מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אאוזינופיליק גרנולומהחגית14/07/2008
שלום רב, אני כבת 40 מזה כשנה וחצי אני סובלת מכאבים לא קבועים בצלע מס' 6. במיפוי עצם נמצאה קליטה בצלע. לאחרונה, בשל החמרה בכאבים, במסגרת בירור מקיף שעברתי אחת האפשרויות היתה שמדובר באאוזינופיליק גרנולומה ועל כן הוזמנתי לניתוח כריתה של הצלע. מכיוון שמדובר באקט בלתי הפיך, אני מבקשת לברר האם הניתוח הוא בלתי נמנע או שמא יש טיפול שמרני . מה הסיכון של ניתוח כזה? מה משך זמן ההחלמה? האם עלולות להיות מגבלות ארוכות טווח בשל הניתוח (מה לגבי התעמלות? האם מותר לחזור להתעמלות? האם יתכן ובעיה זו נגרמה בעקבות התעמלות מאומצת? האם יש סיכונים בניתוח כזה ומהם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדברעם המנתח
ד''ר מאהר דיב15/07/2008את המקרה שלך את צריכה לדבר עם המנתח שלך, הוא ייתן את כל הפרטים ויענה על השאלות .
זה תלוי באיזה צלע מיקומו
לכל פעולה כירורגית יש את הסיבוכים והסיכונים שלה.
בכל אופן מדובר במחלה נדירה וקשה לאבחון, חובת הביופסיה היא לפי דרגת הסבל וההפרעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחהאפרת13/07/2008
שלשום בלילה ניפלטה לי ליחה ובתוכה היה חתיכת קריש דם לא טרי ובמשך יום ראשון היה לי כמה פעמים כאשר פלטתי כיח היה שם חתיכות סימנים לדם ישן מאוד לא הרבה, אני היתי מעשנת בערך 25 סיגריות ליום לא כולל שבתות ולפני כשנה וחצי הפסקתי לעשן האם אני צריכה ללכת לעשות צילום AMREI לריאות. היום כמעט שאין לי בליחה את התוספת של הצבע הדמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הגיל?
ד''ר מאהר דיב13/07/2008אפרת שלום
אני מניח שהפנית לבדיקת סיטי CT , ובטח תהיה תשובה שתכוון אותנו לאבחנה נכונה
חשוב לדעת מה הגיל שלך
גם אם ה סיטי תקין כדאי להבדק ע"י רופא ריאות ולשקול בדיקה פנימית ברונכוסקופיה של דרכי האוויר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוטומיהטליה10/07/2008
שלום רב, עברתי ניתוח מיוטומיה לפרוסקופי לפני 10 חודשים. לפני שבועיים עברתי הרחבת וושט מכאנית (בוג'י) ועדיין סובלת מקשיי בליעה, צרבת, תיאבון ירוד וירידה במשקל. שאלתי היא: אם היה מבוצע ניתוח פתוח לבעיית הרפלוקס, היו סיכויים גבוהים יותר להקלה בסיפטומים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משנה
ד''ר מאהר דיב10/07/2008השאלה מאוחרת ולא רלוונטית לתלונות שלך עשיו והעובדה שיש עדיין קושי בבליעה
חשוב לדעת ולהעריך מה המצב ננוכחי איפה ההיצרות אורכה האם חש רפלקס? דלקת בוושט
תוצאות לא שלמות יכולות להיות גם בניתוח פתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מסוג NSCLCר"ק07/07/2008
שלום רב. אשתי אובחנה כחולת סרטן מסוג NSCLC בדרגה 4 עם סימנים של מקומות נוספים החשודים כנגועים. עברה 6 מחזורים כפולים של טיפול כימותרפי. לאחר CT שבוצע לפני כשבוע - האבחנה היא שהגידול הראשי בריאה גדל לגודל של 50 מ"מ. בסוף השנה שעברה גודלו היה כ - 35 מ"מ. לאחר 3 מחזורי טיפול לאור CT שעברה הרופאה המטפלת טענה שהגידול התכווץ ! ! ! הייתי מבקש לקבל הסבר לצפוי בעתיד מבחינת המשך הטיפול, התקדמות / עצירת המחלה ותקווה לעתיד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר08/07/2008שלום רב,
גידולי ריאה ראשוניים מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות: Non Smakk Cell Lung Cancer (NASLC) and Small Cell Lung Cancer. עם גילוי המחלה אצל אשתך הגידול היה גרורתי (דרגה 4). בשלב זה טיפול כימי או משולב עם טיפול הקרנתי בד''כ יכול להשפיע בצורה זו או אחרת על גודל הגידול אבל מאוד נדיר שניתן להגיע לריפוי מלא. ניתן להגיע או לעצירה או האטה בקצב הגידול. לעיתים חולים אינם מגיבים כצפוי ויש לשנות כיוון טיפולי.
אתה חייב לדבר עם הרופאה המטפלת ולקבל הסבר מדויק על מידת התפשטות המחלה, ועל המשך הטיפול הצפוי. אין בידי פרטים אלו ולכן איני יכול לומר מהו העתיד הצפוי. צריך לזכור כי בשלב זה של המחלה הסיכוי להגיע לריפוי מלא וחיות לטווח רחוק הינם נמוכים מאוד. זהו מידע חשוב שהחולה ומשפחתו חייבים לדעת.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל קצת מידע
טוביה31/12/2009שלום לך
התיאור שתיארת פה דומה מאוד למקרה שנגלה אצל אחי הייתי שמח אם תוכל לעזור לי ולקבל הסבר על העתיד הצפוי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
ד''ר עוזי יזהר31/12/2009שלום רב,
ברור לך שאין באפשרותי לתת הסבר על מקרה שאיני יודע עליו כל פרטים. חובה על הרופא המטפל לתת לחולה ומשפחתו פרטים על אפשרויות הטיפול השונות.
בברכה, דר עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בעצם הסטרנוםלי07/07/2008
לבני החייל הופיעה לפני יומיים בליטה בעצם הסטרנום, כאב באזור (במיוחד במגע). לציין כי לפני כחצי שנה קיבל מכה באזור במסגרת אימון. בזמנו נבדק ולא נמצא ממצא ספציפי. כיום, כאמור, הופיע הבלט בסטרנום (עם או בלי קשר) וכאב בחזה באזור.עוד לציין כי הכאב הופיע לאחר שחזר משחייה בים. מבקשת לשאול מה יכול להיות כיוון הבעיה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בסטרנום
ד''ר עוזי יזהר07/07/2008לי שלום,
לבליטה יכולות להיות סיבות רבות. קשה לבדוק חולה דרך הפורום. הוא חייב לראות רופא לבדיקה, ואז להחליט אם יש צורך בהדמיה נוספת, ובהתאם לכך להחליט על אמצעי טיפול במידה ויש צורך בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה לפני ניתוחאנה06/07/2008
שלום רב אני בת 34 לפני ניתוח לפרוסקופיה הוצאת ציסטה שחלתית. הרופא שלח אותי לצילום חזה וזו התשובה ככתבה וכלשונה. הגברה של ציור ריאתי בבסיס הריאה הימנית. הסתיידות אובלית ברקמות רכות חצוניות צמודה לסקופולה השמאלית. מה זה אומר ? האם יש בעיה ? אודה על התייחסותכם המהירה אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד''ר עוזי יזהר07/07/2008אנה שלום,
לי זה לא אומר כלום. צילום חזה צריך לראות ולא להסתפק בתשובה של הרדיולוג. את הצילום צריך לראות הרופא המנתח. מרבית ה"תאורים" של הרדיולוג אין להם כל משמעות קלינית.
שבוע נעים, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אונת ריאהאורית06/07/2008
שלום, אבי סובלת ממחלת ריאות ממושכת בגלל עישון, הוא טוען כי הולכים לכרות לו אונת ריאה, אני מאוד חוששת לחייו ונראה לי כי הוא לא מספר לנו את כל האמת לגבי מחלתו, האם זה מצב מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאול
ד''ר מאהר דיב06/07/2008כריתת אונה מבוצעת לרוב בנוכחות גוש חשוד או מוכח כגידול ריאתי, הייתי מברר לעומק את המצב עם אבא כי אלה דברים שכדאע שתהיה מערכת תומכת מסביב וכמובן משפחה אןהבת ותומכת זה הדבר הראשון
לגבי מידת הסכנה הדבר תלוי בהרבה נתונים שחסרים בשאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה03/07/2008
שלום רב, האם יש עדויות מחקריות לכך שילדים שגרים בערים סובלים יותר מסרטן הריאות מאשר ילדים שגרים באזורים נקיים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגורים בעיר וסרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר04/07/2008אליה שלום,
הקשר החזק ביותר הידוע לגבי הסיכון לחלות בסרטן ריאה הוא עישון. קיימים גורמים סביבתיים נוספים הקשורים לחשיפה לחומרים או מזהמים סביבתיים. למיטב ידיעתי אין עבודה המראה קשר בין מגורים בעיר מול מגורים באזורים שאינם עירוניים לבין סרטן ריאה. ילד יכול לגור באזור נקי אבל בדירה לזוג הורים מעשנים ומצבו יהיה פחות טוב מילד שיגור בעיר בבית שבו לא מעשנים.
סוף שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמהחגית30/06/2008
שלום לרופאים, אבי בן 65.5 מעשן כבד- 2חפיסות סיגריות ליום ב-50 שנה האחרונות. לאבי גילו היום נגע בלתי סדיר 1.4 כפול 2.0 ב-RLL. אין עדות ללימפואדנופתיה. סימני אמפיזמה. תהליך תופס מקום קטן באונה ימנית תחתונה שהתגלה באקראי. אין הגדלת בלוטות לימפה במצר או שערי הריאות. הומלץ על ניתוח. מה פשר המונחים הרפואיים הנ"ל? מדוע לא עושים ביופסיה? מה משמעות הניתוח? מה מוציאים? מהו תהליך ההחלמה האופיני (למה עלינו להתכונן?) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית חשודה בריאה
ד''ר עוזי יזהר04/07/2008חגית שלום,
ראשית כדאי לשבת עם הרופא המטפל על מנת שיעבור אתכם על הצילומים ויסביר לכם במה דברים אמורים.
אביך מעשן כבד. בבדיקות ההדמיה קיימים שינויים כרוניים בשל נזקי העישון שמתבטאים באמפיזמה. רקמת ריאה תקינה מוחלפת ברקמת ריאה שאינה תקינה. בנוסף התגלה גוש קטן בריאה, שכנראה המאפיינים הרנטגנים שלו מחשידים לגידול בריאה. לא נמצאו דברים נוספים אותם נוהגים לחפש במקרה של גידול בריאה כמו הגדלת בלוטות לימפה בבית החזה (לימפאדנופתיה).
בד''כ נהוג לבצע בדיקות נוספות לפני החלטה על ניתוח על מנת לוודא שאין ממצאים חשודים במקומות אחרים בגוף. אם אכן קיים חשד גבוה לגידול בריאה, ואין עדות לגרורות במקומות אחרים (מחלה מוגבלת לריאה בלבד) והחולה יכול לעבור ניתוח - אכן זהו הטיפול המומלץ. בד''כ כורתים את האונה בה קיים הגידול. תהליך ההחלמה קשור לגודל הניתוח ומצבו הרפואי של החולה.
שוב - דברו עם הרופא המטפל על כל הנקודות הנ''ל.
סוף שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תיהיה סקירה לגבי שקע באזור החזארי27/06/2008
מתי תיהיה סקירה לגבי שקע באזור החזה ואפשרויות הטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע באזור החזה
ד''ר עוזי יזהר04/07/2008ארי שלום,
מטרת הפורום הוא לענות על שאלות קצרות או להפנות אותך למקומות בהם תוכל לקבל עזרה נוספת ולא לבצע סקירות ארוכות. אנסה למצוא אתר המסביר במפורט את הפתולוגיה ודרכי הטיפול ואחזור אליך.
תודה וסוף שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של חנק וגוש בגרון כבר שנתייםדניאלה25/06/2008
שלום ,
היתי רוצה לקבל את עזרתך.
אני סובלת מהרגשה של חנק וגוש בגרון , כאילו כל הזמן משהו נמצא בגרון וחונק אותי מבפנים.
עשיתי בדיקות הבאות :
גסטרוסקופיה - ממצאים : בקע סערפתי קצר , גסטריטיס , טופלתי בלנטון .
CT גרון - תקין
אולטרסאונד גרון - תקין
רנגן גרון ולועה עם בליעת בריום - תקין לא נמצא ריפלוקס .
צילום חזה/ ריאות - תקין
אקג - תקין
א.א.ג. - בדיקהעם סיב אופטי - תקינה
בדיקות דם תקינות .
אחרי כל זה , אני לא מאובחנת, רופא גסטרו אומר שזה יכול להיות שיש ריפלוקס או שזה מבקע , בקיצור הוא לא יודע ...
רופאת משפחה שולחת אותי לפסיכיאטר ...
מה אתה חושב על כל זה? יש איזה בדיקות אחרות שצריך לעשות בשביל
לאבחן מה זה ? אני ממש לא מתפקדת עם הרגשה הזאת כל הזמן
בתודה מראש ,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנק וגוש בגרון
ד''ר עוזי יזהר25/06/2008דניאלה שלום,
לא נראה שיש לי עוד מה להוסיף: ביצעת כל בדיקה אפשרית - גם בדיקות הדמיה וגם בדיקות פיזיולוגיות. אז אם היה גוש בגרון או איזה מבנה שלוחץ ונותן לך הרגשת חנק היו מזהיםאותו. בכל מקרה שווה שרופא אאג יעשה רויזיה של כל הבדיקות לוודא שכולן תקינות.
שיהיה שבוע נעים ולא חונק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי
אמי04/07/2008אחרי כל הבדיקות שעברת..... סבלתי פעם מדבר דומה - רופא א.א.ג. קשיש עם קליניקה ישנה ביותר - המליץ לי לשתות תמיסת יוד - והפלא ופלא ההרגשה של גוש בגרון חלפה לה. כדאי שתתיעצי שוב עם רופא א.א.ג שיגיד לך את המינון הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Biphasic Pulmunary Blastomaיעל24/06/2008
האם תוכלו להסביר בבקשה מהי Biphasic Pulmunary Blastoma, מה הטיפול המומלץ (איזו כימותרפיה) ומה הפרוגנוזה, באדם בן 52 אשר נמצא בבית-החזה שלו גידול במשקל 2 ק"ג (שהוסר בניתוח).
ושאלה נוספת: האם גידול זה דומה ל- synovial sarcoma? האם יש מקום לאבחנה שגויה בין השניים? (שכן ניתנו לנו שתי אבחנות שונות).
תודה רבה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pulmonary blastoma
ד''ר עוזי יזהר25/06/2008יעל שלום,
מדובר בגידול ראשוני של הריאה שהינו גידול ממאיר. הוא אינו שכיח ומהווה פחות מחצי אחוז מכלל גידולי הריאה. מכיל מרכיבים של רקמת ריאה "פרימיטיבית" ומופיע לעיתים גם בילדים. לגידול מרכיבים תאיים של גידולים מסוג סרקומה ולכן קיימת לעיתים אבחנה מבדלת עם גידולים אחרים מסוג סרקומה. המונח biphasic מעיד על מרכיביים תאים שונים בתוך רקמת הגידול. בד''כ הפתולוג יכול להגיע לאבחנה סופית של סוג הגידול. הפרוגנוזה תלויה בגודל הגידול ומידת התפשטותו. מידע זה יש לקבל מהרופאים המטפלים.
יש לדבר עם הרופא המנתח והרופא האונקולוג על מידת התפשטות הגידול. בחלק מהמקרים ניתן טיפול כימי משלים. על הטיפול המסוים יש לדבר עם הרופא האונקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לגגידול באונת הריאה השמאליתעודד ג22/06/2008
אימי (בת 76) ביצעה PET CT לאבחון נודול בריאה. הממצא של הבדיקה הוא: קליטה פתולוגית של FDG בגוש 1.7 ס"מ ב- LLL עם ספקולציות מסביב. בסיכום נכתב- קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר המתאימה לתהליך שאתי בגוש ב- LLL - נחוץ בירור היסטו פתולוגי. שאלותי: 1 האם הבירור משמעו - ביופסיה? 2. באם הממצא יעיד על ממאירות- מה שלב הגילוי לאור הגודל המתואר לעיל? 3. מה הגדרת ההתמחות של הרופא עימו מומלץ להיוועץ בפגישה פרטית? בברכה, עודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לגידול הריאה
ד''ר עוזי יזהר23/06/2008עודד שלום,
מהממצאים אותם אתה מתאר יש חשד גבוה שמדובר בגידול בריאה. כמובן שחייבים לראות את הבדיקות כולל בדיקת הCT ובדיקת הPET לפני שמתחייבים על אבחנה.
1. ברור היסטופתולוגי - הכוונה לביופסיה. לא תמיד חייבים לבצע אותה. אם החשד שמדובר בגידול ראשוני של הריאה, והגידול מוגבל לריאה בלבד ואין קליטה פתולוגית במקומות אחרים, והחולה יכול לעבור ניתוח - ניתן להתקדם ישר לניתוח ולאשר את האבחנה בזמן הניתוח.
2. אם אכן מדובר בגידול ראשוני (ולא גרורה ממקור אחר) בגודל 1.7 סמ' ואין עדות לגידול במקומות אחרים מדובר בשלב ראשוני של המחלה בו ניתוח יניב את התוצאות הטובות ביותר לטווח רחוק.
3.ממליץ להיוועץ ברופא שהוא מנתח חזה. ניתן יהיה לקבל הערכה לגבי מהות הגוש והאפשרות לנתח את אימך אם אכן מדובר בגידול ראשוני (בהנחה שאין מחלות רקע שמונעות ממנה לעבור ניתוח). הגיל כשלעצמו אינו מהווה מיגבלה בתהליך קבלת ההחלטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניאומטורקס..שני21/06/2008
היה לי פניאומטורס ספונטני לפני כ-5 חודשים.. עשיתי ניתוח ניקוז אוויר ראשון... ולאחר כמה ימים זה חזר... ועברתי ניתוח של הדבקת הריאה לדופן.. השאלה שלי היא.. אם לא תהיה בעייה לעשות בעוד כשבועיים בנג'י...???? ומה עם צניחה..? מחכה לתשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה אויר
ד''ר עוזי יזהר23/06/2008שני שלום,
אם הבנתי נכון הניתוח היה לפני כחמישה חודשים. בד''כ הסיכוי לחזה אויר חוזר בצד המנותח הינו נמוך. חשוב לדעת מה קיים בצד השני לפני שממליצים לך על פעילות כזו או אחרת. הפעילויות שאתה מציין עלולות להיות מסוכנות עבור מישהוא שפוטנציאלית יכול להיות לו חזה אויר ספונטני. הייתי ממליץ לבצע CT של בית החזה (אם לא ביצעת) על מנת לוודא שהריאות תקינות, וא''כ שוקל אם להגביל אותך בסוג זה של פעילות.
תודה ושבוע נעים ובטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתחת לצלע שמאל בהריוןאפרת16/06/2008
שלום רב
מזה חודשים אני סובלת מכאבים חדים מתחת לצלע שמאל- מרכז, באזור הקיבה.
רופא המשפחה ייעץ לי לחכות עם בירורי הכאבים עד לאחרי הלידה, אך אני חוששת שיתפתח שם משהו חמור יותר וכבר הכאבים מתעצמים .
הכאב הינו חד ומעיר משינה, אך ברגע שאני לוחצת על המקום, הכאב מתעצם ומרגיש כמו דלקת ונעלם- כך שאם אני לוחצת שוב על מקום לאחר כמה שניות - לא מופיע כאב כלל.
מחכה לעצתם, למי לפנות ובמה מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות
ד''ר עוזי יזהר16/06/2008אפרת שלום,
קיימות סיבות אחדות הגורמות לכאב בצלע/ות והסיבות השכיחות יותר הן חבלה (לא תמיד מודעים לה), דלקת והשכיחות פחות קשורות לתהליכים גידוליים בדופן בית החזה.
מפרטי המקרה לא ברור אם מקור הכאב הוא בצלע או סיבה אחרת בדופן בית החזה. אם אכן מדובר באזור דופן בית החזה (ולא הבטן, כי קיימים אזורי חפיפה בין החזה לבין הבטן) הייתי מציע לך לפנות לכירוג חזה במקום מגוריך לבדיקה. על סמך ממצאי הבדיקה יש לשקול אם יש צורך בברור נוסף שעיקרו הדמיה, וכאמור יש ניסיון להקטין בדיקות אלו לנשים בהריון.
שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)