מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבת לילה כרוניתרונית04/12/2022
היי לכולם ,
יש לי ילד בן 7 , מרטיב באופן קבוע בלילה . לעיתים בורח לו גם ביום הילד מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז ( כך שפעמון אינו יעיל ). בנוסף בוצע ניסוי עם מינירין היה הצלחה של 50% .נשללו מומים מולדים. האם מישהו יודע להמליץ על אורולוג ילדים בעל ניסיון רב בטיפולים מסוג זה תודה לכל המשיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא מלאי שאלון אבחון
ד``ר ברוך קושניר04/12/2022נשמח לשוב אלייך עם התייחסות מפורטת
https://kushnir.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%A8%D7%98%D7%91%D7%94/
0526546111* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבות בגיל 4.7 שמתרחשים רק בחודש האחרוןנ.ש01/08/2018
בני בן 4.7 נגמל מטיטול בגיל שנתיים. לא היו קודם הרטבות ביום או בלילה
לאחרונה היו מקרים רצופים של הרטבות גם ביום וגם בלילה. כששוחחתי איתו אמר לי שלא הרגיש צורך בשירותים ונבהל שהרטיב
לאן לפנות? אני מודאגת.. לציין כי לא חלו שינויים בבית בחודש האחרון הוא בחופש רב הזמן איתי בבית
מה עלולה להיות הסיבה? לאיזה רופא לפנות ומה הבדיקות שצריך לעשות
אני מאוד לחוצה ומודאגת מהעניין. מנסה באמת להרגיע את הילד ואת עצמי כי היתה גמילה מלאה קודם וךא היה מפספס כל התקופה מגיל שנתיים עד ארבע וחצי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה משנית
ד``ר ברוך קושניר01/08/2018שלום רב. נראה כי מדובר בהרטבת לילה משנית המלווה גם בהרטבה בזמן ערות. ניתן בהחלט לפתור את הבעיה. אנו זקוקים לפרטים נוספים על מנת לקבוע אבחנה מדוייקת יותר. נשמח לעזור. נא התקשרו בברכה, ד"ר ברוך קושניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבות לילה אצל ילדה בת 3.5עינב04/07/2018
שלום רב,
בתי גמולה מטיטולים מזה כשנה- רק במהלך היום.
בלילות ממשיכה לעשות פיפי ועד לא מזמן עדיין ישנה עם טיטול.
לפני כחודש שמנו לב שבמשך כשבוע התעוררה עם טיטול יבש ועברנו לתחתונים.
בהתחלה זה עבד מצויין, והצליחה להתעורר כל בוקר בלי שיברח לה פיפי (למשך כשבוע וחצי)
מאז לפעמים מצליחה להתעורר יבשה אך ברוב הפעמים קמה עם פיפי במיטה. לפעמים מתעוררת מהפיפי ולפעמים לא (בורח לה כ- 3-4 פעמים בשבוע).
אתמול שמתי לה טיטול לפני השינה, כי התייאשתי כבר מההרטבות, מהחלפת המצעים, מהכביסות ומההתעוררויות באמצע הלילה.
מה ניתן לעשות ומהי הדרך הנכונה לטפל בדבר המטריד הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בגיל שלש וחצי
ד``ר ברוך קושניר04/07/2018שלום רב,
ניתן בהחלט לסייע לכם בפתרון הבעיה. לשם כך אנו זקוקים למעט יותר פרטים. נא מלאו שאלון איבחון באתר שלנו נשוב אליכם עם התייחסות מפורטת. בהצלחה. ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקי במכנסיים ילדה בת שנתייםSara30/06/2018
שלום, בתי בת שנתיים וחודשץ התחלנו גמילה בגיל 23 חודשים. כיום אין פספוסים כמעט ספציפי למעט בשנת הצהריים מדי פעם (בלילה עדיין עם חיתול). היא מאד מעדיפה לעשות פיפי בחוץ בעמידה ליד עץ 'כמו בנים' (מסביבה בגן ובבית כל המומחים במקביל הם בנים והיא רוצה כמוהם). קקי היא עושה בד'כ בתחתונים ומיד באה להגיד. לפעמים כן אומרת לנו לפני ואז מחזיקה עד השירותים בלי בעיה גם כשרחוקים. צריך לציין שהיא תמיד אומרת, לא קרה שהתיישבה על קקי או התעלמה, והיא כן רוצה לראות איך אנחנו זורקים את הקקי לשירותים ו'לעזור' לנקות. אנחנו מסבירים לה ועוצרים לנקות ולהתנקות איתה אבל קשה להגיד שיש שיפור.. נשמח לייעוץ איך עלינו להתייחס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות בבגדים
ד``ר ברוך קושניר01/07/2018נראה כי נדרש כאן איבחון מסודר ולאחר מכן התווייה של תכנית התנהגותית. מומלץ לפנות אל רופא הילדים ולבקש הפנייה למרפאה המתמחה בטיפול בבעיות שליטה בסוגרים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לילד בן 12מיטל זהבית25/01/2018
שלום. בעקבות הרטבת לילה ראשונית הבן שלי (12) נשלח לבדיקות דם ושתן. הגיעו כמה תוצאות מדאיגות. יש לנו תור רק עוד שבוע ואשמח אם תעזור לי להבין אותם. הבדיקה LDH תוצאה נפסל - דגימה המ תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה CK-CREAT.KINASE(CPK) תוצאה 270 U/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 20 200 סמן - הערך מחוץ לטווח 270 הערות והסבר הבדיקה KETONES- U STRIP תוצאה NEG תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה SPECIFIC GRAV-U STRI תוצאה 1.032 fL תוצאה לעומת טווח הנורמה 1.001 1.030 סמן - הערך מחוץ לטווח 1.032 הערות והסבר שם הבדיקה PH- U STRIP תוצאה 6.0 תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה PROTEIN- U STRIP תוצאה 50 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 0 30 סמן - הערך מחוץ לטווח 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר ברוך קושניר25/01/2018נא פנו אל רופא הילדים לקבלת התייחסות לבדיקות. אני ד"ר לפסיכולוגיה. לא ד"ר לרפואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה קורה לי?נער בן 14 מרטיב26/11/2017
אוקי אז ככה לפני שנתיים התחתי להרטיב בלילה אימי חשבה שזה כלום וקנתה מגן מזרן לאחר הלילה בלילה אחריו ברח לי עוד יותר אימי הזמינה לי תור לרופא הלכנו והרופא אמר שיש לי בעיה בפלפוחית השתן ושאני אמור לקחת תרופות וללבוש חיתול אימי הסכימה וקנתה לי חבילת חיתוליםdrynites לבשתי פעם אחת וישר ברח לי אימי שאלה אותי איך זה לפני ששמת את החיתול לא ברח לך וכשכן שמת ברח אמרתי לה שזה אולי בגלל הבעיה והיא הלכה בנתיים הלכתי להחליף חיתול לעצמי ושמתי חדש והלכתי לישון בבוקר בחיתול היה ממש מוצף ואני היתי חייב להחליף מהר בשביל לא לאחר לבית ספר בזמן בית ספר פיתאום ברח לי קקי ופיפי באותו הזמן ולא היה לי חיתול אז כל הכיתה הריחה את זה וברחה לצד השני של הכיתה אני בנתיים הלכתי למזכירות להיתקשר לאמא שתבוא לקחת אותי אז היא לקחה אותי הביתה ומהר רצתי לשרותים להחליף לחיתול כדי שלא יברח לי ואמא שלי ממש היתה מבוהלת ושאלה מה פתאום בורח לך ביום ואמרתי לה לא יודע ולמחרת באתי לבית ספר עם חיתול ואני היתי ממש נבוך בגלל שני סיבות אחד בגלל מה שקרה יום לפני וגם בגלל שהחיתול בלט וגם הריחו את הקקי ופיפי שעשיתי בחיתול וכל שיעור היתי צריך ללכת להחליף למזלי כיום הכיתה שלי כבר לא זוכרת את מה שהיה ואני הולך עם חיתול 24/7 בשביל שלא יברח לי בתחתונים כבר מצאתי דרכים איך להחביא את החיתול מבלי שיראו אותו אז בבקשה תעזרו איך לגרום לזה להיפסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שליטה בסוגרים בגיל 14
ד``ר ברוך קושניר26/11/2017מומלץ לפנות אל מרפאה מקצועית העוסקת בטיפול בעיות שליטה בסוגרים אצל ילדים ומתבגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבות לאחר הפסקת טיפול בזמזם פעמוןרעות18/11/2017
שלום
אני בת 16.5.
הרטבתי עד גיל 14 מדי יום
ובגיל 14 לאחר טיפול בפעמון זמזם הפסקתי להרטיב תוך כמה חודשים.
בהתחלה עוד פה ושם היו הרטבות אבל
מזה שנתיים אני לא מרטיבה בכלל!
אני אמורה לנסוע לראשונה לחו"ל עם משלחת של בית ספר.
פתאום צפו לי החששות שארטיב בגלל כל הלחץ של הטיול וכו'.
בדקתי באינטרנט וקראתי בפורום של פרופ' מומחה להרטבה שטיפול בפעמון הוא רק חלקי ואצל הרבה זה חוזר חזרה
וטיפול עם תרופות טוב יותר.
האם אחרי שנתיים שאני לא מרטיבה החשש שלי הוא הגיוני
או שאני כמו כל בן אדם אחר שנגמל לא משנה באיזה גיל ואיך
וכבר כמו כולם לא אחזור להרטיב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר18/11/2017שלום רב
סעי בשלווה לטיול
הטיפול באמצעות הזמזם הינו היעיל ביותר. שיעורי הישנות הבעיה הם הנמוכים ביותר מכל יתר הטיפולים
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמזם
רעות18/11/2017תודה רבה
שמחה מאוד לשמוע :)
האם שנתיים אחרי שנגמלתי בזכות הזמזם
כשאני בת 16 כבר
הסיכוי שאחזור להרטיב הוא כמו של כל בן אדם רגיל
שנניח נגמל בגיל צעיר? סיכוי אפסי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פעמון להרטבות של ילדה בת 11נירית05/11/2017
שלום
אני בודקת אפשרויות טיפול לבת שלי בת 11 בשל הרטבה.
פעמון נראה לי הכי נכון בגלל שזה לא תרופות.
עם זאת קראתי קצת כאן בפורום וראיתי שגם אחרי הצלחה של פעמון יש 20 ! אחוז סיכון שזה יחזור??
האם זה אומר שגם אם הבת שלי תעבור תהליך מוצלח ותגמל ונניח תפסיק להרטיב אז יש 20 אחוז סיכוי שיום אחד היא תחזור חס וחלילה וחס להרטיב למשל כשהיא בצבא או כבר תור אישה בוגרת?
האם זה כך??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר05/11/2017ככל שהשנים עוברות הסיכוי להישנות הבעיה הולך ופוחת. מכל מקום אחוז ההישנות של הרטבת לילה בעקבות טיפול מוצלח בזמזם הוא הנמוך ביותר מכל יתר הטיפולים האפשריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פעמון טיפול אפקטיבי לטווח ארוך?גלעד מקרית אונו04/11/2017
שלום.
הבת שלנו בת 15
מגיל 3 צמצמה הרטבה בלילה לבערך 1-2 פעמים בשבוע אבל בגיל 4 לאחר כניסה לגן ומחלת חום חזרה להרטיב.
מאז הרטיבה כמעט כל יום עד לאחרונה.
לפני 3 חודשים המליצו לנו בשניידר לקחת פעמון וההשפעה היתה די מהירה עם צמצום הימים הרטובים.
ב 30 ימים האחרונים היא הרטיבה רק פעם אחת.
בשבוע האחרון היא אפילו ישנה בלי פעמון.
רצינו לשאול
1. קראנו היום שגם אחרי הצלחה של פעמון בערך חצי מהילדים חוזרים להרטיב.
האם שיעור החזרה להרטיב הולך ויורד ככל שהזמן חולף
מאז הגמילה?
לצורך הדוגמא אם נניח 50 אחוז ב 3 חודשים הראשונים חוזרים להרטיב ואחרי שנה נניח 20 אחוז ואחרי שנתיים הסיכוי להרטבה חוזרת כבר כמו כל ילד?
או שלנצח מי שטופל בפעמון בסיכון גבוה לחזרה של הרטבה?
2. אחרי כמה זמן של גמילה מוחלטת אפשר להיות שקטים שגם סטרס של טיול עם הכיתה וכו',
לא יחזיר את ההרטבה חלילה לצמיתות ואז היא לא תגמל שוב?
הפעמון יעבוד שוב אם חלילה זה יחזור?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות הרטבה אחרי טיפול בזמזם הרטבה
ד``ר ברוך קושניר05/11/2017כ 80 אחוז מהמטופלים בזמזם אינם חוזרים להרטיב לאחר שהגיעו ליובש מחלט של חודשיים . 20 אחוז חוזרים להרטיב ואז חוזרים שוב לשימוש בזמזם. הישנות נוספת קיימת אצל אחוז נמוך מאד וגם אז חוזרים לשימוש בזמזם תוך הקפדה על שתיה מוגברת לשם חיזוק השלפוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקטיביות שימוש בזמזם
גלעד מקרית אונו05/11/2017תודה רבה על התשובה.
האם בטווח הארוך יותר, נניח אחרי שנה של יובש כשהבת שלי תהיה בת 16, ובגיל 18,
הסיכוי לחזרה להרטיב נשאר 20 אחוז גם בתור בוגרת???
או שבסופו של דבר אחרי שנה שנתיים יבשות בטווח ארוך הסיכוי להרטיב הופך להיות נמוך מאוד מאוד כמו כל בן אדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 הרטבה כל לילהלי23/06/2017
שלום. ביתי כמעט בת 7 מעולם לא נגמלה בלילה. מרטיבה כל לילה.לובשת טיטול. התחלנו טיפול במינירין .לא השגנו יובש מוחלט אך כמות השתן ירדה (הטיטול מעט רטוב לא עמוס). שאלתי האם יתכן שהמינירין יעיל למספר שעות מסויים.היא ישנה בערך 11-12 שעות בלילה? כמו כן למה יש לה כמות שתן גדולה כל כך בלילה? תודה מראש על מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר23/06/2017מטרת הטיפול חייבת להביא את הילדה למצב של יובש מחלט על בסיס עצמאי ללא אמצעי עזר כלשהם. במקרה שלכם הדרך היעילה ביותר תהיה לשלב את השימוש במינירין יחד עם טיפול באמצעות זמזם תוך כדי הפחתה הדרגתית של מינון התרופה. נא מלאו שאלון אבחון על מנת לקבל פרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שלוש וחודשייםיעל12/06/2017
בני בן שלוש וחודשיים. אנחנו מנסים לגמול אותו והוא לגמרי לא מבין מה אמורים לעשות.
כלומר - יושב על השירותים ולא מבין על מה צריך ללחוץ כדי שיצא לו... לפעמים ב'פוקס' הוא מצליח לעשות, אבל בדרך כלל לא.
מה אפשר לעשות? איך מלמדים את הדבר הבסיסי הזה?
תודהר בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
ד``ר ברוך קושניר12/06/2017מומלץ לפות אל מרפאה המתמחה בנושאים הקשורים בגמילה מחיתולים ובחרדת אסלה. בינתיים המשיכו להושיב אותו על האסלה מספר פעמים ביום על מנת לנסות. ככל שיצליח יותר פעמים כך יתקדם בנושא הגמילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ושאלה
יעל12/06/2017תודה על התגובה.
איפה יש מרפאה כזו באזור עמק יזרעאל?
אגב, לא נראה לי שמדובר אצלו בחרדה מהאסלה. אין לו שום בעיה לנסות, הוא פשוט לא קלט מה אמורים לעשות שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים
ד``ר ברוך קושניר12/06/2017מציע לכם לפנות אל רופא הילדים. לחפש באינטרנט. לדון בכל פרטי הנושא במסגרת הטיפול עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בהרטבת לילה אחרי מעבר דירהרגרסיה בהרטבה25/04/2017
שלום רב
בתי נגמלה מחיתול ביום ובלילה (כרצונה} בגיל שנתיים וחודשיים,חווינו חצי שנה של יובש במהלך הלילה וגם היא התעוררה מיוזמתה לפיפי בלילה..לאחר מכן עברנו לבית חדש ובמשך שלושה חודשים התעוררה לבדה בלילה לפיפי,אחכ היתה לה דלקת בשתן דיי סוערת עם בריחות רבות גם בלילה והחזרנו לה את החיתול,הדלקת טופלה אך עדיין היא מרטיבה כל לילה.האם הדבר הגיוני? יש לציין שהיא בת 3 כיום ואחיה בן 5.5 הפסיק להרטיב בלילה בגיל 3.9 שנים
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה משנית
ד``ר ברוך קושניר08/05/2017שלום רב. מדובר כאן במקרה מוכר של הרטבת לילה משנית. ניתן להמתין מספר חודשים . ייתכן והילדה תיגמל באופן טבעי. אפשר בגיל זה גם לזרז את תהליך הגמילה בלילה באמצעות עבודה התנייתית עם זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאת הרטבה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה חודש לאחר גמילהשילה19/04/2017
הבן הקטן שלי (ילד שני), בן שנתיים וחצי, עבר גמילה לפני כ4 חודשים, הגמילה עברה טוב ולאחר כשבוע גם לא היו פספוסים כלל. לאחר כחודש מהגמילה, בעקבות מטפלת בגן שעזבה וכנראה ריבוי ילדים שנגמלו באותו הזמן, נוצר מצב שהילד התחיל לפספס ( מבידקה מעמיקה, לעיתים היה מגיע והאסלה היתה תפוסה, לפעמים היה מבקש ולא שמו לב בגלל המחסור בכח אדם), בהתחלה פספוס - שניים ובבית הכל היה תקין, תוך כמה שבועות התהפך המצב והפך לכך שהוא מפספס רוב הפעמים, גם קקי התחיל לפספס, ונוצר מצב שכבר נהיה אפטי לתהליך. כרגע המצב הוא שכמעט בכלל לא מבקש ללכת לשירותים, כשיוזמים הוא אומר שאין לרוב ואז מפספס (לעיתים דקה או שתיים אחרי שנשאל). לאורך כל הדרך דאגנו לשמור מולו על רוגע, לשדר לו שהכל בסדר ולתת חיזוקים כשעושה בשירותים. ניסנו טבלת מדבקות כל פעם שמצליח אך איבד עניין מהר, פיפי פרס גם לא משך אותו. לרוב צריך לעבור שכנוע או התניה כדי ללכת לשירותים. לא ממש משתף פעולה עם התהליך. לאחר שמפספס הוא נדרש להחליף לעצמו (עם עזרה שלנו) וכשנשאל אומר תמיד שפיפי וקקי עושים בשירותים אך נראה כרגע שיותר מדקלם את זה.
שקלנו להחזיר חיתול לפרק זמן כלשהו אך חששנו עקב אזהרות שאמרו לנו. יש לציין שאופיו הוא ילד עקשן.
מה אתה ממליץ ד״ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגב בהליך גמילה מחיתולים
ד``ר ברוך קושניר19/04/2017מומלץ לפנות אל גורם מקצועי ולבנות תכנית פעולה מגובשת במטרה לפתור את הבעיה שנוצרה. בינתיים אפשר בהחלט חזרה לשימוש מלא בחיתול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה ובריחת צואה ילד בן 4.5אירה12/01/2017
שלום הבן הבכור שלי מרטיב ובורח לו צואה כימעט בכל לילה. חשוב לציין כי אנחנו מתעוררים באמצע הלילה ולוקחים לשירותים לפחות פעמיים בלילה.
חשוב לי למצוא פתרון לבעיה. אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה ובריחת צואה
ד``ר ברוך קושניר12/01/2017הטיפול היעיל ביותר לבעיית ההרטבה הוא טיפול התנייתי באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאת הרטבה מקצועית. הטיפול היעיל ביותר לבעיית היציאות הוא טיפול התנהגותי המבוסס על הדרכת ההורים. השיטות המתקדמות הקיימות כיום מאפשרות בהחלט פתרון לשתי הבעיות.
ד"ר ברוך קושניר
מנהל מרפאות לטיפול בהרטבת לילה, גמילה מחיתולים, בעיות ביציאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מונעים הרטבה בלילה מבוגריםעינב04/01/2017
היי, אני בת 22 והתעוררתי בבוקר וגיליתי שהרטבתי את המיטה. היה לי בחלום חלק די נכבד על כך שאני עושה פיפי, רציתי לדעת למה זה קרה. ואיך אפשר למנוע לעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חד פעמית
ד``ר ברוך קושניר04/01/2017שלום עינב. נראה כי מדובר באירוע חד פעמי. אין צורך לעסוק בנושא. זוהי תופעה מוכרת העלולה להתרחש אצל כל אחד. במידה והתופעה תחזור על עצמה בתוך החודש הקרוב נא כיתבי אלי שוב. בברכה, ד"ר ברוך קושניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?