מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חור בריאהנ.12/11/2008
שלום, אני בן 60, יש לי בריאה הימנית חור (בולה בשפה מקצועית) בגודל 12סמ'. הדעות קצת חלוקות לגבי ניתוח ןלכן אשמח לשמוע עוד דעה. אחת מחוות הדעת היית הניתוח קטן ופשוט (לדברי הרופא) והריאה תחזור לתפקד כרגיל. חוות דעת אחרת, לא לנתח את הבולה,רק מעקב ובנוסף נאמר לי שהניתוח היחידי שאפשר לעשות הוא השתלת ריאה וזה לא מומלץ. בכל אופן הגדירו את מצב הבולה אצלי כנדיר, בגלל גודלו. אשמח לקבל תשובה, אם הפורום הזה לא עוסק בעניין ריאות, אשמח לדעת איזה כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר פרטים
ד''ר מאהר דיב12/11/2008הטיפול וההחלטה תלויים בעוד אינפורמציה שחסרה.
קודם מה הסימנים הקליניים, קוצר נשימה? האם הבולה התפוצצה והיה חזה אוויר או שהיה זיהום של הבולה? האם יש בולות במקומות אחרים ומה התפקוד הריאתי והתפקוד הכללי?
לכן קשה להחליט בלי לראות את כל האינפורמציה החסרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נקודה
ד''ר מאהר דיב12/11/2008צריך לזכור ש בולה שה לא מצב חירום וזה נותן לך את כל הזמן להתייעץ ולשקול את הדברים
אשמח לעזור בהמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהדניאל09/11/2008
אני כחצי שנה לאחר ניתוח 3 מעקפים . שמתי לב כשאני אחרי אימון כושר, יש לי כאב בעצם החזה, הכאב חזק יותר למחרת .האם זו תופעה טבעית לאחר מאמץ . האם זה קשור גם למזג אויר ? ללחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה לארח ניתוח מעקפים
ד''ר עוזי יזהר10/11/2008דניאל שלום,
הדבר נראה לי סביר. בניתוח מנסרים את עצם החזה ולעיתים נשאר אלמנט של כאב גם חודשים לאחר הניתוח. לא חייב להיות קשור למזג אויר או לחות, יותר קשור לסוג האימון שאתה מבצע.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף תשובה לגבי כריתת ריאהשרה04/11/2008
אבי צריך לעבור ניתוח של כריתת ריאה והסרת גידול מסביב לסרעפת והלב נתגלה אצלו סרטן (מזותליומה) שאלתי אם בכלל כדאילכרות ריאה ואם בכלל אפשר לחיות חיים נורמלים עם ריאה אחת ומה בכלל תכולת חיים עם ריאה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת ריאה
ד''ר עוזי יזהר04/11/2008ניתן לחיות עם ריאה אחת. לפני ניתוח להסרת ריאה מבצעים בדיקות ריאה ולב על מנת לודא שהחולה אכן יוכל לחיות עם ריאה אחת.
לגבי אביך - כל השאלות רלוונטיות אבל את חייבת לקבל את התשובות עליהן מהרופא המנתח כי לו יש את המידע הרפואי עליו. החיות לטווח ארוך לא קשורה בקיום ריאה אחת אלא בדרוג מחלתו ובמידת התפשטותה.
בהצלחה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני נגעים בראש שלא ברור אם אילו גרורותאפרת02/11/2008
אני בת 56 אובחנתי לפני כשנה בnsclc שלב 4.ישנם שני נגעים בראש שלא היה ברור אם אילו גרורות. לאחר מעקב של שנה הנגעים החלו לגדול. כרגע ,אין לי תופעות לואי .אני מטופלת בטרסבה מרגישה ומגיבה היטב. לגבי הנגעים במוח נאמר שהם פיזור לפטומנינגיאלי.האם תואיל להסביר לי מה זה ?מה הטיפול? הקרנות וטיפול תרופתי ?הקרנות ממוקדות או על כל הראש ומהן תופעות הלוואי המשמעותיות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות במוח
ד''ר עוזי יזהר02/11/2008אפרת שלום,
אם הנגעים במוח גדלים הסבירות לגרורה הינה גבוהה. גרורות ניתן לאבחן בברור בבדיקת MRI. צורת הפיזור (כיצד הגיעו למוח) אינה חשובה ורלוונטית לטיפול. את מקבלת טיפול ססטמי כימי, ויש צורך ביעוץ אונקולוג נוירולוגי באשר לאפשרות של הקרנה ממוקדת גם אם הגרורות אינן סימפטומטיות.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת המוגלוביןליביש30/10/2008
שלום רב ובוקר טוב, אבי מאובחן כחולה בסרטן ריאות מסוג NNC ומטופל בטיפול כימוטרפי מזה חודשיים וחצי. לפני כ- 3 שבועות נמצאה בכימיה ירידה ברמת ההמוגלובין לערך של 7.9 והוא קיבל מנת דם אחת. ההמוגלובין עלה חזרה לערך תקין ונשאר כך. היום התקבלו תוצאות בדיקת הדם שלו המראות על ערך של 8.9. הערה - אבי נוטל כדור ברזל אחד ליום. שאלתי היא - האם קיים כדור ייעודי להעלאה מבוקרת של רמת ההמוגלובין בדם ? האם קיימת איזושהי אפשרות מאולצת להעלאת רמת ההמוגלובין בדם ? מה יכולה להיות הסיבה לירידה ? אודה על כל תשובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת המוגלובין
ד''ר עוזי יזהר02/11/2008שלום,
יכולות להיות סיבות רבות לכך, במיוחד עם חולי סרטן, וכיון שאיני מכיר רת סיפורך הרפואי אין באפשרותי לפרט אותן. אני חושב שאתה צריך להתייעץ עם האונקולוג המטפל על מנת להבין את הסיבה לירידת ההמוגלובין.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי28/10/2008
שלום, רציתי לדעת על רגל אחת מהם הסימנים לסרטן ריאות בקרב מעשנת חצי קופסת סיגריות ליום? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים לסרטן בריאה
ד''ר עוזי יזהר29/10/2008תמי שלום,
על רגל אחת - בשלב שבו הגידול מוגבל לריאה בלבד והוא אינו גדול אין בד''כ כל סימפטומים ובחולים אלו הגילוי הוא אקרעי בשל בדיקות הדמיה שבוצעו לבית החזה.
ככל שהגידול גדל הוא יכול לתת סימנים מקומיים כמו שיעול, פליטת כיח דמי, כאב בחזה ועם התפשטותו לאיברים מרוחקים יופיעו סימנים הקשורים למקום בו גדלות הגרורות - כאבי עצמות, ארוע מוחי וכד'.
ועל שתי רגליים - הפסיקי לעשן ואל תחכי להופעת הסימטומים.
שבוע נעים ובריא, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמדה גבוהה של סרעפת שמאלית לאחר CVAאיציק28/10/2008
עמדה גבוהה של סרעפת שמאלית לאחר CVA שלום עברתי אירוע מוחי לפני 5 שנים :אוטם בקורונה רדיאטית מימין . כתוצאה מזה נותרתי עם המיפלגיה בצד שמאל ,יד ורגל שמאל משותקות,מתהלך בקושי עם עם סד ומקל.בצילום בית חזה נתגלתה עמדה גבוהה של סרעפת שמאל האם הדבר הינו כתוצאה מהאירוע המוחי? האם יש אפשרות לתרגל את הסרעפת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרעפת בעמדה גבוהה
ד''ר עוזי יזהר29/10/2008איציק שלום,
לא חייב להיות קשר בין הארוע המוחי ועמדה גבוהה של סרעפת. זהו ממצא לא נדיר בצילום חזה. אין צורך בתרגול כי הוא לא יעזור להוריד את הסרעפת. בד''כ גם אין לממצא זה כל משמעות קלינית.
רפואה שלמה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בחזה שמאלישיר23/10/2008
שלום, ברצוני לברר לגבי דקירות שהיו לי לראשונה הבוקר. הדקירות היו פתאומיות ולא במאמץ. הרגשתי דקירה חזרה בחזה שמאל עם מעט כאב בחזה ובמרכז החזה.. בשאיפה הדקירות החמירו. בנשימות קצרות וקלות זה הוקל, הרגשתי נפילת מתח מן תחושה של חולשה. במנוחה הכל הוקל ונרגע. מה שכן עכשיו אחרי 8 שעות יש עדיין כאב קל. כרגע אין דקירות בחזה ובנשימה בכלל. הייתי שמחה לדעכת אם יש משהו שאני צריכה לעשות בנידון? האם זה סימן למשהו? האם נלחצתי יתר על המידה? חשוב לציין כי אני בת 30+ ומעשנת מעט בסביבות 7-9 סיגריות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בחזה
ד''ר עוזי יזהר26/10/2008שיר שלום,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון גראס - סרטן ריאותענת22/10/2008
שלום רב, זה כנראה לא המקום לשאול כזו שאלה, אבל אנסה בכל זאת. אני מעשנת גראס פעם בשבוע בערך עם חברים. רציתי לדעת האם עישון הגראס בנרגילה, פחות מזיק לריאות מעישון הגראס בג'וינט? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון גראס
ד''ר עוזי יזהר23/10/2008ענת שלום,
שניהם גרועים באותה מידה!
ממליץ על פעילות אחרת מהנה לשעות הפנאי.
סוף שבוע בריא, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גילוי מוקדם של גידול בריאותפלג19/10/2008
דר', יש לי סיפור משפחתי כזה, סבא שלי מת ממחלה זו (לפני ארבעים שנה, אמנם), ועתה אבא שלי חולה בה. הוא אחרי ניתוח הוצאת גידול עם חלק מהריאה,כך הבנתי, וכרגע מצבו טוב. הגעתי למסקנה שכדאי לי לעשות בדיקה לגילוי מוקדם. רופא המשפחה שלי התיעץ בענין זה עם רופא במרפאת ריאות וההוא אמר שאין למשרד הבריאות שום הנחיה לגבי זה ואין לו המלצה. הוא לא יודע להגיד האם כדאי כל שנה, שנתים או מה. האמת היא שכבר עשיתי פעם על דעתי בדיקה כזו, סי,טי , במכון מור בקריות. הענין הוא בסיכון הקרינה לעומת אפשרות הסיכון שבאי גילוי. נאמר לי שרנטגן רגיל, צילום חזה, זה לא רציני לענין זה. בנתיים הייתי אצל רופאת ריאות והיא נתנה לי הפנייה לבית החולים המקומי וכתבה להם לעשות זאת בקרינה ברמה נמוכה. עוד לא החלטתי האם לעשות זאת או לא. בסוף שנת 2007 עשו לי כמה צילומי רנטגן של הריאות שלא קשורים לנושא זה (חשש לבצקת ריאות) ואני חושש שיחד עם הבדיקה הזו זה מסוכן מדי. דר', מה דעתך על כל הענין ? האם יש דבר כזה, גילוי מוקדם למחלה זו ? אם כן, איך ? האם הסיכון שבבדיקה שווה את זה ? האם הסיכון מתבטל בקרינה נמוכה ? תודה, פלג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר לגילוי מוקדם של סרטן הריאה
ד''ר עוזי יזהר20/10/2008פלג שלום,
הנושא הוא מאוד חשוב אך שנוי במחלוקת.
בשנים האחרונות מתפרסמות עבודות רבות הקשורות לגילוי מוקדם של סרטן הריאה באנשים בסיכון. בד''כ מגדירים קבוצת סיכון כבני 45 ומעלה עם היסטוריה של לפחות עשר שנות עישון. הבדיקה שכנראה מניבה את התוצאות הטובות ביותר היא CT של בית החזה במינון קרינה נמוך. בדיקה זו אמורה לגלות גידול בשלב ראשוני לפני שהחולה מרגיש בקיומו. אף עבודה עדיין לא הראתה שאכן סקרים אלו מורידים בצורה משמעותית את התמותה מסרטן ריאה. מאידך ברור שגילוי מוקדם נותן את האפשרות לכריתה מלאה.
אין כיום במדינת ישראל הנחיות לסקר לגילוי מוקדם לסרטן הריאה. בבתי החולים השונים הדבר מתבצע כחלק ממחקר קיים. למיטב ידעתי גם קופות החולים אינן מוכנות לממן זאת. אם אתה מוגדר בקבוצת סיכון ממליץ לך לבצע את הבדיקה. כמות הקרינה אינה רבה ואין בה סיכון משמעותי.
חג שמח, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגנטיקה ?
פלג20/10/2008דר', תודה על התשובה. טוב לשמוע דברים ברורים. האם עולה מזה שאתה לא חושב שדווקא לגנטיקה יש משמעות במחלה זו ? לא הבנתי, מי עושה איזה סקר ? האם אתה מתכוון לבדיקה ? תודה, פלג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה וסרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר22/10/2008שלום,
כנראה שלמרכיב הגנטי יש השפעה אבל עדיין לא ברור כיצד לבדוק זאת. אין כרגע בדיקות גנטיות שניתן לבצע על מנת לדעת אם אתה בסיכון לחלות במחלה.
לגבי הסקר לגילוי מוקדם - כמו שכתבתי מדובר בבדיקות CT. ניתן לבצע זאת במספר מקומות. בבית החולים בו אני עובד הדבר מתבצע על ידי דר' דורית שחם ממכון הרנטגן.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחוסים מסויידיםמ19/10/2008
שלום אני בחורה בת 35 ולאחרונה עשיתי צילומי רנטגן ובהם נמצא כי סחוסי הצלעות אצלי מסויידים. מה משמעות הדבר האם זו תופעה נפוצה והאם יש לה השלכות נוספות. תודה מראש מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחוסים מסוידים
ד''ר עוזי יזהר19/10/2008מ שלום,
קשה לענות על השאלה מבלי לראות את הצילומים. לצערי רבים מכם מצטטים תשובות הדמיה ומצפים לתשובה מאיתנו. ברפואה בכלל ובהדמיה של בית החזה בפרט חשוב לנו לראות את הצילום ולשייך אותו לסיפור הקליני של החולה. למשל - למה בחורה בת 35 עושה "צילומי רנטגן"? ככלל, הסתידות בסחוס העצם הינה ממצא שפיר, אבל תשובתי מסויגת בכל האמור לעיל.
תודה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חודש שישי גרורות בשתי הריאותא18/10/2008
מה ניתן לעשות? מי מהומחים בתחום? כמה חמור המצב? אנחנו ממש בלחץ נוראי נודה על כל פיסת מידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וגרורות -
ד''ר עוזי יזהר19/10/2008שלום רב,
מבין את הלחץ אבל מהצורה בה מנוסחת השאלה לא ניתן להבין מהומה!!
מציע - או שתתנו יותר פרטים (מהו הגידול המקורי? כמה גרורות ? גודל? איפה בריאה?) או , וזה עדיף, חייב (!!!) להיות רופא מטפל שחייב (!!!) לתת הסבר ותשובה לכל השאלות. בכל מקרה זה נראה לי מקרה מורכב מידי לפורום באינטרנט והוא זקוק לברור במרפאה או אישפוז.
תודה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת15/10/2008
יש לי כאבים בבטן התחתונה בצד שמאל . הכאבים האלו נימשכים יומיים בישיבה הכאב מפחית ואפילו נפסק.. ולפעמים כשאני הולכת הכאב גדל[מידי פעם אני לא סובלת מכאבי בטן ומכאב ככלי בכלל] . [עברתי ניתוח טבעת לפני 6 חודשים או 5חודשים ולא התעוררו בעיות] .. אז מה לדעתכם הבעיה? לאיזה סוג רופא עלי לפנות, אם בכלל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום לא נכון
ד''ר מאהר דיב16/10/2008את בפורום לא נכון.
כדאי לפנות לרופא המשפחה להבדק, והוא יפנה אותך אם יש צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה copd- שאלה חשובה בבקשה!לי07/10/2008
שלום רב אבא שלי סובל מ- copd , המצב שלו לא קל הוא מטופל בספיריבה חמצן ואינהלציות, אמרו לו שיש מצב ל- ניתוח הקטנתחזה אך לךאחר סי טי שעשה הרופא שינה את דעתו ואמר שלא ניתן לעשות לו, אני מעוניינית בחוות דעת נוספת ואודה לכם אם תוכלו לתת לי שמות של רופאים המתמחים בתחום וידועים בניתוחים דומים שעשו, או בטיפול בחולים אלו, תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין COPD לסרטן ריאות
לי11/10/2014שלום רב :
האם קיימת חובתׁ ביצוע (או כדאיות ) C T לגלוי סרטן ריאה לחולי COPD בדרגה גבוהה LV1 ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין COPD לסרטן ריאות - תגובה
פרופ` אלון בן נון23/10/2014אין חובה אך בהחלט מומלץ מעקב בסיטי במינון קרינה נמוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה copd- שאלה חשובה בבקשה! - תגובה
פרופ` אלון בן נון23/10/2014לי שלום
ההחלטה האם מטופל מתאים לניתוח מסוג זה הינה בשלב הראשון על ידי רופא ריאות ובשלב שני על ידי מנתח חזה.
בכל בתי החולים הגדולים בארץ יש מכוני ריאות וכולם עוסקים בנושא ומכירים אותו היטב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזור מגורים
ד''ר מאהר דיב07/10/2008איפה אתה גר?
האם נבדק עי רופא ריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, הוא
לי07/10/2008כן הוא נבדק על ידי רופא ריאות אני פשוט מעוניינת בחוות דעת של רופא שמתמחה במחלה זו, ובניתוחים שקשורים אליה, לא משנה לי באיזה איזור בארץ אנחנו רוצים חות דעת של המומחה ביותר בתחום? תודה רבה רבה על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה
ד''ר מאהר דיב13/10/2008ישנם מספר רופאי ריאות עם הרבה נסיון בתחום.
האתר לא מהווה מוקד הפניות לרופאים שונים, עקב רגישות הנושא. תתיעץ עם רופא המשפחה שלך והוא בטח יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות אחרי הקרנות
רות12/10/2014שלום.האים אחרי 5הקרנות סטראוטקטיתבגלל קשרית סרטנית בראה שלא ניתן להגיע אליה לא בביופסי ולא בניתוח אחרי שבועיים מההקרנות מרגישה עייפות ניכרת מה שלא היה לפני כן ועשיתי בדיקת דם והתוצאה שהיתה לא בנורמה שנויטרופילם גבוהים ולימפוציטים נמוכים האים זה יכול להיות מההקרנות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה סנדלר, מקווה שאני במקום הנכון..רועי05/10/2008
ד"ר שלום. אני בן 26 ויש לי PE (חזה סנדלרים) בעומק של 2.2 ס"מ בערך. אני יודע שבארץ מבצעים את הניתוח של NUSS בילדים, אך בחו"ל קראתי בפורומים שישנם גם בני 20/30 שבוצע בהם הניתוח. האם יש אפשרות לעבור ניתוח זה בארץ בגילי? האם הוא כרוך בתשלום או ממומן ע"י קופ"ח? ואם כן באילו תנאים? האם תיתכן אפשרות שלאחר הוצאת המוט בתום השנים, שהחזה יחזור למצב הראשוני שלו? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה סנדלרים
ד''ר עוזי יזהר06/10/2008כל השאלות במקום. ניתן לבצע ניתוחים שונים בגילים שונים. על מנת לענות על שאלותיך הקשורות בניתוח המתאים ממליץ לך להיוועץ ברופא המתאים (חזה)על מנת שיוכל לבדוק אותך, לראות הצילומים ולהחליט ביחד איתך אם יש צורך בניתוח ואיזה.
שנה טובה ובריאה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)