פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון
    אתי
    09/08/2007

נוסעת להרי הקצקר שבתורכיה האם צריך חיסון כל שהוא

תודה
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• מה אופי הטיול המתוכנן? לכמה זמן?

פרופ' שלמה מעיין
    12/08/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתאילנד
    אילון
    09/08/2007

שלום רב

הייתי בדרום אמריקה לפני חמש שנים ובעוד שבועיים אני טס לתאילנד לתקופה של חודש לדרום תאילנד ולאיים של תאילנד. האם אני צריך חיסונים?

החיסונים שבזמנו קיבלתי: DEC 02- YELLOW FEVER 0.5CC

THYPHIM 0.5

ENEGERIX ׂHEB Bׁ

OCT 2003 -HAVRIX ׂHEP Aׁ

OCT 2003- BIO HEP B

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתאילנד

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    09/08/2007

יש לוודא שהשלמת 3 זריקות להפטיטיס B (במה שציינת מופיעות 2 זריקות במרווחים מאוד גדולים).
    בנוסף, עליך לחזור על החיסון לטייפואיד שתוקפו 3 שנים.
    כמו כן, הרופא במרפאת המטיילים ישקול מתן של חיסון לדלקת מח יפנית לפי אופי הטיול אותו אתה מתכנן (הסיכון הוא בעיקר בצפון המדינה).
    וכמובן - חיסון לפוליו - אם לא קיבלת מנת דחף ב-10 שנים האחרונות (ולא ציינת כזאת במה שכתבת).
    לסיכום - פנה לייעוץ מסודר במרפאת מטיילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוסטרידיום
    שרית
    06/08/2007

שלום,

בעלי סבל משילשולים קשים עקב זיהום של קלוסטרידיום דיפיצילה (רילפס לאחר קבלת אנטיביוטיקה רחבת טווח).

טיפול של שבועיים בפלאג'יל לא עזר ולכן הוחלף לואנקומיצין פומי (125 מ"ג 4 פעמים ביום).
    כיומיים לאחר המעבר לואנקו חלה הטבה משמעותית והשלשולים (וכאבי הבטן) חלפו.

מאחר שמדובר ברילפס של קלוסטרידיום עקשן שלא הגיב לפלאג'יל, רופא המשפחה המליץ להמשיך עם הואנקו למשך 4 שבועות ואז לרדת במינון בהדרגה במשך מס' שבועות נוספים.

בנתיים חלפו שבועיים מתחילת הטיפול בואנקו כשלפתע לפני מס' ימים החלו לו שוב יציאות רכות (אך לא מימיות) מרובות (6~8 ביום).

יש לציין כי בנוסף לואנקו הוא לוקח גם פרוביוטיקה טיפולית VSL#3 ומרבה באכילת יוגורטי ביו למיניהם.

שאלותיי:
    1) האם יתכן שהקלוסטירידיום חזר תחת טיפול בואנקו ?
    2) או שאולי מדובר בזיהום אחר שהתפתח ?
    3) על אילו בדיקות היית ממליץ ?
    4) האם מתן ואנקו פומי לאורך תקופה כה ממושכת אינו מגביר את הסיכון ל - VRE ואם כן - כיצד ניתן לבדוק אם אכן נגרמה נשאות של VRE ?
    5) קיבלנו המלצה מבית מרקחת על תכשיר על פרוביוטיקה שמכיל גם "סטרפטוקוקוס פקליס".
    למיטב הבנתי (מקריאה באינטרנט) מדובר בחיידק פתוגני מסוכן ולא ב"חיידק פרוביוטי ידידותי". האמנם ?

תודה רבה מראש וסליחה על השאלות המרובות.

לקביעת תור
    סגירה
    קלוסטרידיום

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' שלמה מעיין
    08/08/2007

שאלת שאלה מורכבת ולא ניתן לפתור בעיות רפואיות כה מורכבות על דפי הרשת.
    אומר רק כי המעבר לטיפול בואנקומיצין מקובל והגיוני, ועם הישנות השילשולים יש לחזור ולהמשיך את הברור, ולכן עליכם להמשיך ולהתייעץ עם הרופא המטפל בבעלך. מן הסתם מומלץ לחזור על התבחין ל-CDT. בנוסף - אכילת יוגורט ומוצרי חלב בתקופה הסמוכה למחלת שלשולים משמעותית אינה מומלצת. עדיף להקפיד על כלכלה עוצרת. כדאי במקום זאת ליטול את הפרוביוטיקה שהוא נוטל. איני מכיר את הפרוביוטיקה השניה שהזכרת.
    בנוגע ל-VRE - אין צורך לבדוק אם בעלך נשא ל-VRE, מדובר בחיידק אמנם עמיד לטיפול אך אינו מסוכן מחוץ לכותלי בית החולים (החיידק הזה מסוכן בחולים קשים - חולים בטיפול נמרץ, מונשמים וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים למלריה
    יונית
    05/08/2007

שלום רב לכל המומחים,

אני טסה בשבוע הבא להודו והתחלתי לקחת כדורים נגד מלריה. בינתיים לא היו לי תופעות לוואי ורציתי לדעת אחרי כמה זמן בדרך כלל מופיעות התופעות לוואי (לקחתי פעם ראשונה לפני 3 ימים) ואם לא היו לי עד עכשיו אז יכול להיות שגם לא יהיו?

תודה, יונית

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים למלריה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    08/08/2007

תופעות לוואי לטיפול יכולות להיות גם יותר מאוחרות, למרות שלרב הן מופיעות בתחילת הטיפול. זה תלוי כמובן בסוג המסויים של הטיפול שאת נוטלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלבסיאלה
    אנונימוס
    03/08/2007

שלום
    אני עובדת בבי"ח במחלקה של חולים עם זיהוצים קשעם בהם קלבסיאלה. עד כה לא התשתמשתי בכפפות או אמצעי מיגון אחר (חלוקים וכו'). יש לציין כי אני באה במגע עם החולים וחפצים שונים בהם הם נגעו (בקבוק שתיה, חפצים אישיים וכו' )
    פתאום אני מאוד מוטרדת ושואלת מה הסיכוי שנדבקתי בחיידק? מהם הדרכים בהם נדבקים החיידק זה?
    האם כדאי לעשות איזושהי בדיקה כמו דם או שתן על מנת לוודא הדבקה? ומהם הסיכונים אם אני בהריון?
    אודה מאוד לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קלבסיאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    08/08/2007

התשובה בגוף השאלה - כמובן שעליך להשתמש באמצעי המיגון המקובלים במחלקתך ובראש ובראשונה כפפות ונטילת ידיים במעבר מחולה לחולה ובסיום טיפול בכל חולה וחפציו. לגבי הוראות בידוד מיוחדות לחולים מיוחדים - בעניין זה הצוות הרפואי במחלקתך אמור ליידע אותך ואת שאר הצוות.
    הסכנה הגדולה ביותר אגב היא לחולים במחלקתך ולא לך עצמך - הצוות במחלקה עלול להעביר חיידקים עמידים מחולה לחולה אם לא נשמרות ההוראות הנדרשות. חיידק הקלבסיילה מסוכן לחולים קשים ולא לאנשים בריאים המבקרים / עובדים בבית החולים. אין גם סכנה הקשורה בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעת ברגל
    יונית
    01/08/2007

אני נוסעת לאפריקה ושמעתי שיש שם במים סוג מסוים של תולעת שנכנס לגוף (אני שמעתי על הרגליים, לא יודעת אם זה לרגליים בלבד או לעוד חלקים)וגדל שם עד לאורכים מטורפים של חצי מטר או אפילו יותר ואז יש טיפול מאוד לא נעים וכואב כדי להוציא אותה (שכל יום מוציאים קצת ומגלגלים החוצה, עד שאחרי כמה ימים כל התולעת בחוץ, זה נשמע לי זוועה). שמעתם על הדבר הזה? יש איך להתגונן מזה חוץ מלא להיכנס למים כי זה נראה לי לא ריאלי?
    המון תודות

לקביעת תור
    סגירה
    תולעת ברגל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    08/08/2007

בעיקר הייתי ממליץ לקרוא במדריך הטיולים לאיזה מקווי מים לא מומלץ להיכנס, ולהתייעץ גם עם מדריך מקומי בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• G6PD ומלריה
    eti
    30/07/2007

אני סובלת מחוסר אינזים G6PD ,נוסעת לטנזניה האם אני חייבת לקבל חיסון נגד מלריה,
    כאשר בדקתי ,הבנתי שאין צורך , מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    G6PD ומלריה

הוספת תגובה

• מניעת מלריה בטנזניה

ד''ר דוד ששה
    08/08/2007

מניעת מלריה מתבצעת באמצעות נטילת טיפול תרופתי מונע ולא באמצעות חיסון. חסר של G6PD הוא פרט חיוני בהקשר זה ויש ליידע את הרופא במרפאת המטיילים בכך.
    בטנזניה יש צורך בנטילת טיפול מונע למלריה (פרט לאזורים ההרריים מעל 1800 מטר שם היתושים מעבירי המלריה לא מתקיימים).
    לכן אני מציע לך לפנות למרפאת מטיילים לקבלת ייעוץ מסודר ומציאת הטיפול המתאים עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויי הדבקות באיידס?
    ירדנה
    29/07/2007

שלום רב,

האם קיום של יחסי מין אוראליים עם נשא איידס עשוי להעביר נגיף? אני חוששת כי קיימתי יחסי מין כאלו ונודע לי שיתכן שהגבר שעימו הייתי חולה הנגיף... תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    סיכויי הדבקות באיידס?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    29/07/2007

יחסי מין אוראליים עם אדם חיובי ל-HIV בהחלט מסכנים בהדבקה. הסיכון להדבקה אינו גבוה, הוא בעיקר עבור הצד המוצץ והסיכון גדל בעיקר אם מתבצעת שפיכה בפה. אם הבחור שאיתו קיימת יחסים אכן חיובי - גשי עמו לחדר המיון (בתנאי שלא עברו 72 שעות מרגע המגע הלא מוגן) שם ישקול הרופא מתן של טיפול מונע. אם כבר עברו 72 ש' לא ניתן אלא לחכות חודשיים ולהיבדק.
    וכמובן - תמיד מומלץ לקיים יחסי מין (גם אוראליים) עם קונדום כאשר מדובר בפרטנר לא מוכר או לא קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת
    צחי
    25/07/2007

ננשכתי על ידי כלב אתמול והיום עשיתי זריקה לכלבת ליתר בטחון, עד כמה בטוח שהזריקה הזאת באמת מונעת כלבת? יש זריקות נוספות שכדאי לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    25/07/2007

אם מקבלים את הטיפול המונע לפי הכללים - הטיפול מונע כלבת. וזה אומר שרופא בחדר המיון צריך להחליט האם לתת חיסון פסיבי + אקטיבי, ובהמשך עליך להתייצב בלשכת הבריאות ושם מחליטים אם יש צורך להמשיך בסדרה שלמה של חיסונים הכוללת מספר זריקות. לכן בשורה האחרונה - עליך להתייצב בלשכת הבריאות כפי שבוודאי המליצו לך בחדר המיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלריה
    ירון
    23/07/2007

אני טס לברזיל ומתלבט לגבי הכדורים למניעת מלריה. אנשים שלקחו אותם לפני כמה שנים סיפרו לי על תופעות לוואי רציניות. אומנם אמרו לי שהכדורים התפתחו בשנים האחרונות, אבל עדיין, האם שווה לקחת אותם בהתחשב בתופעות הלוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    מלריה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    23/07/2007

גם אם התרופות למניעת מלריה גורמות לאי נוחות או תופעות לוואי כדאי שתדע שמלריה עצמה היא מחלה קשה שיכולה להיות קטלנית! לכן אין תחליף לטיפול מונע. הסיכון למלריה בברזיל הוא סיכון ממשי ולא הייתי סומך על סיפור של חבר זה או אחר שנסע ללא טיפול "והסתדר". על כל סיפור כזה יש עוד מספר סיפורים שנגמרו רע - במחלה קשה, אשפוז או חלילה במוות. גש למרפאת מטיילים שיתאימו לך את הטיפול הנכון ויוכלו לייעץ לך בעניין טיפול חלופי במקרה ותפתח תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת - דחוף
    לימור
    22/07/2007

שלום,
    אתמול התחילה אצלי התנפחות בבלוטות מאחורי האוזן. התעוררתי באמצע הלילה וכל הפנים שלי היו נפוחות. הרופא אמר שכנראה יש לי חזרת (וציין שלא ראה את המחלה הזאת כבר יותר מ-10 שנים...) אבל נדע רק אחרי שנקבל תוצאות של הבדיקות. חבר שלי ישן לידי בלילה ואני מאוד מודאגת כי אני יודעת שזה יכול לגרום לעקרות אצל גברים. יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע את הסיכון שהוא ידבק? אודה לכם אם תוכלו לענות לי מהר, אני מאוד מודאגת...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרת - דחוף

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    23/07/2007

כמו רב אוכלוסיית ישראל סביר שאת מחוסנת לחזרת ושהאבחנה בסוף תתברר כאחרת. אבל גם אם לא - כדאי לוודא שהחבר שלך אכן מחוסן. במידה והוא מחוסן - סיכון אפסי שהוא יפתח מחלה. במידה והוא לא מחוסן (תסריט לא סביר לכשעצמו) - אין טיפול מניעתי לאחר חשיפה. כדאי להיות אז במעקב. מחלה מתפתחת (אם בכלל) כשבועיים בממוצע מהחשיפה, אבל חלק לא מבוטל כלל אינו מפתח מחלה בעקבות חשיפה. אם מתברר כי החבר שלך אינו מחוסן - כדאי לדאוג שיתחסן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים בצבא
    רונית
    20/07/2007

ביתי קיבלה חיסןן נגד דלקת קרום המוח בעת שהות בארה"ב בהיותה בערך בת 5 החיסון הוא HIB . בתקופה שקיבלה את החיסון הוא עדיין לא היה בשיגרה בישראל כפי שהוא כיום.
    בעת הגיוס לצבא( גיוס מאוחר) קיבלה חיסון Mencevax שגם הוא נגד דלקת קרום המוח

רציתי לשאול בבקשה מה ההבדל בינהם
    לכמה זמן תופס כל אחד מהם
    והאם אין איזשהו סיכון מקבלת שני סוגים אלו

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים בצבא

הוספת תגובה

• חיסונים לדלקת קרום המח

ד''ר דוד ששה
    20/07/2007

מדובר בשני חיסונים שונים לשני חיידקים שונים הגורמים לדלקת קרום המח.
    הראשון HIB הוא חיסון נגד החיידק המופילוס אינפלואנזה. מדובר בחיסון שניתן לילדים בלבד. מבוגרים לא צריכים להתחסן מפניו.
    החיסון השני - חיסון לחיידק נייסריה מנינגיטיס. הוא ניתן בין השאר בצה"ל וגם למטיילים לארצות מסוימות (יש להתייעץ עם מרפאת מטיילים) ותוקפו 3 שנים.
    אין סכנה בקבלת החיסון למנינגוקוק בקרב מי שחוסנו להמופילוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבססים
    שני
    18/07/2007

בת 32 כשנה לאחר לידה , יוצאים לי אבססים בבית השחי (כנראה שמדובר בהינדרדניטיס) כל חודשיים אני צריכה אנטביוטיקה אוגמנטין 875 ולפעמים ניקוז , האם זו מחלה זיהומית , והבנתי שאין טיפול מוחלט לתופעה , רציתי לדעת אם יש דרך להתמודד עם זה

לקביעת תור
    סגירה
    אבססים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    18/07/2007

טיפול אנטיביוטי בעת זיהום פעיל, ניקוז לפי הצורך.
    ולגבי מניעה - הייתי תולה את זה בגילוח של בית השחי שאולי עדיף לך להימנע ממנו או להקפיד יותר על סטריליות.
    הייתי ממליץ לך להתייעץ גם עם כירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיקו - הנה אני באה
    נוסעת למקסיקו
    17/07/2007

שלום רב, אני נוסעת לחודש וחצי למקסיקו וקיבלתי את החיסון נגד צהבת B לפני שש שנים. האם אני צריכה עוד חיסון? אדיוס וגרסיאס

לקביעת תור
    סגירה
    מחיקו - הנה אני באה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    17/07/2007

מטייל אשר השלים את סדרת החיסונים המלאה להפטיטיס B (דהיינו 3 זריקות במרווחים המקובלים ולא בנוהל המקוצר) לא צריך לחזור על החיסון שוב. החיסון מקנה הגנה לפחות 15 שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה

נוסעת למקסיקו
    18/07/2007

חשבתי שזה פחות מ-15 שנה. כנראה לא זכרתי היטב. המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה