פורום הרטבת לילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיר לילה מיוחד
    נעמה
    14/06/2010

שלום, אני רוצה לעשות גמילה מחיתולים לבני. אני זוכרת שכשהייתי קטנה היה לנו סיר לילה מיוחד כזה- שנראה עליז כדי שהילד ירצה לעשות בו את צרכיו. האם ניתן למצוא משהו כזה גם היום? ועוד דבר - האם תוכלו להמליץ לי בבקשה על איזה ספר הדרכה טוב בנושא? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיר לילה מיוחד

הוספת תגובה

• עזרים לגמילה

ד''ר יונתן קושניר
    16/06/2010

נעמה שלום,
    אני מצטער אבל אנחנו לא יכולים להמליץ לך על מוצר ספציפי אבל ישנם מוצרים רבים בשוק.
    אני מציע שתכנסי ותתרשמי בעצמך דרך מנועי החיפוש באינטרנט

יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 12
    בר
    10/06/2010

בני בן 12 מרטיב קבוע אף שאנו מגבילים אותו בשתייה ומזכירים לו להכנס לשירותים לפני השינה, אךכל זה ללא הועיל. אני לא מאמינה ששיטת הפעמון תועיל משום שהוא יישן מאוד חזק וכל רעש שלא יהיה לא יצליח להעיר אותו. רציתי לדעת האם אוכל לתת לו מינרין, ומאיפה אוכל להשיג מרשם למינרין אשמח לקבלתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    בן 12

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    10/06/2010

ניתן לקבל מרשם למינירין מרופא המשפחה. המינירין יעל ב 60% מהמקרים. כאשר הוא יעיל היעילות שלו קיימת כל עוד לוקחים אותו. כאשר מפסיקים ההרטבה חוזרת. רוב הילדים המרטיבים ישנים עמוק. הטיפול היעיל ביותר הוא באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה ,ליווי ומעקב . במרפאות המקצועיות ידעו להדריך אתכם כיצד להתגבר על השינה העמוקה. מומלץ לפנות אל מרפאה כזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתרון לבעיית ההרטבה

דנה
    05/08/2010

אני גם אמא לילד בן 12 שמרטיב זה פשוט חוסר שליטה בסוגרים אין מה לעשות הרבה ותרופות זה לא טוב בני יושן עם דריי נייט תחתון סופג או טיטול אני מעדיפה לשים לו טיטול כי זה הרבה יותר בטוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת יום ולילה
    יהודה
    06/06/2010

בני בן 8, נגמל בגיל 6 מהרטבות כמעט לחלוטין, אך בגיל 7 התחיל להרטיב שוב כל לילה, ובנוסף לזה גם מרטיב במשך היום (לעיתים כמה פעמים). הדבר מפריע לנו מאוד ובפרט משום שלא נעים לשהות במחיצתו עקב הסירחון. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת יום ולילה

הוספת תגובה

• הרטבת יום ולילה

ד''ר יונתן קושניר
    06/06/2010

שלום,
    אצל 25% מהילדים שבורח להם בלילה יש גם הרטבת יום. בעיה זו
    נפתרת בד"כ כתוצאה מהטיפול בלילה.
    אני ממליץ לך לפנות למרפאת הרטבה לשם הערכה ויעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה עקב גירושים
    מישהי
    06/06/2010

אני ובעלי התחלנו לפני כמה חודשים בתהליך גירושין ובעלי מגיע הביתה אחת לשבועיים בלבד. למרות שהסברתי לבני בן ה-5 שאמא ואבא אוהבים אותו מאוד, ושאין לו שום קשר לזבה שאנחנו נפרדים, מאז שאני ובעלי התחלנו לגור בנפרד, הילד התחיל להרטיב בלילה. כל כמה זמן הוא גם עושה קקי תוך כדיח שינה. מיותר לציין שעד אז הכל היה בסדר. האם לדעתכם לאחר שהלחץ ירד קצת והוא יתרגל למצב הכל יחזור לקדמותו או שכדאי להתחיל בטיפול כבר עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה עקב גירושים

הוספת תגובה

• הרטבה לאחר ארוע לחץ

ד''ר יונתן קושניר
    06/06/2010

שלום,
    לעיתים ישנה השנות של הרטבה בסמוך לארוע לחץ או ארוע משמעותי. אם הארוע נמשך פרק זמן משמעותי כדאי לטפל, אני לא יודע להגיד לך אם זה יפתר כשבנך "יתרגל למצב". שוב, אם זה כבר נמשך לאורך זמן כדאי לפנות להערכה ויעוץ במרפאת הרטבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    מאיה
    01/06/2010

בני בן שנה וחצי. הייתי רוצה לדעת מתי הכי טוב להתחיל בגמילה מחיתולים ואיך מומלץ לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

ד``ר ברוך קושניר
    01/06/2010

מומלץ להתחיל בהליך הגמילה כאשר מבחינים בסימני מוכנות ברורים אצל הילד. מומלץ לבצע את התהליך על בסיס תכנית ברורה ומגובשת מראש עם ייעוץ מקצועי הולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה
    ליאת
    26/05/2010

שלום רב,

מראש , מתנצלת על האורך.................
    בתנו בת 3 ו-10 חוד'. נגמלה מטיטולים (ביום) בגיל שנתיים ו-4 חודשים מרצונה ,תהליך שעבר בהצלחה ועם מינימום פיספוסים . הגמילה בלילה שהיתה קשה יותר, החלה במקביל ובעזרת תחתון לילה , כאשר זה הוסר לאחר חצי שנה-זמן בו ביתי הסכימה לוותר על תחתון הלילה ומצאה עצמה יבשה בבקרים. "הלילות היבשים" נמשכו זמן רב- מעל לחצי שנה. בחודשים האחרונים החלה ביתי לפספס כמעט בכל לילה! כאשר לנו אין סיבה שתסביר את התופעה . בתחילה תגובתנו היתה סבלנית מאוד "לא קרה שום דבר" בצירוף הסבר קטן על גילה ועל חוסר בנעימות.לאחר מכן היינו פשוט אומרים "לא נורא ננסה שוב מחר" וכעת אנו לוקחים אותה באופן יזום בשעה 23:00 לערך לאסלה וכן בבוקר וואז היא קמה יבשה . אך , אם אנו לא עושים זאת היא מרטיבה.
    ביתנו היא ילדה מקסימה!!!!!!!!!! יש בנו תחושה שיש בעיה שלא תלויה בה- היא פשוט לא שולטת , לעיתים אני מרגישה שהיא ממש מתאכזבת בתוכה מכך שלא "הצליחה" להתאפק.
    עליי לציין כי ביתנו מצצה אצבע עוד מגיל 0 ונגמלה מכך בערך באותה תק' . הגמילה מהאצבע לא נכפתה עליה ,היא פשוט הגיעה להבנה שהיא ילדה גדולה ועזר לה מאוד שימוש בלק אדום על האגודל אשר אינו מאפשר (כביכול) הכנסת אצבע לפה. מאז הילדה עם יותר בטחון עצמי (לא היה חסר גם קודם:-), חברותית , פתוחה יותר וומשתפת מרצונה באשר לדברים שקורים בגן, כך שמשברון שקשור לגן /חברים היינו שוללים.
    רופאת המשפחה עשתה בדיקות שתן תרבית וכללית שיצאו תקינות.
    אין לנו ספק שיש קשר ישיר בין גמילת הלילה המאוחרת לבעיה , אך לא ברור מדוע לאחר כל כך הרבה לילות יבשים , פתאום ישנה רגרסיה.
    אנו מבקשים עזרתך נוסף לכך יש לנו ילדה מקסימה נוספת בת שנתיים ,שבע"ה תגמל בקרוב ואין אנו מעוניינים לעשות את אותם הטעויות , לכן יש לנו כמה שאלות:
    1. מה עושים ?איך ניתן לעזור לביתנו ולמכונת הכביסה?
    2. האם מומלץ לגמול בלילה במקביל ליום?
    3.איך אנו אמורים להגיב כשהילדה מפספסת (אובר סבלנות מתפרש כ"אישור" אך מצד שני מה אפשר כבר לעשות?)
    4.האם צריך להמשיך ולהעיר את הילדה ?(לטעמנו זה הופך להתנייה)
    אשמח אם תוכל לעזור לנו במצוקתנו .
    מתנצלת שוב על אורך ההודעה.
    תודתי נתונה מראש,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה משנית

ד``ר ברוך קושניר
    27/05/2010

א. בתכם סובלת מהרטבת לילה משנית - זוהי תופעה מוכרת והיא מאפיינת כ 25% מהילדים המרטיבים אשר נגמלו לחלוטין בשלב מסויים ולאחר תקופה ממושכת של יובש מתחילים להרטיב מחדש. אכן הנושא אינו בשליטת הילדה ואין להפעיל עליה כל לחץ. ניתן לסייע לה באמצעות טיפול בזמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה ,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

ב. אין תועלת בהמשך ההערות היזומות שאתם מבצעים.

ג. כאשר מפספסת יש לעודד ולהרגיע ולהימנע לחלוטין מגערות מכל סוג שהוא.

ד. לגבי גמילה בלילה במקביל לגמילה ביום ניתן לפעול על פי הגישה הבאה:

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול

יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות.

לאפשר לילד לישון ללא חיתול.

לעקוב אחר ההתרחשויות.

אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן.

אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי.

במצב זה ניתן:

להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים.

לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה .

ניתן ליישם את השיטה כבר מגיל שלש

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור לפני השינה
    לימור
    24/05/2010

שמתי לב שכאשר אני מקדישה לילד זמן לפני השינה קוראת לו סיפור ומשוחחת איתו הוא לא מרטיב ואם אין לי זמן וההשכבה היא מהירה הוא בדרך כלל מרטיב. אני מרגישה שהוא עושה את זה בכוונה ומאד כועסת עליו כשזה קורה. האם יש קשר? הוא אומר שזה קורה לו בשינה והוא לא אשם. הילד בן ארבע.

לקביעת תור
    סגירה
    סיפור לפני השינה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    24/05/2010

תפקודה של שלפוחית השתן בזמן שינה אינו בשליטת הילד. זוהי טעות חמורה לכעוס על ילד שמרטיב בלילה. מומלץ לפנות לקבלת עזרה במרפאה מקצועית. בינתיים , כמןובן המשיכי להרעיף עליו חום ואהבה והקריאי לו סיפורים לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה
    אילנה
    16/05/2010

שלום. בני בן 6. לפני שנה הוא טופל במרפאת ד"ר קושנר להרטבת לילה. הטיפול עבד פלאים ותוך שבוע הילד הפסיק להרטיב והחזרנו את המכשיר.
    כעת נולדה לו אחות קטנה. והבעיה חזרה. אך חזרה לא רק בלילות אלה גם ביום. כלומר הוא מתחיל לעשות פיפי (ולפעמים קקי) בתחתונים ואז עוצר את עצמו ורץ לשירותים. בלילה מרטיב פעם אחת.
    חשבתי לקחת שוב בחזרה את המכשיר ולחזור על הטיפול, אך הבן שלי אומר שהוא לא רוצה את המכשיר.
    מה לעשות? הרי בלי מוטיבציה זה לא יעבוד בטוח.

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה חוזרת

ד``ר ברוך קושניר
    16/05/2010

ישנן דרכים לסייע לכם בפתרון הבעיה גם בנסיבות הקיימות. נא צרי קשר ישיר עם ד"ר ברוך קושניר דרך המרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בלילה
    רבקה
    10/05/2010

שלום נעה שלי בת שלוש כיום מגמלה מטיטולים מגיל שנה ועשרה חודשים מרצונה והגמילה הייתה בלי פספוסים יש לי שתי שאלות האחת היא ילדה שיודעת מה היא רוצה ועקשנית כשהיא לא מקבלת היא פורצת בבכי ועושה פיפי בתחתון יש לציין שיש לה אחות בת שנה וחצי והשאלה השניה היא בלילה היא ישנה אם טיטול היא מתעוררת אם טיטול רטוב מתי אפשר לגמול אותה מטיטול בלילה ואך אם אפשר לקבל כלים נכונים שאני לא יעשה נזק תודה רבה מראש דרך אגב היא מאוד מאוד בוגרת לגיל שלה ילדה מיוחדת תודה רבה מראש ישאר כוח

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בלילה

הוספת תגובה

• גמילה בלילה

ד''ר יונתן קושניר
    11/05/2010

שלום,
    לא הבנתי מה שאלתך הראשונה אבל אני אנחש שמה שרצית לשאול זה לגבי בריחה של פיפי בזמן שבוכה.
    אצל חלק קטן מהילדים שבורח להם בלילה ישנן גם תופעות של בריחת פיפי במשך היום, בזמן שהילדים עסוקים במשהו, מרוכזים במשהו ולעיתים גם בזמן שהילדים צוחקים או בתגבה רגשית עזה.
    בד"כ תופעות אלו נפתרות כתוצאה מהטיפול בלילה. ניתן להתחיל לטפל בערך מגיל שלוש וחצי עם זמזם בהרטבת הלילה, בתנאי שהיל יוכל לשתף פעולה.בשלב זה, אם את רוה את יכולה לנסות להוריד לילדה את החיתול לשבועיים, שלושה ולראות מה מתפתח. לא יגרם נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקורת שחייבת להכתב
    ביקורת בונה
    06/05/2010

שלום ד"ר קושניר:
    אנסה לעשות זאת בעדינות יתרה, אני חשה תסכול גדול כאשר אני קוראת את תשובותיך להורים אשר מביעים מצוקה אמיתית.
    לי נדמה שזה יותר גימיק פרסומי מאשר רצון כנה לעזור להורים במצוקה.
    מאד קשה לי לקרוא שאתה שולח את מרבית ההורים לטיפול (בעיקר במרפאתך...)במקום לנסות להרגיע ולהסביר את התופעה-הרי לא יתכן שכל ילד שלא גמול סוחב עימו בעיה, לא כן????

לקביעת תור
    סגירה
    ביקורת שחייבת להכתב

הוספת תגובה

• ביקורת בונה

ד``ר ברוך קושניר
    09/05/2010

שלום רב,

אנו משתדלים להפנות את הפונים בפורום, עד כמה שאפשר ,לפתרונות מעשיים לבעיות המוצגות. כאשר מומלצת פניה אל גורם מקצועי אנו מקפידים לציין את תחום ההתמחות של הגורם ולא נוקבים בשם ספציפי של מטפל או מכון. אשמח להתייחס עוד לביקורתך באם תוכלי להציג פרטים נוספים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שגיא
    03/05/2010

שלום רב,
    האם אתם ממליצים על טיפול תרופתי בהרטבת לילה? אם כן, באיזה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    03/05/2010

הטיפול היעיל בהרטבת לילה הינו באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת רמת הורמון adh לפני מתן מינרי
    גיא
    27/04/2010

שלום רב,

האם ניתן לפני תחילת מתן התרופה מינרין לבצע בדיקת דם על מנת לבדוק את רמת ההורמון adh ?

הוספת תגובה

• בדיקת רמת ADH

ד``ר ברוך קושניר
    28/04/2010

נא פנו אל רופא הילדים או אל נפרולוג בשאלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים בלילה
    סיגל
    18/04/2010

בני בן 4 נגמל במשך היום בגיל שנתיים וחודשיים בקלות ומאז לא היו נסיגות. בלילה הוא עדיין לא נגמל - בעבר הוא קם מספר ימים יבש ואז הורדנו את החיתול - הוא נשאר יבש יומיים וחזר להרטיב כל לילה למשך תקופה מה שגרם לנו להחזיר לו את החיתול (לבקשתו). מאז דיברנו על זה מידי פעם אבל לא לחצנו וחיכינו שזה יבוא ממנו. לפני מספר חודשים חלה נסיגה והוא התחיל להרטיב גם בשנת הצהריים בגן - זה עבר כמעט לגמרי מעצמו. לפני כשבועיים הוא ביקש לישון עם תחתונים ולמרות שהוא קם כל יום עם חיתול רטוב הסכמנו. ביומיים הראשונים הוא קם יבש ומאז מרטיב כל לילה.
    אנחנו אובדי עצות מה לעשות ומהי התגובה הנכונה - להחזיר חיתול או לא? לדבר על זה? להתעלם?
    כרקע - יש לו אחות בת שנתיים וחצי. הוא ילד מאד בוגר לגילו בהתנהגות.

אשמח מאד לעצה. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים בלילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    18/04/2010

הילדסובל מהרטבת לילה. ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, מעקב וליווי במרפאה העוסקת בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הרטבת לילה

סיגל
    21/04/2010

תודה על התשובה. האם בינתיים להחזיר לו את החיתול או לתת לו להרטיב כל לילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    25/04/2010

ניתן לחזור ולהשתמש בחיתול בינתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה
    דנה
    14/04/2010

בתי בת ה-5 עדיין מרטיבה בלילה. למרות שאין לה שום בעיה ללכת לשירותים בד"כ היא אומרת שהיא ממש מפחדת ללכת לשירותים בלילה, גם אם אני משאירה את האור דלוק. היא מפחדת שהאסלה תבלע אותה. רציתי לבדוק את האפשרות לשים לה סיר לילה בחדר, אשמח לדעת מה אתם חושבים על זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה

הוספת תגובה

• הרטבה

ד``ר ברוך קושניר
    15/04/2010

נראה כי הילדה סובלת מהרטבת לילה ומרטיבה באופן לא מודע. נסי להציע לה להעיר אותך כל פעם שמרגישה צורך ללכת לשירותים בלילה. את יכולה להציע לה גם סיר. במידה ופעולות אלה לא מובילות לשיפור מומלץ לפנות למרפאה לטיפול באמצעות זמזם הרטבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת יום-בת 4
    מירי
    11/04/2010

ביתי בת 4,גמולה מחיתולים (סופית)-למעלה משנה.בלילה היא יבשה לגמרי,הולכת לשירותים כשהיא צריכה.הבעיה היא במהלך היום-לא תמיד היא הולכת לשירותים כשיש צורך,היא מתאפקת לא מעט והפיפי בורח.גם כשאומרים לה ללכת לשירותים-היא אומרת שאין לה,אף על פי שאני יודעת ורואה שיש לה ( היא "רוקדת " ומצליבה רגלים),והיא מסרבת ללכת לשירותים.אחרי מספר שניות-היא אומרת שהפיפי ברח לה.
    מה עושים במקרה כזה?האם זה מצריך טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת יום-בת 4

הוספת תגובה

• הרטבת יום

ד''ר יונתן קושניר
    11/04/2010

אני מציע שדבר ראשון תפנו לרופא המטפל לברור גופני ובהמשך ניתן לפנות לייעוץ למרפאת הרטבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה