מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהאלה16/02/2009
שלום לכם, לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש שרפות וכאב בבטן העליונה , היתי אצל גסטרו – ביצעתי גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר וגסטריטיס קל , טופלתי בלנטון כמה חודשים והכאבים עברו. לפני שנתיים ועד היום מרגישה כאב גרון והרגשה של חנק וגוש בגרון , מתעוררת בבוקר עם כאב בגרון חזק , ואחרי זה כל היום מרגישה כאלו שמשהו תקוע בגרון והרגשת חנק . בשנת 2007 עשיתי בדיקות הבאות : בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי – הבדיקה תקינה , אודם קל בלוע גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר. CT גרון וחזה עליון – הבדיקה תקינה רנטגן עם בליעת בריאום לשלילת ריפלוקס – הבדיקה תקינה אולטרסאונד צוואר וגרון – הבדיקה תקינה חוץ מזה שבלוטת הטריס קצת מוגדלת . צילום ריאות ותיפקוד – הבדיקה תקינה . בדיקות דם אחרונות באוגוסט 2008 – תקינות , חוץ מבלוטת הטריס שהיא קצת מוגדלת. א.ק.ג. – תקין לחץ דם - תקין הרופא גסטרו העלה אפשרות שזה נובע מלחצים, פניתי לפסיכיאטר , קיבלתי אלפרליד בהתחלה 0.25 מ"ג פעמים ביום , זה קצת עזר לי אבל אחרי חודש זה הפסיק להשפיע , הגדלתי מינון לאלפרליד 0.5 פעמים ביום , בהתחלה זה עזר ואחרי כמה חודשים הפסיק להשפיע... הפסיכיאטר הציעה לנסות ציפרלקס 20 מ"ג , שהוא בכלל לא עזר . חזרתי לרופא גסטרו , והוא הציעה לעשות בדיקת מנומטריה- ניתור חומציות PH כי הוא חושב שזה נובע אולי מחומציות בקבע . בנתים רשם לי אומרפדקס40 מ"ג X2 שאני לוקחת כבר חודש ללא שום שיפור, אז הוא היציע LOSEC שאני לוקחת אותו כבר חודשיים ללא שיפור. עשיתי הפסקה מאלפרליד 0.5 מ"ג כחודש , אבל לא יכולתי לסבול את ההרגשה וחזרתי לקחת את הכדורים , האלפרליד קצת עוזר לי , לפחות לחצי יום , אבל אחרי צהרים ההרגשה הזאת שוב חוזרת . השאלה היא- לאיזה כיוון ללכת ? רציתי לציין שאני מאוד רגועה ואין לי לחצים ... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר עוזי יזהר16/02/2009אלה שלום,
אם איני טועה פנית לפורום זה לפני מספר שבועות עם השאלות הנ''ל. פורום זה עוסק בגידולי בית החזה ואין ביכולתינו לעסוק בבעיה מסוג זה שאת מעלה. המלצתי לך שלא תחפשתי תשובה לבעיה הרפואית שלך בכל פורום שהיא. המקרה נראה לי מורכב מידי כדי להתעסק איתו מעל האינטרנט ויש לפנות לרופא המטפל.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד סמיך קטןמ.15/02/2009
שלום, אני בן 36 ובריא בדר"כ ובכושר. מאובחן עם גידול בשלפוחית השתן ומיועד לניתוח להסרתו. כחלק מהבדיקות בצעתי רנטגן חזה . ממצאי הרנטגן היו בין היתר - "מוקד סמיך קטן בריאה ימין". שאר הממצאים תקינים אציין כי במסגרת הבדיקות עד כה בצעתי CT בו לא נמצא ממצא כלשהו בכליות, כבד, בלוטות לימפה ועוד מגוון איברים פנימיים. צויין גם כי בסיסי הראיות תקינים. אני חולה אסטמה אך ברמה שאינה דורשת טיפול קבוע. מהן הסבירויות כי הממצא בריאה הינו גידול שפיר/ממאיר ? האם תשובות הנוגעות לבלוטות לימפה, אורטרים, בדיקות דם תקינות וכד' מעידות באיזו שהיא רמה על הממצא בריאה, או שאני נדרש עכשיו להתחיל תהליך שלם של מיקוד בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד בריאה
ד''ר עוזי יזהר16/02/2009א. שלום,
על מנת לענות על שאלתך יש לראות את בדיקת ה CT ולא להסתמך על התשובה בלבד, מה גם שניסוח התשובה מאוד לקוי ולא ניתן להבין ממנו מהום. הרופא המטפל בגידול בשלפוחית השתן חייב להסתכל על הבדיקה ולהחליט אם הקשרית בריאה נראית חשודה או לא ובהתאם לך להמליץ על המשך ברור כן או לא.
בברכה, דר עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בתחנת דלקירון14/02/2009
שלום, האם עבודה בתחנת דלק מהווה סיכון בריאותי? אני חושב לעבוד שם במהלך 3.5 השנים הבאות (בקרוב אהיה סטודנט). האם יש בכך סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בתחנת דלק
ד''ר עוזי יזהר15/02/2009ירון שלום,
אנו עוסקים בפורום זה בגידולי בית החזה. לא ידוע לי על קשר בין עבודה בתחנת דלק לבין גידולים בחזה. נראה לי שכדאי לך בכל אופן לשאול רופא תעסוקתי על מנת לוודא שאין לעבודה זו קשר למחלות אחרות.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית ב-RUL בגודל 6 מ"מנואית12/02/2009
שאלתי היא האם אבחנה של קשרית בריאה יכולה להעיד על הימצאות קריש דם בריאה או שתמיד הכוונה לגידול כלשהו ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בריאה
ד''ר עוזי יזהר13/02/2009נואית שלום,
האבחנה המבדלת של קשרית בריאה היא מאוד רחבה ומחולקת לשתי קבוצות עיקריות - קשרית שפירה מול קשרית ממאירה. האבחנה נעשית על סמך מספר גורמים הכוללים את הסיפור הקליני של החולה, המראה הרנטגני ומאפיני הקשרית בבדיקות ההדמיה, השוואה לצילומים קודמים במידה ויש וכמובן בדיקה פתולוגית במידה ויש צורך בכך.
בברכה, דר עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאמיר11/02/2009
לפניי כשבועיים סבי עבר בדיקת ביופסיה בריאה ע"י הכנסת צנתר קטן דרך הנחיר והוצאת דגימה. מסתבר שבדיקה זו לא נתנה את התוצאות המבוקשות וכעת הוא אמור לעבור בדיקה שתוציא דגימה מן הריאה באמצעות מזרק דרך בית החזה. האם בדיקה זו כרוכה בסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה מהריאה מונחית על ידי CT
ד''ר עוזי יזהר12/02/2009אמיר שלום,
מדובר בביופסית מחט שהיא מונחית על ידי CT. בד''כ הבדיקה אינה כרוכה בסיכון. הסיבוך השכיח ביותר הוא יצירת חור בריאה ודלף אויר דרכו (חזה אויר) שברוב המיקרים אינו מצריך טיפול מיוחד.
בכל מקרה - הרופא המטפל המכיר את סבך ואת בדיקות ההדמיה שלו חייב להסביר לכם על הצורך בבדיקה ועל הסיכון הכרוך בה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קטנה של נוזל בריאהגנט11/02/2009
שלום , לפני כחודש התגלה אצלי בצילום כמות קטנה של נוזל בריאה השמלי פעמיים קיבלתי אנטיביוטיקה זה התחיל בשפעת ובשיעול שהיה וכאבים עזים בצד שמאל . אני בת 29 והרופאה מציעה אולאי שכדאי לנקז אך לפני כחודש הרופא בבי"ח אמרה שהכמות קטן אך השבוע גם לאחר הטיפול עם אנטביותיקה שנית עדיין הנוזל נמצאה והרופא אומר לנקז מה אליי לעשות? אני מפחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוז תפליט פלאורלי
ד''ר עוזי יזהר12/02/2009גנט שלום,
קרוב לוודאי שהנוזל בחלל מסביב לריאה הינו תגובתי למחלה הזיהומית שהיתה לך בריאה או בקרומי הריאה. . כיון שאין בידי הצילומים איני יכול לחוות דיעה אם הכמות מצדיקה ניקוז. בד'כ אם הכמות קטנה ואינה סימפטומטית ומשוכנעים כי זו הסיבה לנוזל אין צורך בניקוז. אם הכמות גדולה יש צורך בהוצאתו על מנת לבדוק אותו ועל מנת שהריאה תוכל להתפשט הייטב. לפחד - ממש לא!!
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלה בבלטות הלימפה בשערי הריאותאלי09/02/2009
עשיתי בדיקה צילום ריאות במקרה עקב התקררות ובצילום נראה רושם של הגדלה בבלטות הלימפה בשערי הריאות, פניתי לרופא ריאות ושלח אותי לעשות CT, ברצוני לברר מה משמעות העניין והאם אני נמצא בסיכון ומה הסיכוי שישנה בעיה חמורה ? אני מעשן כ 8 - 10 סיגריות ליום במשך כ 20 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות
ד''ר עוזי יזהר09/02/2009אלי שלום,
לא הייתי דן בבעיה אם היא לא קיימת.
יש לבצע צילומי CT כפי שדרשו ואז לוודא אם אכן מדובר בבלוטות לימפה מוגדלות. הסיבות להגדלה של בלוטות הן רבות וכוללות מחלות זיהומיות, מחלות דלקתיות וגידולי ריאה. לאחר שתבצע את הבדיקה מניח שהרופא המפנה ידבר איתך על תוצאותיה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בריאהדוד07/02/2009
אני בגיל 75. לפני יותר משלוש וחצי שנים התגלה אצלי בבדיקת ct גוש המוגדר כך: ב-rll בסגמנט אפיקלי + בסגמנט אנטריורי בזלי מודגמת הצללה פריפרית בסמיכות זכוכית מאט כ- 3.3*2.4*3 ס'מ. היא צמודה לסדק העיקרי וגורמת למשיכה שלו. במעקב ct כל חצי שנה במשך שלוש וחצי שנים לא היה שינוי בצילומים בבדיקת pet שנערכה לאחרונה לא התגלתה שום פעילות ממאירה הוחלט לבצע ביופסיה, אולם הרופא המטפל ממליץ על ניתוח להוצאת הגידול בכל מקרה. שאלותי: במקרה של ביופסיה תקינה האם בכל מקרה כדאי לבצע את הניתוח האם הנתונים מתאימים לניתוח בשיטת vats היכן באיזור הצפון מבצעים ניתוחים בשיטה זו דרך אגב, אינני מעשן ולא עישנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת כל הצילומים
ד''ר מאהר דיב08/02/2009דוד שלום רב
לצורך תשובה מדוייקת יש לבדוק את כל הצילומים ולהשוותם אחד עם השני.
בדכ גוש שלא משתנה על פני 3 שנים ואינו קולט בבדיקת PET אינו מחייב כריתה וניתוח, אבל יכול להיות שהמנתח אינו שקט בגלל שינויים מסויימים בצילומים?
לכן קשה לתת תשובה. ובכל זאת תמיד מומלץ לקבל חוות דעת שניה.
שיטת הניתוח אם זה VATS או שיטה פתוחה אינה חשובה כמו חשיבות הצורך בניתוח או המשך מעקב.
באתר איננו ממליצים על מחלקות מנתחות מסיבות ברורות
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהעומר06/02/2009
שלום, אני עומר, בן 19 ומאז שאני זוכר את עצמי אני סובל מחזה סנדלרים. עם זה הגיעו כל הסיבוכים הרגילים (עקמת קלה בגב, כתפיים שמוטות וכד'), אבל לא הרגשתי שום דבר מיוחד במאמץ וכד'. התגייסתי לצה"ל ואני משרת כלוחם. מאז הגיוס לפני כשנה אני סובל במאמצים גבוהים מכאבים בתחתית-אמצע השקע שמלווים בנשימה רדודה (שאני מייחס לעישון עד שיוכח אחרת). הכאבים נעלמים אחרי שהדופק והנשימה חוזרים לקצב הרגיל. השאלה שלי היא האם ללכת לעשות בדיקה, כמה דחוף לעשות אותה והאם אתה יודע מה יכולות להיות ההשלכות מבחינת הצבא. אשמח לתשובה מהירה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן לבדוק
ד''ר מאהר דיב08/02/2009עומר שלום
כאבי חזה במאמץ מחייבים בדיקה רפואית גם בגיל צעיר.
אם הבדיקות תקינות ניתן להמשיך בבירור לגבי הקשא\ר עם חזה הסנדלרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לניקוז מים עקב זיהום מניתוח ?טל03/02/2009
שלום רב, אבי חולה סרטן התחיל במעיים ועבר ניתוח לפני שנתיים ולפני כחודשיים עבר ניתוח להסרת גרורות מהכבד ... אחרי הניתוח הובחנה אצלו תופעה של קשיי נשימה והוא במשך החודש הראשון עד היום כבר חודשיים התקשה לדבר התקשה לשרוך את שרוכי נעליו.... בעקבות בדיקה מעקיפה וסי טי ריאות גילו שיש לו נוזלים בריאות אתמול בלילה ניתחו אותו בבלינסון לניקוז הנוזלים הוציאו לו 700 סי סי... כרגע הוא מטופל באנטיביוטיקה שאלתי היא? למה צריך לשים לב בהחלמה ? האם ההחלמה קלה ? אחרי ניתוח שכזה? האם יתכנו סיבוכים נוספים?הוא כל כך הרבה עובר בשלושה החודשיים האחרונים בנוסף שהתחיל כימותרפיה של כדורים טיפול שני ..... והאם הרופאה שביצעה יכלה לראות האם יש גרורות של הסרטן .. כי היא יצאה ואמרה שהכל בסדר? אודה לעזרך יישר כח! טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה למנתח
ד''ר מאהר דיב03/02/2009שלום טל
לדעתי אבא עדיין מאושפז, אין יותר קל מאשר לפנות לרופא המנתח ולברר את כל השאלות, יש הרבה נתונים חסרים.
אני בטוח שתיקבל את כל התשובות החסרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש ליחה דמית מהיום בבוקר-התייעצותמרי29/01/2009
מהיום בבוקר התחלתי לירוק ליחה דמית האם עלי להילחץ , לא חליתי לאחרונה ולא הייתי מנוזלת מזה כמה שעות הדבר פסק ונחלש האם עלי להיות בלחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתונים
ד''ר מאהר דיב01/02/2009בן כמה אתה? האם היית מעשן.
רצוי שתיגש לרופא משפחה לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NHLא27/01/2009
איבחון הסרטן הוא NHL שלב 4. לאחר כמה חודשים של טיפול כימוטרפי הוחלט על מעבר ל טיפול מסוג ESHAP היכן אוכל לקבל קצת פרטים על אפשרות החלמה תודה מראש א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK28/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צל ליד צלע 7רוני26/01/2009
לאחותי אחרי תקופה של כאבים לא מוסברים בצלעות, נשלחה לCT של כיס מרה, ושם נמצא שיש לה צל על צלע 7, וגם עורקים או צלעות מסויידות, יש לציין שכבר שנים בא והולך היא סובלת משיעולים לתקופות מסויימות, היא לא מעשנת ולא עישנה, שלחו אותה למיפוי עצמות, מה זה אומר צל על צלע? האם גידול סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "צל" על הצלע
ד''ר עוזי יזהר27/01/2009רוני שלום,
מצטער שלא אוכל לענות על השאלה. חייבים לבדוק את החולה, לראות את הצילומים ורק א''כ לתת הסבר לחולה. הפורום הנוכחי אינו בא במקום מרפאה. לא ניתן לענות על שאלות כאלו דרך האינטרנט מבלי לראות צילומים.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בריאותרינה26/01/2009
כבר למעלה משלושה חודשים זוגי סובל מכאבי עצמות בגב ובחזה. הוא ניגש לכמה רופאים והאחרון שבהם ערך צילום בו נמצא גוש בריאה והפנה אותו לבדיקת ביופסיה. זוגי מתאמן כ 3 פעמים בשבוע פעילות אירובית ומעשן בחודשיים האחרונים כל יום גראס. אני לא מצליחה להבהיר לו את הקשר בין הדברים וצריכה הכוונה. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בריאה
ד''ר עוזי יזהר27/01/2009רינה שלום,
קשה לענות מבלי לדעת את כל הפרטים ובמיוחד לראות את הצילומים. מניח שלאור הממצאים בצילום חייבים להמשיך את הברור על ידי בדיקות נוספות כמו CT של החזה, בדיקת PET או ביופסיה תלוי כמובן בפרטים הקלינים ובדרגת החשד לגידול. את ההכוונה חייב לבצע הרופא המטפל.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאותelena25/01/2009
שלום רב, לאבא שלי התגלה לפני 3 שנים גידול בריאה הימיני בגודל 0.8 . ולא היה מוכן לשמוע על טיפול. בספטמבר 2008 היה לא דלקת ריאות חזקה ושיול שלא נגמר ורופאת משפחה ביקשה ממנו לבדוק עוד פעם את המצב.אחרי CT-PET הגידול היה 7.00 . אושפז ועשה בדיקה שלצערי שחכתי את שמה ,אבל זה 3 קסטות . התשובות של הבחנה היא: MEDIASTINAL LYMPH.NODES TWO OUT OF THREE NODES SLOW SMALL FOCI OF METASTATIC SQUMOUS CELL CARCINOMA/ הרופא שבדק אותו חשב לפני הבדיקה שאולי היצטרך רק הורדת הריאה הימני ללא טיפולים. אבל המצב אינו כך אבא צריך ללכת עכשיו לאוקולוג ולקבוע או קרנות או כימותרפיה. אבא לא שמח ,וקצת פוחד מטיפולים.מה היתם ממליצים לו בשלב זה. אבא בן 75 ועד היום עבד במפעל משמרות לילה ליד מכונות פלסטיק.מכיוון שחשב שזה ניתוח הוא הסכים לכל הבדיקות. 1.כמה מהיר מתפשת סוג זה של סרטן ללא טיפול? 2. כמה מהיר מתפשת עם טיפוך? מודה מראש על תשובתחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר27/01/2009הלנה שלום,
קצת קשה מהצורה שאת מתארת לומר לך הכל. בכל מקרה התשובה אינה במקום ביקור אצל רופא והוא זה שצריך לתת לך את כל התשובות לשאלות.
אין בידי את הצילומים והבדיקות שאביך ביצע. מהמעט שהבנתי מדובר בגידול ראשוני של הריאה בשלב מתקדם יותר . בשלב זה אין מקום לניתוח והטיפול שצריך לקבל הינו בד''כ טיפול כימי. קשה לי לדבר איתך על פרוגנוזה מבלי להכיר את פרטי המקרה. את הפרטים הללו את חייבת לקבל מהרופא המטפל.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)