מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלריה בהודואדם סודרי03/10/2008
זוג בשנות ה50 שנוסע לתקופה של חצי שנה להודו, רצינו לדעת בקשר למלריה ובקשר לתרופת הדוקסלין,האם כדי לקחת אותה? ועל תרופת הלאריאם האם כדאי לקחת גם אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
05/10/2008נתחיל בזה שמחלת המלריה היא רק אחת מהמחלות המועברות ע"י יתושים שקיימות בהודו. בנוסף למלריה קיימות בהודו כעת עוד 2 מחלות המועברות ע"י יתושים: קדחת דנגה ומחלה נוספת עם שם מוזר, צ'יקונגוניה. לשתי המחלות הללו אין כמו למלריה טיפול מונע ולכן חשוב ביותר בעת הטיול בהודו להתגונן בפני עקיצות יתושים באמצעות ביגוד מתאים, חומרים דוחי יתושים, כילות ורשתות במגורים. הסיכון לחלות בהודו במלריה הוא בינוני ואינו קיים באזורים מעל 2000 מטרים כיוון ששם פשוט אין יתושים.
ביחס למלריה יש 3 תרופות עיקריות שלכל אחת יתרונות וחסרונות
1. דוקסילין - צריך ליטול כל יום, תופעות לוואי: רגישות לאור, דלקות בנרתיק אצל נשים, כיבים בושט אם לא מקפידים על שתייה לאחר הכדור
2. מפלוקווין (לאריאם) - יתרון עיקרי שנוטלים את התרופה רק פעם בשבוע, חסרונות הן תופעות לוואי שחלקן אמיתיות וחלקן אגדות של מטיילים שעוברות מפה לאוזן
3 מלרון - נוטלים פעם ביום, בטוחה לשימוש, החיסרון עלות גבוהה שמונע שימוש בה בטיולים ארוכים
ההחלטה אם לקחת, מה לקחת, צריכה להיות של הרופא במרפאת מטיילים ביחד עם המטייל בהתחשב בנתוני הבריאות הקודמים שלו ובנתוני הטיול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבתאלי28/09/2008קראתי* שיש אנשים שמקבלים טיפול נגד כלבת לפני חשיפה כמו: וטרינרים או אנשים שהולכים למדינות נגועות. קראתי גם שבכל מקרה של אדם שקיבל טיפול לפני חשיפה וננשך ע"י חיה חשודה נותנים טיפול לאחר חשיפה, ואם לא האדם יכול למות מכלבת למרות שקיבל טיפול לפני חשיפה. השאלות שלי הן: כלבים מקבלים חיסון שנתי נגד כלבת, וממה שהבנתי זהו טיפול לפני חשיפה. 1)אם הכלב שלי ננשך ע"י כלב אחר משוטט (חשוד כנגוע) האם הוא צריך לקבל טיפול לאחר חשיפה? 2)האם למרות שחוסן נגד כלבת הוא יכול לחלות בכלבת ולהדביק בני אדם? 3)מה הסיכוי שכלב שחוסן יפתח כלבת? 4)במקרה שאדם ננשך ע"י כלב , ויודעים בוודאות שהכלב חוסן , האם בכל זאת האדם שננשך צריך לקבל טיפול לאחר חשיפה? *בוויקיפדיה בערך rabies אני אשמח מאוד אם תענו לי על כל השאלות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
28/09/2008בשאלות הראשונות אנא פנה לפורום שעוסק במחלות וטרינריות
כשאדם ננשך ע"י כלב, מומלץ לפנות עם כל הנתונים ללישכת הבריאות המחוזית ושם מחליטים על פי הנתונים אם לחסן כנגד כלבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינדונסיהתרזה27/09/2008איזה חיסונים כדאי לקבל לפני נסיעה לאינדונסיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
28/09/2008תלוי בנתוני הטיול - החשובים: צהבת A, טיפוס הבטן ופוליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיים צורך לקבל חיסון לכלבת?אלברט25/09/2008שלום רב, אנא עיזרו לי אני טרוד מאוד, אתמול ישבתי בפארק עם ידידה בפארק חגו מעלינו המון עטלפים, ידידה שלי נגעה במשהו שנראה כמו צואה מעין גלל קטנטן ולח, יתכן כי מדובר בצואה של עטלפים, מאון לאון גם אני נגעתי בזה, לא היה לזה ריח וניקיתי את היד, בהמשך הערב פרח הדבר מזכרוני ויתכן כי נגעתי בפי, כמו כן לחצה לי השלפוחית אז נגעתי באבר המין בזמן שהטלתי את מימיי, ובהמשך הערב ישבנו עם בקבוקי בירה כאשר פניתי לשתות מהבקבוק הרגשתי טעם חמצמץ וירקתי זאת, עלתה בי המחשבה אולי עטלף השתין בזמן מעוף ופגע קצת בפיית הבקבוק (אני יודע שהחלק הזה נשמע הזוי קצת) אבל היו שם המון עטלפים שהתעופפו לסירוגין. מאון לאון האם קיימת סכנה להידבקות בכלבת מהמקרה המתואר בהנחה שחלילה אכן העטלף הינו "נגוע" בכלבת. האם אתם ממליצים לי לעבור חיסון, מבחינתי רק לשקט הנפשי (כפי שאתם רואים התערער במקצת). בברכה, אלברט
26/09/2008ידוע על הדבקה בוירוס הכלבת כתוצאה מנשיכה של עטלפים אך לא באמצעות מגע עם הפרשות שלהם. ליתר ביטחון אמליץ לך לפנות ללישכת הבריאות המחוזית באזור מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלריהמ25/09/2008שלום רב, אני נוסעת לזנזיבר וקיבלתי כדורים נגד מלריה. השאלה שלי היא לגבי הדבקות של צד ג': הבנתי שאני מחוסנת מעקיצות, אבל כשאני אחזור, האם בן זוגי (שנשאר בארץ ואיננו מחוסן) יכול להדבק במלריה בעת קיום יחסי מין לא מוגנים? אם כן, כמה זמן לאחר שאני אחזור עלינו להיזהר? הרבה תודה
26/09/2008מלריה עוברת מיתושים לבני אדם. במקרים נדירים המחלה יכולה לעבור מאדם אחד לשני באמצעות ערוי דם או השתלת איברים. אין העברה של המחלה ביחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחצה בבריכה לאחר טסט מנטואורלי25/09/2008שלום, האם יש הגבלות כלשהן לאחר ביצוע טסט מנטו (במסגרת לימודי סיעוד)? האם אפשר ללכת לבריכה יום למחרת ההזרקה? תודה.
26/09/2008אין כל מגבלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת Bלימור21/09/2008שלום אני בת 34 חוסנתי בעבר בשנת 1996 לצהבת B שתי חיסונים וב 2001 חיסון נוסף לאחר שהתברר שכל החיים אבי היה נשא צהבת B והמחלה התפרצה עשיתי בדיקת נוגדנים והתברר שאין לי נוגדנים אז עשיתי חיסון אחד נוסף ולאחר חודש היו לי 23 נוגדנים ואחרי חודשים של בדיקה נוספת היה לי שלילי היום אני חושבת שאני כבר לא בסיכון כי לצערי אבי נפטר אבל מה הסיבה שאין לי נוגדנים והאם יש צורך לעשות שוב את כל הסידרה ? גם בני בן 5.5 שעשה את כל הסידרה לא מחוסן היום אשמח לדעת מה ההמלצה
23/09/2008יתכן שגופך לא מסוגל לייצר נוגדנים כנגד הוירוס - אין כיום פיתרון פלא לבעייה. בכל מקרה העובדה שעם השנים רוב האוכלוסיה הופך להיות מחוסן כנגד המחלה מוריד מאד את שכיחותה ובאופן עקיף גם הסיכוי שלך להידבק יורד - מה שקרוי ברפואה "חיסוניות עדר". אם העדר כולו מחוסן הוא מגן על פרטים בודדים שאינם מחוסנים כי לוירוס אין מאכסנים שבהם הוא יכול להשמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה לתאילנד עם ילדהלי18/09/2008שלום אני טסה לבנגקוק ולקוסמוי עם ילדה בת 1.5 חודשים. אנו מתכוונים לישון בבתי מלון מסודרים. האם אני צריכה להכין את בתי לנסיעה (חיסונים, תרופות לקחת לשם) תודה לי
23/09/2008ילד כמו מבוגר צריך חיסונים, בנוסף יש להתייעץ עם רופא ילדים באשר להזנה בארצות מתפחות (הנקה לעומת תחליפי חלב). יש לזכור שבאיים בדרום תאילנד, (קופ-אנגן במיוחד, שכיחה מחלת הדנגה - מחלה ויראלית המועברת באמצעות עקיצת יתושים. אין תרופה או חיסון כנגד המחלה.
המחלה מהווה סיכון במיוחד למי שחולה בה בפעם השנייה ולילדים יותר מאשר למבוגרים.
בקיצור - ייעוץ מקצועי במרפאת מטיילים - חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלריההדס15/09/2008האם יש צורך לקחת כדורים נגד מלריה בעת ביקור של מספר ימים במפלי האיגוואסו? (בצד הארגנטינאי והברזילאי)
16/09/2008אזור PARANA שבו נמצאים המפלים אינו אזור של מלריה
לעומת זה ביקור שם מחייב חיסון כנגד קדחת צהובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים להודו בהריון ועוד שאלותמירב14/09/2008שלום, אני ממש בתחילת הריון ומעוניינת להצטרף עם משפחתי לטיול מאורגן לשבועיים לצפון הודו בזמן הקרוב (לא בטוח שיש מספיק זמן אפילו לכל החיסונים). רציתי לדעת האם חייבים להתחסן ולמה (בכלל כל המשפחה ילדי בין הגילאים 5-17) מה פרקי הזמן שנדרשים לצורך השלמת כל החיסונים הדרושים והאם יש סיכון כלשהו מעצם קבלת חיסונים בתחילת השליש הראשון להריון.בנוסף, בני הקטן, לא קיבל את תרכיב החיסונים של גיל שנה והלאה. תודה
15/09/2008בעיקרון ניתן להתחסן בחלק ניכר של החיסונים גם בעת הריון. גם ילדים קטנים צריכים לקבל חיסונים לקראת הנסיעה. יש תרופות כמו תרופות למניעת מלריה שבטיחותן בעת הריון לא הוכחה. לכן יש לשקול בכובד ראש נסיעה לאזור שיש בו סיכון (בינוני) למלריה. במקומות גבוהים מעל 1500 מטר בד"כ אין יתושים ולכן גם אין סכנת מלריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסוניםאלזה13/09/2008אני נןסעת לדרום הודו לשבועיים בלכד אלו חיסוניים חובה לעשות?
15/09/2008מספר החיסונים הדרושים תלוי במצבך הבריאותי, משך הטיול ואופי הטיול. בעיקרון מומלץ להתחסן כנגד וירוסים שגורמים לצהבת, חיידקי סלמונלה (טיפוס הבטן), פוליו (שיתוק ילדים)
בנוסף לחיסונים יש עוד נושאים כמו טיפול מונע לעקיצות יתושים, התנהגות מונעת, טיפול מונע כנגד מלריה ועוד.. בקיצור - פני למרפאת מטיילים קרובה לאזור בו את נמצאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי להדבקות קלבסיאלהיעל09/09/2008לד"ר שלום אמי בת 75 מאושפזת זה כ11 יום בבית חולים בהתחלה עם דלקת חריפה בשתן בסוף יום אישפוז הועברה לטיפול נמרץ מחשש לזיהום בריאות, לאחר כיומיים הועברה למחלקה פנימית ושם נאמר לנו שיש לה חיידק. לאחר יומיים נוספים שבו נאמר לנו שיש לה ספסיס מן חיידק היא קיבלה שתי מנות דם ובאותו יום שמו מעל המיטה שלט שהיו בו מצויירים כפפות וסינר שזה אומר להכנס אליה עם כפפות וסינר. אנשי המחלקה לא אמרו לנו כלום וגם הם טיפלו בה רק עם כפפות. מאחר שאנו שוהים במחיצתה זמן רב והיה מגע ישיר בנינו ומאחר שיש לה פצעים שהיא פיתחה ביומיים שלושה האחרונים זה מבהיל במקצת ובעיקר בגלל שמאז יום ראשון לפני יומיים הועברה לבידוד. ובבידוד דואגים שנכנס אליה מוגנים ערדליים סינר כפפות וכיסוי פה. האם הימים שהיינו איתה עלולים להיות מסוכנים לנו. האם הייתה קיימת סכנת הדבקה.? אודה לכם מראש על תשובה מהירה. יעל
09/09/2008מהתאור שלך משתמע שאימך סובלת מזיהום עם חיידק קלבשיילה. חיידק זה יכול לפתח עמידות כנגד סוגים רבים של אנטיביוטיקה ובמקרים אלו מבודדים את המטופל כדי למנוע העברה של חיידק זה מחולה אחד לשני. לאנשים בריאים לא נשקפת סכנה ולכן העובדה ששהיתם בסמיכות לאם לא מהווה עבורכם גורם סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דםיקי08/09/2008שלום רב להלן בדיקות דם שביצעתי( החריגות שבהן בלבד ) WBC -4.0 RBC - 3.84 HB - 11.6 HCT - 33.4 MONO% - 13.2 PLT - 125 אודה לך אם תואיל נא להסביר לי מה הבעיה הנובעת מהבדיקות , והאם יש צורך בהמשך ברור. ראוי לציין שאני עייף בצורה קשה. בברכה יקי
09/09/2008הבדיקות שאתה מציג הן של ספירת הדם שבה נספרים הגופיפים השונים שנמצאים בנוזל הדם: כדוריות אדומות, כדוריות לבנות וטסיות דם. מספרם התקין תלוי בגיל, מוצא עדתי ומצב בריאות. לא ציינת את גילך והמוצא שלך אך נראה לי שללא קשר לנתונים הללו מספרם של 3 המרכיבים הוא נמוך, מצב שקרוי ברפואה "פאנציטופניה" . מצב זה יכול להגרם מסיבות רבות ומגוונות ודורש בירור מעמיק. אם נוסיף את העובדה שאתה מתלונן על עייפות יתר הרי שמן הראוי לפנות בהקדם לרופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהחיים07/09/2008מהן המחלות הכי נפוצות בבוליביה שעלי להזהר בהן? אני נוסע בחודש הבא. תודה רבה
08/09/2008המחלות הזיהומיות השכיחות ביותר מועברות בארצות העולם השלישי בעיקר באמצעות מים ומזון או באמצעות יתושים. כך למשל הוירוס שגורם לצהבת מסוג A וחיידק הסלמונלה שגורם לדלקת של המעי מועברים באמצעות מים ומזון ולעומתם מחלות כגון מלריה וקדחת צהובה מועברים באמצעות יתושים.
ההמלצות כנגד איזה מחלות כדאי לחסן את המטייל תלויות במספר גורמים. בין השאר, משך הטיול, אופיו, תנאי המגורים, האזורים הגיאוגרפיים, מצב בריאותי קודם ועוד.
כדי לקבל המלצות פרטניות לגבי הטיול שלך כדאי לפנות למרפאת מטיילים באזור מגוריך. מרגע מתן החיסונים ועד התחלת יצירת נוגדנים דרוש לגוף זמן של כשבועיים לפחות. חלק מהחיסונים ניתן במספר מנות עם מרווחים של ימים על חדשים בין מנה אחת לשניה.
מאחר ואתה עומד לנסוע בעוד חודש אתה צריך למהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לפני הריוןעינת03/09/2008שלום, אני בתהליך של נסיון להכנס להריון ועליי להשלים זריקות דחף אחרונות להפטטיס A והפטטיס B. מעוניינת לדעת מהן ההמלצות לגבי מתן החיסונים בסמוך להריון? האם יש צורך להמתין לאחר החיסון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיסון לפני הריון
03/09/2008אין כל מניעה ממתן החיסונים שאת מזכירה בתקופה שלפני הריון ואין צורך לדחות הריון מתוכנן בעטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם רומנטיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עודאורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)