מפחד מהחושך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחד מהחושך
    דרי
    20/01/2013

שלום רב,
    בני כמעט בן 9 ולאחרונה בגלל פריצה שהתרחשה בביתנו הוא מפחד לקום בלילה לשירותים, הוא מקבל עזרה פסיכולוגית אבל כבר שבוע מרטיב מידי לילה במיטה כי הפסיכולוגית אמרה לא להעיר אותו בעצמנו. הלילה גיליתי שהוא כן מתעורר בלילה ובוכה במיטה כי לא יכול לקום ומרטיב ואז נרדם. כאוב לי עליו בבקשה עזרו לי מה לעשות? האם להעיר אותו ולקחת אותו או להקשיב לפסיכולוגית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחד מהחושך

הוספת תגובה

• מפחד מהחושך - תגובה

ד''ר יונתן קושניר
    20/01/2013

דרי שלום,
    בהחלט נראה כי בנך עבר ארוע שהשפיע עליו רבות גם מעבר להרטבה.
    לא ברור לי כל כך לפי תאורך האם בנך מרטיב כשהוא ער ומתקשר או תוך כדי שינה.
    בכל מקרה אם הוא מרטיב מתוך שינה יתכן כי הדבר יחלוף כמו שבא. אם תוך פרק זמן ההרטבה תמשך את יכולה לפנות למרפאה מקצועית להרטבה בלי קשר לטיפול הפסיכולוגי אותו מקבל.
    בכל מקרה בלי להכנס לטיפול שאתם עוברים, באופן כללי אני מציע לך לא לעשות פעולות שיקשו עליו יותר בשלב זה סמוך לפריצה אלא לתכנן מהלך שלאט לאט ובהדרגה תוך כדי תמיכה שלכם יחזיר אותו אותו להתנהלות שלפני הפריצה ובתוך זה גם את ההליכה לשירותים בלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו