מבקשת את עזרתכן...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת את עזרתכן...
    שילי
    13/12/2008

הייי.. אני בת 21.5, מנסה נואשות לרדת במשקל,אני כרגע שוקלת 63.5 ומעוניינת לרדת מה60 לאיזור ה57-58 ק"ג. התחלתי השנה ללמוד והלימודים מאוד אינטנסיביים ככה שאני מצליחה להתאמן רק בשישי-שבת (פעמיים הליכה של 45 דק' ועוד פעם אחת של שיעור עיצוב),אני לא יכולה להגיע יותר לאימונים מאחר ואני מגיעה רק בערב בכל יום. כמה קלוריות עליי לצרוך כדי לרדת לאט אבל נכון? אשמח לקבל הצעה לתפריט משביע עימו אוכל לרדת במשקל, כזה הכולל גם פינוק בסופ"ש (חולת מתוק). יש לציין כי ניסיתי לפחות 5 דיאטניות ושומרי משקל מאז שהתגייסתי (אז היתה העליה הגדולה) ולא הצלחתי לרדת עם אף תפריט. המון תודה אתן עושות עבודה נפלאה. שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת את עזרתכן...

הוספת תגובה

• תפריט נכון לירידה

ד״ר חדוה בן משה
    13/12/2008

שירלה שלום
    קשה מאד לתת תפריטים בלי לשוחח איתך ולהבין את סדר היום שלך ומה מתאפשר לך לאכול.
    האם כסטודנטית תאכלי ארוחה חמה בצהריים או בערב?
    בכל מקרה אני אוהבת תמיד להתחיל בקלוריות גבוהות יותר (כ-1500 קלוריות). הרבה מצליחות לרדת בקלוריות אלו ולא צריך להתענות. אני לא יודעת למה לא הצלחת לרדת עם 5 דיאטניות. אולי אכלת מעבר לתפריט? האם אין לך בעיה עם חילוף החומרים? כדאי שתרשמי לך מה את אוכלת ותשימי לב לכל ביס.
    תפריט הגיוני כולל בבוקר או בערב : 2 פרוסות לחם מלא + ביצה /גבינה/אבוקדו/ טחינה או כוס דגני בוקר מלאים +כוס חלב או 5 כפות קוואקר + כוס חלב ארוחה צהריים מבושלת של מנת חלבון +כוס פחמימות מלאות + ירקות וכף שמן זית. בביניים 3 פירות, יוגורט וגם צופר קטן. אם אינך יורדת, הפחיתי פחמימות. עדיף יעוץ עם דיאטנית. מצאי דיאטנית שתהייה לך כימיה איתה ותצליחי.
    בהצלחה
    חדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדווה היקרה

שילי
    13/12/2008

קודם כל הרשי לי להביע את הערכתי על תשובתך המקצועית המהירה. אז ככה, לשאלותייך: התחלתי את השנה ע"י לקיחת 3 כריכים מלחם קל ופרי למשך היום וארוחה בשרית חמה בערב (חוזרת ב20:00) וזה לא הלך,גוועתי מרעב כשחזרתי הביתה. התחלתי לאחרונה לקחת אוכל מבושל בצהריים: חזה עוף של מאמא עוף מטוגן בתרסיס שמן עם כוס אורז מלא או קינואה ושעועית ירוקה. לגבי חוסר ההצלחה עם דיאטניות- כנראה שהייתי צריכה לאכול מסגרת של 1200 קלוריות ואיכשהו תמיד נשארתי רעבה והתפתיתי לכל מה שהיה זמין,בד"כ שטויות ומתוקים. כמובן שאכלתי יותר ממה שהוכתב לי, אך מה שהוכתב אף פעם לא בדיוק התאים לסדר היום שלי. אין לי בעיה של חילוף חומרים, לפחות לא בבלוטת התריס. אני אנסה להתחיל לאכול בדומה למה שכתבת, נשמע לי סביר ביותר. האם במקום כוס חלב בבוקר ניתן לאכול גביע יוגורט 1.5% חלק? כמה כוסות נסקפה אפשר ביום?אני כרגע שותה 2 כוסות, אחד נסקפה בבית עם רבע כוס חלב 3% ובלימודים הפוך קטן. למה התכוונת בפינוק קטן בארוחות הביניים? ועל כמה פינוקים רציניים (ארוחה או קינוח בחוץ למשל) את ממליצה בשבוע,בהתאם לפעילות הספורטיבית המוגבלת שלי? שוב תודה ושבוע נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר קטנטן נוסף

שילי
    13/12/2008

לגבי ארוחות הביניים,האם הכוונה היא לחלק 3 פירות, יוגורט (חלק או עם פרי בפנים,כמו % שומן?) ועוד צ'ופר קטן בכל היום? לפי צרכי הרעב?
    או שעלי לבחור מתוך זה?
    האם נשמע לך כ3 מנות פרי לחלק זאת ככה: תפו"ע ירוק, 2 תאנים מיובשות וכוס תותים למשל?
    או שעדיף בלי פירות מיובשים?

ת-ו-ד-ה!
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירלה יקרה

ד״ר חדוה בן משה
    13/12/2008

נוכחת מנסיונך שאי אפשר לרעוב. עדיף לאכול יותר ולקבל את זה שיורדים יותר לאט. לפעמים רק חצי ק"ג בשבוע אבל תהיי רגועה ותוכל ללמוד ולחיות.
    אז לשאלותיך:
    לגבי קפה, עד 3 ביום נחשב צריכה סבירה. למה שלא תשארי עם 2 כוסות?
    ניתן לאכול בבוקר יוגורט במקום כוס חלב. אפשר כמובן יוגורט דיאט שהוא רק 60 קלוריות.
    צופר קטן הוא סביב 100 קלוריות כמו חטיף שוקולד מיני, 2 ביסקויטים, אנרג'י, 10 שקדים, 2 ארטיק דיאט וכו'.
    כדי להיות שבעים לאכול ירקות בכל הצבעים בכל ארוחה. מרק חם בחורף זה פתרון נפלא לרעב.
    אפשר 2 יחידות פרי יבש במקום פרי טרי.
    כן, הכוונה לחלק את הפירות וגם את היוגורט במשך היום.
    פעם בשבוע אפשר ארוחה בחוץ במקום הארוחה החמה ביום. לא להגזים. תראי אם את יורדת ותכתבי לי. אם תתפזרי יותר מדי יהיה לך קשה לרדת. אל תשכחי שאנחנו חוסכים בקושי 500 קלוריות ליום וזה חצי ק"ג בשבוע.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחדווה,

שירלה
    14/12/2008

היי חדווה, שוב המון תודה על עזרתך. היום אני מאוד מרוצה ! אכלתי לפי מה שכתבת לי והרגשתי מצויין: בוקר- כוס פייבר 1 עם גביע יוגורט 1.5%. נסקפה ביתי ביניים תפו"ע צהריים: חזה עוף של מאמא עוף עם 3/4 כוס אורז וטיפה פחות מחצי גרגרי חומוס מבושלים+שעועית ירוקה. אחה"צ: קפה הפוך קטן עם חטיף אנרג'י שקדים בדרך הביתה- תפו"ע עכשיו ארוחת ערב: 2 לחם מלא עם חביתה (מטוגנת במעט תרסיס שמן) עם כף קוטג' 3%, סלט מעגבניה ומלפפון וכף שמן זית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד

ד״ר חדוה בן משה
    14/12/2008

שירלה, התחלה מצוינת.
    זכרי שצריכים התמדה ומחויבות לאורך זמן. להתארגן כל ערב ליום המחרת. לדעת מה אוכלים , לדאוג שיהיו ירקות בבית ולא להתעצל ולהכין סלט וגם ירקות מבושלים או מרק.
    אם מדי פעם יהיה קצת שונה, לא להפסיק. אנחנו לא רובוטים של תפריטים. אם הגזמת זה יהיה פר ארוחה . לא לזלול על חשבון זה מספר ימים. להתאפס חזרה!!!!
    תמשיכי כך וספרי לי. אשמח לשמוע. רואה שעדיף לאכול יותר ולא להיות רעבה.
    בהצלחה ושיהיה יום מקסים מחר.
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת ו ד ה :)

שירלה
    14/12/2008

אני בהחלט מרגישה שבעה ומרוצה! ואפילו לא אכלתי עוד יוגורט ועוד פרי. תראי איך זה שאפילו מרחוק ומבלי להכיר את מצליחה לעזור:) מבטיחה להמשיך לעדכן! שיהיה גם לך יום נפלא מחר והמשך שבוע טוב! שירלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו