מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלבקת חוגרת והדבקת תינוקת באבעבועותמיכל25/08/2014
שלום,
אני בת 35. חליתי בשלבקת חוגרת. יש לי תינוקת בת כמעט 7 חודשים שיש חשש שנדבקה באבעבועות רוח במגע עם השלפוחיות, למרות שהקפדתי לכסות אותן. היא יונקת והשלפוחיות נמצאות מתחת לשד.
רופא המשפחה והילדים (אנחנו חיים בחו"ל) התייעץ עם מומחה בקשר לאפשרות של מתן חיסון נגד אבעבועות רוח למרות גילה הצעיר.
השאלה שלי היא מה יותר מסוכן בשבילה - הסיכוי שנדבקה ושהיא תחלה בגיל 7 חודשים, או הסיכון שבחיסון בגיל כל-כך צעיר.
תודה רבה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבקת חוגרת והדבקת תינוקת באבעבועות - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2014יש טיפול לאבעבועות רוח ואז המחלה הרבה יותר קלה. הייתי ממליצה במקרה כזה פשוט לטפל בילדה במידה ותהיה מחלה קלינית ולאחר מכן לאחר גיל שנה לבדוק נוגדנים בכדי להחליט האם היא זקוקה לחיסון. החיסון פחות יעיל בקטנים ואז לעיתים יש צורך לחזור עליו בשלב יותר מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחננתלעזרה לאן לפנות ואילו בדיקותחרדה מאוד24/08/2014
רב הנסתר על הגלוי שלום דר, לפני כחצי שנה בגדתי בחבר שלי עם שני בחורים עם אחד במשך שנה והשני סתם פעמיים לאחר ששכבתי עם ה''סתם פעמיים'' שכבתי עם זה שאני בוגדת איתו שנה וחצי לאחר כמה ימים הוא התחיל לשלשל סליחה על התיאור ( פשוט השתין מהתחת במשך שבוע וחצי) מלווה בחום , זעה בלילה כאבי גרון ובלוטת לימפה לאחר בדיקות זיהו הליקובאקטר.. שאין שום קשר בין לבין התסמינים.. נבהלתי עשיתי בדיקות דם כלליות כי הבנתי שיש קשר בין איידס לבין הלימפוציטים ובאמת הלימפוציטים ירדו בצורה חדה מאשר שעברה 25% לעומת שנה שעברה 35 ו1.8 לעומת 2.8 עוד יותר נבהלתי הלכתי ועשיתי בדיקות hiv במשך שלושה חודשים כל חודש ויצאו שליליות לאחר מכן שכבתי עם חבר שלי שאני איתו 7 שנים 4 ימים אחרי ששכבתי איתו יצאה לו גולה בבית השחי ופריחה לא מגרת מתחת לעור ועיגול כחול מאוד מדויק מתחת לעור והוא לא קיבל מכה.. אחרי חודש התחילה לו שפעת עם שיעול חזק במשך שלושה שבועות שעברו לבד עוד יותר נבהלתיועשיתי עוד 3 בדיקות במהלך החצי שנה האחרונה הכל תקין סיפרתי לחבר מה קורה וגם הוא הלך לבדיקה אחרי 3 וחצי חודשים ויצאה תקינה אך כל התקופה הזאת אני סובלת מדלקות בפצעים שאני מגרדת עד זוב דם ומתנפחות לי הבלוטות כאבי גרון ואוזניים בלי סוף שלא מוצאים ממה הם גם בחודש הראשון היה בי ובבן זוגי נקודות אדומות בגוף ממש מסורטטות שבאו והלכו לבד לאחר כל זה נפגשתי עם רופאים מומחים לאיידס ברמבם שאומרים תשמעי כל מה שאת אומרת מכוון לאיידס אבל זה לא.. ולא נותנים לי לעשות בדיקות נוספות… אני עוקבת כבר חצי שנה אחרי הפורום שלך ומבינה שבאמת יש לך הבנה רחבה בתחום סליחה על ההודעה הארוכה אשמח לתגובתך האישית בנושא גם אם לאחר מכן אצטרך להפגש איתך בתשלום פשוט רב הנסתר על הגלוי בבקשה תייעץ לי תסביר לי מה אתה חושב אני כבר אובדת עצות. לאיזה רופא לגשת אילו בדיקת לבקש? בבקשה תנסה להסביר ולעזור לי. תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחננתלעזרה לאן לפנות ואילו בדיקות - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2014לאחר שעשית כל כך הרבה בדיקות לאיידס אפשר לומר בודאות כי לא נדבקת וזה לא ההסבר לתלונותיך השונות.
יתכן שהיה צרוף מקרים לא מוצלח ויתכן כי מדובר במחלה אחרת. בכדי לתת חוות דעת אמיתית ובעלת משמעות יש צורך במפגש ובדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה
חרדה מאוד29/08/2014תודה אני אגש אלייך אפשר בבקשה למחוק את ההודעה שלי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV שלילי בשבוע 7חנית22/08/2014
הריון רביעי, שבוע 7.
CMV שלילי. מה זה אומר? מה המשמעות לגבי העובר?
בנוסף, מלבד שק הריון, נמצא שק נוזלים 7 מ"מ, עם נקודה אקוגני. מה זה אומר?
אשמח לתשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV שלילי בשבוע 7 - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2014לגבי הממצאים בבדיקת האולטרסאונד - יש להתייעץ עם מומחה בנושא.
לגבי CMV - זה אומר שיש לך סיכוי להדבק ב-CMV. תחלואה ב-CMV בהמלך הריון יכולה להיות מסוכנת לעובר ולכן חלק מהרופאים ממליצים על מעקב לודא כי לא נדבקת על ידי ביצוע בדיקה סרולוטגית בטרמסטר ראשון ובטרימסטר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינוח ביצים לא מבושלות שבוע 25מאיה22/08/2014
שלום!
לפני שבועיים אכלתי קינוח שישב חודש במקרר מביצים לא מבושלות .
לאחר כמה שעות תקפו אותי כאבי בטן ושלשול. וכעבור שבוע וחצי שוב בחילות וכאבי בטן.
מה הסיכוי שנדבקתי בליסטריה והאם ניתן כרגע לעשות משהו..?
תודה רבה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינוח ביצים לא מבושלות שבוע 25 - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2014ישנה אפשרות שנדבקת בליסטריה אם כי היא נמוכה במידה והקינוח היה במקרר כל הזמן. אין כעת מה לעשות. במידה ותפתחי חום יש לקחת תרבית דם ולחשוב שליסטריה יכולה להיות הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מאיה02/09/2014תודה.
יש לציין שהרגשתי רע במשך יום חד בלי חום.במידה וחליתי,האם בשלב הזה אפשר לדעת אם גם העובר נדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2014ברוב המקרים כשהעובר נדבק גם האם חולה, או שיש ירידה בתנועות עובר ומעקב ההריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהמוריה22/08/2014
שלום רב,
כבר שנתיים וחצי בבדיקות דם של מופיע ebv igm חיובי ובנוסף לימפוציטים גבוהים וניוטרופילים נמוכים.
לא מסוכן שהנגיף נמצא ככ הרבה זמן בגוף ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2014נגיף EBV נשאר בגוף אצל כל מי שחלה בו ללא קשר לרמת נוגדנים כנגדו. זה המצב הרגיל של הנגיף ואין בכך סכנה. לעיתים רמת IGM נשארת גבוהה במשך תקופה מאד ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתשיר19/08/2014
שלום ד"ר
לפני כיומיים הבחנתי בשריטה ברגל שמאל, לא גדולה כלכך, אבל טיפה כואבת. אינני יודעת מהיכן קיבלתי אותה
אני מאד מפחדת ממחלת הכלבת ויש לי מחשבות רעות על זה כאשר אני נפצעת בלי לדעת ממה.
הייתכן שניתן להישרט ע"י חיה שיש סיכוי שנגועה כמו עטלף שנכנס לחדר בזמן השינה בלי להרגיש או בלי להתעורר? אנחנו ישנים לרוב עם חלון מעט פתוח שנראה כמשאיר מקום לבע"ח כאלו להיכנס.
הלכתי לרופאת המשפחה שלי והיא שללה אופציה של כלבת מכיון שהמחשבה שתיארתי בפניה לא נראית סבירה (היא גם אמרה שאין כלבת באיזור המרכז). האם יש לדעתך צורך להתייעץ בנוסף עם משרד הבריאות למרות שיש סיכוי מאד גדול שאני מדמיינת? לא ראיתי מעולם עטלף בחדר שלי, ולא התעוררתי בלילה מכאב כזה או אחר, אבל קראתי סיפורים מזעזעים על העניין הזה.
יש לציין שחוסנתי בעבר (כמעט שנתיים) כנגד כלבת.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2014מסכימה לגמרי עם רופאת המשפחה שלך. אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לפולאורית18/08/2014
שלום רב,
לפני מספר שנים אכלתי פול והופיעה לי פריחה על הגוף (עיגולים נפוחים).
ברצוני לדעת האם זה אומר בהכרח שיש לי חסר באנזים G6PD.?
איך ניתן לבדוק את זה? האם קופת החולים מבצעת בדיקה זו?
היה לי חשד לדלקת בדרכי השתן וקיבלתי ציפרודקס , לקחתי 2 כדורים ואני לחוצה כיוון שראיתי שכתוב לא לקחת אם יש G6PD. האם להפסיק את הטיפול?
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לפול - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2014אין בעייה לקחת ציפרודקס בחסר G6PD.
יש בדיקת דם שבודת את החסר של האנזים. תתיעצי עם רופא/ת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרק אפרותי18/08/2014
שלום
אני מקווה שכתבתי נכון, האם יש חיידק כזה (קרק אפ)?
בן משפחה שמאושפז כמה שבועות בבית חולים, היום תלו מעל מיטתו שלט "בידוד מגע", האחות אמרה שיש חשד לקרק אפ.
במה מדובר? איך זה מגיע? ומה הכוונה ב"חשד"? אני מניחה שמדובר על תרביות.
יש לזה טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרק אפ - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2014לא מכירה את השם זה. ככל הנראה מדובר בחידיק שדורש בידוד ואת על פי צמיחה בתרביות שנלקחו מהחולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבקת חוגרתחנה13/08/2014
האם זה נכון שאנשים שחלו בשלבקת חוגרת אינם מחוסנים כנגד חזרת המחלה? מה יש בחיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבקת חוגרת - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2014די נדיר לחלות בשלבקת חוגרת פעמיים אבל זה בהחלט מתואר בספרות, בפרט עם הארוע הראשון היה בגיל צעיר. החיסון מגן מפני שלבקת חוגרת ללא קשר להאם היתה התתלקחות של שלבקת בעבר או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלבקת חוגרת - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2014הסיכוי של מי שחלה בשלבקת חוגרת לעבור ארוע נוסף של שלבת הוא נמוך אבל לעיתים ברבות השנים מופיע גם ארוע שני. החיסון מגן בפני הארוע השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס 2שרון13/08/2014
שלום,
אני בת 52, נדבקתי לפני 8 חודשים בהרפס 2. היו לי 2 התפרצויות שנגרמו מקרע העור בזמן קיום יחסי מין.
אני מטופלת באובסטין פעמיים בשבוע.
אתמול שוב הופיע פצע, למרות שאין כרגע בן זוג = יחסי מין.
הייתי לא מזמן אצל רופאה מומחית למחלות זיהומיות שאמרה שכשיהיה לי בן זוג יש אפשרות שאטול זובירקס 400 ביום כדי למנוע התפרצויות והדבקה.
האם זה מונע הדבקה ב100%? והאם ניתן לבלוע כדור זה לכל החיים? אם לא אז לכמה זמן ברצף מותר.
חוץ מזה...בינתיים אני לא לוקחת זובירקס אבל אם מופיע לי פצע...לקחת זובירקס? ובאיזה מינון? ולכמה ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס 2 - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/08/2014אי אפשר לתת יעוץ מסוג זה באינטרנט.
באופן כללי מומלץ לקחת טיפול מונע כאשר יש הרבה התלקוחיות בשנה - על פי הספרות מעל 7.
הטיפול הוא לכמה שנים אבל יש תמיד שיקולים בעד ונגד ללקיחה של טיפול לאורך שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירציהראובן12/08/2014
שלום
אדם מבוגר ששואף לריאותיו כמות גדולה של תוכן קיבה, מה זה עושה לריאות? (מעבר לקוצר נשימה וירידה הסיטורציה)
הדלקת ריאות מתפתחת מיידית? (עם סימנים של חום ועליה בלויקוציטים)
האם תוכן הקיבה שכולל גם מיצי קיבה גורם לנזק נוסף לריאות?
והאם תמט ריאתי שנגרם מזה, הוא הפיך? מה בעצם גורם לתמט? ומה מרפא את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירציה - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2014כל מה שרשמת נכון. יכולה להגרם דלקת ראות כתוצאה משאריות אוכל וחומיציות הקיבה. זה קורה ביומיים הראשונים לאחר שאיפת התוכן ובא לידי ביטויי בחום, עליית לוקיציטים, שיעול, קושי בנשימה. לעיתים נדירות גם יכול להיות תמט ראתי.
במקרים קלים המחלה עוברת לבד. במקרים יותר קשים יש צורך במתן אנטיבוטיקה. במקרים קשים יותר יש צורך בהשגחה של בית חולים ולעתים גם בהנשמה.
בתמט במידה והתרחש נפתח או על ידי טיפול באנטיביוטי או על ידי הכנסת צינור לראות וניקוי האזור שעבר תמט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות באבולהאנונימי12/08/2014
אם הייתי בשירותים שהיה בו בעבר חולה אבולה ונייר הטואלט שלי
נגע בקיר הפנימי של השירותים (החלק הרטוב מהמים של השירותים ולשם זורקים את הנייר טואלט ומתי שפולטים את הצואה,הצואה נוגעת בקיר הזה) והנייר טואלט הזה נרטב לאחר שנגע בקיר הפנימי של השירותים וניגבתי עם זה,אז השאלה היא האם
אני יכול להידבק באבולה כתוצאה מהניגוב אם הנייר הזה?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות באבולה - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/08/2014איננו יודעים מאחר שלא כל הפרטים לגבי מחלה זו ידועים.
בכל מקרה אין אבולה בארץ כך שאין מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV הצילומיכל11/08/2014
אני בהריון שבוע 28 פלוס 3 ימים.
לא מחוסנת לCMV .
יש לי ארבעה ילדים כשהקטן בן שנה וחצי.
כל חודש אני עושה בדיקת דם ל CMV והתשובה שלילית ושאני לא מחוסנת.
כל ההריונות כולל ההריון הנוכחי אני שומרת על הגיינה, שוטפת ידיים לפני האוכל, שוטפת ידיים אחרי החלפת חיתול, לא מנשקת את הילדים רק מחבקת. לא אוכלת מפה לפה.
היום האכלתי את התינוק בן השנה וחצי עוגה , הילד לא סיים את העוגה ובטעות חשבתי שזו הצלחת שלי ואכלתי מהעוגה שלא סיים ומאותו המזלג שלו.
לילד אין חום , ואני לא יכולה לדעת אם יש לו CMV כי לא תמיד יש סמפטומים .
במידה וכן יש לו CMV ,מה הסיכוי להידבק בדרך זו ב CMV ?
כמה זמן אחרי ההדבקה אני יכולה לעשות לעצמי בדיקת דם לראות אם נדבקתי ?
האם מהחלה מדבקת רק כאשר היא פעילה ויש ממש עליה של נוגדנים בדם או גם כשאותו ילד רק נחשף למחלה ועדיין אין עדות בדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה לצעור הצילו למסך של המחשב
איציק מפליציק11/08/2014עד מחר.
הוא יענה לך מייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV הצילו - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/08/2014הדבקה בשבוע כל כך מאוחר ב-CMV נחשבת לפחות מסוכנת מהדבקה בשלבים יותר ראשונים של ההריון. לוקח כ-3-4 שבועות עד שהנוגדנים הופכים לחיוביים.
בהנתן זה שהילד בריא הסיכוי להדבקה אינו גבוה. ניתן לעיתים להדבק גם מאנשים לא סימפטומטים אבל הסיכוי לזה הרבה יותר נמוך מאשר באנשים עם סימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בצהבתמאיה07/08/2014
היום עברתי טיפול הסרת שיער אצל קוסמטיקאית שקודם לכן גילחה את האזור. להערכתי הסכין לא הייתה חדשה ולא מחוטאת. כשבאתי הבייתה ראיתי כי היא פצעה אותי והיה פצע מדמם. ברצוני לדעת מה הסיכוי שנידבקתי ומה עלי לעב\שות כעת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בצהבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/08/2014באופן עקרוני ניתן להדבק כך בצהבת.
אני מקווה שאת מחוסנת. ממליצה לודא שאת מחוסנת ואם לא אז להתחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת זיהומית
מאיה12/08/2014כמה זמן לאחר החשיפה ניתן להתחסן, הרי עברו כמה ימים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת זיהומית - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/08/2014אין מגבלה מבחינת הזמן וזה מומלץ בכל מקרה. החיסון יותר יעיל כמניעה ב-72 השעות הראשונות לאחר החשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותמשה07/08/2014
שלום
במידה ולאדם יש --- או ---אין חיידקי קולי .ואחרי יציאה אין אפשרות לרחוץ ידיים (טיול) לא מגיש לאיש אוכל . אבל נוגע בדברים שאחר כך ישתמש בהם או אוכל לבד ,האם יכול להדביק את עצמו ?
2-האם שנוגעים בקליפת ביצה או רק בנוזל החלבון בהכנת אוכל ,ונניח שיש בה חיידקי סלמונלה
ולא רוחצים ידיים וממשיכים לאכול אוכל אחר, האם אפשר להדבק ?
מהקליפה? מהנוזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/08/2014הדבקויות באופנים כאלו נדירות.
ממליצה להשתמש בנוזל לחיטוי ידיים שלא מצריך מים וסבון ואז אפשר לחטא ידיים גם בטיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)