פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימה שהפכה לשחורה
    לאה
    08/07/2012

אם יש לי שתי סתימות שעשיתי לפני יותר מעשור שהפכו לשחורות הן יכולות לגרום לבעיות או זיוהם בחניכייים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימה שהפכה לשחורה

הוספת תגובה

• סתימה שהפכה לשחורה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    11/07/2012

סתימות אמלגם מכילות כסף ועל כן משחירות עם הזמן. השחרת הסתימות אינה גורמת בעיות ו/או זיהומים בחניכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת חניכיים
    דנה
    27/06/2012

שלום רב,
    יש לי נסיגת חניכיים בשן קדמית תחתונה.
    הוצע לי טיפול של השתלת חניכיים, אך הרופא הסביר שההשתלה לא תכסה את המקום החסר על גבי השן אלא תעבה את החניכיים הקיימים מתחת ותחזק אותם וכך תימנע נסיגה נוספת. מבחינה אסטטית לא רואים את זה ולכן זה לא מפריע אך ראיתי באינטרנט שיש מרפאות בהם מציעים השתלה שמכסה גם את המקום החסר על גבי השן.
    שאלתי היא מה ההבדל בין השתלת חניכיים שמכסה לחלוטין את המקום שנסוג והשתלה שלא מכסה אלא רק מעבה ומחזקת, גם מבחינת הפרוצדורה וגם מבחינה בריאותית (מניעת נסיגה נוספת).
    בתודה מראש, דנה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת חניכיים

הוספת תגובה

• השתלת חניכיים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    27/06/2012

הצלחתה של השתלת חניכיים אינה נמדדת לפי ביצועה במרפאה זו או אחרת אלא במקרה הספציפי לכל מתרפא ומתרפא.
    כנראה שבמקרה שלך בלתי אפשרי להשיג כיסוי מלא של הנסיגה.
    בכל זאת אם את מעונינת בחוות דעת נוספת את יכולה לפנות למומחה/ית למחלות חניכיים אחר/ת.
    גם שלא רואים את הנסיגה לעיתים חשוב להשיג רקמת חניכיים עבה כדי לשמור על יציבות החניכיים באיזור ולמנוע נסיגה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים
    שירי
    24/06/2012

שלום לכולם,כבר תקופה מסויימת החניכיים שלי אדומות מהרגיל ומאז ומתמיד הייתה לי רגישות לקור ולחום כאשר באו במגע עם השיניים.הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכולה לטפל בדלקת?לעיתים רחוקות יורד מלי דם מהפה בעת הצחצוח ...
    שאלה שנייה היא מהי הדרך הנכונה לצחצוח שיניים?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    28/06/2012

שירי שלום,
    בשלב הראשון כדאי לפנות לשיננית לצורך ביצוע הסרת אבן שן וקבלת הסברים בדבר הדרך הנכונה לשמירת היגיינת פה טובה.
    השיננית גם תסביר לך כיצד לצחצח שיניים ובאיזה אביזרים.
    תתייעצי עם השיננית באם יש צורך בהערכה מלאה של מצב החניכיים ע"י רופא חניכיים, או לחילופין, באם התופעות שציינת לא באו על פתרונן אצל השיננית, כדאי להגיע לבדיקה אצל רופא חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים אדומות ונפוחות מעל כתרים
    שלי
    23/06/2012

שלום, אני בת 26...נאלצתי בגיל 18 לעשות 4 כתרים קדמיים בלסת עליונה בעקבות טיפולי שורש...החניכיים שלי בדיוק באיזור שמעל הכתרים נפוחות ואדומות, ואין לי מושג מה לעשות כדי לשפר את המצב.
    הכתרים שלי במצב מעולה, כי החלפתי אותם לפני כשנתיים. האדמומיות הייתה שם ממש מתחילת התהליך עוד בגיל 19.
    מה עליי לעשות?

הוספת תגובה

• חניכיים אדומות ונפוחות מעל כתרים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    24/06/2012

שלום שלי,
    ישנם מצבים בהם חניכיים עלולים להגיב לגרוי קבוע בצורה שתיארת, בסימני דלקת כמו אודם ונפיחות. כדאי להתייעץ עם רופא חניכיים ולבדוק היכן ממוקמים שולי הכתרים ביחס לחניכיים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים אדומים ונפוחים מעל כתרים

קרן
    01/01/2013

בדומה להודעה של שלי מיום 24.6.12 (הודעה זו אמורה לצאת כהמשך לתגובה להודעה), גם לי יש כתרים במקום 4 שיניים קדמיות עליונות, והחניכיים מעל הכתרים נפוחים ובעלי גוון אדום כהה לעומת שאר החניכיים. אני בת 30, והכתרים נעשו לפני כ-10 שנים. אני לא יודעת אם החניכיים האדימו עם השנים או מייד אחרי הכתרים, אך כבר לפני כ-5 שנים הסבו את תשומת לבי לכך שהחניכיים מעל הכתרים אדומים מדי ושהכתרים כנראה יצרו רגישות. הכתרים למראית עין כחלופה לשיניים נראים טוב, פרט לאודם הנ"ל בחניכיים, ואין לי כאבים.
    עשיתי לאחרונה צילום סטטוס רגיל, אחרי שרופא השיניים שלי אמר לי שאני צריכה לפנות למומחה עקב דלקת חניכיים.
    לפי מומחה חניכיים:1. הכתרים יושבים גבוה מדי על העצם, והראה לי זאת בצילום (עד כמה שאני זוכרת, כך הבנתי). לא נעשה ניתוח חניכיים לפני ביצוע הכתרים.
    2. אבחן מחלת חניכיים קלה
    3. אמר שאני צריכה לעשות הקצעת שורשים, כרגע רק בחניכיים העליונים.
    4. המומחה השיב לי שכרגע אפשר להשאיר את הכתרים, ואמר שאחרי הקצעת שורשים, החניכיים מעל הכתרים אמורים לקבל גוון בהיר יותר.

הלכתי לשמוע חוות דעת נוספת אצל מומחה פה ולסת.
    לפי מומחה פה ולסת:
    1. הכתרים שלי לא יושבים טוב, ואני צריכה להחליף אותם כמה שיותר מהר, אחרת אאבד את השיניים שלי.
    2. הבעיה העיקרית אינה מחלת חניכיים, אלא כתרים שלא יושבים טוב.הוא הציע שאעשה הקצעת שורשים + גרידה בחניכיים העליונים והתחתונים, וגם להחליף את הכתרים ולבצע ניתוח להסרת אודם ועודף מהחניכיים.
    3. לדבריו, ניתן להוריד מעט מהאודם עם הקצעת שורשים בלבד, אך הוא ממליץ להחליף את הכתרים.
    אודה מאוד על חוות דעת נוספת כאן בפורום.
    מצ"ב צילומי סטטוס רגיל הסרוקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקנת גשר תותות בנסיגת חניכיים
    בת מודאגת
    16/06/2012

לאימי כמעט ואין חניכיים תחתונות, וזקוקה כעת לשיניים תותבות היא רוצה לעשות גשר, אך חוששת שהוא לא יחזיק היות ואין לה כמעט חניכיים. מה עושים במקרה כזה? צריך ניתוח כלשהו מקדים? לתשובתך אודה

הוספת תגובה

• התקנת גשר תותות בנסיגת חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/06/2012

יש לפנות לבדיקה אצל מומחה לחניכיים אשר יוכל להמליץ האם החניכיים מסביב לשיניים הקיימות מספיק חזקות ובריאות ואפשר לעשות גשר, האם דרוש ניתוח מקדים וכל שאר השאלות החשובות שצריך לדעת עליהן לפני שמבצעים את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים, נסיגת ש, הלבנת שיניים
    איילת
    14/06/2012

שלום רב,

בשל נסיגת חניכיים (באותו מצב כבר כמה שנים, אולי בגלל תורשה, אולי בגלל צחצוח אגרסיבי מדי) הלכתי למומחה חניכיים, שקבע שיש לי דלקת חניכיים בינונית, למרות שאני לא מרגישה כל כאב, ושאם אמשיך כך בלי טיפול - 70% שאאבד תוך כמה שנים שיניים. הטיפול שהמליץ: הקצעת חניכיים+ החדרת פריוצ'יפ בשני טיפולים אצל השיננית. שלוש שאלות: האם סביר שבשני הטיפולים האלו תיפתר הבעיה, או שיהיה עליי להתייצב אחת לכמה חודשים לטיפולי הקצעת שורשים חוזרים. דבר שני: הבנתי שהטיפול מכווץ את החניכיים, כך שהשורשים נחשפים אפילו יותר, אז תיווצר עוד נסיגה, אז מה עשינו בזה בעצם?... האם יש גם טיפולים אחרים אפשריים ששווה לבדוק? ועניין שלישי ואחרון: אני מעוניינת גם בטיפול הלבנת שיניים, והרופא הציע לי ערכת הלבנה ביתית לחמישה ימים. והיה ואחליט ללכת על הקצעת השורשים, זה משנה מבחינת מצב השיניים/החניכיים איזה טיפול יבוא קודם, אם בכלל? (האם הלבנת שיניים מזיקה במצב נסיגה/מחלת חניכיים?),

