פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונה עם תן - שועל
    יוסף
    14/10/2014

ד"ר יסמין שלום רב,
    נסעתי עם רכבי יחד עם אשתי והתינוקת שלנוו לצערי הרב שועל / תן קפץ לגלגל האחרוי של הרכב ונדרס. מה שגרם לבהלה רבה ברכב. רציתי לדעת האם יש סיכון כלשהו בהקשר של הידבקות בכלבת כתוצאה מדמו של בעל החיים על הרכב אשר יצאנו לבדוק את התאונה ונגענו בחלקים מהרכב או חלילה מתוך מערכת המיזוג לרכב.. קצת חרד אבל חייב לשאול..האם את מציעה לנו להתחסן כנגד כלבת? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונה עם תן - שועל

הוספת תגובה

• תאונה עם תן - שועל - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/10/2014

הסיכוי להדבקה אני בדרך! זו קלוש וזו אימה נחשבת לאינדיקציה למתן חיסון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידקים
    עדי
    13/10/2014

בת 34. ברקע לופוס. היום הנחתי את האצבע על מסך טביעת אצבע בכניסה למקום עבודתי. המסך היה שומני( רובץ חיידקיםני מניחה היות ומניחים בו אצבע מאות עובדים ביום). לאחר חמש דקות בלי לשים לב באותה אצבע בצעתי חתיכת לחמנייה ואכלתי אותה. אני חוששת מאד היות ובטוח עברו חיידקים רבים מהאצבע ללחמנייה אותה אכלתי. שאלותי: 1. מה הסתברות ההדבקה בעיקר לאור העובדה שעכשיו היא עונתה וירוסים והשפעת וברקע לופוס. 2. מהו זמן הדגירה הממוצע לחיידקים הנמצאים על מסך שכזה? 3. האם ניתן בשלב זה למנוע את התפשטות הומרוס או החיידק בגוף? מודאגת מאד. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיידקים

הוספת תגובה

• חיידקים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/10/2014

מאד נדיר להדבק כך ואין מקום לדאגה למרות הרקע הרפואי המתואר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום פתאומי
    יובל
    13/10/2014

שלום

האם ייתכן מצב של חום גבוה 39.1 במדידה היום בשעות הצהרים(נמדד ב2 מדחומים שונים) שהוא לא על רקע זיהומי וייעלם לאחר מכן כאילו לא היה, במדידות חוזרות במשך היום היה 36.5 בערך, וזאת לאחר מתן אופטלגין חד פעמי? (יש לציין שהזיע הרבה לאחר המדידה הגבוהה)
    יש מצבים של חום גבוה פתאומי (בבוקר היה תקין) שבא משום מקום ונעלם?
    מדובר בחולה מאושפז עם קליסטורדיום שטופל בונקומיצין פומי והפסיק לשלשל.
    על סמך המדידה הגבוהה הבודדת נלקחו תרביות ובוצע צילום חזה (שלא הראה מממצא חריף) והוחל טיפול בקוליסטין + ונקומיצין דרך הוריד במקום בפה.
    האם ייתכן והוא מקבל אנטביוטיקה שלא לצורך מאחר והכל מבוסס על מדידה חד פעמית שמאז לא היו חומים עד לכעת?
    החשש הוא בין השאר מחמת שככל הנראה הקוליסטרדיום הגיע עקב שימוש ממושך באנטיביוטיקות שונות.
    והאם ונקומיצין דרך הוריד יעיל גם לקוליסטורידיום?

תודה רבה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חום פתאומי

הוספת תגובה

• חום פתאומי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/10/2014

יש גם סיבות לא זיהומיות לחום. קשה לחא בדיקה לחוות דעה האם הטיפול האנטיביוטי מוצדק במקרה זה. ונקומיצין דרך הוריד לא יעיל לקלוסטרידיום. לקלוסטרידיום יש לתת ונשומיצין דרך הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת HIV לאחר טיפול מונע
    דני
    12/10/2014

דר יסמין מאור, שלום רב
    לפני כ-5 חודשים הותקפתי ע"י נשא HIV, שהזריק לי דם לישבן(לאחר כיומיים ממש נראו "שבילי דם" מתחת לעור)
    קיבלתי טיפול מונע ל-HIV כ-15 שעות לאחר החשיפה במשך חודש ימים,
    3-5 שבועות לאחר האירוע התסמינים הבאים:חולשה ועייפות, חוסר תיאבון, בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר,לימופוציטים גבוה מעל הנורמה,פריחה בצורות שונות(נקודות אדומות, מעין שריטות מתחת לעור ונקודות דם), בפה: פצעים+כיב אדום, זרמים בגפיים, תחושת "בעירה" באיזור הכבד,והבטן, תחושה כללית רעה מאוד!
    כפות רגליים וידיים אדומות כמו דם בתוכם,
    כפות רגליים שורפות,
    ניבדקתי HCV נוגדנים+PCR לאחר 3 חודשים-שלילי
    ניבדקתי HIV מס' פעמים רב החל מ-4 שבועות לאחר החשיפה ועד ל-4 וחצי חודשים אחרי החשיפה-שלילי,
    היום כ-5 חודשים לאחר החשיפה , רגליי "בוערות" במיוחד כפות הרגליים כמו "תחת אש"
    כמוכן הרגשה מעין "בעירה" בתוכי מחנק,
    אני משוכנע! שנידבקתי ב-HIV מאחר שחשיפה כזו בה הוזרק לי דם נגוע במזיד זה חסר סיכוי שלא אדבק, למרות הטיפול המונע...
    קראתי מאמרים בחו"ל שלאחר טיפול מונע-PEP הנוגדנים יכולים להופיע עד לחצי שנה מהחשיפה, האם זה נכון?
    אני מבין שכפות רגליי הבוערות זה גם סימן להידבקות ב-HIV?
    אני מעוניין להגיע אלייך באופן פרטי למעקב עד למציאת הפתרון לבעייתי...

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת HIV לאחר טיפול מונע

הוספת תגובה

• בדיקת HIV לאחר טיפול מונע-PEP

דני
    14/10/2014

כיום-5 חודשים מהחשיפה, מעבר לתחושת השריפה ברגליים, מעין תחושה של קוצים בידיים וברגליים,
    במיוחד ברגליים, תחושה כאילו "הרגל נירדמת"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת HIV לאחר טיפול מונע - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/10/2014

אשמח לקבוע איתך למרות שהסיכוי שנדבקת קלוש. שלח לי הודעה למייל שמופיע ואוכל לתאם אתך תור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת הפה
    רחל
    09/10/2014

שלום

באיזה דרך ניתן לאבחן האם לשון לבנה זה פטרת הפה או סיבה אחרת?
    הקושי הוא בין השאר מאחר ומדובר בחולה דמנטי שלא משתף פעולה ונועל את הלסתות, אך לעיתים מפהק ואז ניתן לראות בבירור לשון לבנה.
    יש לציין שהוא מטופל מזה כמה שבועות באנטיביוטיקות שונות עקב זיהומים שונים במסגרת אשפוז. (עוד לפני האשפוז היה בבדיקת שיניים תחת סדציה ושם הרופא שיניים אמר שיש פטרת הפה)
    והאם יש סיבה לחשוש שהפטרת בפה היא סימפטום למקומות נוספים? יש בדיקת דם שיכולה לזהות?
    והאם יש לזה טיפול חוץ ממריחה של דקטרין לפה? כי הוא לא פותח את הפה כך שאי אפשר למרוח שם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פטרת הפה

הוספת תגובה

• פטרת הפה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/10/2014

סביר שמדובר בפטרת במקרה זה.
    ההמלצה היא למרוח משחת דקורים או שטיפות פה עם נסטטין. נדיר שפטרת כזו מתפשטת לדם. יש גם ויפול בכדורים אך זה מצריך בדיקה של החולה בכדי להתרשם אם אכן זו הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת בפה?

דנה כהן
    19/12/2014

שלום רב,
    אני בחודש התשיעי להריון, ולפני שבוע התחילה לי תחושה מוזרה בפה של יובש אך אני מרגישה רוק כל הזמן בפה, בנוסף הבחנתי בכתמים לבנים ברירית הלחי באופן סימטרי .. הלכתי לרופא מומחה פה ולסת שאמר שאולי פטריה נתן דקטרין גל ואולי למרות שלדעתו ממש לא סביר אחת מתוך מחלות עור.
    אני שמה את הדקטרין ולא מרגישה שינוי בתחושה ולא רואה כי בכתמים פוחתים.
    אני מיואשת ומתוסכלת כי לא יודעת אם הגל הזה טיפול יעיל? במידה ואכן מדובר בפטריה.. והאם תחושת היובש המציקה קשורה בכלל לזה? ואיזה בדיקות עוד אפשר לעשות כדי להבין את הבעיה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת בפה? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    20/12/2014

האבחנה היא בעיקר על פי המראה ותרבית במטוש או ביופסיה.
    מציעה לפנות לרופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלודה
    יעל
    05/10/2014

שלום רב, בת 23. ישבתי בפינת אוכל ישנה, שיש עליה חלודה. רגל הכיסא נגעה לי ברגל,שרטה אותי אך לא ירד דם. רק נפיחות קטנה ואודם שירדו תוך כמה שעות. ביד היו לי שריטות שטחיות עוד קודם ואני חוששת שכשהנחתי את היד על השולחן הן נגעו בחלודה. האם יש לחשוש מכך? עברו מאז שלושה ימים. תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חלודה

הוספת תגובה

• חלודה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/10/2014

סיכוי למחלה אני בדרך! זו נמוך. בכל קרה כדאי לודא כי חיסון לטטנוס שלך בתוקף. יש לחדש את החיסון אחת ל-10 שנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת קרום המוח
    שיר
    05/10/2014

יצאתי עם גבר שסיפר לי שחלה בדלקת שהיה תינוק ועכשיו הוא בסדר
    לפני שבוע אמר לי שהתחיל לו הכאבים ואמר לי שאין לי מה לדאוג והוא מחוסן
    קראתי על זה שזה מדבק. ..
    וזה מרתיע אותי שוקלת להיפרד ממנו!
    הבריאות שלי בעדיפות ראשונה...

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת קרום המוח

הוספת תגובה

• דלקת קרום המוח - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/10/2014

אין מקום לידש מדלקת שהיתה בילדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני כמה ימים מצאתי שריטות מוזרות
    ניב
    04/10/2014

על היד שלי. התפתחה לי חרדה שאולי שרט אותי בעל חיים כלשהו והדביק אותי בכלבת אבל אני לא אכנס לחרדה עצמה כי בהיגיון אני מבין שהיא לא הגיונית.
    ללא קשר להיפוכונדריות או לא, השאלה תיאורתית - במקרה שחיה נגועה בכלבת הייתה שורטת אותי בצורה הזו - האם הנגיף יכול לחדור לגוף ולגרום למחלה?

אני מצרף תמונה >
    תודה

הוספת תגובה

• לפני כמה ימים מצאתי שריטות מוזרות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/10/2014

השריטה נראית שטחית ולכן הסיכוי להדבקה נמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי CMV
    אודי
    29/09/2014

שלום רב,
    לפני חמישה חודשים חליתי ב-CMV. התסמינים בעיקר בגרון ולאחר שלא נצפתה דלקת העניין נבדק והתגלה..
    כיום חש כי המחלה התפרצה שוב: שוב כאב גרון ללא מקור חיידקי ובלוטת לימפה נפוחה.
    בדיקות דם מרמזות על זיהום נגיפי (כדוריות דם לבנות מעט נמוכות וליפוטיצים מעט גבוהים 51% במקום 50%) כאשר ספירת דם מלפני חודש תקינה לחלוטין.
    ליתר ביטחון הרופא ביצע שוב בדיקת CMV.
    התשובה של IGM הינה "גבולי".
    מה זה אומר, אני חולה כרגע או לא?

8רופא המשפחה לא מבין בזה כול כך..
    האם במצב זה עדיין ייתכן שהתסמינים מהם אני סובל קשורים ל-CMV או שמדובר במשהו אחר.
    אציין שפרט לנפיחות בגרון ובלוטה נפוחה אין תופעות נוספות כפי שקרה בהתפרצות הראשונה של המלחה.
    כמו כן האם כאשר המחלה ,תגווע" סופית קרי ה-IGM יצא שלילי נפטרתי ממנה לנצח או שמא עלולה לצוף בעתיד שוב.

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי CMV

הוספת תגובה

• סבל מיותר

ענת
    30/09/2014

כמי שסבלה מ CMV כחודשיים הכי מאמללות בחייה כי לא טרחתי לחפש בגוגל
    אני ממליצה לך בדחיפות ליטול תרופה צמחית הנקראת אקטימור
    זה פלא רפואי שברפואה קונבציונלית לא יגיעו לרמתו גם בעוד 50 שנה.

תחפש בגוגל - אקטימור למחלת הנשיקה

אתה כבר תגיע לאתר של המטפל.

מרופא משפחה או רופא קונבציונלי לא יצא לך כלום מלבד דיבורים .
    אין להם תרופות לכלוום מלבד אנטיביוטיקה לכל שאר המחלות אין כלום.

תוך 3 - 4 ימים לא ישאר זכר לוירוס ואוליי תציל לעצמייך את החגים.

שמי ענת ובאתר רשמתי את חוות דעתי הכנה.

בהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי CMV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/09/2014

בדרך כלל חולים ב-CMV רק פעם אחת בחיים. יש הרבה מחלות וירליות נוספות שיכולות לגרום לתסמינים דומים למחלת הנשיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Saccharomyces boulardii
    דניאל
    29/09/2014

שלום

קראתי על כך שבזמן טיפול בונקומיצין לחיידק קלוסטרידיום מומלץ לשלב פרוביוטיקה מסוג "Saccharomyces boulardii".
    מה מיוחד בזה?
    האם במסגרת בית חולים נותנים טיפול בפרוביוטיקה?
    והיכן ניתן להשיג את זה בארץ?
    באם ישנן המלצות אחרות/נוספות, אשמח לדעת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    Saccharomyces boulardii

הוספת תגובה

• Saccharomyces boulardii - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/09/2014

אין בשלב זה עדויות חד משמעיות התומכות במתן פרוביוטיקה בזמן הטיפול ולכן טיפול זה לא מומלץ כבשגרה וגם לא ניתן במסגרת בית חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מודאג ומפחד...!
    דויד
    28/09/2014

שלום. (זה קצת מביך אבל אני חייב להוציא לבחוץ)
    באמצע מקלחת הרגשתי מין בלוטה קצת אדומה לייד פי הטבעת וזה ממש מלחיץ ומפחיד אותי!! צילמתי עם הפלאפון ושמתי לב שיש צבע ורוד בפי הטבעת ניראה כמו אוליי דלקת .. כאילו כמו פס מלמעלה למטה .. לעיתים ממש רחוקות מגרד.. אני ממש מפחד ללכת לרופא.. פחד מוות!! מה אוכל לעשות אולי יש מישחה ..?? מיתחנן לייעוץ..
    תודה מראש.. !

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד מודאג ומפחד...!

הוספת תגובה

• מאוד מודאג ומפחד...! - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/09/2014

צר לי אבל בלי לראות את הנגע לא ניתן להמליץ על טיפול. זה לא נשמע רציני ולכן אין מה להתבייש אלא פשוט ללכת להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקופלזמה אוראופלסמה טיפול יעיל
    הילה
    28/09/2014

בת 28, לפני שנה בעקבות כאבים בנרתיק נמצא בבדיקת PCR מיקופלסמה הומיניס ואוראופלסמה. דוקסילין וזטו לא יעילים. כבר שנה יש לי כאבים חזקים ללא ממצא אחר ולרופאים אין מושג לגבי טיפול אפקטיבי. בן הזוג שלי נבדק ויצא נקי. האם תוכל לעזור לי ולומר לי מנסיונך איזה טיפול כן אפקטיבי? אני חסרת אונים ואובדת עצות
    אשמח לכל עזרה
    תודה

הוספת תגובה

• מיקופלזמה אוראופלסמה טיפול יעיל - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/09/2014

לא בטוח כלל שהכאב קשור לבדיקות החיוביות מחידקים אלו. לצורך יעוץ יש להגיע בדיקה להתרשם ממהות הכאבים וגם לראות את מכלול הבדיקות שעשית עד כה. הטיפול שלקחת אמור להיות יעיל לחיידקים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון טטנוס דחוף
    שי
    23/09/2014

שלום, נחתכתי ממוט של מגב אשר נשבר באמצע נקיון. המוט מצופה במשהו עדין אבל מתחתיו היה כמו אלומניום או מתכת כזו ווזה מה שפצע אותי. החתך היה יחסית עמוק וירד דם יותר מכמה שניות עד שעצרתי חזק. האם יש לבצע חיסון טטנוס? קיבלתי חיסון כשהייתי בצבא בשנת 2006.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון טטנוס דחוף

הוספת תגובה

• חיסון טטנוס דחוף - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/09/2014

מוחלץ לחדש חיסון לטטנוס אחת ל-10 שנים ולכן אפשר לחכות עוד כשנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול בלתי ניסבל
    איתן
    22/09/2014

הפסקתי לעשן לפני כשבוע בהתחלה היו לי התקפות שיעול עם ליחה לאחר שלקחתי מרכחי ליחה יש לי מדי פעם התקפת שיעול והרגשה של חנק ? ממה זה יכול להיות . ? מה עושים? ניתן לציין שאין לי חום בכלל .

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול בלתי ניסבל

הוספת תגובה

• שיעול בלתי ניסבל - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/09/2014

שיעול באנשים המפסיקים לעשן נגרם בדרך כלל מכך שהראות מפנות את הלכלוך שהצטבר בהם במהלך שנות העישון. בדרך כלל אין מרכיב זיהומי ולכן גם לא מטפלים באנטיביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    אודי
    22/09/2014

שלום רב,
    בתחילת חודש מאי בהיותי בהריון נדבקתי ב-CMV הדקבה ראשונית.
    למזלי העובר לא נדבק.
    המחלה לא הייתה קשה ותסמיניה דומים לשל שפעת , אלא שנשאר לי גירוי קל בגרון מאז 0בבדיקת רופא נצפתה אדמומיות בלבד וליתר ביטחון נעשה משטח גרון שיצא תקין).
    לפני שלושה שבועות ילדתי וביב הלידה קיבלתי ,התקף" נוסף של CMV שמתבטא בהחמרה של כאב הגרון, ליחה, התנפחות של בלוטות הלימפה ובסיפרת דם ליפוציטים מעט גבוהים וירידה בכדוריות דם לבנות, מה שלפי רופא המשפחה מצביע על זיהום נגיפי.
    אגב בבדיקה מתחילת יוני יצא IGG 58 ובבדיקה הנוכחית IGG 67 כאילו לא עלה מספיק?
    IGM כמובן חיובי..
    אומנם אני לא בהריון אבל ממש סובלת מהעניין הזה. רופא משפחה לא מבין בזה הרבה וזיהומולוגים מטפלים בעניין רק בהקשר להריון. האם יש משהו שאני יכולה לעשות ועשוי לזרז החלמה \ היפטרות מהעניין.
    האם זה אקראי שדווקא לאחר הלידה התפרץ הווירוס ביתר שאת?
    תודה רבה מראש
    ל.י.

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• הפתרון שלא ידעת עליו ל CMV

ענת
    22/09/2014

מנדבת לך בשמחה את ההמלצה על התרופה הגואלת מ CMV
    שזו בעצם מחלת הנשיקה.

תחפשי בגוגל - אקטימור למחלת הנשיקה
    תגיעי לאתר של המטפל.

זה הטיפול היחיד בעולם למחלת הנשיקה ואני נרפאתי הודות לטיפול הגואל הזה.
    תוך 3 ימים לא יוותר זכר לוירוס.

את המלצתי רשמתי שם באתר.

ממליצה לך להזדרז כדי שהמחלה לא תתעצם ותשבית לך את החג.

אל תצפי מרופא קונבציונלי לכלום .

חג שמח ובריאות.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה