מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשב בגיל מבוגר וטיפול אלטרנטידיתי17/10/2011
שלום לכם. לאחרונה התברר לי מה שתמיד חשדתי (בעקבות אבחון וטיפול בבני בן ה-5) שכנראה אני סובלת מהפרעת קשב וכעת - בגיל 45 - הולכת ומחמירה . מישהו המליץ לי לנסות "ריכוזית". האם אתם מכירים את המוצר? האם יש לכם הצעה לטיפול שאינו ריטלין? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב בגיל מבוגר וטיפול אלטרנטי - תגובה
ד``ר אריה בקלו19/10/2011שלום,
הניסיון עם "ריכוזית" אינו מזהיר, בלשון המעטה. תועלתו אינה ביחס ישר למחירו.
אפשר תמיד לומר שעדיף ריכוזית מאשר כלל לא טיפול אך בוודאי שלא ניתן להשוותו לטיפול תרופתי כגון ריטלין.
מי שממש לא מוכן לנסות טיפול תרופתי,( אם בכלל צריך ?!) כבר עדיף לנסות מאמנות אישית= קואוצ'ינג שעשויה לעזור בחיי היומיום.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין נטילת ריטלין לנשירה?אריק17/10/2011
ואם כן האם ישנה תרופה אחרת לטיפול ב ADHD וב ADD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין נטילת ריטלין לנשירה? - תגובה
ד``ר אריה בקלו17/10/2011שלום,
למיטב ידיעתי , אין קשר ישיר בין סטימולנטים ובינהם הריטלין, לבין נשירת שיער.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן MAXOנחום17/10/2011
הבן שלי בן 7 עבר מבדק MAXO
ונמצא שיש לו בעיה של קשב וריכוז+ היפראקטיביות
במבדק 3 תחומים היו אדומים ואחד ירוק (איפולסביות)
כאשר לקח ריטלין כל ארבעת התחומים היו אדומים (תחום הריכוז עלה קצת)
עד כמה המבדק MAXO אמין
ומה ניתן לעשות מיכוןן שרטלין משפיע עליו לרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן MAXO - תגובה
ד``ר אריה בקלו17/10/2011שלום,
המוקסו הוא מבחן חדש בתחום אבחוני קשב וריכוז ממוחשבים ומתבסס גם הוא על יכולת ההתמדה בביצוע מטלה משעממת.
מבחנים מהסוג הזה כולל TOVA מדויקים רק בכ 80% ותלויים בילד עצמו ,במצבו הספציפי באותה השעה (עייפות וכו') וכו'. גם מינון הריטלין הניתן לחלק השני של הבדיקה לא תמיד תואם את הנידרש.
לכן , יש לזכור כי אבחון קשב וריכוז מתבסס על בדיקה קלינית /רפואית של הילד, על מסמכים, שאלונים ומקורות מידע נוספים. הבדיקות הממוחשבות מהוות לעיתים נדבך נוסף באבחנה אך לבטח אינם האבחנה עצמה ! במילים אחרות , התוצאה שקיבלתם לא מוכיחה אם לילד יש או אין הפרעת קשב וריכוז. את זה ניתן להחליט רק אחרי אבחון מלא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי אמינות ה-MOXO
ערן30/10/2011נחום שלום,
שמי ערן ואני איש ההדרכה של מבדק ה-MOXO (ולא MAXO כפי שכתבת). מבחינת אמינות, המבדק עבר תהליך תיקוף לאחר מחקר ארוך ומקיף בביה"ח הדסה, ירושלים. אני מסכים עם ד"ר בקלו שה-MOXO, יחד עם מבדקים ממוחשבים אחרים בנושא של הפרעות קשב וריכוז משמשים ככלי עזר בתהליך האבחון ולכן המבדק אינו אבחון לכשעצמו. אני רק אוכל לומר לך על פי תוצאות המחקר האחרון שבוצע על פני 547 ילדים בגילאי 7-12 שהמבדק מזהה ADHD בדיוק של 89.8%. יתר על כן, במידה והפרעת הקשב היא משולבת, המבדק הצליח לזהות בדיוק של 99.7% מהמקרים כי אכן מדובר בהפרעת קשב משולבת. כלומר, חוסר קשב יחד עם היפראקטיביות ו/או אימפולסיביות (שכפי שציינת התקבלו עבור הבן שלך בן ה-7 שלושה מדדים כבעייתים (בצבע אדום) למעט אימפולסיביות). לכן, תשובתי היא כי במקרים כאלו כפי שציינת, מבדק ה-MOXO נמצא ככלי אמין בזיהוי הפרעת קשב וריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ללא ריטליןhope254415/10/2011
שלום רב, בני בן 6, אובחן כסובל מבעית קשב וריכוז וניתן לי מרשם לריטלין. הייתי רוצה להימנע מן התרופה. האם יש טיפול אלטרנטיבי לבעיה שעובד? הומאופטי? ביו-פידבק? ואם כן, לאן עלי לפנות? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ללא ריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו15/10/2011שלום,
לצערי , אינני יכול להיות איש בשורה עבורכם.
