מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרה במצב של ילדה בת 10ליאת24/09/2011
שלום רב.
יש לי שאלה בקשר לילדה בת 10. בגיל 5 אובחנה כחולה ב-ADHD. מטופלת ב-20 SR.
מתחילת שנת הלימודים חלה החמרה ממש ממש רצינית במצבה. חוזרת מבית הספר במצב רוח רע, לא מרוכזת, לא עושה שיעורי בית, משתוללת, היסטרית, אי אפשר לדבר איתה, אגרסיבית ביותר, מרביצה לאחותה הקטנה, צועקת ולא ניתנת לשליטה. המצב בבית ממש קטסטרופלי.
(חלק מהדברים הנ"ל הופיעו גם בעבר, אבל היו נדירים ביותר).
המורה בבית הספר אומרת שהכל בסדר ומרוצה ממנה.
ממה יכולה לנבוע ההתנהגות המתוארת לעיל של הילדה ומה אפשר לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה במצב של ילדה בת 10 - תגובה
ד``ר עדי אדר26/09/2011שלום לך!
סביר להניח כי מה שאת מתארת מכונה רבאונד ואלו תופעות המופיעות לאחר חלוף השפעת התרופה ועלולים להתבטא בירידה במצב הרוח, אי שקט ופעמים אף נטייה להתנהגות תוקפנית.
רקוי להתיעץ בנושא עם הרופא המטפל כאשר הפתרונות האפשריים הם מתן תכשיר ארוך טווח או תוספת טיפול אחרי הצהריים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבחן או אבחון מוכראלי24/09/2011
לראשונה ניסיתי לראות מהו החוק, התקנות, הכללים המחייבים, לצורך הוצאת אישור על הפרעת ריכוז
ומרוב ים החומר והמאמרים לא מצאתי עדיין את החשוב מכל: נוסח הרגולציה הנוכחית המקורית שבו כתוב מה/ מי יחשב מאבחן/ אבחון לגיטימי.
התוכלי להפנותני?
מדובר כרגע על ילדה בכיתה ט' חט"ב
ראיתי רק חוק שמתייחס לסטודנטים..על תיכוני.
האם מבוקשי נמצא אולי בחוק זכויות תלמידים /חוזר מפכ"ל אחרון וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבחן או אבחון מוכר - תגובה
ד``ר עדי אדר26/09/2011נא לעיין בחוזר מנכ"ל משרד הבריאות בנדון
http://www.health.gov.il/download/forms/a3164_mk08_08.pdf
לדעתי זה בדיוק המסמך שאתה מחפש....
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנה עם רטליןאמא22/09/2011
שלום רב,
בני בן ה- 10 נוטל ריטלין
בשבוע שעבר הציעו לי לרשום אותו לאתר שיש בו תוכנה שמאמנת ומטפלת בהפרעות קשב וריכוז.
נאמר לי שהוא יוכל להתאמן מהבית, בעזרת המחשב שלו, עם חוות דעת מקצועית צמודה של נויירופסיכולוגית שתלווה אותו (ואותנו) במשוב והמשך תרגול שמותאם לו אישית.
שאלתי: האם לדעתך יש סתירה בין התרגול לכדור? האם זה יכול לשפר את מצבו?
מה דעתך?
אודה על תשובתך,
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנה עם רטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר24/09/2011שלום לך!
אין שום סתירה מכיוון שהטיפול התרופתי הוא טיפול מוכח ויעיל להפרעת קשב.
לגבי טיפולים אלו ואחרים באמצעות האינטרנט על זה כבר הדעות חלוקות והצלחתם שולית עד מאוד מתונה במקרה הטוב......
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוראים למערכת - מיינדרי
אמא26/09/2011ההמלצות שיש באתר טובות מאוד, כתוב שזה עוזר עם ריטלין או בלי.
בכל מקרה, תודה רבה על תשובתך ודעתך.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוראים למערכת - מיינדרי - תגובה
ד``ר עדי אדר26/09/2011אני ממליץ לך לקרוא את המאמר של פרופ' יהושע צאל : התעמלות מוחית או בלבול מוח?
האם התוכנות המתיימרות לשפר את התפקוד המוחי יעילות או שהן מוכרות אשליות בלבד?
רק ציטוט אחד :
במחקר מבוקר רחב היקף שפורסם באפריל 2010 בכתב העת "Nature", שבו השתתפו 11,430 נבדקים, נמצא שאימון ממושך במגוון פונקציות קוגניטיביות, לא הביא לשיפור באף לא אחת מהן. הנבדקים, כצפוי, שיפרו את ביצועיהם במטלות הספציפיות שבהן התאמנו. אבל השיפורים לא ניכרו כשהנבדקים ביצעו מטלות דומות והם לא שיקפו שיפור כללי ביכולות הקוגניטיביות.
חומר למחשבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאידך - פרופ' אברהם שוייגר ב"הארץ"
שנה טובה!28/09/2011
אכן הדעות בעניין מגוונות, לכן הבאתי את כתבתו של פרופ' אברהם שוייגר שהתפרסמה ב- 28.8.2011
פרופ' שוייגר הוא בכיר במחלקה לשיקום נפגעי ראש בבית חולים לשיקום לווינשטיין.
ושתהיה לכולם שנה טובה,
שנת שלום
ורגיעה
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יהושע צאל - חשוב.
לאמא:03/10/2011מתוך כתבה:
"הטיפולים הקוגניטיביים המתקדמים ממשיכים להתפתח בשנים האחרונות ונראה שטמון בתחום פוטנציאל רב. בטיפול מאתרים את תפקודי הקשב הלקויים אצל הילד ולאורך סדרת אימונים הדורשים מאמץ קשבי הוא מתמודד עם מטלות המותאמות לו בדרגת קושי עולה ובליווי משוב מיידי.
הטיפול נעשה בעבודה מול מחשב, אך בעוד שתוכנות ומשחקים רבים המוצעים בשוק מתיימרים לטפל בנושא, מעטים בלבד מבוססים על ניסויים העומדים באמות מידה מחקריות גבוהות ופורסמו בכתבי עת מדעיים."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכבוד, ד"ר עדי אדררון22/09/2011
בהמשך לשאלתך אבחון ראשוני , ADD ולכן השתמשתי ברטלין
בשנה האחרונה אובחנתי ב MS ...וכיון קשה לי יותר מבעבר להתרכז
מה הטיפול התרופתי המומלץ כיום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכבוד, ד"ר עדי אדר - תגובה
עקרונית אין מניעה ממתן טיפול בכל אחת מההפרעות ללא קשר לשניה.
לכן מותר לטפל בריטלין במצב כזה.
ברור עם זאת כי חובה להתיעץ בנושא עם הנוירולוג המטפל!
שנת בריאות טובה!
דר' עיד אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ריטלין למבחן גדול בעוד חודשצור21/09/2011
שלום,
אני עומד בפני מבחן מקצועי חשוב וקשה שאני אהיה חייב לעשות בעוד כחודש מהיום.
הביצועים שלי במבחן הזה ישפיעו על קבלתי למסגרות בהמשך ועל המשך שירותי ועבודתי.
אני לא מצליח ללמוד למבחן כלל ומרגיש שהקצב שבו אני לומד את החומר לא מתקרב אפילו למה שצריך כדי לעבור את המבחן.
הבעיה המרכזית היא שכאשר אני יושב ללמוד אני לרוב יושב כ-20 דקות מקסימום ואז קם ולא מצליח להתרכז בחומר. בסופו של דבר אני יושב כשעתיים מלאות של למידה נטו ביום וזה פשוט לא מספיק.
אם יש אנשים סביבי אני לא מצליח ללמוד, ואני צריך מצבים מאוד מסויימים, וגם אז, אני לרוב קם אחרי 20 דקות.
לקחתי ריטלין בשתי פעמים שונות בשבועיים האחרונים (כדור 10 מ"ג במרשם רופאת המשפחה בכל פעם) והצלחתי לשבת לשעתיים בכל פעם.
המשמעות של לא לעבור את המסחן הזה תהיה עלות יקרה מאוד בזמן (שנה נוספת) ובכסף.
אני מאוד רוצה להשתמש בריטלין החודש הקרוב כדי להצליח להתרכז וללמוד.
הבעיה היא שרופאת המשפחה לא מוכנה לרשום לי עוד כדורים, והיא מחייבת אותי ללכת לפסיכיאטר כדי לעבור אבחון.
רציתי לשאול על התהליך הזה של האבחון, כמה זמן הוא אורך וכמה כסף הוא עולה, ומתי בעצם אוכל לקבל כדורי ריטלין אם אלך בכיוון הזה?
בנוסף אני מנסה לבחון אפשרויות שונות לקבל כדורי ריטלין היום לחודש הקרוב בלי להיאלץ להמתין ולשלם כסף רב לחינם.
חשוב לציין שאני כבר בוגר (בן 28) ומודע למשמעויות הכדור.
בנוסף רציתי לשאול מה המשמעויות הגופניות של לקחת ריטלין לחודש ואח"כ להפסיק לקחת אותו? האם ידועות השפעות ארוכות טווח או קשיים רציניים בהיגמלות מהתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ריטלין למבחן גדול בעוד חודש - תגובה
ד``ר עדי אדר21/09/2011שלום לך!
בעיקרון האבחון מוכסה על ידי הקופות ביקור אצל רופא מומחה ובעיקרון עלותו אמורה להיות לא יקרה.
תבדוק את הנושא דרך מוקדה המידע של הקופה בה אתה מבוטח.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - לקיחת ריטלין למבחן..
צור22/09/2011מכל אדם אותו שאלתי הבנתי שזה אורך לפחות חודש עד שמקבלים אישור לקבלת תרופות שכאלה...
ומכיוון שהמבחן בעוד חודש זה לא יעזור לי הרבה.
בנוסף אני גם הבנתי שהאבחון עצמו עולה כמה אלפי שקלים.
אבל אולי כאן אני טועה... או שהקופות אכן משתתפות בכך - אבל למען האמת אני בספק.
קיוויתי למצוא יותר תשובות כאן בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - לקיחת ריטלין למבחן.. - תגובה
לא ברור לאיזה סוג תשובה אתה מצפה.
לידיעתי האישית (ומבלי לחטוא בפרסום אישי) בדיקה כזו עולה 200-500 ש"ח ולחלוטין לא אלפי ש"ח!
אתה גם רשאי לגשת לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו לגבי מתן טיפול תרופתי ספציפים לפק זמן קצר.
ושוב לגבי אבחון - אנחנו לא מפרסמים שמות של מכונים, זה לא מדיקו-לגלי (וגם איני רואה ביעוץ בפורום זה כמקור לפרסום עצמי או להפניית פונים לדר' בקלו או אלי) - לצורך כך יש את מוקדי היעוץ של הקופות.
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר עדי אדר שלום
רון22/09/2011בהמשך לשאלתך אבחון ראשוני , ADD ולכן השתמשתי ברטלין
בשנה האחרונה אובחנתי ב MS ...וכיון קשה לי יותר מבעבר להתרכז
מה הטיפול התרופתי המומלץ כיום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז לחולה טרשת נפוצהרון21/09/2011
שלום
אני סובל מהפרעת קשב וריכוז וחולה בטרשת נפוצה.
מה הטיפול התרופתית המתאים לבעיה , במקרה של טרשת נפוצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז לחולה טרשת נפוצה - תגובה
לא ברור לי האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז ראשונית או משנית לשטרת.
בכל מקרה במצב כזה ממליץ לפנות לנוירולוג המטפל בך במסגרת המרפאה לטרשת
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי טוב יותר לקחת כדור לילד שיש לודהאן מוטי20/09/2011
הבן שלי לוקח ריטלין של 4 שעות מ7.30כל יום בבוקר לבהס
3 פעמים בשבוע יש לו אמונים של כדורגל מ15.30 -17.45 והוא מגיע לאימון ממש עייף לא מרוכז וטיפה ישנוני אני רוצה לדעת אם הכדור של הבוקר משפיע עליו ובימים של אימונים לא לתת כדור או לתת בזמן האימון בתודה מראש מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי טוב יותר לקחת כדור לילד שיש לו - תגובה
אנחנו לא נותנים בפורום יעוץ תרופתי פרטני ובנושא זה צריך להתיעץ עם הרופא המטפל.
בעיקרון ריטלין רגיל משך השפעתו 4 שעות ולכן סביר להניח כי התרופה לא משפיעה אחר הצהריים.
בברכה,
דר' עיד אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרט "ללא גבולות" כמשל לדור הריטליןרונן19/09/2011
ראיתי לאחרונה את הסרט ללא גבולות אשר מדובר על בנאדם שסביר להניח בעל הפרעות קשב וריכוז טיפוסי ,מבולגן,בטלן,ללא מוטיבציה,אשר לוקח יום אחד כדור אשר הופך אותו פתאום לחד,מפוקס,כל יכול בעצם,פתאום הוא לא הבין איך יכל לחיות בבלאגן שחי לפני כן,אך הכל טוב ויפה וגרם לבחור לאט לאט להתמכר לחומר אשר רק דרדר את מצבו עם הזמן ,האם יש פה איזושהי מטאפורה על הריטלין?שבהתחלה הוא הופך אותך לחד,טוב יותר,חדור מוטיבציה,מצליח ולבסוף אתה מוצא את עצמך מכור לחומר כדי לתפקד ואף גורם לך רק לרע בסופו של דבר?
שראיתי את זה ישר אמרתי הכותב של הסרט סביר להניח שהתכוון להראות לצופים משהו על דור הריטלין...
אני בתור נוטל ריטלין גם לפעמים מרגיש ככה,שאני לא מבין איך יכולתי לחיות בחדר מבולגן,ופתאום מרגיש תופעות כמו שהוא מרגיש בסרט רק ברור שלא בהקצנה כזאת שאני הופך להיות מכונה שיכולה ללמוד כל דבר בשניה....
האם היה כאן איזה משל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרט "ללא גבולות" כמשל לדור הריטלין - תגובה
אנסה להשיג את הסרט ולהתרשם במה מדובר.
בכל מקרה ריטלין לא גורם להתמכר ובדרך כלל גם לא לתלות "פסיכולוגית"
מותר בסרט לתת פרשנות אמנותית בכל מיני נושאים.....
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.5מיכאלה19/09/2011
שלום בתי בת 4.5 בגן טרום חובה מדווחת ע"י הגננת שאין לה קשב וריכוז רב וגם שמאלצים אותה לשבת היא מתעסקת בכול דבר שעל גופה , הגננת צילמה אותה וגם בעלי השקיף עליה ואכן הדברים נכונים , חוץ מזה היא ילדה טובה לא איפרקטיבית לא מרביצה לא צועקת אנחנו בבית מרגישים רק בעיות כגון עד שהיא רכשה את למידת הצבעים במניה היא מתקשה מאוד בספירה היא יודעת אבל מאבדת את עצמה באמצע , ניגשנו לקלינאית עקב בעיות שפה שנה שעברה ועתידים להתחיל טיפול שבועי עקב בעיה של זיכרון ושליפה ...
חודש הבא יש לנו תור לנורולוג , עד אז ,מה או אלו עצות אתם ממליצים בכדי לעזור לילדה ... הגנת הקודמת טוענת שגם למרות שהיתה מעין מרחפת בריכוז היא היתה שואלת אותה שאלות והיא לא יודעת איך אבל היא היתה יודעת להשיב ולכן לא פנתה אלינו בנושא זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.5 - תגובה
איין טעם לנסות לתת עצות בעלמא על ילדה של נבדקה ולא אובחנה בצורה מסודרת...אין גם פתרונות קסם.
יש מקום להיפגש עם הפסיכולוגית של הגן על מנת לקבל המלצות לאחר ההתרשמות המקצועית שלה לגבי תפקודה של הילדה בגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ריטליןמיכל19/09/2011
יש לי תאומים בני 10.5 בכיתה ה' ולאחר איבחונים הומלץ ע"י ניורולוג ילדים להתחיל לתת ריטלין לשניהם. אמרו לי שצריך לתת את הכדור לאחר ארוחה טובה , אבל לא אמרו לי מה צריך לאכול , הכוונה שלי אם דגני בוקר זה בסדר, האם שוקו ועוגיות זה בסדר? או שצריך לאכול ארוחה של ממש ז"א ביצה , לחם גבינות וכו' .
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ריטלין - תגובה
ממש אין לכך משמעות - מה שהם יסכימו לאכול כן ייטב. יש ילדים שכלל לא מסוגלים לאכול בבוקר ועדיין אין סיבה שלא יקבלו את התרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרל מול ריטלין,ושאלה לגבי קונצרטהרונן18/09/2011
רציתי לשאול מה ההבדל העיקרי בין אדרל לריטלין?
קראתי באתר עם ביקורות על תרופות פסיכיאטריות והאדרל מקבל שם ביקורות הרבה הרבה יותר טובות מהריטלין(8.9 לאדרל לעומת 6.8 לריטלין) וקראתי גם בלא מעט מקומות שהאדרל יעיל בהרבה,מה ההבדל במבנה הפעולה שלהם?האם אפשר להשיג בארץ את התרופה?
והשאלה השניה לגבי קונצטרה,יש לי קונצרטה 18 מ"ג,וזה ממש חלש לי(אני בן 26 ושוקל 80 ק"ג),האם ניתן לקחת 2 כדורים ביחד וזה ייצא 36 מ"ג או שזה לא טוב לקחת 2 כדורים ביחד?(האם יהיה לזה אותו אפקט כמו של 36 מ"ג)?
שאלתי השניה היא האם ייתכן שהריטלין הרגיל מפסיק להשפיע עלי בערך לאחר כ-2.5 שעות או 3 שעות?אני צריך ללמוד יום שלם,הכדור של ה-10 מ"ג משפיע עליי טוב בהתחלה,ואז פתאום לאחר 2-3 שעות אני חוזר להיות חולמני כתמיד,חסר מוטיבציה,לא מרוכז ומרחף....איך אני יוכל להנות מההטבות של הכדור במשך כיום שלם?איזה מינון מומלץ שיחזיק לאדם בגילי ובמשקלי?
כמו כן אני משלב קפה שחור במהלך היום ,(ללא הקפה הריטלין משפיע עליי פחות טוב ואני פחות עירני),מה לדעתך אמור להיות השילוב האידיאלי בשבילי על מנת שתהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל מול ריטלין,ושאלה לגבי קונצרטה - תגובה
אין הבדל משמעותי בין שתי התרופות והן "קרובות משפחה".
אכן יש כנראה פחות תופעות לוואי של אדרל בהשוואה לריטלין.
ניתן היום להשיג את התרופה בבתי מרקחת של ניו-פארם וכן בית המרקחת שור טבצ'ניק בתל-אביב (כמובן עם הפנייה של רופא נוירולוג).
איננו נוהגים לתת יעוץ תרופתי פרטני במסגרת הפורום אבל ברמת העיקרון המינון שאתה נוטל הוא פשוט נמוך ביותר ואתה חייב לגשת לרופא המטפל לקבלת מינון נכון.
גם לגבי המינון של ריטלין רגיל אז הוא בהחלט נמוך ויתכן מאוד שהוא משפיע עליך פחות מ- 4 שעות.
ידידי – אנא גש לרופא מטפל!
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון ראשונישרון16/09/2011
שלום רב,
אני לא יודע אם זהו הפורום המתאים אך לאחרונה אני חש שאני מאבד את הריכוז .
אני בן 30 ותופעה זו הייתה קיימת גם בילדות אבל הדחקתי אותה ומעולם לא ניגשתי לאבחון.
אינני היכן ניתן לעשות איבחון מקצועי ומקיף .
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון ראשוני - תגובה
ד``ר עדי אדר18/09/2011שלום לך!
איננו נוהגים להמליץ על מכונים ספציפים.
בכל אופן במידה ואתה מעוניין לבצע אבחון בתחום הפרעת קשב וריכוז אתה יכול להתקשר למוקד המידע של הקופה בת אתה מבוטח. האבחון הרפואי דינוי כדין כל ביקור אצל רופא מומחה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ
אלעד24/09/2011הי, היו לי את אותם סממנים, חיפשתי באינטרנט מכון כזה ואכן מצאתי כמה,
יש אחד שנותן ייעוץ ראשוני ללא עלות, שווה לך להתקשר ולשמוע.
נקראים מרפאת קשר ועוסקים בתחום של הפרעת קשב וריכוז
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך השפעה של ריטליןליאת14/09/2011
שלום,יש לי מספר שאלות לגבי תכשירי ריטלין השונים ומשך ההשפעה.לפי עלוני התרופה ומידע שקיבלתי ריטלין רגיל משפיע במשך 3-4 שעות,ריטלין la משחרר פעמיים ברווח של 4 שעות ולכן משפיע עד 8 שעות(בכל מקום כתוב 6-8 שעות) וקונצרטה היא שלשה שלבים והטווח שלה הוא 10-12 שעות.שאלתי הראשונה היא מה פשר המרווח של שעתיים ולמה שהשחרור האחרון ישפיע רק שעתיים ומה זה אומר לגבי ההתחלה של ההשפעה.בנוסף, הבנתי שהמינון המקסימלי ללא אישור מיוחד הוא 90 מ"ג ליום.אם מתרגמים למנות אז מקבלים 30 מ"ג למנה אם מטפלים 12 שעות או 40 מ"ג ל8 שעות.חישוב זה סותר את הנוסחא המקורית שמנה למבוגר היא עד 0.3 לק"ג לכל אדם ששוקל פחות מ90 ק"ג.למי מיועד המינון הזה והאם יש סיכון בנטילת 90 מ"ג יומי לאדם השוקל 50 ק"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך השפעה של ריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר18/09/2011שלום לך!
כל הנוסחאות למינהן הן לא ממש מדויקות ולא מתאימות לכל בן אדם.
הגוף האנושי הוא לא מכונה ממוחשבת וכל מערכת אנושית מתנהגות בצורה שונה ולכן התגובהומשך ההשפעה מאוד משתנים מאדם לאדם.
באופן מעשי משך השפעה גם משתנה והטווח שלו יכול להיות למשך 10 שעות באדם אחד ו- 12 שעות באדם שני.
כמו כן מבוגרים רגישים יותר לריטלין ולכן המינון יחסית למשקל הגוף נמוך יותר מאשר בילדים ולכן הם בעצם צריכים מינון נמוך יותר.
כללית, אין סיכון מיוחד בנטילת 90 מ"ג על ידי מבוגר ששוקל 50 ק"ג, כמובן תוך התיעצות עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TOVAעדי13/09/2011
שלום רב,
שמי עדי, יועצת חינוכית בעלת מכון פרטי.
כחלק מהרחבת סל השירותים של המכון אני מעוניינת לרכוש את מבחן
TOVA על מנת לספק שירותי אבחון כחלק מהתהליך לבחינת ADHD.
מברור שערכתי בחברה בארה"ב מסתבר שיש שתי גרסאות : clinicai ו screening.
לא הצלחתי להבין מה ההבדל המשמעותי בניהם, האם ישנה חשיבות/עדיפות למי מהגרסאות לעבודה מול גופים כמו קופות חולים, בתי חולים וכד'.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TOVA - תגובה
ד``ר עדי אדר14/09/2011שלום לך!
אני מכיר רק את הגירסה הקלינית והיא המקובלת לשימוש. גירסה זו מאפשרת השוואה בין שני חלקי הבדיקה עם מתן ריטלין וכמובן שמתן תרופתי מותר רק על פי הנחיית רופא.
לדעתי הגירסה השנייה מיועדת לציבור הלא מקצועי, כולל לבתי ספר רק לשם בדיקה בסיסית . עם זאת צריך לקרוא באתר שלהם או לשלוח להם מייל לברר מה ההבדל בין שתי הגירסאות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטימת אוזנייםעינת13/09/2011
בני בן השנה ו-10 חודשים נוהג במהלך היום לאטום את אוזניו ולאחרונה עם אטימת האוזניים מציין את המילה רעש. הוא אוטם את אוזניו כשאוביקטיבית בסביבה בה הוא נמצא אין רעש חזק, כנראה שרעש כלשהוא מציק לו, רעש שרק הוא חווה אותו. הייתי אצל רופא משפחה, שלל שיש בעיה באוזניים. האם זו בעיה התנהגותית? למי עלי להמשיך לפנות כדי לשלול שקימת בעיה כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבדוק רגישויות נוספות
ערן אמבר14/09/2011מתוך ניסיוני בעבודה עם ילדים עם רגישויות, ולפי מה שאת מתארת ייתכן והוא סובל מרגישויות נוספות מלבד רגישות שמיעתית,זה נקרא חוסר בוויסות חושי ,האם הוא נמנע ממגע עם חומרים מסוימים? מרקמים מסוימים?
האם יש ריחות שהוא לא יכול לסבול מרקמי מזון שהוא לא מוכן לגעת? איך הוא מגיב למגע בכלל? אוהב או נמנע?
אשמח לשמוע יותר פרטים ולנסות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטימת אוזניים - תגובה
ד``ר עדי אדר14/09/2011שלום לך!
התלונה מעט יוצאת דופן ורצוי להפנות גם לרופא א.א.ג.
במקביל יש להתרשם אם קיימים קשיים אחרים בתחום הרגשי, חברתית, לימודי , האם תופעה זו קימת גם בבית וגם בבית הספר , באילו מצבים , כמה זמן היא נמשכת , מה בעצם הוא חש, האם יש תלונות נלוות, בעיות ריכוז וכו'.
יש גם לשקול הפנייתו לפסיכולוג .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)