מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבת לילהדלית23/05/2009
שלום
בני בן 15.5 ועדיין מרטיב בלילות.טופל בנוביטרופן להגדלת שלפוחית ולאחר מכן מינירין מלט 120 .
בתחילת הטיפול, מספר ימים קם יבש ולאחר התחיל להרטיב שוב. הרופא המטפל העלה את המינון ל180 ובמשך 6 ימים לא היה שיפור וכל זה עם הפסקת שתייה משעה 15.30 כל יום.
האם כדאי להפסיק את הטיפול התרופתי ואם כן מה האלטרנטיבה?(הרטבה -תורשתי)
ישנם לילות שהוא מתעורר וקם לפיפי, ועדיין מרטיב.(מאיפה כל השתן אם הוא מפסיק לשתות 15.30
דחוף-תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר23/05/2009התרופה בה אתם משתמשים יעילה ב 60% מהמקרים וגם אז היא משפיעה כל עוד ממשיכים לקחת אותה. לא נראה כי במקרה שלכם היא משפיעה בכלל. הטיפול המומלץ הוא באמצעות זמזם אלקטרוני במרפאה בה תוכלו לקבל הדרכה , ליווי ותמיכה לכל אורך התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הרטבה דחופה ביותרטלי12/05/2009
שמי טלי ובני בן תשע כמעט ועדיין מרטיב ביום ובלילה. הוא אובחן כ-PDD ואיני מצליחה ליצור אצלו שום ענין בגמילה מההרטבה. הוא אינו מגלה מטיבציה להיגמל למרות שסובל מאוד מהענין גם חברתית וגם בבית כי התיסכול שלנו מזה גדול מאוד. איני יודעת מי יכול לעזור לו ולנו כי עייפנו מאוד מהסיפור הזה שנמשך שנים ואין לנו כלים להתמודד עם הצרה שגוזלת מאיתנו כוחות נפשיים גדולים מאוד. הרופא האורולוג והפסיכיאטרית טוענים שאין בפשרותם לעזור ולכן אנו נמצאים בחוסר אונים מוחלט כי צריך אדם מקצועי שמבין גם בהרטבה וגם בבעיות תקשורת. בבקשה עזרה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה ו PDD
ד''ר יונתן קושניר18/05/2009טלי שלום,
בהחלט ניתן לעזור לילדים הסובלים מהרטבה ומאחת האבחנות תחת הספקטרום של PDD, כמובן
בכפוף למספר קריטריונים ויכולת הילד לשתף פעולה.
אני מציע לך לפנות למרפאת הרטבה עם ניסיון בטיפול במקרים כמו שלכם.
יונתן קושניר
פסיכולוג
מרפאות ד"ר קושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אצל מבוגריםמיכאל09/05/2009
אהלן
אני בן 20 , מתאמן קבוע כמעט כל השבוע ואוכל מעט כדי להוריד במשקל (לא יותר מדי אבל) , אני שותה הרבה מאוד מים ביום בגלל האימונים,.קרה לי לפני כמה ימים מקרה נדיר שממש לקראת ההתעוררות בבוקר יצא הרבה שתן, התעוררתי תוך כדי ועצרתי אבל היה מאוחר מדי. אני אציין כמה דברים שיכלו להשפיע , מקווה שתוכלו לתת לי מושג מה גרם לזה ואיך להפסיק את זה:
- סבלתי מהרטבת לילה עד גיל 12
- מאז גיל 12 זה לא קרה לי אפילו פעם אחת
- היה לי חלום באותו לילה על מוות של אחד ההורים (אפילו שזה לא קשור למציאות חס וחלילה)
- אני כבר כמה חודשים שותה המון כל יום כמעט , בגלל האימונים
- שתיתי קפה באותו יום , וגם תה שעה לפני השינה (הבנתי שזה איכשהו מוסיף לעניין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה אצל מבוגרים
ד''ר יונתן קושניר10/05/2009שלום,
בגילך עדיין יש אחוז מסויים שסובלים מהרטבת לילה.
יתכן שזה היה ארוע בודדשלא יחזור על עצמו ואני כמובן מאוד מקווה שכך יהיה.
אם התופעה תחזור על עצמה בחודש הקרוב עוד מספר פעמים אז כדאי לפנות למרפאת הרטבה.
כל הדברים שציינת אינם גורמים להרטבת לילה.
יונתן קושניר
פסיכולוג
מרפאות ד"ר קושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהאלה06/05/2009
בני בן שלוש וחצי נגמל מחיתול לפני כשנה גם ביום וגם בלילה, לפני כ4 חודשים נולד לו אח ומאז הוא מרטיב במיטה
מה ניתן לעשות? והאם זה יחלוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר06/05/2009מדובר בהרטבת לילה מישנית . מאחר והיא נמשכת כבר ארבעה חודשים היא עלולה להימשך כך עוד זמן רב. באמצעים הקיימים כיום ניתן לטפל בבעיה באמצעות זמזם הרטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלה06/05/2009ראשית תודה על תשובתך
לכמה זמן בערך התכוונת "עוד זמן רב"?
ומהו הזמזם המדובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה לשאלותיי
אלה08/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהעמית02/05/2009
שלום,
אני בן 26. לפני כ-5 שנים, תוך כדי חלום מבעית, הרטבתי בלילה.
לפני מספר ימים קרה לי דבר דומה.
בין הפעמים ולפני כן לא קרו לי דברים דומים.
מה עושים כדי להימנע מכך? האם זה ממש חריג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר02/05/2009אין צורך לעשות דבר במצב הנוכחלי. המידה ותכיפות ההרטבות תתגבר כתוב אלינו שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה ילדה בת 8.5רחל30/04/2009
ילדתי בת 8.5 החלה להרטיב מידי פעם בלילה.
שבוע שעבר הרטיבה 3 פעמים .
מה עלי לעשות?
תודה מראש
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חוזרת אצל ילדה בת 8.5
ד''ר יונתן קושניר30/04/2009שלום,
את יכולה לחכות עוד שבוע-שבועיים ולבחון האם הבעיה חולפת או נשארת. בזמן זה
אל תעירי אותה לשירותים ואל תגבילי אותה בשתיה.
אם הבעיה אינה חולפת כדאי שתפנו למרפאת הרטבה.
יונתן קושניר
פסיכולוג
מרפאות ד"ר קושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה כמה שניםרבקה23/04/2009
שלום,אני בת 28 עוד מעט ואני סובלת מבעיית הרטבה כבר המון שנים , יש תקופות שאני לא מרטיבה ויש תקופות שכן.זה די מתסכל אותי ואני גם די מתביישת לדבר על זה עם מישהו מקצועי אבל מצד שני רוצה כבר להיגמל מהבעיה הזאת.אנא עזרו לי בכך שתאמרו לי מה אוכל לעשות.נמאס לי מהמצב שאני נמצאת בו .
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר24/04/2009ניתן לסייע לך בפתרון הבעיה. עלייך לפנות לטיפולבאמצעות זמזם הרטבה תוך כדי ריבוי בשתיה בשעות הערב על מנת לאמן את השלפוחית בהתמודדות עם כמויות גדולות של שתיה. ישנן מרפאות שיוכלו לתת לך את ההדרכה והליווי גם בטלפון ללא צורך בנוכחות שלך במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ללא הצלחהאילנית20/04/2009
בני בן ה9 מרטיב בלילה. התחלנו טיפול בזמזם.הבעיה היא שלוקח לו זמן רב עד שהוא מתעורר ובזמן שהוא כבר התעורר הוא מתיישב על המיטה ורק לאחר שאני אומרת לו לקום לשירותים הוא גורר עצמו.עכשיו כבר בורח לו רק מס טיפות כשהוא מתעורר ואח"כ הוא ממשיך בשירותים. הבעיה היא שכבר 3 שבעועות ברציפות אני ישנה איתו והוא לא הולך לבד לשירותיםולא מפחדאלא מתוך עייפות.
א. מה עושים? האם המצב נורמלי?
איך גורמים לו לקום לבד מהמיטה בלי להיות תלוי בי?
ג. כמה זמן יכול להמשך הטיפול?
ד. האם כדאי להפסיק למעט ימים עם המכשייר או שזה יגרום נזק? כיוון ששנינו עייפים כבר מאוד מהטיפול והוא במיוחד
תודה על שיתוף הפעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באמצעות זמזם
ד``ר ברוך קושניר20/04/2009עליכם לפנות אל המטפל האחראי על הטיפול שלכם ולבקש תשובות לכל השאלות החשובות האלה מתוך הכרות עם הילד ועם דפוס ההתקדמות של הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודע איך לגמול גם ביום...דני11/04/2009
שלום - שמי דני אבא לאלעד בן שלוש (כמעט). התחלנו איתו תהליך של גמילה לפני כשלושה ימים. הורדנו חיתול והתחלנו לנקות.
שאלנו את עצמנו האם הוא מוכן כמה פעמים אבל נראה לנו שכן. אולי זה לא בוער בעצמותיו אבל סך הכל הוא בשל.
הבעיה היא שבכל מקום שבו אני קורא על גמילה מחיתולים אני קורא על "פספוסים". כרגע אני לא רואה הצלחות. מה שנקרא פספוסים הוא הנורמה.
האם אנחנו מממציאים את הגלגל פה? או שזה המצב הנורמלי?
תודה למשיבים
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בגיל 3
ד''ר יונתן קושניר11/04/2009דני שלום,
מה שאני מציע שתעשה זה שתיכנס לאתר taftuf, יש שם המון מידע לגבי גמילה מחיתולים,
יש לך שם כל שאלון מוכנות לגמילה של ילדך (ללא תשלום).
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדני..
מאיה20/04/2010שלום דני, שמי מאיה ואני סטודנטית ליעוץ, אנסה לעזור..
ראשית מבחינת שאלתך לגבי המוכנות של הילד, אני חושבת שהילד נמצא בהחלט בגיל המתאים לגמילה מחיתול, ואתה אומר שאתה מרגיש שהוא בשל. זה שהוא עדיין לא מצליח לא אומר שהוא לא בשל. תהליך הגמילה הינו חשוב להתפתחות ילדך בשלב זה ויתרום לתושת העצמאות שלו.חשוב כי אתה ואשתך תאמינו כי אתם עושים זאת לטובת הילד כדי שתעבירו לו את המסר הנכון.
יחד עם זאת תהליך הגמילה דורש מהילד להתמודד עם אתגר חדש וללמוד להתאפק וזה לא פשוט. לכן בתקופה זו יש לחזק את הילד, לתת תשומת לב, לחבק ולהיות אמפתיים, ולא בהכרח דוקא סביב נושא הצרכים אלא באופן כללי לתת יותר תשומת לב ואהבה בתקופה זו. כשהילד מפספס לא לעשות מזה יותר מדי עניין, לנגב , להגיד לא נורא, בפעם הבאה וכו..
אתה מביע דאגה שהילד כבר שלושה ימים רק מפספס. אני חושבת ששלושה ימים ראשונים שהילד עדיין מפספס זה בהחלט נורמלי. לאט לאט הוא ילמד להתאפק. בסך הכל גם לו זה לא נעים להתרטב ולהתלכלך. חשוב לא לגרום לו לתחושת בושה.
לעומת זאת, כאשר הילד כן יצליח, יש לשבח אותו, בצורה פרופורציונלית כמובן,לא לעשות מסיבה אך בהחלט להגיד כל הכבוד שהצלחת, עכשיו אתה מצליח לעשות כמו ילד גדול, עכשיו יהיה לך כיף ללכת לגן בלי חיתול... אפשר גם לשים מדבקה בכל פעם שהילד מצליח...
בסופו של דבר עם סבלנות ואהבה הילד יגמל..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרטיב בלילה ולא מתעוררשמעון11/04/2009
בני בן 3.5, גמול(קקי +פיפי) ביום כשנה, היום כבר ללא בריחות בכלל.
עד היום ישן עם חיתולי PULL UPS בלילות, וכשקם בבוקר הטיטולים היו מלאים,ישנם בקרים שהוא קם רטוב.
הוא ילד מאוד פיקח, הוא יודע שהוא עם תחתון טיטול - ואמר לנו במילים שמכיון שהוא עם "תחתון של לילה" - הוא יכול לעשות בתחתונים ולא לגשת לשירותים - כלומר הוא מודע לחלוטין.
היום נגמרה החב' האחרונה - והחלטנו שנשכיב אותו עם תחתונים רגילים, הוא הסכים, עשה פיפי לפני השינה ונרדם.
כעת בדקתי והוא רטוב - ברח לו פיפי - והוא ישן כמו מלאך, לא מתעורר מזה אפילו...
מה עושים?
אני עוד מעט אלך להחליף לו מכנסיים ומצעים (וזה כמובן יעיר אותו)..
אבל אני בדילמה... האם להעיר אותו בכדי לקחתו לשירותים? האם להחזיר את תחתוני הלילה?
מה עושים כשזה אפילו לא מעיר אותו? האם להעיר אותו בכדי להחליף? (אני לא רוצה שיישן בפיפי, וגם חוששת שיתקרר- עוד קר בלילות....)
האם לחכות עד שיקום יבש ורק אז להוריד טיטולים?
אשמח לעזרה - אני ממש לא יודעת איך לגשת לעניין...
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בגיל 3.5
ד''ר יונתן קושניר11/04/2009שלום,
מה שאני מציע שתעשי זה שתיכנסי לאתר taftuf, יש שם
המון טיפים לגמילה ומידע בנושאים ששאלת. בנוסף, ניתן לטפל בזמזם הרטבה
גם בגילאים כאלו בהצלחה רבה.
חג שמח,
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :-)
שמעון12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאנונימית09/04/2009
אני בת 20 ו6-7 פעמים בשנה אני מרטיבה במיטה,אני אפילו לא מרגישה את זה כאילו אין לי שליטה על זה...אני לא הולכת לישון אצל חבר שלי..רק הוא ישן אצלי וגם שהוא ישן אצלי אני כמעט כל הלילה ערה או הולכת לשירותים 4-5 פעמים בלילה...זה כבר מאוס אינני יודעת מה לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 20
ד''ר יונתן קושניר10/04/2009שלום,
ניתן לעזור לאנשים הסובלים מהרטבת לילה גם בגילך ואף בגילאים מאוחרים יותר. ישנן מספר שאלות שצריך לשאול, למשל, האם תדירות ההרטבה נמוכה יותר עקב פעולות שאת עושה כגון הגבלת שתייה, הערות יזומות שלך וכו.. ישנן עוד מספר שאלות חשובות אך אני מציע שתעשי זאת במסגרת של מרפאת הרטבה. אל תתיאשי, ניתן לטפל בהצלחה גם במקרים של תדירות נמוכה של הרטבה, ושוב, גם בגילאים מאוחרים יותר.
יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמזם לא מעיר את הילדה בת ה-8.אנה31/03/2009
בת 8, בריאה, בדיקת US כליות וכיס שתן תקינה. ישנה עמוק. PRIMARY NOCTURIA
מטילה שתן 1-2 פעמים כל לילה. מטופלת בעצירות על ידי כפית PEGLEX ביום.
הזמזם מעיר את כל הבית אבל לא אותה. מה לעשות?
לפעמים הזמזם מעיר אותה, אחרי שכמעט גמרה להטיל את כל השתן.
האם לרכוש מכשיר הפועל על בסיס של רטט ולא עם פעמונית?
הצעה אחרת?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמזם אינו מעיר
ד''ר יונתן קושניר31/03/2009אנה שלום,
אני לא יודע באיזה מסדרת אתם מטופלים או שאתם מנסים לבד.
להצליח לעבוד לבד עם הזמזם ללא הדרכה זו משימה מאוד מאוד לא פשוטה.
במסגרת טיפול והדרכה נכונה נושא השינה החזקה הינו חלק מרכזי וישנן מספר שיטות
לשפר את תגובת הילד הזמזם.
אני מציע לך לפמות למרפאת הרטבה.
יונתן קושניר
פסיכולוג
מרפאות ד"ר רושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהנאוה30/03/2009
בתי בת ה-8 לקויית שמיעה וסובלת מהרטבת לילה חמורה (יום יום), ניסינו בעבר את זמזם הלילה אולם היא לא שמעה אותו ולא הצליחה להתעורר ממנו.
האם יש פתרונות אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה אצל ילדה הסובלת מלקות שמ
ד''ר יונתן קושניר31/03/2009נאוה שלום,
אני לא יודע באיזה מסגרת ניסיתם את הזמזם בעבר, אולם גם אצל ילדים הסובלים מלקות שמיעה
ניתן לטפל בהצלחה בהרטבה עם הזמזם, כמובן במסגרת טיפולית והדרכה מתאימה.
במסגרת כזו יהיה צורך לעשות מספר התאמות של הטיפול לצרכים המיוחדים שלכם.
כדאי לפנות למרפאת הרטבה.
יונתן קושניר
פסיכולוג
מרפאות ד"ר קושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בלילהמירב23/03/2009
בתי בת 5 מרטיבה בלילה. כאשר היא מרטיבה היא ממשיכה לישון ולא מרגישה במידה ובמהלך הלילה אני מעירה אותה לשירותים אז הכול בסדר. בחורף הדבר חוזר על עצמו לפעמים יום אחרי יום. בקיץ הרבה פחות. עלי להזכיר דבר חשוב כי גם אני בילדותי הרטבתי בלילה. מה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר23/03/2009ביתך סובלת מהרטבת לילה. ניתן לסייע לה בפתרון הבעיה. עליכן לפנות למרפאה מקצועית ולקבל טיפול באמצעות זמזם הרטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית "בריחת קקי"יגאל14/03/2009
שלום רב הילדה שלי בת 3 ושלושה חודשים נגמלה מטיטולים לפני כשנה. עדיין ישנה עם טיטול בלילה. בעייתנו היא שבחודש האחרון היא "בורח" לה קקי בגן או בבית היא לא מוכנה לעשות קקי בשום מצב למרות שאנו יושבים איתה לפעמים 10-15 דקות ברצף וכך גם בגן. היא טוענת כל הזמן שאין ןאין לה. הילדה נגמלה דיי מהר תוך שבוע לערך. כפי שאמרתי בחודש האחרון פתאום ללא כל שינוי במצב הכללי החלה לעשות קקי במכנסיים ללא כל סיבה נראיית לעין. פנינו לשירות הפסיכולוגי בישוב ובתצפית שהפסיכולוגית עשתה היא שפעה מחמאות על הילדה ולא מצאה כל סיבה נראיית לעין לשינוי לרעה שחל בה. אנו מנסים כל הזמן לעודד אותה לחזור לשבת באסלה אם במתנות או בפיתויים אחרים. ברצוני לציין כי פיפי היא עושה בשירותים ללא כל בעיה וכל היסוס. ביקרנו גם אצל רופא הילדים וחשבנו שיש איזושהיא בעיית עצירות היא קיבלה נרות גליצרין ונובלקס. אולם גם לאחר שהפסקנו את השימוש בתרופות היא עדיין עשתה פעם-פעמיים ביום בתחתונים. האם ישנו איזשהו פתרון לנושא? או מידע נוסף שנוכל לקבל לטיפול בבעיה הנ"ל בתודה יגאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת אסלה
ד``ר ברוך קושניר15/03/2009ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה. עליכם לפנות אל מרפאה המתמחה בטיפול ב חרדת אסלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)