לא קיים תחליף אמיתי לטיפול התרופתי.
קיימים טיפולים משלימים/תומכים כגון טיפול ריגשי/פסיכולוגי, ישנם מחקרים שמצאו שאומגה 3 עשויה להפחית את כמות התרופה הנדרשת אך לא להחליפה . גם שאר החלופות לא הוכחו מדעית כיעילות מספיק ובוודאי לא כתחליף.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב-ADHD ללא ריטלין
ויקטוריה23/10/2011בחלק מהמדינות המפותחות באולם ( ארה"ב, רוסיה, אוקראינה, גרמניה, שוויץ ועוד....) משתשמשים בשיטת טיפול בטכנולוגיית נוירופידבק. הטיפולים אלה מבצעים גם בארץ. המחקרים מדווחים על יעילות הגבוהה של הטיפול. נכון ,אצלנו הטיפול מתבצע בקליניקות פרטיות ולא מוכר בקופות חולים. האיתרון הגדול של הטיפול הוא שהתוצאות נשמרות לאורך הזמן. החיסרון - התחייבות לתרגול ממושך, עלויות גבוהות וומחסור בכח אדם מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז - ילד בן 3לימור11/10/2011
הבן שלי בן 3 והגננת שלו בגן המליצה לי לקחת אותו לאבחון. לטענתה הוא אנרגטי יתר על המידה, לא יכול לשבת במפגש בוקר או להתרכז ביצירה מבלי לקום כל כמה דקות וכמו כן לטענתה הוא לפעמים אגרסיבי מדי עם ילדים אחרים, בבית אני רואה שהוא באמת אנרגטי, אבל הוא כן יכול לשבת ולהרכיב פאזל או בארוחה יכול לשבת מבלי לקום. אני רוצה גם לציין שמגיל קטן הוא אנרגטי, גם שהיה תינוק בן כמה חודשים הוא ביצע את כל הפעולות לפני הזמן וההתפתחות שלו הייתה מהירה (התהפכות, זחילה וכו').
בעצם השאלה שלי היא האם אפשר לקחת לאבחון ילד כל כך קטן ובעצם לעלות על בעיה, אם קיימת, מוקדם על מנת לטפל בה. בתודה, לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז - ילד בן 3 - תגובה
ד``ר אריה בקלו11/10/2011שלום,
התשובה היא, בהחלט כן.
בגיל זה מומלץ להפנות את הילד לאבחון מרכז להתפתחות הילד במסגרת קופת החולים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב למה שכתבת, מניסיון אישי
אילנה18/10/2011הי,
יש לי בן עוד מעט בן 3.
גם הוא מגיל כמה חודשים היה עם המון אנרגיות, עשה הכל מהר- הלך מהר, דיבר מהר.
הוא זז הרבה ומאוד פעלתן.
