מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לאחר הניתוחאנה31/03/2013
שלום רב!
אבי לפני שבועיים עבר כריתת אונה של ראיה ימנית עקב גידול.
עשינו בדיקות ורנטגן בקופת חולים לקראת ביקור בבית חולים (עוד 3 ימים) ובתוצאות כתוב:
אחרי ניתוח כריתת האונה העליונה מימין
.הפחתת נפח של הריאה הימנית
.תפליט פלוירלי קטן מימין
.פלס נוזל-אוויר בפסגה הימנית
מה זה אומר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אנה31/03/2013המשך שאלה-האם יצטרך שוב נקז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לאחר הניתוח - תגובה
פרופ` אלון בן נון02/04/2013אנה שלום
באופן עקרוני הנתונים נשמעים כמצב תקין אחרי ניתוח אך כמובן שיש צורך להביא את הצילום (ואת המנותח) לרופא המנתח לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהאירה28/03/2013
שלום רב,
אני בת 30 בריאה בדרך כלל, מעשנת.
בזמן האחרון סובלת משיעול עם ליחה.
נעשה פעמיים צילום ריאות, שני הצילומים תקינים.
בדיקת תפקודי ריאות תקינה.
בימים האחרונים אני שומעת חרחורים בבית החזה האמצעי בעת נשימה.
הייתי אצל רופא שאמר שהריאות נקיות, והחרחור זה מהליחה.
יש לי כאבים בצד שמאל מאחורה, ורופא טוען שזה מהשיעול.
אני נורא לחוצה וכבר עמוסה מכל המידע שיש באינטרנט.
האם זה סרטן ריאות?
האם יש צורך בבדיקת ct?
האם צילום מראה גידולים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה - תגובה
פרופ` אלון בן נון02/04/2013אירה שלום
סרטן ריאות בגיל שלושים מאוד לא שכיח ומה שאת מתארת בהחלט אינו תומך לכיוון זה אך במידה ואת חשה כך בהחלט יש צורך בבירור נוסף. אני ממליץ לבקש הפנייה מסודרת לרופא ריאות להשלמת הבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
אירה02/04/2013חייבת לציין שמספרפעמים יצא לי קצת דם בליחה. גם רופא משפחה וגם רופא ריאות אמרו שזה נובע משיעול ככל כנראה נימים שהתפוצצו.
עשו לי פעמיים צילום ריאות שניהם נקיים לחלוטין. ואמרו לי שאין צורך בבדיקת סי טי.
האם זה נכון?
האם דם בליחה זה שכיח?
נורא לחוצה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בצילום חזהשירן20/03/2013
ד"ר שלום רב,
סבתא שלי בת 75 חולת לוקמיה CML , לוקחת כדור גבילק 200 מ"ג/
לאחורנה סבולת מהמובגלובין נמוך , היומיים האחרונים קיבלה 2 מנות דם היוות וההמוגלובין הגיע ל8 . כעת הוא על 12.5 .
לפני כחודשיים הייתה חולה בדלקת ריאות , קיבלה אנטיביוטיקה ולאחר הבריאה .
בבית חולים בו קיבלה את העירוי דם, עשו לה צילום חזה בשכבה בלבד. בתוצאות רשום: "ממצא מעוגל פריפרי מימין ? " (צויין סימן שאלה. ) רשום שהיה צריך לחזור על הבדיקה בעמידה אך לא היה כך. בנוסף את הצילום עשו עם תכשיטים כגון 2 שרשאות ארוכות.
האם יש קשר בין הדברים ? או אכן הדבר מעיד על התפתחות של גרורות ?
הרופאה ציינה את הבדיקה:creatinine ואמרה שאת הסיטי יש לעשות לפי הבדיקה הזו.
מזו הבדיקה הזו? ומה הקשר שלה לסיטי ולחשד הנ"ל.
על כל פנים מחר 21.3.13 סבתי עושה סיטי חזה.
אודה לקבלת חוו"ד כמה שיותר מהר על מנת להשקיט את נפשי.
בברכה בריאות שלמה
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בצילום חזה - תגובה
פרופ` אלון בן נון21/03/2013שירן שלום
קשה להשקיט אותך אבל מה שכן ישקיט את המצפון הוא העובדה כי עושים את כל מה שנחוץ. אחרי הסי טי יש להגיע למרפאת ריאות או ניתוחי חזה הקרובה למקום המגורים ולבדוק מה משמעות הממצא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירן21/03/2013תודה רבה ד"ר .
עצם העבודה שחזרת אלי כל כך מהר קצת מעודדת.
שאלה אחורנה. מזו הבדיקה הזו:creatinine ? הרופאה סימנה אותה בפירוט הבדיקות
וביקשה להראות את זה למכון הסיטי .
תודה רבה
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו דחוף?יגאל18/03/2013
שלום רב! לאשתי - כאבי חזה כבר מספר חודשים. בובעו CT חזה - התשובה תהיה בעוד כ-10 ימים. לפי הצילום המצורף - אם מקרה זה דחוף או שאפשר לחקות עד לפענוח? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו דחוף? - תגובה
פרופ` אלון בן נון18/03/2013יגאל שלום
לצערי אין אפשרות לענות על שאלה כ"כ חשובה ורצינית כשיש תמונה אחת מתוך 300 עד 500 חתכים וגם תמונה זאת ברזולוצית אינטרנט נמוכה.
מצטער אבל יש הכרח בפיענוח מלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת...123411/03/2013
מה אומר הבולות והמושג ספטציה?? מה משמעות הקוטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת... - תגובה
פרופ` אלון בן נון11/03/2013חשוב לראות את ה CT על מנת לענות ברצינות על שאלות אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח CT123411/03/2013
שלום,
לפני כחודש וקצת חוויתי לראשונה חזה אוויר עצמוני. אינני מעשן ,בן 27.
הייתי מאושפז יומיים וקבלתי חמצן . עוד בתקופה שלפני חזה האוויר וגם היום, יש לי קשיי נשימה שמופיעים מדיי פעם ביום.
עשיתי CT ובתוצאות נכתב כי יש לי בולות אוויר בריאות ובאפקס משמאל בולה עם ספטציה בקוטר 5 ס"מ.
היום קרה לי דבר מוזר ותקפה אותי בחילה חריפה והקאתי מעט נוזל שקוף שנראה כמו מים ממש ופחות כמו רוק ויש לי הרבה ליחה..לא יודע עם הדברים קשורים. בכל אופן אשמח לשמוע חוות דעת על תוצאות הCT והאם יש קשר לזה שאני מרגיש מעט מוזר לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח CT - תגובה
פרופ` אלון בן נון11/03/20131234 שלום
חזה אויר עצמוני הינה תופעה מוכרת ולרוב אחרי פעם ראשונה אין הרבה מה לעשות מלבד המנעות מעישון, מצלילת בלונים ומצנחה חופשית או בנג'י.
בחודש הראשון מומלץ לא לטוס וגם לא לעשות מאמץ גופני.
הקשר בין חזה האויר לבין הבחילה וההקאות אינו ברור. בכל מקרה יש מקום כי תפנה למרפאה כירורגית חזה על מנת שיראו את ה CT שלך ויוכלו לתת לך עצה טובה לגבי המשך המעקב והטיפול. באותה הזדמנות תסביר לרופא שיראה אותך בדיוק מה קרה והוא יבחן שוב האם יש אולי קשר בין התופעה שאתה מתאר לבין ממצאי ה CT.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, שאלה נוספת ....
123411/03/2013מה אומר הבולות והמושג ספטציה?? מה משמעות הקוטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE שאלהרות07/03/2013
שלום.אולי לא הסברתי את עצמי מספיק אני כבר אחרי הניתוח ווכל האזורים שנלקחו הביופסיות היה נקי והגידול היה מהסוג הבלוטי של תאים לא קטנים בגודל1.4ס"מ והמחלה היא בדרגה 1 ואני לא צריכה שום טיפול למזלי ומרגישה טוב לרופא אין תמיד מספיק זמן להסביר פשוט רציתי לשאול רק מה רשום היה בחתך הקפוא שרשמתי בשאלה קודם תודה .ודרך אגב שמי רות ולא דניאלה כפי שעניתה לי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE שאלה - תגובה
פרופ` אלון בן נון07/03/2013רות אני מתנצל על הטעות בשם אך מבחינת התשובה הדברים שאמרתי עומדים.
אני שמח שהתשובה הסופית תקינה ואת לא צריכה טיפולים אך שאלות מסוג זה צריך להפנות לרופא המטפל. שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות07/03/2013
שלום.מאחר ועברתי לובקטומי של ראה ימנית בגלל אדנו קרצינומה דרגה 1 לקחו לי ביופסיות בזמן הניתוח מ6 מקומות 1.שער הראה 2.שער האונה.3.מדיאסטינום.4.upper lobe.5 sub carina.6.wedgection r.u.l.אני הסתכלתי בתשובה וראיתי שבחתך קפוא רשום משהוא שלא הבנתי ואים אפשר להסביר לי מה הכוונה וזה מה שרשום.ADENOCARCINOMA WITH BRONCHIOALVEOLAR CARCINOMA PATTERN.FOCAL INVASION IS NOTED אים הבנתי נכון אז גם הברונכים היו נגועים ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלון בן נון07/03/2013דניאלה שלום
מצטער אך אלה שאלות ממש חשובות עם מקשל רב לכל מילה בתשובה הפתולוגית ועל דברים מסוג זה צריך לשבת בשיחה פנים אל פנים עם המנתח או האונקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיריםדניאלה28/02/2013
שמעתי ששאיפה של אבקה מגירים יכולה לגרום לסרטן ריאות. זה נכון?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירים - תגובה
פרופ` אלון בן נון28/02/2013יש סוגים שונים של גירים וחלקם יכולים להכיל חומרים מסרטנים.
רצוי מאוד לא לשאוף אבק גירים.
מי שעובד בסביבה של אבק גיר צריך לעבוד עם מיגון מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאותאסף19/02/2013
שלום ד"ר אלון ..בן 36 לוקה במחלת אנקילוזינג ספונדליטיס מזה 10 שנים וחולה
אסטמה לפני כמה שנים.ניבדקתי ע"י רופא ריאות שרשם חולה אסטמאתי בהליך מתקדם
של GO AS קוצר נשימה קוצר נשימה במאמץ קוצר נשימה לילי עם ארועי חום וליחה
צהובה אלמנטים פיברוטיים עם כיח דמי מידי פעם.בבדיקה גופנית של הריאות צפצופים
וחרחורים דו צדדי.נשלחתי לבדיקת תפקודי ריאות להלן התוצאה:
נפחי הריאות:ירידה בנפח הריאות הכללי TLC כביטוי להפרעה רסטרקטיבית.
דינמיקת הנשימה:ירידה בזרימות הנשיפתיות במידה ניכרת ללא שינוי לאחר מרחיבי
סימפונות.
סיכום:הריאות מדגימים הפרעה מעורבת-רסטריקטיבית וחסימתית .
1:האם הבדיקה מראה משהו חמור בתפקוד?אני מעשן.
2:האם על דבר כזה מקבלים אחוזי נכות?וכמה?...תודה...עבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תפקודי ריאות - תגובה
ד''ר אורן פרוכטר19/02/2013על מנת להתרשם מחומרת הממצאים עליי לראות את תפקודי הנשימה עצמם ולא רק את הפענוח.
ככלל ליקוי נשימתית מקנה אחוזי נכות בהתאם לחומרת הממצאים הקליניים ותפקודי הנשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כרוני עם צפצופים וחרחורים
דיאנה28/11/2015אני בת 20 ו 3 חודשים ו 24 ימים כבר מגיל 18 סובלת משיעול עם חרחורים וקוצר נשימה במאמץ מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כרוני עם צפצופים וחרחורים - תגובה
פרופ` אלון בן נון28/11/2015כדאי לפנות למרפאת ריאות הקרובה למקום מגוריך ולהבדק באופן מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכות נתוחיותרות15/02/2013
שלום.האים יש מצבים שאחרי ניתוח לובקטומי בשיטה הפתוחה בגלל אדנו קרצינומה הסיכות נשארות לתמיד ולא ניספגות? (ידוע לי שסיכות נספגות גם) באיזה מקרים לדוגמא שמים סיכות שלא נספגות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכות נתוחיות - תגובה
פרופ` אלון בן נון15/02/2013זה תלוי בבחירת המנתח
ברוב המקרים סיכות טיטניום שאינן נספגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות הוצאת גידוליואב14/02/2013
האם קיימת דחיפות בהוצאת גידול באורך 5 ס"מ מריאה ימנית של אדם בן 40 שאינו עונה על קבוצות הסיכון (לא עישן מעולם, אין היסטוריה רפואית של גידולים במשפחה).
האם יש קשר בדחיפות במידה שהגידול שפיר או ממאיר?
מה משמעותה של אותה דחיפות - ימים, שבועות, חודשים...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפות הוצאת גידול - תגובה
פרופ` אלון בן נון15/02/2013יואב שלום
נוכחות גידול בגודל כזה מצריכה בירור יעל ומהיר והחלטה טיפולית בתוך 3-4 שבועות לכל היותר. המשמעויות שונות בין סוגי גידולים שונים כמובן אך הבירור חייב להתבצע בהקדם. אני ממליץ כי תפנה למחלקת ניתוחי חזה הקרובה להמשך בירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות11/02/2013
שלום.אני עברתי ניתוח לובקטומי בגלל אדנו קרצנומה שגילו לי בגודל 1.4 ס"מ לקחו ביופסי מ6 מקומות באזור והכל היה נקי הניתוח בוצע בשיטה הפתוחה לפני 5 חודשים עדין יש כאבים אבל ניתן להתגבר על זה.עברתי לפני שבוע בדיקת CT חזה ובטן הכל נראה בסדר בתשובה אבל היה רשום שינויים פיברוטיים סביב הסדק הבינאונתי מימין סיכות ניתוחיות בשער ופראמדיאסטינלית מימין האים זה הגיוני שיש סיכות ?מה קורה עים זה ?סיכות הרי לא נספגות כמו תפרים .יכול להיות שבגלל זה יש לי כאבים ודקירות הרבה פעמים מתחת לשד ימין?הניתוח היה באונה ימנית עליונה שהסירו את האונה הזו.עד שאשאל את הרופא יקח עוד שבועיים ואני רציתי לדעת רופאת משפחה לא ידעה לענות לי .אשמח לקבל הסבר תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלון בן נון13/02/2013רות שלום
באופן כללי כל הממצאים שתיארת נורמליים לחלוטין למצב אחרי ניתוח מסוג זה.
לא נראה כי יש סיבה לדאגה.
יש כמובן צורך להראות את ה CT למנתח ולשאול אותו את השאלות הספציפיות שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גידול בריאהדקלה10/02/2013
שלום רב,
אימי בת 72 עברה לפני חודש וחצי הסרת גידול מהאונה העליונה של הריאה הימנית. אבקש לציים כי ברקע יש מיאלומה נפוצה אשר במצב מתון ומטופלת בארדיה 30 מ"ג פעם בחודש.
מאז הניתוח היא חווה תופעת גרד ותחושת שריפה בגוף, במיוחד באזור של הגב והרגליים. כול הבדיקות וכול הרופאים שלקחתי אותה לא מצליחים לומר ממה זה נגרם. בדיקת IG-E יצאה 288.
הערכת המנתח היא שאחוזי ההצלחה עומדים על 97-98 אחוזים ושאימי תחזור לתפקוד מלא בין חודש וחצי לחודשיים.
הבעיה חוץ מתחושת הגרד הנוראי (אין תפרחת על העור) יש לה כאבים עזים בשד הימני ומתחת ליד ימין.
האם מוכרות לכם תופעות אלו? האם הכאב בשד הימני זה משהו שצריך לבדוק אותו או שזה יכול להיות הקרנה של הניתוח או תגובת הגוף כתוצאה מהסרת חלק מבלוטות הלימפה שהיו על הריאה.
מאוד אודה לכם אם תוכלו לשפוך קצת אור או לתת לי עיצה מה לעשות כדי להקל על אימי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת גידול בריאה - תגובה
פרופ` אלון בן נון10/02/2013התופעות של גרד כללי אינן שכיחות ויתכן כי נובעות מתופעות לוואי של אחת התרופות שהיא מקבלת. הכאבים בזרוע ומתחת לשד הימני הן תופעות שכיחות למדי אחרי ניתוח ויותר בניתוחים פתוחים (ללא וידאו).
יש לעבור עם המנתח או הרופא המטפל על התרופות שהיא מקבלת ובמידה והיא לא מסתדרת לשקול טיפווחל בתרופות מקבוצת התרופות הנוירוגניות כגון Pregabalin.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דקלה11/02/2013ד"ר בן נון
אני רוצה להודות לך על תשובתך.
אני אשב שוב עם הרופאה המטפלת ואבקש לחשוב על טיפול אחר כמו שהצעת.
שוב תודה רבה.
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהאסף02/02/2013
שלום בן 36 לוקה במחלה ראומטית קשה אנקילוזינג ספונדליטיס מזה 10 שנים
המחלה פגעה לי ברוב המפרקים הגדולים.מטופל באנברל 50 מ"ג לשבוע בעבר חולה
באסטמה.
לפני תקופה ביצעתי צילום חזה והתוצאה הייתה שינויים פיברוטיים על פני שתי הריאות.
אני מעשן וגם כן משתעל ויורק ליחה עם צבע צהוב ואדום ויש לי קיצור בנשימה וכאב
חזק בשני צדי החזה.
1:האם מדובר במשיהו מדאיג?
2:האם ישנו קשר בין המחלה שאני לוקה בה לבין התוצאה?
3:האם מדובר במחלת copd ?
מודה לכם אם תעזרו לי ...כי בינתיים התור שלי לרופא ריאות עוד חודש.תודה..עבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה - תגובה
פרופ` אלון בן נון03/02/2013לצערי המצב מורכב מכדי שיהיה ניתן לענות על כל השאלות מבלי לראות את הצילוםם ולדעת פרטים מדוייקים יותר על מצב המחלקה. בהחלט יתכן ויש קשר אך עליך לחכות בסבלנות לגישה עם רופא הריאות בכדי שיוכל לכוון אותך באופן מדוייק יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)