פורום הרטבת לילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרימוניל ורפואה משלימה
    אהרון
    11/01/2010

אני מטפל ברפואה משלימה בא אלי לקוח שמטופל בפרימוניל בגלל הרטבת לילה.
    הוא אצלי בגלל בעיה אחרת.
    האם יש הגבלה בשימוש בויטמינים ומינרלים או תרופות הומאופתיות עם תרופה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרימוניל ורפואה משלימה

הוספת תגובה

• ויטמינים ומינרלים

ד''ר יונתן קושניר
    11/01/2010

אני מציע שתפנה את שאלה זו לרופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 וחצי
    מעיין
    11/01/2010

הילדה שלי בת 4 וחצי ועדיין עם חיתול בלילה שהיא עם חיתול היא ברוב הפעמים נשארת יבשה ועם תחתונים תמיד היא מרטיבה .
    כל פעם שהיא עושה פיפי בתחתונים היא מתחילה לצרוח במשך אפילו יותר משעתיים זה גורם לה לטרואמה ממש קשה אני כבר לא יודעת מה לעשות אשמח לפתרון .

תודה מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4 וחצי

הוספת תגובה

• הרטיבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    11/01/2010

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להתחיל?
    נוחי
    10/01/2010

יש לי 3 בנות, השלישית בת 2 וחודש ובימים אלו נגמלת.
    הבת הבכורה הרטיבה אחרי גמילה מדי פעם עד שטיפלנו בזה.
    האם אני מקדימה את המאוחר? כיצד עלי לדעת שאני מתחילה בגמילה בזמן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי להתחיל?

הוספת תגובה

• גמילהמחיתולים

ד``ר ברוך קושניר
    10/01/2010

בשלב זה מומלץ לזרוםעם הילדה ולהתקדם בתהליך בהדרגה ובעדינות על פי הקצב שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנה
    10/01/2010

הבת שלי בת 17 וחצי והיא מרטיבה בלילה! זה ככה כבר כמעט שבועיים ! היו לה הרטבות לילה מרובות כשהייתה בת 10 וניסינו טיפול מסוים וזה הפסיק לה כעבור חצי שנה של טיפול. אתמול בלילה היא הלכה לישון עם חיתול כאשר באמצע הלילה היא קמה ואמרה לי שהטיטול כבר ספוג יותר מידי!!!!!! כלומה שמתן השתן שלה רב.במהלך הלילה (אחרי הטיטול הראשון) היא המשיכה לישון עם טיטול אחר ובבוקר הטיטול השני גם הוא היה מלא. אינני יודעת מה לעשות ואני כבר אובדת עצות.ניסיתי את כל הטיפולים אח כלום לא מצליח .מה אני אמרוה לעשות?! להמשיך עם הטיטולים?!(צריך לצייון שהילדה גם הולכת הרבה לשירותים במהלך היום ).
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    10/01/2010

א. מומלץ לפנות אל רופא המשפחה יתכן ויהיה צורך בבירור אורולוגי. ב. יהי ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה במסגרת מרפאה מקצועית המתמחה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחצי
    רויטל
    31/12/2009

שלום רב!
    ביתי בת 3 וחצי נגמלה מטיטולים בגיל שנתיים( ביום) ובלילה נגמלה בגיל שנתיים וחצי
    יש לציין שששני התהליכים עברו בהצלחה יתרה. מתחילת השנה נכנסה הילדה לגן חדש (עירוני) ומאז חוזרת כל יום עם בגדים רטובים עד היום. בבית היא הולכת ומרגישה אבל בגן תמיד מפספסת , בלילה היא גם עושה לפעמיים (אבל עושה) קצת מתסכל אותי המצב, חשבנו בגן אולי זה בגלל הלידה שהתרחשה באוקטובר אבל דיי נראה לי שלא כי שוב פעם בבית היא הולכת ,יש לציין שבבית היא מתאפקת עד שאנחנו משכנעים אותה ללכת, לפעמיים בורח לה קצת בתחתונים . אשמח לייעוץ
    ועזרה
    תודה רבה רבה
    רויטל
    רעננה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 וחצי

הוספת תגובה

• הרטבה בזמן ערות

ד``ר ברוך קושניר
    10/01/2010

מומלץ לבקש את הגננות לקחת את הילדה לשירותים לעיתים תכופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה
    בתיה
    31/12/2009

שלום רב, שמי בתיה,
    ראשית אספר שבמהלך תהליך הגמילה ביתי נהנתה מאד מהDVD ותרומתו היתה גדולה לאווירה הטובה שאפפה את הגמילה.

ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים. לפני כ- 8 חודשים נגמלה באופן מוחלט (התחלנו מאחר והיא הביעה התעניינות ורצון להשתמש באסלה בדומה לילדים בוגרים בסביבתה).

למשך תקופה של מספר חודשים בהם הגמילה הוכתרה בהצלחה רבה, פרט למקרים ספורים שטופלו ברגישות רבה ובהמון סבלנות ואהבה. יצויין עוד שמלכתחילה לא הרטיבה בלילה ולא נזקקה לגמילה מיוחדת בנושא.

בספטמבר השנה נכנסה לגן חדש וכנראה שחוותה שם איזשהו אירוע לא נעים, כי החלה להרטיב במהלך היום מספר פעמים, ובפעם הראשונה אף עשתה קקי במכנסיים ויותר מפעם אחת.

מאחר והיו סימנים נוספים שהצביעו לדעתי על משבר בגן, היא הוכנסה לגן חדש, שם אין לי ספקות לגבי אושרה והטיפול הראוי בה. אכן היה שיפור גם בנושא ההרטבה, אך לא לחלוטין.

ישנם ימים בהם היא איננה מרטיבה כלל, אך למעשה היא כמעט ולא מבקשת בעצמה אלא בדר"כ הולכת כי מציעים לה ומזכירים לה. - דבר שלא איפיין את המצב טרם לשינוי האמור.

יתר על כן, מופיעה גם לפתע הרטבת לילה, לסירוגין.

אני מאד מוטרדת. אני לא בטוחה מה הדרך הנכונה שיש לפעול בה.
    הייתי שמחה לעצותיך:
    כמה זמן נחשב טווח סביר שכדאי להמתין טרם פניה לטיפול מקצועי במרפאה,

האם כדאי לנסות ולחזור לסיר (הגמילה שלה התחילה עם סיר כי התאמנו עצמנו לגן שהיתה בו אותה תקופה, וכן מאחר והדבר הקנה לה עצמאות מוחלטת בנושא ואילו ככל שהתקדמנו, עברנו בהדרגה לאסלה ולא היתה בעיה כל כלשהי.)

אדגיש שביתי ילדה אינטליגנטית ומפותחת מאד, היא מבינה את כל הלך הדברים, מה שמתסכל אותי אף יותר מאחר ואיני מוצאת דרך לעזור לה, למרות שאני בטוחה ביכולותיה ובבגרותה.

לתשובתך אודה,

בברכה,

בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרה

הוספת תגובה

• הרטבה בזמן ערות

ד``ר ברוך קושניר
    31/12/2009

הפסיקו את ההתעסקות בנושא למשך שלשה שבועות. במידה והבעיה לא תחלוף מעצמה כיתבו אלינו שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיטול בלילה לבת 4
    רונית
    29/12/2009

שלום לכולכם,
    רציתי הפעם לשאול בקשר לגמילה מחיתול הלילה של ביתי בת ה-4 ,
    כאמור היא ניגמלה יפה מאוד מחיתול הבוקר בזמן שלה בסביבות גיל שנתיים-שנתיים וחצי ועם חיתול הלילה השארתי אותה עוד קצת. כאשר ניסתית להורידו בסביבות גיל 3 היה מצב של לילה יבש בשבוע בערך ובכל שאר הלילות הייתה מרטיבה אפילו פעמיים בלילה אחד.
    בכ"ז,באביב השנה החלטתי להוריד את החיתול לגמריי ואז ילדתי ובעצם מצאתי את עצמי קמה כל לילה כמה פעמים כדי להחליף לה את הסדינים והפיג'מה ,הייתי ממשיכה בלי החיתול אבל התחיל להיות קר ולא רציתי להגיע למצב שהיא תהייה רטובה כל הלילה שזה לא סימפטי כלל.
    טוב מה שקורה שנכול לעכשיו היא חגגה את יום הולדת ה-4 שלה ואני ממשיכה לשים לה חיתול בלילה ובכל בוקר הוא מלא בשתן,אני לא יודעת אם להוריד לה עכשיו כי עדיין קר או לחכות שוב לאביב.
    דרך אגב לא יודעת אם זה רלוונטי אבל לי וגם לאחיותיי הייתה בעייה רצינית של הרטבה,אני אישית הרטבתי במיטה עד גיל יחסית די מאוחר -11-12 .לא הייתי רוצה שהיא תעבור את הסיוט הזה.

תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    טיטול בלילה לבת 4

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    29/12/2009

תהיה זו טעות מחלטתלהסיר את החיתול בשלב זה. ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה
    גלית
    27/12/2009

בני בן שלוש וחצי גמול ביום ובלילה כבר זמן רב.
    בשלושה שבועות האחרונים חזר להרטיב בלילה, כל לילה פעמיים.
    הדבר הפך למטרד של ממש עבור שנינו. יותר מכל מטריד אותי למה זה קורה לו, והאם עובר עליו משהוא.
    כמובן שאנחנו מדברים על הנושא, וכל לילה אני מזכירה לו שאם הוא צריך פיפי שיעיר אותי ונלך יחד.
    אתמול הכנו טבלה עפ"י הימים ואמרנו שכל יום שיקום יבש נדביק מדבקה ולאחר שלושה ימים שיקום יבש נקנה מתנה. (זה לא עבד).
    על פניו אין שום שינוי בבית או בגן, שאני יכולה לעלות במחשבתי שהוא משמעותי כדי שזה יקרה.
    לא מזמן דברתי עם הגננת והיא לא צינה משהוא חריג.(לעניין ההרטבה היא עדיין לא מודעת).
    בני ילד מלא שמחת חיים, וגם בתקופה האחרונה הוא שמח וחייכן כתמיד.

מה ניתן לעשות בנושא ?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתכם

גלית
    29/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    29/12/2009

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה גיל חמש
    הילה
    27/12/2009

בני בן חמש, גמול ביום מגיל שלוש וחצי ללא פספוסים ביום בכלל, נשאר עם טיטול בלילות עד גיל ארבע וחצי. אז אמר שהוא גדול ולא רוצה לישון עם טיטול, ומאז ישן עם תחתונים, אבל בעצם אי אפשר לומר שנגמל בלילה.. אני לוקחת אותו לשירותים כשלוש שעות לאחר שהלך לישון, בדרך כלל עושה הרבה פיפי, ואז יש סיכוי של 50/50 שיקום יבש או רטוב בבוקר. בלילות האחרונים זה אפילו הוחמר, הוא רטוב מספר פעמים. יש לציין שהוא ישן מאוד עמוק, וגם כשהוא רטוב, לא מתעורר מזה, זה לא מפריע לו. (יכול להיות גם מספר שעות רטוב, עד בעצם שאני קמה במהלך הלילה ומגלה שהוא רטוב.) אני מבינה שזו בעצם הרטבה ראשונית...? האם להמתין זמן נוסף (כבר שמתי לו במהלך שני הלילות האחרונים מן טיטולים לילדים גדולים להרטבה), או לטפל בזה עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה גיל חמש

הוספת תגובה

• הרטבה בגיל 5

ד''ר יונתן קושניר
    27/12/2009

את בהחלט יכולה לטפל כרגע. אם לחכות או לא זו רק החלטה שלך. מה שחשוב זה כמה זה מציק לו, כמה הוא רוצה להגמל וכמובן כמה זה מציק לכםץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה לאחר שנה של גמילה
    יובל
    26/12/2009

שלום, בתי בת 3.5 וכבר שנה גמולה. בשבועיים האחרונים היא מרטיבה כל לילה (בערך באותה שעה) וגם בצהריים בגן. היא גם פעמיים הרטיבה במהלך היום. (דבר שמעולם לא קרה לה מרגע שנגמלה).
    לפני שבוע נסענו ל 4 ימים לטיול והיא לא הרטיבה בלילה אך מרגע שחזרה לגן חזרה להרטיב במהלך כל השבוע.
    איך אפשר לטפל בכך?

תודה רבה

הוספת תגובה

• הרטבה בגיל 3.5

ד''ר יונתן קושניר
    27/12/2009

חלק מהילדים שנגמלו חוזרים להרטיב.
    את יכולה לחכות עוד קצת לראות האם זו תופעה חולפת, אם לא ואם אתם רוצים כמובן אז ניתן לטפל בזה בהצלחה רבה גם בגילאים אלו עם זמזם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יובל
    27/12/2009

האם ההרטבה קשורה למשהו פסיכולוגי? או מדובר על מצב פיזולוגי רגיל?
    זה מאוד מוזר שהיא התחילה להרטיב אבל לא היה שום אירוע חריג שיכול היה לגרום לזה.

תודה,
    יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    27/12/2009

אם תקליד הרטבת לילה בגוגל תוכל למצוא חומר רב בנושא וכמובן גם תשובות לשאלות החשובות שלך. באתר שלי תוכל לצפות בסרט מצוייר בעמוד הבית ,המדגים כיצד פועלת המערכת השולטת בשלפוחית השתן וכיצד מטפלים בבעיית ההטרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס הרטבת לילה?
    גלית
    25/12/2009

בן 3.5 שנים, היה גמול גם בלילה לאורך החופש הגדול. עם כניסתו לגן חזר להרטיב בלילה. בתחילה היה מספיק לקחת אותו לשרותים פעם 1 בלילה, כיום גם אם לוקחים אותו 3-5 פעמים הוא עדין בד"כ ירטיב. יש לציין שכל הפעמים שהוא נלקח על ידנו לשרותים הוא אכן עושה כמות גדולה, למרות מיעוט מתן שתיה משעות אחה"צ. הרופאה טוענת שזה וירוס הנמשך 3-4 חדשים. מהו הוירוס הזה? מה ניתן לעשות?
    תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס הרטבת לילה?

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    26/12/2009

לא ידוע לי על קיומו של וירוס כזה. נראה כי מדובר בהרטבת לילה מישנית.. ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהשאלה ניכרת התשובה

אהרון
    19/01/2010

מסיפור השאלה ניכרת התשובה - לכאורה יש כאן רקע פסיכולוגי ברור של הכניסה לגן. ניתן לטפל בשיטת מוח אחד ופרחי בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שליטה על מתן השתן אצל אישה מבוגר
    רחל
    20/12/2009

אמי חולת פרקינסון וגם יש לה בעיה עם אי שליטה על השתן קיבלה 2 סוגי כדורים אחד מהם
    דטרוסיטול ולא עזר האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור?

הוספת תגובה

• אי שליטה על סוגרים - פרקינסון

ד''ר יונתן קושניר
    20/12/2009

הפורום הזה מיועד לגמילה לילדים, אי שליטה על סוגרים במחלת הפרקינסון הינו נושא השייך לספקטרום שונה לגמרי מפורום זה.
    אני חושב שאת שאלה זו כדאי שתפני לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה ?
    טל
    20/12/2009

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחצי, מפותח מאד שכלית ותקשורתית, וגמול (יום ולילה) מזה חצי שנה לערך.
    בשבועיים האחרונים החל להרטיב פעם-פעמיים בלילה, ובנוסף מתנגד נמרצות לביקור בשירותים ברוב המקרים. כתוצאה מסירוב זה, קורה שהוא מרטיב (אחת ליום בערך) גם במהלך היום.

אציין שני גורמים העשויים להיות משפיעים:
    * אשתי בהריון מתקדם ובני מודע לממשמש ובא
    * בני הועבר לגן ילדים אחר (עדיף בהרבה על הקודם) סמוך לתחילת ההרטבות.

נשאלות השאלות הבאות:
    1. האם הבעיה פסיכולוגית או פיזיולוגית ומכאן גם - האם תגובתנו צריכה להיות נזיפה או חמלה ?
    2. האם מומלץ לחזור זמנית לחיתול בלילה, ואם כן - לכמה זמן ?
    3. האם הסירוב לבקר בשירותים אופייני למה שראיתי מתואר בפורום כ"חרדת אסלה" ? אם כן - מה הדרך להתגבר עליה ?

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה ?

הוספת תגובה

• הרטבה בגיל שנתיים וחצי

ד''ר יונתן קושניר
    20/12/2009

לתהליך הגמילה ישנם עליות וירידות וכמובן שכל מיני שינויים סביבתיים יכולים להשפיע על כך.
    בכל מקרה, יכול להיות שהנסיגה הינה זמנית ויכול להיות שלא, הזמן יגיד. אם העניין נמשך אין
    בעיה להחזיר חיתול ולהקל על כולם.
    בשום פנים ואופן אין לנזוף בילד.
    אתם מוזמנים להכנס לאתר שלנו של הגמילה, יש שם הרבה מאוד מידע שיוכל להיות לכם לעזר גם בנושא של ההליכה לשירותים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה שנמשכת 5 חודשים
    לירון
    19/12/2009

שלום, בני בן 2.5. החל מחודש אוגוסט התחלנו בגמילה ועברנו לתחתונים. ההתחלה היתה דיי טבעית, היו פספוסים אבל היו גם הרבה הצלחות. עם הזמן המצב השתפר אבל לא באופן משמעותי.

חשוב לציין שאת הטיטול בלילה הוא ביקש להוריד בערך אחרי 3 שבועות מתחילת הגמילה וכך עשינו ובלילה לא היו פספוסים בכלל במשך תקופה מאוד ארוכה. כנ"ל לגבי הקקי. כמעט ואין פספוסים ממש מהתחלה.היום 5 חודשים אחרי אנחנו דיי מיואשים. הילד מפספס בערך 3-4 פעמים במהלך היום ובחודש האחרון ישנם גם לא מעט פספוסים במהלך הלילה.
    לאחרונה ניסינו שיטה של לקחת אותו אחרי שהוא נרדם לשירותים מתוך שינה ואף חיממנו את החדר מחשש שאולי הקור הוא זה שמשפיע. אכן היה שיפור אמנם אני לא בטוחה שזה הדרך הנכונה
    ניסיניו לבחון האם עובר עליו משהו נפשי שמשפיע. בספטמבר הוא עבר לקבוצה גדולה יותר בגן שלו וצוות חדש לגמריי. הטיפול שם מעט פחות צמוד, דורשים מהילדים להיות הרבה יותר עצמאיים אולי זה משפיע... כששואלים אותו אם יש לו פיפי הוא עונה שלא ואחרי 10 דקות בורח לו בתחתונים. הרבה פעמים הוא אומר שיש לו פיפי שניה אחרי שברחה לו טיפה אבל את זה אני לאט מחשיבה כי הוא מתאפק עד שהוא עושה את הכל בסיר. חוץ מזה אני בהריון ובשליש הראשון הייתי מאוד חלשה והרבה פחות שיחקתי איתו שאולי גם זה השפיע. למרות שבחודש האחרון אני מאוד מתאמצת למצוא זמן איכות איתו ולא מורגש שאני חסרה בניגוד לתקופה של השליש הראשון.

ניסינו מספר שיטות. בהתחלה חיזקנו כל הזמן על הצלחות. וניחמנו בפספוסים עד לשלב שאמרנו לו גם 'לא נורא , פעם הבאה תשמור על התחתונים יבשים', אח"כ עברנו להתעלמות כשברח לו ופשוט החלפנו.

היום דיי התייאשתי ועשיתי מעשה שאני לא בטוחה לגביו. היו הרבה פספוסים כשאחה"צ במהלך משחק עם בעלי הוא עשה קקי וגם לא אמר. אחרי שבעלי קצת הביע אכזבה, שאלתי את הילד אם הוא רוצה להחזיר את החיתול. שאלתי אם קשה לו ואם הוא חושב שיהיה לו קל יותר להחזיר את החיתול. הוא ענה שכן וביקש להחזיר אותו.

לאחר הסיטואציה עשינו אמבטיה ונתתי לו לבחור אם לשים את התחתונים או חיתול. הוא בחר בחיתול. בחששות מאוד כבדים החזרנו לו וביקשנו ממנו שכשיהיה מוכן ויחשוב שהוא יכול לשמור על התחתונים יבשים כמו ילד גדול שיגיד לנו ואז נחזיר את התחתונים.

אחרי 15 דקות בערך הוא בא וביקש להוריד את החיתול. כששאלתי אותו אם הוא מוכן להיות ילד גדול ומעכשיו לשמור על התחתונים יבשים הוא ענה שכן. כדי לחזק את הרגע ביקשתי ממנו ללכת ולזרוק את הטיטול לפח ביחד וככה עשינו. אח"כ נתתי לו גם מדבקה וסיפרנו לבעלי ביחד על הפעולה. אגב, הוא לא ממש רצה לשתף את אביו ואני זו שיותר סיפרתי בנוכחותו.
    השאלה כיצד עלי לפעול מעתה בפעם הבאה שזה קורה. האם עלי להציע להחזיר את הטיטול שוב? מאוד פחדתי לאור העובדה שחלפו 5 חודשים מבלי החיתול.

חשוב לציין שהילד מאוד נבון ומאוד קשוב ורמת התקשורת שלו מאוד גבוהה. הוא מדבר לגמריי.

אשמח לעזרה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה שנמשכת 5 חודשים

הוספת תגובה

• גמילה

ד''ר יונתן קושניר
    20/12/2009

את מוזמנת להכנס לאתר שלנו

יש שם הרבה מאוד מידע לגבי גמילה ודברים שיוכלו לעזור לכם.
    ישנו גם די וי די ביק למטרה זו שאם תרצו תוכלו להעזר בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להרטיב
    אור
    13/12/2009

בתי בת שנתיים, לפני כחודש התחלתנו לעשות פיפי בשירותים כאשר בלילה ובשנת צהריים אני שמה לה חיתול.
    היא מבקשת ללכת לשירותים גם בלי שאני לוחצת עליה, לאחרונה היא עושה במכנסיים, היא לא משתפת פעולה כאשר אני שואלת אותה אם יש לה פיפי ואני תוהה שמא התחלתי מוקדם מדי והיא לא מוכנה. האם להחזיר אותה לחיתול עד שזה יבוא ממנה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה להרטיב

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה

ד``ר ברוך קושניר
    13/12/2009

נסיגה בגמילה הינה תופעה מוכרת ושכיחה בתהליך. בעונה זו של השנה מומלץ לחזור ולהשתמש בחיתול. יחד עם זה מומלץ להציג בפניה את די וי די הגמילה החדש האסלה הקסומה ולנסות לפעול על פי המדריך החדש להורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

ד''ר יונתן קושניר
    13/12/2009

יש שם הרבה מאוד טיפים וכלים לגמילה בגילאים האלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה