מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת נשיקהשרון29/08/2007
האם ניתן לקיים יחסי מין כאשר אחד מבני הזוג חולה במחלת הנשיקה האם זה מדבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה29/08/2007זה מדבק, עובר ברוק. מצד שני רב האוכלוסיה הבוגרת נחשפה וכבר מחוסנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסעומר28/08/2007
שלום רב
ברצוני לשאול מה הסיכוי להדבקה באיידס לאחר בדיקת קומבו לאחר שבועיים ויומיים מהמגע המיני האחרון כמו כן לאחר בדיקת אליזה לאחר חדשיים שלילית. האם יש אחוזי הצלחה לכל בדיקה?
תודה, עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה28/08/2007תשובת אליזה שלילית לאחר חודשיים מהמגע הבעייתי שוללת איידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לפוליוארז27/08/2007
שלום,
קיבלתי אתמול חיסון לפוליו ורציתי לדעת האם עליי להמנע מלהיות בסביבת תינוקות,
או בסביבת אנשים שייש להם גישה לתינוקות.
תודה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.
ד''ר דוד ששה27/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
ארז28/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מארה"ב לארץיריב26/08/2007
קרוב משפחה שלי מארה"ב רוצה לבקר בארץ וקצת דואג לגבי חיסונים למחלות אפשריות. הוא ביקש ממני לשאול מומחה בארץ, חוץ מהמומחה שהוא יתייעץ איתו שם. אז שנינו נודה לכם מאוד אם תוכלו להמליץ איזה חיסונים כדאי לו לעשות לפני שהוא מגיע לכאן ואם יש המלצות נוספות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה27/08/2007פרט לחסוני השגרה שמקבלים בילדות, כדאי לוודא שהוא מחוסן להפטיטיס A. שום דבר פרט לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים והריון/הנקהנחמה26/08/2007
אני כרגע מניקה את בתי (בת 4 חוד') הנקה מלאה, ומשתמשת בנרות גלוואן למניעת הריון (תוך ידיעה שהמניעה אינה מוחלטת). עלי לעבור חיסון צהבת B, פוליו, טטנוס ומנטו - לרגל לימודי אחיות.
האם יש בעיה עם חיסונים אלו בזמן הנקה?
מה לגבי הריון? (אני אבדוק את הנושא, אך אני צריכה להתחיל את החיסונים בצורה דחופה וכיוון שיש חלון זמן בין הכניסה להריון ועד שניתן לוודא זאת אני רוצה לדעת אילו חיסונים מאילו שפרטתי בטוחים גם במידה ונכנסתי להריון, אך פספסתי זאת)
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה27/08/2007אין בעיה עם החיסונים שהזכרת והנקה. לגבי מנטו - רצוי להמנע (למרות שאין מידע מוצק שזה מסכן את התינוק באיזה שהוא אופן).
לגבי הריון - טטנוס מותר בתרכיב שאינו כולל שעלת. פוליו מותר תרכיב מומת. HBV מותר. אגב ההמלצות הן להתחסן בטרימסטר השני כי הבטיחות בתחילת ההריון לא לגמרי ידועה, למרות שאין מידע שהחיסונים הללו גורמים למומים. לגבי מנטו - עדיף להמנע.
עקרונית את אמורה להיות מחוסנת לכל הנ"ל םרט ל-HBV - אז למה לחזור על החיסונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, והמשך השאלה...
נחמה30/08/2007בינתיים עברתי את החיסון הראשון של HBV
לשאלתך, מדוע עלי להתחסן בשאר החיסוניפ - יש דרישה של משרד הבריאות לעדכון בחיסונים לחלקם ל-10 שנים האחרונות, ועברו יותר שנים מאז התחסנתי בביה"ס, ולגבי פוליו - לא הייתי בארץ ב-87' ולא קיבלתי את הטיפות שניתנו בזמן ההתפשטות שהיתה
.
ולגבי מנטו בהנקה - נראה לי שתהיה לי בעיה להתחיל עבודה מעשית אם לא אעבור את הבדיקה. הדרישה היא ל2step מנטו. בשנה שעברה עברתי את הבדיקה הראשונה של מנטו ללא בדיקה חוזרת (בגלל ההריון שגיליתי) התוצאה היתה שלילית 0mm. מה ההבדל בין בדיקה בודדת לבדיקה חוזרת?
שאלה נוספת - מהו פרק הזמן המינימלי שבו ניתן לבדוק מנטו לאחר חיסון מסוג אחר? (לכל מקרה שלא יהיה)
תודה גדולה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקות לתאילנדאתי22/08/2007
היי
אני טסה באוקטובר לתאילנד , לאיים ובנקוק בלבד.
האם יש צורך בחיסונים?
במידה וכן אילו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה24/08/2007יש צורך בחיסונים, פני לייעוץ במרפאת מטיילים (הפטיטיס, טיפואיד, פוליו ועוד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק ומחלת גבהיםשוש22/08/2007
שלום,
מאיזה גיל אפשר לקחת תינוק לטייל בגובה? האם טיול יום אינטנסיבי וחזרה לשינה בגובה נמוך יותר עדיף על טיול איטי בין יומיים עם שינה באמצע הדרך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה24/08/2007תכנון של כזה טיול עם תינוק הוא מורכב ויש להתייעץ ייעוץ מפורט עם מומחה במרפאת מטיילים. צריכים לקחת מס' גורמים בחשבון כולל הגיל של התינוק, המסלול המתוכנן וכיו"ב. יש לדעת שילדים חשופים למחלת גבהים באותה מידת סיכון כמו מבוגרים, אבל הבעיה העיקרית כשמדברים על תינוקות - ההסתמנות של מחלת גבהים בגילאים מסויימים אינה ספציפית ותינוקות לא יכולים להתלונן בצורה ברורה. לכן לסיכום - נדרש ייעוץ מסודר במרפאת מטיילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בהודוגלית21/08/2007
אני אמורה לנסוע להודו בספטמבר וגיליתי שאני בהריון. האם מותר לי לקבל חיסונים? האם לא מסוכן לנסוע לשם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודו בהריון
ד''ר דוד ששה24/08/2007את מתכננת נסיעה בעייתית מאוד. אני ממליץ לך להגיע לייעוץ מסודר במרפאת מטיילים כדי שרופא יוכל להסביר לך את כל השיקולים בעד ונגד. בקצרה: תזדקקי לחיסונים ולטיפול מונע למלריה - לא לכולם ידועים ההשפעות בשלב מוקדם של ההריון. מצד שני את יכולה להיתקל בבעיות רפואיות שאינן קשורות בהריון, אבל בהריון הן נעשות מסובכות יותר - כמו מחלות חום, שלשולים קשים התתיבשות וכו'. הנגישות שלך למרכז רפואי בסטנדרטים מערביים מוטלת בספק - מה יקרה אם יהיה לך סיבוך הקשור בהריון?
את כל הגורמים הנ"ל ועוד את צריכה לקחת בחשבון ואז להחליט האם את נוסעת או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בזמן הצבאעומרי20/08/2007
אני אמור להשתחרר עוד 3 שבועות ושבוע לאחר מכן לנסוע לחודש לתאילנד.
האם יש אפשרות לעשות את החיסונים דרך הצבא או שחייב לחכות לשחרור ולעשותם דרך קופת החולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה20/08/2007למיטב ידיעתי לא מקבלים חיסונים לפני נסיעה כמו שלך לחו"ל בצה"ל.
אבל אין כל מניעה שתפנה להתחסן במרפאה אזרחית, ואתה יכול לעשות את זה כבר עכשיו, אינך חייב להמתין לשחרור. החיסונים נעשים במרפאות מטיילים ולא בקופת חולים.
תוכל גם לפנות למרפאת המטיילים של הדסה אופטימל בירושלים, ובקרוב תיפתח גם מרפאה כזאת בת"א במרכז עזריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןאתי20/08/2007
בהמשך לשאלתי מה9.8 ולשאלתך
הנני נוסעת ל8 ימים בטיול מאורגן להרי הקצקר אופי הטיול נידות
בוונים וקצת הליכה ברגל
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' שלמה מעיין21/08/2007יש צורך רק בחיסון להפטיטיס A.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיק עזרה ראשונהיאיר19/08/2007
שלום
רציתי לדעת איזה תרופות חשוב ומומלץ לקחת בתיק עזרה ראשונה לטיול בבוליביה???
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה19/08/2007משככי כאבים ומורידי חום (כדוגמת אקמול / אופטלגין), אימודיום (רק למקרה של שלשול מיימי ללא חום גבוה או יציאה דמית), הידרן (Oral rehydration solution) שזו תמיסת מלחים שיש לשתות במקרה של התייבשות בשל שלשולים.
בנוסף אנטיביוטיקה למקרה שלשול זיהומי (נדרש מרשם - יש להתייעץ עם רופא במרפאת המטיילים, בד"כ תרופה כמו ציפרוקסין היא אופציה מצויינת).
דוחה יתושים !!!
טיפול מונע למלריה - לפי ייעוץ מרפאת המטיילים
משחה נגד פטריות
קונדומים
ואם יש בעיה רפואית ספציפית - יש ליידע את הרופא במרפאת המטיילים והוא ידע לייעץ לך מה עוד לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשימת רופאיםיונית16/08/2007
שלום,
אני יוצאת עוד פחות מחודש לטיול בדרום אמריקה. ראיתי בספרי הטיולים רופאים ישראלים אבל אני לא יודעת אם אפשר לסמוך על זה או שזה בגלל אינטרס מסחרי. תוכלו להפנות אותי לרשימה של רופאים ישראלים בדרום אמריקה אם אצטרך (טפו טפו טפו)?
אני מודה לכם מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *****
אילן רז17/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דוד ששה16/08/2007לא נוכל לייעץ לך בנושא זה. מומלץ שתשאלי בחברת הביטוח שמבטחת אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה מהודו (לא של א.ב. יהושע...)לילי14/08/2007
שלום רב ונמסטה (שלום בהודית).
חזרתי, לצערי, משהייה של 6 חודשים בכל הודו. האם יש בדיקות שמומלץ לי לעשות?
ד''ר דוד ששה14/08/2007אם את מרגישה טוב והכל בסדר אין צורך בשום בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ספארי באפריקהברי14/08/2007
שלום, איזה זריקות צריך לעשות לפני שהות של שבועיים באפריקה (טנזניה וזנזיבר)? האם צריך לקחת כדורים נגד מלריה. השהייה תהיה ברובה בספארי ובזנזיבר האי.
ד''ר דוד ששה14/08/2007ממליץ על ייעוץ מסודר במרפאת מטיילים שכן יש צורך בטיפול מונע למלריה ומספר חיסונים (פוליו, הפטיטיס, קדחת צהובה ועוד - בהתאם לאופי הטיול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנקס חיסונים שאבדאילון12/08/2007
אין לי פנקס חיסונים, כנראה שהוא אבד לי במשך השנים. אני עומד לטוס לתאילנד עוד כמה חודשים, יש דרך לדעת איזה חיסונים עשיתי ומה עוד אני צריך לעשות? הייתי באפריקה לפני 3 שנים ועשיתי את כל החיסונים שהייתי צריך לעשות, רק שאני לא זוכר איך קוראים להם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה13/08/2007תנסה לבדוק עם המרפאה הספציפית בה התחסנת אם נשמר אצלם תיעוד.
אם אכן קיבלת את כל החיסונים הנדרשים לאפריקה ועברו 3 שנים, תצטרך לחזור על החיסון לטייפואיד, ורופא במרפאת מטיילים יצטרך להחליט על חיסון לדלקת מח יפנית לפי האזורים בהם תטייל ואופי הטיול שלך. לפי אותם שיקולים יישקל גם הצורך בטיפול מונע למלריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)