מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה סיבות מספיק מוצדקות לאבחון?א.08/08/2011
אני בן 29 כמעט 30 עובד בהיי-טק, בעלר תואר אקדמאי ומאז הצבא התחלתי לשים לב לכמה דברים כמו חוסר סבלנות, משתעמם מהר ולא מצליח להתרכז זה מתבטא בתחומים הבאים:
- חוסר סבלנות לשמוע סיפורים ארוכים למשל אני מנסה להאיץ בבן השיח להגיע לנקודה יותר מהר ( משתדל לא לעשות את זה בעבודה אבל אז מה שקורה שאני מנסה להשלים את המשפטים של בן השיחה מראש לפניו ... בעייתי מבחינת נימוס אני יודע)
- טלויזיה אין לי סבלנות לראות תוכני שהיא יותר מ-20 דקות וגם אז אני או שעוצר אותה או מעביר ערוץ באמצע (מדובר גם על תוכניות שאני אוהב ואהבתי לראות)
- עד גיל 25 הייתי יכול לשבת שעות ולקרוא ספר כמעט מהתחלה ועד הסוף היום בקושי 3 עמודים גם אם זה ספרים שאני בנושאים שמעניינים אותי.
- גם במהלך הלימודים וגם עכשיו אני לא מצליח "לשבת על התחת" וללמוד דברים (גם כאלה שאני רוצה ללמוד להעשרה וגם כאלה שהם קשורים לצמיחה מקצועית) אני מצליח לשבת על זה 10-15 דקות ואז אני נודד לנושאים אחרים אם זה אינטרנט ואם זה בבית לפעמים אני פשוט מנקה את כל הבית או מסדר את הארון מחדש או מזיז רהיטים.
-משתעמם מהר מכל דבר אפשרי
ובניגוד מוחלט לכל הדברים האלה :
-אני יכול לפעמים לשקוע שעות בתוך איזה משחק במחשב או בקונסולת המשחקים
- אני לפעמים באמצע שיחה עם בן-אדם/ישיבה בעבודה יכול פשוט להתנתק (באנגלית אני פשוט מכיר את זה כ-zone out)
הבעיות שתיארתי החמירו עוד יותר מאז 2 תאונות הדרכים שעברתי במהלך ה-4 שנים האחרונות, במקביל לכך עשיתי איבחון פסיכולוגי במסגרת הלימודים במכון ת.ל.מ בבאר-שבע. שם לא נמצאו ממצאים שמצביעים על לקויות למידה למרות שמבחינתי זה לא היה אף פעם בעיה כי בשום מבחן אף פעם לא היה מצב שלא הייתי עומד בזמנים 99% מהמבחנים שעשיתי הייתי מסיים לפני הזמן כי ברגע שהיו מחלקים את המבחנים הייתי נכנס למעין הייפר דרייב שכזה ופשוט טס עם כל מה שידעתי הייתי מסיים את כל המבחנים לפני הזמן בערך ב-2/3 מהזמן המוקצב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה סיבות מספיק מוצדקות לאבחון? - תגובה
ד``ר עדי אדר10/08/2011שלום לך!
תודה על התאור המפורט!
בהחלט על פי התאור שאתה מוסר ובמיוחד לאור הקשיים בתחום הלמידה יש מקום לבצע אבחון. יש מקום לבצע אבחון כזה לאו דווקא אם כי קיימת הפרעת קשב אלא אם היא מפריעה.... כלומר אם העוצמה שלה מספיק גדולה על מנת להפריע בתחומים תפקוד שונים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 55 עם הפרעת קשב וריכוז מובחןדניאלה07/08/2011
אני לוקחת רטלין LA 30 מג. התחלתי ללמוד ואני נדרשת לקרוא ולסכם ספרים.
עם הריטלין השתפרה מאוד יכולת שלי לקרוא ספרות יפה אך כשאני צריכה לקרוא ולסכם ספרות מקצועית פילוסופית (לא טכנית) אני מאוד מתקשה. האם יש טכניקות לבעלי הפרעת קשב וריכוז שמשפרים יעילות הקריאה ויכולת סיכום טקסטים ארוכים? האם ישנם בעלי מקצוע המתמחים בתחום זה?
אובחנתי לפני שנה, כל הלימודים שלי עד כה ניתבתי למקצועות מתמטיות או טכניות, או כל דבר שלא הייתי צריכה לקרוא יותר מדי. סוף סוף התחלתי ללמוד מה שאני באמת אוהבת.
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 55 עם הפרעת קשב וריכוז מובחן - תגובה
ד``ר עדי אדר08/08/2011שלום לך!
עקרונית ניתן לשפר כישורים אלו תוך רכישת אסטרטגיות למידה. יש מורות המתמחות בתחום זה. רצוי לפנות ליועצת חינוכית של המוסר בו את לומדת ולהתייעץ איתה בנושא. יתכן שבמוסד בו את לומדת יש קורסים בנושא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי רעיון שאולי יוכל לעזור לך
עוגיאלה09/08/2011דבר ראשון כל הכבוד על הלימודים, אני חושבת שאם תשלבי טיפולים בנוסף לריטלין זה עשוי מאוד לעזור לך, יש מקום שנמצא בסמינר הקיבוצים בשם דרך מהות ויש להם הרבה סוגים של טיפולים שם, גם כשיחות וגם סדנאות ועוד ...שווה לך לקרוא עליהם ואם זה נראה לך מתאים תקבעי לך תור אני בטוחה שהם יוכלו לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שהגיוני שיהיה בגיל הזה
אופק14/08/2011אני ראיתי סרטון שהמחיש לי שזה יכול להיות בכל גיל!
אבל זה מעודד, כי יש לזה טיפול.. זה כבר לא פעם שלא ידעו מה זה ומה לעשות עם זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה בחו"לשיר04/08/2011
אני לא בטוחה אם יש ממש מה לעשות עם זה, אבל אני בבעיה ואין לי מושג למי לפנות. לפני כשנתיים התחלתי לקחת רטלין LA לטיפול בהפרעת הקשב שלי וזה שינה את חיי מקצה לקצה (מאוחר יותר עברתי לקונצרטה שעוזרת אפילו יותר). כחלק מהשינוי המדובר התקבלתי ללימודים בארה"ב ואני נוסעת בעוד פחות מחודש לשלוש שנים. אבל לצערי הרב הסתבר לי לאחרונה שהעלות של קונצרטה בארה"ב היא בערך פי ארבע ממה שהיא בארץ ולא אוכל לעמוד בהוצאה בסדר גודל כזה. ניסיתי לפנות לקופה, בעזרת רופא המשפחה שלי, כדי לבקש לרכוש כמה מרשמים מראש, אבל נאמר לי שזה לא אפשרי. אני לא ממש יודעת מה עוד לעשות. אני דיי חוששת. אחרי הכל אני נוסעת ללמוד וזאת הסיטואציה בה הקונצרטה הכרחית לי ביותר. אשמח לשמוע רעיונות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה בחו"ל - תגובה
ד``ר עדי אדר06/08/2011שלום לך!
לשם המידע - מה המחיר של קונצרטה בחו"ל?
לדעתי הפתרון הפשוט הוא להמשיך להיות מבוטחת בארץ ולקבל מרשם חודשי דרך רופא המשפחה ואת משלוח התרופה אלייך דרך משפחתך לארה"ב - זה מה שקמובל לעשות - המשפחה שולחת את התרופה לחו"ל ואת זכאית לקבל את התרופות כל עוד את מבוטחת בארץ.
בברכה,
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז בגיל 25מקס04/08/2011
שלום לכולם
לפני כשנה עשיתי מבחן TOVA במבחן התגלה שאין לי הפרעת קשב וריכוז
לאחר מכן הלכתי לפסיכיאטאר (אמרו לי שעדיף פסיכיאטר בגיל מבוגר יותר)
והפסיכיאטר אמר לי שאין לי הפרעת קשב גם, כששאלתי אותו על הוא מסתמך? הוא ענה לי על זה ביסודי הייתי תלמיד טוב ושקט.
עדיין משהו לא מסתדר לי
אני קורא מידי פעם כל מיני מאמרים ודפוסי התנהגות של מאובחנים וזה מאוד מתאים
קראתי שמבחן TOVA מדוייק בכ80% ושהמבחן יותר יעיל את ילדים מאשר מבוגרים.
כבר תקופה ארוכב שאני מנסה ללמוד ואני לא מצליח לשבת
כל כמה דקות אני קם מהכסא, דבר שמקשה עליי מאוד ללמוד ואם כבר אני מצליח ללמוד אחרי כחצי שעה אני מרגיש עייף מאוד.
לא הייתי מגדיר את עצמי כהיפראקטיבי אם כבר אני די שקט אני כן יכול לדבר הרבה מאוד אני כל הזמן ממומלל משהו בידיים או ברגליים.
אני קוטע אנשים כשהם מדברים וקשה לי לחכות עד שהם יסיימו לדבר.
מעולם לא הכנתי שיעורי בית או למדתי למבחנים גם אם מאוד רציתי ללמוד או להכין את שיעורי הבית פשוט לא הצלחתי.
קשה לי מאוד מאוד לקרוא ספר סיימתי לקרוא שני ספרים בכל חיי, למרות שניסיתי לקרוא עוד הרבה ספרים אחרים והקדשתי לכל ספר פי 20 ממה שלוקח לבן אחר לקרוא אותו-לעומת זאת אני בזמן הזה בקושי הייתי קורא עשירית.
אני מאוד פרפקטציוניסט (אני לא יודע אם זה קשר)
מאוד לא מסודר וקשה לי לארגן את סדר היום שלי או כל דבר אחר
נדיר שאני מסיים מטלות שהתחלתי
אני מחליף מקומות עבודה על ימין ועל שמאל קשה לי להתמיד במקום אחד
למרות זאת אם אני מאוד מאוד מנסה אז אני מצליל להתמקד בתחום אחד בחיים לתקופה של מספר חודשים אולי אפילו יותר
ואני מאוד מפוקס ומתמיד אבל אז כל השאר כאילו נעלם ואני לא רואה כולם חוץ מזה כמו סוג של אובססיה.
מבחן TOVA לא מדוייק באמת האחוזים וגם אני בטוח שבן אדם אינטיליגנט ומבוגר יכול לאזור את כל כוחו להיעזר בכל הכלים שהוא רכש בחיייו ולהערים על המבחן.
אני מנסה לבין האם אני סתם מחפש תירוץ לחוסר הצלחה שלי בלימודים או לעצלנות שלי או שאכן יש לי הפרעה ואני צריך טיפול
איפה אני יכול לקבל תשובה מקצועית וחד משמעית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז בגיל 25 - תגובה
ד``ר עדי אדר04/08/2011שלום לך!
בהחלט יתכן ועלייך לעבור שוב אבחון של הפרעות קשב וריכוז. אני מסכים בהחלט שמבחן טובה לא מדויק ובהחלט קיימת צורת הפרעה לא פעלתנית עם מאפיינים המתאימים בחלקם לתאור שמסרת.
אנינו מעבירים שמות של מאבחנים אך יש מספיק פורומים המוסרים מידע בתחום זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גבוה מדי?ירדנה31/07/2011
שלום,אני בת 28 במשקל 52 ק"ג.אני מטופלת בריטלין חצי שנה כי אובחנתי כadd ועייפות כרונית.בהתחלה ניסיתי ריטלין רגיל 10 מ"ג ובהדרגה מצאתי ש15 מ"ג נותן את האפקט הרצוי.עברתי לריטלין la 30 מ"ג,השפעה טובה אבל קצרה מדי(מקסימום 6 שעות).דיווחתי לרופא לאחר התנסות של חודשיים והוא העביר אותי לקונצרטה 54,אני באמצע החפיסה השלישית כבר.יש לי מספר בעיות שכרגע אני לא יכולה להתייעץ עם הרופא המטפל כי הוא בחו"ל לעוד חודשיים ונתנו לי תור למחליף רק בעוד שלשה שבועות,לכן אני מתייעצת כאן.קודם כל,מאז הקונצרטה אני מרגישה תופעות לוואי לא נעימות שלא חלפו בחודשיים וחצי כמו כאבי ראש לאחר תום ההשפעה,שילשולים והזעה מוגברת ונוראית (אף פעם לא סבלתי מזה גם בקיץ המאוד חם של ישראל) ובנוסף גם התפרצויות אקנה שלא היו לי מעולם(אולי בגלל הזיעה).מעבר לכך רוב הימים שלי מתחילים ב5 בבוקר ומסתיימים ב8 בערב ובמהלך כל השעות אני נדרשת להיות עירנית ומפוקסת כאשר זה בלתי אפשרי כי השפעת הקונצרטה פגה בסביבות 3 בצהריים ואני זקוקה ליותר שעות כי אחרת מה הטעם בכלל.אם אבקש לחזור לריטלין la 30 או 40(הבנתי שזה המינון הזהה ל15 מ"ג האם מותר לי לקחת פעמיים ביום לפעמים?אני לא יודעת למה אבל הla לא עשה לי תופעות לוואי בכלל. בתודה ובכבוד רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון גבוה מדי? - תגובה
ד``ר עדי אדר01/08/2011שלום לך!
פורום זה לא נועד לתת יעוץ תרופתי פרטני. נושא זה הוא באחריותו הבלעדית של רופא מטפל אשר מכיר את המטופל כולל תחלואה נלווית.
ניתן להעיר הערה כללית - לא ניתן לאזן את תסמיני הפרעת הקשב במשך כל שעות הערנות. בדרך כלל מקובל לטפל בתכשירי ריטלין במשך כ- 12 שעות כאשרמעבר מבר לכך ייתכנו קשיי הרדמות .
בעיקרון המינון המקסימילי המומלץ למבוגר הוא 90 מ"ג ייתכנו שילובים כגון ריטלין LA בבוקר וריטלין קצר טווח אחרי הצהריים.
לעתים יש צורך לפנות לתכשירים יקרים יותר כולל מדבקות ריטלין, אדרל, סטרטרה, ויואנס או פוקלין אך שוב יש לשקול נושא זה עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולירמי28/07/2011
מה התרומה שיש לאפקסור 75 או 150 מ"ג בקשר להפרעת קשב וריכוז.? כי קראתי כמה מחקרים שמראים שזה הוכח כטיפול יעיל לאנשים שסובלים מהפרעות קשב וריכוז.
שאלותיי הם:
1) האם האפקסור באמת מועיל?
2)תוך כמה זמן מתחילת נטילת האפקסור אני אמור להרגיש השפעה חיובית?
3) האם יש בעיה בשילוב (מפוקח ומאושר ע"י רופא) עם קונצרטה 54 מג?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
אכן אפקסור עשויה לסייע ולהפחית תסמינים של הפרעת קשב ובמיוחד כאשר קיימים גם תסמינים דיכאוניים.
ניתן לשלב את התרופה עם קונצרטה כאשר השפעת התרופה מתחילה לאחר כשלושה שבועות.
יש לקחת בחשבון את תופעות הלוואי של התרופה וכמובן שמתן התרופה יעשה על ידי רופא מומחה בתחום זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספונד להפסיק לקחתאלון24/07/2011
בני בן ה8 לוקח רספונד במשך כשנה(בשל אימפולסיביות על רקע HDADׂ)
ברצוני לנסות ולהפסיק את מתן הרספונד על מנת שאוכל לבדוק האם מתן התרופה נחוץ או לא(היות וכרגע הוא לא הולך לבית הספר יש באפשרותינו לבדוק את המצב)\האם ניתן להפסיק את התרופה בבת אחת או בצורה מדורגת (כרגע הוא מקבל 1 מ"ג ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רספונד להפסיק לקחת - תגובה
איננו ממליצים בפורום זה המלצות פרטניות בהתייחס לטיפול תרופתי אך ברמת העיקרון מקובל להפסיק את הטיפול בריספרדל בהדרגה משך כשבועיים - כמובן יש להתיעץ עם רופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת טיפול ניורופידבקאלה24/07/2011
שלום רב,
שמעתי לאחרונה שישנה שיטה לא פולשנית לטיפול בהפרעת קשב וריכוז שנקראת ניורופידבק. האם מישהו מכיר וניסה את השיטה?
תודה מראש.
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת טיפול ניורופידבק - תגובה
מחקרים מצביעים על שיטה זו כיעילה ומבטיחה יותר לטיפול ב- ADHD וזאת בהשוואה לטיפולים לא תרופתיים אחרים ורק לאחרונה התפרסם מאמר בנושא זה.
עם זאת טיפול זה לא מהווה טיפול בחירה ראשוני אך בהחלט ניתן לשקול אותו אם מסיבות אלו או אחרות לא מוכנים לטיפול תרופתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז ומחוננותליאת23/07/2011
שלום,ברצוני לציין שאני בת 27 ויש לי סיפור יוצא דופן.בילדות אובחנתי כמחוננת והשתייכתי לפרוייקט מחוננים עד סיום בית הספר.מהילדות המאוחרת התחלתי לסבול מהפרעתשינה שהלכו והחמירו לאורך גיל ההתבגרות והתבטאו בקשיי הרדמות בלילה מתוך עירנות יתר.כמובן שבשעות הבוקר הייתי מאוד עייפה והתקשיתי להתעורר דבר שהוביל להעדרויות רבות,איחורים או נתק במהלך שעורי הבוקר.אף פעם לא עשו לי בעיות מיוחדות כי הציונים ורמת הידע שלי פיצו על כך.לאחר סיום בית הספר התחלתי להרגיש קשיים נוראיים בתפקוד אם בעבודה,צבא ונסיון בלימודים אקדמיים.אני סובלת מחוסר שינה חמור מאוד כל הזמן ועייפות נוראית בבוקר שעוברת בערב.מתוקף כך התחלתי להמנע מפעילויות רבות,כולל נהיגה(אני פוחדת שאיני מספיק עירנית)וכשהתחלתי ללמוד לתואר שמתי לב שאני לא מצליחה להתרכז יותר מ10 דקות בללמוד.בכל זאת היו לי הצלחות בבחינות כי יש לי סוג של אינטואיציה בנושאים רבים ואני יודעת גם בלי ללמוד,הבעיה מתחילה כשאין ברירה ורמת הקושי עולה.לכן התחלתי להשתמש בכדורי שינה שהרדימו אותי אך לא שינו את שאר הדברים.אני חסרת סבלנות,חסרת שקט,משתעממת מהר מדי ומאבדת מוטיבציה בעבודה,לימודים ומערכות יחסים וכמובן מאוד תשושה כל הזמן.לאחר כ5 שנים של שימוש בכדורי שינה פניתי לפסיכיאטר פרטי כדי להגמל מכדורי שינה במטרה לעבור בדיקה במעבדת שינה.בנינו תכנית גמילה של הפחתה הדרגתית ותוספת חצי כדור טראזודיל(בגלל השפעתו המרדימה) והצלחתי לעשות זאת רק שתוך כדי הטיפול שכלל גם שיחות עם הפסיכיאטר הוא העלה בפניי את האפשרות שאולי אני סובלת מקשב וריכוז בשילוב עם מחוננות ואף הפנה אותי למאמרים בנושא.מה שקראתי תאר אותי בצורה מדוייקת ולכן הרופא הציע ובהסכמתי כמובן שאנסה ריטלין.הרגשתי השפעה מדהימה עם מינון של 15 מ"ג ואז עברתי לקונצרטה54.לאחר תקופת הסתגלות של מס שבועות פתאום הרגשתי שאני "רואה את האור בקצה המנהרה".הייתי עירנית בבוקר (לא יותר מדי אלא כמו כל אדם נורמלי),הרגשתי טוב עם תקווה ומוטיבציה.פתאום יכולתי ליישם את כל הכישורים שלי ובנוסף גם סיגלתי אורח חים בריא יותר (הפסקתי לעשן,לצרוך קפאין,התחלתי לעסוק בספורט 3 פעמים בשבוע,התחלתי להקפיד על תזונה ולכן לא ירדתי במשקל-אני מבינה שזה חשוב לא להכנע לחוסר תאבון שגורם הריטלין) ולאט לאט גם קשיי ההרדמות פחתו באופן ניכר.אחרי שהשפעת התרופה נעלמת אני מרגישה טוב ורגועה ונרדמת בשעות נורמליות די בקלות.הבעייה שלי היא שקרה דבר לא צפוי במשפחתי וכעת אין באפשרותי לעמוד בהוצאות של פסיכיאטר פרטי מבחינה כלכלית.פניתי דרך קופ"ח (מאוחדת) ושום רופא לא מוכן לרשום לי ריטלין בטענה שאינני מאובחנת כראוי,מבחן טובה לא יראה הפרעה אצלי כי בגילי יש לי את היכולת לרסן הרבה דברים כשאין ברירה וגם בתור ילדה,רמת האינטליגנציה האפילה על המון דברים שנחשבים לסימפטומים.הרופאים מנסים למלא אותי באנטי דיכאוניים למרות שגם הראשון וכל השאר לא מאבחנים אותי כדכאונית.מה אפשר לעשות? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז ומחוננות - תגובה
ד``ר עדי אדר24/07/2011שלום לך!
אני מודה לך על התאור המאוד מפורט ומושקע!
עם זאת צריך להבין כי איננו יכולים לתת במסגרת הפורום מענה פרטני ובמיוחד בבעיה מורכבת.
במכללול הקשיים שאת מציינת בהחלט יתכן כי למרכיב של הפרעת קשב יש מרכיב. עם זאת גם האלמנט הרגשי הוא חשוב ובמצב כזה חשוב שהמעקב יתבצע על ידי פסיכיאטר ולא נוירולוג.
איני מכיר את הנוהלים במאוחדת אך סביר הלניח כי יש פסיכאטרים העובדים במסגרת ציבורית , דרך הקופה. בנוסף לכך אם פסיכאטר פרטי המליץ על טיפול הרי שאין סיבה לא להמשיך לקבל אותו דרך הקופה. בכל מקרה אני ממליץ שתפני לפסיכאטר של הקופה שלכם להמשך מעקב.
בהצלחה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז ומחוננות - תגובה - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/07/2011ברצוני להוסיף שאת זכאית לקבל מכתב סיכום מהפסיכיאטר שטיפל בך.
הסיכום אמור לכלול את האבחנה של ADD אם כך הוא איבחן.
מכתב כזה מהווה אישור לרופא המטפל שלך למתן התרופה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לך, לא היה לי שום דבר בילדותרותם20/07/2011
שלום לך
לא היה לי התנתקויות שהייתי צעירה יותר, זה החל לאט לאט עם התאונה שקרתה לפני כ-4 שנים. וההתנתקויות בשנה האחרונה התחילו מאוד מאוד להפריע לי. שהפסקתי לנהוג, שמא זה יקרה לי בנהיגה.
הייתי בטוחה שזה קשור לקשב וריכוז, אתה מפתיע אותי מאוד. וכך גם המטפלים במכון שבו אני מטופלת, במכון שפיצר בחיפה, סברו, שהבעיה היא על כיוון קשב וריכוז.
תודה לך
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לך, לא היה לי שום דבר בילדות - תגובה
ד``ר עדי אדר22/07/2011שלום לך!
הפרעות קשב ראשוניות מקורן בילדות וסביר מאוד להניח כי ארועים אשר את מתארת ואשר הופיעו בבסמוך לאחר חבלת ראש מקורן נוירולוגי.
איבוד זיכרון, הפרעות קשב וריכוז הן יחסית תופעות שכיחות לאחר חבלת מוח , במיוחד אםנגרם נזק אורגני. מגוון התסמינים לאחר חבלה כזו נע מתחושות חרדה, קשיי הרדמות, תנודתיות רגשית ועד תופעות שלחוסר התמצאות וכו'.
לכן חשוב מאוד מעקב נוירולוגי במצב כזה!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לקשיי קשב
רותי22/07/2011שלום לך
תודה שהתיחסת להמשך שאלותי..
כל מה שציינת אני סובלת מכך, קשיי הירדמות, תנודות במצבי רוח, כאבי ראש עזים.
ייתכן בעצם שהבעיה שלי לא על רקע קשב וריכוז?
אני יודעת שכעבור 30-35 דקות, אם אני עושה מטלה כלשהי, אני מאבדת את הריכוז, ובשיקום מאפשרים לי, לצאת 2-3 דקות לצאת, אני חוזרת לריכוז רק כעבור 5 דקות.
האם זו לא בעיית קשב, מבלי להיכנס לבעיית ההתנתקות שיש לי?
תודה על תשומת הלב
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזוגיות בשל הפרעת קשב וריכוזmaya20/07/2011
יש לי בן זוג בעל בעית קשב וריכוז, אנו יחד כבר שנה ושבעה חודשים ובזמן האחרון אני מרגישה שהקשר דועך ורק שורד מיום ליום
הוא לוקח ריטלין רק בתקופת הלימודים, לאחרונה הוא הפסיק מאחר וסיים את התואר.
המצב הוא כזה:
עוד בתחילת הקשר היו לנו בעיות כמובן שהבעיות נוצרו עקב שנינו אך מה שקורה שעם הזמן הוא דורש הרבה ויש לו קושי רב בהתמודדות, כל פעם שרע לו הוא מתנכר אליי מאיים ואומר שהוא לא רוצה את הקשר בשום פנים ואופן
בחצי השנה האחרונה זה הלך והתעצם, כל ויכוח קטן נגמר בצרחות והחלטה נחושה מצידו שהוא לא רוצה את הקשר ואותי!! וכל דבר שאמרתי לא חדר אליו הוא פשוט נהיה אטום שהוא מגיע למצב הזה.
שהוא נרגע אנחנו יכולים לדבר ולתקשר יותר, הוא אומר שהוא מודע לבעית הקשב וריכוז שלו וכאשר הוא נרגע הוא מרגיש אחרת הוא אומר שהוא כן רוצה אותי והוא כן רוצה את הקשר והוא אוהב אותי והכל כביכול טוב, אבל אני לא מסוגלת כל פעם לקבל את הזריקות האלה ממנו תוך כדי מילים קשים מאוד שהוא אומר שמפילים אותי ומורידים לי את הבטחון לקרשים.
כל החוסר היציבות הזאת מערערת לשנינו את הבטחון ומאוד מאוד מקשה על הזוגיות, אני מהצד שלי מודעת לבעיה ומנסה מאוד להיות קשובה אליו ולהרגיע אותו שהוא עצבני אבל לעיתים שום דבר לא הולך זה מגיע עד לידי התחננות מצידי ורק אז אחרי הרבה זמן הוא נרגע ואפשר לתקשר איתו שוב
חשוב גם לציין שהדרישות והציפיות שלו נורא גבוהות, יש לו המון צרכים שאת רובם אני משתדלת לספק אך לא תמיד אני יכולה לעשות זאת באופן מתמיד וברגע שהוא לא מקבל את מה שהוא צריך הוא נאטם ושובר את הכלים כפי שתיארתי.
אשמח לדעת אם מישהו מכם נתקל במשהו כזה והאם זה מאפיין בעלי קשב וריכוז ואם יש משהו שניתן לעשות כדי לטפל במצב הזה, אני מרגישה חסרת אונים , אני אוהבת אותו מאוד ואני יכולה להתמודד עם כל ויכוח או ריב אך שזה מגיע לידי פיצוץ קשה מאוד לחזור חזרה ולהמשיך כרגיל
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בזוגיות בשל הפרעת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/07/2011שלום,
בוגרים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז נוטים להחליף יותר מקומות עבודה מהממוצא,ולצערי גם יותר נשים.
זה קשור לאופי שלהם ,לאימפולסיביות ולעוד תכונות הקשורות להפרעה.
טיפול תרופתי רצוף ומאוזן ,עוזר בהרבה מקרים ולכן שווה לכם לנסות.
במקרים כמו שאת מציינת יש כנראה צורך גם בסיוע נוסף כגון טיפול זוגי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בזוגיות עקב בעיית קשב וריכוז
סיגל21/07/2011מאיה שלום ,
בתור מי שקוראת את דברייך מהצד . הייתי רוצה שתחשבי איך את " תורמת" להתנהלות שלו .נראה לי שכל ההקשעה באה מצידך . את משתדלת יותר מידי
ועקב בעיות שלו עם עצמו הוא הופך אותך לשק החבטות שלו . אני לא קראתי מה הפעולות שהוא נוקט עלמנת לעזור לעצמו. את צריכה לעשות עם עצמך חשבון נפש
אולי הוא לא מתאים לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
יערה21/07/2011ייתכן ובן זוגך זקוק למשהו מעבר לריטלין, הריטלין עוזר להפחית את הסימפטומים של ההרעה אבל הרבה פעמים התנהגויות נשארות גם לאחר מכן אלא אם כן עובדים עליהן, את יכולה להפנות אותו למקומות כמו דרך מהות שמטפלים במבוגרים עם הפרעות קשב,ולדבר איתו להסביר לו שאת תומכת בו בתהליך והכל, קחי בחשבון שזה לוקח זמן ואם הוא לא ירצה לעזור לעצמו לא תוכלי להריח אותו
שיהיה לכם בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז או אפילפסיה?רותי19/07/2011
שלום לכם
אני בת 45, ועברתי תאונת דרכים לפני כ-4 שנים, זעזוע מוח קל, דימום במוח. כתוצאה מהתאונה, הייתי בשיקום, של מרב"ע של המוח, ושיקום כללי לחלקים השונים. לצערי הרב יש לי בעיות קשות של קשב וריכוז ובעיות זיכרון.
כעת אני נמצאת במכון שפיצר, שהוא סניף של מכון רקנאטי שבת"א, רק בצפון, מכון לשיקום נפגעי מוח, עובדת מאוד מאוד קשה לשקם את עצמי, המטפלים שאני עובדת איתם הבחינו שאני עם בעיות רציניות מאוד של קשב, ובעיות זיכרון, ומלבד זה אני פשוט מתנתקת.
נשלחתי לנוירולוג שישקול טיפול תרופתי, על מנת לעזור לי עם בעיות הקשב, והנוירולוג החליט לבדוק אם ההתנתקויות על רקע אפילפסיה. היה לי מאוד משונה. מה שהוא אומר.
אבל כשנכנסתי לקרוא על אפילפסיה, ראיתי אחד לאחד שאילו בדיוק ההתנתקויות שקורות לי.
ואתן דוגמא אחת, יש לי כמה סוגים: אחת מהן, שלא מגיעה כל הזמן, התנתקות, שלפני כן יש לי הרגשה של משהו משונה שעומד לקרות, כמו חרדה, אני מתנתקת לפרק זמן של דקה-שתיים, ואפילו לא יודעת מכך, וכשאני חוזרת לעצמי, קולטת שזה קרה, לאחר מכן יש לי הרגשה של בילבול, ואפילו קצת עייפות.
יש לי גם סוג אחר, שבבת אחת אני מתנתקת יכולה לראות את הכתוב, אבל לא יכולה להגיב, כמו שיתוק נשמע נורא, אבל זו ההרגשה, וזה יכול להימשך 10 שניות בערך, או שאני פשוט בוהה ואפילו לא מודעת לכך, וכשאני חוזרת לעצמי שמה לב לכך, לוקח לי כמה שניות להתאושש, ולהתנתקויות האלה, אין סימן מקדים, אולי מפני שהן מאוד קצרות.
השאלה שלי אם זה מתאים להתנתקות של קשב וריכוז, או שאולי לאפילפסיה?
היום עשיתי EEG, והבנתי שהבדיקה יצאה תקינה, למרות שהנוירולוג אמר לי, שלעיתים לא רואים כלום בבדיקה, גם אם יש משהו, ולפעמים מגלים דברים, למי שלא חולה באפילפסיה.
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, ממש ממש מבולבלת.
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז או אפילפסיה? - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/07/2011שלום,
אינני נוירולוג והבעיה איננה מהתחום בו אנו עוסקים, אך לאור מה שאת מציינת ,מסתמנת בעיה מהתחום הנוירולוגי,כנראה סוג של אפילפסיה,ולא של הפרעת קשב וריכוז שהיא הפרעה שסימניה צריכים היו להיות כבר בילדות המוקדמת.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
דנה24/11/2011הפרעת קשב וריכוז יכולה להופיע גם בעקבות התאונה ולא רק על רקע התפתחותי. כך שאין לשלול זאת . היא עברה אבחון במכון נוירופסיכולוגי שהצבי הפרעת קשב רצינית. לזה כנראה מתווסף גם התקפים אפילפטיים כפי שנשמע. זה נשמע מהתיאור שזה גם וגם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר - תגובה
ד``ר עדי אדר25/11/2011שלום לכם!
אני מצטרף, גם כנוירולוג, לדעתו של דר' בקלו.
ברור כי יתכנו הפרעות קשב , אפילו קשות, בעקבות חבלה מוחית. יתכנו חסרים נוירולוגים שונים, שכחה, כאבי ראש, התקפים אפילפטים ועוד ועוד (לא להיבהל - הכוונה באופן כללי ולאוו דווקא במקרה שלך).
הפרעות קשב אלו הן חלק מסיבוכי חבלת הראש ועליהן להבדק בהתאם ולשקול אבחנה ובהמשך אילו דרכי טיפול מתאימות. רק כחומר למחשבה- יש לבחון בזהירות מתן ריטלין אם יש חשד לאפילפסיה לא מאוזנת ולכן בוודאי שההתייחסות במקרה זה שונה לעומת אבחון "רגיל" של הפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני היה אצלך בדצמבר 2011תמר שמר19/07/2011
בני היקר החל לקחת קונצרטה ,אמרת לנו שנתחיל ונראה מה קורה ....a.d.d ,הכדור 36 מ'ג מסייע לו מאוד בלימודים ....קיבל תעודת הצטיינות בסוף ח' ..
האם יש צורך לבוא אליך לבדיקת מעקב ומתי ?החל ליטול התרופה רק לימי לימודיים אחרי חופשת חנוכה וחודש אחרון לפני סוף הלימודים לא נטל התרופה .
שאלה נוספת .האם לחופש כדאי לתת קונצרטה ביום שרוצה ללמוד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנך היה אצלך בדצמבר 2010 - תגובה
ד``ר עדי אדר22/07/2011שלום לך!
עפ"י הנחיות משרד הבריאות : "הטיפול דורש טיפול מקצועי הדוק, על ידי הגורם שהתחיל במתן הריטלין, של פעמיים בשנה לפחות, במטרה לעקוב אחר השפעת התרופה והאם קיימת אפשרות להפסקתה" (חוזר משרד בריאות 23/2002).
הערה - אמת מתכוונת מן הסתם לדצמבר 2010.....
לכן ההמלצה בהחלט לבצע ביקורת נוירולוגית!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל איבחוןנטלי16/07/2011
שלום רב,
רציתי לדעת מתי מומלץ לאבחן קושי בקשב ובריכוז?
בני בן 2.7 לפי קלינאית תקשורת יש לו קושי בהבנה ועיכוב בדיבור ובאוצר מילים. אני שמה לב שהרבה פעמים שאני מדברת איתו הוא לא מבין או שעונה משהו אחר או שפשוט מתעלם. מה היית ממליץ לי לעשות בשלב הזה?
תודה רבה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל איבחון - תגובה
ד``ר אריה בקלו16/07/2011שלום,
הבעיה היא מתחום התקשורת המילולית. נכון הוא שבעיה בדיבור עלולה להצביע על בעיה בקשב וריכוז בעתיד אך זה מוקדם מדי .
בשלב זה אני ממליץ להתמיד בטיפולי ריפוי בדיבור ולשקול הפניה לבדיקה התפתחותית דרך קופת החולים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה14/07/2011
שלום לד"ר אני מחפשת שאלון לאבחון עצמי של הפרעות קשב, אני מוצאת שאלונים מאוד קצרים ולא מקיפים והייתי שמחה אם תוכל להפנות אותי לשאלון מקיף יותר, אני חושדת שיש לי הפרעת קשב אבל אני לא לגמריי בטוחה בזה, תודה רבה מראש
אירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עדי אדר14/07/2011שלום לך!
אני ממליץ לך להיכס לאתר שלי
יש שם שאלון שלהערכתי מאוד מפורט.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שאתם מוחקים
יעלי טביב19/07/2011הפניות לשאלונים לא מהאתר שלך , ממה אתם מפחדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שאתם מוחקים - תגובה
ד``ר עדי אדר20/07/2011לא ברור לי מי מחק.... זה נראה מוזר..... אין שום בעיה להעלות שאלונים כאוות נפשכם...יתכן שהמערכת הכללית מחקה עקב חשש לפרסום סמוי
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)