מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשת כבדות ולחץ בראששאלה30/08/2011
שלום ,
בגלל שיכול להיות קשר לבין מה שאני מתאר לקשב וריכוז , אני מפרסם את ההודעה בפורום.
קשה לי למקד את הבעייה , לכן אנסה לפרט כמיטב יכולתי:
בחודשים האחרונים אני מרגיש תחושת כבדות בראש , מן סוג של לחץ כללי.
יש הרגשה של חוסר ריכוז , מן עומס/לחץ על הראש.
בנוסף קשה לי להקשיב ולנהל שיחה נורמלית , אני מרגיש כאילו הראש "מקפץ" ועובד בלי שליטה.
(אני חושב שההרגשה הייתה כבר שנתיים , אבל בחודשים האחרונים יש משהו יותר מורגש).
כלפי חוץ אני נראה לפעמים מבולבל , אין משהו בולט ואף פעם לא אמרו לי משהו.
הייתי אצל רופא.
עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות.
הייתי אצל נוירולוג וקיבלתי הפנייה ל EEG ובדיקת TOVA (קשב וריכוז). את הבדיקות עדיין לא עשיתי.
הייתי גם אצל רופא עיניים שקבע שהכל בסדר (יש לי משקפיים לראייה למרחק , מספר נמוך-בינוני).
חשוב לי לציין שכנראה יש לי בעייה קשב (שעוד לא אובחנה). אך קשה לי להאמין שזה מוביל לבלבול וכבדות ראש במידה כזאת.
אני כל הזמן מנסה לקרוא באינטרנט , וכבר אני מדגיש:
לא הייתה לי בעייה מלבד מה שאני מתאר.
פרטים נוספים (במידה וזה חשוב):
סדר יום:
ביום רגיל אני נוסע 3 שעות ועובד 8 שעות מול מחשב. עד הערב יש לי הרגשת סחרור ומהערב זה מוקל.
בשישי שבת (שאין עבודה) ההרגשה קלה יותר במידה משמעותית , אך עדיין קיימת.
בעיות אחרות:
יש לי פעם בשבוע כאב ראש (במשך שנים , מגיל 16).
יש לי בעיות גב קלות.
אשמח לקבל תגובה (שתוביל אותי לכיוונים חדשים)
כמובן שזה נעשה במקביל להליך רפואי רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת כבדות ולחץ בראש - תגובה
ד``ר עדי אדר31/08/2011שלום לך!
צריך כמובן לעבור אבחון מסודר על מנת להתרשם יותר טוב מטיב מהתלונות. חשוב לתאר את התלונות למאבחן. יש לדעת כי הפרעת קשב שורשיה בילדות בדרך כלל ובגיל מבוגר יכולים להיות גורמים שונים כולל רגשיים (כדון חרדה, דיכאון) לגרום לתופעות כמו שאתה מתאר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקת TOVA במרפאה פרטיתרונן29/08/2011
שלום, שמי רונן, בן 22.
קיבלתי מהכללית תור לבדיקת TOVA אשר תיערך בתאריך רחוק מאוד - 31.10.2011.
הבדיקה אמורה להתבצע במכון בפתח תקווה ובעלות של 260 ש"ח.
שאלתי -
האם ניתן לבצע את הבדיקה באופן פרטי או בכל מקום אחר במועד מוקדם יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע בדיקת TOVA במרפאה פרטית - תגובה
ד``ר עדי אדר31/08/2011שלום לך!
עלות הבדיקה לחברי כללית מושלם 220 ש"ח ותור סביר להמתנה הוא שבוע-שבועיים.
איננו נוהגים להמליץ על מכונים להפנייה אבל אני מציע לך לפנות למוקד של כללית מושלם ל ולקבל מהם שמות של מכונים - אין סיבה להמתנה כל כך ארוכה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוזרביד28/08/2011
שלום דוקטור..
אני בן 24, אוטוטו סטודנט ובכמה שנים האחרונות גיליתי שיש לי בעיות קשב וריכוז שמתבטאות בין היתר בחוסר תשומת לב לפרטים בין אם זה בשיעור או בשעת קריאת ספרים או מאמרים (בד"כ לאחר כמה פעמים שורות מסוימות), קושי בהבנה של נושאים מעט מורכבים ודיסאוריינטציה במידה מסוימת . אציין רק שלא אובחנתי בנושא הפרעות קשב וריכוז /היפראקטיביות בילדותי, והייתי תלמיד ממוצע בסך הכול .בשנים האחרונות לדעתי הבעיה החריפה ועקב כך לפני כחודשיים עברתי אבחון דידקטי במכון מוכר ונוכחתי לדעת כי אכן אני סובל מתסמינים של הפרעות אלו והומלץ לי לפנות לנוירולוג. עם חוות הדעת על סמך אותו אבחון קבעתי תור לנוירולוג ובמהלך הביקור הופתעתי מדברי הרופא כי האבחון היה מיותר וכי בכל מקרה אצטרך לעבור מבחן TOVA במידה ולא יתגלה חסר בויטמין B12 .כמו כן התזונה שלי די מאוזנת סה"כ ולא ידוע לי על חוסר בויטמין כלשהו בהתחשב בתוצאות בדיקת הדם שעברתי לא מכבר. אני מודע לחלק מתופעות הלוואי הקשורות לריטלין ורציתי לדעת האם ישנן חלופות (רצוי טבעיות) היכולות לעזור לי ברמה התפקודית כגון תוספי תזונה למיניהם במחיר סביר ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/09/2011שלום,
מקובל שלאחר ביצוע אבחון מסודר, קובע הרופא המטפל גם את הטיפול הנדרש כולל טיפול תרופתי.
תוספי מזון אינם חלופה לטיפול תרופתי.
גם תרופות המכונות טבעיות אינם חלופה אמיתית ועלותם גבוהה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לפורר ריטלין LAשאול28/08/2011
מכובדי שלום רב,
אני מתקשה לתת לבני בן ה-6 את הרטלין. הוא מפחד לבלוע ופשוט לא מצליח.
האם מותר לפורר את הכדור לאבקה ולמהול במיץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לפורר ריטלין LA - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/08/2011שלום,
RITALIN LA ניתן לפתוח את הקפסולה ולפזר את גרגרי התוכן במיץ ,מעדן וכו'.
רצוי מאוד לבלוע ללא לעיסה .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרל = ריטלין?שי27/08/2011
ד"ר אדר שלום,
אני 33, סובל כל חיי מההשפעות וההשלכות של הפרעות הקשב והריכוז.
כשהייתי נער טופלתי בריטלין במשך כמה חודשים והתברר שאני מגיב קשה למדי לתרופה - טיקים קשים ועוד מגוון תופעות לוואי לא נעימות ולכן הטיפול הופסק.
לאחר מכן, בשנות העשרים לחיי, רופא המשפחה העלה השערה שאולי המינון היה גבוה מדי ועשינו נסיון נוסף עם ריטלין בשחרור מושהה או משהו בסגנון ובמינון נמוך. תופעות הלוואי לא איחרו לבוא.
במילים אחרות, הבנו שאני וריטלין כנראה לעולם לא נהיה חברים טובים.
האם יש בכך להצביע על כך שסטרטרה או אדרל יעוררו בי את אותן התגובות?
האם הן לעשה אותו חומר פעיל, בצורות שחרור שונות כריטלין או שיש כאן תקוונת חדשה מבחינתי?
תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל = ריטלין? - תגובה
ד``ר עדי אדר28/08/2011שלום לך!
אכן כן בהוחלט אדרל או סטרטרה עשויים להוות חלופה טובה במצבים שבהן יש תופעות לוואי משמעותיות מריטלין.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרל מול ריטלין -כמויותרפאל25/08/2011
שלום
רציתי לדעת אם אפשר בערך להשוות בין ריטלין לאדרל, מבחינת מינון. לא בטוח שאפשר לעשות השוואה ישירה אז אני ארחיב - הייתי לוקח 20 מ"ג של ריטלין רגיל (ואחר כך 40 LA ואחר כך 50 מ"ג של ריטלין LA. קונצרטה גם לא השפיע טוב). זה השפיע עלי לא טוב מההתחלה (לב) אבל רציתי לודא שאני ממצה את ערוץ התרופה הזה לפני שעובר לייבוא אישי. בהמלצת הרופא המטפל עברתי לאדרל ועכשיו אני לוקח חצי כדור אדרל, ובודק השפעה של חצי מול 3/4 כדור ומול כדור שלם. למזלי לא משפיע בכלל על הלב וכן על הריכוז.
הייתי רוצה לדעת אם אפשר כמה מ"ג "ריטלין" זה בערך כדור אדרל? או העלאה של רבע כדור אדרל לכמה זה בערך שווה "בריטלין"? האם אפשר בכלל לעשות סקאלה כזו או שאדרל יותר חזק או פשוט אחר מריטלין רגיל?
(עדיין לא בטוח שהסברתי עצמי היטב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל מול ריטלין -כמויות - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/08/2011שלום,
באופן כללי אוכל לומר שאדרל ניתן במינון דומה לריטלין הרגיל.
כמובן שאיננו נותנים יעוץ אישי לגבי מינוני תרופות. זה תפקידו של הרופא המטפל.
גם באדרל כמו בתרופות אחרות מהתחום, קיימת השפעה אישית ומכאן חשיבות המעקב האישי אצל הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מינון של סטרטרה אני צריך לקחת?ד``ר עדי אדר23/08/2011
שלום רב שמי זיו פרץ ואאני לומד בחול והחלטתי להפסיק את לקיחת הרטלין בעקבות הרגשה רעה והחמרה בבעיית החרדה שאני סובל ממנה ולכן הומלץ פה לקת סטרטרה וקניתי את התרופה
שאלתי היא כך אני שוקל 64 קילו , איזה מינון של סטרטרה אני צריך לקחת?
והאם תהליך לקיחת התרופה היא בשלבים? כוונתי היא עם אני לוקח על היום הראשון את כל הכמות הוא עולה בהדרגה לכמות המומלצת הסמך להסבר על אופן לקיחת התרופה ?
ודבר אחרון האם אתה ממליץ יותר על סטרטה מאשר רטלין לאנשים שסובלים מהפרעות חרדה וaאשמח לתשובה כי אני ממש לחוץ ולא יודע מה לעשות?
תודה רבה על ההקשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטרה - תגובה
ד``ר עדי אדר24/08/2011שלום לך!
לא ברור לי מי המליץ לך על סטרטרה. אני מניח שרופא... לכן זה מכובד ונכון לפנות אליו ולקבל הסבר לגבי המינון שהוא ממליץ.
בעיקרון איננו מעניקים יעוץ תרופתי אינדיבידואלי במסגרת הפורום וזה כמובן אחריותו של הרופא המטפל.
לגבי ריטלין - השאלה לדעתי לא רלבנטית מכיוון שאתה מציין תופעות לוואי משמעותיות עם נטילת התרופה לכן לפחות על פ י התאור שלך כרגע תכשיר זה לא מתאים לך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין עם מיץ תפוזיםשלום23/08/2011
שלום ד"ר,
האם מותר לקחת ריטלין עם מיצי הדרים?
ביומיים האחרונים אני ישן טוב יחסית, אך לאחר נטילת ריטלין בבוקר, איני מצליח להתרכז כלל, או לשמור על ריכוז לאורך זמן.
השינוי היחיד ביומיים אלה הוא הוספת כוס מיץ תפוזים סחוט לארוחת הבוקר.
מייד לאחר ארוחת הבוקר אני נוטל ריטלין LA 30.
אציין שאני נוטל אותה כבר מעל שנה, אך ברצף רק בחודשיים האחרונים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין עם מיץ תפוזים - תגובה
לא ידוע לי על בעייתיות כלשהי של נטילת ריטלין עם מיץ הדרים.
לבריאות!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהייההיי22/08/2011
היי.
ככה,
אני בת 20.
ושמתי לב, שעם הזמן מתפתח אצלי חשש ,להפרעות קשב וריכוז.
או יותר נכון אימפולסיביות .
אני אספר קצת על זה :
ככה:
בעיקרון אין לי בעיה לשבת, ולקרוא עכשו, ספר של שעה.
כנ"ל במבחנים ,ולא כל דבר מוציא אותי מריכוז .
אבל .
ואולי זה בעיה פסיכולוגית (לכן אשמח לשמוע חוות דעת )
שמסבירים לי משהו ,אני צריכה שיסבירו לי כמה פעמיים(במיוחד אם זה משהו טכני כזה ,או למשל פעולות מסובכות או הוראות כאלה )
למשל ,עכשו אני מתמחה באיזה עבודה .
ותוך כדי שהמנהלת מסבירה לי ,אני לא מרוכזת או שלא מבינה ,וצריכה שיסבירו לי שוב .
אני מאוד כנה עם אנשים ונוטה להתלהבות יתר בכלל.
והבעיה שלי, זה שהמחשבות ,הפעולות -באות לפני המחשבה
אני שוכחת הרבה פעמיים דברים .
או לא שמה לב ,שהפלתי ,שכחתי,לא שמה לב שאנשים מוכרים עברו על פניי.
מין כאוס כזה ומלא מחשבות ,בראש.
זה ממש מתסכל כי מצד אחד, אני מאוד , נבונה, שמה לב לפרטים קטנים,חדת לשון ,ויש לי הומור ודמיון מפותח.
ומצד שני, אין לי סבלנות לכלום,אני רוצה הכל ומיד .
כמו ילד קטן...
יש עוד הרבה -אבל נראה לי שמספיק .ואולי עירבבתי כמה ,דברים ביחד .
אשמח לתשובה -אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהייה - תגובה
במצב כמו שאת מתארת צריך לשקול לבצע אבחון מסודר . לא ניתן כמובן לקבוע אבחנה על פי תאור זה אך בהחלט קיימים מרכיבים העשויים לכוון לכיוון אפשרות זו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזאלירן17/08/2011
שלום יש לי שאלה... אני בן 25.
ואני בקרוב אהיה סטודנט...
האם יש סתירה בין זה שהיו לי ציונים גבוהים בבית ספר לבין זה שאובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז...?
האם כל מי שיש לו הפרעות קשב חייב לבטא את זה בלימודים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר17/08/2011שלום לך!
הפרעת קשב פנים רבות לה ולא תמיד הביטויים שלה עם קשיי למידה. לעתים אנשים עם כישורים לימודיים קוגניטיביים גבוהים והם בהחלט יכולים להשיג ציונים גבוהים למרות הפרעת הקשב שלהם. במקרים אלו היא יכולה לבוא לידי ביטוי במישורים תפקודיים אחרים כגון התארגנות, פיזור הדעת, קשיי התמדה ועוד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! לפני חזרה לביה"סאביה14/08/2011
לבני בן ה- 8.5 הפרכת קשה וריכוז. קיבל ריטלין 10 מ"ג - 1 כדור (שוקל 23 ק"ג) וההשפעה היתה טובה (בלימודים) מלבד תופעות של חוסר תיאבון, חוסר חיות (קצת רובוטי) אך הבנו שזו השלכה של התרופה.
לצורך השפעה של יום לימודים ושיעורי בית הוחלט לעבור לריטלין LA 30 וגם כדי שהסיום והמעבר למצב בלי הכדור יהיה פחות "רגשי".
נתנו כדור אחד שהשפיע בדיוק כמו קודמו אלא שלאחר מספר שעות לא הצליח להירדם ( שנת לילה) ונשאר ער המון שעות ופתאום החלו חרדות ודמיונות (לא מאפיין אותו בכלל!).
הרופאה אמרה להפסיק מיד ולהתייעץ עם נוירולוג.
האם אפשר לנסות לפחות עוד מספר כדורים?, אולי התופה לא תחזור? יש תחליף?
אין ברירה - הוא חייב בביה"ס להיעזר בכדור והוא חוזר לביה"ס ביום ראשון הקרוב (כן, יש לו כבר ימי לימוד). מה אני עושה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! לפני חזרה לביה"ס - תגובה
ד``ר עדי אדר17/08/2011שלום לך!
אמנם איננו נוהגים לתת יעוץ תרופתי פרטיני במסגרת הפורום אך כללית אין סיבה להפסיק טיפול תרופתי לאחר יום אחד אלא להמתין בסבלנות שבוע-שבועיים.
אני אישית מתחיל קודם עם ריטלין LA 20 מ"ג ובהמשך ועל פי הצורך עולה למינון של 30 מ"ג.
בכל מקרה לגבי יעוץ ספיציפי מומלץ להתיעץ עם נוירולוג מטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מקור הקושי ידוע
ערן אמבר18/08/2011האם ילדך עבר אבחון למקור הקושי בהפרעת הקשב והריכוז?
מלבד אבחון של נוירולוג?
לעיתים הבעיה היא במערכת החושים \וויסות חושי או רגישות באחד החושים
שהם המקור לקושי
מעניין לבדוק את הכיוון הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן אמבר - ויסות חושי?
אביה18/08/2011לא, בני לא עבר אבחון מלבד בדיקה של 5 דק' אצל נוירולוג שאנו פנינו אליו כי הבנו שהילד לא מספיק בכיתה, חולם בזמן השיעור ולא ממצה את היכולות האדירות שלו וזה נובע מהפרעת קשב וריכוז.
היה ברור שיש צורך בתרופה, שיחד עם המון חסרונות של תופעות לוואי יש לה הישג משמעותי - מפקסת אותו ומחדדת אותו בביה"ס.
איך ניתן לווסת את חושיו וליצור מיקוד שלא דרך טיפול תרופתי? - אם זו כוונתך?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך וויסות חושי
ערן אמבר21/08/2011האבחון מתחלק לשני חלקים בחלק הראשון ישנם מספר שאלות חשובות
שבהם ניתן לדעת איך הוא מגיב למצבים ולחומרים שונים ולמצבים שמערבים את מערכת החישה ( מגע בסוגים שונים , ריחות רעשים וכו)
בחלק השני הוא ע"י ביצוע תרגילים שונים וחשיפה לחומרים שונים( סוגי בדים ריחות צלילים ) וכך ניתן לקבל תמונה למקור הקושי
מאחר והוא נבדק רק נוירולוגית ייתכן ולא עלו על מקור הקושי והטיפול אינו מתאים
בעיקר אם הוא מגיב לא טוב לתרופה כדאי לבדוק אפשרויות נוספות
את יכולה ליצור איתי קשר במייל ואשמח לתת יותר פרטים והסבר מקיף יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה דחופה ביותרענת11/08/2011
שלום רב
בני בן 17 לומד בחינוך מיוחד מאובחן כסובל מהפרעות קשב וריכוז. הבעיה שלו היא יותר חברתית. בבית הספר הוא תלמיד מצטיין, מקבל ריטלין 20 מ"ג רק ללימודים. הילד לא מסתדר חברתית, רק בשנה האחרונה החל לשהות בחברת בני גילו (בשנים קודמות היה מתחבר לילדים שקטנים ממנו ב 6 שנים ויותר.) התנהגותו אינה תואמת את התנהגות בני גילו, הוא מתנהג כילד בן 8 והרבה פעמים חבריו קוראים לו רק משום שהוא "ברירת המחדל" שלהם, ז"א שמשעמם להם ואין מישהו אחר בסביבה. יש לו תגובות קיצוניות מאוד לסיטואציות שונות למשל: אם הוא פוגש חבר שנמצא עם עוד חברים והחבר דוחה אותו, הוא מגיע הביתה, בוכה, צועק, מאיים, וזורק חפצים. או אם מישהו מקלל אותו, הוא לוקח את הדבר הראשון שנמצא לידו ומשליך לעברו. יש לו הפרעות התנהגות קשות ביותר ואני פוחדת שהוא יסתבך באיזו צרה שאין ממנה דרך חזרה. אני זועקת לעזרה ושואלת איך מטפלים בבעיה??? האם לתת לו ריטלין גם כשהוא לא לומד? זה יפתור את הבעיה? (כשהוא לוקח ריטלין תגובותיו מתונות יותר, אך הבעיה החברתית לא נעלמת....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה דחופה ביותר - תגובה
ד``ר אריה בקלו15/08/2011שלום,
אני תמיד ממליץ לתת טיפול תרופתי כשצריך ולאו דווקא כשיש לימודים.
הפרעת קשב וריכוז היא בכל תחומי החיים: בית, חברה,לימודים,זוגיות וכו', ולכן הטיפול צריך להנתן גם בימים שאין לימודים אם צריך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזאיריס11/08/2011
בתי בת 6 וחצי, עולה לכיתה א'. אובחנה לאחרונה עם ADHD ,גובה 129 ומשקלה 28 ק"ג. בבדיקת טובה שנטלה 10 מ"ג רטלין הרגישה מצויין ואף דווחה כי פסקו הרעשי רקע והיא מסוגלת להקשיב יותר ולהתמקד.
התחלנו טיפול עם רטלין הרופא אמר להתחיל עם 5 מ"ג ולעלות בהדרגה ל7.5 מ"ג.
ב5 מ"ג הילדה הרגישה נפלא, אך מכיוון שהיא מתחנכת במסגרת קיבוצית והגנים פעילים כל השנה 8 שעות בקשתי רטלין ארוך טווח וניתן לי 20 LA
(8 מ"ג). היום נתתי פעם ראשונה מסוג זה ודווח לי מהגן שלילדה היהיום קשה היא היתה יותר תנועתית וחסרת שקט.
מה עליי לעשות? האם המינון שניתן לנו מספיק למשקלה וגילה של הילדה?
האם להמשיך לתת רטלין LA 20 מ"ג? או לחזור ולתת 5 מ"ג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו15/08/2011שלום,
בעיקרון ,איננו יכולים לתת יעוץ תרופתי פרטני, זה תפקידו של הרופא המטפל.
כללית אומר שהעלאת מינון,כמו גם שינוי סוג הריטלין יכולה להתבטא בתופעות לוואי כמו שציינת ולכן יש צורך להתיעץ שוב עם הרופא המטפל בקשר למינון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בהתאמת מינוןליאת09/08/2011
שלום,אני בת 28 53 ק"ג מאובחנת וכרגע מקבלת ריטלין la 30 לאחר התאמת המינון ל15 מ"ג רגיל.לפני כן ניסיתי גם קונצרטה 54.אני נתקלת בקשיים רבים עם התכשירים ארוכי הטווח ורציתי רק לשאול ולקבל הבהרות על אופן השחרור שלהם.ריטלין רגיל משפיע עליי כרבע שעה מהנטילה ומפסיק להשפיע אחרי שעה וחצי-שעתיים.האם זה הגיוני?
ריטלין la (חזרתי לתכשיר בגלל מיעוט תופעות לוואי)משפיע בגלים.בעצם אני רוצה לדעת מה טווח הזמן הממוצע מרגע הנטילה עד שמתחילה ההשפעה והאם מחצית המינון שמשתחררת היא בבת אחת בעצם כמו ריטלין רגיל?
בנוסף האם השחרור השני זהה(המחצית השניה בבת אחת) והאם הוא קורה 4 שעות מרגע הנטילה הראשונה או מהרגע שהתחילה ההשפעה?
את אותן שאלות אני שואלת גם על קונצרטה(כמובן ששלשה שחרורים).
אני רוצה לציין שאני לא מבקשת ייעוץ אישי כי אני יודעת שאי אפשר,רק על מנגנוני התרופות כי אני לא מצליחה לקבל תשובות ברורות מרופאיי בנושא ואני פשוט נתקלת בקושי של השפעה עולה ויורדת וקצרה מדי בסה"כ דבר שהופך את הטיפול לקצת לא אפקטיבי והייתי רוצה קצת מידע מדוייק כדי שאוכל לדון עם רופאי ולנסות שילובים אחרים.בתודה ומחכה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בהתאמת מינון - תגובה
ד``ר עדי אדר10/08/2011
שלום לך!
ריטלין רגיל משפיעה בערך כמחצית השעה לאחר נטילתו ולמשך כארבע שעות.
ריטלין LA משפיע תוך חצי שעה עד כשעה ואכן משתחרר הריטלין "קצר הטווח". הגרגרים המושהים מתחילים את השפעתם לאחר כארבע שעות הודות למנגנון שחרור מושהה.
לגבי הקונצרטה ההסבר הפשוט הוא שמדובר ב"טיל "של שלושה שלבים המשחרר בכל פעם מטען למשך כארבע שעות. החומר הפעיל הוא הריטלין "הרגיל".
כמובן שהשחרור בפועל הוא לא מתמטי ומוחלט.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההצקה...
ליאת11/08/2011תודה רבה על התייחסותך לשאלותיי.במידה ולא נמצא מינון שמשפיע למשך הזמן הרצוי(3-4 שעות) וכל המינונים משפיעים טוב אך לזמן קצר האם זה אומר שצריך לנסות תרופה אחרת ולוותר על ריטלין או שיש דרכים להשתלט על חילוף חומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההצקה... - תגובה
ד``ר עדי אדר11/08/2011שלום לך!
במצב כזה יש לשקול עם הרופא המטפל תרופות אחרות כגון אדרל, סטרטרה, פוקלין ועוד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ליאת10/08/2011תודה רבה על התשובה!
האם השפעה קצרה מדי(כפי שציינתי כשעה וחצי מהרגע שמתחיל להשפיע)יכולה לרמוז על תת מינון או חילוף חומרים מהיר מדי ואם כן האם יש דרכים לפתור זאת לפי נסיונכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר עדי אדר10/08/2011כמובן שלא זה משך ההשפעה הרצוי.
שתי הסיבות שמנית יכולות להיות נכונות....
ולכן, יש לנסות ולהתאים מינון מתאים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובנוסף
ליאת11/08/2011היי הכנסתי שאלה "סליחה על ההצקה" כתגובה על שאלתי הקודמת בטעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון עצמימיקה08/08/2011
שלום. האם צריך הפנייה לרטלין? אני רואה את עצמי כחסרת שקט/ריכוז בלימודים, לא מגישה מטלות באונ' ודי מעופפת. האם אני צריכה אישור פורמלי ואם כן ממי כדי להתפקס עם רטלין? אילו תרופות לא הופכות את האדם לאפטי בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון עצמי - תגובה
ד``ר עדי אדר10/08/2011שלום לך!
השאלה לא מנוסחת בצורה ברורה....
בכל מקרה אם יש חשד להפרעת קשב יש לבצע אבחון מסודר על ידי מומחה בתחום זה על מנת להתרשם אם קיימת הפרעה המצריכה טיפול כלשהו, תחלואה נלויית (חרדה, דיכאון ועוד) ובהתאם להמליץ על דרכי טיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)