פורום הרטבת לילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבה ראשונית בבת כמעט שש
    דריה
    31/08/2009

שלום, ביתי עולה בקרוב לכיתה א'. נגמלה בזמן מהרטבת יום אך עדיין לא מהרטבת לילה. יש תקופות ש"ברח לה" כל לילה ואף פעמיים בלילה ויש תקופות של פעם בשבוע. לאחרונה, בטיול בחו"ל, הייתה יבשה כשלושה שבועות: בחו"ל וגם כשבוע לאחר החזרה.
    בימים האחרונים, כבר היו שני אירועים של בריחת שתן. (אולי עם קשר לשנת הלימודים המתקרבת?)..
    בדרך כלל מתעוררת לאחר ההרטבה אך המיטה כבר ספוגה והיא אינה צריכה יותר ללכת לשירותים. . הדבר מביך אותה ומקשה עליה להאמין ביכולתה להיגמל, כך נראה לנו.
    שמנו לב כי כשיבשה קמה לרב באמצע הלילה לשירותים ונראה שגם במשך היום זקוקה ללכת פעמים רבות לשירותים.
    האם לדעתכם תקופת יובש של שלושה שבועות היא משמעותית? האם הצורך לתת שתן במהלך הלילה רגיל לגיל זה? מה אתם ממליצים לברר ולעשות?
    תודה מראש, דליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה ראשונית בבת כמעט שש

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד''ר יונתן קושניר
    31/08/2009

דליה שלום,
    הרבה פעמים ישנם דיווחים כי בזמני טיולים (למשל) ילדים מפסיקים להרטיב זמנית.
    בנוסף ישנן ,תמונות" הרטבה שונות בין ילד לילד כך שההרטבה יכולה להתחיל ולהפסק לסירוגין.
    אם את רואה כי ההרטבה חוזרת מעבר לשני הלילות האלו שציינת, אז כדאי שתפנו למרפאת הרטבה.

יונתן קושניר
    פסיכולוג
    מרפאות ד"ר קושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה
    מיכל
    27/08/2009

שלום

בני בן 4 ו- 7 חודשים גמול ביום כמעט שנה. רק לפני כשבועיים התחלנו לגמול אותו מחיתול בלילה (מאחר ושתה בלילות), אך ללא הצלחה. אנחנו מקפידים על שתן לפני השינה אך עדין הוא קם עם תחתונים/חיתול ספוג.

כמה זמן נמשך תהליך הגמילה ומה יש ביכולתינו לעשות כעת על מנת לסייע (הילד מגלה נכונות לגמילה ומאד רוצה "להצליח")?

עד איזה גיל ההרטבה נחשבת "נורמטיבית"? ובאיזה גיל מטפלים וכיצד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    27/08/2009

גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול

יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות.

לאפשר לילד לישון ללא חיתול.

לעקוב אחר ההתרחשויות.

אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן.

אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי.

במצב זה ניתן:

להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים או ---

לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה

ניתן ליישם את השיטה כבר מגיל שלש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנערה
    נור
    25/08/2009

האמת שאני פונה לפורם בשמה של אמא שאני מכירה שיש לה ילדה כיום בת 19 שהסבלה מהרטבת לילה מאז ומתמיד.. לפני כ 4 שנים היא הסכימה בפעם הראשונה לקבל טיפול היא קבלה טיפול תרופתי (טיפות.??)... אך לא היתה שם הצלחה... הנערה נתפסת כילדה עם קשיי תקשורת עמוקים בקשר שלה עם אמא שלה( משהו שלא אופייני לה בקשר עם אנשים אחרים)
    השאלה הגדולה ?? מה אפשר לעשות בגיל כזה ??? עם בחורה שכביכול גם הפעם לא תשתף פעולה בקבלת טיפול???

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בנערה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    26/08/2009

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעייה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה דחוף
    י
    23/08/2009

שלום, אני אם לילדה בת 6 שנגמלה בגיל 3 גמילת יום ולילה. בשבועיים האחרונים היא מרטיבה כל לילה, גם אם אנו לוקחים אותה לשירותים מתוך שינה. ניסינו לא לתת לה לשתות הרבה לפני השינה. כלום לא עוזר. הילדה עולה לכתה א בעוד שבוע ואנו אובדי עצות כמו כן לא רוצים לפגוע לה בביטחון העצמי.
    מה עושים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה דחוף

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    24/08/2009

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעייה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה המשך

י
    24/08/2009

האם כדאי להתחיל בטיפול? מדובר בילדה שהיתה גמולה לחלוטין במשך שנים ורק בשבועיים האחרונים החלה לפספס בלילה, למרות שמאז הפספוס הראשון זה קורה לה בכל לילה.
    ניסינו לייחס את זה למזגן או לעובדה שהיא ישנה מאוחר יותר ולכן שנתה עמוקה יותר.
    אני חוששת כי אם נשתמש בזמזם או בפתרון כלשהו שכזה היא תחוש בושה והבעיה תושרש עוד יותר( בעיקר נוכח העובדה שיש לה אחות תאומה שלא סובלת מהבעיה הזו).
    אני מנסה לשדר לה שזה לא נורא ושאני אקום להעיר אותה בלילה לשירותים.
    האם יש פתרונות נוספים שכדאי לנסות?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה המשך

י
    24/08/2009

האם כדאי להתחיל בטיפול? מדובר בילדה שהיתה גמולה לחלוטין במשך שנים ורק בשבועיים האחרונים החלה לפספס בלילה, למרות שמאז הפספוס הראשון זה קורה לה בכל לילה.
    ניסינו לייחס את זה למזגן או לעובדה שהיא ישנה מאוחר יותר ולכן שנתה עמוקה יותר.
    אני חוששת כי אם נשתמש בזמזם או בפתרון כלשהו שכזה היא תחוש בושה והבעיה תושרש עוד יותר( בעיקר נוכח העובדה שיש לה אחות תאומה שלא סובלת מהבעיה הזו).
    אני מנסה לשדר לה שזה לא נורא ושאני אקום להעיר אותה בלילה לשירותים.
    האם יש פתרונות נוספים שכדאי לנסות?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה מוגזמת
    ע
    23/08/2009

שלום אני ע' בת 28 ואני כותבת בידיעה שכבר אין מי שיעזור לי..
    אני מיואשת מהחיים.. לפחות פעמיים בשבוע אני מרטיבה בלילה וזה כבר מצב שאי אפשר לנהל חיים רגילים..לא זוגיות או טיולים משפחתיים... מעצמי כבר נמאס לי.. נראה לי לא הגיוני שבחורה בת 28 עדיין עושה פיפי במיטה אני צריכה טיפול פסיכולוגי?? בבקשה אם יש איזשהו משהו שאני יכולה לעשות.. אנא צור איתי קשר

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה מוגזמת

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בגיל 28 אל ייאוש!!!

ד``ר ברוך קושניר
    23/08/2009

ניתן לפתור את בעיית ההרטבה גם בגיל 28. מומלץלפנות לטיפול באמצעות הזמזם האלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב מקצועי. אין כל צורך להתייאש ולהרים ידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה אצל תינוקות לעומת קשישים
    ח. קראוס
    18/08/2009

שלום ד"ר קושניר.

האם יש קשר בין הרטבת לילה אצל קשישים לעומת הרטבת לילה אצל תינוקות? ז"א, המנגנון שלא מצליח לעצור את בריחת השתן הוא זהה, או שמא מדובר גם בהיבטים פסיכולוגיים שונים?

תודה.

הוספת תגובה

• תינוקות וקשישים

ד``ר ברוך קושניר
    18/08/2009

אין כל קשר בין בעיית ההרטבה אצל שתי אוכלוסיות אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים-עזרה
    יונית
    15/08/2009

בוקר טוב לד"ר קושניר.
    בתי בת שנתיים ו-9 חודשים כיום.לפני 5 חודשים החלו איתה בגן את תהליך הגמילה ולעניות דעתי היא לא הייתה מוכנה.(עברנו גם דירה באותו השלב).עצרנו את התהליך,החזרנו את החיתול וחיכינו לסיום השנה.
    לפני כשבוע התחלנו שוב את התהליך לאחר שבתי הראתה יותר סימנים לגמילה והחלטנו לעזור לה.
    לצערי,אני מרגישה שהיא לא בקטע בכלל.רב היום אנחנו מזכירים לה ללכת לסיר לפעמים מסכימה ולפעמים לא.בבוקר קשה לה להיפרד מהחיתול של הלילה ולעבור לתחתונים.
    קקי היא בכלל לא אומרת-עושה בחיתול או בתחתונים ואומרת אחרי.
    האם יכול להיות שהיא בכלל לא רוצה להיגמל ולא מוכנה?
    אבקש את המלצתך
    תודה,יונית

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים-עזרה

הוספת תגובה

• מוכנות לגמילה

ד``ר ברוך קושניר
    15/08/2009

ייתכן בהחלט שהילדה עדיין לא מוכנה לגמילה. מומלץ להניח לה ולהתחיל שוב כאשר תבחינו בסימני מוכנות ברורים. במידה וחשוב לכם לזרז את תהליך הגמילה מומלץ לבצע זאת תחת הדרכה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש מתחנן,ממש חייב את עזרתכם!
    עומר
    07/08/2009

אני מיואש!!!!!!!

הצילו רופאים אני ממש מתחנן לעזרה. אוקיי אז ככה. אני בן 13 ואני עדיין מרטיב במיטה!!! :(
    זה פשוט לא הגיוני אני ממש מצוברח כל היום בגלל זה ואני כל דקה לפני שאני הולך לישון אני הולך לעשות פיפי אבל כלום לא עוזר! רק שאני הולך לישון אצל חברים אני יכול למנוע את זה. לדעתי ההרטבה מתחילה כשאני קצת ישן ז"א כל יום אני צריך לקום ב 6 בבוקר \ ב 11 כדאי לעשות פיפי.
    אבל בדיוק בשנייה שאני רוצה ללכת לשירותים הכל ברח לי ואני נשבע לכם שאני בוכה מזה וזה דופק לי ת'חיים! אני ממש חייב עזרה! ועוד שאלה יש לי פעמונית ואני לא יודע איך לשים אותה עם צפצוף כזה שתולים צד אחד על החולצה ובצד השני יש חיישן. שאותו מחברים לתחתון נראלי אבל בבוקר אני קם ורואה שזה ברח לי (הפעמונית).אני חושב שזה ממש יעזור לי כי אני מרגיש שזה בורח לי כשאני קצת ער!
    בגלל זה יש לי עוד תקווה אם לא הייתה לי תקווה הייתי יושב בחדר שלי כמו לא יודע מה ובוכה =[ .
    יש לי מישהו במשפחה (הבן של אחות של סבתא שלי). הוא הרטיב במיטה עד גיל 14-15 ואני לא בטוח שהוא קשור אליי כי ההורים שלי לא הרטיבו (ברוך השם).
    אני חייב שתביאו לי את כל הפתרונות ללא רופאים! רק אם זה ממש חריג!
    *תודה רבה לכל הרופאים שעוזרים כאן לכולם!

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    08/08/2009

עליך לפנות אל מרפאה מקצועית לקבלת הדרכה, ליווי ומעקב בטיפול באמצות זמזם אלקטרוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת יום ולילה בגיל 7
    סאלי
    04/08/2009

ביתי בת 7 מרטיבה גם ביום וגם בלילה. ההרגשה היא שההליכה לשרותים היא לא מעיניינה ובאופן כללי העובדה שהיא רטובה או מריחה משתן לא מעניינת אותה במיוחד. ניסינו הכל ללא התערבות חיצונית, על דרך החיוב והשלילה, בשליטה שלנו ובשליטה שלה. בסיכומו של דבר היא ממשיכה להשתין על הכל. יש שיפור מידי פעם אבל שום דבר רציף. אין בעיה פיזיולוגית, בדקנו ומעבר לזה יש תקופות ארוכות של יובש. למעשה היא מעולם לא נגמלה.
    אשמח לשמוע המלצות ורעיונות

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת יום ולילה בגיל 7

הוספת תגובה

• הרטבת לילה ויום

ד``ר ברוך קושניר
    08/08/2009

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיות באצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית המתמחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני פונה אלייך שוב
    הילי
    03/08/2009

ראשית תודה על הענות
    כפי שסיפרתי בפניות הקודמות שלי בני נגמל לחלוטין במשך היום הגננת אף אומרת שיש לו חוש אחריות גדול והוא הולך כמה פעמים ביום לבד לשרותים
    בתחילת הגמילה אותו חוש אחריות היה לו גם בלילה והוא העיר אותנו באמצע הלילה וביקש לעשות פיפי, אך כול זה נעלם היום הוא מעיר אותנו ומפספס לפחות פעמים בלילה
    האם כול זה יעבור לו לבד וצריך רק זמן או שאני צריכה לעשות משהו להגיב בצורה כל שהיא
    אני לא יודעת מה לעשות
    אני חייבת לציין כשבהתחלה הוא היה מפספס זה הפריע לו והוא בכה עכשיו עושה רושם שזה לא מפריע לו בכלל
    מה לעשות? איך להתנהג?
    אשמח לתגובה מהירה
    תודה מראש
    הילי

לקביעת תור
    סגירה
    אני פונה אלייך שוב

הוספת תגובה

• תיקון

הילי
    03/08/2009

הוא אינו מעיר אותנו בניגוד למה שכתבתי הוא אינו מעיר ומפספס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    03/08/2009

במידה והבעיה לא תעלם מעצמה תוך שלשה שבועות מומלץ להתחיל בטיפול באמצעות זמזם אלקטרוני במרפאה מקצועית או לשוב ולהשתמש בחיתול ולהמתין מספר חודשים ואז לנסות שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    08/08/2009

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית המתמחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספוסים בלילה
    הילי
    27/07/2009

שלום
    בני בן שנתיים ושמונה חודשים
    ביום הוא נגמל יפה בתחילת הגמילה בלילות לעיתים היה מתעורר ואומר שיש לו פיפי
    ולעיתים היה מפספס. בעצתך לא שמתי לו טיטול בלילה וחיכיתי שזה יסתדר
    אנחנו עכשיו אחרי 3 שבועות מתחילת הגמילה הוא כבר לא מבקש בלילה אלא מפספס
    אם הוא מתעורר באמצע הלילה אני לוקחת אותו לעשות פיפי בלי שהוא מבקש
    לעיתים הוא לא רוצה ללכת למרות שיש לו הרבה פיפי
    ואת זה אני יודעת משום שאני לוקחת אותו בכל זאת למרות סרובו והוא אכן עושה המון פיפי
    אני לא יודעת אם להתעקש או לא בלילות שלא התעקשתי הוא פספס והרגיש עם זה ממש לא טוב
    מה לעשות להתעקש או להשאירו כך עד שיבקש לבד או עד שלא יפספס
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה מראש
    הילי

לקביעת תור
    סגירה
    פספוסים בלילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    27/07/2009

להתעקש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה- בן 4
    ענבל
    26/07/2009

בני כמעט בן 4.
    נגמל מטיטולים בגיל 3. הגמילה היתה חלקה, ומהיום הראשון החל לישון ללא טיטול.
    כחצי שנה לאחר מכן עם הולדת האח ומעבר לדירה חדשה החל להרטיב בזמן שנת הלילה כמעט כל לילה. בשבועות האחרונים החל להרטיב גם בזמן שנת צהריים בגן- כמעט כל יום.
    מה ניתן להמליץ בשלב זה?
    תודה רבה,
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה- בן 4

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בגיל 4

ד``ר ברוך קושניר
    27/07/2009

ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת מרפאה מקצועית עם הדרכה, מעקב וליווי מקצועי הולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת קקי בלילה
    גלי
    21/07/2009

שלום רב,

בתי בת ה-4 מרטיבה כמעט מדי לילה בחודשים האחרונים, וזאת אחרי שהיתה גמולה גם בלילה מספר חודשים. היום בבוקר התעוררה וחוץ מאשר פיפי, עשתה גם קקי. זה קרה לה גם לפני כשבועיים-שלושה. אני כבר לא מתרגשת מזה שהיא מרטיבה בלילות והבנתי שבגיל הזה עוד "מותר" , אך מה שמדאיג אותי זה שהיא עשתה גם קקי. האם זה משהו שיכול לקרות ללא כל סיבה? האם יש לעשות איזשהו בירור בעניין?

אודה לתשובתך,

שרון

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת קקי בלילה

הוספת תגובה

• בריחת קקי בלילה במקביל להרטבה

ד''ר יונתן קושניר
    21/07/2009

שלום,
    תופעה זו היא נפוצה אצל חלק קטן מהילדים הסובלים מהרטבת לילה.
    בד"כ היא נפתרת כתוצאה מהטיפול בלילה.
    אני מציע לך לפנות למרפאת הרטבה לבירור יסודי.

יונתן קושניר
    פסיכולוג
    מרפאות ד"ר קושניר לטיפול בהרטבת לילה וחרדת אסלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בזמן עירות בלבד
    הדס
    17/07/2009

ילדתי, בת 4 ו 3 חודשים, נגמלה לחלוטין בגיל שנתיים. מאז- גמולה בלילות לחלוטין.
    קצת לפני גיל 3 חזרה להרטיב (פיפי וקקי) במשך היום. ניסינו ה-כ-ל.
    בגן בורח לה במשך היום, בדרך כלל בשעות הצהריים ואחר-כך גם בבית.
    חשוב לציין שלא היה כל שינוי בבית, הילדה נחשבת לשמחה מאד ופקחית. משתדלת, כדבריה, אבל לא מצליחה.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בזמן עירות בלבד

הוספת תגובה

• הרטבה בזמן ערות

ד``ר ברוך קושניר
    19/07/2009

הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה)

יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים.

בהצלחה,

ד"ר ברוך קושניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עוד חוץ מטיטול
    נטלי
    12/07/2009

שמי נטלי בת 19 מהדרום בחודשיים האחרונים אני מרטיבה בכל לילה, איך אפשר לפתור את הבעיה חוץ בלבישת טיטול שגורמת לי לירידה בביטחון העצמי ולא נוחה...

לקביעת תור
    סגירה
    מה עוד חוץ מטיטול

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר ברוך קושניר
    13/07/2009

ניתן לסייע לך בפתרון הבעיה. השיטה המומלצת ביותר היא באמצעות זמזם אלקטרוני. עלייך לפנות אל מרפאה מקצועית בתחום לקבלת עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה