רגרסיה חודש לאחר גמילה

מנהל הפורום

ד``ר ברוך קושניר
ד"ר ברוך קושניר
לקביעת תור אצל ד"ר ברוך קושניר ללא פרסום בפורום
 
  • רגרסיה חודש לאחר גמילה
    שילה
    19/04/2017

    הבן הקטן שלי (ילד שני), בן שנתיים וחצי, עבר גמילה לפני כ4 חודשים, הגמילה עברה טוב ולאחר כשבוע גם לא היו פספוסים כלל. לאחר כחודש מהגמילה, בעקבות מטפלת בגן שעזבה וכנראה ריבוי ילדים שנגמלו באותו הזמן, נוצר מצב שהילד התחיל לפספס ( מבידקה מעמיקה, לעיתים היה מגיע והאסלה היתה תפוסה, לפעמים היה מבקש ולא שמו לב בגלל המחסור בכח אדם), בהתחלה פספוס - שניים ובבית הכל היה תקין, תוך כמה שבועות התהפך המצב והפך לכך שהוא מפספס רוב הפעמים, גם קקי התחיל לפספס, ונוצר מצב שכבר נהיה אפטי לתהליך. כרגע המצב הוא שכמעט בכלל לא מבקש ללכת לשירותים, כשיוזמים הוא אומר שאין לרוב ואז מפספס (לעיתים דקה או שתיים אחרי שנשאל). לאורך כל הדרך דאגנו לשמור מולו על רוגע, לשדר לו שהכל בסדר ולתת חיזוקים כשעושה בשירותים. ניסנו טבלת מדבקות כל פעם שמצליח אך איבד עניין מהר, פיפי פרס גם לא משך אותו. לרוב צריך לעבור שכנוע או התניה כדי ללכת לשירותים. לא ממש משתף פעולה עם התהליך. לאחר שמפספס הוא נדרש להחליף לעצמו (עם עזרה שלנו) וכשנשאל אומר תמיד שפיפי וקקי עושים בשירותים אך נראה כרגע שיותר מדקלם את זה.
    שקלנו להחזיר חיתול לפרק זמן כלשהו אך חששנו עקב אזהרות שאמרו לנו. יש לציין שאופיו הוא ילד עקשן.
    מה אתה ממליץ ד״ר?

    לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה חודש לאחר גמילה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נסיגב בהליך גמילה מחיתולים

    ד''ר ברוך קושניר
    19/04/2017

    מומלץ לפנות אל גורם מקצועי ולבנות תכנית פעולה מגובשת במטרה לפתור את הבעיה שנוצרה. בינתיים אפשר בהחלט חזרה לשימוש מלא בחיתול.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