תודה,
    איילת

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים, נסיגת ש, הלבנת שיניים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    18/06/2012

6-12 שבועות לאחר הקצעת השורשים והחדרת הפריוצ'יפ מומלץ לבדוק את תוצאות הטיפול. אם הבעייה תיפתר, מומלץ להמשיך ולבצע טיפולי תחזוקה (הדרכה ותרגול לפי הצורך בניקוי שיניים, והסרת אבנית) אחת לשלושה חודשים. בחלק מהמקרים הבעייה לא נפתרת במלואה ודרוש טיפול נוסף: הקצעת שורשים חוזרת או ניתוח חניכיים.
    הטיפול גורם לריפוי החניכיים, התכווצותם והתקרבותם לעצם הלסת התומכת בשיניים. לכן נראה שיש לכאורה נסיגה נוספת אבל למעשה חלה התאמה של החניכיים לגובה הריאלי של העצם וזה טוב.
    מומלץ לסיים את טיפולי החניכיים ורק אחר כך לעבור להלבנת השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    חסוי
    09/06/2012

שלום לכל הרופאים,
    לפני 10 ימים עברתי שתי עקירות כירורגיות על מנת לשים כתר גשר.. העקירה עברה בסדר, לא היה כאב חריג לאחר העקירות. אך לאחר כיומיים, הרגשתי שמעל השיניים שעקרו, יש לי אפטה ( מן פצע קטן), הפצע מאוד מאוד כאב ולכן ניגשתי לבית מרקחת לקבל משהו נגד האפטות. הרוקחת נתנה לי תכשיר ORALMEDIC שאמור לעזור בכמה שניות להעלים את האפטה. מרגע ששמתי את החומר הרגשתי צריבה נוראית, השפתיים שלי התנפחו וכל המקום כולל מקום של העקירות התחיל לכאוב בצורה נוראית, במקום להקל על כל המקום נהייתה לי מן אפטה ענקית מפחידה. כאבי תופת. ניגשתי לרופא שיניים שאמר שאין מה לעשות וצריך לחכות עד שיעבור, עברו מאז בערך 7 ימים ועדיין יש לי כאב במקום, אני מרגישה כאילו במקום הזה יש נפיחות. לאיזה רופא ניתן לגשת כדי לבדוק את זה, רופא שיניים שלי כאילו לא ידע על מה מדובר... אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    10/06/2012

התופעות שתיארת יכולות להיות תוצאה סטרס (דחק) אשר גרם להופעת נגעי אפטות בפה. השתמשי בשטיפות פה עם תה בבונג פושר או עם מי מלח, 3-4 פעמים ביום. אם אין שיפור תוך יומיים שלושה כדאי שתפני לבדיקה חוזרת אצל הרופא המטפל. אם הרופא המטפל לא יעזור לך, בקשי ממנו המלצה למי לפנות. אם גם זה לא מסתדר, פני לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה או מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי חניכיים ושקדים נפוחים וכואבים
    יעל
    08/06/2012

שלום רב לפני יומיים התחלתי לסבול מפצע בפה, באיזור שיני הבינה, שמלווה בכאבי שקדים חזקים מאוד, נפיחות בבהם וקושי בבליעה ורגישות בחניכיים. יש לציין שאינני סובלת מדלקות חניכיים בד"כ, בריאות השיניים שלי טובה יחסית ושאני מעשנת. האם יש קשר בין השקדים לחניכיים הכואבים והרגישים? תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• כאבי חניכיים ושקדים נפוחים וכואבים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    08/06/2012

לפי התיאור נראה שיש לך דלקת מסביב לשן הבינה שנותנת את ביטויה גם בחניכיים.לדלקת כזו אין קשר בדרך כלל למחלת חניכיים.
    אני מציעה שתלכי לרופא השיניים שלך שיבדוק וישקול אם צריך לתת לך אנטיביוטיקה או כל דבר אחר על מנת להקל ולרפא את הדלקת המסוימת הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה והרצינית

יעל
    09/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים
    דנה
    03/06/2012

היי, לאחרונה התחלתי טיפולי שינים, לא הייתה איזושהי בעיה קריטית אבל היו לי סתימות כסופות מטיפולים מהעבר וכבר הרגשתי שאני צריכה להחליף וגם מבחינה קוסמטית רציתי סתימות לבנות. הרופא אמר לי שאני צריכה כתרים היות ומי שעשה לי את הסתימות בעבר יצר לי חורים גדולים מידי. עשיתי 6 כתרים ומאז החניכיים ממש כואבות לי, לא נעים לי וזה ממש מציק, בחיים לא סבלתי מהחניכיים בעבר למרות שאני חורקת שיניים כבר שנים (בעיקר מתוך שינה) ויש לי נסיגה קלה. חזרתי לרופא עם הבעיה החדשה ולטענתו אני צריכה לעשות חוט דנטלי (למרות שבשנים האחרונות אני ממש מקפידה) והוא אמר לי שכדאי לפצוע את החניכיים עד שיורד טיפה דם והוא הסביר שברגע שאני פוצעת את החניכיים אני מאפשרת זרימה דם גדולה יותר וזה מונע חיידקים. אני לא כל כך יודעת מה לעשות מלבד העובדה שזה לא נשמע לי הגיוני אני לא חושבת שזה יפתור את הבעיה שנוצרה לי עקב הטיפולים, אבקש את חוות דעתכם בעניין וגם רציתי לשאול אם כדאי ללכת להתייעץ עם רופא שיניים אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים

הוספת תגובה

• חניכיים - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    03/06/2012

כאשר שולי הכתרים מגרים את החניכיים יש דלקת וכאבי חניכיים. במקרה שלך מומלץ שתפני למומחה למחלות חניכיים לבדוק האם אפשר לעשות משהו כדי לשפר את מצב החניכיים שלך עם הכתרים הנוכחיים. בכל מקרה אין היגיון רפואי בפציעת החניכיים עם חוט דנטלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורח
    28/05/2012

האם שן בינה שנמצאת בתוך הלסת שעוד לא בקעה בכלל יכולה לגרום לזיהום ולדלקת? ולכאבי תופת ?

מדוע כשהשן בינה הכלואה מנסה לבקוע יש כאבים חזקים פעם בכמה שבועות?
    ולא רצוף? (החלק של השן לא יצא החוצה)

יש לי שן בינה כלואה ויש לי כאבים חזקים ודלקת באזור של השן בינה פעם בחודש למשך תקופה של שבוע.

אחר כך זה נרגע....... ואחרי חודש עוד פעם יש לי כאבי תופת .!!!

האם השן בינה שלי בוקעת פעם בחודש? (למרות שהיא כלואה לחלוטין) ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    29/05/2012

כל הסימנים מראים שיש צורך בעקירת השן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים
    אורח
    28/05/2012

אני בת 20 ויש לי כרגע דלקת חניכיים סביב שן בינה בפה.

זאת לא פעם ראשונה וזה קרה כבר לפחות 6 פעמים במהלך השנה. !

הפעם כתוצאה מהדלקת הכאבים בלתי נסבלים=כאבי תופת כמעט והגוף שלי הושפע לרעה.

לאחר צילום פנורמי הרופאה אמרה שאין צורך לעקור ושנמשיך לעקוב.....

נשמע קצת הזוי כי זו לא פעם ראשונה שזה קורה וזה כניראה יקרה שוב....

מה לעשות?

כיצד אוכל לדאוג שהדלקת לא תחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    29/05/2012

זו איננה נשמעת כמו בעיה הנובעת ממחלת חנכיים בדרך כלל כאשר יש דלקות חוזרות ליד שן בינה הנטייה היא כן לעקור אותה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים נפוחות
    שלום
    26/05/2012

שלום ,
    אני בטיפול של שנה וחצי עם גשר ואני נכון לעכשיו ב- 3.6 מוריד אותו סוף סוף , עכשיו השיננית שלי אומרת שהשיניים שלי מאוד צהובות ואני לא יודע מה הסיבה לכך אני מצחצח שלוש פעמים ביום בתדירות של שלוש דקות לכל צחצוח , משתמש בג'ל לחניכיים שקוראים לו קורסודיל ג'ל ואיני יודע מדוע זה ממשיך להיות , תהיתי אולי זה מהלחצ של הגשר ?
    חייב עצה ועזרה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים נפוחות

הוספת תגובה

• חניכיים נפוחות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    26/05/2012

ברכות לבביות על סיום הטיפול האורתודונטי. אחרי שהרופא יוריד את הגשר כדאי לבצע ניקוי שיניים יסודי. השיננית תנקה את השיניים ותסלק את הכתמים החיצוניים אשר הצטברו עליהן במהלך הטיפול האורתודונטי.
    יש כמה סיבות הגורמות לכך שהשיניים צהובות/מוכתמות: ראשית, הכתמה חיצונית ממזון ומשקאות. שנית, הצטברות של פלאק ואבנית על השיניים. שלישית, שימוש קבוע וממושך בג'ל קורסודיל גורם להכתמה חיצונית בכ-30% מן המקרים. רביעית- שימוש בתרופות הגורמות לצביעת השיניים במהלך הווצרותן (אנטיביוטיקה מסוג טטראציקלין למשל). אחרון- לשיניים יש צבע טבעי שונה מאדם לאדם. האחד- בעל שיניים בהירות והאחר- שיניו כהות יותר.
    בהתאם לכך יש להתאים את הטיפול: ראשית יש לבצע ניקוי יסודי של הכתמים החיצוניים אצל השיננית. לאחר מכן, אם צבע השיניים עדיין צהוב מדי לטעמך, התייעץ עם רופא השיניים שלך בנושא האפשרות להלבנת שיניים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שלום
    26/05/2012

תודה רבה !!! , ולגבי הקורסודיל ג'ל אני משתמש בו בקביעות לפחות כל יום בלילה בתדירות של חודשים אני לאחרונה הפסקתי עם זה כי אני עוד מעט מסיים טיפול , אבל בכל זאת תודה רבה על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים איבוד עצם 70%
    אאאא
    21/05/2012

ד"ר שלום, אתמול הייתי אצל מומחה לחניכיים ואובחנה אצלי בעיה של נסיגת חניכיים, הרופא אומר שיש לי בשן הקדמית בעיה רצינית וספיגת עצם של 70% מהשן, הוא אומר שבאיזשהו שלב אני אצטרך לעקור אותה. אני נורא מודאגת מאז שהוא אמר לי את זה, בנוסף אמר שיצטרך לבצע לי הקצאות בשיניים על מנת למנוע את הנסיגה, האם יש אפשרות להשתלה במידה ואם תיפול לי השן?? יש לציין שאני מאוד צעירה בת 23 וחצי. פרט נוסף לפני כשנה היה לי גשר, עברתי טיפול אורטודנטי אצל רופאה פרטית. הרופאה לא אבחנה לי את הבעיה וביצעה את הגשר. המומחה לחניכיים טוען שזה גרוע, ואסור היה לי לבצע טיפול אורטודנטי, זה מחמיר את הנסיגה. איך אני יכולה לשקם את השן הזאת? זאת השן הקדמית שלי.. אני נורא דואגת הוא אמר לי שזה בעיה גם לעשות השתלמת עצם כי 70 % מהעצם של השן אבדה..אני זקוקה לעזרה דחוף...

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים איבוד עצם 70% - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    21/05/2012

שלום, מהתאור שלך מצטיירת תמונה של נזק מתקדם לאותה שן, אבל עדיין לא הייתי נכנס לפניקה מיותרת. להתחיל בהקצעת שורשים נשמע ככיוון נכון, כך שנשמע שאת בידיים נכונות. אנו יודעים היום לשמר ואף לשפר מצב שיניים עם אובדן תמיכה של 70%, כך שלא הכל אבוד, וגם אם אין ברירה ויש צורך לוותר על שן, אפילו קדמית, יש היום פתרונות שעשויים לתת פתרון תפקודי ואסטטי מלאים.
    לסיכום, אל תתייאשי ואל תילחצי, בידיים הנכונות ניתן היום לתת פתרון לכל מצב. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים
    סמדר
    20/05/2012

שלום,
    אני בת 32 ועברתי לפני חודשיים טיפול הקצעת שורשים בכל הפה כאשר לא כל הכיסים הצטמצמו.רציתי לדעת,האם במקרה כזה חייב להיעשות ניתוח חניכיים או שיש אפשרות לחזור על הפעולה של הקצעת שורשים?

לקביעת תור
    סגירה
    הקצעת שורשים

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים והטיפול שאחרי

ד``ר אורלי ניר שפירא
    20/05/2012

בפעולה הנקראית "הקצעת שורשים" מבצעים ניקוי עמוק של משטחי השורשים ושל רקמת החניכיים התומכת בשיניים.
    מקובל לבצע הערכה מחודשת של הכיסים בין 6-8 שבועות לאחר ביצוע הפעולה הזו.
    אם עדיין נותרו כיסים יש מספר אפשרויות: לבצע שוב ניקוי עמוק ולהמתין.
    לשלב תרופה תת חניכית המוכנסת לכיסים שנותרו עמוקים או לנתח.
    הדבר תלוי במספר הכיסים שנותרו ובנטיית הרופא המטפל.
    אני מציעה שתדוני באפשרויות הטיפול השונות עם הרופא שלך .
    רק חשוב להקפיד שהרופא/ה הם אכן מומחים למחלות חניכיים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנכיים דקות
    גל
    13/05/2012

שלום, אני בן 18.5. אני אחרי טיפול יישור שיניים שארך כשנתיים בערך. לקראת סוף הטיפול (חצי שנה אחרונה) שמתי לב שמתחילה אצלי דלקת חניכיים, נאמר לי שעליי להקפיד בצחצוח ובשטיפות וכנראה המצב הוא בגלל הגשר. חודש אחרי שהורדתי את הגשר שמתי לב למצב של החנכיים שלי שנורא הפחיד אותי; מדובר בחניכיים דקות מאוד, אני ממש מסוגל לראות את השיניים דרכן באופן מלחיץ. רופא שיניים ראשון פשוט עשה לי ניקוי רגיל מיד לאחר הגשר, פניתי לרופא שיניים אחר לפני כמה ימים ומהתבוננות שלו הוא אמר שיש דלקת אבל המצב עוד טוב, יש נפיחות קטנה בכמה מקומות וזהו, הוא המליץ על ניקוי (או ניקוי עמוק) ולהקפיד על צחצוח נכון ושטיפות במי פה. כששאלתי אותו על העניין של הדקות ואת זה שהשניים מאוד בולטות דרך החניכיים, הוא השיב לי שזה נורמלי לחלוטין. אני אישית ממש מפחד מזה, זה לא נראה טוב ואני אף פעם לא זוכר את החנכיים שלי במצב כזה (שד"א היו במצב מעולה לפני תהליך היישור) ואני בספק אם זה נורמלי, למרות שהוא אמר כך. בדלקת (בכל הנוגע לנפיחות) אני כמובן אטפל, אני מקפיד לצחצח נכון ואעבור כנראה עוד ניקוי או ניקוי עמוק. אבל אני נורא חרד למה שתארתי למעלה ואין לי מושג איך זה יכול להשתפר ומה זה. זה נראה כאילו החניכיים נעלמות לאט לאט לגמרי. מה זה המצב הזה? אפשר לטפל בו בכלל? איך מטפלים בו? אציין גם שאין כאבים, ויש טיפה דימום בצחצוח. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חנכיים דקות

הוספת תגובה

• חנכיים דקות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    14/05/2012

כדי ליישר שיניים צפופות צריך להגדיל לעיתים את קשת השיניים ופעולה זו מביאה את השיניים למקום קרוב מאוד למעטפת העצם. אצל בעלי חניכיים דקות אפשר להבחין במתאר שורשי השיניים דרך החניכיים כפי שתיארת אתה. קרוב לודאי זהו אכן המצב הנורמלי שלך מפני שזהו מבנה החניכיים שלך. עם זאת, יישור השיניים, אם הוא אכן היה כרוך בהגדלת קשת השיניים, יכול היה להבליט עוד יותר את מתאר השיניים כפי שהוא נראה מבעד לחניכיים.
    במקרה כזה מומלץ על תחזוקה אצל רופא חניכיים ומעקב קבוע אחר מראה החניכיים. אם אכן מתגלה במעקב כי מתרחשת תופעה של ספיגת חניכיים ונסיגתם, למרות הגיינה אוראלית נאותה, אפשר לבצע השתלת חניכיים לכיסוי השורשים החשופים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי... תודה רבה

גל
    15/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה