מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בולה בבסיסי הריאותרחלי ו19/08/2008
שלום בבדיקת CT של עמוד השדרה ,לאור נפילה ושבירת חוליה ישנה הערה: "ממצא לוואי:בולה בבסיסי הריאות מימין". אבקש לדעת מה פרוש הערה זו ומה עלי לעשות\או לטפל בנידון. אני מודאגת מאד,בנוסף על בעיות עקב הפציעה. תודה ותבואו על הברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולה בבסיס הריאה מימין
ד''ר עוזי יזהר20/08/2008רחל שלום,
מדובר בממצא מקרי בבדיקת CT שנעשתה למטרה אחרת. בולה הינו אזור בריאהשבמקום ריאה תקינה יש כעין "בלון". חלקן קטנות וחסרות חשיבות וחלקן גדולות וגורמות לקשיי נשימה.
לא ראיתי את הבדיקה ומהתשובה לא ניתן להבין מהומה.
איני יודע את גילך והאם את מעשנת. באנשים המעשנים שנים רבות יכוליים להיות שינויים מעין אלו בריאות.
ממליץ: גשי לרופא המשפחה, שיחליט אם יש צורך ביעוץ עם רופא ריאה.
שבוע נעים, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזהחוף18/08/2008
שלום, אני בת 26 וכבר מספר ימים חשה כאבים חזקים בשד הימני והשמאלי. כמו כן, שניהם קשים יותר מהרגיל. היום במשך כשעה חשתי כאב עז בחזה מתחת לשד הימני. הכאב הורגש בכל שאיפה בנשימה והיה בלתי נסבל. בנוסף, באופן בלתי רגיל, הורידים בגופי נראים בברור (הם אינם בולטים, אך נראים יותר בברור- כמעין עור שקוף)- במיוחד באזור השדיים, דבר שלא היה עד היום. במידה והמידע רלוונטי, גם הופיעו לי בימים האחרונים מספר פצעונים באזור הגרון (פצעונים חיצוניים). אשמח לקבל חוות דעת ממבין בעניין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK19/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=124 id=link]סרטן השד[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת צלעותחגית18/08/2008
שלום רב, לפני כשבועיים עברתי כריתה של קטעי צלע (צלע 5 וצלע 6 ) בעקבות נגע בתוך הצלע, שגודלו 2 ס"מ שנמצא בMRI ובמיפוי עצם. בבדיקה הפתולוגית נמצא שהנגע הוא למעשה callus (שבר בתהליך ריפוי??). רציתי לשאול האם הבדיקות הנ"ל לא אמורות להדגים שבר? איך רואים שהשבר הוא בתהליך ריפוי? ואם זה אכן שבר, למה ראו ממצא בגודל של 2 ס"מ (שהיה חשוד כגידול) ולא סימן קטן כלשהו?? כ"כ, האם הכאב גדול יותר כשמדובר בכריתת שתי צלעות לעומת הכאב הכרוך בכריתת צלע אחת? מה לגבי ההחלמה? האם היא תהיה ארוכה יותר היות שמדובר בשתי צלעות, או שאין קשר למס' הצלעות שנכרתו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת צלעות
ד''ר עוזי יזהר18/08/2008רינת שלום,
מקווה שתחלימי הייטב.
קשה להתייחס הרבה מבלי לראות את הצילומים אשר בעטיין בוצע לך הניתוח. ככלל - בדיקות ההדמיה השונות צריכות להבדיל בין גידול בצלע לבין תהליך ריפוי של שבר (callus זה עצם חדשה שנוצרת בעקבות השבר ולעיתים הדבר גורם לבלט במקום השבר שבטעות ניתן לחשוב שזהו גידול).
מספר הצלעות שנכרתות מעידות על גודל הניתוח. בד''כ יש קשר בין גודל הניתוח ומיקומו לבין עוצמת הכאב. קשה לי לומר האם קיים הבדל בין צלע אחת לשתיים. ככלל - ניתוחים בדופן בית החזה הינם כואבים ויש לדרוש משככי כאבים בהתאם. תהליך ההחלמה יימשך מספר שבועות.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה כבדה ושיעולים קשיםמירי17/08/2008
שלום, היכן אפשר לבדוק בעיית ריאות או חשד למחלה, אימי מעשנת כבדה סובלת משיעול כבד ולפעמים אף מצבי חנק וצריגדות וגם ליחה מאו דמאוד שחורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה כבדה ושיעול
ד''ר עוזי יזהר18/08/2008מירי שלום,
מציע לך לפנות לרופא המשפחה וממנו לקבל הפניה למכון הריאה במקום מגורייך או בקופת החולים בו מבוטחת אימך. הרופא שצריך לבדוק אותה הוא רופא ריאות (פולמונולוג).
שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמתי14/08/2008
שלום רב, אני מעשן סיגריה-שתיים ביום, אבל כשאני שותה אלכוהול אני מעשן חצי קופסה בערב. האם ידוע לכם מדוע אלכוהול עושה חשק לעשן יותר? האם הוא משפיע על הריאות כך שידרשו יותר סיגריות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ועישון
ד''ר עוזי יזהר15/08/2008מתי שלום,
למיטב ידיעתי הקשר היחיד בין אלכוהול ועישון הוא הקשר חברתי בין שניהם. אלכוהול כשלעצמו לא מגביר את הצורך לעשן.
בכל מקרה, כפי שידוע לך, ההרגלים שלך אינם ממש בריאים. עישון גורם לסרטן בריאה וצריכה מוגברת של אלכוהול גורמת לפגיעה קשה בכבד. אין לי מושג בין כמה אתה, אבל אם יש לך חשק לחיות עוד כמה שנים ולהיות בריא, תפסיק לעשן ואלכהול ניתן לצרוך בכמות מוגבלת בלבד.
סוף שבוע נעים, עוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביאופסיהאלי11/08/2008
חולה בן 81 לאחר לובקטומי בריאה שמאלית, לפני כשנתיים וחצי. התגלו שינויים בריאה הימנית ( לא בקרבת החזה אלא בחלק הפנימי) ללא קליטת FDG . האונקולוג מבקש לבצע בדיקת FNA . בדיקת ברונכוסקויה היתה ללא סימנים ממאירים (בלופים) כירורג חזה שולל בדיקת FNA בגלל אמינות נמוכה של הבדיקה וממליץ לבצע פתיחת חזה והוצאת הרקמה הנדרשת. השאלות: מה רמת אי האמינות/בעיתיות של בדיקת FNA ? מה התהליך הכי "פחות פולשני" אך עדיין אמין לבצע הבדיקה? עם מי אפשר להתיעץ ע"מ לקבל חוו"ד נוספת (רנטגנולוג?, כירורג?, רופא ריאות?) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר מרכיבים קובעים
ד''ר מאהר דיב12/08/2008אלי שלום
יעילות הביופסיה תלויה במספר מרכיבים
1 מיקום התהליך ומרחקו מדופן בית החזה
2 גודל התהליך , ברור שיותר קל לדקור תהליך גדול מאשר תהליך קטן
3 מיומנות הרופא המבצע שלרוב הוא רנטגנולוג
קשה לקבוע בלי לראות את הממצא שתיארת
חוות דעת שנייה מומלצת בכל מקרה וכל אחד מההתמחויות שהזכרת יכול לעזור בהחלט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעשן לשעבר למשך 4 שנים.כאבים בחזהXsmoker10/08/2008
מעשן לשעבר למשך 4 שנים.כאבים בחזה בנשימה עמוקה. בזמנו עישנתי סיגריות חזקות יחסית(סגנון "קאמל") קופסא ליום. הספקתי לעשן לפני 15 יום ולא כאב לי בית החזה בזמן נשימה (כשאני לוקח נשימה עמוקה בלבד..לא בזמן נשימה רגילה). מה יכולה להיות הסיבה?האם יכול להיות שהריאות שלי נפגעו עד כדי כך מארבע שנות עישון בלבד??? אודה לך אם תשיב גם על ההסתברות לסרטן ריאות תוך זמן עישון כלכך קצר יחסית. בכל אופן אני שמח שהפסקתי לעשן. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשן לשעבר
ד''ר עוזי יזהר10/08/2008שלום רב,
קשה לענות על שאלה שכזו בפורום באינטרנט. מטרת הפורום אינה להחליף בדיקת רופא במידה ויש בעיות מהסוג הזה. הפסקת עישון לא גורמת לכאב בחזה או לקושי בנשימה. לגבי מהות הנזק בריאות - ניתן לבצע צילום חזה ובדיקת תפקודי נשימה אם עולה חשד לכך. בדכ 4 שנות עישון אינן רבות על מנת לגרום נזק בילתי הפיך. הסיכון לסרטן ריאה - קשה לאמוד. ודאי יותר גבוה מזה שלא נחשף לעישון כלל. כמו שציינת - מכל האמור לעיל הדבר החשוב ביותר שיש לזכור - הפסקת לעשן. העיקר שתתמיד.
שבוע נעים, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינואיד מהריאהל.07/08/2008
אני אשה בת 47, צריכה לעבור ניתוח להסרת קרצינואיד מהריאה. רציתי לדעת למה עלי לצפות מניתוח כזה, כמה קשה ההתאוששות ממנו, טיפים שיכולים לעזור לי בתהליך אני מודה מראש לכל מי שיכול לעזור לי בתקופה קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרצינואיד
ד''ר עוזי יזהר08/08/2008שלום,
כל השאלות שלך לגיטימיות - אבל את התשובות להן את חייבת לקבל מהרופא המנתח שחובתו להסביר לך על הניתוח אותו את עוברת ועל מה שמצפה לך לאחר מכן.
בד''כ מדובר בניתוח בו כורתים חלק מהריאה(אונה). משך הניתוח כשעתיים, בסיומו את ערה ונושמת בכוחות עצמך. תקופת ההתאוששות בבית החולים כשבוע או פחות ותקופת החלמה נוספת של מספר שבועות בהם חוזרים בהדרגה לפעילות. את אישה צעירה, ואם אין לך מחלות אחרות לא רואה סיבה לדאגה.
בהצלחה וסןף שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרנטיבה לניתוח לב לתיקון מסתםמוטי01/08/2008
האם יש אלטרנטיבה לניתוח לב פתוח לצורך תיקון מסתם מיטראלי (כגון לפרוסקפיה ) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון מסתם מיטרלי
ד''ר עוזי יזהר03/08/2008מוטי שלום,
אתה לא ממש בפורום הנכון (הפורום הנוכחי קשור לגידולי בית החזה)
ולגבי שאלתך - אם מדובר בתיקון של מסתם מטרלי אין כיום אלטרנטיבה לניתוח עצמו. הניתוח הוא ניתוח לב פתוח - כלומר תוך חיבור החולה למכונת לב וריאה. את הניתוח עצמו ניתן לבצע במספר גישות הקשורות בעיקר לחתך הניתוחי, אבל בכולן יש שימוש במכונת לב וריאה. במידה ולא ניתן לתקן מחליפים את המסתם.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מקרי כנובע מבדיקת CT .אנונימי30/07/2008
לאחר בדיקת סיטי נמצא באופן מקרי 2 גושים נפרדים בין הריאות , הכוונה מחוץ לריאות ולא על הדופן של הריאות , כ"א בגודל של בין 1 ס"מ ל - 2 ס"מ . הרופא הבודק השתמש במונח קישורית ( מצטער לא מבין במושגים רפואיים ) כשבאתי אליו לפענוח הוא ציין שאם הייתי בגיל של בערך 30 לא היה צורך בהתערבות כיוון שמצב כזה הוא נפוץ אצל אנשים בגיל כזה ומאוחר יותר מתבצעת " נסיגה " והיעלמות של גושים אלו שבין הריאות או לחלופין ההיפכותם לגוש שומן לא מזיק . כיום אני בן 50 ולא בוצעה נסיגה , במה בעצם יכול להיות מדובר ? לומר את האמת הוא לא נראה מודאג אך טען שהשארה של גושים אלו במידה ואלו יגדלו יכולה כן להזיק . תודה לכל מי שיגיב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא מקרי
ד''ר עוזי יזהר31/07/2008קשה מאוד להתייחס לשאלתך מבלי לראות את בדיקות ההדמיה. קיימת אבחנה מבדלת לקשריות המתגלות בבית החזה. אם לא הבנת הייטב את דברי הרופא, חזור אליו ובקש ממנו הסבר נוסף. חייבים לראות את הצילום במידה ורצים להתייחס לשאלך.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה סנדלרים משאבהאבי28/07/2008
שלום רב, היכן ניתן למצוא חומר על המשאבה לחזה סנדלרים ? טרם פירסמת זאת באתר ולא מצאתי על זה שום דבר במקום אחר. מאיזה גיל ניתן להשתמש במשאבה וכיצד ? האם שחייה טובה לילד עם חזה סנדלרים ומדוע ? כל כמה זמן צריך לעשות מעקב אחר ילד עם חזה סנדלרים, פעם אחרונה שהיה במערב היתה לפני 6 שנים היום הוא בן 11 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה סנדלרים
ד''ר עוזי יזהר31/07/2008מדובר עדיין בטיפול מתחיל. אנסה למצוא קישור נכון ולהעבירו.
פעילות ספורטיבית טובה בכל מצב, כולל שחיה לילדים עם פגיעה במבנה הגרמי של בית החזה
ילד בן 11 עדיין בשלבי גדילה. שווה לבדוק אותו אחת לכמה שנים ולהחליט בתום הגדילה אם בכלל צריך תיקון וכיצד.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא בטוח שזה הפורום הנכוןחתול27/07/2008
לפני חצי שעה היה לי כאבים באיזור הצד השמאלי של החזה. כלומר מהמוטן בקו ישר למעלה. אולי 3 דקות. לא התאמצתי לפני זה. זו פעם ראשונה. אם זה לא הפורום הנכון אנא הנחוני. תודה. חתול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום נכון?
ד''ר עוזי יזהר28/07/2008שלום,
קשה בכלל להתייחס לשאלתך בלי פרטים קליניים רלוונטים. יותר מתאים במקרה זה לפנות לבדיקת רופא (אם זה עדיין מטריד). המקרה לא קשור לפורום זה או אחר . ככלל, פורומים בנושאי רפואה לא נועדו להחליף ביקור אצל רופא / חדר מיון.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמדה גבוהה של הסרעפת הימניתסופי22/07/2008
שלום מזה שנתים לפחות שאני סובלת מבעיות בליעה ,שאחרי בדיקת בלוטת התריס נמצאו קשריות שנוקרו ללא ממצא. לאחר מכן סיטי ראות שנראה תפליט פלורלי זעיר,ואחכ רופא ראות טען שזה לא תפליט אלא עיבוי של העלה וצריך מעקב. עשיתי צילום ראות שם לא נראה תפליט אך הרופא רשם עמדה גבוההשל הסרעפת הימנית יכול להיות שבעיות הבליעה,והכיוכים מגיעה בגלל הסרעפת? אנא ממך איזו בדיקות אתה ממליץ לעשות? תודה סופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמדה גבוהה של הסרעפת
ד''ר עוזי יזהר23/07/2008סופי שלום,
עמדה גבוהה של הסרעפת מימין הוא ממצא שכיח בצילומי חזה. בד''כ הסרעפת מימין גבוהה יותר משמאל (בשל הכבד). זה כשלעצמו לא צריך לגרום לבעיות בבליעה. כמובן שצריך לראות הצילום על מנת להתרשם.
ממליץ שתראי רופא גסטרואנטרולוג על מנת לוודא שדרכי העיכול העליונות הן תקינות ושאין לך בקע סרעפתי, למשל.
שבוע נעים, עוזי יזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרעפת גבוהה
ליאור23/07/2008שלום ותודה עשיתי צילום קיבה וושט שהראה שיש בושט סעיף של 18 ממ אבל אין לחץ. בקע בסרעפת הצילום לא היה מראה? מה שאתה אומר לי שהמשך טיפול לגבי הסרעפת זה גם רופא גסטרו?אני פשוט רוצה ללכת לרופא הנכון יש לי הפניה לגסטרו בגלל הושט תודה סופי ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרעפת מוגבהת
ד''ר עוזי יזהר24/07/2008סופי שלום,
אני מנסה לומר לך שאני חושב שאין קשר בין עמדה יחסית גבוהה של הסרעפת ותלונותייך. לא ראיתי את הצילום אבל אם זה מה שאני חושב זהו ממצא שכיח וחסר חשיבות. בסרעפת אין צורך לטפל. יש צורך להבין מדוע יש לך קושי בבליעה, ובעיה זו צריכה להתברר בד''כ אצל רופא גסטרואנטרולוג.
תודה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנסוף את הממליץ אולטרסאונד בטן בנוס
ליאור23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צל הלב תקין ,הודגמה נפוח יתר בריאותשי חי גילבוע20/07/2008
שלום! הפסקתי לעשן מזה 8 חודשים, ואני מוגדר כcopd ברמה קלה ,אולם לאחרונה חשתי ברע, ובצעו לי צילום חזה lat+pa . התוצאה: נפוח יתר בריאות משני הצדדים. האם יתכן כי מצבי הולך ומחמיר? למרות הפסקת העישון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניפוח יתר של הריאות
ד''ר עוזי יזהר22/07/2008שלום,
קצת קשה לייעץ מבלי לראות כמובן את הצילומים, גילך, תפקודי נשימה וכד'.
בשל עברך כמעשן, ובעל מחלת ריאות חסימתית כרונית, ישנם שינויים משניים בריאות, שחלקם מתבטאים בניפוח יתר, או בלשון מקצועית - אמפיזמה.
ממליץ לך: ראה את רופא הריאות שלך, שאל אותו על השינויים בריאות, האם יש הבדל מצילומים קודמים, מהם תפקודי הנשימה שלך, האם יש התאמה בין הממצאים בצילומים או בתפקודי הנשימה לבין התלונות שלך.
דבר אחד טוב עשית - הפסקת לעשן.
שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות nsclcאני17/07/2008
שלום ד"ר בעבר כבר התכתבנו ואני מודה לך מראש בעלי חלה בסרטן ריאות תאים לא קטנים עם גרורה באדרנל עבר ניתוח להוצאת אונה שמאלית ובלוטת האדרנל סיימנו 4 סדרות של טיפולים ועברנו פט סיטי שיצא נקי בהמשך לביקורות בדיקות דם לתיפקודי כבד יצא alt -73 ונשלחנו לאולטראסאונד בטן להלן התשובה: הכבד בגודל תקין,מרקמו אקוגני ולא הומוגני, ייתכן על רקע הסננה שומנית כיס המרה עם משקע חלקיקי,באיזור הצוואר מוקד אקוגני לא מובילי(אבן?גביש כולסטרול?) דרכי המרה אינן מורחבות. הדגמת הלבלב חלקית בלבד עקב ריבוי גזים במעי אין עדות לקשריות לימפה רטרופריטונאליות מוגדלות כליות בגודל דומה ותקין.אין עדות בכליות לגושים סולידיים,אבנים או הידרונפרוזיס. כמו כן בדיקות תפקודי כבד תקינות חוץ מalt -56 מה אומרת התשובה והאם יש קשר למחלה? יש לנו תור לאונקולוג רק בשבוע הבא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדריג
ד''ר מאהר דיב17/07/2008לעניו דעתי אין משהוא מדאיג
אבל בכל זאת אני לא המומחה לכבד
ייתכן שההפרעה היא מהטיפול הכימותרפי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)