאני מגיע לעבודה.
    הריבאונד מופיע בין 6-8 שעות.
    בשעות אלו אני עייף. ישנוני. לא מרוכז. מטושטש. וכמו שאומרים בצבא "אני בהלם".

התחלתי לקחת ריטלין 10 מ"ג בסביבות שעה 13-14

אשמח אם תוכל לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה של הפרעות קשב וריכוז
    ענבר
    21/06/2011

יש לי בעיה שמאוד מטרידה אותי.
    בערך כחודש אני לא מצליחה לסיים לקרוא את הכתוביות בטלוויזיה לפני שהם נעלמות, אני מצליחה לקרוא חצי משפט ואז המשפט נעלם ומופיע אחר. מעולם לא הייתה לי את הבעייה הזאת זה רק בחודש האחרון.
    בנוסף אני מרגישה שאני צריכה להתאמץ כדי להקשיב, לקרוא משפט, לקרוא קטע קצר, שלא לדבר על כתבות שאני נמנעת לקרוא אפילו אם הם מעניינות.
    בנוסף אני לא מסוגלת לשבת וללמוד יותר מרבע שעה.
    אני יודעת שיש לי ADD.
    השאלה שלי היא האם זו באמת החמרה של הפרעות קשב וריכוז? איך אפשר להתמודד איתה?
    ועוד שאלה, האם מנוסודיום גלוטמט, חומצה גלוטמטית, צבעי מאכל, וחומרים מלאכותיים יכולים להחמיר הפרעות קשב וריכוז?

חשוב לציין שאני אלרגית למתילפנידט, ניסיתי לקחת ריטלין פעם אחת והגבתי לו מאוד מאוד קשה.

הוספת תגובה

• החמרה של הפרעות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/06/2011

שלום,
    אינני יודע בת כמה את ,אך אני מבין שאת מאובחנת כ ADD .
    כל התופעות שציינת קשורות לאבחנה ואין בהם חדש.
    העובדה שלפתע אינך מצליחה לקרוא משפטים ארוכים מעידה על מוסחות גבוהה אך יכולה לרמוז גם לבעיות אחרות.
    אני מציע לך לבקש בדיקה נוירולוגית לבירו הבעיה.
    יש אלטרנטיבה למתיל פנידט כגון הסטרטרה.
    לא הוכח קשר ברור בין מאכלים והחמרה בהפרעת קשב וריכוז.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין והקאות
    רייצל
    21/06/2011

בני בן ה-5 אובחן כ- ADHD קשה, עד כדי שרצו להוציא אותו מהגן. עם הריטלין הוא ממש בסדר, הבעייה היא בלקיחה. התחלנו עם ה- LA אבל הוא לא היה מסוגל עם הגרגירים האלו והיה מקיא ממש ובלאגן גדול, עכשיו אנחנו כבר כשבועיים עם הריטלין הרגיל נותנים לו בבוקר ואחרי 3 וחצי שעות נותנים לו עוד כדור (בגן) העניין הוא שהוא מקיא הרבה מזה ואתמול בגן הוא הקיא 3 פעמים!! ושבוע שעבר הקיא כמעט כל יום וזה יכול להיות גם שעתיים אחרי שלקח את הריטלין (שאגב, אנחנו נותנים לו את זה עם מיץ או שוקו וכו'...) האם יש קשר בין הריטלין עצמו להקאות או שזה רק פסיכולוגי? העניין הפסיכולוגי עובד אצלו חזק ובכלל מאוד קשה לתת לו, אבל גם כשהוא לוקח בלי שהוא יודע עדיין יש לו הרבה בחילות ותחושת הקאה. הוא חייב לקחת את זה כדי להיות בגן, מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין והקאות

הוספת תגובה

• ריטלין והקאות - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/06/2011

שלום,
    ילדים שלא רוצים ליטול תרופה, ולא רק ריטלין, נוטים להקיא אותה באופן מכוון.
    לגבי ריטלין זה נכון שהתרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי כגון כאבי בטן אך נטילתה יחד עם ארוחת בוקר מקלה את הבעיה וברוב המקרים התופעה חולפת תוך כשבועיים.
    הבעיה היא כנראה פסיכולוגית בעיקרה.
    חשוב לשדר לילדים את חשיבות הטיפול, התמדה ולא פחות חשוב מכך, ההורים צריכים להאמין בטיפול ! לילדים יש חיישנים טובים והם קולטים מתי ההורים לא ממש שלמים עם הטיפול.
    לסיום, יש בתי מרקחת פרטיים המכינים ריטלין כסירופ.העלות כמובן שונה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בין ריטלין LA ל- SR?
    א.
    21/06/2011

שלום רב,
    מה ההבדל בין תרופות אלו?
    מה תופעות הלוואי? למי יותר מתאים מה?
    האם באמת יש סיכון בריאותי ב-SR יותר מ-LA?
    האם ה-LA היא תרופה נסיונית בארץ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה בין ריטלין LA ל- SR?

הוספת תגובה

• מה בין ריטלין LA ל- SR? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/06/2011

שלום,
    2 התרופות מכילות את אותו החומר הרפואי- מתיל פנידט,הקיים גם בריטלין הוותיק.
    SR פועל כ 6 שעות ו LA פועל כ 10 שעות.
    2 התרופות נמצאות בשימוש שנים רבות והן תרופות בטוחות.
    תופאות הלוואי דומות אך ניתן לציין סטטיסטית של LA יש מעט פחות תופאות לוואי.
    ההתאמה הטיפולית היא אישית ונגזרת מהצרכים של המאובחן.
    רק הרופא המטפל קובע את ההתאמה הטיפולית.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתמתיקה ועוד
    הילה
    21/06/2011

שלום רב,
    אובחנתי לפני המון שנים כסובלת מADD, איטיות שליפה קליטה ועיבוד מידע...
    אני סובלת מקשיים שונים, אבל בזמן האחרון מטרידה אותי בעיה לא ברורה ומנסה לגבור עליה ולא יודעת איך
    אני לא מצליחה לחשב בראש חישובים של שנות לידה, או באופן כללי שמדובר בתאריכים אני מתחילה להתבלבל לגמרי ולא מצליחה להתרכז,
    ואמנם באופן אירוני ביותר...היתי בתיכון טובה במתמתיקה ו'קיבלתי ציונים סבירים, זה היה בין הכוחות החזקים שלי דווקא...וכשנותנים לי תרגילי חישוב במחשב אני מקלידה במהירות שיא, אבל שמדובר בחישוב פשוט של שנים שאיני יכולה לראות מול העיניים אני פשוט לא מצליחה לחשב...לוקח לי טונות של זמן.

איך אתם מציעים לפתור בעיה זאת? האם פשוט עליי לאמץ את עצמי להתאמן בצורות אחרות? אודה להצעה

לקביעת תור
    סגירה
    מתמתיקה ועוד

הוספת תגובה

• על מה את חושבת?

ליז קוהן
    21/06/2011

שלום! תבדקי מה תופס את הריכוז שלך, את המחשבות...המוח עסוק בלדאוג על משהו אחר...הוא לא פנוי. אני מציעה 2 פתרונות : 1- להסתכל על מה שמתריד אותך, לפתור או לקבל וזה יעזור, 2- תשתמשי במחשבון...מה רע...לא תמיד מתאים להעמיס את המח סתם.
    בהצלחה!
    ליז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שילוב במסגרת רגילה
    דוד
    20/06/2011

האם יש מניעה כלשהי לשלב ילד עם בעית קשב וריכוז בבית ספר רגיל, האם יש לצוות בית הספר מנדט להגיד שילד עם בעיה כזו מפריע למהלך התקין של הלימודים , גם בבעית קשב גבולית.

מה החוק קובע לגבי זכות ההורים לשלב ילד במסגרת רגילה ????.

הוספת תגובה

• שאלה על שילוב במסגרת רגילה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/06/2011

שלום,
    ילדים עם הפרעת קשב וריכוז יכולים וצריכים ללמוד בכיתה רגילה.
    כל ילד שמפריע למהלך השיעור מהווה בעיה למורה ללא קשר לאבחנה.
    ילדים עם הפרעת קשב וריכוז נוטים להפריע יותר מאחרים ,אך ברוב המקרים, טיפול מתאים ממתן את הבעיה ואף מבטל אותה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחני טובה
    אביבה
    15/06/2011

שלום,
    במכון האביב אנו מבצעים אבחונים וטיפולים מסוגים שונים כולל אבחוני קשב וריכוז קליניים, עי נוירולוגית מומחית ואבחוני BRC ממוחשבים. כעת אנו רוצים להרחיב ולהוסיף גם את אבחון הTOVA
    1.האם את אבחון הTOVA ניתן לרכוש רק דרך האתר האמריקאי או שיש גורם מקומי שעוסק בזה?
    2. האם יש הכשרה מקומית להעברה ופיענוח של המבחן?
    אשמח לתשובה
    בברכה
    אביבה , ע"וס ומנהלת מכון האביב

לקביעת תור
    סגירה
    מבחני טובה

הוספת תגובה

• מבחני טובה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    17/06/2011

שלום לך!

ניתן לרכוש את המבחנים רק דרך האתר האמריקאי.

לא מוכר לי גורם בארץ המכשיר ומדריך בתחום פענוח המבחנים.

לתוכנה מצורפים מדריכים טובים המנחים בנושא הפענוח.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לשקול להוסיף את מבדק ה-MOXO

נטע
    23/06/2011

מבדק ה-MOXO הינו מבדק ממוחשב חדשני התופס תאוצה בקרב אנשי המקצוע בארץ ובעולם.
    המבדק משלב מסיחים ויזואליים ואודיטוריים ובעל נורמות עדכניות (לעומת המתחרים, להם יש נורמות ישנות).
    המבדק מבחין בין 4 מרכיבי קשב: קשב, תזמון, היפראקטיביות ואימפולסביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה..
    שושנה אהרון
    15/06/2011

שלום רב ,
    אני סטודנטית בת 26 ומתחילה תקופת מבחנים ,אני מאובחנת בהפרעות קשב וריכוז ומשתמשת בד"כ בקונצרטה 36 מ"ג וזה כבר לא משפיע עליי בכלל, העלית י את המינון וזה עדיין לא משפיע גם ריטלין בהתחלה עזר (שבוע ראשון) ואחרי זה כבר לא גם אחרי שינוי במינון ויש לי את כול התסמינים להפרעות קשב וריכוז ,אני כ"כ מודאגת כי רק בזכות הקונצרטה עברתי את המבחנים בהצלחה ועכשיו אני לא ממש יודעת מה לעשות והנוירולוג שלי גם לא עוזר ,שמעתי שהפרעות קשב וריכוז יכולים להיגרם מבעיות רגשיות ואז צריך לפנות לטיפול פסיכולוגי ,למה הכוונה ? והאם אתם חושבים שעליי ללכת לטיפול פסיכולוגי ,האם פסיכולוג יכול לטפל בזה לגמרי וכמה זמן טיפול ? אני כ"כ לחוצה ומודאגת לגבי המבחנים ,ועוד דבר האם יש עוד תרופות חוץ מריטלין וקונצרטה שעליי לנסות לדעתכם ,בבקשה זקוקה לתשובה .
    תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה..

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה.. - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    19/06/2011

שלום,
    המינון האופטימלי הוא אישי ויש לשנות את המינונים מול הרופא המטפל שמכיר את האיבחון ועוקב אחריך.
    השילוב בין טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי/ריגשי, נחשב כטוב יותר מאשר רק טיפול תרופתי, במיוחד במקרים בהם קיים גם מרכיב ריגשי באיבחון.
    טיפול ריגשי בלבד לא יכול להוות תחליף לטיפול תרופתי למי שזקוק לו.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חציית קפסולת ריטלין la 20 מ"ג
    predator
    15/06/2011

שלום אני בת 21 והומלץ לי ע"י הנוירולוג לחצות את הקפסולה וליטול 3/4 ממנה. הבעיה היחידה שנורא קשה לדייק בייחוד שאיני יודעת כמה אבקונים כל קפסולה מכילה, איך אני עושה זאת? כמה עליי להוציא מהקפסולה? (פעם כבר הוצאתי 28 אבקונים האם זאת כמות טובה?)

תודה!

הוספת תגובה

• חציית קפסולת ריטלין la 20 מ"ג - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/06/2011

שלום לך!

אין אפשרות מעשית לדייק ... צריך לנסות בצורה משוערת ...בלתי אפשרי לספור את "האבקונים" כפי שאת מכנה אותם.
    בברכה,
    דר' עדי אדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצורה משוערת זה ברור, אבל

predator
    17/06/2011

האם כל פעם שאני אוציא כמות כלשהי שכמובן תהיה שונה מקודמתה תהיה אותה השפעה, כלומר לא יהיו שינויים קיצוניים בגלל הורדה של יותר מדיי אבקונים?
    ועוד שאלה- את הכמות שאני רוצה ליטול אפשר לשים בתוף כוס עם מים ולשתות או שאני חייבת לסגור את הקפסולה ולשתות אותה כמו שהיא?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצורה משוערת זה ברור, אבל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    17/06/2011

שלום לך!

סביר להניח כי לא יהיו הבדלים משמעותיים במידת ההשפעה בהנחה שאין הבדלים משמעותיים במינונים.
    ניתן לשים את הכמות הנדרשת בתוך כוס מיים ולהקפיד לשתות את מלוא הכמות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!!
    בר
    14/06/2011

שלום רב!
    אני בת 20. אינני סובלת מהפרעות בקשב וריכוז, אך לאחרונה קראתי שחוץ מההפרעה הפיזיולוגית הרגילה של הפרעות קשב וריכוז, ישנה ההפרעה נוספת, שהיא הפרעת קשב וריכוז כשאנשים לא מצליחים להתרכז בדברים שהם אינם אוהבים לעשות.
    זו הבעיה שלי, אני יכולה במשך יום שלם לא לעשות את מה שאני צריכה לעשות. (ללמוד לבגרות שתתקיים עוד שבועיים ולמרות שאין לי זמן ואני נלחצת מזה, בכו"ז אני לא מצליחה להתרכז בלמידה)

אגלה שכשאני לא ממש מצליחה להתרכז אני לוקחת רבע או חצי כדור ריטלין 10 מיליגרם (לא משנה מאיפה..:) אבל במשפחתי אין הפרעות קשב או ריכוז..) שגורם לי להתרכז יותר אך אני מרגישה תחת השפעה ולא תמיד זה עושה את העבודה.. כלומר בכו"ז יש לי קוצים..
    אציין שכשאני איני מרוכזת, אז אני עוסקת במשהו אחר שאני כן אוהבת ואז יש לי אפילו סופר ריכוז..
    אז שאלותי:
    1. מה אפשר לעשות?! האם הרפואה מכירה בעיה זו וממליצה עליה בריטלין? או בתרופה אחרת?
    2. האם זה בסדר שאני לוקחת ריטלין על דעת עצמי? אינני מפריזה. בנוסף, האם לקיחת הריטלין יכולה לגרום להפרעות קשב וריכוז פיזיולוגיות?
    תודה רבה רבה!!! אשמח לתשובה מפורטת:)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!!

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!! - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/06/2011

שלום לך!

התשובה מאוד פשוטה - מה שאת מתארת בהחלט מהווים חלק מהתסמינים של הפרעת קשב ולא איזה הפרעה יוצאת דופן.

על מנת שתוכלי להבין טוב יותר את בעייתך עלייך לעבור אבחון מקצועי אצל מומחה לנושא זה.

בהחלט לא מומלץ לקחת טיפול תרופתי ללא פיקוח רפואי!!!

בברכה,
    דר' אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי המשך שאלה

בר
    15/06/2011

איך לומר? אני יודעת שאיני סובלת הפרעות קשב וריכוז. אומנם אף פעם לא עשיתי איבחון אבל במשך כל שהותי בבי"ס ובתיכון לא סבלתי מהפרעה דומה.. להפך, אני יודעת שאני מסוגלת להתרכז המון שעות בלי להרגיש.. גם לבגרויות למדתי בלי הפרעה.. יכולתי ללמוד יום שלם בלי הפסקה חומר של 4 שנים.. ותמיד היו לי ציונים מעולים..
    שאלותי:
    *האם הפרעת קשב וריכוז יכולה להופיע בגיל 20? מתוך הנחה שפני לא הייתה קיימת..
    *האם יכול להיות שההפרעה נובעת מהפן הפסיכולוגי? (כל מיני דברים לא פתורים שמפריעים להתרכז)
    *האם יכול להיות שאני סובלת מהפרעת ריכוז ולא קשב?!
    אשמח מאד לתשובה!!!
    תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי המשך שאלה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/06/2011

שלום לך!

הפרעת קשב בדרך כלל מופיעה בגיל צעיר ואם אין בכלל תסמינים בגיל צעיר אז אכן יתכן ומדובר בהפרעה ע ל רקע אח (וברור שאם קיימת "מוטרדות פנימית" היא עלולה להשפיע על תהליכי מיקוד וריכוז).

לא ברור לי למה את מתכוונת בעיות ריכוז ללא בעיות קשב - מעשית אין הפרעה כזו.

לכן על מנת לנסות ולעשות סדר בדברים רצוי לבצע אבחון מסודר שמטרתו לנסות ולפזר את "הערפל".

בברכה\
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

בר
    16/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון פסיכיאטרי
    ורד
    14/06/2011

שלום רב. בני בן ה11 ילד מאוד היפר עשינו מבחן טובה ובגלל שהוא מיתנגד לרטלין הוא בקושי שתה את התרןפה למרות זאת האבחנה כי ינסה טיפול תרופתי. מיכיוון שהילד מיתנגד ניחרצות למתן התרופה הוא אינו מקבל טיפול. בבית הספר הוא עושה בעיות משמעת ומתנהג בצורה אלימה ואינו ממושמע למוריו פסיכולוגית בית הספר ביקשה איבחון פסכיאטרי, שאלותיי:האם יש צורך באיבחון כזה או מספיק פסיכולוגי? האם זה יהוה סטגמה שלילית על הילד?איך עושים איבחון כזה וכמה עולה? יש לציין כי הילד מפונק,משתתף בחוגים,ומקובל חברתית,

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• אבקש תשובה

ורד
    14/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/06/2011

שלום לך!

קשה לענות על שאלה כזו מבלי שיהיו מלוא הנתונים לפני. סביר להניח כי אם פסיכולוגית ביקשה אבחון פסיכיאטרי יש לכך סיבות מקצועית.

רופא פסיכאטר מטפל בביות התנהגות שונות כולל חרדה, דיכאון אלימות, קשיים תפקודיים התנהגותיים וכו'.
    הסטיגמה השלילית לא נוצרת בגלל בדיקה רפואית זו או אחרת אלא בגלל התנהגותו של הילד! מה שחשוב לכן הוא האבחון והטיפול הנכון בילד ולא הסטיגמה כביכול.

לגבי עלויות וכו' יש לברר על כך במוקד המידע של הקופה בה אתם מבוטחים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר לקחת רטלין מיד אחרי שתיית קפה?
    אורי
    13/06/2011

שלום

מותר לקחת רטלין מייד אחרי שתיית קפה?
    שניהם גורמים לעירנות וריכוז, אז אוליי זה לא טוב.

תודה

הוספת תגובה

• מותר לקחת רטלין מיד אחרי שתיית קפה? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/06/2011

שלום לך!

מותר לקחת ריטלין עם קפה , כללית רצוי לא להרבות בשתיית קפה אך אין בעיה מיוחדת לאחר שתיית כוס אחת של קפה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת לקחת ריטלין
    ענבר
    13/06/2011

אני בת 17, מאז ומתמיד סבלתי מקשיי ריכוז.
    הלכתי לנירולוג, והוא המליץ לי לעשות מבחן טובה, אבל מה שאני הכי מפחדת זה שלמבחן הזה צריך לקחת ריטלין.
    שמעתי שריטלין עושה טיקים ופירקוסים, ואפילו יכול לגרום למוות פתאומי.

אני מרגישה שאני צריכה להפוך עולם כדי להתרכז, וגם אחר כך אני לא מצליחה להתרכז.
    מצד שני, אם אני אגיד לעצמי "יש הרבה תופעות לוואי, אבל אני אעשה מה שהרופא אמר והכל יהיה בסדר" או, "לי זה לא יקרה" ואקח ריטלין, ופתאום יצוצו תופעות לוואי בלתי הפיכות אני אתחרט על כך כל חיי.

לאחר מה שקראתי אני לא אהיה מסוגלת להתקרב לריטלין.
    אני ממש נואשת, מה אפשר לעשות? לקחת ריטלין או לא? אולי ישנן אפשריות אחרות לטפל בבעיות קשב וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת לקחת ריטלין

הוספת תגובה

• מפחדת לקחת ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/06/2011

שלום לך!

ריטלין היא תרפה בטוחה מאוד!!!
    היא לא גורמת לפרכוסים ולא למוות פתאומי אחרת היא הייתהאסורה לשימוש!

כמו כל תרופה ייתכנו תופעות לוואי קלות אך אצל מרבית המשתמשים בה אין תלונות.

אני ממליץ לך לבטוח ברופאייך!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הוליווד
    11/06/2011

שלום, אני בת 29 ורציתי לשאול שאלה, אני חושדת שיש לי הפרעת קשב כרגע זה הכי משפיע לי בתחום התעסוקתי, אני לא מצליחה להחזיק בעבודה יותר מחצי שנה, עוברת למעבודה לעבודה,לא מצליחה לא להתרכז ולא להגיע בזמן
    אני מרגישה מיואשת כי זה לא שאני לא רוצה , אני רוצה מאוד אבל מרגישה שאני לא יכולה ולא יודעת כבר מה לעשות, מה ההשפעה של הפרעת קשב על הקריירה? האם נידונתי לחיים של חוסר יציבות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/06/2011

שלום,
    אחת התופעות המוכרות של מבוגרים עם הפרעת קשב וריכוז היא החלפת מקומות עבודה בתדירות גבוהה מהממוצא. רבים גם מעדיפים להיות עצמאיים כיוון שלא מסוגלים לקבל מרות והוראות.
    במקרה שלך נראה לי נכון שתפני עצמך לאבחון הפרעת קשב וריכוז ובמידה ויתברר שיש לך את הבעיה, טיפול נכון עשוי לשנות לך את התפקוד בחיים וכמובן את איכותו.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

הוליווד
    13/06/2011

זה באמת כלכך נפוץ?
    אני לא יודעת אם אני יכולה להיות עצמאית אני בקושי מצליחה לנהל את עצמי ויש הרבה עסקים שפושטים רגל בגלל ניהול לא נכון-איפה ניתן לעשות אבחון ולקבל טיפול באיזור המרכז?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשת,שלום

הוליווד
    14/06/2011

בלי קשר לעסק שאת תקימי או לא תקימי, למה שלא תעברי איזה שהוא אבחון מסודר ותתחילי טיפול במידת הצורך בהפרעות קשב?
    אני בטוחה שזה משפיע על עוד הרבה תחומים בחיים שלך ולא רק בתחום הקריירה,
    אני ראיתי תוכנית במקצוענים לפני תקופה והייתה שם אשה שרואיינה על ידי שירה פליקס בנושא של הפרעת קשב וריכוז באנשים בוגרים/מבוגרים
    אני מצרפת לך קישור ואני חושבת שהוא יכול מאוד לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה