מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- RE ברונכוסקופירות21/12/2012
שלום.רק בעוד חצי שנה יש לי תור לרופא ראות.אני עברתי לפני 10 חודשים כימוטרפיה בגלל NHLבפט CT הכל נקי ואז גילו אדנוקרצינומה שלב 1 בגוגל 1.4 ס"מ ועברתי ב RUL לובקטומי וניקו הכל מהבלוטות והרופא אמר שהכל היה נקי לפני 3 חודשים היה הניתוח.הרופא ראות אמר לי שעושים עוד שנה ברונכוסקפי בשביל לראות אים יש תאים סרטניים האים זה הגיוני?מה הפרוגנוזה בד"כ כי עכשיו אני בריאה עדין יש רק כאבים באזור הניתוח בעיקר מתחת לשד.רדום לי ואני מקווה שזה יעבור כבר כי זה מציק.כמה זמן זה יכול להמשך ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE ברונכוסקופי - תגובה
פרופ` אלון בן נון22/12/2012רות שלום
כפי שכתבתי אין מה לחשוש מברונכוסקופיה.
באופן עקרוני למחלה בשלב 1 אנחנו לא עודים את הבדיקה
למעקב באופן שגרתי.
יתכן ואצלך יש סיבה ספציפית וזאת יש לשאול את מי
שניתח אותך. בדכ מעקה ב PET ובדיקות דם אחת לחצי שנה
יספיק גם ל NHL וגם לסרטן הריאה. הרדימות הינה תופעה מציקה אך מוכרת
לרוב חולפת אחרי כמה חודשים. בניתוח פתוח עלול להמשך זמן רב יותר.
במקרים שזה מאוד מפריע ניתן להתייעץ עם המנתח לגבי ניסיון טיפול תרופתי
ב pregabalin
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכוסקופיהרות21/12/2012
שלום.לפני כשלושה חודשים וחצי עברתי ניתוח לובקטומי באונה העליונה בצד ימין בגלל אדנו קרצינומה בגודל 1.4 ס"מ בשיטה הפתוחה עים לקיחה מ6 מקומות ביופסי והיה תקין .הרופא באונקולוגית אמר שאין שום צורך בטיפול זה שלב 1 והרופא ראות אמר לי שבעוד שנה אצתרך לעבור בדיקת ברונכוסקופי אני נלחצתי מעצם המחשבה על הבדיקה למה לא מספיק סיטי ראות?ובכלל מה הפרוגנוזה למחלה שלי? עדין יש לי כאבים מתחת לשד ימין כפי הנראה מהניתוח כמה זמן נשכים הכאבים בניתוח כזה גדול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכוסקופיה - תגובה
פרופ` אלון בן נון21/12/2012רות שלום
ברונכוסקופיה אינה בדיקה שגרתית למעקב אחרי ניתוח כריתת גידול בשלב I
בדכ ניתן בהחלט להסתפק בבדיקת CT.
לעיתים מסיבות ספציפיות אכן יש להוסיף ברונכוסקפיה.
זו אינה בדיקה קשה ואינה מסוכנת. עליך לשאול את
המנתח שלך האם באמת יש בכך צורך והוא יוכל
לבדוק ולענות לך ספציפית האם צריך ומדוע..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות באדם לאחר הנשמהאנונימי10/12/2012
שלום
רציתי לדעת אדם מבוגר(עם שלל בעיות קשות COPD ומצב לבבי ירוד ועוד...) שעבר דלקת ריאות קשה עקב כך הונשם עם טרכיאוסטומי או טובוס או שניהם לסירוגין, לאחר כשבועים עד חודש מהוצאת הטרכיאוסטומי או הטובוס ניתן לשלב לו תרופות אנטי פסיכוזה כגון הלידול או אטומין בשילוב כדור שינה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות באדם לאחר הנשמה - תגובה
פרופ` אלון בן נון10/12/2012ברמת העיקרון אין מניעה לתרופות אלה במידה והמטופל זקוק להם אך יש כמובן להתאים אמרה כללית כזו לחולה ספציפי ע"י הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופנים אחרי כריתת 2 אונותבני פנחס08/12/2012
לאחר כריתת שתי אונות אמצעית ותחתונה בריאה ימנית מבקש לדעת אם רכיבה על אופנים מאומצת יכולה לסכן אותי אני מנותח כבר 5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופנים אחרי כריתת 2 אונות - תגובה
ד''ר עוזי יזהר09/12/2012בני שלום,
סע בזהירות.
מאמץ הרכיבה אינו מסכן אותך, ומניח שהיכולת שלך לבצע מאמצים תלויה בעיקר בכושר הגופני. ברור, שהרזרבה הנשימתית קטנה יותר ועלולה להגביל אותך יותר מאשר רוכב עם שתי ריאות.
(וכמי שרוכב על אופניים - הנהגים מהווים את הסיכון הגבוה ביותר לרוכבים. הריאות רק מגבילות את יכולת המאמץ)
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE 3שאלותרות07/12/2012
שלום.תודה על התשובות אבל אני צריכה לעבור בדיקת MRI שדים ולא CT שרשמתה והשאלה היא אים אים החומר שמזריקים לא יכול להזיק לניתוח הלובקטומי שעברתי לפני 3 חודשים והקרינה המגנטית בבדיקה .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE 3שאלות - תגובה
פרופ` אלון בן נון08/12/2012גודוליניום, החומר המוזרק ב MRI הוא חומר עם שיעור נזקים ותגובות נמוך מאוד (ז"א חומר בטוח מאוד) הסבירות לנזקים אינה קשורה לניתוח והיא נמוכה מאוד. לגבי הקליפסים עליך לברר סופית במחלקה שעברת בה את הניתוח אם כי כפי שאמרתי במרבית המקומות כל החומרים שבשימוש מתאימים ל MRI.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלותרות06/12/2012
שלום.אני עברתי לפני 3 חודשים ניתוח לובקטומי עים ניקוי כל הבלוטות מסביב שהיו נקיות. בגלל אדנו קרצינומה שלב 1 הניתוח היה קשה וההחלמה לא קלה המקום עדין רגיש ויש מקום מתחת לשד ימין שהוא רדום ולדברי האונקולוג אין צורך בטיפול רק מעקב. 1).האים שזה רדום זו תופעה רגילה?אומנם יש שיפור קצת .והכאבים פחות הרופא שלי נסע לכנס ואין לי אפשרות לשאול אותו.2)שאלה נוספת היא שאני צריכה לעבור MRI של השדים ואני יודעת שמזריקים כמעט תמיד חומר ניגוד בשם גנדליום אני לא רגישה כי כבר הזריקו לי פעם ותפקודי כליות תקינים השאלה היא אים אחרי ניתוח לובקטומי מותר להזריק זה לא יכול לקלקל משהוא?מהלך הניתוח היה אצלי תקין.3)ועוד שאלה שאלו אותי אים יש סיכות פנימיות מהניתוח ואני לא יודעת אים יש סיכות אני לא יודעת אים אתה יכול לענות לי אבל מניסיונך האים משאירים סיכות פנימיות אני נותחתי בשיטה הפתוחה יש לי צלקת באורך 15 ס"מבערך בצד ימין בגב בצד הצלקת נרפאה יפה..אשמח מאוד אים תענה לי על כל השאלות מכיוון שעוד מספר ימים יש לי תור לMRI שדים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שאלות - תגובה
פרופ` אלון בן נון06/12/2012רות שלום
את מרבית השאלות את אכן צריכה להפנות למנתח כיוון שרק הוא יודע מדויק מה בוצע אצלך ובאילו סיכות השתמש בניתוח. אני מבין כי הוא אינו נמצא כעת אך בוודאי יש לו שותפים או עמיתים במחלקה בה הוא עובד שיכולים לסייע.
ככלל ניתן לומר כי:
1. איזור רדום בקדמת בית החזה אופייני לניתוחים פתוחים יותר מאשר בניתוחי וידאו והתחושה יכולה להשאר זמן רב. אין מדובר בסיבוך אלא חלק מתהליך ההחלמה.
2. מרבית הניתוחים המבוצעים בימים אלה במרבית בתי החולים נעשים תוך שימוש בחומרים המאפשרים ביצוע MRI ללא בעיה.
3. רצוי לבצע בדיקות CT מעקב עם חומר ניגוד במידה ואין בעיה של אלרגיה או תפקוד הכליות כי הבדיקה מדוייקת יותר. אין בעיה של "צבירה" במידה ומדובר בבדיקות שאינן סמוכות זו לזו. כדאי להקפיד על שתיה בכמות טובה לפני ביצוע הבדיקה ואחריה וזה מסייע לשמירה על הכליות מפני החומר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רברעות28/11/2012
לאבי התגלה סרטן ראות כנראה בגלל שנים של עישון כבד מאוד. רציתי לברר האם הסרטן בראות יכול לשלוח גרורות לאיברים פנימיים אחרים או לעצמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ` אלון בן נון28/11/2012לצערינו סרטן הריאה יכול לשלוח גרורות לכל איבר בגוף.
האיברים השכיחים הם בלוטות הלימפה בבית החזה, ריאות, אדרנלים, מוח עצמות וכבד אך אין איבר המוגן ברמת העקרונית.
לכל חולה עם סרטן ריאה יש לבצע הערכה מלאה על מנת לבחון מה היקף המחלה.
עליו להיות מטופל על ידי רופא מומחה בתחום סרטן הריאות שיתאים את הטיפול למצבו של אביך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה שקוערקפת20/11/2012
יש לי בן עם חזה שקוע, האם זה מפריע לתפקודי ריאות? אתם ממליצים לנתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה שקוע - תגובה
ד''ר עוזי יזהר21/11/2012שירי שלום,
חזה "שקוע" או חזה סנדלרים (פקטוס אקסקווטום בלועזית) הוא מום מולד בדופן בית החזה. קיימות דרגות חומרה שונות. במקרים בהם השקע אינו עמוק בד''כ הפגם הוא אסטטי בלבד ללא כל הפרעה נשימתית או לבבית. קימים מקרים בהם השקע עמוק עם השפעה על התפקוד הנשימתי.
קיימות מספר הוראות לניתוח שחלקו בגלל פגם אסטטי הגורם לסבל חברתי לילד או בשל הפרעה נשימתית במנוחה או במאמץ.
ממליץ לך להביאו לבדיקה לכירורג חזה להערכה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות11/11/2012
שלום.לפני כחודשיים עברתי לובקטומי עים רביזיה שלמה של כל הבלוטות והיה לי אדנו קרצינומה בגודל 1.4 ס"מ ונאמר לי שלא אצתרך כימוטרפיה ושום טיפול.במקרה איבחנו את זה בגלל שעברתי כימוטרפיה בגלל נון הודקין לימפומה ולביקורת עברתי פט סיטיואז ראו את הממצא בראה. אני הבראתי מהלימפומה הפט היה לפני 3 חודשים והלימפומה התגלתה לפני שנה ואני כעת בריאה לפי הרופא וגם הרגשתי טובה.יש לי תור למעקב אונקולוגי ונתבקשתי לבדוק סממנים .כל הסממנים היו בסדר פרט לCA 125 שהיה 417 מאוד גבוה אני יודעת מה משמעות סמן זה אבל אני כל השנים הולכת לגניקולוג כמעקב רגיל .אני בת 68 ואין לי בעיה ורק לפני 3חודשים עשיתי סונר גניקולוגי כל שנה עושה ובדיקת רופא והכל בסדר.השאלה שלי היא האים יכול להיות שאחרי לובקטומי יש גירוי של קרום הראה וזה יגרום ל CA125 להיות גבוה ?זה פעם ראשונה שאני בדקתי סממנים .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר12/11/2012רות שלום,
למייטב ידיעתי ניתוח או גירוי של הפלאורה לא צריך לגרום לעליה של סמן זה.
ממליץ לך להתייעץ עם הרופא האונקולוג שלך.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מסוג קרצינומהכהן אורית08/11/2012
אמי בת 64 ידועה כחולת לב ,ידוע על chf ,נושאת קוצב לב לפני חודשיים הייתה מועמדת לניתוח שני במסטמים ואחרי בדיקת סיטי התגלתה קשרית בצד ימין נכון להיום אחרי ביצוע ביובסיה קבלנו תשובה שסוג הסרטן הוא קרצינומה יש לציין שאמי עברה בעבר כימוטרפיה בעקבות גידול סרטני במעי הגס שאלתי מה הטיפול למעשה בסרטן זה שהיום התגלה והאם אין סכנה לחייה??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מסוג קרצינומה - תגובה
פרופ` אלון בן נון08/11/2012אורית שלום
יש צורך בהערכת מצב מלאה הן מבחינת מחלת הלב ומחלות אחרות והן מבחינת המחלה הגידולית.ע"י כירורג חזה, אונקולוג וקרדיולוג,
הבדיקות העיקריות הנחוצות הן:
מבחינה הלב- אקו לב כבדיקה ראשונית, לעיתים צורך במיפוי ואולי אפילו צינטור.
מבחינת הריאות- תפקודי נשימה מלאים
מבחינת הגידול PET/CT-FDG.
אחרי בדיקות אלה ניתן בד"כ לקבוע מה מדיניות הטיפול הנכונה ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השד השמאלי צנחgalit06/11/2012
היי ד"ר אני בחורה בת 31 לאחרונה שמתי לב שהשד השמאלי צנח במקצת איך זה קורה? האם זה טיבעי ? האם זה מעיד על בעיה רפואית? לא עברתי לידות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השד השמאלי צנח - תגובה
ד''ר עוזי יזהר07/11/2012גלית שלום,
עם השנים מתרחשים שינויים רבים ברקמת השד כולל צניחה והעדר סימטריה בין ימין לשמאל. בכל מקרה שווה לבצע בדיקת שדיים אצל רופא (גניקולוג, כירורג כללי) ולודא שמדובר בשינויים של הגיל בלבד.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים נימולים בשד שמאלשירה06/11/2012
ד"ר שלום רב,
רקע אודותיי:
בת 55. בגיל המעבר. לא לוקחת כדורים.
ברקע: אוסטופורוזיס= מטופלת באקטונל.
בלט דיסק קל בעמוד שדרה תחתון S1-L5 והצרות חוליות S1_L5.
כעט:
כחודשיים שלושה נוקשות בצוואר (לציין כי לא ניגשתי הפעם לאורטופד בענין של הנוקשות בצוואר) קשה לי לבצע פעולה כגון הפניית הצוואר שמאלה יותר קשה לי מהפניית הצוואר ימינה. הכאב הינו קל ולא ממש חזק (נסבל). אני שמה לב כשאני הולכת מעל 30 דקות בערך אני מרגישה מעין שריפה בגב נקודה מסויימת יותר לכיוון צד ימין.
לפני מעל חודש ימים החלו לי מעין "זרמים" "נימלולים" אני מרגישה אותם באזור השד בצד שמאל איני יודעת אם זה מתוך השד או מהצלעות מתחת לשד בכל אופן יש לי גם כאב נקודתי כשאני לוחצת בצלע ות .אותם זרמים /נימלולים היו באים והולכים בתחילה מידי מספר דקות ועכשו הם משהו קבוע כל הזרמים תחושת נימלול /זרם (זה בערך התיאור שאני מסוגלת לתאר) קשה לי להרדם בלילה מכיוון שאני מרגישה את אותה תחושה גם בזמן שינה. (כבר לא ישנה היטב כתוצאה מכך, זה מאד מציק !!!!!!!)
הייתי בבדיקה בענין זה אצל:
כירורג שד שלא התרשם שהבעיה בשד והפנה אותי לאורטופד בשאלת עמו"ד צווארי/צלע וציין שהאזור של הכאב הנקודתי הוא בקו אקסילרי קידמי לצלע 3-4.
האורטופד ששמע את הסיפור שלי, אמר שלא שמע על תחושת נימולים/זרמים בשד כתוצאה מעמו"ש צווארי ו/או כתוצאה מבעיה בצלעות.
רופא המשפחה הפנה אותי לנוירולוג אשר אף הוא אמר שהבדיקה הנוירולוגית תקינה.
אני אובדת עצות, מנסה כל הזמן להבין מאיפה יכולה להגיעה תחושת הנימול/זרמים באזור השד? חזה? אני בכל אופן מרגישה אותה באזור השד השמאלי אך יתכן וזה קורן ממקום אחר? חזה??? צלעות??
אני לא מצליחה להפתר מהבעיה שנוצרה לי, אין לי כיוון וזה מפריעה ומציק מאד !!!!
האם שמעת על תופעה כזו??
מה דעתך זה יכול להיות?
איזה בירור עלי לבצע?
תודה מראש
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים נימולים בשד שמאל - תגובה
פרופ` אלון בן נון06/11/2012שירה שלום
קשה מאוד לכוון אותך לאור העובדה כי מדובר במצב לא שגרתי.
כאבים באיזור זה יכולים לנבוע מבעיות בעמוד השדרה הגבי או במרווחים בין הצלעות עם לחץ על עצב בין צלעי, הצלעות עצמן או במשהו בתוך בית החזה יכולים להקרין את הכאב למקום זה (זאת בהנחה כי השד באמת תקין).
את צריכה לפנות למרפאת כירורגית חזה ולהבדק על מנת לנסות לכוון אותך טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפנייתי אליך-נימולים בשד
שירה07/11/2012ד"ר שלום רב,
למען הסר ספק, הייתי היום שוב אצל כירורג שד אשר אמר שמבחינתו תחושת הנימול /זרמים/לחץ בתוך /באזור הצלע אינם קשורים לשד.(להזכירך בבדיקה הקודמת שלי אצלו ציין הכירורג כי יש לי רגישות בצלע 3-4 בקו אקסילרי קידמי).
ובכן, פניתי שוב לבדיקת אורטופד, הפעם לאורטופד אחר אשר בדק אותי פיזית וציין כי יש רגישות לאורך צלע חמישית משמאל עם הרגשת נימול באיזור.
אין כל נגע עורי. איני מוצא סימני הרפס זוסטר.
התמונה מתאימה לנאורלגיה אינטרקוסטלית.
אין רגישות באיזור אקסילרי.
ציין שמכל מקום הבעיה אינה אורטופדית
וביצעתי לבקשתו צילום חזה+צלעות:
עקמת קלה קמורה ימינה בע"ש גבי.
לא הודגם ממצא פתולוגי.
אם כך שוב נותרתי ללא טיפול ו/או הבחנה מכוונת לבעיה שלי.
למה הכוונה נאורלגיה אינטרקוסלית??
מה זה אומר מבחינתי?
האם זה יכול להסביר את הסימפטומים שאני מציינת?
מה אני אמורה לעשות?
לאיזה רופא ללכת?
איזה בדיקות נוספות עלי לבצע? ביצעתי צילום צלעות אשר לא הדגים כאמור ממצא פתולוגי.
מה יכול להקל על התחושה שלי של זרמים/נימלולים וכו'?
תוה על סבלנותך האדיבה!!
אשמח אם תוכל להשיב לי בהקדם.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ננוטכנולוגיהשולי31/10/2012
האם לבדיקה שנעשית בטכניקה של ננוטכנולוגיה יש אפשרות לגלות תאים סרטניים בריאות, או בכלל באיברים אחרים בגוף? דחוף ביותר.
4 רופאים שללו זאת לאחר בדיקת סי.טי והמכונה הנ"ל מגלה דברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ננוטכנולוגיה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר01/11/2012שולי שלום,
לא יודע לענות על השאלה, לא מכיר בדיקה כזו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהננוטכנולוגיה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר01/11/2012שולי שלום,
לא יודע לענות על השאלה, לא מכיר בדיקה כזו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.ליאת31/10/2012
אני חולה אסטמה בצילום חזה נכתב:
ריבוי ציור קל בבסיסים צל קטן מאחורי צל הלב (RLL)
1. מה זה RLL ?
2. האם יכול להיום שם דימום ואם כן מה הטיפול ?
3. מנסיונכם האם אני צריך לחשוש מהתוצאות ?
תודה אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. - תגובה
ד''ר עוזי יזהר01/11/2012אלי שלום,
1. נסה את שאלתך בפורום מחלות ריאה ולא גידולי ריאה
2. שוב - מטרתינו לא לפענח תשובות של בדיקות הדמיה. חייבים לראות את הצילום, ולכן כדאי להגיע להגיע לרופא שהפנה אותך לצילום על מנת שיתרשם מהצילום ויסביר לך את ממצאיו.
3. RLL - אונה ימנית תחתונה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא לגמרי הבנתי.ליאת31/10/2012
הי מה עדיף יש מכונים שיש להם את מכשיר פיליפס והם טוענים שיש הפחתה של 40% מהקרינה ורואים יותר טוב:
מכשיר ה-CT המתקדם מסוגו (המפיק תמונות ברזולוציה של 64 פרוסות).
ויש כאלו שיש להם בנוסף תכנת iDOSE4 של חברת פיליפס, שהינה מהתוכנות החדישות והמתקדמות בתחום הדימות. ומפחיתה 80%.
מה מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לגמרי הבנתי. - תגובה
פרופ` אלון בן נון31/10/2012ההבדלים אינם מהותיים באמת ואלה בעיקר אמצעי פרסום שונים של החברות והמכונים. חשוב לקבל בדיקה באיכות טובה שתפתור את כל סימני השאלה באשר לממצא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)