מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לעזרהאמיר25/01/2009
לאחרונה נתגלה אצל סבי בבדיקת CT גידול בגודל של כ-2 ס"מ בריאה הימנית. השבוע הוא אמור לעבור ניקור ריאה. הייתי מעוניין לדעת האם בדיקה זו כרוכה בסיכונים כלשהם? שאלה נוספת לי,סבי אינו אדם בריא והוא אינו יכול לעבור ניתוחים. במידה ואכן הבדיקה תראה תוצאות המראות על גידול כלשהו,האם ישנה אופציית טיפול אחרת מלבד ניתוח?אודה לכם מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בריאה?
ד''ר עוזי יזהר25/01/2009אמיר שלום,
מניח שסבך אמור לעבור ביופסיה מהגוש בריאה ("ניקור"). הבדיקה בד''כ אינה כרוכה בסיכון רב, ונחשבת לבטוחה.
ההחלטה איזה טיפול לתת - תלויה כמובן בתשובה הפתולוגית של הביופסיה. במידה וניתוח יהיה אופציה צריך יהיה לשקול כמובן את הסיכון הניתוחי מול התועלת ממנו. במידה והסיכון הניתוחי יהיה מאוד מוגבר קיימות גם שיטות טיפול מקומיות נוספות אם כי פחות יעילות.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מעטה סביב הריאה הימנית.עירית לוי23/01/2009
שלום רב!!! אני בהריון שני בשבוע 16. אתמול עשיתי סקירת מערכות מוקדמת ושם ניצפה נוזל בכמות מעטה סביב הריאה הימנית. נוזל הצטבר מעל לסרעפת מימין. ריאות ראקוגנית תקינה. אני נורא מודאגת רציתי לדעת מה עושים?? ורציתי לדעת ממה זה נובע?? מה זה אומר?? תודה ושבת שלום!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK25/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=104 id=link]אולטרה סאונד בהריון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לדאוג
ד''ר מאהר דיב25/01/2009עירית שלום
נוזל סביב הריאה בכמות קטנה זה ממצא שכיח מאוד, עם הרבה סיבות ישכולולת לגרום לתופעה זו.
אין סיבה לדאגה ואין צורך בחשיפה להקרנה בשלב זה של ההריון, כדאי שיהיה מעקב ע"י רופא ריאות לוודא שלא תהיה הצטברות של הנוזל, רוב רובם של המקרים הנוזל נספג לבד ללא צורך בהתערבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול קטן בחזהאבי16/01/2009
אודה להבהרות באשר לגידול בגודל חצי ס"מ שנתגלה במימוגרפיה בשד בצידו הפנימי לא ניתן למישוש וכתוב בממצא כי הוא עם גבולות בלתי ברורים מה המשמעות ומה דרך הטיפול הצפויה לאחר ביצוע מימוגרפיה. האם ממצא כזה יכול שיהיה שפיר כל יתרת הנתונים אינהמעלה שום דבר שאינו תקין.נודה להבהרותיכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK18/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=124 id=link]סרטן השד[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקטי15/01/2009
האם תרופת סוטנט גורמת לאי ספיקת כליות? אבי חלה ב-2003 ב-CLEAR RCC ובו הוצאה לו הכליה ועכשיו ישנם 3 גרורות בעצמות גולגולת הראש. הגידול הינו התחלתי והאונקולוג הציע לקחת את הסוטנט. מבדיקה שלי היום התברר לי שתרופת הסוטנט גורמת לאי ספיקת כליות. האם זה נכון? ל-אבי יש כליה אחת וזה מצב די מלחיץ. תודה רבה
מערכת BeOK15/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=263 id=link]סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע בחזה - חזה סנדלריםPE12/01/2009
היי.
אני בן 21 ובערך מגיל 12 הבחנתי שנוצר לי שקע בחזה. תמיד הוא הפריע לי פסיכולוגית בכל מה שקשור ללהיות בלי חולצה. רק לאחרונה גיליתי על הדבר הזה שיש לי יש שם "חזה סנדלרים" (PE). אני מתאמן קבוע בחדר כושר ואני חושב שזה מוסתר הרבה יותר טוב.
בכל מקרה זה עדיין מציק לי אבל כל מה שקשור לניתוחים אני מעדיף להתרחק. הבנתי שיש ביואלקמיד שניתן להזריק.
שאלתי היא
א. מה רמת הPE שיש לי ואם היא חמורה? (אין לי בעיות גופניות אחרת היו מזהים את זה מתישהו בחיים שלי).
ב. האם תוצאות בביואלקמיד באמת עוזרות והאם יש סיכון כלשהי בזה?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה סנדלרים
ד''ר עוזי יזהר12/01/2009שלום,
ס''ה מידת הפגם שיש לך בבית החזה אינה חמורה ואני מסכים איתך שלא הייתי מבצע ניתוח, בוודאי לא לאחר שהתאמנת בחדר כושר , מה ששיפר מאוד את מבנה בית החזה שלך. קיימות תותבות מחומר סיליקון שניתן להחדיר לאזור השקע המבוצעות על ידי רופאים פלסטיקאים. יש לזה חשיבות אסטטית בלבד, ובדכ מקבלים תוצאות טובות. ההחלטה על ביצוע תלויה בך.
אימונים נעימים, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct חוזר לאחר ניתוח להוצאת גידולהילה08/01/2009
הפנו אותי מפורום אחר אני מקווה שתוכלו לענות לי אני אתן לך תמונה פחות או יותר של הסיפור לפני השאלה ברשותך:-) לאבי התגלה בחודש יוני האחרון גידול בקוטר שני ס"מ מסוג מליגני מסוג טימומה כשהמוקד היה נראה בריאה שמאלית עד שהגיע זמן הניתוח התגלה שהגידול הוא בעל שני מוקדים כל אחד בקוטר של שלושה ס"מ אחד בריאה השמאלית כשחוט ממנה מלופף על עצב הסרעפת והמוקד השני היה בפריקרדיה בספטמבר הוא נותח והוצא מהפריקרדיה גידול בגודל שמונה ס"מ ומהריאות גירדו ככל שיכלו את ה"חוט" סביב הסרעפת השאירו אך תחמו בטיטניום את כל האיזור והמתינו ל ct כדי לדעת אם להתחיל הקרנות {למיטב הבנתנו מאחר ואבי (בן 56 אגב )עבר שלושה אירועים מוחיים (טרומובוזיים) הוחלט לא לגעת בכל הגידול הריאתי} לפני כשבוע הוא ביצע בדיקת דם שהראתה שרמת הלימפוציטים שלו ירדה והיא מתחת ל 12 והיא נמוכה אף יותר מאשר היתה לו לפני הניתוח (כ-15) בct שהוא עשה היום השינויים היו שנצפו קישריות לימפה קטנות אך מרובות בבתי השחי וכמו כן ספנומלגיה (הטחול נכתב מוגדל ומעל 15 ס"מ) הגידול עצמו נצפה שוב בקוטר 3 ס"מ בריאות כל זה שאלותי הנשאלות אולי תוכל לעזור לי האם סוג הגידול שנאמר לנו כי הוא אינו שולח גרורות הפך לגידול ששולח גרורות? האם יכול להיות שהגרורות חדרו לדם? האם הגידול בלב יכול להיות גידול מסוג שונה מאשר הגידול הטימומי?האם יש אפשרות שיתפתח סרטן הדם בעקבות הגידול? תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת גידול?
ד''ר עוזי יזהר11/01/2009הילה שלום,
קשה מאוד לענות על שאלותייך. הסיפור הקליני לא מובן כלל - טימומה היא גידול של בלוטת הטימוס ורק בשלב מאוחר יכול לשלוח גרורות , גם לריאות. זהו גידול איטי, אבל מאידך את מספרת על מחלה שמתקדמת מאוד מהר. מובן שאין ברשותינו את כל בדיקות ההדמיה והפתולוגיה ולכן אין כל יכולת להתייחס לשאלותייך.
את ח י י ב ת לשבת עם הרופא האונקולוג או הכירוג שניתח על מנת שיענה לך על כל שאלותייך.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובתך:-)
הילה11/01/2009ידוע לנו שהסיפור של אבי יוצא דופן בצורה בלתי רגילהמכיוון שאכן הטימומה היתה אגרסיבית לחלוטין והיתהבעלת שני מוקדים היום היינו אצל האונקולוג המטפל והוא אמר שהct אינו תקין אבל פרטים מלאים יוכל לתת לנו רק שבוע הבא לאחר שיתייעץ עם הרדיולוג והמנתח שהסיר את הגידול הראשוני אני אכן מקווה שאוכל לשאול אותו שוב את השאלות הסיבה שהעליתי בפניך את השאלות שלי לעיתים כאשר אתה יושב מול הרופא גם אם רשום לך אתה חושב שהבנת את כל דבריו ורק לאחר מכן אתה מבין שחסרים לך פרטים אני מקווה שיהיו בידיי עוד פרטים שבוע הבא ואז אוכל לנסח את השאלות שלי מחדש במידה ועדיין יישארו ללא מענה בכל מקרה תודה לך המשך שבוע טוב ורק בריאות לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים חסרים
ד''ר עוזי יזהר12/01/2009הילה שלום,
גם אם לא מבינים, תמיד ניתן לשאול שוב.
יתרון הרופא המטפל עלי הוא שבידיו נמצאות בדיקות ההדמיה והפתולוגיה. מטרת הפורום הנוכחי הוא ל"כוון טועים" ולתת מעט מידע כאשר נחוץ, אבל לא לשמש מרפאה וירטואלית.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת גרורה, (אבוליישיין)??דן08/01/2009
שלום רב ראשית ברצוני להביע את הערכתי לעשייתכם הברוכה בכל הקשור בניסיון לקדם את המדע ואת הטיפול בתחום הסרטן, תודותיהם של רבבות חולים וגם שאינם חולים מגיעות לכם. אני פונה אלייך בבקשה להאיר את דרכי בבחירת דרך טיפולית לאבי אבי חולה ריאה שעבר כריתת אונה שמאלית תחתונה לפני כ- 4 חודשים, הבדיקה הפתולוגית שלאחר הניתוח הצביע על ניתוח "נקי" וכן על כך ש בלוטות הלימפה לא היו נגועות. בהסתמך על ממצאים אלו הוחלט שלא להעניק טיפול משלים. מיד לאחר הניתוח סבל אבי מקשיי נשימה ומשתמש בחמצן עד היום. לאחרונה נאמר לנו כי הריאה שנותרה (הימנית) עוברת תהליך של פיברוזיס. חודשיים לאחר הניתוח בבדיקת C.T נתגלה ממצא בגודל של 7 מ"מ בריאה הימנית (הבריאה), הממצא מקרין בבדיקת PET (לפני שבועיים). בעקבות מצבו הכללי של אבי (שימוש בחמצן ותפקודי ריאה ירודים) הכירורגים מעדיפים להמתין להתייצבות כדי לבצע הליך כירורגי להסרת הגרורה. כעת נתנו לו קורטיזון 40 מ"ג ליום למשך חודש בתקווה לשפר את מצבו שאלתי היא האם לאור קצב הגידול המהיר של הגרורה, לא עדיף לעשות משהו בדחיפות, כמו למשל רדיו פריקוונסי אבוליישין. הבנתי כי התערבות זו הינה חדשה יחסית ורציתי לדעת מה הסיכוי של טיפול זה להצליח והאם עדיף, גם לדעתך, להמתין לאפשרות ניתוחית?? אוסיף ואציין כי כרגע אבי לא מקבל טיפול כלשהו הקשור בסרטן \ בגרורה. תודה מראש בכבוד רב דן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחכות
ד''ר מאהר דיב08/01/2009דן שלום
הטיפול של גלי רדיו הינו טיפול חדש עם סימנים מעודדים לגבי העתיד, בשלב זה הטיפול מיועד לאנשים שאינם יכולים לעמוד בכירורגיה מסיבה פיזיקלית כלשהיא כמו במקרה של אביך.
לפי מה שאתה מתאר בשלב זה אינו מועמד לניתוח, בהחלט בגידול של 7 ממ אפשר לחכות חודשים לצורך ההתיצבות, גם במחיר שהגוש יגדל במקצת.
יש עדיין תקווה שלא מדובר בגרורה כי עדיין אין אבחנה היסטלולגית.
על כו אפששר לחכות, ואם עדיין לא יהיה כשיר לניתוח ניתן לשקול טיפול בגלי רדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהסיגל05/01/2009
לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש שרפות וכאב בבטן העליונה , היתי אצל גסטרו – ביצעתי גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר וגסטריטיס קל , טופלתי בלנטון כמה חודשים והכאבים עברו. לפני שנתיים ועד היום מרגישה כאב גרון והרגשה של חנק וגוש בגרון , מתעוררת בבוקר עם כאב בגרון כאלו שמשהו תקוע בגרון והרגשת חנק . בשנת 2007 עשיתי בדיקות הבאות : בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי – הבדיקה תקינה , אודם קל בלוע גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר. CT גרון וחזה עליון – הבדיקה תקינה רנטגן עם בליעת בריאום לשלילת ריפלוקס – הבדיקה תקינה אולטרסאונד צוואר וגרון – הבדיקה תקינה חוץ מזה שבלוטת הטריס קצת מוגדלת . צילום ריאות ותיפקוד – הבדיקה תקינה . בדיקות דם אחרונות באוגוסט 2008 – תקינות , חוץ מבלוטת הטריס שהיא קצת מוגדלת. א.ק.ג. – תקין לחץ דם - תקין הרופא גסטרו העלה אפשרות שזה נובע מלחצים, פניתי לפסיכיאטר , קיבלתי אלפרליד בהתחלה 0.25 מ"ג פעמים ביום , זה קצת עזר לי אבל אחרי חודש זה הפסיק להשפיע , הגדלתי מינון לאלפרליד 0.5 פעמים ביום , בהתחלה זה עזר ואחרי כמה חודשים הפסיק להשפיע... הפסיכיאטר הציעה לנסות ציפרלקס 20 מ"ג , שהוא בכלל לא עזר . חזרתי לרופא גסטרו , והוא הציעה לעשות בדיקת מנומטריה- ניתור חומציות PH כי הוא חושב שזה נובע אולי מחומציות בקבע . בנתים רשם לי אומרפדקס40 מ"ג X2 שאני לוקחת כבר חודש ללא שום שיפור. עשיתי הפסקה מאלפרליד 0.5 מ"ג כחודש , אבל לא יכולתי לסבול את ההרגשה וחזרתי לקחת את הכדורים , האלפרליד קצת עוזר לי , לפחות לחצי יום , אבל אחרי צהרים ההרגשה הזאת שוב חוזרת . השאלה היא- לאיזה כיוון ללכת ? רציתי לציין שאני מאוד רגועה ואין לי לחצים ... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה
ד''ר עוזי יזהר05/01/2009אורית שלום,
אין לי מושג.
דר דיב ואנוכי מנתחי חזה ועוסקים בגידולים של בית החזה. עשית כל בדיקה אפשרית ולא נמצאה סיבה לתלונותייך. צריך לברר האם ההגדלה של בלוטת התריס אינה גורמת לתלונה זו.
והצעה נוספת - קחי לך פסק זמן מרופאים, בדיקות ותרופות ונסי לחיות בשקט.
בברכה, דר עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טימנשה01/01/2009
הפנו אותי לסיטי חזה לאחר עקב יריקת דם עם ליכה בטופס ההתחייבות לבדיקה ראיתי שהבדיקה שהוזמנה היא "CTט"מ חזה חתכ.דקים בלי חנ" אני מניח שחנ=חומר ניגודי מה ההבדל בין בדיקה עם החומר הניגודי לבדיקה ללא החומר ? האם במקרה זה עושים בדיקה ללא חומר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר ניגוד
ד''ר עוזי יזהר01/01/2009מנשה שלום,
חומר הניגוד ניתן לתוך הווריד על מנת ל"צבוע" את כלי הדם. בצורה זו ניתן להבחין טוב יותר בין כלי דם ובין מבנים אחרים בבית החזה. בדיקה ללא חומר ניגוד היא פחות טובה ביכולת של הבודק לקרוא במדויק את תוצאות הבדיקה. במקרה שלך - יש לבצע את הבדיקה עם חומר ניגוד.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מנשה01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות C Tאשתו30/12/2008
שלום רב, מתוצאות סי טי "בריאות הסננה אינטרסטיציאלית נכרת" - האם תוכלו להסביר לי מה פרוש ממצא זה? כמו כן "שינויים סקלרוטיים" (בעמוד שדרה גבי) , ו "מוקדים נודולריים" (בריאות). מדובר בחולה סרטן ריאה מסוג התאים הלא קטנים, בקו 4 עם התפשטות לעצמות (סקרום ועמוד שדרה צווארי) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT
ד''ר עוזי יזהר31/12/2008שלום רב,
מספר רב של פעמים פונים אלינו על מנת שנסביר תשובות של בדיקות הדמיה. זו לא מטרת הפורום וגם אין זה נכון לפרש בדיקות הדמיה מבלי לראות אותן.
שאלות מהסוג הזה יש להפנות לרופא המטפל, אשר מכיר את החולה ורואה את הבדיקה. זו הדרך היחידה להבין את בדיקת ההדמיה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בליחהשירי29/12/2008
אני בת28,לא מעשנת, בזמן האחרון יש לי דם בליחה ,יש לי כאבים בחזה מאחור כבר שנתיים,אך בזמן האחרון הכאב השתנה-פחות מעיק אבל קיים גם בצלעות בצדדים,לפעמים מרגישה שמשהו מעיק על הנשימה שלי מהריאה השמאלית בעיקר כשאני נשענת על הצד הזה בגב,אך לא רק-שוב התחושה לא מלווה אותי באופן תמידי, יש לי לפעמים שיעול יבש "נבחני" אך יכולים להיות ימים שלמים בלי שיעול ,עשיתי צילום ריאות שיצא תקין(גם לפני חצי שנה עשיתי צילום ריאות כחלק מאישפוז שלא קשור לזה וגם הוא יצא תקין) תפקודי ריאה תקינים ובדיקות דם תקינות, מחר אעשה גם ct, אני דואגת מאוד.....ממש בדיכאון מזה, האם יש סיבה להיות קצת אופטימית..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בליחה
ד''ר עוזי יזהר29/12/2008שירי שלום,
קיימות סיבות רבות לקיומו של דם בליחה ולא אלעה אותך בכל הרשימה. אני חושב שאת נמצאת במסגרת ברור נכון שכלל בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה. CT זו בדיקה נכונה ובמידה ותהיה תקינה ייתכן כי רופא הריאה יבצע בדיקה נוספת על מנת להסתכל על הסימפונות של הריאות.
שבוע נעים ובריא, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותאבי29/12/2008
שלום דר' ביצעתי לפני כמה שבועות בדיקת מיפוי עצמות..ולהלן התוצאות : אין לראות מוקדי קליטה פתלוגייה בכפות הרגליים מודגמת קליטת יתר קלה דיפוזית בכתפיים.. קליטה דיפוזית מודגמת בשורשי כפות הידיים.. השאלה שלי היא .. למה הכוונה שמשפט "מוקדי קליטה פתלוגיים"?? ו "מה זה קליטת יתר קלה דיפוזית בכתפיים" ?? אשמח לקבל תשובה בהקדם.. תודה מראש, אבי
מערכת BeOK29/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית בריאהתמר24/12/2008
שלום דר', לפני חודש עשיתי c.t בטן עקב ציסטה בכיליה ונמצאה קשרית בגודל 8 מ"מ בבסיס הריאה מימין , הומלץ לעשות c.t של כל בית החזה ולהלן הממצאים: הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי בכמות 60 סמ"ק. בוצעה סריקה רגילה וסריקה בחתכים דקים. בתי השחי שמורים. קשרית פלוירלית או תת פלוירלית בקוטר 8 מ"מ בבסיס הריאה מצד ימין (חתך 2-166) פרט לכך הריאות נקיות. הקנה והסימפונות שמורים. כלי הדם הריאתיים שמורים. שערי הריאות חופשיים. המדיאסטינום שמור. הלב בגודל תקין. חלונות העצם: ללא ממצא מיוחד. בדיקת בית החזה נעשתה חודש אחרי בדיקת c.t בטן. האם יש צורך בבדיקה נוספת או מעקב? לאן עליי לפנות עם תוצאות הבדיקה? מה זה הקשרית בריאה? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בריאה
ד''ר עוזי יזהר25/12/2008תמר שלום,
בדיקות הדמיה של חולים נקראות בהתאמה לחולים - סיפור המחלה והבדיקה הגופנית, כולל גיל החולה ובמקרה שלך היסטוריה של עישון. יותר מזה - אנו קודם מסתכלים בעיניים (!) על הבדיקה ורק א''כ קוראים את התשובה.
כלומר - עלייך לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה או לרופא ריאות על מנת שיסתכלו על הבדיקה ויפענחו אותה בהתאם להיסטוריה הרפואית שלך. והם אלו האמורים לתת לך את המידע הנכון. הבדיקה אינה לפני ואיני יכול לפרשה רק על סמך תשובה כתובה אותה את מצטטת.
ניתן לתת סמינר של יומיים על קשרית בריאה והאבחנה המבדלת שלה - אבל לא נראה לי שזה הפורום.
סוף שבוע נעים, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעצם החזהפליקס24/12/2008
שלום רב לפני כחצי שנה אולי אפילו טיפה יותר התחילו להיות לי תחושות מוזרות בבית החזה אני לא יכול לתאר את זה בתור כאב כי זה לא פשוט הרגשת אי נוחות זה אפילו לא ממש מציק זה כאב ממש עמום בבית החזה בזמן שאני מעביר אצבע ממש בעדינות אני מרגיש קצת כאב כאילו שזה בעור אבל אין סימני אודם ואין נפיחות זה לא כואב כל הזמן ולפעמים זה לא מורגש כמה ימים הייתי בבדיקות אצל רופא המשפחה הוא בדק את הריאות והן נקיות זה לא כואב בזמן שאיפה או נשיפה וכשאני מתמתח אני שומע פליק בבית החזה כמו שעושים באצבעות היידים רציתי לשאול דוקטור מה זה יכול להיות דלקת? או סרטן ריאות?אני מעשן אבל לא משתעל אני גם קצת היפוכונדרי וקראתי שדלקת בבית החזה שלא עוברת יכולה להיות סימן לסרטן אודה לך על תשובה ועל המלצה להמשך טיפול רופא המשפחה לא המליץ על בדיקת רנטגן לחזה בטענה שזה משהוא נפשי כי באותה תקופה הייתי בדכאון עמוק האם יכול להיות קשר בין דכאון לכאב בחזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר עוזי יזהר25/12/2008פליקס שלום,
אין לי מושג מה יש לך. כיון שנבדקת כבר על ידי רופא והוא לא מצא מהומה הרבה אין לי מה להוסיף. אם עדיין אתה סובל, גש לבדיקה חוזרת ואולי הפעם יתנו לך לבצע צילום חזה אם יחשבו שיש הצדקה לכך.
סוף שבוע נעים, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה סנדלריםאלון21/12/2008
שלום יש לי חזה סנדלרים ואני בן 15 רציתי לדעת עם יש דרך לטפל בדבר ללא ניתוח ? תודה מראש אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה סנדלרים
ד''ר עוזי יזהר22/12/2008אלון שלום,
קיימת דרך ללא "ניתוח" על ידי השתלת תותבת מתאימה מסיליקון לתיקון הפגם האסטטי. ממליץ לך להיבדק על ידי רופא מתאים על מנת לוודא שטכניקה זו מתאימה לך.
שבוע נעים, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אלון22/12/2008תודה עוזי על התגובה, אני שמעתי שיש משאבה שיכולה לטפל בעניין אם אתה יודע על מה אני מדבר אתה יכול לפרט לי בנושא? ואיפה אני יכול לקנות משאבה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשאבה
ד''ר עוזי יזהר24/12/2008אלון שלום,
אנסה לברר לך ולחזור אליך בנושא.
תודה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלון02/01/2009תודה רבה.... מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזה סנדלרים
ד''ר עוזי יזהר04/01/2009אלון שלום,
ניתן לבצע תיקונים קוסמטים ללא ניתוח. אתה צריך להיות מופנה למרכז שמתמחה בכך על מנת להעריך אם אתה מתאים לכך. יש תותבות מסיליקון שניתן באמצעותן להגיע לתוצאות יפות.
בברכה, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אחרת
אלון07/01/2009הבעיה שלי היא שכל הניתוחים וההרדמות ממש פחידות אותי ולא עושות לי טוב. גם אם זה לא ניתוח וזה רק פתיחה (אני לא בדיוק יודע מה התהליך) אני מפחד מזה ולא רוצה לעבור את זה, ובגלל זה התעניינתי במשאבה בגלל שאין בזה שום צורך בניתוח או משהו דומה. אני אשמח אם תתן לי מידע או משהו בקשר למשאבה, הבנתי שיש אותה רק באירופה או בארה"ב ואם ככה אני מוכן להביא משם כי זה ממש חשוב לי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)