מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה שנמשכת 5 חודשיםלירון19/12/2009
שלום, בני בן 2.5. החל מחודש אוגוסט התחלנו בגמילה ועברנו לתחתונים. ההתחלה היתה דיי טבעית, היו פספוסים אבל היו גם הרבה הצלחות. עם הזמן המצב השתפר אבל לא באופן משמעותי.
חשוב לציין שאת הטיטול בלילה הוא ביקש להוריד בערך אחרי 3 שבועות מתחילת הגמילה וכך עשינו ובלילה לא היו פספוסים בכלל במשך תקופה מאוד ארוכה. כנ"ל לגבי הקקי. כמעט ואין פספוסים ממש מהתחלה.היום 5 חודשים אחרי אנחנו דיי מיואשים. הילד מפספס בערך 3-4 פעמים במהלך היום ובחודש האחרון ישנם גם לא מעט פספוסים במהלך הלילה.
לאחרונה ניסינו שיטה של לקחת אותו אחרי שהוא נרדם לשירותים מתוך שינה ואף חיממנו את החדר מחשש שאולי הקור הוא זה שמשפיע. אכן היה שיפור אמנם אני לא בטוחה שזה הדרך הנכונה
ניסיניו לבחון האם עובר עליו משהו נפשי שמשפיע. בספטמבר הוא עבר לקבוצה גדולה יותר בגן שלו וצוות חדש לגמריי. הטיפול שם מעט פחות צמוד, דורשים מהילדים להיות הרבה יותר עצמאיים אולי זה משפיע... כששואלים אותו אם יש לו פיפי הוא עונה שלא ואחרי 10 דקות בורח לו בתחתונים. הרבה פעמים הוא אומר שיש לו פיפי שניה אחרי שברחה לו טיפה אבל את זה אני לאט מחשיבה כי הוא מתאפק עד שהוא עושה את הכל בסיר. חוץ מזה אני בהריון ובשליש הראשון הייתי מאוד חלשה והרבה פחות שיחקתי איתו שאולי גם זה השפיע. למרות שבחודש האחרון אני מאוד מתאמצת למצוא זמן איכות איתו ולא מורגש שאני חסרה בניגוד לתקופה של השליש הראשון.
ניסינו מספר שיטות. בהתחלה חיזקנו כל הזמן על הצלחות. וניחמנו בפספוסים עד לשלב שאמרנו לו גם 'לא נורא , פעם הבאה תשמור על התחתונים יבשים', אח"כ עברנו להתעלמות כשברח לו ופשוט החלפנו.
היום דיי התייאשתי ועשיתי מעשה שאני לא בטוחה לגביו. היו הרבה פספוסים כשאחה"צ במהלך משחק עם בעלי הוא עשה קקי וגם לא אמר. אחרי שבעלי קצת הביע אכזבה, שאלתי את הילד אם הוא רוצה להחזיר את החיתול. שאלתי אם קשה לו ואם הוא חושב שיהיה לו קל יותר להחזיר את החיתול. הוא ענה שכן וביקש להחזיר אותו.
לאחר הסיטואציה עשינו אמבטיה ונתתי לו לבחור אם לשים את התחתונים או חיתול. הוא בחר בחיתול. בחששות מאוד כבדים החזרנו לו וביקשנו ממנו שכשיהיה מוכן ויחשוב שהוא יכול לשמור על התחתונים יבשים כמו ילד גדול שיגיד לנו ואז נחזיר את התחתונים.
אחרי 15 דקות בערך הוא בא וביקש להוריד את החיתול. כששאלתי אותו אם הוא מוכן להיות ילד גדול ומעכשיו לשמור על התחתונים יבשים הוא ענה שכן. כדי לחזק את הרגע ביקשתי ממנו ללכת ולזרוק את הטיטול לפח ביחד וככה עשינו. אח"כ נתתי לו גם מדבקה וסיפרנו לבעלי ביחד על הפעולה. אגב, הוא לא ממש רצה לשתף את אביו ואני זו שיותר סיפרתי בנוכחותו.
השאלה כיצד עלי לפעול מעתה בפעם הבאה שזה קורה. האם עלי להציע להחזיר את הטיטול שוב? מאוד פחדתי לאור העובדה שחלפו 5 חודשים מבלי החיתול.
חשוב לציין שהילד מאוד נבון ומאוד קשוב ורמת התקשורת שלו מאוד גבוהה. הוא מדבר לגמריי.
אשמח לעזרה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד''ר יונתן קושניר20/12/2009את מוזמנת להכנס לאתר שלנו
יש שם הרבה מאוד מידע לגבי גמילה ודברים שיוכלו לעזור לכם.
ישנו גם די וי די ביק למטרה זו שאם תרצו תוכלו להעזר בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)