פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת אבנית
    שלום
    17/10/2011

שלום.יש לי אימייל מאוד רגישה ורואים מן סדקים באימייל בשיניים קדמיות.
    1.אילו שיטות לניקוי האבנית וכתמים מקפה ותה קיימות היום?ע''י כלים ידניים,ע''י אולטראסאונד ומה עוד?ומה השם של שיטה רגילה?
    2.מה השיטה שהכי ידידותית לאימייל השן?
    3.האם בשיטת airflow -זה זרם מים שבתוכם יש תערובת של אבקה אברזיבית ומשתמשים בזה לניקוי של השיניים,גשרים וכול''י מכתמים וזה גם מלבין במידת מה.האם בשיטה זו ניתן להשתמש לניקוי אבנית?האם השיטה של airflow היא יותר ידידותית לאימייל מאשר הניקוי באמצעות אולטראסאונד?
    4.אמרו לי (לא רופאים) שניקוי אבנית ע''י כלים ידניים הוא פחות אגרסיבי לאימייל מאשר הניקוי באמצעות מכשירים חשמליים כגון אולטראסאונד.האם זה נכון?
    5. איך ניתן לטפל בסדקים באימייל?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת אבנית

הוספת תגובה

• הסרת אבנית - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/10/2011

סדקים באמייל קורים בד"כ בגלל הפעלת כוחות עזים על השיניים או מעברים קיצוניים בין טמפרטורות. אפשר לחיות היטב עם הסדקים אולם מומלץ להפסיק מנהגים אלו מפני שלא ניתן לאחות את הסדקים באמייל.
    ניקוי השיניים יכול להתבצע באמצעות מכשור ידני, מכשור סוני ואולטראסוני, התזת אבקות על השן (כמו airflow אותו הזכרת). כל השיטות, אם הן מבוצעות בעדינות, אינן גורמות לנזקים לאמייל או, לפחות, גורמות לנזקים מינימאליים הקטנים לאין שעור מהתועלת הטמונה בהם. את האבנית יש להסיר במכשור ידני, סוני ו/או אולטראסוני. לאחר מכן אפשר להשתמש ב-airflow לסילוק כתמים והשלמת ניקוי השיניים. שימוש בלעדי במכשירים להתזת אבקות מתאים רק כשיש מעט מאוד אבנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    סיגל
    15/10/2011

אני בת 60 ולפני 10 שנים עשיתי שתלים בלסת התחתונה לפני שבוע הסתכלתי במראה וחשכו עיני כל החניכים שלי בחלק הקדמי ירדו מטה והשתל ממש בולט וכן שורש של שן אחת יש לי כתרים בכל החלק התחתון והבעיה היא רק בחלק הקדמי מה הטיפול שאני צריכה לעשות המוזר שאני בטיפול אצל רופא שינים עשיתי עוד שתל בצד והרופא אמר לי שיש לי בעיה של נסיגה וזהו אשמח לקבל את המלצתכם
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    16/10/2011

נסיגת חניכיים היא ביטוי למחלת חניכיים מסביב לשיניים- פריודונטיטיס, ולמחלת חניכיים מסביב לשתלים- פריאימפלנטיטיס. אני ממליץ לך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה הוספת עצם?
    שלום
    13/10/2011

מה זה הוספת עצם? הכוונה להוספת העצם בלסת בעקבות איבוד העצם מהלסת אם למשל חסררה שן ? או הוספת עצם לשורשים של השיניים שנחשפו ואיבדו מהעצם שלהם? או שניתן להוסיף עצם לשני המקרים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה הוספת עצם?

הוספת תגובה

• מה זה הוספת עצם? - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    13/10/2011

באופן כללי, אפשר לבצע השתלת עצם במקרים בהם חסרה עצם לצורך השתלות שיניים באזורים מחוסרי שיניים. אפשר גם לבצע השתלת עצם מסביב לשיניים קיימות אשר אבדו עצם בגלל מחלת חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים,חשיפת שורשים ועוד
    שלום
    13/10/2011

שלום רב!
    לאבי בן 52 יש בעייה עם החניכיים ועם השיניים:
    1) יש לו נסיגת חניכיים,החניכיים אדומות טיפה נפוחות ונראה כי יש בהן דלקת.
    2) בשיניים שבהן כבר יש נסיגת חניכיים רצינית רואים את השורשים והשורשים האלה כאילו כירסמו אותם-את העצם של צוואר השן
    3) בשיניים שבהן יש נסיגת חניכיים התחלתית ועדיין לא רואים את השורשים בשן ליד הקו של החניכיים כאילו חתכו קו באימייל לאורך החניכיים.כמו למשל אם היו חותכים את שן עם יהלום או מחט חזק מאוד.מין שריטות עמוקות כאלו ליד החניכיים.
    מה זה יכול להיות חוץ ממחלת החניכיים?
    אני חייבת לציין שחסרה לו שן אחת וליד המקום הזה השורשים של השיניים מאוד חשופים-כלומר יש נסיגת חניכיים הכי בולטת ובשיניים האלה כאילו כירסמו בשורשים שנחשפו.כמות העצם הרבה יותר קטנה ממה שהיא אמורה להיות.
    1)תעזרו בבקשה מה זה יכול להיות?
    2)ומה הטיפול המקובל בד''כ במקרים כאלה?
    3)האם ניתן לעצור את נסיגת החניכיים ואיבוד חומר העצם מהשורשים שכבר נחשפו?הרי השיניים האלו יכולות להישבר?
    4)האם ניתן לטפל בזה ללא ניתוחים והשתלות?באופן תרופתי למשל או הומאופטי?
    5)והאם אתם יכולים בבקשה להמליץ על רופא טוב שמתמחה בזה שיכול לטפל בזה בטיפול כמה שיותר משמר,ונמצא בחיפה או קרוב יותר לאיזור הצפון,כי אבי עובד המון ועד מאוחר.בבקשה!אם זה בלתי אפשרי במסגרת הפורום.אז אולי אני יכולה להתקשר ולשאול לשמו ןטלפון של המומחה.
    תודה מראש!המון בריאות לכולם!!!
    חג שמח!

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים,חשיפת שורשים ועוד - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    13/10/2011

הסימנים שתיארת הם סימנים ותוצאות של דלקת חניכיים. קיימת נסיגת חניכיים וכן שחיקת צווארי השיניים. אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור אבל אפשר לעצור או להאיט את הצטברות הנזקים. מומלץ לקבל ייעוץ אצל מומחה למחלות חניכיים. רשימת המומחים למחלות חניכיים נמצאת באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בנוסף, באיזור חיפה אפשר לפנות למחלקה לפריודונטיה במרכז הרפואי רמב"ם, לקבלת בדיקה, אבחון וטיפול במחלות חניכיים, בטל. 04-8542983. אין ייעוץ טלפוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטונל
    יגאל
    06/10/2011

אשתי בת 65 ולוקחת אקטונל כ-10 שנים.היא סובלת מדלקת חניכיים חריפה.
    בבדיקת ctx נמצא-221.היא זקוקה לעקירות ושתלים רבים.
    האם אין כל סכנה בטיפול הנ"ל. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אקטונל

הוספת תגובה

• אקטונל - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    06/10/2011

הרמה המינימלית של CTX המדווחת בספרות, מתחתיה לא מומלץ לבצע פעולות כירורגיות בחלל הפה, היא 150 pg/mL.
    תשובה מהימנה ומפורטת יותר מומלץ לקבל מן הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ישנם תכשירים למעט "קלירדנט"?
    יגאל
    04/10/2011

שלום,
    אני חולה סוכרת, באמצע שנות ה20, עם נסיגת חניכיים רצינית ושיניים שבירות.
    הרופא אמר שעלי לשטוף את הפה בכל יום בתכשירים להרג חיידקים (בוקר וערב).
    הוא אמר שעלי לרכוש קלירדנט ותכשירים שמבוססים על חומרים אחרים.
    זאת על מנת למנוע אדפטציה של הבקטריות. כך שאשתמש שבוע בחומר א' שבוע בחומר ב', שבוע בחומר ג' וכו'...

כשבאתי לבית המרקחת הרוקחת אמרה לי שהתכשיר היחיד שיש להם שהוא באמת תכשיר רפואי הוא הקלירדנט שמבוסס על חומר הנקרא "פלוקסידין" (ויש עוד 2 תכשירים המבוססים על אותו חומר).
    כל השאר הם סתם נוזלים מסחריים, כולם אותו דבר(כך שתהיה התרגלות בקטריאלית גם אליהם), וגם לא ממש יעילים לצרכים שלי.

השאלה שלי היא האם אולי אתם כן מכירים תכשירים אחרים כלשהם?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• האם ישנם תכשירים למעט "קלירדנט"? - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    05/10/2011

החומר הפעיל, 0.2% chlorhexidine gluconateֿ נמצא במספר שטיפות פה, לרבות קורסודיל, תרודנט, קלירדנט, מדידנט, וכיו"ב. אלו התכשירים מתאימים ביותר והיעילים ביותר כעזר לאחר הברשת השיניים. בנוסף, בהיותך חולה סוכרת ואדם צעיר מומלץ שתפנה לבדיקה וטיפול לפי הצורך, אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך ממה שהבנתי הרי כל התכשירים

יגאל
    05/10/2011

שציינתם, אם אשתמש בהם יום יום (למשך כל החיים), מהר מאוד יפסיקו להשפיע (בגלל היותם מבוססים על אותו החומר).
    זו הסיבה שאני צריך גיוון.

לגבי הפניה למומחה החניכיים, בעיקרון הרופא שלי לא הציע לפנות לכזה. אתם חושבים שעלי לעשות זאת באופן עצמאי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך ממה שהבנתי הרי כל התכשירים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    05/10/2011

כן. אם הנך חולה גם בסוכרת וגם במחלת חניכיים, אני ממליץ לך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול במחלת החניכיים אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, אעשה זאת. אך מה לגבי שאלת הת

יגאל
    06/10/2011

אוקיי, תודה, אעשה כדבריך.

אך בכל זאת, לפחות בנתיים, תוכל לעזור לי ההוראות הנוכחיות למצוא תכשירים שונים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, אעשה זאת. אך מה לגבי שאלת הת - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    06/10/2011

נסה להשתמש לסירוגין בשטיפת פה מרידול ובשטיפת פה המכילה כלורהקסידין, דוגמת קורסודיל, תרודנט, מדידנט, כלורהקסידין לייסר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! לסירוגין זה אומר שבוע-שבוע או

יגאל
    07/10/2011

בוקר-ערב?

שבוע קלירדנט, שבוע מרידול, שבוע ליסטרין, שבוע אקווה פרש וחוזר חלילה... זה נשמע טוב?
    או שיותר יעיל לעשות הפסקה של רק שבוע אחד בין קלירדנט לקלירדנט ולא שלושה שבועות?

שטיפה פעמיים ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! לסירוגין זה אומר שבוע-שבוע או - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/10/2011

מהשאלה שלך משתמע שקבלת ממני המלצה לבצע שטיפות פה בשני חמרים שונים לסרוגין, ולא היא! את ההמלצה קיבלת ממישהו אחר, אליו עליך לפנות כדי לקבל הנחייה כיצד להשתמש בחומרים. ההמלצה שאני נתתי לך היא ללכת להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

יגאל
    13/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים - צריך מידע בבקשה
    שימי אווילי
    02/10/2011

שלום ותודה על העזרה , אני צריך מישהו שירגיע אותי .

הייתי היום אצל רופא השיניים בעקבות כאב בצד שמאל למטה ולמעלה .
    הרופא עשה צילום נגע קצת בחניכיים ואמר לי שיש לי דלקת ומוגלה חמורה.

אמר לי ללכת לפיורדנט ורמז שזה בכל הפה והפיורדנט יחליט מה עושים עם כל השיניים שלי.

קבעתי תור לפיורדנט ויש לי 2 תורים להקצאות שורשים.

האם יכול להיות שבאמת יצטרכו להוריד לי את כל השיניים ?? אין לזה טיפול ?? מה עושים במצב כזה ? כמה זמן וכמה טיפולים זה , בקיצור הרג אותו הרופא לא יודע כבר מה לחשוב פתאום בבום זה נפל עלי .

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים - צריך מידע בבקשה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    03/10/2011

קרא את מדור השאלות הנפוצות לקבלת תשובות לחלק מהשאלות שלך. בנוסף, התייעץ עם הפריודונט, המומחה למחלות חניכיים, כדי לדעת יותר על מצבך ומה עושים עם השיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חספוס בצד פנימי של לסת תחתונה
    יונתן
    29/09/2011

שלום,

אתמול התחילה לי תחושבת חספוס מוזרה בחלק הרך מתחת ללשון ובצד הפנימי התחתון של הלסת התחתונה. הדימוי הכי קרוב לתחושה הוא כמו שאריות פופקורן שנתקע שם.
    החספוס מורגש רק ע"י הלשון, כאשר אני מנסהלבדוק עם האצבע אני לא מרגיש שום דבר מיוחד, כמו כן אין פצעים או נקודות לבנות.
    החספוס מלווה גם באי נוחות ובנוסף יורד לי דם כאשר אני מצחצח את הצד האחורי של השיניים הטוחנות התחתונות (מעולם לא ירד לי דם בצחצוח שיניים).

האם כל העסק קשור לדלקת חניכיים או שמדובר במשהו אחר כמו אפטות אולי?

תודה

הוספת תגובה

• תוספת

יונתן
    29/09/2011

דבר נוסף ששכחתי לציין, ישנה תחושה קלה של חספוס גם בצד האחרי של השיניים התחתונות, כאילו שייפו להן את הציפוי החלק.
    יכול שכל תחושת החספוס נובעת מבעייה על הלשון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    02/10/2011

אני משער שמדובר באפטה.
    אם התחושה אינה חולפת תוך שבוע ימים פנה לבדיקה אצל רופא שניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים לאחר טיפול הקצעת שורשים
    אורלי
    29/09/2011

שלום. לפני כעשרה ימים עברתי טיפול הקצעת שורשים ברבע פה אחורי. הצורך בטיפול נובע מנסיגת חניכיים בעקבות טיפולי כימותרפיה שעברתי בשנה החולפת (מחלימה מסרטן). את הטיפול עברתי במחלקת פה ולסת בבי"ח-ביח' לסיכון גבוה וחולים מורכבים. 5 ימים לאחר הטיפול, התחלתי לסבול מכאבי תופת. הגעתי לביח' לבדיקה בעקבות הכאבים ונאמר לי כי פיתחתי דלקת. נשלחתי הביתה הם הוראות לניקוי החניכיים באמצעות מברשות מיוחדות ועם המלצה לנטילת אנטיביוטיקה למשך 10 ימים. מאז חיי הפכו לסיוט - 24 שעות של כאבים. הלילות ללא שינה עם כאבי תופת המקרינים לראש. סיימתי 10 ימים של טיפול אנטיביוטי - ללא אועיל ! מיותר לציין שהחג הזה אני מושבתת ובגללי גם ילדיי...אנא המלצה דחוף מה עליי לעשות הכאבים לא נותנים לי מנוח. תודה רבה.

הוספת תגובה

• כאבים חזקים לאחר טיפול הקצעת שורשים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    02/10/2011

פני לבדיקה במחלקה המטפלת. הכאבים החזקים שאת מתארת אינם תופעת לוואי שכיחה לאחר הקצעת שורשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת שיניים
    רועי
    22/09/2011

שלום,

אני מעוניין לדעת האם קיימת משחת שיניים שיעילה לחניכיים רגישות ואדומות ושמסוגלת לעצור (אם לא לחדש) נסיגת חניכיים, או שמא ההבטחות בדבר התחדשות החניכיים המופיעות על תכשירים שונים הן מצג שווא?

לקביעת תור
    סגירה
    משחת שיניים

הוספת תגובה

• משחת שיניים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    22/09/2011

לא ידוע לי על משחת שיניים המסוגלת לעצור נסיגת חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצאת שורשים
    איילה
    15/09/2011

הייתי היום אצל שיננית לעשות הקצאת שורשים.
    בחרתי בשיננית של ה'מאוחדת' ולא ברופא בגלל העלות- רופא 600 ש"ח ושיננית 300 ש"ח.
    שאלותיי:
    מדוע טיפול זה הנו כ"כ יקר אם מדובר בטיפול של 20 ד' בלבד.
    האם ניתן לעשות הקצאה ללא הרדמה- זה היה סיוט.

לקביעת תור
    סגירה
    הקצאת שורשים

הוספת תגובה

• הקצאת שורשים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    16/09/2011

הפורום איננו עוסק בשאלות עסקיות, כלכליות וכספיות אלא בשאלות של בריאות.
    לשאלת ההרדמה, זו ניתנת דוקא כדי למנוע כאב. אם את שייכת למיעוט המסוגל לקבל את הטיפול ללא ההרדמה, אין מניעה עקרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל היום הבעיות שלנו...כלכליות

רינת
    23/09/2011

וסתם למשל, כאימא לילדה אני מוצאת עצמי במצב כלכלי מאוד קשה גם עקב כל העלויות סביב (שכ"ד וכו')....כולל נושא רפואת שיניים ועל כן מן הראוי כן לצאת לקראת מי שרוצה לבדוק מחירים....כי כל ישראל צריכים להיות ערבים זה לזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו תחושת כוויה בחיך עליון
    מיני
    13/09/2011

מזה כמה ימים אני מרגישה כמו תחושת כוויה בחך העליון, כשהתכלתי במראה ניראה אדמימות כלשהי.. יש לציין שקשה לי לאכול כי כל חיכוך עם המזון מציק לי, ובנוסף, יצאה לי האפטה בפנים השפה התחתונה שבנתיים נצאת בשלבי הבראה..
    האם יש קשר בין הדברים?? ברצוני לציין שאני מקפידה על הגיינת הפה, צחצוח וכד', ממה זה נובע?? והאם יש משחה, או תמיסת שטיפה להקלה עד שיעבור??

בתודה מראש על תשובתכם.
    מיני

הוספת תגובה

• כמו תחושת כוויה בחיך עליון - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    13/09/2011

השתמשי בתמיסת קמומיל (בבונג) פושרת, אותה אפשר להכין ע"י חליטת פרחי קמומיל או שקית של תה קמומיל. שטפי את הפה 4-5 פעמים ביום בתמיסה, להרגעה. אם התחושה אינה משתפרת בתוך 3-5 ימים פני לבדיקה אצל רופא שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי ניתוח חניכיים ,עזרה
    ירדן
    12/09/2011

שלום,
    אני בחורה בת 28 . עשיתי טיפול בחניכיים ,נראה לי שזה נקרא מילוי שורש של השן מכיוון שהשורש נהיה דק אז עשו לי ניתוח והכניסו חומר בשתי שיניים אחת למטה ואחת למעלה באותו צד.
    הניתוח נעשה ביום רביעי והפלסטלינה שכיסתה את התפרים נפלה כבר, כל האזור השמאלי של הפה שלי נפוח קצת וכואב לי רמה של 5 מותך 10 . אני לא אוכלת בצד הזה ולא מצחצחת מהפחד כי המקום עדיין רגיש.
    מה עליי לעשות כדי שהמקום יחלים האם אני במצב בסדר שככה זה מיום רביעי ?
    אני מגרגרת מים עם מלח בעדינות כדי לנקות חיידקיים מכיון שלא צחצחתי את האזור מיום רביעי .
    בלילה יוצא לי הרבה רוק וקצת דם וריח לא כל כך נעים, האם אלו תסמינים להבראה?

לקביעת תור
    סגירה
    עשיתי ניתוח חניכיים ,עזרה

הוספת תגובה

• עשיתי ניתוח חניכיים ,עזרה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    12/09/2011

פני לבדיקה או לכל הפחות לייעוץ טלפוני עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמחות
    ד"ר אמין
    12/09/2011

שלום אני מעוניין בהתמחות פריודונטיה ברמב"ם.
    מתי מתחילה ההרשמה ומה התנאים

לקביעת תור
    סגירה
    התמחות

הוספת תגובה

• התמחות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    12/09/2011

ההרשמה למחזור הנוכחי נסתיימה. ההרשמה למחזור הבא תחל בעוד כשנה.
    לפרטים נוספים אפשר להתקשר למח' לפריודונטיה בטל. 04-8542983.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי חוות דעת שונות
    דלורס
    07/09/2011

שלום ,

במהלך ההריון שלי החלה להווצר לי דלקת חניכיים באיזור השיניים קדמיות .
    כיום ,כארבעה חודשים אחרי הלידה ,פניתי לשני מומחי חניכיים בעקבות רווח קטן שנוצר לי בין שתי השיניים הקדמיות ( מעין משולש קטנטן שנוצר בין שתי השיניים ) וקיבלתי שתי חוות דעת שונות .

המומחה הראשון קבע כי יש לי תסמינים של מחלת חניכיים בדרגת חומרה בינוני ומעלה
    בבדיקה של עומק כיסי חניכיים נמדד עומק 3 מ"מ ברוב השיניים , עומק 5 בשיניים הקדמיות- שם התפתחה הדלקת ובמספר שיניים אחוריות נמדדו עומקים של 8 -6 מ"מ.
    הוא קבע כי עליי לבצע הקצעת שורשים ולאחר מכן לתת לחניכיים להבריא למשך 3 חודשים ואז להגיע לבדיקה נוספת לקבוע האם יש צורך בניתוח חניכיים . ניתנו לי הוראות מדוייקות כיצד לצחצח ולנקות את השיניים ואף קניתי מספר עזרים לשם כך . בנוסף לאחר קריאה באינטרנט התחלתי ליטול תוסף תזונה אנזים Q10 .

לאחר כשבוע פניתי למומחה נוסף שאבחן כי יש לי דלקת והתסמינים של מחלת חניכיים קלים כך שטיפול של שיננית טובה יפתור את הבעיה כמו כן הומלץ להגיע לבדיקה חוזרת בעוד כ - 6 שבועות לבדוק מה מצב החניכיים .

שאלותי היא: 1. האם ייתכן שהגיינת פה נכונה ,שימוש בעזרים לנקיון החניכיים ובין השיניים, ונטילת Q10 זה מה ששיפר את המצב בצורה כ"כ משמעותית בהפרש של שבוע בלבד?
    2. מה לדעתך כדאי לעשות ? האם ללכת על הפתרון הקל ? טיפול שיננית ואז לראות מה קורה? האם עצם העובדה שאני דוחה את הקצעת שורשים במידה ובאמת יש צורך בכך ומסתפקת בשינניתיכולה להזיק ( יש לקחת בחשבון שבכל מקרה אלך לבדיקה נוספת אחרי 6 שבועות )?

אני די אובדת עיצות... ( חוות דעת שלישית ? :-) )

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שתי חוות דעת שונות

הוספת תגובה

• שתי חוות דעת שונות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/09/2011

מדבריך נראה שההבדל בין חוות הדעת אינו גדול. שני המומחים מציעים טיפול בגורמים- cause related therapy.
    אם פנית לחוות דעת שניה, ככל הנראה הרגשת שאת זקוקה לה, אלא שזו ניתנה לאחר שבוצע שלב אחד של הטיפול ולכן קשה להשוות ביניהן. בכל אופן, כדי לטפל בכיסים בעומק 6-8 מ"מ דרושה הקצעת שורשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה