מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרבקה31/08/2008
לפני כמה ימים היה לי מעין פרכוסים בראש וביד באמצע אירוע משפחתי, הלכתי לרופא ויש לי חשש לאפילפסיה אני רק צריכה לעבור עוד בדיקה אחת לוודא שזה באמת אפילפסיה, מאז אני חרדה מאוד להתקפים וממש נכנסת לדיכאון מזה אני לא רוצה לצאת מהבית כדי לא לקבל את זה לייד אנשים, אני לא יודעת מה לעשות אני לא ישנה בלילות, איך אני אוכל להתמודד עם זה בלי יעוץ פסיכולוגי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה שלום
ד``ר שי מנשקו05/09/2008פרכוס בודד עלול לקרות ל כ%60 מהאוכלוסיה באופן כללי!פרכוס בודד לא גורם לאדם להיקרא חולה אפילפסיה!
עליך לחזור לנוירולוג הפטפל שלך בהקדם אפשרי ולדסקס איתו את הנ"ל כרולל התמיכה הנפשית הדרושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוכוס ראשוניהילה28/08/2008
לד"ר שלום רב. בני בן 4 וחמישה חודשיים התעורר לפתע אים סטיית מבט מוזרה תוך כדי שיחה איתי נבהלתי כ"כ שאלתי אותו בן כמה אתה איך קוראים לאחותך וכו' הוא ענה על הכל אחרי זה צעקתי צעקה והילד שאל אותי אמא מה אמא מה לא עניתי השכבתי אותו במיטה ורצתי לחייג לבעלי אמרתי לו שהילד נראה מוזר שיבוא כמו כן חייגתי גם למדא כשחזרתי לחדר ראיתי וראיתי את הילד ללא הכרה קראתי לו והוא לא הגיב אחרי כמה דקות הוציא רוק מהפה במהלך הנסיעה הילד חזר חלקית לעצמו ערכו בדיקות סיטי EEG הכול תקין האים עלי לערוך עוד בדיקות בבקשההההההההה עזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה שלום
ד``ר שי מנשקו29/08/2008אכן שאלתך מעלה נושא חשוב שנשאל לעיתים : אכן ע"פ התאור שציינת בהחלט יתכן ומדובר באירוע פירכוסי. אולם- האם עבר הערכה לאפשרות של אבחנה רפואית אחרת עם אירוע פירכוסי מישני ( לא ציינת באם מהלך ההריון לידה והתפתחות תקינים, באם יש תאור של אפילפסיה במישפחה ...) כגון הערכה קרדיאלית, האם נימדד חום חריג וכו ? האם עבר הערכת נוירולוג ילדים?
כמו שציינתי בעבר- EEG תקין איננו שולל אירוע פירכוסי או קיומה של אפילפסיה כמו ש EEG חריג איננו מאשר את הנ"ל.
אשמח לעזור בהערכתו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול וסוג התקפיםטל26/08/2008
שלום, קוראים לי טל ואני בת 16, יש לי אפילפסיה טמפורלית והמוקד שלי נמצא ליד/בתוך הזיכרון, עברתי 5 בדיקות M.R.I ובשלישית ראו שהמוקד הצטמצם מעט(מעט מאוד), מאז הוא נישאר באותו הגודל. מאז שמצאו את המוקד כתוב לי בתיק הרפואי באבחנות מתחת לאפילפסיה "? LOW GRADE GLIOMA". הרופאה שלי במרפאה אמרה שגידול לא נוהג להתכווץ אבל הדרך היחידה לדעת אם הוא גידול היא לעשות ניתוח ולהוציא את המוקד. ורציתי לשאול-גידול יכול להתכווץ? אם לא, אז למה הם ממשיכים לכתוב שיש אפשרות שזה גידול? מה זה עוד יכול להיות אם זה שינה גודל? יכול להיות שהייתה טעות בבדיקה? ויש עוד משהו-בהתקפים שלי אני לא מאבדת את ההכרה, הזיכרון שלי כמעט ונימחק(לפעמים פחות לפעמים יותר), יש לי תחושת דה ז'ה בו חזקה, לפעמים אני מריחה ריח מוזר, אני יודעת שאני בהתקף גם אם אני צריכה לשכנע את עצמי, אני מנסה להרגע ומזכירה לעצמי שזה זמני ושזה עוד מעט יעבור, האורך של זה הוא לא יותר משתי דקות אבל לוקח לי זמן להתאושש, אני מסוגלת לתפקד בצורה רגילה גם בזמן ההתקף ואם אני לא מספרת על זה אף אחד לא יודע. לדעתי ההתקפים הם חלקיים פשוטים אבל הנוירולוגית שלי חושבת שהם מורכבים ושאלתי עוד אנשים שחושבים שזה פשוט-מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול וסוג התקפים
טל26/08/2008אשמך לקרוא את חוות דעתך תודה טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל שלום
ד``ר שי מנשקו26/08/2008אכן שאלת שאלות חשובות, אולם את הנושא המורכב הזה את חייבת לדסקס בקפידה עם האונקולוג המטפך שלך והצוות הנילווה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה אוקסיפטליתשרית25/08/2008
האם תוכל לתת לי קצת מידע על סוג זה של אפילפסיה או להפנות אותי לחומר קריאה בנושא בתי אובחנה לאחרונה כסובלת מהתקפי אבסנס והתחלנו טיפול תרופתי. בביקור אצל הרופא תיארתי לה בעיה שקיימת לבעלי שהרופאים תמיד כינו אותה כהתקף חרדה ואילו היא אמרה שייתן וזה אפילפסיה אוקסיפטלית ואם אכן כך, זה יהיה הגיוני שיש קשר גנטי אציין כי בעל עבר מס' בדיקות EEG שהיו תקינות בכל מקרה אודה לעזרתך ומענה האם יש קשר בין השניים ואיך ניתן לאבחן אפילפסיה אוקסיפטלית והאם יש לה טיפול תרופתי (אציין כי בעלי נוטל באופן קבוע טיפול תרופתי אבל כזה שמתאים להתקפי חרדה) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מענה
שרית31/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית שלום
ד``ר שי מנשקו02/09/2008תוכן רב בנושאים הקשורים למחלת האפילפסיה זמין באתר א.י.ל
בנוגע לשאלתך השניה- לא ידוע לי על קשר ברור בין אפילפסיה מסוג אבסנס לבין אפילפסיה אוקסיפיטלית ( אשר מתפצלת לשני תתי קבוצות הנקראות Panayiotopoulos syndrome או Gastaut) וכן לא ברור כיצד אובחנה אפילפסיה מהסוג הנ"ל היות שציינת רק התקפים דמויי חרדה ו EEG חוזרים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתכן כי מדובר באפילפסיהאיילה22/08/2008
ד"ר שלום רב, מזה מס' שבועות שאני מוטרדת באופן שאינו מניח לי, בעניין בני בן 4.5 שיש לו מדי יום או אחת למס' ימים מצב של בהייה למס' שניות. ברגע שזה קורה הוא נראה לא איתנו, וכשאני תופסת אותו בידו או קוראת לו בשמו הוא מגיב אך לא בחדות הרגילה. במשך מס' השניות הנ"ל מופיעות התופעות הבאות- העיניים שלו נראות לא לגמרי מפוקסות, והוא קצת ב"עולם משלו", אין לו תופעה של ישנוניות אחרי, לא "נעלם" לגמרי כי מגיב לי אם אני מדברת איתו תוך כדי וגם לא מאבד הכרה. אין לנו הסטוריה משפחתית של המחלה, ההריון היה תקין למעט חשד לחדרים מורחבים בזמן ההריון ובדיקת CT לאחר הלידה , שיצאה תקינה. לידת ואקום+ מלקחיים ותוך 5 דקות ציון אפגר 10. מדובר בילד מאוד מאוד נבון , ובייחוד ביחס לגילו. זה לא נראה לגמרי טבעי, ולכן נבצע את כל הבדיקות הנדרשות לכך אך על כל פנים, אני מאוד מבקשת שכמומחה בתחום, תעשה לי קצת סדר. האם ייתכן כימדובר בתופעה זמנית ולא מחלה כרונית? האם הבדיקות הקיימות יוכלו לתת תוצאה ברורה של המצב? האם ייתכן כי ישנן תופעות אפילפטיות בגיל זה שלא מלוות הלאה לאורך השנים? מה קורה במידה ולא נעזרים בטיפול תרופתי, האם התופעות מחמירות? מאוד מאוד מצפה להתייחסותך לדברים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילה שלום
ד``ר שי מנשקו23/08/2008לא ציינת באם בנך ניבדק ע"י נוירולוג ילדים, מה נימצא ואילו בדיקות בוצעו כעת.
באם אכן בוצעה הערכה נוירולוגית ולא נימצא כול סיבה לכך- לא ניתן לדבר על מחלה כרונית או כול "מהלך" אחר היות שרק לאחר קביעת אבחנה מסויימת ניתן להניח את צורת התקדמותה.
כמו כן במיקרים שבהם EEG איננו מראה כול מימצא חריג ובאם ישנה עדיין אירועים של בהייה או "נתקים קצרים" יש מקום לבצע V-EEG אשר יכול תת מענה באם אותם אירועים קצרים מתואמים לפעילות מוחית חריגה.
אשמח לעזור בהערכתו....צרי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפויותElena21/08/2008
שלום, הבת שלי בת שנה כבר פעמיים (לפני כ 3 שבועות והיום) כשהילדה שלי מתחילה נורא לבכות היא פתאום מתעלפת . היא נישארת עם עיניים פתוחות ולא זזה ומכחילה. במקרה הראשון זה קרה אצל אמא שלי והיא באותו רגה רצה החוצה , הילדה חזרה לעצמה תוך כ 10 שניות ומאד לבנה. גם היום היה אותו הדבר. ברצוני לברר מה יכול להיות הגורם לכך? אילו בידקות חייבים לעשות? ואיך להגיב למצבים כאלה? תודה רבה מראש. אלנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלנה שלום
ד``ר שי מנשקו21/08/2008לא פרטת מספיק כדי לנסות להנחות אותך. לדוגמא- למה התכוונת במתעלפת וגם נישארת עם עיניים פתוחות? ( מה מהלך ההתפתחות מחלות דומות במישפחה האם מבצעת תנועות חריגות בידיים או ברגליים האם נהית ישנונית אח"כ...). בכול אופן על פניו נישמע כי דוקא מדובר בתבנית התנהגותית שניקראת Breath Holding Spells אשר לא דורשת כול טיפול, אך מומלץ לפנות להערכת נוירולוג ילדים בהקדם להערכה .
צרי קשר...אשמח לעזור בהערכתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה Petit malיניב20/08/2008
שלום, בתי בת 6 אובחנה לפני כשנה כחולת אפילפסיה petit mal, היא מטופלת בתרופה באופן קבוע, כל שלושה חודשים עוברת ביקורות של מומחה/בדיקות דם/EEG. נכון להיום אין את התופעות שהיו לפני נטילת התרופה (התנתקויות לכמה שניות), רציתי לשאול אם בטפסים של הצהרת בריאות שאני נדרשת למלא עבורה כגון , ברישום לביה"ס או לקייטנה וכד' אני חייבת לציין את הנ"ל.(יש לציין כי אנשים שלא מבינים בנושא מקבלים את זה באופן "קשה"ואני מפחדת למשל שלא יקבלו אותה לקייטנה או חוג שחייה ). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליניב שלום
ד``ר שי מנשקו21/08/2008הצהרות בריאות נועדו למנוע אסונות על רקע אי ידיעה של בעיות בסיסיות. יש להצהיר על כול מחלה ידועה גם מבחינת הכיסוי הרפואי והביטוחי. הצהרות בריאות מוגדרות כמידע רפואי חסוי לאחר המילוי ואתה בהחלט יכול לדרוש את הנ"ל מכול מי שקורא או חשוף לניירת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטרגטולליאת19/08/2008
בתי בת שנתיים ו9 חודשים ,בגיל 7 חודשים , פרכסה לראשונה בחום ,ולאחר עוד 3 פעמים בהפרש חודש וחצי בניהם ללא חום , הEEG יצאו תקינים ,בתחילה קיבלה לומינל ול3 חודשים ,ולאחר מכן עברה לטרגטול ,,שנתיים היא ללא התקפים ,הניאורולוג ,המליץ להפסיק את התרופה בהדרגתיות ,יש לי כמה שאלות אליך , לפני כן הריון תקין ,אין במשפחה בעיות אפילפסיה . 1)יש השפעה התרופה על התקדמות בדיבור שלה ? 2)אי שקט בלילות היא תופעת לוואי מוכרת מטרגטול ? 3)יש סיכוי שהפרכוסים היו ולא ישובו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת שלום
ד``ר שי מנשקו21/08/2008לטגרטול כמו לכל תרופה אשר פועלת על המוח פוטנציאל לגרום לעיקוב התפתחותי כול שהוא כולל דיבור( על אף שזה לא אחד מעקרי השפעות הטגרטול) אולם באם זה רק על רקע תרופתי ולא מישני לדוגמא לאפילפסיה שמימנה סבלה- ככול הנראה ישתפר לאחר סיום הטיפול, וכן גם איכות השינה.
בנוגע לסיכוי לחזרת המחלה- לא כתבת מספיק נתונים אולם ממה שציינת באופן כללי ניתן לומר שבחודש הראשון לאחר סיום הטיפול יש סיכוי של עד 50% לחזרה בחודש לאחר מכן 60% שלא יחזור ואז באופן כללי רק כ 80% בשנה ה 1 אחרי שהאירועים לא יחזרו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו אפילפסיה?רוני18/08/2008
שלום, בני בן 10.5 חודשים. בגיל 4.5 חודשים היתה לו תופעה של "קפיצות", שהופיעו כאשר היה לו חום. הנוירולוג איבחן זאת כמיוקלונוס. בגיל 8 חודשים הוא אושפז בעקבות פרכוס כללי (איבוד הכרה והתכווצויות של הגפיים) היה לו חום גבוה ובסוף התברר שהיתה לו אדמדמת שגם הסבירה את הפרכוס. בוצעו לו 2 EEG בערות ובשינה שיצאו תקינים ואנו נשמנו לרווחה. פעם נוספת קרה פרכוס בעקבות מכה שקיבל ואז בכה מאוד ועצר את נשימתו. מאז הופיעו 2 פרכוסים כלליים אחד קצר (כ-2 דקות) ואחד ארוך (כ-10 דקות) כאשר לא היה לו חום ולא סיבה ניראית לעין כפי שהיו במקרים הקודמים, אבל בשני המקרים הוא סבל משלשולים. בוצע שובEEG ארוך (שעה) כולל שינה שיצא תקין. לטענת הנוירולוג לא מדובר באפילפסיה אלא בילד עם סף נמוך לפרכוסים אשר בכל פעם היה טריגר אחר שגרם לפרכוס. לפני יומיים הילד עמד במיטתו כשפתאום שמתי לב כי הוא בוהה בנקודה מסויימת בתקרה ולא הגיב אלי. השכבתי אותו על צידו וגופו היה קשה כמו אבן ומבטו עדיין בהה. זה ארך כדקה ואז הילד חזר לעצמו. הוא היה קצת עייף. לאור זאת הוחלט כן להתחיל טיפול בדפלפט. אני בלחץ מאוד גדול באשר למצב ולחוסר הבהירות. האם מדובר באפילפסיה? מהו ההתקף שהיה לפני יומיים? האם נכון להתחיל טיפול תרופתי והאם זו התרופה המתאימה? אני חוששת מתופעות לוואי או פגיעה בהתפתחות שלו עקב השימוש בתרופה. אציין כי מדובר בתינוק עירני, פעיל ומפותח. אני ממש אובדת עצות ואשמח לחוות דעתך. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני שלום
ד``ר שי מנשקו18/08/2008לא ציינת באם בזמן או בסמוך לאירוע האחרון שציינת בוצע EEG או האם הוסבר לך מדוע הותחל טיפול תרופתי. נשמע ע"פ תאור המקרה כי יש מקום לשקול ביצוע ניתור V-EEG בניסון לתאם בין המימצאים של אותם בספק אירועים אפילפטים לבין פעילות חריגה ב EEGוזאת בתיקווה שהיו אירועים גם באותה תקופה. כמו כן לא ציינת היסטוריה משפחתית, מהלך הריון והתפתחות.
אשמח לשמוע עוד פרטים...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני19/08/2008שלום, ראשית תודה על תשובתך. באשר לשאלותיך - לאחר ההתקף האחרון ללא הפרכוס לא בוצע EEG. לצערי אתמול שוב היה לו התקף כזה של בהייה ללא פרכוס, הוא חרחר תוך כדי וזה ארך כ-5 דקות. לנויורלוג היה קשה להחלחט על טיפול תרופתי בגלל שאין שום ממצא ב-EEG אך לבסוף הוא אמר שבגלל תכיפות ההתקפים כדאי למנוע אותם עם דפלפט. זה נראה כאילו הוא שינה את סוג ההתקפים. האם יכול להיות מישהו שסובל משני הסוגים? כיצד ניתן לבצע VEEG הרי לא ניתן לדעת מתי זה יקרה שוב? הרופא המליץ לנו לעשות גם MRI. לשאלתך לגבי ההריון - מדובר ב-IVF תקין, לידה ומשקל תקינים. כיום הוא מפותח, עירני ופעיל. האם ההתקפים הללו יכולים לגרום לו נזק? האם לדעתך זה נכון להתחיל טיפול תרופתי? אני מאוד חוששת מהשפעת הטיפול עליו וממש אובדת עצות. שוב המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
ד``ר שי מנשקו19/08/2008אכן חוסר מימצאים חריגים ב EEG לא שולל המצאותם של אירועים קלינים (כמו שרק תרשים EEG חריג לא הופך מטופל לאפילפטי) וצורת התבטאותם בודאי יכולה להשתנות ע"פ האיזור המוחי מהם הם נובעים- בלא שינוי "סוג או השתיכות" הפירכוסים.
את דווקא כן מדווחת על שכיחות גוברת של אירועים ולכן לדעתי יש מקום לשקול ניתור V-EEG ובודאי הדמיית מוח (כפי שכבר קיבל הפנייה). האם עבר גם ברור קרדיאלי שכלל HOLTER לב ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני19/08/2008תוכל להסביר בבקשה במה יכולה בדיקת ה-VEEG לעזור? לא בוצע בירור קרדיאלי. לשם מה זה נחוץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
ד``ר שי מנשקו21/08/2008ראי דיון על למה ומה מבצעים ב V-EEG בדיון קודמים.
כמו כן תוכלי לפנות לנוירולוג המטפל שלכם או צרי קשר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמר16/08/2008
עברתי ניתוח ראש לפני 5 שנים ( לקחתי את הכדורים בעקבות גידול) . אני ללא התקף אפילפסיה מאז ומטופלת בטגרטול 800 mg ליום . נירולוג אמר לי שאני יכולה לנסות ולהוריד במינון במטרה להפסיק עם הכדורים אחת לשבועיים ב 200 mg . מאחר ואני חוששת אני מעונינת לרדת 200 mg לתקופה ארוכה ולהישאר במינון 600 mg האם זה נכון לבצע ירידה איטית ביותר או שיש לרדת במקצבים של אחת לשבועייים 200 mg ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך- האם רצוי לבצע EEG לפני ההחלטה
תמר16/08/2008על הורדה בכדורים . שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמר שלום
ד``ר שי מנשקו16/08/2008במיקרים מהסוג שלך- כלומר מצב לאחר ניתוח ראש, מומלץ להתיעץ עם הנוירולוג המטפל.
בכול אופן לאחר יציבות של כ 5 שנים ללא אירוע אכן יש מקום לשקול "גמליה תרופתית" מבוקרת כאשר אין הסכמה חד משמעית בין הנוירולוגים באם לבצע EEG לפני( אני מאלה שכן ממליצים לבצע).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעותשינהויקי13/08/2008
רציתי לדעת כמה שעות שינה מומלצות לחולה אפילפסיה וגם למי שהאפילפסיה עברה לו!!! מהן מינימום השעות שיכול חולה לישון ועדיין הוא לא ימצא בסכנה להתקף!?! בנוסף רציתי לשאול האם יש מבצ שאם אני אשן 3 שעות בלילה וביום למחרת עוד כמה שעות. האם זה לא יעמיד אותי בסיכון לקבלת התקף!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישון בכיף
ד``ר שי מנשקו13/08/2008מיעוט שעות שינה- כלומר פחות מ 7עד 8 שעות של שינה רציפה בלילה עלולים לגרום לעליה בתדירות ההתקפים האפילפטים למי שיש כאלו.
כדי לישון ..ובכיף
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תורשתיות באפילפסיהרחל10/08/2008
האם אפילפסיה זה דבר תורשתי? מה הסיכוי שאח של חולה יחלה במחלה? מה הסיכוי של ילדי האח הבריא יחלו, אם בכלל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל שלום
ד``ר שי מנשקו12/08/2008אפילפסיה מורכבת באופן כללי מאפילפסיה ריאשונית( אדיוטפטית)- אשר לה בסיס גנטי , אם כי לא בכול הסוגים השונים ידועים כול הגנים המעורבים ואפילפסיה שניונית- אשר ניגרמת לאחר דמם מוחי , גידולים מוחים, "אירוע מוחי" וכ"ו אשר להן אין כול בסיס גנטי.
לשאר חלקי השאלה- עניתי כבר בשאלות שונות בפורום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וארבעה חודשים.ורד09/08/2008
בתי בת שנה וארבעה חודשים. בתקופה בה היתה בת שנה בערך חווינו איתה מצבים בהם היא התעוררה באמצע הלילה בבכי נוראי, יושבת ומזיזה עצמה אחורה וקדימה, ולא מוכנה שנחבק או נרים אותה. לקח לנו זמן רב להרגיעה, על ידי יציאה החוצה או נסיעה במכונית. ייחסנו זאת לתקופה קשה של משבר בזוגיות אשר עברנו בבית והענקנו המון חום ואהבה והסיפור חלף. לאחרונה, מזה כחודש חווה הילדה מעין קיפאון במצבים מסויימים- היא יכולה להיות באמצע משחק ולפתע להפסיק ולבהות בנקודה מסויימת כחולמת בהקיץ, ולא מגיבה לקריאה בשמה, אלא רק למגע יד ה"מנער" אותה ממצב זה. אח"כ ממשיכה לשחק כרגיל. לא נראה כי יש קשר למצב נפשי כיוון שהדבר קורה באמצע משחק, או פעילות מהנה אחרת. האם יש מקום לדאגה? אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד שלום
ד``ר שי מנשקו10/08/2008התופעה ה 1 שציינת ביחס לגיל שהתרחשה (בהנחה כי תאור ההריון לידה והתפתחותה תקינים ובמישפחה אין כול מחלות כרוניות נילוות וכ"ו) איננה מטרידה היות וע"פ התאור ניראה כי ומדובר "ביעותי לילה". תופעה בזמן שינה אשר איננה דורשת כול טיפול רפואי וחולפת לבד.
על התאור של בהיות או "קיפאון" (על אף שחסרים נתונים כגון האם נהית ישנונית לאחר מכן, בכי נילווה , הרטבה וכו)- מומלץ לצלם את הנ"ל בוידאו ביתי ואז לפנות להערכה נוירולוג ילדים עם אפשרות לבצע EEG בזמן האירועים הנ"ל בנסיון לקבל קוראלציה קלינית.
אשמח לעזור ...צרי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ושליטה על סוגריםשרית07/08/2008
ביתי בת 5 אובחנה רק בימים האחרונים כ PETIT MAL לאחר ניתוקים קצרים שבאים לידי ביטוי בעיניים. היא כמובן לא מרגישה שזה קור. יכול להיות יום ללא כל תופעה וימים של עד 4 פעמים לאורך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
שרית07/08/2008EEG הראה שאכן מדבור בPETIT MAL/ היום פעמיים ברח לה פיפי אחד במתוך שינה ואחד בעירנות מוחלטת והדבר הפתיע אותה. האם מדבור בתופעה שכיחה? האם יש קשר בין הדברים?? האם בריחת השתן מצביעה על האצה של המחלה?? טרם התחלנו טיפול תרופתי אנחנו רק בשלב הראשוני של האיבחון מניחה שבימים הקרובים נפנה לנוירולוג תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית שלום
ד``ר שי מנשקו07/08/2008בריחת השתן הינה תופעה מדווחת בזמן אירועים של פרכוסים "כללים" אשר כוללים גם את סוג הפירכוסים מסוג אסבנס (הידועים גם בשם PETIT MAL) היות שמדובר באירועים של איבוד הכרה - ואפילו עם זה לתקופה קצרה שלא תמיד ניתן לאבחנה של של שניה עד מס שניות.
ובריחת השתן- לא מאפיינת או רומזת על שינוי בחומרת התהליך.
בכול אופן מומלץ לפנות להערכת נוירולוג ילדים בהקדם.
צרי קשר באם את זקוקה להערכה נוירולוגית...ואשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על תשובתך המהירה
שרית07/08/2008קודם כל תודה רבה. אנחנו ממש בתחילת הדרך וכל תופעה כזו מעלה שאלות אני רוצה לציין שבריחת השתן לא קרתה תוך כדי ניתוק - אבל אני מבינה שזה בכל זאת תופעה של המצב אנחנו בהחלט נפנה לייעוץ בהקדם ומודה ושומרת לי האופציה לפנות אלייך עם כל שאלה שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש את עזרתך לבירור משהושמעון ח.06/08/2008
ד"ר מנשקו שלום, אני פונה אליך במטרה לברר האם תופעות שעברו על בני בזמן האחרון עלולים להיות קשורים באפילפסיה. אז ככה לפני חודשיים עברו על הבן שלי 4-5 לילות שבהם היה חש תחושות מוזרות לפני השינה וטוען שהיה מאבד את ההרגשה של הגוף שלו.. מהלחץ הוא היה מזיז את הידיים מהר בשביל לוודא שהגוף עדיין במקום. לאחר כמה ימים התופעות גלשו גם לזמן היום והבוקר והוא כל היום היה מרגיש מן "היי" כזה, חוסר יציבות, חוסר ריכוז, אי שקט, סחרחורות ותחושה כאילו הוא עומד להתעלף. לא היו כאבי ראש וגם עשינו מספר בדיקות כמו לחץ דם ,בדיקות דם , קרקעית העין וכו' כשהכל יצא תקין. עם הזמן הופיעו גם כאבי ראש אבל זה לא החלק המטריד. החלק המטריד שבני כבר חודשיים טוען שהוא לא אותו דבר כמו פעם.. הוא פחות מרוכז , יותר מעופף כזה , הוא מרגיש לא יציב ולפעמים הוא מאבד הרגשה ברגליים. כמו כן יש לו חולשות בגוף בעיקר ביד שמאל. הוא בריא אבל כל התופעות מפריעות לו מאוד בתפקוד היומיומי וכתוצאה מכך הוא גם במצב נפשי ירוד. רופא משפחה ונוירולוג שבדקו אותו לא מצאו בעיות ולפי דעתם זה עניין נפשי. ערכתי שיחה רצינית איתו כדי לברר אם הוא באמת היה במתח או בבעיה נפשית כלשהי כזה התחיל ולטענתו הוא תמיד היה בסדר מהבחינה הזו. והאמת הוא צודק, הוא תמיד מחייך וצוחק, הוא לא אחד רגיש שנפגע מכל דבר והוא נהנה מהחיים, ככה שקשה לי להאמין שעובר עליו משהו נפשי. אגב לאחרונה הוא טוען שיש לו הרבה קפיצות שרירים כשהוא שוכב לישון, כלומר היידיים או הרגליים או הראש משהו קופץ כזה כמו תנועה לא רצונית לשניה וזה קורה לו לאחרונה די הרבה במצבי שכיבה. רציתי לברר איתך האם ייתכן משהו מתחום האפילפסיה ? אני רוצה לציין שאחותי סובלת מאפליפסיה ומכאן דאגתי. האם יש מקום לבדיקות נוספות ? אם אתה זקוק לעוד פרטים שלא ציינתי אני אשלים לפי בקשתך. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון שלום
ד``ר שי מנשקו06/08/2008אכן פניה ברורה ומסודרת. לא ציינתה את גילו של בנך, באם במישפחה עוד חולים במחלות כרוניות כגון מחלות פסיכיאטריות חרדה וכו וכן אילו בדיקות בוצעו ע"י הנוירולוג המטפל?
באופן כללי ניתן לומר כי התלונות שתארתה לא מתאימים דוקא לאירועים אפילפטים , בהסתיגות אחת- אפילפסיה ממקור טמפוראלי דווחה פעמים רבות עם הסתמנות של שינויי תחושה, שינויי במצבי רוח ראייה וכ"ו ללא כול אירועים כללים אחרים.
בכול אופן יש לודא כי בוצע EEG( מומלץ בחסך שינה) אשר כולל גם את אותם אירועים שתוארו לצורך תאום או שלילת הקשר בניהם ביחס לתרשים ה EEG. כמו כן באם האירועים ממשיכים יש מקום לשקול המשך הברור הנוירולוגי ולשקול את הצורך בהדמיה מוחית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מנשקו
עידן07/08/2008תודה על תגובתך. בני בן 17, ללא עבר של בעיות נוירולוגיות. במשפחה אין מחלות כרוניות / פסיכיאטריות ואין בעיות של חרדות, אך ציינתי כי אחותי סובלת מאפליפסיה. הנוירולוג המטפל ערך פעמיים ( פעם אחת בכל ביקור אצלו ) בדיקות גופניות כלליות שכללו: רומברג, אצבע אף,עקב בצד אגודל, מסת שריר, כוח גס, רפלקסים, עצבי גולגולת וכדומה כשהכל יצא תקין. בדיקת דם שכללה בדיקת B12 וחומצה פולית תקינה גם היא. בנוסף בעקבות תלונות של כאבי ראש קלים בני קיבלנו הפנייה לרופא עיניים שבדק ראייה ובדק את קרקעית העין והכל יצא תקין. בפעם השניה שביקרנו אצל הנוירולוג הוא אמר שבמצב הנוכחי הוא לא רואה צורך בבדיקת הדמייה ואף שולל אותה בעקבות הקרינה הרבה. הוא אמר לנו לחזור לביקורת בעוד כ-3 חודשים. אני מסכים איתך ולדעתי יש מקום להמשך הבירור. ע"פ דבריך, לדרוש מהנוירולוג בדיקת EEG ? האם תוכל לכוון אותי לבדיקות נוספות שרצוי לעשות ? האם יש מחלות או בעיות שונות שעלולים לגרום לתסמינים שציינתי? עליי לחשוש ? אשמח לתגובתך, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמעון
ד``ר שי מנשקו08/08/2008אכן בדיקה נוירולוגית חוזרת -תקינה מורידה באחוז ניכר את הסיכוי "לפספס" בעיה נוירולוגית משמעותית אולם על רקע החולשת פלג גוף שמאלי( יד יותר מרגל) כפי שציינתה כולל שינויי מצב רוח יש מקום הכול זאת לשקול ביצוע EEG בחסך שינה/ ושינה( באפשרות של אפילפסיה ממקור טמפוראלי- סיכוי נמוך) ואולי אח"כ לשקול הצורך בהדמיה מוחית באם אותם תלונות על חולשת צד שמאל חוזרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מנשקו
עידן08/08/2008תודה לך שוב. אני מעוניין שבני יבצע את הבדיקות שעליהן דיברת, אך הרופא הנוירולוג שלנו מקובע בדעתו שאין בכך כל צורך והכל נובע ממשהו נפשי שעובר על הילד. יש מקום לפנייה לנוירולוג אחר? דבר נוסף שאולי יוכל להוסיף כיוון לבדיקות נוספות, מזה שנים בני סובל מכאבים בחזה. עד כה הוא לא היה פעיל ספורטיבית כלל ולכן דאגתי שיתחיל להתאמן 4 פעמים בשבוע בקביעות וכך הוא עושה כבר חודש. כמו שציינתי הוא סובל הרבה מכאבים באזור החזה, ויומיים לפני שהתחילו כל התחושות והתופעות המוזרות שאותן תיאר, היה לו לילה שלפני השינה תקף אותו לחץ עז בחזה שהפך לכאב. הוא הזיע והיה מפוחד מהכאב באותו לילה כי זה הכאב בחזה הכי חזק שחווה. כמובן שיום למחרת הלך להבדק, נשלח לבדיקת אק"ג שהיתה תקינה ורופא משפחה טען שזה משהו בשרירי החזה. האם ייתכן קשר בין המקרים ? המרחק ביניהם הוא יומיים בלבד. האם לשקול בדיקה אצל קרדיולוג ? האם כל התופעות שציינתי בהודעה הראשונה שכללו איבוד תחושה, חוסר איזון, תחושת ריחוף ועילפון יכולות להגרם כתוצאה ממשהו פסיכולוגי ? תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמעון
ד``ר שי מנשקו09/08/2008אכן כמעט כול תסמין גופני יכול גם להגרם ממקור פסיכולוגי. בכול זאת מומלץ לשקול ברור קרדיאלי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה לך להחליף נוירולוג...
מיכל09/08/2008מנסיון אישי, הכי קל להגיד שזה פסיכולוגי... אם אתה חושב שהילד זקוק לעוד בדיקות תדרוש אותם מהרופא ואם הוא לא מוכן תחליף לך לייעוץ נוסף מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)