מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשה לעזרהבתיה31/12/2009
שלום רב, שמי בתיה,
ראשית אספר שבמהלך תהליך הגמילה ביתי נהנתה מאד מהDVD ותרומתו היתה גדולה לאווירה הטובה שאפפה את הגמילה.
ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים. לפני כ- 8 חודשים נגמלה באופן מוחלט (התחלנו מאחר והיא הביעה התעניינות ורצון להשתמש באסלה בדומה לילדים בוגרים בסביבתה).
למשך תקופה של מספר חודשים בהם הגמילה הוכתרה בהצלחה רבה, פרט למקרים ספורים שטופלו ברגישות רבה ובהמון סבלנות ואהבה. יצויין עוד שמלכתחילה לא הרטיבה בלילה ולא נזקקה לגמילה מיוחדת בנושא.
בספטמבר השנה נכנסה לגן חדש וכנראה שחוותה שם איזשהו אירוע לא נעים, כי החלה להרטיב במהלך היום מספר פעמים, ובפעם הראשונה אף עשתה קקי במכנסיים ויותר מפעם אחת.
מאחר והיו סימנים נוספים שהצביעו לדעתי על משבר בגן, היא הוכנסה לגן חדש, שם אין לי ספקות לגבי אושרה והטיפול הראוי בה. אכן היה שיפור גם בנושא ההרטבה, אך לא לחלוטין.
ישנם ימים בהם היא איננה מרטיבה כלל, אך למעשה היא כמעט ולא מבקשת בעצמה אלא בדר"כ הולכת כי מציעים לה ומזכירים לה. - דבר שלא איפיין את המצב טרם לשינוי האמור.
יתר על כן, מופיעה גם לפתע הרטבת לילה, לסירוגין.
אני מאד מוטרדת. אני לא בטוחה מה הדרך הנכונה שיש לפעול בה.
הייתי שמחה לעצותיך:
כמה זמן נחשב טווח סביר שכדאי להמתין טרם פניה לטיפול מקצועי במרפאה,
האם כדאי לנסות ולחזור לסיר (הגמילה שלה התחילה עם סיר כי התאמנו עצמנו לגן שהיתה בו אותה תקופה, וכן מאחר והדבר הקנה לה עצמאות מוחלטת בנושא ואילו ככל שהתקדמנו, עברנו בהדרגה לאסלה ולא היתה בעיה כל כלשהי.)
אדגיש שביתי ילדה אינטליגנטית ומפותחת מאד, היא מבינה את כל הלך הדברים, מה שמתסכל אותי אף יותר מאחר ואיני מוצאת דרך לעזור לה, למרות שאני בטוחה ביכולותיה ובבגרותה.
לתשובתך אודה,
בברכה,
בתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בזמן ערות
ד``ר ברוך קושניר31/12/2009הפסיקו את ההתעסקות בנושא למשך שלשה שבועות. במידה והבעיה לא תחלוף מעצמה כיתבו אלינו שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)