פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם במכשיר CT שיש לו קרינה מופחתת רואים פחות טוב?
    ליאת
    31/10/2012

שלום
    האם במכשיר CT שיש לו קרינה מופחתת רואים פחות טוב?
    מדובר בCT חזה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• CT - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    31/10/2012

בהחלט רואים פחות טוב. זו בדיקה טובה למעקב אך פחות מתאימה לבירור ראשוני. אני אינני ממליץ לבצע אותה כבדיקה ראשונה כי פעמים רבות התמונה אינה מספיק ברורה ואז עושים בדיקה רגילה ובסהכ נחשפים ליותר קרינה וחבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי ציור קל בבסיסים
    פרופ` אלון בן נון
    30/10/2012

בשל ברזל נמוך מאוד מאוד נשלחתי לצילום חזה ושם נרשם:
    "אין צילום להשוואה ריבוי ציור קל בבסיסים צל קטן מאחורי צל הלב (RLL) לברור נוסף מומלץ CT צל הלב בגודל תקין."
    מה המשמעות ?
    האם עדיף MRI ?
    מה זה יכול להיות ?
    תודה גלי

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי ציור קל בבסיסים

הוספת תגובה

• צילום חזה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    30/10/2012

גלי שלום
    אי אפשר לקבוע את המשמעות של הבדיקה מבלי להמשיך את הבירור כפי שהומלץ. יתכן וזה משהו שולי ולא חשוב ויתכן וזה ממצא המצריך התייחסות.
    בדיקת הבחירה היא ללא כל ספק CT חזה ורצוי בדיקת עם חומר ניגודי תוך ורידי במידה ואין לך אלרגיות ותפקוד הכליות שלך תקין.
    עליך לחזור לרופא המשפחה עם תשובת הצילום ולוודא שישלח אותך ל CT.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    31/10/2012

שלום
    האם לדעתך יש קשר בין הממצא לבין זה שאין לי ברזל בגוף?
    ואם כן מה עושים באם אכן יש שם דימום ?
    תודה גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התופעות לא איחרו
    סנאה
    27/10/2012

שלום ד"ר

לפני כמה ימים הייתי מודאגת שאין לי תופעות לוואי בגלל גמילתי מעישון היום זה
    שבוע בלי סיגריה "חוץ מסיגריה נסיתי לעשן אותה לא מצורך אלא לבדיקה עצמית"
    ולא יכולתי לעשנה והרגשתי צרבת אחריה ,

שאילתי שמזה יומיים אני מרגישה כאב בחזה מצד שמאל ולפעמים הכאב באמצע החזה האם זה נורמאלי ? ומדי פעם מרגישה בסחרחורת וכאב ראש

האם תרופות נגד חרדה או דכאון יש להם שילוב לא מוצלח עם הצ'מפיקס ואם
    כן איזה תרופה לכאב הזה יכולה לעזור לי בלי שתהיה לה השפעה שלילית

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התופעות לא איחרו

הוספת תגובה

• התופעות לא איחרו - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    27/10/2012

בסה״כ התופעות בגדר הסביר אבל בכל מקרה כדאי להבדק אצל רופא המשפחה על מנת לוודא שאכן זו הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בחזה שמאל בנשימה
    שני
    23/10/2012

שלום, אני בחורה בת 21, סובלת מגסטריטיס, חוץ מזה בריאה בדרך כלל ובמשקל תקין.
    כבר המון זמן שיש לי דקירות בחזה בזמן נשימה, בעיקר עמוקה
    זה בא לי בתקופות וחולף מעצמו.
    שמתי לב ש80% מהזמן זה מופיע בלילה, לעיתים אני מרגישה שאני קצת מתאמצת לנשום כשיש כאבים.. אבל לא משהו דרמטי.
    לפני כשנה לערך כשהייתי בצבא עשו לי א.ק.ג בנושא ויצא תקין
    לא בדקו עוד כלום..
    זה מפריע לי מאוד בעיקר בלילה,
    מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בחזה שמאל בנשימה

הוספת תגובה

• דקירות בחזה שמאל בנשימה - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    23/10/2012

שני שלום,

קשה לומר במה דברים אמורים. יש סיבות רבות ומגוונות שיכולות לגרום "דקירות בחזה".
    ממליץ להיבדק על ידי רופא המשפחה ואולי להשלים עם צילום חזה.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 24 שעות ללא סיגריות
    סנאה
    20/10/2012

שלום ד"ר

לפני שבוע וחצי אחרי שכמה פעמים נסיתי להיגמל מעישון לא הצלחתי , אחרי שעה הייתי חוזרת לעשן ועוד יותר ,
    הגעתי להחלטה שאני מפסיקה שמעתי על הצ'מפקיס התייעצתי עם הרופא ורשם לי
    אותו שבוע ראשון חוויתי קשיים מאוד מטרידים כמו קשיי נשימה צפצופים בריאות חולשה כאבי ראש וסחרחורות ועוד תופעות שלא היו לי לפני נטילת התרופה ,ככל שעובר יום אני מדליקה סיגריות פחות עד לשלושה הימים האחרונים ירדתי מקופה וחצי ל 4 סיגריות ולא היה לי חשק לעשן אותם בהתחלת הסיגריה הייתי זורקת אותה כאילו שזה דבר מגעיל שמחזיקה בידיים שוטפת ידיים ופה ,,, אתמול החלטתי שזהו הסם הזה לא יכנס גוף שלי עד רגע זה עבור 24 שעות להדלקתי הסיגריה האחרונה שלא עישנתי אותו אפילו עד הסוף ,,,,,
    היו לי רגעים שהייתי רוצה לקחת רק סיגריה אחת ונרתעת ברגע האחרון שאני רוצה להיות בריאה אני גאה בעצמי מאוד שזה עדיין קשה לי בבוקר אני שמה לב שיש לי כמו חרחורים באף ועם טיפה צפצוף והאמת זה המפחיד אותי שבגמילה שלי התפרצה לי איזה מחלה

שאילתי תוך כמה זמן מתחיל הגוף להתנקות מהסם הזה והאם זה נכון שזה לוקח שנים שהריאות יתנקו לגמרי ? ומה צפוי לי בימים הקרובים

האם זה

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    24 שעות ללא סיגריות

הוספת תגובה

• 24 שעות ללא סיגריות - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    21/10/2012

שלום,

יופי שהפסקת ומקווה שתתמידי בכך.

נזקים מעישון תלויים בכמות ומשך הזמן שעישנת. אם תתמידי לא לעשן תוך מספר חודשים דרכי הנשימה העיקריות יחלימו, עמות ההפרשות תקטן ומניח שתרגישי טוב יותר.
    ממליץ גם להתייעץ עם רופא ריאה שיראה ויבדוק אותך.

לחלק מהאנשים שעישנו שנים רבות קיימים נזקים בלתי הפיכים בריאה.

בהצלחה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

סנאה
    21/10/2012

תודה רבה על התשובה המהירה ,,,,, אני אכן ביום השני להפסקתי העישון לא מרגישה בשום הפרעה תופעת לוואי חוץ מליחה לבנה שיוצאת לא בכמות ולא כל הזמן
    אני אכן עישנתי הרבה שנים כמעט עשר שנים , רק בשנתיים האחרונות זוכרת שהייתי מגיעה לקופסה ימים פחות ימים יותר והסיגריות שלי היו לייט "אותה השפעה של סיגריה רגילה רק לשם שיווק" כמו כן אני גם ממשיכה בנטילת הצ'ממפיקס , נכון שזה רק יומים אבל מתחילה להרגיש רעננה יותר עם אנרגיה ואפילו שינה מספיקה לי ,

האם נכון שהניקוטין יוצא מהדם תוך 48 שעות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 24 שעות ללא סיגריות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    21/10/2012

הימים הראשונים ואפילו החודש הראשון יכולים להיות קשים מאוד. לאחר מכן מתחיל להיות קל יותר.
    כמו בגמילה מסמים אפילו נגיע בסיגריה אחת יכולה להחזיר אותך תוך ימים בודדים לחפיסה ביום כך שצריך להשמר..
    יש תופעות לוואי וזה כמובן קשה אך המאמץ שווה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סנאה
    21/10/2012

שלום,

יופי שהפסקת ומקווה שתתמידי בכך.

נזקים מעישון תלויים בכמות ומשך הזמן שעישנת. אם תתמידי לא לעשן תוך מספר חודשים דרכי הנשימה העיקריות יחלימו, עמות ההפרשות תקטן ומניח שתרגישי טוב יותר.
    ממליץ גם להתייעץ עם רופא ריאה שיראה ויבדוק אותך.

לחלק מהאנשים שעישנו שנים רבות קיימים נזקים בלתי הפיכים בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה לדאוג

סנאה
    21/10/2012

שלום לך ד"ר

האמת אני מתחילה לדאוג ששומעת מאנשים וכתבות ועוד אתה אומר לי שהימים הראשונים יהיו קשים , אני לא מרגישה בשום קושי או שיומיים ושולשה עדיין מוקדם
    חוץ מלפעמים אני מגיעה למצב שבירה שסיגרה אחד לא תזיק ו"וזה לא קורה הרבה " נרתעת בדקה האחרונה והתפרציות הבכי והרגשות תופעות ממש לא מטרידות כמו יובש בפה אחרי כדור הצ'מפיקס של הערב אין לי משהו משמעותי האם מה שאני עוברת התחלה או שעדיין מוקדם על התופעות ?

או יכול להיות שהתופעות יכולים להופיע חודש אחרי גם ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה
    סנאה
    16/10/2012

שלום ד"ר

האם זה נורמלי שבן אדם לוקח אוויר ומוציא אותו רק דרך האף , הבחנתי במשהו מוזר כל חיי נשמתי רק דרך האף , על אף שאני יודעת שלוקחים אוויר דרך האף ומוציאים דרך הפה ?

ואני מנסה להתרגל לזה לא מצליחה האם יש השלכות לדרך הנשימה שלי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה

הוספת תגובה

• נשימה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    17/10/2012

קרולין שלום
    אין חוקים בנושא זה. כל אחד נושם באופן שנוח לו.
    אין לכך השפעה על דרכי הנשימה שלך ואין לך סיבה לדאגה עקב כך.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמליה מעישון
    סנאה
    14/10/2012

שלום

האם שימוש בצ'מפיקס יכול לגרום לציפצוף בנשימה או על הרגשת חנק ?

אני משתמשת בתרופה פחות משבוע ויש לי צפצופים קלים מאוד בנשימה עם הגרשת חנק שעוברת וחוזרת רק אחרי עישון הסיגריה או שיש לי בעיה נוספת בריאות צילומי ריאות תקין ללא דלקת
    היה לי צפצוף והרגשתחנק ביום החמישי והשישי לשימושי בתרופה , בדיקת אף אוזק גרון תקינה ונאמר לי שאף פתוח , או יכול להיות מלחץ שאני נמצאת בו
    כמו כן כל בדיקות הדם תקינות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמליה מעישון

הוספת תגובה

• גמליה מעישון - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    14/10/2012

החלט יכול להיות גם מתופעות הלוואי של התרופה וגם מתופעות הלוואי של החסר בסיגריות כי זו התמכרות לא פשוטה. בכל מקרה כדאי לא להשבר ולא לחזור לעשן. במידה והתופעות לא יעברו יהיה צריך לשקול גם המשך הגמילה ללא צ'מפיקס...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

סנאה
    17/10/2012

תודה רבה ד"ר על התשובה המהירה , אבל אני קצת מתלבטת לגבי איזה תשובה יאני אמורה לקבל , מצד הסברת לי שיכול להיות שזה מתופעות של התרופה , מצד שני רופא אחר שלל שהצ'מפיקס יכול לגרום לצפצופים ואיך שאומרים נפלתי בין הכסאות ,מאותו יום אני מרגישה מצויין ולא חזרה לי הרגשת החנק וללא טיפול אפילו אני מתפלאה כי רק שבוע אני משתמשת בתרופה וכבר היום ירדתי לשלוש סיגריות ביום מ קופסה וחצי ולפעמים שתי קופסאות ,

שאילתי האחרת האם התרופה מהיום הראשון כבר חוסמת הניקוטין בגוף כאילו
    לא נכנס ניקוטין לריאות על אף שאני עדיין מעשנת ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    סנאה
    14/10/2012

הגעתי למרכז לרפואה דחופה כשאני מרגישה הרגשת חנק לא מצוקתית ועם צפצופ שנשמע בנשימה ממש נמוך אולי במשך היום פעמיים , אני גם נמצא במצב דאגה בחיים האישיים שלי וגם כן משתמשת בתרופה פחות משבוע , בבדיקת הריאות בטלסקופ ציין הרופא שיש מעט צפצופים בריאה , הופניתי לצילום חזה ויצא שאין לי דלקת , ממה נבעו הצפצופים אם אין לי דלקת בריאות ? הציפצופים היו רק יום אחד
    גם בבדיקת אף אוזן גרון היה תקין בדיקות דם תקינות לחילוטוין ?

האם יש מצב שזה מהתרופה ? או שיש לי משהו אחר ? האם יתכן חס וחלילה שיש לי משהו חמור בריאות ולא יופיע בצילום או אוסטמה , דבר הזה הופיע אצלי אחרי שהייתי במחצית אנשים מעשנים וגם כן עישנתי באותו יום גם הרבה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• בדיקה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    14/10/2012

מאיה שלום
    "ציפצופים בריאה" יכולים להיות כתוצאה מאסטמה או מתהליך דלקתי בסימפונות דברים שלא רואים בצילום. במידה ובעית קוצר הנשימה אינה מקרית וחד פעמים עליך לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש הפניה לבדיקה במכון ריאות שם יבדקו אותך ויוכלו למצוא מה הסיבה לבעיה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול "בלתי נתיח"
    יוסי
    04/10/2012

ד"ר בן נון שלום,
    אבי (בן 66) אובחן עם גידול (6*6.5 ס"מ) הצמוד לאורטה ולא ברור עם יש מישור הפרדה.
    כמו"כ האבחון הראשוני קבע שאינו כשיר אונקולוגית לקבלת כימותרפיה.
    כעת לאחר שאובחן גם כבלתי נתיח שוב עולה על הפרק ההתאמה האונקולגית (כיותרפיה או/ו הקרנות).
    מכיין שאלו ימי חג לא ניתן לקבוע פגישות עם מי שצריך. האם עיכוב זה של שבוע וחצי עלול להתברר כקריטי בהמשך ? יש לציין שקצב הגידול מהיר מאוד ואין טעם שייתפשט יותר על האורטה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גידול "בלתי נתיח"

הוספת תגובה

• גידול "בלתי נתיח" - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    04/10/2012

יוסי שלום
    במרבית הגידולים עיכוב של שבוע וחצי אינו קריטי ובמעטים בהם שבוע וחצי משנה כל כך את המצב בדרך כלל הטיפולים בכל מקרה אינם עוזרים כי גידול שמתקדם באופן קריטי שבעו הוא גידול אלים כ"כ שלא מצליחים לטפל בו.
    תמיד חבל על כל עיכוב אך מה שאתה מתאר בעייתי הרבה יותר כי במידה ואביך לא יכול מסיבות רפואיות לעבור טיפול ניתוחי או טיפול כימי הרי שמה שנותר הוא רק טיפול כימי "קל" כמו מתן גמזאר אחת לשבוע או טיפול ביולוגי במידה והגידול שלו מתאים לסוג טיפול כזה.
    לצערי עליכם בכל זאת להמתין את השבוע וחצי ולקוות כי יהיה ניתן לטפל ולהקל עליו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה כעור
    איציק
    04/10/2012

שלום אני איציק, אני בן 24 ואני רוצה לדעת היכן מבצעים ניתוח חזזה כעור(זאת אומרת יישור של בית חזה כעור)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חזה כעור

הוספת תגובה

• חזה כעור - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    04/10/2012

איציק שלום
    ניתוחי חזה כעור או מה שנקרא פקטוס אקסקווטום מבוצעים בחלק ממחלקות ניתוחי חזה בארץ. שכיחות הניתוח אינה גדולה כיוון שמדובר בניתוח גדול למדי לצורך טיפול קוסמטי ולכן במקרים רבים אנו לא ממליצים לבצע את הניתוח. במידה ואתה מעונין עליך לפנות למחלקת ניתוחי חזה שמבצעת ניתוחים אלה, להבדק ולקבל הסבר על הניתוח ואז תוכל לשקול האם באמת כדאי לך לעבור אותו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן 20 יש חשש כבד לסרטן ריאות
    ronnie
    26/09/2012

היתי אסמטי ובעל ברונכיטיס עם בעיות ליחה ונשימה קשות מלידה, אני גם שמן,
    יש לי נטיות אובדניות מגיל קטן, לחץ בחזה, קריזים, עצבים , בזמן האחרון התנקתי מן החשיש ככמה חודשים (הזבל הכי טהור שיש)

והזמנתי דרך אמזון משהו שנקרא amanita x25 ו wild dagga x50 למטרות רוגע אך זה ממש לא פעל והיה יותר גרוע מכל דבר הניתן לעישון (ניסיתי כי זה חוקי וכי שמעתי שמגישים באמסטרדם את זה) ומאז שעישנתי את זה המצב ממש הידרדר, בעבר הייתי יורק יריקות שחורות עם דם עכשיוו פה ושם שחורות והשאר ירוקות ללא הפסקה שורף לי למוות אני לא מצליח להשתעל

כנראה שהרעילו אותי והנשימה הגיעה למצב הכי גרוע שיש הוצאתי מאות שקלים על חנות טבע ויטמינים לימונים דבש שום, ניסיתי פסיכולוגים תרופות פסיכיאריות והכול רק הגביר את מצבי,

האם יש טיפול של ניקוי ריאה או השתלת ריאה?? אינני יכול ללכת צעד אפילו שום מקום עבודה וצבא לא שרדתי כל מה שעובר לי בראש זה התאבדות,

אני לא נושם לשניה אחת אני נושם ממש עמוק מאמץ את כלהגוף, אני גם כ17 שנים מכור לטיפות אף אוטריבין אני מסיים בקבוק ביומיים (שמכיל אפדרין)

אני גם דיסלקט מקווה שהצלחת להבין אותי הכול קצת מעורבב ולא קשור אחד לשני

הוספת תגובה

• אני בן 20 יש חשש כבד לסרטן ריאות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    26/09/2012

אין ספק כי המצב אינו טוב אם כי על פי כל מה שתיארת לא נראה שהבעיה שלך היא סרטן ריאה אלא התמכרות ובעיות נשימתיות כרוניות.
    בגילך שכיחות של סרטן ריאות נמוכה מאוד.
    במידה ואתה רוצה לשפר את מצבך עליך להחליט קודם כל שאתה עושה את כל הנדרש על מנת לשפר את המצב (קל להגיד וקשה מאוד לביצוע).
    עליך להכנס לתוכנית גמילה ובמקביל (ובלי קשר) לפנות לרופא ריאות על מנת להעריך את חומרת המצב הריאתי ולתת טיפול לפי צורך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה
    שי
    16/09/2012

אמי חולת סרטן ריאות מפושט. עברה הליך פלורס לפני כחודש ומאז אנו עורכים ניקור אחת לשלושה ימים. בפעמים האחרונות לא יוצאים נוזלים כמעט כלל.
    לפני כשבוע נעשה גם ניקור בטני וגם שם יצאו כ-200 cc

שאלתי - מה הגורם לקושי הנשימתי אם לא נמצאו נוזלים בריאות ?

שי

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    16/09/2012

שי שלום
    קוצר הנשימה בחולי סרטן עם נוזלים נובע ממספר סיבות והעיקריות הינן:
    1. הלחץ המכני של הנוזל על הריאה
    2. נוכחות נוזל במקום בו הוא לא אמור להיות
    3. נוכחות מחלה גידולית בריאה ובמעטפת הריאה
    4. הפרשת חומרים דמויי "הורמונים" מהגידול המחלישים את הגוף וגורמים לתחושות רעות כגון קוצר נשימה, עייפות, חוסר תיאבון והרגשה כללית רעה...
    5. חולשת שרירי הנשימה כחלק מהחולשה הכללית
    מבין אלה הפלאורקס מטפל רק בסיבה הראשונה ולכן הוא אכן עוזר אבל בכל חולה מידת העזרה שונה.
    מקווה שעזרתי לך להבין את המצב באופן לליאבל ספציפית לגבי אמך עליך לפנות לאונקולוג המטפל ולבחון האם יש סיבה שניתן אולי לתקן ע"י טיפול כגון אינהלציות עם מרחליבי סמפונות, סטרואידים או מורפין.
    בהצלחה ושנה טובה
    דר בן נון
    מנהל מחלקת ניתוחי חזה
    מרכז רפואי שיבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בריאות
    יהודית
    09/09/2012

שלום רב,
    אמי חולת סכרת, לחץ דם גבוה, עברה התקף לב, החיאה ושתילת קוצב לב. בתקופה האחרונה קשה לה לנשום ויש לה נפיחות ברגלים והרופאה אמרה שיש לה מים בריאות. בפענוח צילום רנטגן ריאות רשום: אורטה מסוידת, קיפוזיס, צל בגודל 2 ס"מ במדיאסטינום האחורי נראה סולידי.
    מה הכוונה שהצל נראה סולידי?האם זה אומר שיש לה גידול? האם לא רואים בצילום רנטגן מים בריאות? מה צריך לעשות עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    מים בריאות

הוספת תגובה

• מים בריאות - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    09/09/2012

יהודית שלום,

איננו יכולים לראות את בדיקות ההדמיה ולכן אין מטרתינו לתרגם פענוחים של בדיקות ההדמיה.
    על מנת לעמוד על משמעות הממצא בצילום החזה יש לראות אותו.
    הרושם מהתיאור שלאימך יש אי ספיקת לב ואת המידע על מצבה יש לקבל מהרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בנוגע למים בריאות
    מיכל
    31/08/2012

אימי בת 67 התאשפזה בביח עם מים בריאות מזה כחודש,
    בתחילה היה חום,והיא היתה הטיפול נמרץ נשימתי מטופלת באנטיביוטיקה,
    ולאחר 5 ימים באנטיביוטיקה שונה ,ומצבה השתפר,ובצילום ריאות נראו הריאות נקיות
    לאחר שיצאה מטיפול נמרץ למחלקה שוב היתה במצוקה נשימתית
    ובצילום ריאות נראו שוב מים בראות ובוצע ניקור ,והמיים נשלחו לבדיקות שחזרו תקינים,ולא נמצאו תאים ממאירים.בוצע C.T ראות שהראה מיים בראות משני הצדדים ללא ממצאים מחשידים ,ואין לה חום מזה זמן רב.
    בנוסף רמת החלבון שלה נמוכה מאוד למרות שאוכלת תקין
    אילו עוד בדיקות ניתן לבצע שיסבירו את המיים בראות ואת חזרתם
    אציין שמעולם ברוך השם לא סבלה אימי מבעיות לב,ומטופלת בכדורים פסיכיאטרים שונים וכדור לתת פעילות בלוטת התריס
    מה יכולה להיות הסיבה למיים בראות ומה הטיפול

הוספת תגובה

• אבקש להוסיף מס' נתונים

מיכל
    02/09/2012

האם תוכל בבקשה להסביר מה יכולה להיות הסיבה לרמת חלבונים נמוכה בדם
    על אף התזונה התקינה,ואילו בדיקות נוספות יש לעשות ? רמת ההמוגלובין בדם הינה 6
    בדיקת אקו לב מהיום יצאה תקינה יחסית.
    והנוזל שהוצא מהריאות נמצא צלול ולא נושא סימנים לגידולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בנוגע למים בריאות - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    04/09/2012

מיכל שלום,

אני חושב שהבעיה של אימך לא צריכה להיות נדונה בפורום זה (העוסק בכירורגיה של בית החזה ובגידולי ריאה) או כל פורום אחר.

הסיבות לתפליט בחלל מסביב לריאה או מצב של "בצקת ריאות" הן רבות וכוללות מצבים של מחלות זיהומיות, אי ספיקת לב וגם מחלות גידוליות.

אני חושב שיש מקום לשבת עם הרופאים המטפלים אשר יסבירו לכם את הסיבה למכלול בעיותיה. לא ניתן לדון במקרה מורכב מעל גלי האינטרנט מבלי להכירת את החולה ובדיקות ההדמיה.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש 25 ממ בשד צד שמאל, גבר גיל 55
    שלום כהן
    25/08/2012

שלום ד"ר ,
    אני גבר בגיל 55 , לפני 9 שנים עברתי ניתוח הוצאת גוש בשד. (לא סרטני).
    בנוסף יש לי קצת כאבים בשד בצד שמאל.

בבדיקת ממוגרפיה התגלה:
    גוש 25 ממ, מרכזי מאחורי הפיטמה.
    סמיכות רקמת הגוש נמוכה.
    נראה לא מוגדר , כנראה שפיר.

בבדיקות אולטרסאונד:
    נראה גוש סולישי, בקוטר 22 ממ.
    סונוגרפי חשוד, המימצא מתאים למימצא ההמוגרפי המישושי.

השאלות שלי:
    1. האם זה יכול להיות גוש סרטני.
    2. האם אני חייב לעבור ניתוח. ( כמו בפעם קודמת).

אודה לתשובתך.
    שלום.

הוספת תגובה

• גוש 25 ממ בשד צד שמאל, גבר גיל 55 - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    25/08/2012

נראה כי הממצא לא אמור להדאיג אך כמובן שעליך לפנות למרפאת שד לבדיקה ידנית וביצוע אולטראסאונד ועל פי הממצאים החלטה בדבר צורך בביופסית מחט או המשך מעקב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה