פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    אלה
    19/12/2013

שלום רב,

כבר חודשיים יש לי כאבים בשד ימין, בהתחלה חשבתי שזה קשור למחזור מפני שכמה ימים לפני השדיים טיפה מתנפחים וכואבים ולכן חיכיתי חודשיים עד שפניתי לרופאת נשים, היא הפנתה אותי לכירורג שד אבל נתנו לי תור רק בעוד שבועיים העניין הוא שמאוד כואב לי וכל יום כואב יותר, אני כבר חודש לא יכולה לעשות שום פעילות גופנית (ריצה, הליכה מהירה) מעבר לכאב אני מרגישה משהו כבד בפנים, מה זה יכול להיות?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    20/12/2013

לרוב כאבים בשד מייצגים תהליכי גודש או תהליכים דלקתיים אך בוודאי שתשובה בפורום אינה יכולה להחליף בדיקת רופא ידנית והחלט על צורך בבדיקות דימות כגון אולטאסאונד או ממוגרפיה. במידה וזה מאוד כואב אפשר לגשת לבדיקת כירורג במיון ובמידה ולא ממש מחמיר לנסות להקדים את מועד הפגישה במרפאת השד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על בדיקת סי.טי
    גלי
    16/12/2013

שלום רב!! לאימי יש חשד לממאירות בריאה הימנית.ניתן לה לבצע pet ct וגם סיטי מוח. שאלתי היא די פשוטה אם בpet ct מתבצעת הבדיקה בכל הגוף כולל מוח? מדוע יש צורך גם בסי טי מוח??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על בדיקת סי.טי

הוספת תגובה

• שאלה על בדיקת סי.טי - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    16/12/2013

שרי שלום
    בדיקת ה PET היא הבדיקה הטובה ביותר להערכת היקף המחלה בגוף אך הדיוק שלה להערכת המוח הרבה פחות טובה. בדיקת MRI היא הבדיקה הטובה ביותר להערכת מצב המוח ולפעמים מטעמים בירוקרטיים או חיסכון כלכלי שולחים ל CT מוח שהוא מעט פחות טוב מה MRI לגילוי מוקדים קטנים אך טוב יותר מה PET מבחינה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתיידויות עדינות
    דניאלה
    30/11/2013

שלום.אני בת 46 .בבדיקת ממוגרפיה ראשונה לפני שנתיים נצפו הסתיידויות עדינות מעטות.הרופא אמר להמתין שנה לביקורת מכיוון שיתכן שהן שאריות מניתוח הקטנה שעברתי בגיל 22 .שנה אחרי בביקורת ממוגרפיה נוספת לא נרשמה בתוצאה התייחסות להסתיידויות כלל.אני מניחה שבגלל שנעלמו... בלב רגוע המשכתי הלאה. לאחרונה חשתי בגוש די גדול בחלקו העליון של שד ימין.בבדיקה אצל הכירורג הוא אמר שזה כלום.התעקשתי קצת והוא הפנה אותי לאולטרסאונד שדיים.שאעשה בקרוב. שאלתי ששכחתי לשאול אותו : האם ההסתיידויות שישבו שם למעלה מ20 שנה נעלמו באמת לבד? האם יתכן ? כיצד אוכל להירגע באופן מלא ? עליי לציין שאימי ואחות אימי חלו במחלה ולשמחתנו נרפאו.דודתי עברה כריתה מלאה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידויות עדינות

הוספת תגובה

• הסתיידויות עדינות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    01/12/2013

דניאלה שלום
    קשה מאוד לענות על שאלות כאלה באינטרנט כי חשובה מאוד הבדיקה הידנית וההסתכלות על בדיקות ההדמיה.
    אני מציע כי תגשי למרפאת שד מסדרת בה ניתן לבצע את ההשוואה ואת הבדיקה היסודית ותשקלי (אולי אפילו בתשלום) לבצע MRI שד על מנת להשלים את התמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בסטרום
    מתן
    28/11/2013

שלום רב

בן 38

סובל בשנים האחרונות מכאבים הולכים ובאים בחלק התחתון של הסטרנום,

באופן כללי המקום רגיש במגע.

עברתי בירור אצל כירורג רגיל שכללה צילום חזה, מיפוי עצם, US לשלילת בקע אפיגסטרי, והיה תקין.

לאחרונה עברתי CT חזה בגלל חשד לבלוטות בצילום חזה, גם זה היה תקין, בפענוח ביקשתי גם התייחסות לעצמות, וחלונות עצם תקין.

בביקורות אצל ראומטולוג הוא מזריק לי דפו מדרול, אך אני לא יודע אם זה פתרון לטווח ארוך.

כמדומני שכפיפות בטן מחמירות את הבעיה (וכן תרגילי חזה שביצעתי בעבר במכון כושר).

אינני יודע אם יש פתרון או בדיקה נוספת למציאת הסיבה.

רציתי לשאול האם יש עוד משהו שניתן לבדוק או שפשוט לחיות עם זה?

וכן האם כדאי להיבדק אצל כירורג חזה ? (זה הכתובת המתאימה?)

במידה וכן (אני אמנם לא אוהב לשאול על שמות של רופאים, אך מאחר ואני רוצה ללכת לרופא המתאים ספציפית לזה), אני חבר קופ"ח מאוחדת, והרופא היחיד שמצאתי שמקבל בקופה זה ד"ר דוד סימנסקי, האם זה בתחום התמחותו או שכדאי לקבוע תור במרפאת חוץ בבית חולים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בסטרום

הוספת תגובה

• כאב בסטרום - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    29/11/2013

דניאל שלום
    לא בטוח שאפשר לעשות הרבה יותר ממה שעשית אבל בהחלט דר סימנסקי הוא בחירה טובה לבדוק ולראות האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות בענין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה בבית השחי שלא עוברת
    מעיין
    21/11/2013

שלום,
    אני בת 29
    לפני שנה בערך הופיע לי בלוטה בבית השחי השמאלי, זה התנפח ואף עבר לצד השני
    רק אחרי טיפול אנטיביוטי זה נעלם.
    הרופא הכירורג שלי אמר לי לעשות אולטראסאונד חזה ובית שחי, התוצאות היו תקינות.
    מאז כל כמה חודשים מופיע לי שוב אותה בלוטה ועוברת.
    רק שלאחרונה (חודשיים אחרונים) הבלוטה לא עוברת.. היא כל הזמן שם.
    עשיתי שוב בדיקת אולטראסאונד (הרופא הכירורג שוב שלח אותי) וראו שבלוטת הלימפה קצת נפוחה אבל בצורה סימטרית ותקינה.. לא משהו בעייתי.

כמו כן, אתמול החלה לי פריחה לא מגרדת באיזור זה, מעין פצע חום אדום.
    הלכתי לרופאת עור והיא אמרה שזה לא מתחום טיפולה ושאפנה לכירורג שלי.
    פניתי שוב לכירורג והוא אמר שהוא לא יודע מה זה..

למי אפשר לפנות עוד?
    מה זה יכול להיות?
    האם יש סיבה לדאגה?

תודה תודה תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה בבית השחי שלא עוברת

הוספת תגובה

• בלוטה בבית השחי שלא עוברת - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    21/11/2013

מעיין שלום
    במרבית המקרים בלוטות מסוג זה מסמנות זיהום מקומי או חסימה בבלוטות החלב או הזיעה באקסילה. יש להפסיק שימוש בדיאודורנט ולשמור על היגיינה מקומית עם מים וסבון. במקביל לכך לפנות למרפאת שד לבדיקה מלאה של השד והאקסילה על מנת להחליט על צורך בטיפול נוסף.
    במידה ויש עליה בחום הפרשה מוגלתית או פצע פתוח יש לגשת למיון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובהמשך

מאיה
    21/11/2013

ואם אשמור על הגיינה ואפסיק להשתמש בדיאורדורנט, לדעתך זה יעבור לבד?
    אגב, האם שימוש בסודה לשתיה עם קצת מים במקום דאורדורנט, אפשרי?

כמו כן, עשיתי בדיקת שד וגם אולטראסאונד שד+ בית שחי ויצא תקין..
    באולטראסאונד גילו שהבלוטה קצת נפוחה אך תקינה וסימטרית.

הכירורג שאליו הלכתי טוען שזה לא אלרגיה ולא דלקת ולכן לא יודע כיצד לפעול..\
    ובינתיים הבלוטה לא עוברת וכואבת + פריחה במקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובהמשך - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    22/11/2013

מעיין שלום.
    בשלב ראשון מים וסבון היפואלרגי בלי תוספות לפחות לשבוע ואז ניתן לראות האם זה עובר או לא. במידה ולא עובר יהיה צריך להתייעץ גם עם רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה עצבית - חום ואודם של הידיים
    אוהד
    07/11/2013

שלום, אני עומד לעבור ניתוח להסרת גידול שפיר בחלק העליון השמאלי האחורי של בית החזה, צמוד לעמוד השדרה. המנתח הזכיר סיכון לפגיעה עצבית בעקבות הסרת הגידול - שוואנומה - במידה והוא מערב עצבים עצמאיים האחראים על ויסות טמפ' הגוף. הפגיעה תתבטא בחום ואודם של היד השמאלית לדבריו.

כדי ללמוד על הנושא ניסיתי לחפש באינטרנט אך קשה מאד למצוא ללא המונח המקצועי של התופעה או לפחות של העצבים הרלוונטיים.

אשמח למידע ממכם בנושא.

תודה

הוספת תגובה

• פגיעה עצבית - חום ואודם של הידיים - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    12/11/2013

אוהד שלום
    קשה להסביר בדיוק מבלי להכיר את המיקום המדוייק ואופי הגוש אבל על מנת שתוכל להבין טוב יותר את הבעיה עליך כנראה לקרוא על סיבוכי סימפטקטומיה ועל תסמונת הורנר.
    הכי חשוב זה לבקש הסבר מדוייק מהמנתח שלך המכיר טוב יותר את הבעיות הספציפיות לניתוח שלך ולא הסברים כלליים מהאינטרנט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד לפני מחזור
    דבורה
    02/10/2013

שלום רב.אני בת 50.בחודשיים האחרונים מופיע לי גוש בשד ימני שמרגישה אותו במימוש כשבוע לפני מחזור ואז אחרי המחזור נעלם.האם תופעת לוואי מקובלת ושכיחה או שעליי לדאוג

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד לפני מחזור

הוספת תגובה

• גוש בשד לפני מחזור - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    03/10/2013

דבורה שלום
    נשמע כמו תופעת לוואי רגילה אך חייבת להבדק גם במרפאת שד מסודרת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצלעות וC.T
    כפיר
    30/09/2013

שלום רב,
    בן 27, סובל מספר חודשים מכאב באזור הצלעות משני הצדדים. הכאב הינו כאב בעיקר בנגיעה ובעת שכיבה על הצד, הכאב ממוקד בצלעות.
    היה חשד להתנפחות של בלוטות לימפה בבית השחי בשל רגישות מקומית.
    תחילה נעשה מיפוי עצמות ואלו הממצאים:
    קליטת יתר לאורך צלע 9 משמאל בחלק האחורי של העצם. טיב הממצא אינו ברור דרושה קורלציה מכוונת ומעקב.
    קליטה מוגברת קלה בכתפיים, ברכיים, קרסוליים, וכפות הרגליים. הממצאים יכולים להתאים לשינויים ארטריטיים קלים.

לאחר מכן נעשתה בדיקת c.t ואלו הממצאים :
    בחלון לעצם הודגמו שינויים סקלרוטיים אינטרהמדולריים בחלקו האחורי של צלע 9 משמאל ללא פגיעה קורטיקלית או תוספת רקמתית - בעל מראה שפיר. יכול להתאים לFIBROUS DYSPLASIA?
    רושם צפיפות של מח עצם בחוליות בלתי אחיד.
    אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום ובבית השחי.

שאלותיי:
    1. ע"פ הבדיקות, מה יכול להיות הממצא שרואים בצלע 9 והאם ייתכן כי הדבר מקרין ליתר הצלעות ?
    2. לאיזה רופא עליי לפנות להמשך מעקב- האם אורתופד?
    3. האם הקליטה המוגברת שנראתה במיפוי העצמות (בכתפיים ברכיים קרסוליים וכו' עלולה להעיד על בעיה במפרקים והאם ייתכן קשר לכאב הצלעות?

תודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצלעות וC.T

הוספת תגובה

• כאבים בצלעות וC.T - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    01/10/2013

כפיר שלום
    אתה זקוק למרפאה כירורגית חזה ובדיקה מסודרת שלך ושל ה CT.
    נראה כי הממצא בצלע 7 יכולה להסביר כאב מקומי אך לא משהו נרחב מאוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשד שיש לי בו גוש שפיר
    ליאור
    15/09/2013

שלום,
    לפני כחמישה חודשים גילו לי גוש שפיר בשד ימין מסוג פיברואדונומה.
    לאחר התייעצות עם כירורגית השד שלי אמרה לי שאין צורך כרגע להסיר אותו ולבוא לביקורת עוד חצי שנה. לאחרונה, אני מרגישה כאבים חדים בשד ימין הרגשה כאילו לוקחים מחט ודוקרים לי מכיון פנימה החוצה.
    האם יש קשר לגוש או לא?

הוספת תגובה

• כאבים בשד שיש לי בו גוש שפיר - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    15/09/2013

יכול בהחלט להיות קשור ושווה לחזור לכירורגית שבדקה אותך לביקורת נוספת. זה לא נשמע מדאיג אך בהחלט מצדיק בדיקה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ct חזה
    מאיר
    11/09/2013

ערב טוב

בעקבות ממצא לא ברור/חשוד בצילום חזה :
    (אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות)

הופניתי על ידי רופא ריאות להדמיית ct חזה.

להלן התוצאה :

"מבוא בית החזה תקין. הקנה ודרכי האויר הראשיות נראים תקינים, בריאות מודגמת פרנכימה תקינה.
    אין עדות ללימפאדנותופיה הילרית או אקסילרית. בלוטות לימפה מידיאסטינאליות קטנות.
    מדורי הלב וכלי הדם הגדולים בגדר הנורמה. אין עדות לתפליט פלאורלי. אין עדות לתפליט פריקדיאלי."

האם התוצאה תקינה ?
    מה המשמעות של "בלוטות לימפה מידיאסטינאליות קטנות" ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ct חזה

הוספת תגובה

• תוצאות ct חזה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    11/09/2013

מאיר שלום
    על פי מה שכתבת נשמע כי התוצאה תקינה אך עליך לחזור לרופא ששלח אותך לבדיקה על מנת שיראה בעצמו את הבשיקה ואת הפענוח ויוודא סופית שאכן המצב תקין. לכל אחד יש בלוטות לימפה קטנות במיצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לתוצאות ממוגרופיה ו us חזה
    תמי
    03/09/2013

אודה להסברך בהקדם .בבדיקת ממוגרפיה תקופתית גושים ברקמה הרכה .
    קישורית 0.7"מברביע עליון חיצוני - uoq חדשה.
    2. burads ממצא שפיר
    לא נראו הסתידיות פתולוגיות
    רקמה פברגולאדולארית -תקינה
    רושם קשרית כמתואר
    בבדיקת us
    קרוב לבית צהש/חי קשרית 0.6 ס"מ תואם ממצא ממוגרפי
    2:burads-ממצא שפיר
    לא הודגם גוש סולידי או ציסטי
    בית שחי תקין
    2 birads-ממצא תקין
    ממולץ לחזור על סונר בעוד 6 חודשים + r-obl
    אני בת 45 מדובר בשד ימני שמאלי הכול תקין . מאחר וקבלתי היום את התוצאה ונכנסים לחג אודה מאד לתשובתך מאחר וחיבת להודות נלחצתי ..
    תודה תמי

הוספת תגובה

• הסבר לתוצאות ממוגרופיה ו us חזה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    03/09/2013

תמי שלום.
    זה לא הפורום העוסק בבעיות שד.
    בכל זאת לאורמ הכניסה לחג אפשר לומר בכללי כי התשובה נשמעת כמצב תקין ללא שום דבר מדאיג.
    חשוב בכל מקרה למשיך מעקב מסודר במרפאת השד ולעבור עם הרופא על כל הבדיקות והתשובות באופן מסודר
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה
    יונה
    29/08/2013

שלום ד"ר,
    זקוקים לעזרה דחופה.
    בן 46, הוגקינס ברימיסיה שנתים, כעת בפט סיטי אובחן גידול חדש בשוער 5 בין הריאה ללב. בביופסיה ברונכוסקופיה לא ניתן היה להגיע למקום.

כעת על הפרק ניתוח דחוף, ביופסיה ללקיחת דגימה כדי לדעת במה מדובר.
    איך אפשר להגיע אליך ליעוץ ? האם אתה מנתח גם באופן פרטי?
    נשמח לעזרה, יונה

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה

הוספת תגובה

• ct חזה
    מאיר
    28/08/2013

שלום

עקב ממצא חשוד בצילום חזה, הופניתי ע"י רופא ריאות לבדיקת ct חזה עם חומר ניגוד.
    אלו איברים (מעבר להדמיה של הריאות) נבדקים ב - ct חזה ?
    האם בלוטות התריס (מוגדלות אצלי ללא הפרעה הורמונלית) גם מודגמות ?
    הלב (אינדיקציה לתקינות הלב כמו באקו, ומצב כלי הדם של הלב כמו בצנתור וירטואלי ) ?
    האדרנלים ?
    הכבד (סובל מכבד שומני)?
    הסטרנום (רגישות וכאב במגע בקצה התחתון, מיפוי עצמות וצילום חזה ו us לא הראו ממצא כלשהו במקום שמסביר את הכאב) ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ct חזה

הוספת תגובה

• ct חזה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    30/08/2013

יונתן שלום
    CT חזה היא אחת הבדיקות הטובות ביותר שיש לנו כרופאים להערכת מצב המבנים שנמצאים בבית החזה. למרות זאת היא כמובן אינה בדיקה מושלמת ואינה נותנת לבדה את כל המידע. הבדיקה אינה נותנת כל מידע על תפקוד המערכות אלא רק על המבנה האנטומי שלהם ויכולה לזהות במידה ויש בעיה כלשהי במבנה האיברים או שיש גוש שאינו צריך להיות בבית החזה. עליך לחזור לרופא הריאות ששלח אותך לבדיקה על מנת שיוכל לראות את הבדיקה ולהחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות על מנת להשלים את המידע שאינו מופיע ב CT.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וספציפית לגבי הסטרנום ?

מאיר
    30/08/2013

אני סובל מכאב בחלק התחתון של הסטרנום (ייתכן והוא גם בולט)
    עברתי בירור בעבר (צילום חזה, US לשלילת בקע אפיגסטרי, מיפוי עצמות, והכל היה תקין)
    אך עדיין ישנה שם בעיה של כאב לפעמים , ורגישות עם כאב במגע באיזור.
    אתמול הייתי בביקורת אצל ראומטולוג והזריק לי למקום דפו מדרול.
    ציינתי בפניו שאני אמור לעבור CT חזה, והוא הוסיף בהפנייה :
    "מבקש גם חלונות עצם"
    מה זה "חלונות עצם" ? והאם זה אכן מבטיח שהסטרנום יקבל תשומת לב בבדיקה ואולי אדע אחת ולתמיד מה מקור הכאב שם ?
    ובאם המקור לכאב הוא לא העצם אלא משהו אחר באיזור הסטרנום או תחתיו, גם יעלו על זה ב CT ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וספציפית לגבי הסטרנום ? - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    31/08/2013

ה CT בדיקה טובה של הסטרנום ותמיד ניתן לראות אותו באיכות טובה. לעיתים לשאלות ספציפיות צריך להוסיף בדיקות דימות משלימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר סיטי

נעם
    13/09/2013

שוב שלום

בסיטי היתה התייחסות לחלונות עצם:

המבנה הגרמי שמור
    ללא ממצא ברקמות הרכות.

מה יכול להסביר בכל זאת את הכאב והרגישות למגע שיש לי בחלק התחתון של הסטרנום ?
    עברתי מיפוי עצמות, US לשלילת בקע אפיגסרטי.
    יש תקופות עם כאב ויש בלי כאב, אך רגישות במגע יש באופן קבוע.
    קיבלתי כמה פעמים זריקות דפו מדרול ע"י ראומטולוג, אבל זה לא מעלים את הרגישות והכאב במגע.
    (עושה רושם שחלק התחתון של עצם החזה בולט קדימה יותר מאשר עצם הסטרנום)
    יש עוד מה לבדוק (באם צריך בכלל) ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר סיטי - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    13/09/2013

יש מה לבדוק ואתה כנראה זקוק לבדיקה במרפאת כירורגית חזה. יתכן ויש לך כאבים סביב סחוס בולט של הקסיפואיד ויש גם בעיות אחרות שיכולות לגרום לכאב כגון תסמונת כאב סחוסי Tietze syndrome ועוד..
    אין תחליף לשיחה ובדיקה יחד עם ממצאי הדימות. נכון שלא תמיד מוצאים מה בדיוק הסיבה ואז פונים לטיפולים כלליים כגון דיקור סיני שיכולים לעיתים לסייע ואינם כרוכים בסיכון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ישנם עוד אנשים כמו הרופא הזה??

מירית שרון
    20/10/2013

דר' אלון בן נון - אחד יחיד ומיוחד.
    קודם כל אדם ואחר כך רופא מדהים.
    שאלוהים ישמור עליך ויתן לך רק אושר בריאות ושמחה בחיים.
    כל חיי אזכור אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ישנם עוד אנשים כמו הרופא הזה?? - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    21/10/2013

תודה רבה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בן נון

יעל
    24/10/2013

אכן אישיות יוצאת דופן במערכת!! ד"ר בן נון, ד"ר סימנסקי וכל צוות המחלקה פועלים באופן מקצועי ואישי למען המטופלים. ראויים לציון לשבח! יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני מוקדים בצילום חזה
    אורלי
    23/08/2013

שלום

אמי בת 64 עשתה צילום חזה והתגלה שהכל תקין אך יש חשד לשני מוקדים
    רופאת המשפחה טענה שהיא לא יודעת לפענח את זה והפנתה אותו להמשך טיפול
    האם יש סיבה לדאגה ?? האם יכול להיות שמדובר במשהו סרטני ??

לקביעת תור
    סגירה
    שני מוקדים בצילום חזה

הוספת תגובה

• שני מוקדים בצילום חזה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    23/08/2013

אורלי שלום
    אנני יכול לעזור בפיענוח מבלי לראות את הצילום אך במידה ובפיענוח הרשמי יש חשד כזה צריך לפנות עם אמא למרפאת ריאות או כירורגית חזה על מנת להראות את הצילום.
    המומחה שיראה אותה יוכל לבנחות אותך מה הבירור הנדרש על פי מה שיראה בצילום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה
    מאיר
    19/08/2013

שלום

בן 38 (לא מעשן, בריא בדר"כ)
    מזה כמה ימים סובל מקושי בנשימה, מלווה ברעשים בנשימה עמוקה.
    במוצ"ש האחרון פניתי למוקד רפואי, בבדיקת הרופא נשמעו צפצופים דו צדדי, ובוצע במקום בדיקות דם (שיצאו תקינות) וצילום חזה, שלא הראה על דלקת ריאות.
    אך לאחר מכן הרופא חזר אלי ואמר שהתייעץ טלפונית עם רדיולוגית ולאור ממצאים שהיא זיהתה הוא מפנה אותי למיון לצורך חוו"ד מומחה ריאות ולשקול CT.

אלו הממצאים :

אוורור יתר ריאתי שמור, לא הודגם תסנין. ללא תפליטים או גודש. מלאות רטרוסטרנלית I צל הלב אינו מוגדל. ישור גבול מדיאסטינום במקטע אאורטו-פולמונלי. יתכן שומן מדיאסטינלי אך לא ניתן לשלול בלוטות.
    רצויה השוואה לצילום קודם והמשך בירור בהתאם ב - CT.

במיון שוב חזרו על בדיקות הדם וצילום חזה, והשאירו אותי לבוקר לצורך חוו"ד של מומחה ריאות, אך בבוקר בדק את הצילום פנימאי נוסף והחליט לשחרר אותי מבלי להתייעץ עם רדיולוג או רופא ריאות (דבר שהיה נראה לי תמוה, שהרי הופניתי למיון במיוחד עבור בדיקת רופא ריאות ו/או CT), לדבריו מדובר בברונכוספאזם, והומלץ על אינהלציות ופרדינזון.

בצאתי מבית החולים ביקשתי מהרנטגן אם אפשר פענוח כתוב של הצילום שנעשה במיון, והיום זה הוכן, זה לשון הפענוח :

"הצללה תת סגמנטלית קטנה בבסיס האונה השמאלית, לב לא מוגדל."

אם אפשר בבקשה לקבל הסבר על הממצאים בצילומי החזה, משמעותם, והאם נדרש בדיקה/מעקב כלשהו

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה

הוספת תגובה

• צילום חזה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    19/08/2013

יוסי שלום
    לצערי לא אוכל לסייע לך כי מרכיב עיקרי בלהסביר לך את הממצאים הוא פיענוח נכון של הצילומים והחלטה על פי הצילומים האם יש או אין צורך בבירור נוסף ע"י CT.
    אני מציע לך לקחת את כל הדיסקים של הצילומים שעשית ולפנות למרפאת ריאות הקרובה למקום מגוריך. להסביר מה אתה מרגיש להבדק באופן מסודר ולקבל הסבר ועל פי הצורך הפנייה ל CT מרופא ריאות מומחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה