מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפטות בחיך-דחוף...רוי06/09/2011
שלום שמי רוי ואני בן 32.
כבר חודש וחצי יש לי אפטות באזור החייך-מה לא ניסיתי שום דבר לא עוזר!
הייתי אצל רופאת אף אוזן גרון,כרוגיה פה ולסת ורופאת עור.
בהתחלה נתנו לי ספריי טבעי בשם S.O.S BUCAL למשך 3 בועות...לאחר שבועיים נעלם לי כמעט כל הפצעים אבל לאחר יומיים הם חזרו...אז נתנו לי משחת אורקורט E למשך שבוע וחצי וגם זה לא עזר בכלל...בחיפשי בפורומים ובתי מרקחת המליצו לי על אורלמדיק שזה מקל עם צמר גפן שחומר שיש פה גופרית ועוד כמה חמורים ששמתי על הפצעים-ששרף נורא ולמשך 3 יומיים כל האזור היה מכובה בחומר לבן...אחרי כל זה היום שוב יש לי פצעים!
אני כבר לא יודע מה לעשות-אני אובד עצות!
חשוב לדעת שיש לי בעיות נפשיות של חרדות ודכאונות חמורים שזה מוסיף לעניין...
אני תמיד חושב שיש לי אולי סרטן או גידול בחייך או בפה למרות שכל רופא שבדק אותי אמר שזה בטוח אפטות!
מה עוד אני יכול לעשות?!תעזרו לי!בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות בחיך-דחוף... - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ07/09/2011פנה לבדיקה ואבחון אצל מומחה לרפואת הפה. את רשימת המומחים לרפואת הפה, מחולקים לפי ערים, תמצא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים וחספוס בלשוןאורית06/09/2011
שלום, ביממה האחרונה התחילה לי דלקת חניכיים רצינית, המלווה בכאבים משתקים אחת לכרבע שעה עליהם אני מתגברת על ידי גירגור מי פה ונרוסין.
כנראה בעקבות השימוש המרובה בצד ה"מודלק" עם מי הפה, התחיל לי חספוס בלשון שמרגיש כמו כוויה מציקה. (הנרוסין לבד לא עוזר).
האם להפסיק להשתמש במי הפה? (מרידול - ניסיתי לעבור לליסטרין אבל זה פשוט שורף לי בלשון בצורה לא נורמלית). מה אני יכולה לעשות על מנת להקל על הכאבים בחניכיים? (רק צד אחד של הפה דלקתי. הצד השני כלל לא כואב. ללא דימום, יצאו לי שתי אפטות והאזור אדום ונפוח. לצערי, לא אוכל לראות רופא ביומיים הקרובים כך שאני ממש חייבת עזרה ראשונית בסיסית ובייתית).
המון תודה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים וחספוס בלשון - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/09/2011נסי להשתמש בתה בבונג (קמומיל) לשטיפות פה עד שתגיעי לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ונסיגת חניכייםאפי05/09/2011
שלום,
לאחרונה פניתי לבדיקה של מכבי במטרה לבדוק מהו מקור לריח מהפה.
המליצו לבצע ניקוי אבן ועשיתי אותו ע"י שיננית ואחר כך הגעתי לבדיקה לרופא והוא שלח אותי לבדיקת סטטאוס ובסופה הוא אמר שניקוי אבן שבוצע בשלב זה מספיק ויש צורך בטיפול שגרתי של שטיפת שיניים פעמיים ביום ושימוש בחוט דנטלי ומי פה, וכך ריח יפסיק.
עבר זמן ואני מרגיש שאין שיפור והתווספו כאבי חניכיים והלכתי לרופא אחר שמסר שיש לי בעיה רצינית ויש לי דלקת חניכיים והוא מציע לעשות ניקוי אבן שוב ע"י שיננית של מרפאה בה עובד (פרטית).
היות ועשיתי ניקוי אבן שלא פתר את הבעיה, אינני בטוח שאם אעשה ניקוי אבן אצל שיננית אחרת שהפעם זה יסתדר.
לאחר שבדקתי קצת באינטרנט, הבנתי שיש פריודונטים- שהם המומחים למחלות חניכיים.
ושאלה שלי היא האם במקרה שלי נכון שמי שיטפל בי הוא רק פריודונט ולא שיננית שכבר היה ניסיון לא מוצלח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ונסיגת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/09/2011ברוב המקרים ריח פה נוצר כשיש מחלת חניכיים או שכבת חיידקים על הלשון. אם למרות הטיפול שקבלת עד עתה אתה עדיין מרגיש ריח פה, פנה לבדיקה וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים, פריודונט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות-פצעים בפהגילת רובין05/09/2011
לבתי בת ה10 יש פצעים בפה שלא נגמרים בהתחלה רופא המשפחה נתן משחה לאלחוש ולאחר מספר פעמים זרק אפשרות לדלקת חניכיים שממנה נגרם הפצעים.
הילדה מתקשה באכילה מסוגרת ובכל פעם שנשאלת אם יש פצע או שצחצחה שיניים מתחמקת גם חרדה לגבי ביקור אצל שיננית מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות-פצעים בפה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ05/09/2011טלי את בתך לבדיקה אצל רופא שיניים מומחה לילדים- פדודונט. הוא ידע לשלב בין ההתנהגות הרפואית המתאימה לטיפול בילדים, האבחנה והטיפול המתאימים לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון זמני אחרי טיפול חניכייםמאיה02/09/2011
שלום רב,
מהו הזמן המקובל להמתין אחרי טיפול הקצעת שורשים ועד לטיפול אסתטי של השן ,(מרווח בין השיניים) ? כמה זמן יש לתת לחניכיים להבריא ולהחלים ?
האם יש איזה פתרון זמני עד ההחלמה לתיקון רווח בין השיניים , היווצרות הרווח מקשה עליי מעט את הדיבור אני מרגישה שאוויר יוצא מהרווח וזה ממש מעיק האם יש דרך לחסום זמנית את אותו רוווח מבלי לפגוע בטיפול החניכיים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון זמני אחרי טיפול חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ02/09/2011דלקת החניכיים גורמת לנסיגה של העצם והחניכיים ויצירת מרווחים בין השיניים. אפשר לסגור את המרווחים בסתימות או כתרים, אולם מומלץ, אם אפשר, להמנע מכך כדי לא להכניס גורם זר בסמוך לחניכיים אשר עלול לגרום לגרוי, דלקת ונסיגת חניכיים נוספת. רצוי פשוט להתרגל לקיום המרווחים. כמובן, אם זה בלתי אפשרי ואין מנוס, פנה לרופא החניכיים שלך לייעוץ, הכוונה וטיפול בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gummy smileאביב01/09/2011
שלום יש לי בעיה שכאשר אני מחייך אז רואים לי יותר מדיי את החניכיים וזה לא יפה כבר הייתי אצל רופא שיניים כלשהו שבדק ואמר לי שאי אפשר לחתוך מהחניכיים ולחשוף יותר שן כי אז זה ייצור אצלי מצב לא יפה שהשיניים יותר מדיי ארוכות אז האם יש לכם פיתרון מסויים אחר? אולי הורדת שפה עליונה או להוציא את הפרלונום של השפה העליונה שלי ואם לא אלו אז אילו פיתרונות אתם מציעים?צירפתי גם להודעה תמונה שלי כאשר אני מחייך שתראו על מה אני מדבר...אשמח אם תענו לי...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gummy smile - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011אפשר לבצע ניתוח פנימי באזור המחבר בין השפה לבין החניכיים אשר יגרום לכך שבחיוך השפה פחות תתרומם כלפי מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד שאלה אחת ברשותך
אביב01/09/2011אצל איזה רופא אפשר לעשות את מה שאמרת? רופא שיניים רגיל? רופא חניכיים(פריודונט)? רופא פה ולסת? והאם אפשרי לעשות את זה אצלך? אתה רופא חניכיים או רופא שיניים? אשמח אם תענה לי על זה...רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד שאלה אחת ברשותך - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011אפשר לבצע את הניתוח אצל מומחה למחלות חניכיים. אפשר כמובן לבצעו גם אצלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה אבל האם...
אביב01/09/2011הניתוח הזה באמת יכול לשפר את הבעיה האסתטית שלי הgummy smile? uthl tbh וכיצד אני קובע אליך תור? דרך איפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה אבל האם... - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011מס' הטלפון לקביעת תור נמצא בתחתית כל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער על ההקפצה מעמודים קודמים...
אביב06/04/2012הייתה לי חשובה עוד שאלה ד"ר...לפי מה שאמרת ישנו ניתוח שמסירים את ה"פרנום" או איך שהשם שלו שמחבר בין השפה העליונה לחניכיים ואז בעת החיוך רואים פחות חניכיים ושיניים שזה ה(gummy smile)...פשוט לפני מספר ימים ראיתי באינטרנט באתרים של רופאים מחו"ל שבתהליך של זה אז הם גם חותכים איזה משהו בתוך הנחיריים של האף...זה נכון וקשור לgummy smile?...אין לי שום בעיה שהפריודנט שאני אלך אליו יעשה לי זאת אני סתם רציתי לדעת לידע כללי בשביל מה עושים זאת? האם על מנת לשפר את מראה החיוך ושיראו פחות חניכיים בעת החיוך אז צריך גם לחתוך את הפרנום וגם לעשות את החיתוכים האלו בנחיריים של האף? בשביל מה זה?...אני אזכיר שבהודעה הראשונה שלי כאן יש לי גם תמונה שהעלתי שתראה שוב...רב תודות וסליחה על כמות השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער על ההקפצה מעמודים קודמים... - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/04/2012לא ידוע לי על טיפול בנחיריים אשר קשור ל- gummy smile. הטיפול מבוצע כולו בחלל הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חניכיים ושיקום הפה
מאיה01/09/2011עקבות דלקת חניכיים שהחלה בהריון והחמירה לאחריו, חלה לי מעין נסיגת חניכיים בשיניים הקדמיות כך שנוצר משולש שחור קטן בין שתי השיניים הקדמיות. מיותר לציין שמפריע לי מאוד אסתטית למרות שאומרים לי שבקושי נראה( black triangle ).
בעקבות כך פניתי למומחית חניכיים שאבחנה כי יש לי מחלת חניכיים .
הרופאה בדקה עומקי כיסים בחניכיים בשיניים הקדמיות המספר היה 5 . ברוב השיניים עומק כיסים 3 , ובשתי שיניים אחוריות הגיע ל -8 .
(אני לא כ"כ מבינה במשמעות המספרים אך מניחה כי יש לציין מידע זה )
על פי הרופאה יש לבצע הקצאת שורשים ( בין 2 ל -4 טיפולים ) ולאחר הטיפול האחרון יש להמתין כ שלושה חודשים ורק אז לבחון מחדש את החניכיים ולהחליט על פתרון אסתטי. בנוסף ציינה שבעקבות הניקוי במסגרת הקצאת השורשים ייתכן שהרווח שנוצר בין שתי השיניים יגדל במעט .
שאלותיי הן : 1. היא האם יש פתרון אסתטי זמני לתקופת 3 החודשים בהם בודקים את החלמת החניכיים ? בהנחה שהרווח עוד יגדל אני ממש מודאגת מאיך שאראה ....
2. מה המרווח שצריך לעשות בין טיפול לטיפול בהקצאת השורשים ?
הבנתי שעושים בכל טיפול רבע פה או חצי פה תלוי בפציינט . בהנחה שרוצה לסיים את הטיפולים מהר מה המרווח המינמלי בין שתי ההקצאות של חצאי הפה ?
3. האם תיקון המשולש שנוצר בין שתי השיניים במחיהנ אסתטית הינו מורכב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חניכיים ושיקום הפה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011מחלת חניכיים מתבטאת בנסיגה של החניכיים והעצם התומכת בשיניים, הווצרות רווחים בין השיניים ומשולשים שחורים ביניהם.
הפתרון האסתטי למרווחים שנוצרים הוא על ידי שחזורים: סתימות, השלמת השיניים, ציפויי חרסינה, כתרים, או, במקרים מסויימים, על ידי ניתוח חניכיים לשחזור הרקמות החסרות על ידי השתלת חניכיים, והשתלת עצם. הטיפול הוא מורכב.
אפשר לבצע את הקצעת השורשים בפגישה אחת, שתי פגישות או יותר, הכל לפי המצב, המלצת המומחה והעדפות המטופל. המרווחים בין טיפול לטיפול יכולים לנוע בין יום לחודש. מקובל לבצע טיפול אחת לשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חניכיים ושיקום הפה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ09/11/2014המרווח המינימאלי בין שתי ההקצעות הוא יום. כמובן שאפשר לבצע את הטיפול גם במרווחים גדולים יותר, כמה ימים, שבוע, שבועיים וכו׳.
באופן עקרוני, אפשר למלא את המשולש השחור שנוצר בעקבות מחלת חניכיים ונסיגת חניכיים בהשתלת חניכיים או על ידי הגדלת השיניים באמצעות סתימות. בכל מקרה מתאים טיפול אחר וההחלטה למקרה הספציפי שלך לא בפורום הזה.
אין פתרון אסתטי זמני לבעייה שתיארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
סווטלנה01/11/2014היי אביב! האם הביעה נפטרה? אשמח לדעת איך, גם אני סובלת מאותו הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהגלי ימין31/08/2011
ביצעתי לפני שבוע בדיוק עקירה של שן טוחנת.איזור העקירה נסגר מצויין אך נוצר לי פצע שנראה כמו אפטה משני צידי העקירה,בעיקר בצד שצמוד לחניכיים.פניתי לרופא השיניים והוא אמר שכנראה זה נוצר מהזריקות והעקירה עצמה מחלימה באופן תקין.שאלתי היא:האם הגיוני שלאחר שבוע בדיוק הפצע לא מחלים אפילו במעט?אני סובלת כאבים איומים כמעט ללא יכולת לאכול...ניסיתי משחות ואת "אורלמדיק" וכלום לא עוזר.האם זה הגיוני?תוך כמה זמן יעלם פצע כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ01/09/2011יתכן ואת צודקת ומדובר באפטה/אפטות. אפטה יכולה להופיע כתופעת משנה לטיפול, בגלל העקה הנוצרת (stress). הריפוי נמשך בד"כ כשבועיים, לעיתים מעט יותר. אם לא תראי מגמת החלמה בתוך שבוע נוסף מומלץ שתפני שוב לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםאילנית29/08/2011
שלום,
עברתי לפני כשבועיים טיפול הקצעת שורשים ע"י מומחה חניכיים.
כאשר קבעתי את התור לטיפול נאמר לי ע"י הפקידה כי מדובר בסדרה של טיפולים.
בפועל, הטיפול ערך בין 30-45 דק' כאשר חטפתי מס' לא קטן של זריקות הרדמה בכל חלקי הפה.
לאחר הטיפול התברר לי כי המומחה החליט לעשות את הטיפול בפעם אחת.
האם זה נורמלי לעבור טיפול אינטנסיבי כזה בפעם אחת (כאשר כל הפה מורדם) ובתוך הזמן שציינתי?
יש לציין כי הרגשתי דפיקות לב מועצות בעת קבלת הזריקות ואף סחרחורות לאחר סיום הטיפול.
האם הרופא ניסה "לחסוך" זמן ולסיים בפעם אחת?
האם זו תופעה נורמלית לגבי הדפיקות לב והסחרחורות?
אודה לקבלת תשובה בנדון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ29/08/2011לא זו בלבד שהטיפול בפעם אחת הוא אפשרי אלא אף יש מאמרים התומכים בביצוע הפעולה בפעם אחת בכל הפה על מנת לחסל בו זמנית את מוקדי הצטברות החיידקים. עם זאת, כל מקרה לגופו, ואינני מכיר את שיקולי הרופא בבחירתו את הטיפול המתאים למקרה שלך. דפיקות לב מואצות בעת קבלת זריקות ההרדמה הן תופעה ידועה ונורמאלית המתרחשת בגלל האדרנלין המצוי בזריקה, ונועד לעזור בהארכת זמן ההרדמה והקטנת כמות החומר המרדים הדרושה. הסחרחורת הזמנית לאחר הטיפול קורית לרוב עקב השכיבה הממושכת והעקה (stress) שהגוף שרוי בה בעת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקצעת שורשים - תגובה
ד''ר ליביה יוסף29/08/2011מצתערת על חוסר הנעימות שנגרם לך, אבל לא ניתן לתת הסבר על טיפול שנעשה על ידי רופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקצעת שורשים - המשך
אילנית30/08/2011ד"ר יעקב הורביץ שלום,
מודה לך על התשובה, קצת הרגיע אותי...
נקודות נוספות שהייתי רוצה להבין את תשובתו של הרופא שטיפל בי..
לטענתו מדובר במחלה גנטית. בבירור עם הוריי ואף דודיי וסבתי אין אצלנו תופעה כזו.
בנוסף לכך התבקשתי על ידו לגשת לשיננית כל שישה שבועות עד הביקורת הבאה שלי איתו (עוד כחצי שנה, משמע 3 טיפולים עד אז..) לפי הבנתי מקרובת משפחה (שיננית בעיסוקה) המינימום לקבלת טיפול כזה הוא לפחות כל 3 חודשים.
נקודה אחרונה.. לפי הסבר שלו הבנתי שאם הטיפול יעזור אז עלי לעבור ניתוח להוספת עצם מסביב לשורש (יש לי תזוזה קלה של כמה מהשיניים שנובעת מנסיגה).
האם המצב שלי הוא עד כדי כך חמור??
אודה לך אם תתיחס לכל נקודה שציינתי, זה מאוד חשוב לי.
בברכה,
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקצעת שורשים - המשך - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ30/08/2011תגובת הגוף תלויה בגנטיקה. מחלות החניכיים הן תגובת הגוף לחיידקים ולאבנית. לכן קיים מרכיב גנטי במחלת החניכיים.
בנושא מאפייני הטיפול המתאים לך, כולל תדירות התחזוקה (טיפולים אצל השיננית), הניתוחים המומלצים וכו', אין תשובה אחת כללית המתאימה לכולם. לכן עליך לפנות לקבלת הסברים נוספים אצל הרופא המטפל. אם תשובותיו לא תספקנה אותך, פני לבדיקה אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכים ותרופהשרון21/08/2011
האם יש תרופה לנטילה דרך הפה המסייעת לדלקת חניכיים המתבטאת בדימום בכל ציחצוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכים ותרופה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ21/08/2011לצערך, ולצער כולנו, טרם נמצאה התרופה אשר נטילתה דרך הפה תביא לריפוי מחלת החניכיים, הדימום מן החניכיים וכל שאר סימני המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בחנכייםמישהי12/08/2011
שלום,
אני בת 22, לפני 3 חודשיים השתמשתי במשחת אלקמס ג'ל כדי על על רגישות בשיניים שלי.
השתמשתי במשחה בפעמיים בהפרש של שבועיים. ובפעם האחרונה כנראה מרחתי על השיניים יותר מדי חומר וגם השארתי הרבה זמן על השיניים.
מאז, אני סובלת מכאביים בחניכיים ( תחושה של צריבה) וגם כאביים קלים בשיניים שלדעתי זה כתוצאה של הכאביים בחניכיים. כשאני מאדקת את השיניים אני מרגישה תחושה מוזרה
ביקרתי אצל רופא שיניים כללי לפני חודשיים הוא טען שאני מאדקת שיניים ולדעתי זה לא כתוצאה מאידוק כי כל הזמן החניכיים שלי כואבות.
האם ניתן לעשות משהו בנדון? שטיפת פה? או משחה להקלה?
אני מאז התשמשתי כל הזמן עם משחת שיניים קולגט וגם פרדונטס (הירוק) וגם שטיפות עם המים ומלחה וכל זה לא עזר לי.
אשמח לקבל ייעוץ,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בחנכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ12/08/2011נסי להבריש את השינים במברשת רכה וללא משחת שיניים בכלל במשך שבוע. בנוסף השתמשי בתה בבונג פושר לשטיפת הפה 3-4 פעמים ביום. אם לא תחול הקלה, פני לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הייעוץ!
מישהי13/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים לאחר ניתוח הארכת כותרתטובה10/08/2011
שלום.
בסוף חודש יוני עברתי ניתוח הארכת כותרת בשיניים 14, 15 . נכנסתי עם חניכיים בריאות לניתוח. אני בת 61.
היום כחודש וחצי לאחר הניתוח , אני עם דלקת בחניכיים ב-2 השיניים הללו. נכנסת עם מברשות בין השיניים ומצחצחת כל 2-3 שעות כולל "הבור" שנוצר כתוצאה מהניתוח.
ההברשה כואבת. אני מרגישה נפיחות ע"י הלשון מעל השיניים הנ"ל מבפנים. משתמשת במברשות צהוב וירוק של פארו ומברשת שיניים של פארו. מברישה אופקית בעיגולים בין השיניים לחניכיים הן בצד החיצוני והן בצד הפנימי ומדממת.
הצחצוח כואב אך אני ממשיכה לצחצח.
לא ממשיכים תהליך יצירת המבנה עד שתירפא הדלקת.
כיצד תירפא הדלקת ?
מדוע בכלל נוצרה כשנכנסתי לניתוח ללא דלקת ?
נותחתי כי נשברו לי 2 השיניים בהפרש של יומיים. חלק נשאר בחניכיים . לכן מנסים להציל את השיניים ע"י הארכת כותרת ולא השתלה.
אני חולת לימפומה פולקולרית ברמה נמוכה ולכן בחרתי להציל הקיים ולא השתלה.
כיצד אצא מהדלקת שנדבקה אלי ?
מחכה לתשובה.
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים לאחר ניתוח הארכת כותרת - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ10/08/2011תהליך הריפוי אחרי ניתוח חניכיים נמשך כ-6 שבועות. במקרה שלך נראה שאכן חלפו ששת השבועות אך הריפוי טרם הסתיים. לצערי אין בידי פתרון קסם לבעייה שתיארת. כדי לשקם שן שנשברה דרוש בד"כ טיפול חניכיים הכולל ניתוח להארכת כותרת, וטיפול בשן הכולל טיפול שורש, מבנה וכתר. בחלק מהמקרים יש לבצע טיפול כזה בשיתוף פעולה בין מומחה למחלות חניכיים לבין מומחה לשיקום הפה. אינני יכול לקבוע מה מתאים במקרה שלך ללא בדיקה קלינית. לכן מומלץ שתתייעצי עם רופא השיניים שלך או, אם צריך, עם מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תגובה לתשובת דר' הורביץ
טובה11/08/2011שלום דר'.
לפני ניתוח הארכת כותרת עברתי טיפולי שורשים בשיני 14,15.
שמו לי כתרים זמניים וכעת צריך היה להתחיל בהכנת המבנה- לקחת מידות וכו'.
מדוע נדבקה בי דלקת החניכיים ממנה לא סבלתי ערב הניתוח? שאלתי ולא קיבלתי ממך תשובה.
האם יכול להיות שהשן בתוך החניכיים יצרה את זה?
מדוע זה קורה ואיך יוצאים מדלקת חניכיים?
מחכה שוב לתשובתך.
תודה.
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תגובה לתשובת דר' הורביץ - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ11/08/2011דלקת חניכיים היא תגובה של החניכיים לגירוי. הגירוי העיקרי הגורם לדלקת בחניכיים הוא החיידקים ותוצריהם. אני מבין את המצוקה שלך אך אינני יודע לענות תשובה ספציפית יותר מדוע התפתחה דלקת במקרה שלך. לכן המלצתי, ואני חוזר על כך, שתפני לבדיקה אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שתלmiki09/08/2011
בבדיקת השתלים הרופא החליט לעקור שני שתלים.
האם יש נסיון מספיק לעקירת שתלים?
כמה זה צריך לעלות פחות או יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שתל - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ10/08/2011השאלה הראשונה שלך לא ברורה. אם כוונתך לשאול האם נצבר מספיק ידע בנושא עקירת שתלים אז התשובה היא שכן. אם השאלה היא האם לרופא שלך יש מספיק ניסיון בעקירת שתלים, אין לי תשובה על כך.
לגבי השאלה השניה, המדור איננו עוסק בשאלות של עלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ לערוך השוואת מחירים למשל:
רינת23/09/2011ערכתי השוואת מחירים וראיתי שקופ"ח יחסית מאוד יקרניות לעומת רופא פרטי עליו קבלתי המלצה (בבני ברק) ...כרגע בצעתי עקירת שתל כי גם התפתחה בו דלקת ובעתיד לכשהמקום יבריא, אז אבצע השתלה..נראה מה יהיה ואז אדע אם גם אני יכולה להמליץ עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
ליהי10/08/2011שוב תודה על תשובתך. כתבתי שהומלץ לי לשטוף בתמיסה עם מי חמצן לניקיון הפה ומניעת ריח רע. מדובר במניעה בלבד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ10/08/2011האמצעי הביתי הטוב ביותר למניעת ריח רע מן הפה הוא הברשה של השיניים והלשון ושימוש בחוט דנטלי או קיסמי שיניים דנטליים. מי שטיפה תרומתם קטנה מאוד בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן ולילה טוב.
ליהי10/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיסה לשטיפת פהליהי04/08/2011
שלום,
קראתי שמי שטיפה המכילים אלכוהול לא מומלצים עקב גרימת יובש בפה. לחילופין הומלץ להכין תמיסה: 1/2 כוס מים +1/2 כוס מי חמצן בריכוז 3% לשטוף הפה ואח"כ לשטוף בהרבה מים.
האם יש בעיה כלשהי עם תמיסה זו ? האם מי חמצן מוכרים בספרות המקצועית כיעילים לשטיפת פה?
שאלה נוספת: מה דעתך על מכשיר ה"סילונית" המשפריץ מים בזרם ומיועד לשטיפת החניכיים סמוך לשיניים, ושטיפה בין השיניים.
האם זה מומלץ למי שסובל ממחלת חניכיים כרונית?
תודה וכל טוב
שילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיסה לשטיפת פה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/08/2011אין בעייה מיוחדת עם התמיסה שהצעת אלא שאינני מכיר מחקרים מדעיים המצביעים על יעילותה בטיפול במחלות חניכיים.
על מכשיר הסילונית וכל מכשיר אחר להתזת מים, יעידו משתמשים רבים שהוא עזר להם. בספרות המדעית מדווח על ירידה בדימום וירידה בדלקת החניכיים - Gingivitis, על ידי שימוש במכשור להתזת מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמיסה- לניקוי הפה
ליהי06/08/2011ראשית תודה על תשובתך.
לגבי התמיסה, המטרה בשטיפה היא ניקוי הפה ומניעת ריח רע.
אני רציתי לוודא שמי חמצן בריכוז הנ"ל אינם יכולים לגרום נזק.
שילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמיסה- לניקוי הפה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ10/08/2011ריח רע מהפה?
עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים. ריח רע מהפה נובע ברוב המקרים מדלקת חניכיים לא מטופלת כראוי.
מי חמצן, בכל ריכוז שהוא, לא ירפאו את דלקת החניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים בהריוןתמר04/08/2011
אני בחודש שישי וסובלת מדלקת בחניכיים שבאה לידי ביטוי בכאבים קלים ודימום קבוע בעת ניקוי בחוט דנטלי (אני מקפידה מאוד על הניקיון היומי והן ניקוי האבן באופן קבוע). כיצד ניתן להקל על התופעה? האם למשל יש מי פה או משחות שיניים מומלצים?
כיום, עקב רגישות רבה בשיניים הנובעת מנסיגה של החניכיים אני משתמשת במשחות שיניים ומי פה לשיניים רגישות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים בהריון - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/08/2011בזמן ההריון עולה רגישות החניכיים עקב השינויים ההורמונאלים. אם את סובלת מדלקת חניכיים בזמן ההריון כדאי שתפני לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים. רצוי, מומלץ וחיוני לשמור על רמת הגיינה אוראלית טובה מאוד, להיעזר ברופא השיניים/השיננית לניקוי שיניים והדרכה באופן אינטנסיבי יותר מאשר קודם להריון. כאמור, אם, למרות שאת מקפידה הן על הניקיון היומי והן על ניקוי האבן באופן קבוע, את סובלת מדלקת חניכיים, עליך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים. בנתיים, עד לביקור המקצועי, תוכלי להיעזר בשטיפות הפה במי מלח או בתה בבונג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכיים - האפשרות היחידה?ערן01/08/2011
אובחנתי ע"י רופא חניכיים מוסמך שיש לי מחלת חניכיים ואחרי ניקוי עמוק הומלץ לי על ניתוח חניכיים מלא + שחזור עצם + אמדוגין.
הוסבר לי שמדובר בצחצוח לקוי ו/או נטייה גנטית.
השאלה שלי היא - האם זוהי האופציה היחידה? אני מבין שמדובר ברופא חניכיים מוסמך אך המחיר גבוה מאוד. בנוסף, אם מדובר בנטייה גנטית, האם לא סביר שהבעיה תחזור?
בנוסף, האם ע"י שימוש במכונה לשטיפת פה ניתן לטפל בבעיה מסוג כזה?
תודה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים - האפשרות היחידה? - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ03/08/2011למידע נוסף על מחלות חניכיים קרא את מדור השאלות הנפוצות בפורום זה. יש לציין שמחלות החניכיים נגרמות על ידי חיידקים ותוצריהם. השלב הראשון בטיפול הוא סילוק החיידקים והאבנית. לאחר שבודקים את התוצאה המתקבלת אפשר להמליץ האם לבצע ניתוח אשר יעזור לשפר את המצב או לא. הניתוח שהוצע לך נועד לטפל באובדן העצם שמחלת החניכיים גרמה. קרוב לודאי שקיימות אפשרויות נוספות, ורופא החניכיים, אשר בדק את מצבך, יכול להציע אותן, אחת מהן היא לא לנתח. חשוב לשאול מה היתרון הצפוי לך בביצוע הניתוח.
הנטיה הגנטית פירושה שתגובת הגוף לחיידקים לא משתנה. אבל אנחנו יכולים לסלק את החיידקים וכך למנוע את הופעת התגובה הדלקתית החמורה במחלת החניכיים. לכן השלב הראשון בטיפול כולל חינוך והטמעת הרגלים מתאימים לסילוק החיידקים, כלומר לניקוי ביתי יומי נכון ויעיל.
מכונה לשטיפת הפה לא צפויה להזיק לך אבל לא תתקן את הנזקים שהמחלה גרמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)