היה בגן מסוים מגיל 9 חודשים וכשעלה קבוצה התחילו בעיות- הוא היה מרביץ ורב עם ילדים אחרים, מפריע במפגשים וכו'...
העניין הוא שנודע לי על כל זה דרך מטפלת מקסימה שראתה שמענישים את הבן שלי בלי סוף ואפילו מנדים ומוציאים אותו ממפגשים כל הזמן.הוא קיבל שם תיוג של "ילד בעייתי"
אני לא אספר לך איך הרגשתי כשגיליתי את כל העניין.
אבל הגיע הפיתרון המצוין- חיפשתי וחיפשתי ומצאתי לו גן אחר, רגיל לחלוטין (לא מיוחד ולא כלום) עם גננת אחרת, בעלת אופי אחר. והילד פורח!!!
הוא משתתף, יושב בריכוז, יש לו חברים בגן- כי הוא כבר לא מרביץ או אלים כלפי בני גילו.
הוא עדיין ילד מלא אנרגיות ופעלתן- אבל זה מצוין! זה חיובי! נכון שזה מעייף לפעמים, אבל זו לא בעיה ולא הפרעה כל עוד הוא לא "מתנגש" עם הסביבה שלו.
אני חושבת שלסביבה של הילד ולתיוג שלו כ"בעייתי" יש השפעה עצומה על כל מהלך החיים שלו. אני יודעת שאני הצלתי את הבן שלי.
את מתארת ילד שמזכיר לי מאוד את הבן שלי ולכן אני מאמינה בכל הלב שאפשר בגיל הרך לנתב אותם למקום אחר שאח"כ כל החיים שלהם יראו אחרת.
אמן ואמן והמון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
ליאורה29/05/2012ממליצה לך לקחת את הילד קודם כל לאבחון של מרפאה בעיסוק, אולי יש קושי בעיבוד חושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מדבר אל עצמומזל10/10/2011
הילד בן 6.5 בכיתה א' רגילה. המורה מתלוננת שהילד חולם במהלך השיעור ואף מדבר אל עצמו, מגלה קשיים בהתארגנות ובהתנהלות, יחד עם זאת שולט בחומר הנלמד. איך רצוי לדעתכם לטפל בבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד מדבר אל עצמו - תגובה
ד``ר אריה בקלו11/10/2011שלום,
העובדה שהילד שולט בחומר ( עדיין) לא שוללת בעיה בתחום הקשב והריכוז.
לכן אני ממליץ לבקש מהרופא המטפל הפניה לאבחון הפרעת קשב וריכוז.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד מדבר אל עצמו - תגובה
ד``ר אריה בקלו24/10/2011שלום,
פורום BEOK מיועד למתן תשובות מקצועיות ע"י מנהלי הפורום בלבד שהם ד"ר עדי אדר וד"ר אריה בקלו.
גורמים המעונינים לנהל שיח חופשי יכולים לעשות זאת בפורומים אחרים כגון "תפוז".
איננו מאפשרים מתן תשובות ע"י גורמים לא מוכרים למערכת וכן איננו מאפשרים פרסום עצמי של גורמים מסחריים !!
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד מדבר אל עצמו - תגובה - תגובה
ד``ר עדי אדר28/10/2011אני מסכים לחלוטין עם דר' בקלו ומספר פניות בנושא נמחקו על ידי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז - מינון של רטליןיעל ברנר06/10/2011
שלום רב,
בתי בת 9 עם לקויות למידה ובעיית קשב וריכוז.
קיבלה עד סוף כתה ב' רטלין sr20 מ"ג.
מתחילת שנת כתה ג' הכמות כנראה כבר לא משפיעה.
עברנו לרטלין la 30 מ"ג. הבעייה היא שעד עשר בערב
היא לא מרגישה צורך לאכול... משך יום שלם.
אנו מתלבטים האם בכל זאת להמשיך עם התרופה הזו
או להפחית במינון?
היא מדווחת שזה עוזר לה בריכוז במשך השיעורים..
לתשובתכם נודה.
בתודה יעל ברנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז - מינון של רטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/10/2011שלום,
התאמת סוג ומינון התרופה לא תמיד קלה ובכל מקרה נעשית רק ע"י הרופא המטפל.
חוסר תאבון היא בעיה שכיחה בטיפול בסטימולנטים ולכן תמיד מומלץ לפתח הרגל של ארוחת בוקר טובה. רצוי גם להקדים את מתן התרופה בבוקר ככל שניתן.
בהרבה מקרים חל שיפור הדרגתי בנושא התאבון תוך שבועיים שלושה מתחילת הטיפול החדש.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם ADHDאמא ל2 בנים05/10/2011
לדר' בקלו היית רופא הילדים של שני בניי ואשתך הייתה מחנכת של בני הגדול בכיתה ו', אני כל כך שמחה למצוא אותך פה.
לבני בן ה11 יש הפרעת קשב וריכוז , הוא אובחן אצל דר' חזנוב, נעשו התאמות עם היועצת והפסיכולוגית בבית הספר לפי המלצות של דר' חזנוב, אך לצערי ההתאמות לא מבוצעות כראוי ע"י רוב המורות בבית ספרו, הוא מתקשה השנה יותר מהקודמת ( הוא נוטל רטלין מכיתה ד') היום הוא ב ו', אני חוששת לגבי הרטלין, הוא מקבל רטלין במינון הנמוך ביותר, אך בכל זאת אני חוששת שאולי זה לא עוזר לו הוא טוען שאין שינויי,רציתי לדעת האם המורות בבית הספר חייבות לבצע את ההתאמות (בית ספר יסודי)? ובאיזו אופן אוכל לעזור לו בלימודים, בכל היתר הוא מסתדר נהדר. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם ADHD - תגובה
ד``ר אריה בקלו05/10/2011שלום,
ראשית חוכמה יש להתאים מינון לפי גיל, משקל ותגובה אישית. מינון לא מתאים לרוב אינו פועל ולעיתים אף מגביר את תופעות הפרעת הקשב והריכוז.
ממש לא צריך לפחד מהתרופה עצמה אלא להקפיד על מעקב רפואי לצורך התאמתו.
את נושא ההתאמות לא ניתן לכפות אבל אני בהחלט מאמין בדיאלוג עם המורות ושיתוף פעולה בעיקר באמצעות מחנכת הכיתה והיועצת.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אמא ל2 בנים05/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הא אחרי כל ההשקעה זה יעזור לו?שרי03/10/2011
בני בן 6 עם הפרעות קשב ולקויות למידה קשות. אחר נסיונות ואכזבות אנו מנסים את הרטלין שלוקחי 3 פעמים ביום וטיפול פסיכולגי.
האם יש למישהו כבר תוצאות טובות אחרי כאלה תהליכי?????????????
אני פשוט סקפטית אם באמת אפשר לצמוח מיזה אם הוא יצליח ללמוד משהו בסוף??
פשוט כואב לי הלב צא ממנו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הא אחרי כל ההשקעה זה יעזור לו? - תגובה
ד``ר עדי אדר05/10/2011שלום לך!
לא ברורים לי סימני השאלה וגם השאלות שלך לא ברורות. אין ספק כי טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי בריטלין בילד אשר אכן זקוק לטיפול זה עשויים לחולל לעתים שינויים דרמטיים ויעידו על כך אלפי הורים וילדים.
אני מסכים כי הטיפול לא יעיל בכל המצבים אך במרבית המקרים יש מקום לאופטימיות!
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מקסימלי של ריטלין LAעדן02/10/2011
שלום,
בעקבות אבחון ובהמלצת פסיכיאטר אני נוטלת 30 מ"ג LA
הבעייה שאני כנראה במינון נמוך מידי,רוב הזמן אני מרגישה עייפות.
אני שוקלת 56
ניסיתי לקחת 2 כדורים של 30, העייפות פחתה, אולם לפעמים אני מרגישה קצת חרדה ואי שקט.
אני מתכננת לקבוע פגישה לשינוי מינון בקרוב, עד אז רציתי לדעת אם מבחינת משקל שני כדורים של 30 הוא מינון סביר או מסוכן?
תודה ושבוע טוב,
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מקסימלי של ריטלין LA - תגובה
ד``ר עדי אדר02/10/2011שלום לך!
איננו נוהגים לתת יעוץ תרופתי פרטני במסגרת הפורום.
אינני ממליץ לך כמה לקחת - ברמת השאלה העקרונית יש מצבים שניתן להגיע למינונים שהזכרת אך רק אחרי המלצת רופא מטפל!
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין - אפילפסיהרימה02/10/2011
כשהייתי קטנה היה לי התקף חד פעמי של אפילפסיה (גיל 9) כרגע אני בת 28
מאז לא היו לי התקפים טפו טפו טפו
בדיקות חוזרות ונשנות גילו אבל שאני עדיין חולה במחלה
ההתקף יכול להגירם רק ע"י גירוי, יש לי אפילפסיה שניגרמת מגירוי של אור כגון טלויזיה
אני תמיד הייתי מעופפת אם זה הניסוח המדעי עם קושי חמור בריכוז
בזמן האחרון הייתי חולה, וחליתי במחלת הנשיקה
והריכוז שלי נפל ל 0
אני מפקששת בעבודה בצורה חמורה ודואגת למקום עבודתי
אני מעוניינת לקבל מרשם לרטלין
האם רטלין יכול להשפיע על האפילפסיה שלי?
אך אני אוכל לקבל אותו?
אודה לתשובה ע"י רופא ולא ע"י קורא שמציע פתרונות טבעים...
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין - אפילפסיה - תגובה
עלייך לעבור אבחון מסודר על ידי נוירולוג אשר יעריך את מצבך הרפואי.
ברמת העיקרון ניתן אחרי אבחון כזה להמליץ גם על טיפול בריטלין בהנחה שאכן קיימת הפרעת קשב אך בוודאי שהמלצה כזו לא תינתן כלאחר יד במסגרת הפורום- חובה במצב כזה לבצע אבחון רפואי מסודר!
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת יעוץהסבתא01/10/2011
שלום,
נכדי בן 15.5 ילד עם ADHD בכתה י', ילד אינטלגנטי אך לא מצליח בלימודים, בשנה שעברה סירב לקחת ריטלין בטענה שהוא לא יקחו כדי שלמורה יהיה שקט, השנה הועבר לכיתת אתגר והוחתם ע"י היועצת שהוא מתחייב לקחת ריטלין.
בשנה האחרונה חלה הדרדרות התנהגותית, ההורים לא כל כך שולטים בו ואיתי הוא נוהג ביותר כבוד ושומע קצת יותר, הוא עשה מעשים מדאיגים, לקח מהמגירה של ההורים בפעמיים ס"ה כ 5000 ש"ח והודה רק כאשר ההורים הודיעו שידווחו למשטרה על-מנת שיחקרו בבית, יש לי תחושה שהוא עוזר עם הכסף לחברים כי אצלו לא נראה שהוציא סכום כזה, ביום שישי האחרון ישב בגינה עם חברים ושתה אלכוהול ושוב נראה לי שעשה זאת על-מנת להיות מקובל כי זה לא מתאים לו כלל, איבד הכרה והובהל לבית חולים, היה שם כ עשר שעות עם פרפורי לב. מפחיד ממש.
ב ב ק ש ה - לאן לפנות על-מנת לבקש עזרה.
נראה לי שהילד סובל מדמוי עצמי נמוך
תודה
הסבתא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת יעוץ - תגובה
אני מבין לליבך אבל את מאוד מגנה ומסנגרת על התנהגות שלילית ומדאיגה ביותר!
ילד כזה חייב מיידית בדיקה מסודרת ומעמיקה של פסיכיאטר לילדים עם מעורבות של עובדת סוציאלית וקביעת תוכנית טיפולית על מנת לנסות למנוע הידרדרות לדפוסי התנהגות שאכן הם במסגרת טיפול של רשויות החוק.
לא נראה לי כי ניתן להוסיף מעבר לכך אך אל נא תקלו ראש ולדעתי כבר הונף כרטיס אדום והוא האשפוז בבית החולים – לאלו סימני אזהרה נוספים צריך לחכות לפני הכנסת גורמים מקצועיים לתמונה?
מקווה בכל זאת עבורכם לשנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות.ל30/09/2011
שלום!
אני בת 25, סטודנטית. מעולם לא היו לי קשיים בלימודים, וסיימתי בגרויות ופסיכומטרי בציונים גבוהים מאוד.
באוניברסיטה הסיפור קצת אחר... לראשונה בחיי נדרשת ממני השקעה, ואת שנה ראשונה לא עברתי. מספר פעמים.
ניסיתי הכל, עברתי לאוניברסיטה אחרת, התייעצתי בשירות פסיכולוגי, ניסיתי לישון פחות, לרוץ יותר-
ועדיין. אני מוצאת את עצמי לראשונה בחיי, מאוד מתקשה בלימודים. גם כשאני יושבת בכיתה המרצה הופך לרעש סטטי שאני כבר לא קשובה לו, וגם כשאני יושבת בבית מול הספרים והמאמרים, אני יושבת שעות ובוהה בתקרה.
מהתייעצות עם חברים הבנתי שהפרעת קשב וריכוז זה לא משהו שיכול להופיע פתאום בגיל 25, ולכן אני לא מבינה מה קורה לי... ובכל זאת, אני לא מצליחה להתרכז ולהביא את עצמי ללמוד. איך הולך התהליך של קבלת מרשם לריטלין? האם עליי לפנות לרופאת משפחה ולבקש הפניה לנוירולוג? (אני בקופ"ח מכבי ולא מצאתי אצלהם מידע לגבי הפרעות קשב וריכוז).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות. - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/10/2011שלום,
אני מסכים איתך שלהפרעת קשב וריכוז יש שורשים כבר בילדות המוקדמת אבל לכל אחד , בהתאם ליכולתו השכלית, יש את המשוכה אותה הוא כבר לא יכול לעבור ללא לימודים מסודרים, כך שגם במקרה כמו שלך זה לא בלתי אפשרי.
בכל קופה ניתן לבקש הפניה באמצעות הרופא המטפל לנוירולוג או פסיכיאטר כדי שיבחן את הבעיה .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 ובעיות קשב וריכוז.יוכבד27/09/2011
כמה כדורים צריך לקחת ביום בחור בן 21? איזה אומגה מרוכזת או רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 ובעיות קשב וריכוז. - תגובה
ד``ר אריה בקלו30/09/2011שלום,
אני אישית לא נעול על אומגה 3 וסוגיו.....
בכל מקרה ישנם מחקרים המעידים על יעילות מסויימת.
סוג האומגה פחות משמעותי בעיניי והמינון הוא בהתאם להמלצת החברה המייצרת.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב חזותיטל27/09/2011
שלום רב, אני בת 23 ובמסגרת בדיקה פסיכולוגית ואבחון דידקטי אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב חזותי.
רציתי לדעת באיזה באופן ניתן לטפל בבעיה על מנת לצמצם את היקפה ככל הניתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב חזותי - תגובה
ד``ר אריה בקלו30/09/2011שלום,
במסגרת אבחון פסיכולוגי וגם בדידקטי ניתן לעלות על ממצאים המחשידים להפרעת קשב וריכוז מלאה או חלקית , כגון חזותית במקרה זה.
רק לאחר אבחון רפואי מלא ניתן לקבוע אם אבן זו הבעיה , והיחידה ?
טיפול קובעים רק לאחר האבחון ובהתאם לממצאים.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)