מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוחרוית04/09/2007
שלום ד"ר אלי. אני בת 16 ויש לי שאלה:
נאמר לי שהמוקד בראש שלי באפילפסיה הוא היכן שממוקם בראש הזיכרון ולכן הזיכרון שלי חלש. רציתי לדעת האם יש סיכוי רב שבעזרת הניתוח מחלתי תעבור (כי היא די מפריעה לי בחיים..) למרות גילי הצעיר?
תודה, רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אלי שחר04/09/2007אין מידע מספק בתוכן השאלה אשר יאפשר תשובה מהימנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חד פעמילוי02/09/2007
האם יכול להיות שלאדם יהיה התקף חד פעמי וזה לא יחשב כמחלת אפילפסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חד פעמי
ד''ר אלי שחר02/09/2007אפילפסיה מוגדרת באופן מסורתי כהתקפים כפיוניים חוזרים העלי התיצגות דומה המלווה בהפרעות אופיניות בתרשים ה- EEG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא משיבים?כרמית30/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תשובות
ד''ר אלי שחר02/09/2007השבנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשתי?כרמית29/08/2007
שלום אני בת 16 ויש לי אח תאום, (תאומים בן ובת). לאח שלי היה התקף אפילפטי, עשו לו EEG ועוד משהו, וגילו שהוא חולה במחלת הנפילה. השאלה שלי אם העובדה שאחי התאום חולה בזה, יכול להיות שגם לי יש או יהיה את זה?..זה תורשתי או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשתי
ד''ר אלי שחר02/09/2007מאחר ואת תאומה לא זהה הרי שהסכנה כי תפתחי אפילפסיה היא כמו הסכנה של האוכלוסיה הכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי - הכרחי?אלונה28/08/2007
לבני בן העשר שלי היה התקף לילי ראשון לפני שנה וחצי וכנראה התקף נוסף לפני חודשים אחדים. שני ההתקפים התרחשו בלילה כשעה לאחר שנרדם. איא אי ג'י תקין ומתוכנן אחד בשינה (אחרי חסך שינה).
אני קוראת לא מעט על התרופות ועל תופעות הלוואי והשאלה שלי היא: אם מדובר בהתקפים שתדירותם כרגע נמוכה, מתרחשים בשינה במיטה (אין סכנת נפילה או פציעה- מניחים מזרון למרגלותיו) ויש להם אולי סיכוי לחלוף.. האם לא עדיף לוותר כרגע על טיפול תרופתי ולהמשיך לעקוב אחרי שינויים אפשריים ?
תודה, אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים ליליים
ד''ר אלי שחר02/09/2007
בנך סבל משני התקפים ליליים אשר התרחשו כשעה אחר שנרדם. הסיכוי לפתח התקפים בערנות במשך היממה הם קטנים אצל ילד שההתקפים שלו הם ליליים באופן בלעדי ואינם מפריעים לתפקודו מחרת. לכן אכן כעת יש לשקול את מתן הטיפול התרופתי כעת. טיפל תרופתי מומלץ רק במידה והפרכוסים ממושכים ומפריעים באופן מובהק לתפקודו למחרת לאחר ביצוע EEG בשינה לאחר חסך שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפותאיילת15/08/2007
בתי בת 5 בריאה בד"כ אתמול רצה מהר בירידה נפלה על הגב ניסתה לקום בכתה ואז התעלפה ל40 שניות הרמתי רגליים התעוררה ותפקה כרגיל
מקרה דומה אירע לפני שנתיים אז נלקחה למיון נערכו בדיקות אבל הכל היה תקין
למי עלי לפנות אם בכלל ואיזה בדיקות עלי לעשות לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלפויות
ד''ר אלי שחר02/09/2007התופעה שאת מתארת אינה כלל אפילפטית אלא עלפון רגעי כתוצאה מהתרחבות מהירה של כלי אדם אשר נגרמה מבהלה חדה הגורמים להפחתה חולפת בזרימת הדם המחומצן למוח.
תופעה זו מכונה: Vaso-Vagal Syncope ואינה דורשת ברור נוירולוגי כדוגמת EEG.
במקרה של ארועים חוזרים מומלץ על שתייה מרובה, מניעת מאמצים גופניים חדים וקשים, מניעת חשיפה לשמש ומעברים חדים ומהירים משכיבה לעמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםאמא02/08/2007
שלום,
יש לבני בן ה7 כבר כשנה טיקים בלתי רצויים בפנים.
כל פעם התנועה משתנה - בהתחלה היה פותח את העיניים כל הזמן לאחר מיכן מיצמץ הרבה ועכשיו הוא עושה תנועות של "כן" בפנים ופותח את הלסת כלפי מטה כל הזמן.
הינו אצל נוירולוג ילדים הוא איבחן לאחר בדיקה נוירולוגית שיש לו SIMPLE TICS.
הוא לא חשב שיש צורך בטיפול תרופתי בשלב זה אלה אם כן המצב יחמיר.
כאמא איני יכולה לומר שהמצב החמיר, הוא רק נמשך לדעתי הרבה זמן ללא שיפור מסויים וכל פעם שאנו חושבים שזה עובר הוא מחליף תנועה.
אני מרגישה קצת חסרת אונים , מאוד מפריע לי כאמא להסתכל עליו (בבית הספר עדיין לא מעירים לו על כך) השאלות שלי הם:
מהו הטיפול התרופתי לבעיה ? איך קוראים לתרופה והאם יש לה תופעות לוואי?
האם ניתן לטפל ללא טיפול תרופתי?
האם התרופה מרפא את הטיקים או היא רק מונעת מהם זמנית להופיע?
קבעתי תור נוסף למומחה בתחום רק שהתור הוא בעוד כמה חודשים....
אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי בנושא ,
אמא מודאגת מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
ד''ר אלי שחר02/09/2007את מתארת טיקים מוטוריים חוזרים.
מומלץ לפנות להערכה של נוירולוג ילדים בכדי לברר בעייה נוירולוגית זו ולהתאים טיפול במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "התעלפויות "לירז29/07/2007
לאימי יש מצב שבו היא "מתעלפת " אבל כל שרירי הפנים תכווצים והגוף נשאר רפוי , לא מאבדת את ההכרה , הרוק מצטבר בפה - בבדיקה שללו את מחלת הורטיגו והאפילפסיה , ברצוני לדעת מה אומרות תופעות אלו ( שי לציין שבדיקת EMG ע"י העיין יצאה לא תקינה ) , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כווץ שרירי הפנים
ד''ר אלי שחר02/09/2007מומלץ על הפניה לנוירולוג המתמחה ב"הפרעות תנועה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "התעלפויות "לירז29/07/2007
לאימי יש מצב שבו היא "מתעלפת " אבל כל שרירי הפנים תכווצים והגוף נשאר רפוי , לא מאבדת את ההכרה , הרוק מצטבר בפה - בבדיקה שללו את מחלת הורטיגו והאפילפסיה , ברצוני לדעת מה אומרות תופעות אלו ( שי לציין שבדיקת EMG ע"י העיין יצאה לא תקינה ) , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כווץ שרירי הפנים
ד''ר אלי שחר02/09/2007מומלץ על הפנייתה של אמך לנוירולוג המתמחה "בעיות תנועה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ההתקףhaya23/07/2007
שלום
אני בת שבע עשרה והיו לי 4 התקפים טונים קלונים וכולם היו כשהתעוררתי משינה באמצע הלילה. כיום אני לוקחת למיקטל ואין לי התקפים (כשהפסיקו לי את הכדורים לפני כמה חודשים אחרי שנתיים בלי התקפים היה לי התקף כשהלכתי לישון אחרי לילה בלי שינה). (כל בדיקות הEEG. MRI/ ST יצאו תקינות.)
האם להיות לי התקף כשאני ערה כלומר,באמצע היום?(לאחר הפסקת התרופה כמובן) או שיש באמת אנשים שסובלים מהתקפים רק בשינה?
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים ליליים
ד''ר אלי שחר02/09/2007אכן מתוארת צורה מיוחדת של אפילפסיה, בעיקר ממקור של האונה המצחית (פרונטלית), עם התקפים ליליים בלבד ובאופן נדיר בערנות במשך היממה. מאחר וסבלת מהתקף חוזר לאחר שהיית חופשית מפרכוסים במשך שנתיים, הרי שבמצב זה מקובל טיפול ממושך של מספר שנים מעבר לשנתיים כך שהפסקת הטיפול כעת אני מניח שאינה נושא על העומד על הפרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 סובל מטיקים בעינים והעויותדנה22/07/2007
ילד בן 8 סובל מטיקים בעינים והעויות פנים וכתף.
מהו הטיפול?
מה מומלץ לעשות?
האם טיפול תרופתי / פסיכולוגי ?
איזו שיטה?
כיצד אדע למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים והעויות
ד''ר אלי שחר02/09/2007מומלץ על הערכה של מומחה לנוירולוגיה ילדים במטרה של ברור וטיפול מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת eegשירת אהבה11/07/2007
בני בן 3.5 מגמגם מזה כשנה וחצי, לסירוגין ( יש תקופות בהן הגמגום מתגבר ובהן הוא פוחת ) יש לציין כי לגמגום מתלווה מתח ורקיעות רגליים בקצב הגמגום .
עפ"י הפניית הנוירולוג, ולאחר בדיקה מקיפה של הילד שהייתה תקינה, נשלחנו לבדיקת eeg.
התוצאה: בעירנות:
" פעילות הרקע בעירנות מורכבת מ9-10 הרץ אלפא אחורית המעורבת בפעילות טטא .
בקטעים המאוחרים נרשמו מספר התפרצויוצ כלליות בודדות ורקצרות של פעילות חדה.סיכום: התרשים בעירנות מדגים פעילות חדה פרוקסיסמלית כללית."
נשמח לשמוע מה כל זה אומר?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG בגמגום
ד''ר אלי שחר02/09/2007לא ברורה לי כלל סיבת ההפנייה ל - EEG של ילד הסובל מגמגום ולפי התאור לא סבל מכל תסמינים חשודים כאפילפטיים. בנוסף, אין באפשרותי להתייחס לדוח הבדיקה משום שנוירולוג ילדים יכול לחוות דעה על הבדיקה רק כאשר הוא אישית בדק אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנוד הראש - בן שמונה חודשיםלי11/07/2007
שלום רב,
שלום רב פרופ',
בני בן שמונה חודשים בקירוב. כאשר הוא נמצא במצב שכיבה על הבטן או במצב זחילה התחלתית הוא מנדנד את ראשו למעלה ולמטה למשך 1 דקה לערך מפסיק וחוזר חלילה - לא תמיד.
גם לעיתים כאשר נמצא בעגלה במצב כמעט ישיבה - עדיין לא יושב הוא עושה זאת לעיתים - מעין הנהון הראש למעלה ולמטה.
על מה יכול הדבר להעיד? אני מעט בלחץ. לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדנוד הראש.
ד''ר אלי שחר02/09/2007תנועות ריתמיות כגון אלה שתוארו נפוצות אצל פעוטות ואינן בהכרח בלתי תקינות. יחד עם זאת אני ממליץ על פניייה להערכה של נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)