מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה בלילה בן 3מושי12/07/2009
שלום רב,
בני עוד חודש בן 3, מפותח רגשית, שכלית, מוטורית. פיקח, נבון, בעל שפה עשירה ובהחלט מפותח לגילו מעל לכל ספק.
נגמל מטיטולים די מהר, בגיל 1.8 ביקש לעשות קקי באסלה וזרמנו איתו ובגיל שנתיים הורדנו לגמרי את הטיטול ותוך יומיים שלושה נגמל מטיטולים. בלילה ראינו שהטיטול היה רטוב מאוד ולכן המשכנו עם הטיטולים בלילה, דיברנו איתו הסברנו לו שאם יש לו פיפי שיקום שיעיר אותנו אבל הוא ישן נורא חזק ולא קם ולא התעורר..מה גם שזה היה חורף ולא דחקנו בעניין.
המשכנו עם הטיטוליםבלילה עד עכשו והיות והוא גם קם רטוב לגמרי לא ניסינו להוריד את הטיטול בלילה.
בשבוע האחרון דיברנו על זה והוא אמר שהוא לא רוצה טיטול בלילה וניסינו לישון ללא טיטול אבל כל בוקר הוא קם בשלולית של פיפי, הוא לא מרגיש כלום, הוא לא מעורר מזה ולא מראה שום סימן לגמילה.. :-)
הוא קם והוא קצת מרגיש לא נוח עם זה שהוא רטוב, אבל השתדלנו לא לעשות מזה עניין, עשינו מקלת בבוקר ושוב כל לילה מזכירים לו שאם יש פיפי שיעיר אותנו ושנקום לשירותים, אנחנ וגם משתדלים שלא ישתה הרבה סמוך לשעת השינה, אז שמנו לב שהפיפי שבורח הוא לפנות בוקר.
העניין הוא שהוא פשוט ישן כל כך חזק שהוא לא מרגיש ולא מתעורר מזה ולא כלום.
בשנת הצהריים בגן הוא עושה פיפי לפני השינה והיות וזה שינה של שעה וחצי הוא כמעט ולא מפספס.
לכל אורך הגמילה השתדלתי שלא לייחס חשיבות לפספוסים וגם אם פספס תמיד אמרתי לא נורא ושזה קורה ובאמת הגמילה בכלל עברה מצויין כמעט ללא פספוסים!!!
השאלה מה עושים?? איך זורמים מפה כדי לקדם את הגמילה בלילה? מאחר והוא פשוט ישן כל כך חזק? האם צריך להעיר אותו? איך ממשיכים הלאה ??
תודה רבה,
רווית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר13/07/2009ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות טיפול על ידי זמזם אלקטרוני. כיום קיימים מכשירים אלחוטיים המאפשרים טיפול גם בגילים נמוכים כאלה. הילד לא ידע כלל שהוא נמצא בטיפול.נא פנו אל מרפאה מקצועית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר19/07/2009ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה. עליכם לפנות אל מרפאה מקצועית לקבלת הדרכה, ליוון ומעקב. כיום קיימים מכשירים אלחוטיים המיועדים לטיפול בגילים מוקדמים במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בגיל 16 בתדירות נמוכהאנונימי09/07/2009
שלום. חגגתי 16 לפני כשבועיים והרטבתי לפני כמה ימים. אני מרטיב פעם בחצי שנה בערך, לפני כמה שנים התדירות הייתה גבוהה יותר. אני מקפיד ללכת לישון 20- 30 דקות אחרי שאני שותה, אולי אחרת התדירות הייתה גבוהה יותר...
האם זו תדירות גבוהה מספיק כדי שאצטרך לטפל בבעיה?
האם יש דרך טיפול נוחה וזמינה בלי בית מרקחת או זמזם או משהו בסגנון?
האם ייעוץ עם רופא משפחה יעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 16
ד''ר יונתן קושניר09/07/2009שלום,
אתה יכול לנסות לשתות יותר לפני השינה למשך כשבוע-שבועיים
ולבדוק האם תדירות ההרטבה עולה.
אם כן, אז כדאי לפנות למרפאת הרטבה לברור.
יונתן קושניר
פסיכולוג
מרפאות ד"ר קושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה לילד בן 11- דחוף!!!רינת07/07/2009
שלום רב. בני בן ה-11 מרטיב מזה שנים לפחות פעמיים בשבוע. אנו גרים בחו"ל. אבוא בסוף החודש לשבוע ימים. הייתי רוצה לדעת איזה טיפול אני יכולה לתת לבני ולמי אני יכולה לפנות באיזור הקריות בכדי לקבל יעוץ פנים מול פני כשאבוא לביקור בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאה להרטבה באזור הקריות
ד``ר ברוך קושניר07/07/2009המרפאה נמצאת בקרית מוצקין ברחוב הרב קוק 14. מוקד מידע וקביעת תורים 035115933
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בלילהשרית02/07/2009
שלום רב.בני בן 4.5 גמול מחיתול יום מגיל שנתיים וחצי. ישן עם חיתול pull-up בלילה.
קם כל בוקר ( כמעט ) עם פיפי בחיתול למרות שניגש לשירותים לפני השינה לפחות פעמיים. בעבר ניסיתי להוריד לו את החיתול ( ליומיים בערך ) אך הוא אינו מרגיש כלל שיוצא לו וממשיך לישון עם הפיפי מכיוון שלא הייתה לו שום התנגדות חזרנו לחיתולי pull up. כאשר שאלתי רופא נאמר לי שאין צורך בטיפול עד גיל 5-6.
אשמח לקבל תשובה ל - 2 שאלות :
1. האם עלי לגשת לטיפול כלשהוא או לתת לזמן לעשות את שלו. חשוב לציין שלילד אין שום בעיה עם חיתולי הלילה.
2. במידהה ואחליט להוריד לו את החיתול האם העובדה שהוא יעשה פיפי בתחתונים ( ולא בחיתול ) תגרום לו במשך הזמן להתעורר מכך ולנסות לשלוט בכך ?
תודה מראש על תשובותייך
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 4.5
ד''ר יונתן קושניר02/07/2009שלום,
ניתן לטפל בהרטה בגיל זה בכפוף לכך שבנך יוכל לשתף פעולה עם הטיפול.
השאלה היא גם כמה זה מציק לו/לכם וכמה אתם רוצים לפתור זאת ומהן ההשלכות של חוסר טיפול בבעיה.
כדאי לפנות למרפאת הרטבה.
הבעיה יכולה לחלוץ מעצמה עם הזמן אך לא ניתן לדעת מתי זה יקרה אצלכם.
את יכולה להוריד את החיתול, לחכות שבועיים שלושה ולראות האם תהיה לכך השפעה.
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני נגמל אבל...הילי30/06/2009
שלום
בני בן שנתיים ושמונה חודשים ומאז סוף שבוע האחרון הוא נגמל וכמעט אף פעם לא מפספס
אבל יש לי שאלה:
בלילה אני עדיין שמה לו טיטול אך בשתי לילות מתוך שלושה שעברו הוא מתעורר באמצע הלילה
ומבקש לעשות פיפי בשרותים ואכן אנחנו קמים והוא עושה פיפי בשרותים
השאלה שלי האם בעקבות זה אפשר להוריד לו את הטיטול גם בלילות?
והאם זה שהוא מתעורר ומבקש זה לא מפריע לו למנגנון ההתאפקות
אשמח לתשובה מהירה
תודה
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת חיתול
ד``ר ברוך קושניר30/06/2009הפסיקו את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות .פעולה זו תיתן עידוד ודחיפה לתהליך הגמילה בלילה. אל תשיבו את החיתול לשימוש גם אם יהיו פנצ'רים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתולים סופגים ללילהסיון29/06/2009
שלום,
בני בן הכמעט-שנתיים טרם נגמל מהחיתול. במהלך הלילה, למרות החלפות של החיתולים, דולף השתן מן החיתול ומרטיב את המיטה (במהלך היום אין בעיה כזו). האם יש חיתולים בעלי ספיגה מוגברת ללילה? ניסיתי לעבור לחיתול רגיל במידה גדולה יותר, וזה לא עזר.
תודה רבה,
סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגה
ד``ר ברוך קושניר29/06/2009א. עלייך לברר את הנושא עם יצרן החיתולים
ב. באתר
תוכלי למצוא סדינית מיוחדת המגינה על הסדין מפני דליפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה - ילד בן חמש וחודשייםזהר20/06/2009
לפני כשמונה חודשים הורדתי לילדי את הטיטול לאחר שהיה כמה ימים יבש. מאותו יוםהילד לא הפסיק לעשות פיפי בדרך כלל פעמיים בלילה. לאחר כעשרה ימים החזרתי אותו לתחתוני טיטול בהם השתמש עד לפני חודש וחצי. מאז שהורדתי את תחתוני הטיטול הילד לא מפסיק לעשות פיפי בלילה בדרך כלל פעמיים ולעיתים פעם אחת. כמיויות הפיפי הן עצומות. ראוי לציין שהפעם ההחלטה להוריד את תחתוני הטיטול היתה שלו לאחר יום ההולדת. ניסינו לקחת אותו באמצע הלילה לשרותים והוא לא משתף פעולה. הילד פשוט ישן בתוך שלולית פיפי עד הבוקר. האם זה נכון ששימוש בפעמון נעשה רק לאחר חצי שנה? האם החשש שלי מתרופות מוצדק? איזה תרופות נותנים והאם מומלץ לתת אותם רק אחרי חצי שנה של הרטבת לילה? האם יהיה נכון להחזיר בפעם השניה את תחתוני הטיטול ולחכות כמה חודשים עד שלא ירטיב בתחתוני טיטול כמה שבועות? אודה לכם מאוד על תשובה מהירה לשאלותי. תודה זהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר21/06/2009במקרה שלכם מומלץ לפנות כבר עכשיו לטיפול באמצעות זמזם הרטבה במרפאה מקצועית עם הדרכה ליווי ומעקב הולמים.
תרופות אינן מסוכנות אך השפעתם היא זמנית בלבד וכאשר מפסיקים אותן ההרטבה חוזרת.
אין כל בעיה לגבי החזרת החיתול לשימוש כאשר צעד זה נעשה בהרמוניה ושיתוף פעולה מצד הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 וחצי מרטיב בלילהאמא של19/06/2009
שלום וברכה
בני בן 4 וחצי ילד פעיל ושובב . נגמל מטיטול בגיל שנתיים וחצי בהדרגתיות יום ולילה.
בגיל 3 וחצי התחיל להרטיב שוב בלילה. ביום מתפקד רגיל לחלוטין והולך לשירותים בזמן.
ניסינו את שיטת פרסים,דיבורים,הבטחות וכו'. הערנו אותו בלילה ולקחנו אותו לשירותים ישן (אפילו פעמיים בלילה) אך הילד הילד ישן חזק ולא מתעורר וכלל לא מרגיש שהוא רטוב. בחורף האחרון החזרנו את הטיטול בלילה ועכשיו כשהתחמם מזג האויר הורדנו שוב אך הוא ממשיך להרטיב.
שאלתי מה עושים? האם זה מצב פיזיולוגי או אולי נפשי?
בברכת שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 4.5
ד''ר יונתן קושניר19/06/2009שלום,
הרטבת לילה נגרמת כתוצאה משיבוש במנגנון השליטה על השלפוחית.
ניתן לטפל בכך בהצלחה כבר מגיל 3.5.
אתם מובן יכולים לפנות למרפאת הרטבה לאבחון וטיפול מסודר.
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מטיפול תרופתיאור15/06/2009
בני בן שמונה וחצי ועדיין מרטיב בלילה בלבד, הוא ילד פעיל מאוד במשך היום ושנתו עמוקה מאוד. ניסינו את עניין הזמזמם אך ללא הצלחה: הוא לא התעורר, הזמזם לא תמיד צפצף, כמה פעמים נקרע וכו'. המטפלת המליצה לנו לפנות לטיפול תרופתי אך אנחנו חוששים מכך מאוד. מהי התרופה שנותנים לבעיה בהרטבה, האם היא מסוכנת? והאם כדאי בכלל לפנות לטיפול מהסוג הזה? אנחנו ממש רוצים לפתור את הבעיה כי היא מקשה את חיי כולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת הבהרה
ד``ר ברוך קושניר16/06/2009במסגרת הדרכה מקצועית מתאימה , ברוב המקרים, ניתן להתגבר על בעיית השינה העמוקה ללא שימוש בתרופות. ישנם מקרים בהם יש להעזר בתרופה בשילוב עם זמזם הרטבה. בכל מקרה יש להגיע בסופו של טיפול למצב בו הילד יבש באופן עצמאי לחלוטין. נראה כי ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדינה14/06/2009
שלום בתי בת 6 ועדיין לא ניגמלה משתן בלילה ויום מה עושים ? לאן פונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 6
ד''ר יונתן קושניר19/06/2009שלום,
אני מציע שתפני למרפאה לטיפול בהרטבה לאבחון וטיפול מסודר
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהאסתי13/06/2009
שלום
בני בן 4 נגמל מטיטולים בגיל 2 ואז החל להרטיב במיטה.
ההרטבה היא לא רק בלילה אלא גם לפעמים בשנת צהריים.
לפעמים קורה שהוא לא מרטיב איזה יומיים ואז שוב חוזר להרטיב אבל בסה"כ מרטיב דיי בשיגרה.
מה אפשר לעשות?
תודה
אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 4
ד''ר יונתן קושניר13/06/2009שלום,
נראה כי בנך סובל מהרטבת לילה (הגדרה פורמלית היא מגיל 5), אולם ניתן לטפל כבר בגיל זה,
בכפוף לכך שבנך יוכל לשתף פעולה עם הטיפול.
השאלה היא גם כמה זה מציק לו/לכםף כמה אתם רוצים לפתור זאת ומהן ההשלכות של חוסר טיפול בבעיה.
כדאי לפנות למרפאת הרטבה.
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד לעשות בשירותים בבית ובגן לאא10/06/2009
שלום בני בן ה3 קלט יפה את הנושא של לשלוט בצרכים שלו ואומר לי כשצריך, הבעיה שבמעון הוא הולך בלי בעיה לשירותים ובבית הוא מבקש ממני כשהוא צריך לשים לו טיטל ולעשות בטיטול ואז להוריד לו, כלומר שהוא מפחד לעשות בשירותים. בבית יש לנו ישבנון עם מדרגה. מה עושים? איך משכנעים אותו לעשות בשירותים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהשירותים
ד''ר יונתן קושניר10/06/2009שלום,
לא ברור לי בדיוק ממה הוא מפחד בבית אך אני מציע שתכנס לכתובת הבאה ובכלל תסתכלו באתרtartuf, יש שם המון מידע לגבי גמילה:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אני מוצאת את האתר שהמלצתה לי ?
א14/06/2009הילד פוחד לעשות בסיר או בישבנון אצלנו בבית, הוא אומר שהוא צריך ולא מוכן לעשות שם, הוא מבקש טיטול- הוא עושה ואז מבקש שיורידו לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לשירותים לעיתים תכופותהודיה10/06/2009
ביתי בת ה- 5 מרגישה צורך ללכת לשירותים לצורך שתן לעיתים תכופות מאוד, ולפעמים כשהיא לא מספיקה או עסוקה מידי, בורח לה הפיפי, האם זהו דבר המצריך בדיקה?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה במשך היום
ד''ר יונתן קושניר10/06/2009בכל מקרה כדאי לבדוק את הנושא עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה לשירותים בתכיפות
ד``ר ברוך קושניר10/06/2009מומלץ לפנות אל רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 11 החלה להרטיברוית03/06/2009
בשבועיים האחרונים ילדתי בת ה-11 החלה להרטיב בלילות. "בורח" לה בשעתיים הראשונות של השינה.
עד עתה לא היו לה בעיות הרטבה כלל. כיצד עליי לנהוג? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה משנית
ד``ר ברוך קושניר03/06/2009יתכן ומדובר בהרטבה מישנית. ישנם מקרים רבים בהם ילד אשר היה יבש לחלוטין מתחיל לפתע להרטיב מחדש. במידה והבעיה לא נעלמת מעצמה בתוך השבועיים הקרובים מומלץ לפנות לטיפול במרפאה מקצועית. בינתיים מומלץ לפנות אל רופא הילדים ולבצע בדיקות שתן ואולטרה סאונד של דרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהסרנה29/05/2009
שלום,
אני בת 30, ופעם בכמה חודשים לבושתי, מרטיבה בלילה.
תמיד כשזה קורה מופיע אצלי חלום בו אני "עושה פיפי", בדרך כלל לא בשירותים אלא במקום לא טבעי לכך.
גם כשהיתי ילדה (נגיד גיל 7) זה היה קורה לי לפעמים, אך למדתי לזהות "בתוך החלום" שמשהו מוזר והייתי מתעוררת ורצה לשירותים.
עכשיו אני גם כן מרגישה בחלום מוזר אך לא מצליחה להעיר את עצמי. אני אם לתינוק וקמה הרבה בלילה ולכן עייפה מאד ויתכן שזו הסיבה שאיני מצליחה להעיר את עצמי.
האם התופעה המביכה הזו ניתנת לפתרון?
האם היא מציינת מצוקה נפשית?
תודה,
אני
ד``ר ברוך קושניר31/05/2009זוהי תופעה מוכרת. אין צורך לעשות דבר בנושא. היא תעלם כפי שהיא הופיעה. המידה ותחול עליה משמעותית בשכיחות פני אלינו שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)