מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה וצבאאמא מודאגת08/10/2007
הבן שלי מתגייס בקרוב בגיוס קרבי.
בינתיים הכל בסדר איתו אבל יש לנו רקע של אפילפסיה במשפחה כשלבעלי היו התקפים בילדות ומספר קרובי משפחה שלו סובלים מהתקפים מדי פעם עד היום.
אני חוששת השתנאים הקשים וחוסר השינה בשירות הצבאי יכולים לגרום למחלה להתפרץ אם היא חבויה אצלו, כי שמעתי על מקרים שאפילפסיה התחילה בזמן הצבא.
הוא כמובן לא מוכן לדבר על זה בלשכת גיוס, אני מודאגת מאוד ורוצה שהוא יעשה לפחות בדיקות או שידעו על מצבו.
מה העמדה של הצבא בנושא הזה?
האם יש בדיקות שאפשר לעשות בצורה פרטית כדי לראות אם הוא נמצא בסיכון לאפילפסיה?
תודה,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת של החייל
ויקי08/10/2007אני אמא לילדה אם אפילפסיה ואצלנו במישפחה אין לאף אחד ולא היה.לא ניראה לי שאפשר לעשות בדיקות בכדי לדעת אם יהיה או לא .זה בא לבד אי אפשר לדעת איך ומתי וזה לא חייב לבוא לו .אם היה אפשר לדעת מתי זה בה כבר מזמן היו מוצאים תרופה שתימנע את ההתקף ואת המחלה לפני שהיא תבוא.אבל גם אם קורא מצב שזה בה יש תרופות היום והכל יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה וצבא
ד''ר אלי שחר11/10/2007מוזר בעיני שלא התיעצתם כלל בנושא כה חשוב זה עם מומחה לאפילפסיה עוד לפני גיוסו של בנכם ואתם נזקקים לתשובה שטחית בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוס ראשון ובהייה מתוך שינהסימה04/10/2007
לפני כחודש ביתי בת ה 6.5 פרכסה לראשונה מתוך שינה ובעקבות EEG סוער הוחלט לטפל בה בדפלפט 200 מ"ג פעמיים ביום + קרניטי פעם ביום. (למרות שזהו מקרה ראשון של פרכוס).
לפני מספר ימים באמצע הלילה שמעתי שיעול מחדרה ומצאתי אותה יושבת במיטה עם עיניים פקוחות מתנדנדת קדימה ואחורה ובוהה בקיר ללא תופעת פרכוס ו/או איבוד נשימה. דיברתי אליה אך היא לא ענתה לא הצלחתי להשכיב אותה לישון, לקחתי אותה לשירותים ובתום עשיית צרכים נשכבה על הרצפה ונרדמה. כל הסיפור ארך כ - 3 דקות.
בבוקר היא לא זכרה כלום מהמקרה.
האם זהו סוג של התקף אפילפסיה?
השינה שלה אינה רגועה, יש לה מידי פעם הפסקות נשימה בזמן השינה.
האם התרופה לא עוזרת לה? האם יש צורך לבצע EEG בזמן שינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימה
ויקי05/10/2007לסימה לביתי בת 10 כיום היה מקרה מאד דומה אם תירצי לדבר צלצלי אלי 0505414641
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרכוס ראשון ובהייה בשינה
ד''ר אלי שחר11/10/2007האירוע שהשואלת מתארת יתכן פרכוסי ללא תנועות הגפיים אך הוא אינו בהכרח פרכוס ויתכן שהוא שייך לקבוצת ההפרעות במחזורי השינה. במידה והוא נשנה, במטרה לברר את הגורם, מומלץ על ביצוע EEG מתמשך בשינה ע"י Video - EEG או במעבדת שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
סימה11/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט וראיה
סימה11/10/2007מכיוון שהילדה התלוננה על כך שאינה רואה טוב ועל כאבי ראש, לקחתי אותה לבדיקת עיניים.
ממצאי הבדיקה הראו כי לילדה "רוחק ראיה" (ההפך מקוצר ראיה), מה שלא נצפה בבדיקות קודמות ולפיכך תצטרך לענוד משקפיים באופן קבוע.
הרופא אמר שהשינוי נגרם גם כתוצאה מתרופת הדפלפט.
האם אכן התרופה גורמת לשינוי קיצוני בראיה בפרק זמן כל כך קצר? (חודש מבדיקה קודמת?)
האם לדפלפט יש עוד השפעות? (הילדה נתונה למצבי רוח קיצוניים, זה גם השפעת הכדור?)
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה מהיתעוררות משינהויקי03/10/2007
שלום ד"ר ביתי בת ה10 כיום קיבלה התקף ראשון לפני כ שנתיים.כשהיא היתעוררה משינה היא הרגישה שזה מגיע היא צעקה אבא ולאחר מכן הגיעו התנועות בגוף והרוק ואיבוד ההכרה.שהיא היתעוררה היא לא זכרה כלום . היא רק זכרה שהיא קראה אבא. הפרופסור שמטפלת בה אמרה לאחר התקף 1 לא נותנים טיפול. עברה שנה בלי התקפים. והגיע ההתקף השני גם מהיתעוררות.לא עשינו כלום זה עבר .אחרי יום של התקף .הילדה שלי הלכה אם בעלי לסרט בקולנוע ופיתאום היא התחילה להרגיש מוזר בפה היה לה טעם חריף והיא הירגישה שעומד להתחיל התקף והיא בהכרה החלטנו לינסוע לבית חולים שם החליטו לתת לה וליום לאחר הוליום היא הרגישה יותר טוב כלומר לא היה התקף אם איבוד הכרה זה היה חלקי.בבית חולים דיברו אם הפרופסור והיא החליטה לתת לה אספולוט כי אין לזה תופעות לוואי היא נתנה לה 400 מיליגרם.200 מיליגרם ביום וגם בלילה. הילדה הייתה מעולפת מזה זה עשה לה נשימה מהירה. דיכאון נוראי היא לא רצתה כלום רק לישון.סחרחורות ועוד הרבה. הרופאה החליטה להוריד להולתת לה 200 רבע ביום ואת שאר הכדור בלילה.יש לי המון שאלות.הסוג הזה של האיפלפסיה יכול לקרוא לה באמצע היום אם איבוד הכרה כשהיא משחקת או רק מתוך שינה?למה זה קרה לה בסרט?ואיך הכדור אספולוט?אודה לך אם תפרט לי קצת אני אמא מאד לחוצה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים בהשכמה משינה
ד''ר אלי שחר11/10/2007אכן קיימים התקפים אפילפטיים בהשכמה משינה. השואלת לא ציינה מה היו ממצאי ה- EEG בבדיקת בתה. לכן לא ניתן להעריך מה סוג האפילפסיה שהיא פתחה וכמובן מהו הטיפול המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוס בחוםרוני02/10/2007
בני בן השנה פרכס כתוצאה מחום. די מבהיל חייב לציין. אשמח לדעת מה ההבדל בין פרכוס להתקף אפילפטי. האם הורה לקבל טיפ או שניים איך יודעים? לתשובתך אודה מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוס בחום
ד''ר אלי שחר03/10/2007פרכוס אשר התרחש במהלך מחלת חום הוא פרכוס אפילפטי לכל דבר. נוסח השאלה משקף את החרדה והרצון לידע של השואלים. לכן לצורך הסבר מפורט (ומרגיע) מומלץ על פנייה לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחשב יכול להביא לאפילפסיה?מורן30/09/2007
בני בן השמונה יושב שעות רבות מול המסך המרצד, ואחר כך מטרף לאחותו בצפייה בטלביזיה. האם אין חשש לאפילפסיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסך מחשב וטלביזיה
ד''ר אלי שחר02/10/2007אין סכנה של התפתחות אפילפסיה בצפייה שעות רבות במסך המחשב והטלויזיה ברוב אוכלוסית העולם שאינם לוקים בהפרעה אפילפטית נדירה המכונה כפיון כללי פוטו-סנסיטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי אפילפטיים25/09/2007
בעלי אפילפטי ורציתי לדעת מה הסיכון שנלד ילד אפילפטי?
יש בדיקות לגלות את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורשה של אפילפסיה
ד''ר אלי שחר11/10/2007השואלת לא פרטה את סוג האפילפסיה של בעלה ולכן לא ניתן לענות על שאלתה. מומלץ על פנייה למומחה לאפילפסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?אריק23/09/2007
האם אפלפסיה מוכרת כנכות(בביטןח לאומי)?
אם כן אשמח לקבל יותר פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה כנכות
ד''ר אלי שחר03/10/2007בתקנות הביטוח הלאומי כרך א' מופיע פקר מפורט הדן באפילפסיה על גווניה השונים - סעיף 30.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "נתקים" זה אפילפסיה?אוריאן23/09/2007
תופעה בה יש מעין נתק אצל הילד (בן 4.5) של כמה שניות שהוא כאילו מאבד קשר עם המציאות ונמצא בעולם משלו ואחרי זה חוזר זה סוג של אפילפסיה? איך אפשר לאבחן ולבדוק אם זאת אפילפסיה או אולי סתם תכונת אופי יוצאת דופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "נתקים"
ד''ר אלי שחר23/09/2007התאור של "נתק" אצל ילד בן 4.5 שנים יכול להיות ניתוק אפילפטי דהיינו מצב המכונה Absence אך הוא בד"כ מלווה עם "רפרופי" עיניים דהיינו תנועות ריתמיות של העיניים. שכיח יותר שהילד "מרחף" בתוך עולמו וחוזר מייד כאשר פונים איליו. מומלץ לפנות לבדיקה של נוירלוג ילדים עם ביצוע EEG במידת הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה שלא מאוזנתאורי19/09/2007
בני בן 4 מזה כשנתיים סובל מהתקפים של פרכוסים הנראה כתנועות של 4 הגפיים ואיבוד הכרה של בין מספר שניות ל מספר דקות .
התחיל בטיפול תרופתי בגיל שנתיים וחצי . מאז החליף אין ספור תרופות כיום על קפרה 450 פעמיים ביום וללמיקטל 75 פעמיים.
תחת טיפול זה המשך פירכוסים בין פעמיים לשבוע לשלוש ואף מספר פרכוסים ביום
מה יהיה.? אנחנו נורא מיואשים האם יש מקום לבדיקות נוספות מלבד eeg ?
מה גורל ילדי יהיה אם ימשיך לפרכס? נכון להיום הוא בעל קוגניציה תקינה עם איחורים משמעותיים בשפה ובמוטוריקה .
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אורי20/09/2007אשמח לקבל תשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרכוסים עקשניים מינקות
ד''ר אלי שחר23/09/2007השואלים מתארים את הפרכוסים ככלליים קצרים ומוסרים כי החליף תרופות רבות והוא ממשיך לפרכס בטיפול משולב של למיקטל וקפרה. בברור של ילד עם מחלה פרכוסית יש חשיבות למועד תחילת הפרכוסים, לתאור הפרכוסים ומשכם כמו גם לבדיקה נוירולוגית יסודית והערכת התפקוד הקוגניטיבי. בהמשך יש למצות את בדיקת ה- EEG בתחילה בערנות, לאחר מכן מחסך שינה ובהמשך בדיקת Video-EEG רציפה שתפקידה למצוא התאמה בין ההתיצגות הקלינית של הפרכוסים וההתפרצויות בתרשים: מוקדיות או כלליות. בדיקת MRI של המוח מסייעת לאיתור ליקוי מוקדי מבני של המוח ובדיקה תפקודית חדישה כדוגמת PET מאתרת את הפעילות האפילפטית: הן מוקדים או כללית. בדיקות אלה נכללות בתהליך המכונה "אבחון טרום ניתוחי" משום שלעתים ניתן להתמודד עם הפרעה ניתוחית בעזרת תהליך ניתוחי. כטיפול בנוסף קיימת גם דיאטה עשירה ביותר בשומנים המכונה "דיאטה קטוגנית".
הפרטים שנמסרו אינם מאפשרים להעריך את "גורל" הפרכוסים והתפקוד הקוגניטיבי בעתיד. תהליך מסוג זה אמור להתבצע במרכז לאפילפסיה בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אורי23/09/2007תודה על התייחסותך המהירה.\
אשמח לקבל המלצה על מרכז כזה באיזור המרכז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה בלתי מאוזנת
ד''ר אלי שחר11/10/2007אני מבין לליבם של השואלים שבנם סובל לפי התיאור מאפילפסיה בלתי מאוזנת אך המקרה מורכב ורגיש ביותר בלא שנמסר כל המידע (כדוגמת ממצאי ה- EEG ). לכן לא יהיה זה הוגן לענות להורים תשובה קצרה ושטחית בפורום זה ומומלץ על ייעוץ מקיף נוסף של מומחה לאפילפסיה בילדים אשר יסקור את כל החומר באופו סדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות חוזרות ואפילפסיהרבקה19/09/2007
הבן שלנו בן שנתיים ויש לו לפעמים נטייה לעשות תנועות חוזרות למשל להתנדנד קדימה ואחורה או לגלגל את העיניים. חשבנו שזה קצת מוזר אבל בגלל שהוא נורמלי ומתפתח כמו שצריך לא דאגנו. כשהיינו איתו אצל הרופא בגלל נושא אחר (היה מצונן עם חום) הוא עשה את זה במקרה אצל הרופא והרופא נדרך נורא ואמר שזה יכול להיות סימן לאפילפסיה ושחייבים לבדוק את זה. נעשה את הבדיקות כמובן, אבל רציתי לשאול מה הקשר בין תנועות כאלה לבין אפילפסיה, חשבתי שאפילפסיה זה פרפורים ושהם נושכים את הלשון וכל זה, לא התנועות הקטנות שהוא עושה.
אודה לך אם תוכל להבהיר לי מה זה יכול להיות, אני די מודאגת.
תודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות חוזרות
ד''ר אלי שחר19/09/2007תנועות ריתמיות חוזרות ללא שינויים במצב הערנות נפוצות אצל פעוטות בגיל שנתיים ואינן סימן מבשר של אפילפסיה. גלגול עיניים בגיל זה הוא תופעה בלתי רגילה ולכן מומלץ להתיעץ עם מומחה לנוירולוגיה ילדים בנושא ספציפי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות וגילגול עיניים
מימי1429/09/2007אני לא הבנתי איך הוא מגלגל את העיניים שלו?
האם העניים שלו מתגלגלות לאחור עד שרואים רק לבן?
או גילגול כמו שעון שכן רואים את העצבע העינים? אם כן לי נשמע כמו ילד עם אוטיזם. ככה ילדים עים אוטיזם עושים אולי אני טועה? עשית לו איבחון היתפתחותית כמו שצריך?........
לי יש ילדה עם אוטיזם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה זה גנטי?שחר17/09/2007
הבן הבכור שלנו, בן 7 אובחן כאפילפטי, האם זה אומר שהסיכון של הבן הצעיר (בן 3) ללקות במחלה הוא גבוה יותר מסיכוי של כל אדם אחר? יש פעולות שאפשר לעשות כדי לצמצמם את הסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה זה גנטי
ד''ר אלי שחר19/09/2007השואלים אינם מספקים מידע מספק בכדי לענות על השאלה באופן מהימן.
מה כוונתם בציינם: ".....אובחן כאפילפטי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהגוף מתחיל לרעות בלי סיבה זה קשוראלי15/09/2007
אני בת 16 ולפעמין יש לי רעידות בידים רגלים .. ובליי סיבהה ..
האם זה קשור לאפילסיה ?
ואם לא אז מזה יכול להיות?
ולמה זה קורה ?
והאם יש טיפול .. ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד של הידים והרגליים
ד''ר אלי שחר15/09/2007
המידע שהשואלת מוסרת אינו מספק: מתי במהלך היממה מתחיל הרעד, כמה זמן הוא נמשך, האם הוא מלווה בשינויים במצב הערנות, האם הוא קשור למצבים של התרגשות, רעב שתיית אלכוהול, וכד'.
רעד קצבי של ארבעת הגפיים, בעיקר סמוך לאחר השכמה, במיוחד בגיל ההתבגרות הוא אחד הסימנים הראשונים של תסמונת אפילפטית המכונה: Juvenile Myoclonic Epilepsy.
אני ממליץ לפנות בהקדם למומחה בנוירולוגיה ילדים במטרה של ייעוץ מקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שענית לי ..
אלי15/09/2007אני רועדת בבוקר .. ושאני עצבנית או מתרגשת אני רועדת לפחות לרבע שעה אפילו יותר ..
ולפעמים אני רועדת סתם ולא זה לא מרעב ולא מאלכוהול ..
אמא שלי אומרת שזה סתם .. אבל אני לא חושבת ככה ..
אממ איפה זה נמצא היעוץ? ..
והאם יש טיפול או תרופות שמפסיקות תרעידות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממ לא ענית לי ..
אלי17/09/2007בנוסף לרעידות לפעמים גם אני לא מצליחה להזיז תאצבעות ..
או שפתאום אני מרגישה חולשה ומרגישה כאילו אני עומדת ליפול ..
האם אתה יודע אולי האם זה בעיה מסוימת ?..
זה כבר קורה לי הרעידות כמעט חצי שנה וזה קורה הרבה פעמים ביום ..
בבקשה תענה לי ..
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלרסנטשרי11/09/2007
האם נורות פלורסנט יכולות לגרום להתקף גם אצל מי שלא קיבל התקף קודם לכן אבל רגיש לאור הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורת פלורסנט
ד''ר אלי שחר11/09/2007מעולם לא דווח כי אור המופק ע"י מנורת פלורסנט הישרה (גרם) התקף אפילפטי. השואל אינו מגדיר מהי "רגישות" לאור מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מוקדם של המחלהמיכל09/09/2007
באיזה גיל ניתן לזהות את מחלת האפילפסיה אצל ילדים?
האם ילד בריא יכול לפתח את המחלה בגיל מבוגר יותר (12 שנים)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מוקדם של המחלה
ד''ר אלי שחר09/09/2007
מומחה לננוירולוגיה ילדים יזהה אפילפסיה בכל גיל במהלך הילדות על פי ההתיצגות הקלינית וממצאי ה- EEG. קיימת סכנה לפתח אפילפסיה בכל גיל מתוך בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסים אחרי אלכוהולש.06/09/2007
לפני שבועיים שתיתי הרבה אלכוהול במסיבה ויצאתי החוצה. חברים שלי סיפרו לי (אני לא זוכר את זה) שהתחלתי להתעוות וזה היה ממש מפחיד. זה לא קרה לי אף פעם, אני חושב שאולי זה גם בגלל שאני חייל ואני לא יושן מספיק ואז גם שתיתי. זה אפילפסיה? מה אני צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסים אחרי אלכוהול
ד''ר אלי שחר07/09/2007פורופ זה אינו מחליף הערכה נוירולוגית ע"י מומחה מה גם שהמידע שנמסר אינו מספק. במטרה לקבל חוות דעת מוסמכת על התופעה שאתה מתאר עליך לפנות בהקדם להערכה נוירולוגית מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)