מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבולהאאא09/04/2014
שלום..... שמעתי על וירוס האבולה.... לפני כמה ימים היינו בטיול באמסטרדם וחלקנו סיגריה עם מישהו ממוצא אפריקאי ועכשיו הבנתי שזה יכול להיות מדבק!!!!! יומיים אחרי המקרה נהיה לי נזלת, חום, כאבי ראש וגרון......... היום יצא לי קריש דם ענקי מהאף וקריש דם ענקי מהפות (אפילו שאני שבוע לפני המחזור וזה אף פעם לא קרה)........ מה לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבולה - תגובה
ד``ר יסמין מאור13/04/2014הסיכוי כי נדבקת באבולה מאד קטן. עד כה לא תוארו מקרים מחוץ לאפריקה.
בכל מקרה של חשש ממליצה לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה מנוזל מקדיםרוני07/04/2014
אם גבר שנגע בעצמו והיה לו נוזל מקדים על היד, על האצבעות שלו ואח"כ נגע לי בפיטמה ( שיחק צבט לי אותה ), כאשר הפיטמה הייתה עם חתך שקרה כשעה לפני האירוע מסכין גילוח , חתך קטן כחצי ס"מ בראש הפיטמה, (לאחר שנחתכתי ניגבתי את הדם ), אולם במידה ולוחצים על הפיטמה אז יוצא ממש מעט דם ולכן החשש שלי שהוא נגע בי בפיטמה וצבט אותה עם נוזל זרע מקדים, ( אני לא בטוח שהיה לו) אבל במידה וכן נגע נוזל מקדים בחתך הפתוח שלי תוך כדי צביטה
האם ישנו סיכון? או שצריך פתח ממש גדול וכמות רבה מאוד של נוזל?
החשש שלי מזה שהוא צבט אותי בפיטמה ואולי חלילה היה לו נוזל מקדים שחדר לחתך שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה מנוזל מקדים - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/04/2014זו לא נחשבת כדרך להדבקה ב-HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים לשעלתדנה06/04/2014
היי ד"ר,
שמעתי בחדשות שיש תינוק החולה במחלה ויש מקרי שעלת בארץ ונשים בהריון צריכות להיות מחוסנות.
אני בהריון כעת, אבל לא נבדקתי לשעלת.
נזכרתי שלפי 10 שנים הייתי חולה במן "דלקת ריאות" ללא חום אבל השתעלתי ממש, היו לי התקפי שיעול שכמעו נחנקתי ושלחו אותי למומחה ריאות והוא בדק נוגדנים ל:Whooping Cough Ab שזה שעלת. הסתכלתי כעת בבדיקות וראיתי שהתוצאה הייתה:.
IgM - שלילי
IgA - חיובי
לא נכתב כלום על IGG.
האם יש מצב שאני מחוסנת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים לשעלת - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/04/2014קשה לדעת כעת אם את מחוסנת. ההמלצה הנוכחית היא להתחסן לשעל בטרימסטר שלישי של ההריון בלי קשר להיסטוריה של חיסון או תחלואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV והיריון?חסויה02/04/2014
שלום רב.
אנחנו מנסים להיכנס להיריון ופנינו לרופא פיריון.
להפתעתנו, בבדיקות הראשונות אליהם נשלחנו נמצא CMV :(
לא זכור לנו מקרה שבו הייתי חולה בצורה רצינית, בטח שלא בחודשים האחרונים, וגם מעבר לכך.
אני בקופת חולים כללית.
תוצאות מחודש דצמבר האחרון (2013):
CMV IgG Positive
CMV IgM Positive
CMV AVIDITY 0.1
בתחילת מרץ 2014 ביצענו בדיקת CMV והתוצאות היו:
CMV IgG Positive
CMV IgM Positive
CMV IgM POS CMV IgM(Add.-VIDAS)
CMV AVIDITY 0.61 Borderline
התוצאות העדכניות מאתמול כעבור חודש(תחילת אפריל):
CMV IgG Positive
CMV IgM Positive
CMV IgM POS CMV IgM(Add.-VIDAS)
CMV AVIDITY 0.65 Index
האם מותר לנו עכשיו לנסות ולהיכנס להיריון?
כמה זמן עלינו לחכות?
במשך חודש שלם ה AVIDITY עלה רק מ 0.61 ל 0.65, מה זה אומר?
ומה אומר ה "index"?
תודה רבה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV והיריון? - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/04/2014אינני יכולה לתת יעוץ פרטני מסוג זה דרך האינטרנט לגבי סיכונים בכניסה להריון. לצורך זה יש לקבוע פגישה. באופן כללי ניתן להידבק ב-CMV בלי להיות חולים, אם ההדבקה היא בתקופה האחרונה זה עלול לסכן את העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאלין01/04/2014
שלום דר',
1. בהריון הראשון שלי (לפני שש שנים) עשו לי בדיקה לCMV וטוקסופלזמה שיצאו כי אני מחוסנת למעשה. האם כיום לאחר שש שנים שאני בהריון נוסף אני צריכה לבצע שוב את הבדיקות?
2. אכלתי היום בשר ולאחר אכילת מרביתו שמתי לב שהוא אדום.
מה הסיכוי לחלות בליסטריה לנשים הריון? ובאירוע זה בפרט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/04/2014בעיקרון מי שנחשף בעבר ל-CMV וטוקסופלסמה מחוסן ולא ידבק שוב ולכן אין צורך במעקב. יש מקרים נדירים של הדבקה חוזרת ב-CMV. לשיקול דעתך האם את מעוניינת להיות במעקב במהלך ההריון לגבי סיכון נדיר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןיקי25/03/2014
שלום רב
אני בת 71.
ליפני כחדשיים סבלתי משלבקת חוגרת ביד , אשר חלפה בינתיים .
האם אני יכולה לקבל חיסון נגד שלבקת ?
בברכה מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/03/2014רוב האנשים שלוקים בשלבקת חוגרת לא יחלו פעם שנייה ולכן אין המלצה מפורשת לקבל את החיסון במידה וכבר חלית בעבר.
יחד עם זאת אין מניעה לקבל את החיסון גם אם היה לך כבר ארוע של שלבקת בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםתת25/03/2014
יש לי כאבים באזור בית הבליעה(כאילו תקוע משו אבל אני אוכל רגיל ולא נתקע כלום - אני גם במעקב אצל גסטרו בגלל כאבי בטן ועשיתי גסטרוקופיה ויצא תקינה היא טוענת שיש לי מעי רגיז) לפעמים זה מקרין על האוזניים.הרופא משפחה לא ראה שום אודם בגרון ושלח אותי לבדיקות במשטח גרון - זה שלילי אבל בבדיקת דם Streptolysin 0 (ASLT) Ab הדבקה בחיידק הסטרפטוקוקוס מסוג A. התוצאה היא 717 כשהנורמה זה מקסימום 200 . האם זה אומר שיש לי את החיידק וזה הגורם לכאבים?
הרופא נתן לי ציפוויט למשך חודש האם זה הטיפול המקובל זה לא הרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/03/2014ASLO לא משמש לאבחון דלקת גרון, ואין קשר בין רמת הנוגדנים לבין השאלה האם כעת יש לך זיהום בגרון.
בדלקת גרון עדיף לטפל ברפפן או מוקסיפן למשך 10 ימים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטריה בסמבוסקדנה23/03/2014
יי דר אכלתי סמבוסק (סוג של) הייתה שם גבינה לבנה קשה כזאת ועוד גבינה לבנה שאין לי מישג מה טיבה.(בעלי אומר שזב נראה לו גבינה מהחנות אבל אני לא יודעת ומכאן החשש זה בטוח לא גבינה כחולה) הלחמניה נאפתה עם הגבינה בפנים אבל לא כל הגבינה הייתה מותכת לגמרי. הלחמניה נאפתה בטאבון והייתה טריה מאד. מה הסיכון לליסטריה?האם הליסטריה עמידה לכאלה טמפרטורות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה בסמבוסק - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/03/2014נשמע כי במקרה זה החשד לליסטריה נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כלבתדנית21/03/2014
שלום,
לפני כשנה ושלושה חודשים חוסנתי נגד כלבת. חיסון דחף ועוד 5 לאחר מכן. במשרד הבריאות נאמר לי שההגנה בשנתיים הראשונות היא מאה אחוזים. האם באמת ההגנה היא מלאה? מה קורה נניח במקרה של נשיכה קטנה ממכרסם (אני גרה באיזור המרכז) לא בטוח שזו אכן נשיכה, אולי זה סתם, בכל מקרה ראיתי סימן על הסנטר שלי של 2 נקודות ומעט דם יבש לפני יומיים, רופאת עור אמרה שזה לא נראה כמו נשיכה. האם עליי לפנות למשרד הבריאות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון כלבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/03/2014בכל מקרה של חשד לנשיכה וחשד לכלבת יש לפנות למשרד הבריאות.
מקובל שהחיסון תקף לשנתיים אולם אם יש חשד אמיתי לחשיפה לכלבת יש לפנות ללשכת הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריטה או נשיכה
דנית29/03/2014האם קיימת אפשרות להינשך או להישרט תוך כדי שינה ולא לשים לב? לא נתקלתי אישית בחולדה או עכבר בבית, אין רעשים או ציוצים בלילה, אז אין לי דרך להוכיח שראיתי, לא ירד לי דם בצורה קיצונית בבוקר, משרד הבריאות בתל אביב אומרים שבמקרה של נשיכת חולדה אין צורך להגיע אליהם.
בגדול ביררתי אצל כל גורם אפשרי ששלל את האפשרות הזו למרות הפחד שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריטה או נשיכה - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/04/2014מסימה עם מה שנאמר לך. קשה להניח שננשכת בלילה ולא התעוררת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת צהובהתהל19/03/2014
איך בודקים קדחת צהובה
האם יתכן שתופיע ללא חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת צהובה - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/03/2014קדחת צהובה היא מחלה מאד קשה מלווה בחום, צהבת וסימנים אחרים. המחלה לא קיימת בארץ. במקרה של חשד יש לפנות ליעוץ רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תרבית שתןאלה19/03/2014
שלום
לפני כשנתיים, בתרבית וגינלית התגלה סטרפטוקוקוס מקבוצה b.
לפני כחודש עשיתי Urine dipslide cult (הייתי בשבוע ה-26 להריון. כיום אני בשבוע 30).
תוצאות הבדיקה היו תקינות. לשאלתי:
האם תרבית השתן הנ"ל בודקת ממצא של סטרפטוקוקוס? האם יכול להיות שהחיידק נעלם?
תודה עך תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תרבית שתן - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/03/2014יתכן אי את כבר לא נשאית של החיידק.
בכל מקרה יש לבדוק אצלך נשאות ל-STRB וזה מבוצע על ידי משטח מהוגינה ומהאזור הפריאנלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחרונית17/03/2014
שלום רב. בזמן הריון גילו לי שאין לי נוגדנים לאבעבועות רוח, למרות שהייתי חולה בוודאות. בעוד 10 ימים אני צריכה לעשות לבן שלי חיסון mmrv . האם אני יכולה להידבק ? האם יש טעם שאעשה חיסון לפניו? או ביחד איתו ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/03/2014חיסון של בני משפחה ב-MMR מומלץ בלי קשר להיריון או מחלות אחרות אצלך.
אם את בהריון את לא יכולה לקבל חיסון MMR.
אם את לא בהריון מומלץ לקבל לפחות מנה אחת בבגרות. בכל מקרה לפני כניסה להריון יש לבדוק נודגנים לאדמת.
חיסון הבן מגן עליך מהדבקות במחלות הללו ולכן הוא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטריה וטוקסופלזמה בביצה חיהדנה14/03/2014
היי דר אני בהריון ומאד מודאגת. קניתי עוגה קטנה ורציתי לטעום אותה נתתי ביס ממש פצפון על הלשון ואז נחרדתי שמדובר בקרם מביצים חיות(לפי הטעם). האם יש טוקסופלזמה וליסטריה בביצים חיות?מה הסיכוי לקבל את זה מנגיעה קטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה וטוקסופלזמה בביצה חיה - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/03/2014הבעייה בביצים חיות היא בעיקר סלמונלה.
בדרך כלל הקרם ביצים מחומם על מים חמים ולכן באופן כללי אמור להיות נקי מחיידקים. כמו כן ברוב המקומות מגישים ביצים ממקומות מסודרים כמו תנובה ולכן הביצים הן ללא חיידקים או מזהמים אחרים.
בכל מקרה הסיכוי להדבקה בנגיעה קטנה מאד קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטפילוקוקוס אוראוסדרור12/03/2014
ד"ר שלום רב,
אשתי (אישה בריאה בד"כ, צמחונית ככל וזה חשוב...) בת 30 עברה לפני כחודש וחצי תאונת דרכים בה שברה שברים רבים את ידה מעל מרפק שמאל.
היא נותחה והשתילו לה פלטינות וברגים (בית חולים נהריה).
לאחר מספר ימים שוחררה כשהניתוח מוגדר כטוב מאד וכעבור כחודש אושפזה שוב בגלל דלקת שהתפתחה במקום הניתוח.
ניתחו שוב לצורך ניקוי וכעבור מספר ימים הודיעו לה שנלקחה תרבית ונמצא שיש לה סטפילוקוקוס אוראוס.
היא מטופלת כעת בריפמפין + צפמזין (את הצפמזין קיבלה עוד קודם לכן).
מצד אחד אנו מקבלים מידע שמדובר בחיידק שכיח, להבנתי שרגיש לטיפול שהוא מקבל.
מצד שני ישנו רושם שמדובר בחיידק מסוכן ואלים עם סכנות רבות.
ראשית רציתי לבקש הסבר קצר האם החיידק מסוכן ועד כמה שכיח סיבוך חלילה.
שנית האם לדעתך הטיפול הוא מתאים ונכון או שאולי כדי להוסיף/לשנות?
שלישית הוסבר לנו שבכל מקרה מדובר בטיפול ארוך ויתכן שאף היא תשוחרר בשלב כלשהו (שלא מדברים עליו כעת) עם התקן לוריד והיא תחבר לעצמה אנטיביוטיקה, מה דעתך על טיפול שכזה.
היא וכולנו מצויים בחוסר ודאות נוראי ובחשש עצום (וככל הנראה עושים סוג של טעות שניזונים ממידע בעקרו מלחיץ מאד באינטרנט).
אשמח מאד לתשובותיך המלומדות ותודה רבה מראש על זמנך היקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפילוקוקוס אוראוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/03/2014זהו חיידק מאד שכיח שמצוי על העור של רבים מאיתנו. החיידק הזה יכול לגרום למגוון מאד רחב של מחלות מזיהומי עור פשוטים ועד זיהומים קשים ביותר המצריכים אשפוזים ממושכים בבית החולים. חומרת הזיהום תלויה במיקום, בתכונות החיידק ובתכונות החולה שנדבק בחיידק.
זהו גם חיידק נפוץ בזיהומים שלאחר ניתוח. כאר הזיהום מערב עצם, מפרק ובפרט כאשר הזיהום מערב גופים זרים כמו ברגים, פלטינות וכו' הטיפול ממושך ונמשך שבועות עד חודשים. לעיתים קרובות גם נותנים המשך טיפול באנטיביוטיקה לוריד בבית.
ספציפית לגבי התאמת הטיפול למקרה - אינני יודעת. לצורך קביעה זו צריך לראות את התכונות של החיידק, לראות את הפצע, ואת כל הפרטי המקרה, בדיקות דם שונות, צילומי רנטגן ופרטים מה בדיוק נעשה בניתוחים השונים. זה יכול להתבצע ביעוץ במרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהz11/03/2014
Streptolysin 0 (ASLT) Ab
717
בקטריולוגיה
Throat Culture
.ונמצא שלילי Strep. A :נבדק ל
אם בבקשה תוכלו לעזור לי בפיענוח..יש חיידק או אין?
ומה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/03/2014הבדיקות אומרות שבזמן ביצוע הבדיקה קרוב לודאי שלא היה חיידק בגרון משם נלקחה התרבית. יש נוגדנים כנגד החיידק מה שמעיד שמתישהו בעבר חלית בחיידק זה - דבר מאד שכיח באוכלוסיה. כל זה בהנחה שהבדיקות נעשו לא בזמן טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)