האם להמשיך עם הגמילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להמשיך עם הגמילה?
    שלומית
    25/08/2010

שלום רב,

בני בן שנתיים ו4 חודשים. לפני כחודש וחצי חזר מהגן והחליט שהוא לא רוצה לשים חיתול יותר. הבנתי מהגננת שישנם ילדים היותר גדולים ממנו מעט שנמצאים בגמילה, וכנראה מפה בא הרצון שלו. הקשבתי לרצונו והסברתי לו את המשמעות של להיות בלי חיתול. יש לציין שעד אז הוא היה חשוף לסיר וישבנון ואף נהג לעשות את צרכיו (פיפי וקקי) מדי פעם. הוא סירב ללבוש חיתול גם בזמן השינה ולהפתעתי הוא קם יבש גם משנת הצהריים וגם מהלילה. במהלך היום נהגתי להושיב אותו בסיר והוא שיתף פעולה. במידה ולא הושבתי אותו "בזמן" הוא היה מפספס. אחרי כשבוע הוא התחיל להתנגד לשבת בסיר ולא שיתף פעולה באופן מלא, אני צריכה תמיד לשכנע אותו, כי אם לא הוא פשוט יעשה בתחתונים. באיזשהו שלב הוא התחיל להגיד לפני שיש לו קקי אך עכשיו גם את זה הוא לא אומר ופשוט עושה בתחתונים. במהלך התקופה הוא חלה והרטיב הרבה בלילה כך שהחזרתי לו את החיתול רק לזמן השינה ללא כל התנגדות מצדו.
    יש לציין כי אני נוהגת איתו בסבלנות, אך אני קצת אובדת עצות כרגע ולא יודעת איך להמשיך מכאן. עולות בי ספקות לגבי המוכנות שלו לגמילה. נראה כי הוא יותר רוצה מאשר מוכן פיזית ואולי אני טועה...
    התהליך נמשך כבר חודש וחצי ומלווה לעיתים בהתנגדות מצדו ובאחריות המלאה שלי לצרכים שלו. האם זה אמור להיות כך במשך זמן כה רב?
    אשמח לתשובתך המקצועית בנושא.

בתודה מראש,
    שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להמשיך עם הגמילה?

הוספת תגובה

• גמילה

ד''ר יונתן קושניר
    01/09/2010

בתהליך גמילה פעמים רבות ישנן עליות וירידות - זה נורמלי לגמרי.
    אני מציע שתניחו לנושא כרגע, המשיכו עם החיתול בלי לחץ, תנו לילד
    להתקדם בקצב שלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו