מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקצעת חניכייםאתי09/05/2012
אני בת 61.
רופא השיניים שלי המליץ לי לעשות הקצעת חניכיים בלסת העליונה.
יש לי חשש שהחניכיים יתרופפו לאחר הטיפול האגרסיבי ולא יחזרו למצבן הקודם (שהן צמודות לשיניים).
האם יש מקום לחשש כזה?
איך ניתן לוודא שאני באמת צריכה את ההקצעה ולא טיפול קונבנציונלי של שיננית?
תודה מראש,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת חניכיים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין11/05/2012אתי שלום
הקצעת שורשים הוא טיפול מקובל, בטוח ולחלוטין לא אגרסיבי, לטיפול במצבים בהם קיימים כיסים עמוקים סביב שיניים. אומנם תיתכן לאחר הטיפול בשלב הראשון עלייה מסוימת בניידות של שיניים שמלכתחילה היו ניידות, אך מהר מאד יש התייצבות ואף שיפור בניידות השיניים. הקצעת שורשים בכיסים עמוקים, דורשת לרוב אלחוש מקומי ולכן מבוצעת לרוב על ידי הפריודונט. טיפול "קונבנציונאלי" אצל שיננית כולל לרוב טיפול במשקעים על חניכיים, הסרת אבנית וחיזוק הרגלי היגיינה ולא מטפל בבעיית הדלקת התת חניכית.
הכל כמובן נכון כאשר הטיפול מבוצע ע"י רופא חניכיים מומחה מיומן ובעל ידע בטיפול.
הדרך הבדוקה לדעת האם זהו טיפול מחויב, היא לעבור בדיקת חניכיים ע"י רופא חניכיים מומחה.
את רשימת המומחים ניתן למצוא באתר "האיגוד הישראלי לפריודונטיה".
בהצלחה, והעיקר לא לחשוש. טיפולי חניכיים אינם מכאיבים ומביאים תועלת בריאותית גדולה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה ודלקת מקומית בשן תחתונהאתי09/05/2012
שלום,
אני בת 32, לפני כשבע שנים החלה אצלי נסיגה מקומית בחניכיים שמתחת לשן האמצעית התחתונה - מס' 41 או 42 (ורק שם).
לפני כארבע שנים השן גם החלה להתעקם מעט ולבלוט החוצה, ולאחרונה התפתחה דלקת מקומית בצידי השן למטה סביב החניכיים, שמתבטאת באדמומיות וכאב קל.
עשיתי שטיפה של כלורקסידין למשך 10 ימים וזה קצת שיפר את הכאב.
הייתי אצל פריודונט והוא המליץ לחתוך את הליגמנט התחתון שמחבר בין החניכיים לשפה. לטענתו, כך יתפנה מקום לצחצח שם בלי הפרעה.
האם כדאי ללכת על זה? ממה שהבנתי אין דחיפות ויש לי זמן להחליט. אני גם מצחצחת שם ביסודיות ולא באגרסיביות.
מה שמפחיד אותי זה מה יקרה אחרי החיתוך, איזו השפעה תהיה לזה על השפה? היא לא תהיה רופפת? הרי הליגמנט נמצא שם מסיבה מסוימת, לא? מה היתרונות של החיתוך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה ודלקת מקומית בשן תחתונה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא09/05/2012נטע שלום
חיתוך הליגמנט (פרנקטומי בשפה המקצועית) הוא פעולה מקובלת ויעילה.
הליגמנט אכן מצוי שם מסיבה מסוימת אבל ישנם אנשים שהחיבור של הליגמנט גבוה מדי ומחובר לרקמת החניכיים ואז גורם לנסיגת חניכיים שמתקדמת עם הזמן. החיתוך מתבצע בצורה כזו שלא רק חותכים אותו אלא תופרים אותו בעצם בעמדה נמוכה יותר. אין כל השפעה על צורת השפה או ההרגשה.
מהבחינה הזו את יכולה להסיר דאגה מליבך. אם את מרגישה כפי שאת מתארת שישנה התקדמות בנסיגה אולי באמת כדאי לשקול כן לבצע את הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. למעשה אין
אתי09/05/2012התקדמות ממשית של הנסיגה כי אני שומרת על המקום ומנקה שם ביסודיות מאז שכל הסיפור התחיל.
אכן הצלחת להסיר קצת דאגה מלבי, אבל עדיין לא הבנתי איך הפרנקטומי יעזור למנוע החמרה של הנסיגה, או לחילופין איך ליגמנט גבוה גורם בעצם לנסיגה. אשמח להבהרה...
תודה ויום טוב!
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. למעשה אין - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא09/05/2012הליגמט הוא בעצם קבוצה של סיבי שרירים אם את מבצעת פעולות של אכילה דיבור
השרירים במידה ומחוברים במקום הלא נכון מושכים את החניכיים למטה.
ברגע שאין שם שרירים החניכיים נשארים במצב סטטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. עכשיו הכל ברור!
אתי09/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנילי11906/05/2012
יש לי קצת נסיגה בחניכיים ושאלתי היא איזה משחה טובה לעיסוי החניכיים יש לי את משחה ההימליה שזו משחה הודית ויש לי משחה קלוגיט פרו ריליף איזה משחה יותר טובה לחניכיים? עליי לצייין שיש לי גם שיניים רגישות בנוסף. ושאלה נוספת האם צריך לקנות גיל מיוחד לחניכיים ובכלל האם הגיל שמורחים לתינוקות על החניכיים מתאימים גם לאנשים מבוגרים כלומר האם לי זה מתאים ויותר טוב לחניכיים ממשחת שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין06/05/2012נילי שלום. כעיקרון סוג משחת השיניים בה את עושה שימוש צריך להתבסס על טעמך האישי וחווית השימוש שלך במשחה. כל משחה בה תשתמשי אגב צחצוח נכון תעשה את העבודה. יש משחות שיניים שמייחסים להם יכולת להקל על רגישות שיניים לשינויי טמפרטורה, כמו זאת שציינת, כך שאם את אכן סובלת מרגישות בשיניים לשינויי טמפרטורה, בשימוש נכון של המשחה (קראי היטב את ההוראות ע"ג האריזה) סביר שתראי הקלה. אגב, באם את סובלת מ"נסיגת חניכיים" עדיף לא לעסות את החניכיים יתר על המידה, דבר שעלול להחריף את הנסיגה. ישנן טכניקות צחצוח שמיועדות לאנשים עם חניכיים שנסוגו, ואני בטוח שהשיננית שלך תוכל להנחות אותך בכך. הג'ל שמורחים לתינוקות על החניכיים נועד להקל על כאבי בקיעת שיניים, לכן איני רואה סיבה שאת תשתמשי בתכשיר שכזה.
אגב, השיננית שלך, אותה מומלץ לפקוד לפחות אחת ל 6 חודשים, תוכל לכוון אותך למוצרים ותכשירים מיטביים למצב החניכיים שלך. יעוץ כנ"ל הוא חלק משגרת הטיפול אצל שיננית. צחצוח נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכיים מתקדמתמאירה05/05/2012
היי דוקטור. אני בת 26 ועקב חרדת טיפולי שיניים הזנחתי את החניכיים שלי ופיתחתי מחלת חניכיים חריפה, כיסים בעומק 8 מ"מ. הרופא המטפל עשה לי גרידת חניכיים ושלח אותי לעשות צילומים נוספים כדי לראות האם אני זקוקה לניתוח חניכים. שאלתי היא כזו- האם יש לנסות להמנע מניתוח חניכיים כי הוא מסוכן? אני הייתי שמחה לטפל בזה לפני שיהיה מאוחר ובנוסף יש לי צניחת מסתם בלב ועקב זה אני חשופה יותר לחיידקים ולוקחת שני סוגי אנטיביוטיקה כרגע כדי למנוע זיהום. האם יש דרך לטפל במחלת חניכים עם כיסי 8 מ"מ מבלי ניתוח חניכיים? האם הניתוח עצמו מסוכן? אשמח לתשובה. מאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים מתקדמת - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא06/05/2012מאירה שלום
ראשית אני רוצה להדגיש שחשוב מאוד שיטפל בך מומחה /ית למחלות חניכיים
כדי לקבל את הטיפול המקצועי ביותר..
מחלת חניכיים המופיעה בגיל צעיר היא אגרסיבית ויכולה להגמר באיבוד שיניים מהיר.
שלבי הטיפול המומלצים הם : הכנה ראשונית שתנקה את האבנית והרקמה הדלקתית. לאחר מכן מומלץ להמתין חודשיים ואז ע"פ מדידת כיסים ובדיקה קלינית יש להחליט האם לפנות לניתוחי חניכיים .
במחלה מסוג זה לא תמיד ניתן למנוע ניתוחי חניכיים ולעיתים הם הכרחיים כדי לשמר את השיניים. כמו כן הניתוחים אינם מסוכנים גם אם יש לך צניחת מסתם בתנאי שטופלת בפרוטוקול אנטיביוטי מתאים.
אם אינך בטוחה את יכולה לפנות לחוות דעת שנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםחיה26/04/2012
שלום רב!
יש לי דלקת חניכיים בשן בינה שטרם יצאה לגמרי,
כאבים בלתי נסבלים,
רופאת שיניים של ילדים שקיבלה אותי בעזרה ראשונה
אמרה לי לקחת מוקסיפן, אני כבר שלושה ימים לוקחת ושום דבר לא זז,
עדין יש כאבים מאד מאד חזקים!!!
מה עלי לעשות??
דחוף......
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ28/04/2012מחר, יום א', פני לרופא השיניים שלך לבדיקת האפשרות לקבל טיפול באזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםחגית22/04/2012
שלום,
עברתי לפני כחודש וחצי הקצעת שורשים בכל הפה ועדיין נותרו לי כמה כיסים באזור של השיניים התחתונות מקדימה.מה עושים במקרה כזה?צריך לעבור ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ22/04/2012כן, בחלק מהמקרים מומלץ להשיג צמצום של הכיסים הנותרים באמצעות ניתוח חניכיים. אולם, כל מקרה לגופו. התייעץ עם המומחה למחלות חניכיים המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםבחורה2521/04/2012
שלום רב,
אני בת 25. לאחרונה חלה תופעה של נסיגת חניכיים באחת השיניים הקדמיות התחתונות, שהגיעה למצב מתקדם מאוד. בהתייעצות עם פריודנט, נאמר לי כי עליי לבצע השתלת חניכיים וכי הבעיה קיימת אצלי בכל הפה, כאשר בשיניים נוספות יש התחלה של נסיגה.
אציין כי לפני כעשר שנים עברתי יישור שיניים ומאז יש לי קיבוע בשיניים הקדמיות התחתונות והעליונות. הרופא אמר שיש סיכוי שהנסיגה נובעת בגלל הקיבוע ושיש להוריד אותו.
האורתודנט אומר שזה לא בגלל הקיבוע ושלא מורידים אותו.
אם כך, מה כן יכול להיות הגורם לנסיגה בגיל כה צעיר? מה עליי לעשות? במידה ואעשה השתלת חניכיים בשן בה הנסיגה מתקדמת, מה אם תהיה נסיגה בשיניים נוספות?
אני אובדת עצות.
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ21/04/2012נסיגת חניכיים עלולה להופיע באופן מקומי בשן אחת. התופעה שכיחה יותר אחרי טיפול אורתודונטי. שילוב נסיבות מביא בעקבותיו את הנסיגה הזו, הכולל גורמים מולדים ונרכשים: הברשת שיניים לא נכונה, מיקום השן בקשת השיניים, עובי החניכיים וממדי העצם התומכת בשן. את הגורמים המולדים אי אפשר לשנות אבל אפשר לעבוד על הנרכשים. פני שוב למומחה למחלות חניכיים כדי לקבל סוג של "קורס" הכולל הדרכה ותרגול בהגיינה אוראלית נאותה. מה לעשות ואיך לבצע את ניקוי השיניים. זה יעזור לך בהקטנת הסיכון להופעת נסיגת חניכיים באתרים נוספים. לאחר מכן יוכל המומחה לבצע ניתוח להשתלת חניכיים כדי לכסות את מה שנחשף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בחניכייםהודיה20/04/2012
יש לי חברה טובה שכשהיא מדברת היא יורקת בכמויות..
היא הגיעה אלי לפני כמה ימים וירקה לי בטעות הרבה לתוך העין (למרות שניסיתי להתחמק וזה לא עזר) ומסתבר שיש לה הרפס חניכיים. יש בזה סיכון להדבקה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה פעיל, באותו רגע היה לה התקף
הודיה20/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס בחניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ22/04/2012תיאורתית כן. עם זאת הקבוצה בעלת הסיכון הגבוה ביותר, למיטב ידיעתי, היא קבוצת רופאי השיניים, החשופים לרוק של מטופליהם. הסיכון ביריקה אקראית לתוך העין של רוק מאדם עם זיהום הרפס פעיל הוא קיים אבל כנראה די נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים, כיס חניכייםענת18/04/2012
שלום:
יש לי שתי שאלות:
1)ש לי כאב עז כשנוגעים באיזור איפה שהשן צמודה לחניכיים? האם מדובר בכיס חניכיים? איך ניתן לטפל בזה?
2)יש לי שן בה עשו מבנה/שחזור שן מסתימה לבנה לפני חודש. שמתי לב שבחיבור בין השחזור / שן לחניכיים כואב כשנוגעים ושוטפים עם מי מלח וכן יש שם צבע קצת כחול. גם נראה כאילו החניכיים לא ממש צמודים לשן בנק' מסויימת. מה זה אומר ומה עושים? האם יש איזהשם משחות יעילות לטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים, כיס חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ20/04/2012בנוגע לשתי השאלות, הכאב העז מעיד על בעייה במקום. סביר מאוד שקיימת בעייה בחניכיים. הצבע הכחול יכול להיות בגלל צבע השן וגם בגלל דלקת בחניכיים. לאבחון והצעת טיפול בבעייה עליך לפנות לבדיקה אצל רופא מומחה למחלות חניכיים. את יכולה גם לפנות לרופא השיניים שלך בשלב ראשון ורק אם לא יימצא פתרון, לפנות למומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בחניכיים
ענת20/04/2012תודה על התשובה,
האם דלקת חניכיים יכולה להקריון גם על השיניים עצמם באיזור ולגרום לכאב בשיניים? גם בלילה? האם קרסודיל ג'ל יכול לעזור? האם דבש כתרופת סבתא יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בחניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ21/04/2012הדלקת יכולה להתבטא גם בכאב שיניים. גם קורסודיל ג'ל וגם דבש יכולים לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכיים
ענת21/04/2012שוב המון תודה!!!
שאלה אחרונה - כמה זמן מותר למרוח קרסודיל ג'ל באיזור?
הרוקחת אמרה לי לא יותר מ10 ימים, אך על העטיפה כתוב שמותר להשתמש כחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ21/04/2012פעלי לפי עלון התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתרוני18/04/2012
שלום.
מהן ההוראות לאחר ניתוח הארכת כותרת?
אשמח לתושה בהקדם.
תודה רבה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ18/04/2012יש לקבל הוראות מפורטות מרופא החניכיים.
הוראות חלקיות:
יום הניתוח אין לאכול ולשתות דברים חמים, אין לשטוף את הפה ואין לירוק.
נפיחות לאחר הניתוח היא תופעת לוואי שכיחה. ניתן למנוע אותה באופן חלקי ע"י שימוש בתחבושות קרות (קרח בתוך שקית ניילון או קרחום עטופים בבד) מיד לאחר הניתוח. יש להניח את התחבושות על הפנים באזור הניתוח למשך 10 דקות, ולהסירן למשך 20 דקות, לסירוגין במשך מס' שעות.
כאבים עלולים להופיע לאחר שתפוג השפעת ההרדמה המקומית. מומלץ לקחת תכשיר נגד כאבים מיד בתום השפעת הזריקה (אקמול פורטה וכו'), ולהמשיך לקחת לפי הצורך.
במידה וניתנה לך אנטיביוטיקה יש לקחתה עד גמר כל המנה ולא להפסיק באמצע.
גם שעות מספר לאחר הניתוח יתכן דימום קל. אם הדימום מתגבר יש לקחת ספוגית גזה, לקפלה ולהניחה על החניכיים משני צידי השיניים ולהדק בלחץ במשך 20 דקות (אם קיימת תחבושת פריודונטלית להניח עליה).
כאמור, אין לשטוף את הפה כדי להפסיק את הדימום. אם הדימום אינו נפסק יש להתקשר לרופא/ה.
ביום הניתוח יש להימנע ממזון קשה וחם מאוד אך אין לוותר על ארוחות. בימים הבאים ניתן לאכול כרגיל, ויש להימנע מללעוס באזור המנותח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי חמצןgal16/04/2012
האם שימוש על בסיס יומי במי חמצן 3% יעיל כנגד דלקת חניכיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי חמצן - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ18/04/2012שימוש קבוע במי חמצן מפחית את כמות הפלאק ואת רמת הדימום מן החניכיים. עם זאת כדי לטפל במחלת חניכיים- פריודונטיטיס, יש צורך להגיע לעומק הכיסים ואת זה אפשר לעשות רק בניקוי מקצועי ולא בניקוי ביתי יומיומי, כך נמצא במחקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי חמצן
gal19/04/2012שלום,
שבאתי לרכוש את מי החמתן בבית מרקחת , הרוקח אמר לי שזה לשימוש חיצוני בלבד, לא לשטיפת הפה (גרגור).
האמנם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי חמצן - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ20/04/2012קרוב לודאי שכן. לא מקובל להשתמש במי חמצן באופן זה. ההתוויה לתכשיר הנמכר בבתי המרקחת היא לשימוש חיצוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ולה בפנים הפה - ילדה בת 4stiom16/04/2012
שלום, בתי בת 4.
בשלושה שבועות האחרונים יש לה כמו ג'ולה (נפיחות כדורית) בפנים השפה התחתונה.
זה לא כואב לה לא מדמם ולא נראה שיש בזה מוגלה.
כשהיא מדברת ניתן להבחין בזה ונראה שזה גורם לה לדיבור טיפה מוזר.
עזרה בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד״ר יעקב הורביץ16/04/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים_לילדים' id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכים בחניכיים לאחר צחצוח.רוני14/04/2012
שלום.
קניתי מברשת שיניים חדשה שהתגלתה כבעלת סיבים קשים מידי.
לאחר כמה צחצוחים הבחנתי שהיא גרמה לי לחתכים קטנים בחניכיים (החיצוניים)- ממש בסמוך לכמה מהשיניים.
כמובן שהחלפתי אותה במברשת אחרת.
עברו מאז מספר ימים ועדיין החתכים קיימים ואף מדממים בעת הצחצוח?
מה עליי לעשות כדי ישיעברו? האם יש לצחצח את האזורים המדוברים כרגיל, או לא לגעת בהם עד שהחתכים יחלימו?
תודה רבה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתכים בחניכיים לאחר צחצוח. - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ14/04/2012פנק את עצמך במנוחה של כמה ימים לחניכיים (3-4 ימים). לאחר מכן חזור להבריש את החניכיים והשיניים בצורה טובה, רגילה אך עדינה. אם הטכנייקה שלך לא נכונה הרי שתוכל לפנות לשיננית/לרופא השיניים שלך/למומחה למחלות חניכיים, כדי לקבל ייעוץ, הכוונה, לימוד, תרגול ועזרה בשיפור הטכניקה.
השתמש רק במברשת שיניים רכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לחניכיים שליyuval12/04/2012
שלום,
אני בטיפול כבר שנה וחצי פלוס מינוס עם גשר בשיניים , עכשיו כל פעם שאני בא לביקור אצל השיננית היא אומרת לי שאני בעל חניכיים נפוחות וכל פעם הטיפול שהיא עושה לי מוריד לי טונות של דם ,בטיפול האחרון היא הביאה לי משחה לשים שקוראים לה קורסודיל ג'ל אני שם אותו כבר חודש ואני לא רואה שיפור משמעותי במצב , אני רוצה לדעת מה לעשות עם החניכיים שלי
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לחניכיים שלי - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ13/04/2012פנה לבדיקה וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםיובל05/04/2012
שלום רב,
בביקור אצל שיננית קיבלתי המלצה להבדק אצל מומחה פריודונטיה, לערכתה יש לי כיסים.
ניגשתי להבדק אצל מומחה שרשום באיגוד עם צילומי מקביליות, זה המליץ לי על הקצעת שורשים בכל ! הפה.
קראתי שבביקור סדיר הבדיקה צריכה להתבצע בעזרת מחדר לחניכיים על פיו נבדק עומק הכיס (במידה וגדול מ 5 מ"מ) וקבלת החלטה על קביעת הקצעת השורשים.
בבדיקת המומחה לא בוצעה לי בדיקה מסוג זה, רק הרגשתי נגיעות/דקירות עדינות מכלי שנראה כמו מחט ברזל גדולה.
כל זאת גרם לי לפקפק בבדיקתו כי אולי אני לא צריך הקצעת שורשים בכל הפה ואם בכלל.. במקומות בהם לא קיימים כיסים.
תמוהה לי מאוד שהשיננית עלייה המליץ המומחה גובה להקצעה לכל הפה 600 ש"ח שבמקומות אחרים התשלום הוא בין 1000-1400 ש"ח
אין לי מושג איך להתקדם מכאן ומה עליי לעשות?
אשמח מאוד!! לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ06/04/20121. אני סבור שהדבר הכי חשוב הוא האמון ברופא. לכן אני מציע לך להפנות את כל השאלות למומחה שבדק אותך.
2. אם לא תקבל תשובה מספקת, פנה לבדיקה אצל מומחה אחר לחניכיים.
3. הפורום איננו נוגע בשאלות כספיות. רק בשאלות הקשורות לבריאות החניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)