מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקהכרמי18/11/2007
איזו בדיקות צריך לעשות בכדי לגלות כלמידיה או זיבה?(חזרתי המזרח ואני חושש שתפסתי משהו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה18/11/2007משטח מהשופכה (מאיבר המין) ותרבית יאפשרו לרב זיהוי של זיבה.
לגבי כלמידיה הזיהוי יותר מסובך. יש מעבדות (בעיקר בבה"ח) שעושות בדיקות מתוחכמות יחסית לזיהוי כלמידיה (PCR). אבל לרב מקובל לתת מה שאנחנו קוראים "טיפול אמפירי" - דהינו טיפול שמכסה את כל האופציות השכיחות לתלונה מסויימת. ולכן אם למשל אתה סובל מהפרשה וצריבה מאיבר המין תקבל כיסוי אנטיביוטי שמטפל הן בזיבה והן בכלמידיה.
למרות כל המידע שהבאתי לפניך - יתכן ויש אופציות נוספות שאתה לא לוקח בחשבון. ולכן אני מציע לך לפנות למרפאה המתמחה במחלות מין. שהרי אם קיימת יחסי מין לא מוגנים יש סכנה גם לעגבת, HIV ועוד ובדיקה ע"י רופא ומספר בדיקות מעבדה יוכלו להביא לאבחון יותר מקיף ומדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Blastocystis Hominisבן16/11/2007
שלום רב,
מאז חזרתי מהודו לפני כמה חודשים אני סובל מבעיות שונות בקיבה כמו עצירות ושילשול.
בבדיקת צואה שעשיתי התגלה שיש לי Blastocystis Hominis ו-E. Coli.
רופאת המשפחה שלי נתנה לי Flagyl אבל החלטתי לא לקחת משום שקראתי במקומות רבים באינטרנט ש-Flagyl רק מקל על הסימפטומים ואח"כ הם מחריפים והטפילים מפתחים עמידות. מה הטיפול המומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה16/11/2007הרבה פעמים קשה לדעת מה עושים במקרה של זיהוי B. HOMINIS בצואה, וזאת משום שיש אנשים בריאים שנושאים אותו בצואה. אני חושב שאם נעשו בדיקה ותרבית צואה, ואולי כדאי שתהיינה שתי בדיקות, והמחולל היחיד שנמצא זה B. HOMINIS כדאי לטפל על רקע תלונותיך, ויש סיכוי טוב שתגיב לטיפול.
פלג'יל היא האופציה הטיפולית המועדפת למקרה כזה. בכל טיפול אנטיביוטי יש סיכוי מסויים של חוסר תגובה ועמידות, אבל הרופאה שלך אכן בחרה באופציה הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפספיגנבוים יגאל15/11/2007
התקפה קשה של הרפס לאמא בגב ובצלעות צד ימין האים נכון הטיפול התרופתי נגד כאבים בלבד?האים מדבק בבקשה בת 78
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HERPES ZOSTER - תשובה
ד''ר דוד ששה16/11/2007חשוב לטפל נגד כאבים, לרב המחלה מוגבלת וחולפת מעצמה אולם תלוי במחלות הרקע של החולה.
בנוסף לטיפול נגד כאבים יש אפשרות גם לטפל בוירוס שגורם את המחלה - באמצעות אציקלוויר (ZOVIRAX) או תרופות דומות לו - אולם ידוע כי הטיפול הזה אפקטיבי בעיקר אם מתחילים בו תוך 72 ש' ממהתפרצות (היעילות שלו מאוחר יותר מוטלת בספק).
זוסטר אינו מדבק - דהיינו, לא ניתן לחטוף זוסטר ממגע עם אדם שיש לו זוסטר. אבל חשוב לזכור כי המחלה נגרמת ע"י וירוס אבעבועות הרוח - ולכן ילדים או בוגרים אשר לא חלו מעולם באבעבועות רוח ושלא חוסנו לאבעבועות רוח עלולים להידבק באבעבועות רוח במגע עם חולה עם זוסטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים אדומותגיורא12/11/2007
שלום לנכדתי בת השנתיים ורבע התגלו תולעים אדומות בצואה. נכדתי והוריה נמצאים בתאילנד 12 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה12/11/2007משתתף בצערך. מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי מלרייהאורי08/11/2007
האם זה נכון שתופעות הלוואי שלהן יכולות "להרוס טיול" : בחילות, הקאות, נשירת שיער וכדומה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה08/11/2007הכי חשוב לזכור שבלא טיפול מונע - אם חוטפים מלריה - המחלה לא רק הורסת את הטיול, היא יכולה להרוס גם עוד כמה שבועות של אשפוז ולעתים אף להרוס את החיים בשל סיבוכים קשים ותמותה.
לכן, ללא ספק - אם יש אינדיקציה לטיפול מונע יש להקפיד ולקחת אותו. אם מופיעות תופעות לוואי - יש להתייעץ עם הרופא וניתן לרב להציע טיפול חלופי. שיעור תופעות הלוואי הוא נמוך, ורב הנוטלים את הטיפול מסתדרים ללא בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVאושר06/11/2007
איך הוא מועבר? באויר? בנוזלי גוף? תודה
ד''ר דוד ששה06/11/2007הנגיף עובר בטיפות - מהפרשות של דרכי האויר, או משתן (בעיקר אצל ילדים). כמו כן יכול לעבור מאם לעובר / יילוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נשיות בטיוליונית04/11/2007
אני מועדת לפורענות בכל מה שקשור לפטריות ודלקות בדרכי השתן.
עוד מעט אני טסה להודו ופוחדת מאוד מזה, כי התנאים הסניטרים שם גרועים ועם הרגישות שלי זה יכול להיות אסון.
מה אני יכולה לעשות כדי להתגונן? איזה תרופות לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה04/11/2007פטרת בנרתיק וזיהומים חוזרים בדרכי השתן אינם קשורים בתנאים סניטריים כי אם בתנאים אישיים.
ממליץ לך להצטייד בתכשיר שניתן לקנות ללא מרשם כמו אגיסטן - פתילות ואגינליות.
לזיהומים בדרכי השתן תצטרכי להצטייד במרשם לאנטיביוטיקה - ציפרוקסין או רספרים.
כמו כן להקפיד על שתיה מרובה, להמנע מלהתאפק, ולהקפיד על מתן שתן לאחר קיום יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שם חלופי לאגיסטן וגינלי ומשחהאורלי01/11/2007
אני ממצאת בארה"ב ניו יורק ויש לי תסימפטומים לפטריה בנרתיק ..
אני מעוניינת לקנות משחה וטבליות אבל אין לי מושג איך קוראי לזה כאן וכמובן אני צריכה
תרופה שאפשר לקנות בכל בית מרקחת ופארם פה ללא מרשם
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה04/11/2007השם הגנרי (המדעי, כזה שכל רוקח בכל מקום בעולם ידע למה את מתכוונת) הוא CLOTRIMAZOL.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותגלית31/10/2007
בוקר טוב,
בני בן שנה ושלושה חודשים התקבלה התוצאות הבאות:
כל בדיקות השתן השגרתיות תקינות למעט :
תרבית שתן התקבל-
צמיחה מעורבת של מספר חיידקים Urine Culture
מה משעות התוצאה?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נלקחה תרבית השתן?
ד''ר דוד ששה04/11/2007בשקית או בדיקור סופרא פובי?
ככל הנראה המשמעות היא שהבדיקה נלקחה בצורה לקויה טכנית (לא נלקחה דגימה נקיה, ומדובר בחיידקים מהעור). כך שאם הילד חש בטוב אין כל מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריה וחיסונים - אשה בהריוןאילנה אולמן25/10/2007
שלום רב.
אני מתכננת נסיעה להודו בחודש הבא. בתאריך נסיעתי אהיה בשבוע ה7 של ההריון.
שאלתי היא:
1. האם אשה בהריון יכולה לקבל חיסונים , ואם כן איזה כן ואיזה לא?
2. האם יש סיכון בנטילת הכדור "מלרון" כנגד מלריה (כדור שיש לנטול יום יום).
אני מודה לכם מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה04/11/2007נסיעה להודו בשבוע כה מוקדם של ההריון היא צעד עם סיכון. ממליץ לך להגיע לייעוץ מסודר במרפאת מטיילים שם יוכלו לתת לך מידע רחב בנוגע לחיסונים וטיפול מונע במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת צהובהדניאלי24/10/2007
שלום,
אני בגיל 66, אמור בעוד כחודש לטוס לקולומביה לפיטליטו, לבקר את בני.
אני אמור לשהות במלונות ובערים הגדולות.
מה היית מציע לי לגבי החיסון של הקדחת הצהובה ביחס לגילי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת צהובה
פרופ' שלמה מעיין24/10/2007חד משמעי יש לקחת את החיסון אמנם גילך איננו ממש בן 20 אבל אין מגבלת גיל בקשר לחיסון חי מוחלש זה. וקולומביה היא ארץ בה יש הרבה מאד קדחת צהובה ופעילות היתושים נושאי הנגיף גבוהה.להערכתי גם ייתכן וידרשו ממך להציג את הפנקס הצהוב של החיסונים בכניסתך למדינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששדקלה24/10/2007
לפני כחודשיים שהינו אני ובעלי כשלושה חודשים במזרח אפריקה למטרות טיול.
במהלך הטיול נכנסנו למקורות מים בצורה חופשית בידיעה כי ייתכן והם נגועים בבילהרציה.
לאחרונה אני חשה בכאב בטן תחתונה בצד שמאל, פניתי לרופא המשפחה וסיפרתי לו על הטיול ועל החשש שלי כי ייתכן ומדובר בבילהרציה הנ"ל אמר לי כי ייתכן ומדובר במעי ונתן לי לבצע בדיקות של תרבית שתן וצואה מלבד זאת הוא פתר אותי בתשובה כי לא ייתכן שמדובר בבילהרציה.
בכל אופן אני לא שקטה והייתי מעוניינית לבצע בדיקה לגילוי בילהרציה. אשמח אם תוכל לומר לי היכן מתבצעת הבדיקה בציון מס' טלפון של המכון ו/או המעבדה וכן מהי הפרוצדורה (האם עלי להצטייד בהפניה מרופא המשפחה?)
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה24/10/2007הייתי ממליץ לך לפנות לכל מרפאת מחלות זיהומיות באחד מבתי החולים בארץ. במרפאות הללו יושבים רופאים אשר יודעים להתקדם באבחנה של מחלות מטיילים.
אולי כדאי לך לדבר על הנושא עם רופא המשפחה שלך כדי להבין מה השיקולים שלו בשלילת אבחנה אפשרית של בילהרציה. בכל מקרה תצטרכי את עזרתו להתחייבות לביקור במרפאה למחלות זיהומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזורי מלריה הודו ונאפליעקב20/10/2007
עקס המלצות סותרות סנוא כדורים נגד מלריה באיזור צפון הודו משולש אודופור, וארנאסי ודלהי אני מבקש לדעת מה הם אזורי המלריה בהודו וגם בנפאל.
לתגובתכם אודה.
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה24/10/2007בהודו הסיכון למלריה הוא בכל המדינה פרט לאזורים בגובה מעל 2000 מטר.
בנפאל אין סכנה באזורי ההרים וכל הטרקים בהימליה ובקטמנדו, אבל יש סכנה באזורים כפריים מתחת 1200 מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת כלב-חשש לכלבתברי11/10/2007
שלום רב,
אני מתגוררת בסין ויש לי שותפה סינית שלה יש כלב קטן-גור. ננשכתי על ידי הכלב באמה, נשיכה עמוקה עד זוב דם. לאחר מכן מיד שטפתי את היד ושמתי פולידין על הפצע ופלסטר. עליי לציין שהכלב לא חוסן עדיין, הוא הינו גור-נראה כבערך בן 3 חודשים, והוא איננו יוצא מחוץ לבית רק לעיתים רחוקות. הכלב מגלה סימני תוקפנות ככל גור קטן, לדוגמא הוא נושך נעליים וכשאוחז בהם הוא משתולל ולכן הוא גם נוטה לנשוך כפות רגליים של אנשים. התחסנתי נגד טטנוס בזמן שירותי הצבאי(שנת 1999). שאלתי היא האם יש מקום לדאגה- האם יש צורך לפנות לקבלת טיפול רפואי לחיסון נגד כלבת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד"ר דוד ששה18/10/2007יש מקום לפנות לרשות בריאות מקומית. הסיכון לכלבת בתרחיש שתארת קטן מאוד, אבל עם כלבת לא לוקחים שום סיכון כי זו מחלה ממיתה לל אטיפול. רשות הבריאות המקומית תעריך נכונה את הסיכון לכלבת בתרחיש שתארת גם לאור שכיחות כלבת באזור בו את נמצאת.
לסיכום - פני בהקדם לבדיקה וייעוץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריה בלאוסליאור שטיינר30/09/2007
שלום,
האם יש כדורי מניעה לפניי כניסתי ללאוס מתיאלנד, והאם "דוקוסילין" צריך לקחת לפני או רק בזמן המחלה?
הודה לך אם התשובה תנתן בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין
פרופ' שלמה מעיין24/10/2007יש לקחת החל מבערך יומיים לפני הכניסה ללאוס יום יום כדור של 100 מ"ג ולעוד -שבועיים אחרי שיצאת מלאוס. זהו מתן מונע כמובן שלא מחכים עד שתתלקח המחלה אלא לוקחים דוקבילין כטיםול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)