מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 4.4 התחילה להרטיב כל לילהעינת21/09/2012
שלום,
ביתי נגמלה בצורה קלה ומלאה בגיל 2.1. לעיתים הייתה מתעוררת בלילה ומבקשת פיפי. גם אם פעם ב4 חודשים לערך היה בורח לה, הייתה מתעוררת ומודיעה. לפני כ3 שבועות התחילה להרטיב כמעט בכל לילה. היא נכנסה לגן חדש בדיוק אז ואין לי ספק שזה קשור. היא שמחה בגן והקליטה שלה הייתה קלה למדי. מצאה את עצמה, ומצאה חברות. בגן הקודם עוד ישנה צהריים. בחופש ובסופ"שים כבי כמעט ולא. אין לי ספק שגם זה משפיע. היא הולכת לישון בשמונה בערב ונרדמת מיד. לפני כחצי שנה סבלה מביעותי לילה ואין ספק שהשינה שלה מאוד עמוקה.
ועכשיו לשאלה, ברור לי שיש גורמים סביבתיים שגורמים להרטבה. השאלה מה עושים. אני לא רוצה להציק לה עם טיפולים ועניינים ופשוט לתת לה זמן. בעלי חושב שכדאי לנסות להעיר אותה אבל לרוב הוא לא מצליח באמת. קראתי שלקחת לפיפי מתוך שינה זה גם לא פתרון אבל אני חושבת שאולי במקרה שלה זה יכול לפתור את הבעיה עד שהגורמים האמיתיים יעברו. זה ממש לא נעים לה לקום רטובה, למרות שאנחנו ממש לא מגיבים בחומרה אלא רק מנחים אותה להביא בגדים. התדירות כרגע היא 6 פעמים בשבוע..
תודה,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.4 התחילה להרטיב כל לילה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר21/09/2012נא הבהירי את שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
עינת21/09/2012האם לטפל ואם כן, איך? האם להושיב לפיפי מתוך שינה עד שהיא תתרגל לגן ותתרגל לא לישון בצהריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר22/09/2012נראה כי מדובר במקרה שגרתי של הרטבת לילה משנית. על ידי הערות יזומות בלילה תוכלו להשיג מידי פעם לילות יבשים אך לא תובילו לתיפקוד עצמאי של מערכת השליטה בשלפוחית. ההתערבות היעילה ביותר היא טיפול באמצעות זמזם הרטבה אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)