שאלה\הדרכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה\הדרכה
    -
    29/12/2008

אני בת 18 וחצי שוקלת 47 בערך והגובה שלי 1.58 אני מניחה שהמשקל שלי תקין מה שמפריע לי האכילה שלי, כמו כולנו...אני לא ממש מקפידה לאכול הכי בריא שיש . אכילה נכונה חשובה לי מאוד גם בשביל לשמור על הבריאות מן הסתם וגם מאוד הייתי רוצה עור פנים יפה לעכשיו ולעתיד הרחוק. על מה תמליצו לי לא לאכול בכלל? שמעתי שפיתות למשל ממש לא מועילות ולעומת זאת לחם שחור מקמח מלא הוא הרבה יותר טוב. מבחינת עור הפנים, על מה תמליצו לי? יש לי גם שחור מתחת לעיניים, קשה לי להאמין שזה גנטי...כי לשני ההורים שלי בני 50+ אין..:P והקטע שעשיתי בדיקות אבל גם שם לא נראה משהו חריג חוץ מאיזו ספרית דם טיפ טיפה נמוכה.. בקצור אני מאוד רוצה שתדריכו אותי כיצד לאכול בריאא. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה\הדרכה

הוספת תגובה

• אכילה בריאה

ד״ר חדוה בן משה
    30/12/2008

שלום לבת ה18
    טוב שאת מתעניינת בגילך הצעיר באכילה בריאה, כי מה שתשקיעי מעכשיו תרגישי מיד וגם תקטיני סיכון למחלות. עור הפנים גם מושפע מאכילה בריאה. לגבי עיגולים שחורים מתחת לעיניים, עד כמה שידוע לי אלו נימי דם.
    התחילי לאכול ארוחות מסודרות. הקפידי על ארוחת בוקר. הוסיפי סיבים לתזונה על ידי אכילת לחם מקמח מלא, דגני בוקר מלאים ותוספות מלאות בצהריים כמו אורז מלא, פסטה מלאה וקינואה. אכלי ירקות בכל ארוחה מכל הצבעים וגם כ 3-4 פירות ליום.
    הפחיתי את צריכת הסוכר והשומן. אכלי מעט שומן בריא כמו שמן זית, אבוקדו, שקדים וטחינה.
    אכלי חלבון בצהריים , דג או עוף והקפידי על מוצרי חלב רזים, כ- 3 מנות ביום לצריכת סידן.
    שתי 2 ליטר מים ועסקי בספורט.
    יש לך כאן מספיק להתחלה. יהיה לך קל יותר להעזר בדיאטנית שתלווה אותך צעד צעד בשינויים.
    אי אפשר לשנות הכל בבת אחת. אבל תעשי צעדים ראשונים ותתחייבי לתהליך.
    בהצלחה
    חדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו