מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רלוונטי
ד''ר עוזי יזהר16/06/2008שלום,
כפי שציינת - השאלות אינן רלוונטיות לפורום. השאלה הראשונה צריכה להיות מיועדת לרופא נשים ולגבי השאלה השניה ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך. המלצות כאלו חורגות מסמכותינו בפורום זה.
שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה סנדלריםאלעד12/06/2008
שלום ד"ר לפני מספר ימים כתבת בפורום שתעלה פרטים על משאבה שתעזור לתיקון חזה הסנדלרים
אשמח אם תעלה מידע על תיפולים לא פולשניים בשקע
בתודה מראש אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקרוב
ד''ר מאהר דיב16/06/2008זה יהיה בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאותגלי12/06/2008
שלום, האם רוב הסובלים ממחלת סרטן ריאות היו מעשנים בעברם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
ד''ר מאהר דיב12/06/2008אם לא היה עישון בעולם אז כ 90% מהמקרים של סרטן הריאות היו נמנעים.
עישון מגדיל פי 20 הסיכון לחולות בסרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הצלעות העליונות.מאיר בן דוד.09/06/2008
זה למעלה מ-9 חודשים הנני סובל מכאבים באיזור הצלעות העליונות בצד שמאל, עברתי בדיקות לב כגון: מיפוי לב, אקו לב, מבחן מאמץ הכל תקין, יש לציין שהכאבים מתגברים לאחר שיעול והתעטשויות, בזמן כאבים יש מין אודם באיזור מפתח הלב, הכאבים דומים לכאבי נקע ומשהו כזה, בהתקף כאבים זה נורא מפחיד ונראה כמו אירוע לבבי אבל כפי שאמרתי כל הבדיקות לב תקינות, לאחרונה קיבלתי כדורים נגד כאבים שלא הועילו (ארתופן, אלגוליזין פורטה ועוד...) הרופא המשפחה אומר שכנראה ומדובר בדלקת בחלל הצלע, ויש להזריק קורטיזון לחלל הצלע אך האורטופד אומר שזה לא לטיפולו מה עליי לעשות ולטיפול מי זה? תודה,( אני בן -45).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות
ד''ר עוזי יזהר10/06/2008מאיר שלום,
ראשית די ברור מאופי הכאב והבדיקות שעברת שמקור הכאב אינו בלב, אלא בדופן בית החזה - רקמות רכות או צלעות.
מה שחסר לי בפרטים שמסרת אלו בדיקות הדמיה: צילום חזה, CT של בית החזה, מיפוי עצמות. בבדיקות אלו ניתן לראות אם קיימת איזה פתולוגיה בצלעות כמו שבר ישן שיכול לתת ביטויים דומים למה שאתה מוסר ובוודאי לשלול פתולוגיה אחרת בדופן בית החזה. במידה וביצעת בדיקות אלו אני חושב שמי שצריך לבדוק אותך הוא כירוג חזה במקום מגוריך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כאבים בצלעות העליונות.
מאיר בן דוד.10/06/2008אכן, שכחתי להזכירך דוקטור נכבד, שלפני -7 חודשים בצעתי מיפוי עצמות על כאבים טורדניים אלו והתשובה הייתה כך:אין לראות מוקדי קליטה פתולוגיים בבית החזה,( שאר סריקת השלד ללא ממצא חריג).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצלעות
ד''ר עוזי יזהר11/06/2008מיפוי העצמות הינוו תקין. בכל מקרה אני חושב שאם הכאב נמשך יש להשלים את הבדיקות עם CT של בית החזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לטיפולים בחזה סנדלריםאלעד08/06/2008
היי זה שוב אני
לפני כמה ימים כתבתה לי שאתה תעלה פרטים על הטיפולים בחזה סנדלרים אז רציתי לשאול מתי תעלה מכיוון שהשקע ממש מציק לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה סנדלרים
ד''ר עוזי יזהר09/06/2008אלעד שלום,
דר' דיב נמצא בכינוס באירופה ויחזור בעוד מספר ימים ויוכל לענות על שאלותיך. אל תשכח כי מדובר בבעיה כרונית שכמה ימים בודאי לא ישנו מהותית.
חג שמח ונעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור05/06/2008
שלום רב,
ברצוני לדעת כמה סיגריות "שווה" ג'יונט גראס אחד? האם הוא שווה הרבה סיגריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "גוינט"
ד''ר עוזי יזהר09/06/2008לימור שלום,
אין תשובה חד משמעית לשאלתך. אם ב"גוינט" המדובר יש את כמות הטבק שיש בסיגריה רגילה מדובר באותו נזק, מעבר לנזקים האחרים שנגרמים מעישון סמים. אל תלמדי מתשובתי שעישון סמים הינו כעישון סיגריות. בשני המקרים מדובר בנזק מצטבר עצום בכמה מערכות.
חג שמח ונקי מעישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע בבית החזהאלעד02/06/2008
היי קוראים לי אלעד ואני בן 15 וחצי ויש לי שקע בבית החזה והוא קצת גדול
קראתי בפורום על הטיפול וזה אבל שאלתי היא כיצד ניתן להקטין הוא להפוך את השקע לפחות בולטת מבלי לבצע שום ניתוח וללא המשאבה מכיוון שלפי מה שכתוב היא לא ניתנת להשגה?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים
ד''ר מאהר דיב03/06/2008בתוך הימים הקרוביםם נפרסם סקירה לגבי הבעיה ואפשרויות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלעד03/06/2008תודה אצפה לתשובות במהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש את התיחסותכם המהירה לבעיתיאסתר קלר01/06/2008
במרץ 2003 , בעלי עבר כריתה של המעי הגס(ca of colon). במאי 2005 עבר כריתה של יותר ממחצית הכבד (לאחר טיפולים כימוטרפיים שלא עזרו).לאחר כריתת הכבד לא קיבל שום טיפולים!!!כחדשיים הוא סובל מכאביבטן שמאלית עליונה.ה-CT שעשהלפני שבוע אומר:"בריאה השמאלית,בחלק האחורי של ה-LUL קדמית לסדק הבין אונתי, מודגם תהליך רקמתי בקוטר 31 מ"מ עם שוליים בלתי סדירים, חשוד לתהליך שאתי ראשוני או משני.אין אדנופתיה ואין תפליטים." ברצוני לציין גם שה-CEA ,עלה מ-1.4 ב-2006 ל-3.6 ב-2008.אבקש את התיחסותכם ותשובתכם המהירה בנושא!כמו כן עם הנכם יכולים להנחותיני לאיזה מומחה לפנות האם להתחיל באונקולוג או בכירורג מתאים!כל הצעה תתקבל בברכה! בתודה: אסתר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה משולבת
ד''ר מאהר דיב02/06/2008אסתר שלום
הממצא המתואר חייב בירור, ייתכנו שני דברים או שיש גידול ראשוני של הרייה או שזו גרורה מהגידול של המעי הגס, או שזה ממצא זיהומי או דלקתי אבל בגלל הרקע הרפואי כדאי לברר את זה לעומק.
באופן עקרוני הוא צריך ביופסיה מהממצא ובהמשך בדיקת PET שתברר את מידת מעורבות איברים אחרים, בתקווה שהמחלה רק בריאות אז אפשר להתקדם הלאה
כירורג חזה או אונקולוג יכול להריץ את הבירור שכדאי שיבוצע בהקדם
שיהיה בהצלחה
ד"ר מאהר דיב
מנהל היחידה לניתוחי חזה
בי"ח שערי צדק
ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחזה סנדלריםאביר01/06/2008
שלום (שוב אני)
אני בן 15 וחצי והשאלה שלי היא: האם אם אני יעשה כושר ובשילוב עם ההתפתחות של הגוף האם יש סיכוי שהשקע יבלוט פחות או יקטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים
ד''ר מאהר דיב03/06/2008אביר שלום
תוך מספר ימים נפרסם חומר לגבי הבעיה ודרכי הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלילים מתכתייםאורה סדון01/06/2008
בצילום ריאות שערכתי במצב לאחר החלפת מסתם מיטרלי היה כתוב בתוצאות הבדיקה "סלילים מתכתיים מוטלים על בטן שמאלית עליונה".
כמו כן "שינויים פיברוטים ע"פ שני הבסיסים".
אודה לכם אם תואילו לפענת לי תוצאה זו.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן
ד''ר מאהר דיב01/06/2008כמה זמן את אחרי הניתוח?
צריך לראות את הצילום לצורך תשובה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלילים מתכתיים
אורה סדון02/06/2008הניתוח נעשה לפני 5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלראות
ד''ר מאהר דיב04/06/2009י שלהניח שהסלילים הינם שארית מניתוח לב..
תראי את הצילום לרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלילים מתכתיים
אורה סדון27/05/2009אני כבר כ-7 שנים אחרי ניתוח החלפת מסתם בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר על תשובתך המהירה, בנוסף
נעמי10/04/2011שלום עוזי
תודה על תשובתך המהירה.
כמובן שאי אפשר לעשות מרפאה באינטנרט - חבל שלא :-) היה חוסך הרבה לכם הרופאים ולנו המתלוננים למיניהם.
שאתה כותב כי תלונה על דקירות / כאב בצד ימין בחזה היא תלונה שכיחה יחסית - הייתי מעוניינת להבין למה זה יכול להיות תסמין, ברור שאינך יכול לנחש מה לי יש, אך הייתי רוצה לדעת מהן המחלות השכיחות לאותן תלונות שכיחות...
אודה לתשובה
שבוע נפלא שיהיה
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר על תשובתך המהירה, בנוסף - תגובה
ד''ר עוזי יזהר11/04/2011נועמי שלום,
כאב דוקר בחזה - מקורו יכול להיות במבנה השלדי של דופן החזה כמו שרירים או צלעות, יכול להיות שמקורו בריאה או בקרום העוטף אותה (תהליכים דלקתיים או זיהומיים), שריר הלב (בקבוצת הגיל המתאימה עם גורמי הסיכון למחלת לב), מערכת העיכול העליונה וכו'. ס''ה מיגוון רחב מאוד של פתולוגיות. האבחנה נעשית לכל מקרה לגופו בהתאם לתלונות נוספות, ההיסטוריה הרפואית ובדיקות עזר.
שבוע נעים, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין מתחת לשד ימניאורית30/05/2008
שלום רב,
אני בת 34, מאוד בריאה בדר"כ ולא מעשנת. שבוע 33 להריוני וסובלת מכאב בצלע ימין ממש מתחת לשד הימני. הכאבים מתחזקים בעת עיטוש, שיעול, קימה וכו'.
יש לציין שבתחילת חודש מאי היתה לי שפעת, עם שיעול ריאתי לח וכבד, אולם השפעת עברה מהר ולא נזקקתי לתרופות. ככל הידוע לי לא היה לי חום. יכול להיות שמאז אני סוחבת תחושה קלה באיזור, אולם יחסתי את זה להתקררות או לכאבי חזיה... אולם הכאב החריף מאוד בימים האחרונים.
אתמול הייתי במיון איכילוב - תחילה חשבו שאולי מדובר בשבר בצלעות שנגרם כתוצאה מהשפעת, אולם צילום חזה היה תקין, תפקודי כבד גם היו תקינים (למעט איזה ערך גבולי שאמרו לי לבדוק אותו בעוד שבוע עד 10 ימים בקהילה), עשו גם אולטרסאונד בטן ןלא ראו כלום.
אני נחה כעת בבית, הכאב נסבל (אני לא לוקחת תרופות נגד כאבים).
אשמח לדעת מה יש לי או מה צריכות להיות בדיקות ההמשך למקרה שהכאב אינו עובר.
תודה,
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הלידה
ד''ר מאהר דיב31/05/2008לא נראה שיש בעיה רציית במיוחד שנבדקת לאחרונה
לא הייתי נחשף לעוד קרינה ובדיקות בשלב הזה, הייתי מציע לבצע את הבירור אחרי הלידה, במידה שהבעיה תמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב מתחת לשד ימין
ענת17/07/2009שלום,
אני בת 35 ויש לי כאבים כמו שתיארה אורית
בעיקר שאני נושפת אויר החוצה,
אני בשבןע 25 להריון ולא מעשנת , בריאה בס"הכ.
ואני דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני בת 34 ויש לי דקירות בחזה
נעמי09/04/2011שלום רב
אני בת 34, מעשנת קצת, אך עושה הרבה יוגה וואיני בהריון
התחילו לי דקירות /כאבים שנמשכים כ2-3 שניות - לא יותר, לפני כמה שבועות ובימים האחרונים זה ממש קורה כל יום, כאילו זה מתחזק.
הדקירה מתרחשת מתחת לשד הימני, מאחורי הצלעות ונראה כי אולי קשור לנשימה.
מה זה יכול להיות? האם כדאי להבדק, האם זה יכול להיות משהו מסוכן?
אודה לתשובה.
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני בת 34 ויש לי דקירות בחזה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר10/04/2011נועמי שלום,
אם הדבר מתריד - ממליץ להבדק אצל רופא משפחה. קצת קשה לבצע מרפאה לבדיקת חולים מעל האינטרנט. זוהי תלונה מאוד שכיחה בקרב מטופלים ובמרבית המקרים אין מדובר בבעיה רפואית מדאיגה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה סנדלריםאיילת29/05/2008
שלום,
בתי בת 2.2 סובלת מחזה סנדלרים.
עמוק בערך 2-3 ס"מ. האם עומק זה הוא חמור? האם עדיין בגיל ההתבגרות יכולה להיות הטבה?
האם שדיים מכסים על העיוות הזה?
הבנתי שכנראה בגיל 8-10 היא תצטרך לעבור ניתוח להרמת בית החזה. האם יש באופק שיטות יותר חדישות? מה הסיכונים שבניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחכות
ד''ר מאהר דיב29/05/2008אני אעלה בהמשך נתונים על הנושא, בגיל שנתיים לא מבצעים אף התערבות, יש כמה שיטות לא פולשניות כמו המשאבה שבינתיים הנסיון בעולם על עשרות חולים ועד שתגיע לגיל המתאים זה יכול להתאים לה
לגבי החומרה אשמח לראות תמונות של הילדה
תוכלי לשלוח לכתובת
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחזה סנדלריםאביר28/05/2008
שלום קראתי בפורום הזה שנאמר למישהו שיש לו חזה סנדלרים שיש משאבה מיוחדת להרמת בית החזה המיוצרת בחו"ל
שאלתי היא היכן ניתן להזמין אותה ומה השם של המשאבה והאם היא תעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן
ד''ר מאהר דיב28/05/2008בזמן הקרוב נעלה יותר פרטים בקשר לשיטת טיפול זו, זה עדיין בהתחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אביר28/05/2008מתי אוכל להשיג אותה,?
נ.ב תודה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בריאהנ.28/05/2008
שלום, לאבי גילו גידול בריאה הימנית מהסוג קרצינומה. בניתוח גילו שיש גרורות באותה ריאה והעדיפו לא לנתח. הוא מקבל טיפול בכדורים מסוג Tarceva . רציתי לדעת האם ניתן להתגבר על סוג סרטן זה או האם הטארסבה היא רק על מנת להאריך את חיי המטופל.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בריאה הימנית
ד''ר עוזי יזהר28/05/2008שלום,
לאחר האבחנה של גידול ממאיר בריאה יש להעריך את מידת התפשטותו, או במילים אחרות את דרוג המחלה. ניתוח מתאים רק לאותם חולים בהם הגידול מוגבל לריאה עצמה ללא עדות לגרורות. הופעת גרורות מעידה על שלב מתקדם יותר של המחלה, וכמובן פרוגנוזה פחות טובה. ניתוח בשלב זה אינו טיפול הבחירה.
טיפול כימי, דוגמת מה שאביך מקבל, או בשילוב עם טיפול הקרנתי, מטרתו לטפל בגידול. במרבית המקרים קשה למגר את המחלה עם טיפול זה בלבד. טיפול זה יכול להאריך חיים או לשפר את איכותם עד שלב מסוים.
בכל מקרה רצוי וכדאי לדבר עם הרופא המטפל שיסביר על מידת התפשטות הגידול, ועל המטרות הטיפוליות אותן רוצים להשיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בתחנת דלקאביטל25/05/2008
שלום, האם עבודה בתחנת דלק עלולה ליצור סרטן ריאה כתוצא הצמשאיפה יום יומים של החומרים האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע
ד''ר מאהר דיב25/05/2008לא ידוע על קשר בין עבודה בתחנות דלק לבין סרטן הריאה, ולא מדווח כגורם סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)