מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבה בלילהאביטל09/11/2010
הבת הגדולה שלי בת 3 וחודש. בגיל שנתיים בדיוק היא ממש כבר לא רצתה חיתול, הורדנו לה והגמילה ביום היתה מדהימה.. פספוסים בודדים, מלבד זה הכל עבר חלק.
אחרי חודשיים בערך הורדנו חיתול בלילה , בהתחלה קמנו והערנו אותה, היא עשתה וחזרה לישון - ברור שזה לא תמיד עבד כי לא תמיד קמנו.. (זה היה בערך שלושה שבועות) - בהמלצתה של הגננת שלה הפסקו עם זה בטענה שזה לא מלמד כלום והוא לא תלמד לשלוט על הצרכים שלה לבד. אז הפסקנו.
יש לציין שהורדנו לה חיתול בלילה - לא כי היא קמה "יבשה".. פשוט לא הרגיש לי נכון לשים לה בלילה וביום לא (לאורך זמן) - מסר לא נכון, בלילה את קטנה וביום לא.. מה גם שהיא לא ממש אהבה לשים.
עד היום היא מרטיבה.. ומה שהכי משגע אותי זה שאין שום חוקיות.. לא מזמן חשבתי שזה ממש מאחורי, שלושה שבועות לא היה שום פספוס.. ופתאום כן. וכך הלאה.. יומיים יבשים, שבוע פספוסים וכו'..
אני כן מרגישה שהיתה קצת רגרסיה בגלל לידת התאומים שבאו אחריה.. (יש בניהם שנתיים וחצי הפרש).
אנחנו לא צועקים עליה חלילה, משתדלים להיות מאוד סבלנים, נותנים פידבקים חיוביים שהיא קמה יבשה..
בבוקר לא עושים סיפור - באופן אוטומטי לוקחים אותה, שוטפים אותה.. מחליפים במהירות מצעים - בקיצור, לא מייחסים לזה חשיבות.
קראתי קצת ושמעתי שזה לגיטימי עד גיל 5 (הרטבות בלילה).
שאלתי היא האם זה נכון, שנית, מדוע בכל זאת יש הבדלים ניכרים בלילות (שובע כן ושבוע לא..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בלילה - תגובה
ד''ר יונתן קושניר14/11/2010שלום,
בהתליך הגמילה ישנן עליות וירידות וגם יתכנו שינויים משבוע לשבוע - לא חייבת להיות חוקיות.
מחבינת "לגיטימי או לא". כל דבר שכרוך בסבל ותסכול של הילדה או שלכם, נראה לי פחות לגיטימי. ניתן לטפל בהצלחה רבה גם בגיל צעיר מגיל 5.
אנחנו ממליצים בחום לא להעיר במהלך הלילה, זה לא יקדם את ההרטבה וגם
מחבל בשינה. אם אתם רוצים ניתן לראות האם הבעיה תחלוף לאורך זמן, או להתחיל טיפול עם זמזם הרטבה שהינו יעיל מאוד גם בגילאים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)